- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisz67
tag
Hátha valakit érdekel / hasznos lehet neki
-
krisz67
tag
Sziasztok srácok!
Nemrégiben itthon selejteztem picit, és van egy csomó nem működő régi alkatrészem (rossz alaplapok, tápok, üres gépházak, brand gép csak alaplappal stb stb tápok esetleg, akkumulátorok, hdd-k) ezekkel lehet valamit még kezdeni, vagy hogyan tudnék megszabadulni tőlük? Mivel veszélyes hulladékoknak minősülnek, egy részükVagy van esetleg aki felvásárolja ezeket manapság, kilonként, vagy ilyesmi?
Köszi
-
krisz67
tag
Sziasztok!
Véletlenül ráakadtam erre a cuccosra egy csoportban, megérné rá licitálni szerintetek?
"Böszmenagy SCSI Seagate ST4766N HDD
A képeken látható HDD eladó.
Tápot rádugva megindul, de nem állandó fordulaton pörög, így szerintem nem működik, ennél tovább nem teszteltem." -
krisz67
tag
válasz
Sanchez638 #52911 üzenetére
Viszont kívánom!
Sikeres Boldog Új Évet kívánok mindenkinek! -
krisz67
tag
Kellemes Karácsonyt kívánok minden kedves fórumtársnak!
csakhogy legyen számítástechnika jellegű a hozzászólásom -
krisz67
tag
válasz
zoltanz #52528 üzenetére
Jahát igen
Ma karácsony közelettével, ismét elővettük haverommal suliban a Warcraft II BNE-t
Nyomattunk vele 1-2 játékot, és még minidg jó
Windows XP telepítő szívatgatott engem, olvasási hibákkal, de aztán addig addig hogy a két kliensre sikerűlt feldúrni
Felraktam az IPX et a két gépre, egy switchet kukáztam hozzájuk és mehetett is a buli
-
krisz67
tag
-
krisz67
tag
Egykis szerver-kliens játszadozás, eredménye/i suliban
(abból főzve ami volt elszórtan gépek/alkatrészek)
A szerver: HP Pro 3500 MT (i3-3240 ; 2GB DDR3 @ 1600MHz; 500GB WD5000AAKX ; IGP ; Server 2012)
nemtúl retro viszont szerverhez kellet egy picit erősebb vas. Viszont a kliens/ek picit már közelebb állnak a retrohozClient1:
MB: Asrock 775i65G
CPU: Celeron D 336 +Foxconn hűtés (van hangja)
RAM: 1GB+256MB (tervezem bővíteni: 1.5GB ra)
VGA: Point of View FX 5500 256MB
HDD: Maxtor 80GB SATA (System)
ODD: DVD reader
PSU: FSP ~350W körüli
Case: Spire
== KÉSZ ==
Korrekt kis gép, én büszke vagyok rá. Win 7 Enterprise x86 elég jólmegy rajta. Tartományba léptetve, felhasználók is betudnak lépkedni szépen.Client2:
MB: MSI K9VGM-V
CPU: AMD Athlon 64 x2
RAM: 1-2GB (amit találok hozzá, még hiányzik)
VGA: integrált
PSU: FSP ~350W körüli
Case: Spire
== Készülőben ==
RAM megy majd még bele ugye, ezt leszámítva márcsak telepíteni kell Win 7 tel legalább ezt is. Ez lesz a BFG AMD buildClient3:
MB: Asrock 775i65G
CPU: Celeron D 336 +Gyári hűtés
RAM: 256MB+256MB
VGA: integrált
== Majnem kész ==Client4:
Coming soon/terv/
Képeket is lehet lövök majd párat később
-
krisz67
tag
Ha arról lenne szó hogy kellene egy CD ami a legtöbb szoftveres dologra alkalmas, ti miket tennétek bele?
-
krisz67
tag
válasz
Sanchez638 #51376 üzenetére
Igen, a torony volt a lényeg, csak nekem picit újdonság volt ez a cuccos
De nagyon szuper szerkezet
-
krisz67
tag
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #51322 üzenetére
Hát ezek már csak az én plussz elvárásaim, hogy a relative olcsób kategóriába is kerüljün valamelyik
Én a G-Syncet preferálnám leginkább, mert nvidia kártyával hajtanám (nem feltétlen a jelenlegi gt 430 al xD )
Háát már egy Bloomfield-et, 940 / 960 már lehet 10k tól is kapni. Retró i7, de a fogyasztása is az (130W)
875k sem rossz (Lynnfield), egy jó vízhűtés, azt mehet neki az OC
Sandy Bridge meg még nagyon újvagyis szerintem (Bár én egy 2700k val elporoszkálnék
)
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #51320 üzenetére
Énis bőven elégedett lennék egy 75Hz es LG vel, bár lehetnének G-Sync esek inkább, a Free Sync helyett, ennyi a belekötni valóm csak, de amúgy szuper monitorokat gyártanak összeségében. Suliban is LG 24" es, ránézésre TN paneles monitorok vannak, de azoknál amit a legjobban utálok csak az a Dinamikus Kontraszt,... filmnézésnél elég zavaró tud lenni.
Hát igen
Viszont néha néha jólenne a 2-4k tartalomra való hardverek is/periféériák is
Milyen i7 et tervezel amúgy?
Hát az biztos, screenshoot a legjobb bizonyíték. Nekem elég gyérűl sikerült, olyan 20-25 között xd
Sokadjára csak sikerül elküldenem ezt a HSZ-t,is... 408 as errort dobálgat fel/I]
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #51306 üzenetére
Ezigen
Gratulálok!
Jókis szerkezetek ezek még a mai napig
Háátsz ha azt nézzük, nekemis van egy laposom itt mellettem, amit legutoljára tételezésre használtam
Iletve legutóbb lett ráhúzva a Win 10 kíváncsiságból, hogy hogy fut 1.7GHz es Pentium M és 2GB ra bővített ram mal (HP nc6220) de azonkívűl nemigen szoktam használni
csak ilyen test bulid, megha valami gubanc van esetleg a main pc vel, akkor azért ottvan ez
Sharkoon házak elég jók
legalábbis designra nekem nagyon bejönnek. Bár nekem a sajátomnál (ebbe most egy NAS nak való van építve) sikerűlt egy távtartót megszakítani, de ezt leszámítva jókis doboz. Csavarmentes szerelés, zőld LED, kell még más
Pont ilyen 27"es LG-t nézegettem énis tegnap
M4A88TD-V EVO/USB3 lapos gépen, azért már a 2k/4k is eldöcögne film ügyileg ha jól sejtem?
Sajna nekem a 2k már felejtős, telóm még tudom nézni, de gépen már nem -
krisz67
tag
Nem épp retro kérdés, de 10év múlva megidézitek ezt a hsz-t akkor már az lesz
Szóval, kinek mi az elsődleges gépe jelenleg?Az enyém: HP Compaq dc7800 C.M.T.
- CPU: Intel Core 2 Quad Q9300 (4x2.5GHz | 6M Cache | 1333 MHz FSB) // Q9550 et akartam, de természetesen nemvolt akkor\\
- RAM: 8GB DDR2 800MHz = 2x2GB Kingmax & 2x2GB Buffalo Select
- VGA: Gigabyte GV-N430OC-1GL // Arra amire használom jelenleg, tökéletes \\
- Storage: 1xWD5000AAKX (System + Data), 1xWD5000AAKX (Data), 1xSamsung M3 Portable 1TB (Data) // Ez az amiből sosem elég, kellene még legalább egy 500GB os WD bele \\
- PSU: HP PC6015 (365W)
- Monitor: HP L1755 (17" - 1280 x 1024 @ 75 Hz)
- Other: LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H60L, Genius SlimStar i222, HP M-U0009-HP1 (1000 DPI), Logitech Z333, TP-Link TL-WR841N, Cisco EPC3208G
Tervezett változtatások/upgradek:
- ADATA SU700 vagy 800
- Legalább egy 500GB WD HDD
- GTX 750 Ti (valami egy slottos, rövid változat) -
-
krisz67
tag
Hát igazából, legelső HT-s procim, szal csak amiatt jó
Énis csak ma reggel tudtam meg miféle fajta pontosan a proci.
Szerintem megérte azt az 1k-t
Szépen muzsikál
(#51165) flymi
Itt a közelbe nehézkesebb azért beszerezni ilyesmi cuccokatEzt is haveromnak a haverja szerezte. (Nyílván lehetne Hardveraprorol is beszerezni a dolgokat, de ott fizeted még a postát is +500minimum)
Talán ez lessz mostmár a végleges konfig ehhezMax 512 RAM ot még hozzácsapok, de fölös, ígyis kellően jólmegy rajta a Win 7
-
krisz67
tag
SL7E4 sikeresen BESZEREZVE
-
krisz67
tag
Hmmm, úgytűnik, nem szereti a Kingston KVR400X64C3AK2/1G RAM jaimat. Ugye 3db van ebből, mind a háromra, (minden eggyes slotban kipróbálva mindegyik) re azt írja hogy 512MB, de mind a háromra, akármelyik slotba teszem. wtf
(A Kingmax ből az egyik meg szutyok, letszteltem)
A másik Kingstont szintén 1GB os KVR400X64C3A/1G, meg látja szépen, mindegyik slotban, és a teljes kapacitását.
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #51030 üzenetére
Hát igen, azért egy GTX285 SLI sem lehet kutya fogyasztásba is
Mondjuk oda már lehet mégerősebb táp is kellene
Nemértem ezt az Abit lapot... manualba, 4x1GB RAM ot kezel max, beletettem, 2GB ot ha látott belőle. Aztán próbáltam, 2x1et 2x512re cserélni, csak azok 500MHzesek, de kisípolta őket, miközben jók.
Most 2x1GB Kingston zakatol benne, Dual Ch-t felismerte a BIOS, de a Windows csak 1GB lát belőle (Win 7 Ult SP1 x86) viszont szűzen, egész használható.És az OC-t sem kedveli
2.66GHz ugye a main clock, ezt ha emelem, 2.7en megy, de 2.8on már a BIOS lassan detecteli az IDE/SATA cuccokat, és ilyenkor már a SATA system HDD-t felsem smeri...visszarakom, auto ra az órajelet akkor megy ugyanugy f@szán.
Ezzekkel tudok valamit kezdeni? -
krisz67
tag
válasz
DarthSun #51024 üzenetére
DarthSun & arn
Hát igen
Bár még mindig nemértem hogy hova kellet ekkora táp bele.
Engem a zöld kis LED je győzött meg ami megvilágítja a procit és a környékét
Sapphire HD 2600 xt van még benne, illetve 2db ODD, 1 SATA/MOLEX kombó táp csatis Hitachi DeskStar SATA adatcsatis HDD, meg egy Creative CT4810, illetve egy SL7NV 2.66GHz cpu, és 2x256 + 1GB RAM társaságában, mindez egy egész tágas házikóban, ABIT IS7 deszkán.A hűtőt azért mondhatom jó sufni tuningosan rögzítették fel
átlósan 1-1 sarkánál kis dróttal (nekem ránézésre a kis szaloncukor akasztó drót jutott eszembe róla, lehet pont az is) és ebből is csak a VGA felöli fogta valamennyireÍgyhát ha fektetve volt a gép, akkor ráfeküdt valamennyire a bordára ugye, ha pedig állítva, akkor meg a VGA PCB je tartotta meg
-
krisz67
tag
válasz
Sanchez638 #51022 üzenetére
Az biztos :
-
krisz67
tag
Picit off, de talán még belefér a retro topicba.
Van egy HP dc 7800 CMT brand gépem, amiben egy Q9300 dolgozik, 2.5GHz-en. A kérdésem az lenne, hogy nemtudtok valamilyen megoldást ennek a húzására? Mert a brand biosokban, legalábbis nagyrészében OC re nincs lehetőségNyilván érthető mert irodai felhasználás stb, csak nah.
Lehetne ezt valahogy engedélyezni? Vagy egy custom BIOS al?Köszi
-
krisz67
tag
válasz
RexMaximus #50903 üzenetére
Szuper kis szerelő sarok valóban
Biztos volt vele meló, meg persze a legnagyobb gond a helytalálás a házban ennek kialakításához -
krisz67
tag
Igen
Énis csak véletlenül mentem arra, megpillantottam egy üresebb gépházat, a s1 es foglalatú lappal, meg 1-2 ide kábellel, azokat lehúztam azt elhoztam így
Meg volt mellette egy s478 as, abba volt valszeg hibás a HDD, meg aztán bizniszeltem a gép gazdájával, csereltunk nekem volt 2 db tévé ő meg cserébe a gépeket adta ugye.
Akkor kaptam még egy táskányi ODD-t, meg mégegy gépet ez utobbi a b@szóbb
Meg kis szatyorba 1-2 alaplap, s775 meg a s3 mas asszem.
Amúgy mi városunk se annyira nagy, leginkább TV ket szoktak kidobálni, a régi képcsöveseket, meg plazmát, 1-2x. Csak abban is a vörös/sárgaréz tekercs az érték, más nem xd Gépbe meg azért csak több mindent találni
Tavaly meg egy nagy PS/2 es billentyűzetet találtam, meg egy AMD T462 es foglalatú lapot, CPU val.
-
krisz67
tag
Tegnap volt városunkban és a környéken lomtalanítás
Mondogattam magamnak hogy tuti valahol valaki vár engemet egy i7 high end PC vel, hátsz i7 nélkül, de be is jött egy hely
2-3 konfigot hoztam el
Egy szatyornyi ODD-t, s370 es lapot, s478ast, s7 v s5 ös félkonfigot.
Az egyikben egy szuper kis ATI 2600 XT is volt. többek közöttNapokban megvizsgálom őket jobban, amint lesz időm.
Az ATI VGA-s szépen megy, XP-s géphez képest egyszerűen whaa egy csoda ahogy muzsikál
A másik gépben pedig tippem alapján kuka a lapos Maxtor, mert nem bootoltatja be a rendszert, viszont képet ez is ad. -
krisz67
tag
válasz
RexMaximus #50644 üzenetére
Google Drive
30 TB
107.990 HUF / hónap -
krisz67
tag
válasz
RexMaximus #50642 üzenetére
Az cumi
Hátsz MEGA-n 50GB ot kapsz ingyen, és asszem csak napi kvóta van megszabva 1GB talán.
Google Drive is nagyon jó, talán a legjobbak egyike, cross platform, bárhonnan, bármikor elérhető 15GB ot kapsz egy accountra, ingyen. Napi szinten használom, backupra, file megosztásra.
OneDrive se vészes, viszont ott is volt egy akció régen, ha most reggelsz, akkor +50GB ot kapsz, erre nemrégiben levették vissza 5GB ra....Szal ez felejtősebb
Van pár Computer Panoráma, GameStar, PC World +1-2 sallangab is akad szerintem, a lemezeim között.
-
krisz67
tag
válasz
krisz67 #50570 üzenetére
Genius ISA NIC K1306023 Sikeresen működik
A gyári NE2000 driverrel ráadásul. Win32s & TCP32 feltéve (köszi DarthSun), utolsó verzió nemakart működni, de a korábbit sikerűlt feltelepíteni. Pattent mostmár a hálózatos megosztás
Viszont most a VGA-k szórakoznak velem
Ha felrakom a gyári driverét pl a SpeedStar nak, annál is, vannak bajok szórodik a kép, 800x600 nál már...aztán Vezérlőpultba ha rámegyek a Színek re, beisfagy a rendszer.
Trident nél, is hasonló a helyzet de ott csíkos/szellemképes lessz a monitor, különböző felbontásokon.
Mi lehet a gond? Vagy szerencsémre pont hulladék VGA-kat találtam a gépbe, amik hibásak?Retro újságok:
Maguk a magazinok online olvashatóak: http://retroujsag.uw.hu/
A mellékleteket meg magukat, énse tudom hol lehetne fellelni (amíg összenem dobjuk egy Amazon korlátlan felhőbe...)
-
krisz67
tag
válasz
Hosssszu #50531 üzenetére
(#50531) Hosssszu
Köszönöm szépen(#50532) RexMaximus
Köszönöm szépen nekedisMa voltam a boltba, és amilyen peches vagyok nemtaláltam RTL chipes sőt kb semmilyen más ISA hálókártyát
Fast Ringes IBM ből abból volt dögivel, abból nekemis van itthon, de ahhoz meg driver nincs megint.
Most megtaláltam az előzőleg ott felejtett, floppykat is (3.5" cleaner floppy, meg az 5.25" ös 500KB os at, meg egy csomag szerintem üres full új floppykat is. Ezekre mind ezelőtt lett volna szükségem, de most találtam meg xd most hálókárty kell, az nincs xd)Dúrtam nagynehezen, egy Genius ISA NIC K1306023 kártyát, ezt az eggyet találtam, elvileg esélyes hogy ez is működhet. Csak IRQ jumpereket kellene majd belőnöm. Megin Boot ROM nincs benne, de elvileg mennie kell ígyis, csak ugye akkor onnan is tudna bootolni.
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #50525 üzenetére
Az a baj, egérből nemnagyon találtam ami faxa lenne hozzá, Genius Gm-6 om van egy csomó, de azok Win 9x alatt sem mentek, így kipróbálni nemtudtam őket.
Hát akkor a RAM ot szerintem hanyagolom picit.
LAN meg egér lenne a fontosabb
Aztán gaming time xd
A bill már megvan hozzá, Ciff + IBM level 1 jelenlegDe mégegyszer átkell menjek a billentyűkön, makacs szennyeződések nehezen jönnek le level 1 nél, de majd a 2 lehozza
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #50517 üzenetére
Úgyse akar működni
Nemértem... átraktam arra amit mondtál, az foglalt volt, átraktam 10re azt elfogadta, save. Resi után viszont ugyanaz a üzi fogadott.
AIDA ban nemírta az IRQ-t, csak a listában zöldel jelezte hogy NE2000 compatile.Beleraktam most egy D-Link et, ezt felismerte Ne1000-nek, de annál is ugyanezt a hibát írja.
A Win32s-t és a TCP32 t leszedtem.Másik hálókarit meg nemakarok berakni... pl.: a Novell-eset, mert azon nincs RJ45, csak BNC asszem, de most meg rra egy BNC to RJ45..áhh :/ Nemigazán lenne értelme szerintem.
-
krisz67
tag
Srácok tudnátok picit segíteni nekem?
Van egy 486 os konfig, Win 3.11 for W-vel, és az lenne vele a bajom, hogy a hálókártyával nemigazán boldogul.
NE2000 klón van benne, amit fel is ismer a Win, és telepíti is hozzá a megfelelő drivert viszont rákérdez az IRQ ra, és azt alapból a 3 ra teszi, miközben ott a COM portnak van az foglalva alapértelmezetten. És ha átrakom egy tetszőlegesre, akkor meg viszont elöször befagyott a loading screen nél a Win, de most meg megy, viszont hibaüzenetekkel bombáz, közvetlen a Win indulás előtt.
[kép]
[kép]
Illetve a kilépésnél a rendszerből, hallom a logout hangot, de viszont befagy a rendszer, és csak hard resettel üzemel csak tovább.Második problémám: az egér. Van egy A4-Tech AM-5 egerem (DB9 csatis) és ezt nemtudom mivel kéne feltelepíteni? Mert drivert a neten nemtalálok hozzá. Win95 OSR2 és Me-n megy rendesen szépen.
Harmadik problémám: RAM bővítés. Van két BANK az alaplapon, 2x4 slot, ebből elsőp bank van tele 16000kb RAM al, viszont ezt lehetne bővíteni, de egyszerűen nemismeri fel ha teszek bele bármilyen memóriát is, ha pl kiveszek a meglévőből, akkor meg nemindul el, csak ezzell a 4db al. Evvel lehet valamit kezdeni?
Alaplap típusa: UM486/UM486SX v.(Rev.1.4)
[kép]Köszönöm
-
krisz67
tag
Srácok, driver gondal küzdök pillanatnyilag
Tudnátok segíteni?
Ezekhez kellene nekem, ha van driver, DOS 6.22 + Win 3.11 for Workgroups van fenn.
Mert neten nemtalálok,... csak csomó vírusos szutykot, vagy olyant ami csak egy programot akar leszedni állandóan...Itt a link, ezekhez kellene nekem driver
Mert van 1 Novell, original piros dobozos hálókártya, de azon nincs RJ45 :/ pedig ahhoz megvan kézikönyv, 5.2%" telepítő is.
Meg van egy faxa kis hangkártya, az is eredeti boxos, mindenével, ott is van CD meg 3.5 floppy, viszont annak is ahogy láttam Win 95 drivere van, de elvileg kompatibilis DOS al is. -
krisz67
tag
válasz
sladka_pani #50315 üzenetére
Vidd fel a padlásra, vagy áss egy pincét, ott elfér
nemis zavar senkit xd
-
krisz67
tag
Köszi srácok
megcsináltam, működik a Win 3.11 for W
Picit a monitor vibrál ha átálítom a színeket (témákat), de gondolom csak VGA driver hiánya miatt(ezeknek keresem most a pontos típusát, mert kettő van benne, összekötve egy VGA kábellel)
Jelenleg fut az AIDA16 próbálom kideríteni milyen hardvereket talál, bár csórikám elég lassúcska, pedig IDE vezérlő és a két VGA van benne csak
Milyen programokat tudnátok mostmár ajánlani rá?
Gondolok itt Office verzióra, Total Commander, stb stb amit ti is használtok ilyen gépen/rendszeren.
Esetleg játékokat is meghallgatokJah meg a DB25 csatis egeremet kellene valahogy beröffentenem, mégiscsak kényelmesebb lenne egérrel. Viszont ennek (COM) nemigazán találok csatit.. Mert volna 2db amibe belemennének a kivezetések, 2x10 kis tüske, arra ráis lehet dugni, de JP felirat áll rajtuk..nem merem rátenni az egeret
-
krisz67
tag
válasz
quailstorm #50295 üzenetére
Win Me-n csináltam, 2 floppyt viszont elfogadott, és megis csinálta normálisan.
Úgyhogy DOS 6.22 sikeresen megy a 486 osomon
Sup disket is felraktam, biztos ami biztosMostmár csak a magyar Win 3.11 for workgroupsot kellene felraknom. Csak abból, nekem olyan van hogy English OEM, 9 floppys, viszont a magyar ömlesztve van egyben. És ezt nemtudom hogykéne átvinni a 486 os ra.Esetleg ha csinálok egy tetszőleges nevű mappát a 486 osom, c:\ meghajtójára, és onnan telepítem, gyakorlatilag ugyanerre a meghajtóra, az működhet?
Mert 2 HDD nél általában lehall a 486 osom. Nem ismeri fel mindig, aztán pedig ottvan a DOS, nemtudom az is hogy látná e a D:\-t.
-
krisz67
tag
Hát igazából, mivel HDD ről nembírtam felrakni a Win 3.11et, így megpróbálom előlröl, csak DOS al és floppykkal.
DOS 6.22 Supplemental os, 4 img fike van benne, 3disc és a sup. Windows Me-s gépen leformáztam 3 3.5" floppyt, és kimásoltam az img fileok tartalmát a floppykra (disc 1 et az első üres floppyra stb). Címkéket nemadtam a lemezeket. Ez pipa, jöhet a 486os gép.
A 486 osba beraktam a Win 98SE floppy t, próbáltam shift+f5 es parancsort behozni lemezcsere be a DOS, setup beírom, és enter. Aztán jött az üzenetet, valami olyasmi hogy közvetlenül a DOS telepitojet indítsam el, nyonjak control alt del t, vagy enterrel térjek vissza a parancssorba.
És itt tartok most.
-
krisz67
tag
Nemtudom mennyire ismeritek/ismeritek-e ezt az oldalt, én a napokban találtam, és hát nekünk retro-s oknak, igen jól tud jönni egy HDD nél, ha tudjuk annak az adatait (cyl, head, sect)
-
krisz67
tag
Ha szeretnék DOS telepítőt készíteni, akkor nem elég csak felmásolni a floppykra a fileokat?
Mert én így csináltam, és nemindult el, kérte hogy a DOS telepítőt indítsam el.Hogyan tudnám ezt megcsinálni? A formázásnál kikell pipálni az indítólemez készítést?
Mert én úgy oldottam meg hogy bebootoltattam a gyári 98 SE floppyt, miután bebootolt pedig beraktam a DOS első floppyját, setup és enter. De aztán meg kiírta hogy nemindul el vagy mi, control alt del, és a DOS telepítőt indítsam.
-
krisz67
tag
Egy 486 osra szeretnék, win 3.11 for Workgroupsot telepíteni. Előtte a rendszer HDD-n kell hogy legyen egy meglévő DOS verzió vagy, mehet fel a frissen formázott lemezre a 3.11 install?
Van a gépben egy HDD vezérlőm, ezen va a floppy, illetve a rendszer HDD. A kérdés: egy IDE kábelre rálehet kötni a slave meghajtót? Mert akkor erről telepíteném a rendszert.
Mert elég nehézkes sokszor, hogy felismerje a második HDD-t, (130MB a rendszer lemez ; a másodlagos pedig 1.7GB)Köszi
-
krisz67
tag
válasz
Bile Demon #50186 üzenetére
Hátsz nemhiszem el...ígyse akarja az igazat... semmi...csak az előredefiniált okat engedi változtatni...legakább aFDD-t felismerte, seekeli is.
Akkor valószínüleg ennél is ez lehet a gond. Mert 1 hónapja kb a fényerőt valameddig fellehetet húzni most semmmi, csak a kontrasztot tudom állítani, illetve h fekete betűk fehér alapon, vagy fordítva jelenjenek meg a karakterek
Veterán szakik holvagytok ilyenkor?! Mindenki nyaral?
-
krisz67
tag
válasz
Bile Demon #50180 üzenetére
A nyilakkal tudok ugrani, de aztán a cyl stb nenmtudom módosítani, nemtudom melyikkel lehet.
PgDown al egy másik menüt hoz be (ahol többek között a Shadow beállítások vannak)Igen, WD TidBit 60 a HDD, és rajta vannak a címkéjén a cyl, head...adatok
Shadow: akkor hagyom bekapcsolva
Külső monitort használok mivel a laptopon csak FeketeFehér (gondolom monochrome)Kijelző: a megjelentés, és csak ha a telefonom vakujával világítok rá akkor tudom elolvasni a karaktereket. Ennek nemkéne lennie valami háttérvilágításnak? vagy akkoriban hogy olvasták ezt a kijelzőt?
-
krisz67
tag
Srácok, hogyan tudnám beállitani a HDD-t, ezen a laposon? :/
Mert az előre definiáltak nemigazán voltak jók, ezért Type 47 re raktam.
Viszont fogalmam sincs hogyan tudnám ezt módosítani, beírni a fejek számát stb... csak váltogatni tudtam, a Type ok között, de megadni konkrétan h 1024 cly stb azt nem. Hogyan tudnám megadni? ha meglehet?Shadow RAM okat engedélyezve hadjam?
Köszi szépen
ui.: nemtudom milyen laptop..Success van ráírva...286 os 16Mhz es ha jól emlékszem, chip dolgozik a lapon. Chips and Technologies van a legtöbb helyre írva, vagy csak simán CHIPS.
-
krisz67
tag
Hmm, érdekes
Elolvasgattam a kommenteket, és, nekem eddig az jött le hogy faxa processzorokat gyártott összeségében.
Mégis valahogy elmaradottnak tűnik technológialiag picit.
Haveromnak ha jól emlékszem volt egy 8magos vagy A10 vagy Fx-e, amit nemrég cserélt egy i3-6300 ra, és ő játékok/használat alatt nemérzett különbséget. Pedig 2 mag (4szál), lehet csak egyedi eset, de érdekes azért.
Most jelenleg neki egy i7-6700T -je van, azóta.Meg volt 1-2 ahonnan az jött át hogy a 8 magos FX ek, nemigazán jók játékra (csak munkára?).
Az AMD procik munkára jobbak mint az Intel, de akkor miért Intelt vesz mindenki ha AMD is megtenné? pl.: veszik a Skylake/Kabylake es i7 eket, ami van hogy gyári hűtővel is elmegy.
Mondjuk az AMD nek, én ahogy látom, távolról, elég gagyi hűtőket ad a procijai mellé, ott spórolnak. Haveromnak is a Fx-4300 ja mellé olyan volt a gyári hűtő hogy semmilyen, kávédaráló. Másik haveromnak meg az A10 mellet lévőt kellet cserélnie.
Intelnél azért egész elfogadhatóak a gyári hűtők is. Nekem legalábbis nemvolt gondom velük. Viszont a s775 gyári hűtőjében csak a felfogatás ami hányadék... én azt ha leisbírom szedni néhanapján, nincs olyan hogy visszafele is olyan könnyen menne. Viszont ha egyszer fennvan, nemhűt rosszul. Nekem szerencsére brand gépben egy csavaros megoldás van 775 re, toronyhűtő, azzal nincs felfogatási gond.Van egy PC boltos/Elektronikai boltos ismerősöm, elég idős is már, így van azért tapasztalata, de valamiért ő is elítéli az AMD prociait (nemtudom miért, tényleg)
Ezekből nekem az jött le hogy csak az FX szériára vonatkozik egykét negatív vélemény.
Sempron al mi a helyzet? A belépőkategóriával, azt nem említettétek hogy kuka lenne e, esetleg még vállalható.
Semmi offense, csak Intellel van tapasztalatom leginkább és szerettem volna meghallgatni hogy az AMD vel úgy mélyebben, hogy mi a helyzet.
Köszi a válaszokat!!
-
krisz67
tag
AMD procikrol tudna nekem valaki meselni nagyobb vonalakba? Mik voltak azok amik szóra méltóak. Mert nekem az Intel frontin vannak meg leginkább a dolgok, és AMD nel az a begyöpösödött előítéleteim vannak / véleményem amik az Intel javára válnak, pl.:
- AMD melegszenek mint a fene
- dupla akkora figyasztás mint az intelnel
- AMD 8 maggal hozza azt vagy nem, mint az intel fele annyival
- árba olcsobb mint az intel, de nemtom intelert jobban megeriEzek a berögzött dolgok vannak a fejembe, amiért elítélem az AMD t.
Mi az igazság ebből, cagy van e?No offense, csak ezért kérdem hogy alaptalanak e ezek a vádak, vagy sem. Melyek azok a processzorai amik igenis jok voktak
-
krisz67
tag
Kompakt gépekről elis feledkeztem
Olivetti gépeken valóban van, énis használtam egy működő, monitor aljába épített komplett kis gépet és azon is volt pár csati integrálva.Asztali, mezei alaplapokra gondoltam elsősorban, hogy ott voltak e esetleg kísérletek ilyesmikre.
elég abszúrdnak tűnik csak gondoltam, hátha
-
krisz67
tag
Régen, 286-486 körűl, nemvoltak olyan próbálkozások, hogy a ISA slotba történő bővítőkártyák berakása helyett, alaplapra integrált megoldások?
Például egy net csatlakozó, vagy bármit.Mely platform volt az amin már kezdtek integrálni csatlakozókat, vagy akár IGP-t, LAN vezérlőt stb?
Köszi
-
krisz67
tag
Nah egy ilyent szívesen elfogadnék
Beleillene az itthoni felhozatalbaHP laptop, HP monitor, HP gép,márcsak ő kell
HP Internet Advisor 20000 Monster 486 Laptop -
krisz67
tag
válasz
quailstorm #49644 üzenetére
Winworldpc.com jó oldal, minden ami retro szoftver, az ott fennvan
-
krisz67
tag
válasz
erer1000 #49633 üzenetére
Én csak azért lepődtem meg hogy letudja játszani, mert nekem például a laptopon, nemsikerűlt FHD filmet néznem eddig soha
Sima HD-t se... xd
HP nc6220 laptopon:
- Pentium M 740 (1,73GHz)
- SO-DIMM-DDR2 1GB; 533MHz (2x512MB)
- Mobile Intel 915GM/GMS,910GML (128 MB)Csak mikor meglett a 2 magos procim, E5500 és a GT430 az asztali gépben, akkor már itt mentek faxán a filmek, de laptopon csak a 480p ami megy faxán :/
-
-
krisz67
tag
Igen, igen sokat enne, ezért leginkább csak Backup kor/adatmozgatáskor megy. De amúgy meg igen, a kíváncsiság miatt is dobtam össze
Kipróbálni ezt az OMV szoftvert (Eddig Win XP volt rajta csak, meg sokkal több RAM) Viszont ott megosztottam a HDD- tartalmát a hálózaton, és kész is volt, itt viszont még vannak még gondok a megosztással, gyakorolni kell még
Málnára nem lehet rákötni SATA HDD ket, nem? Csak talán a B modelre.
Igazából TV re kötve, lehetne HTPC is, ha viszi a FHD tartalmakat (mámint a málna)Igazából egy rendes NAS-t szeretnék majd itthonra, legalább egy egy rekeszes Synology Diskstation DS115j -t, vagy ha úgy volna pénzem akkor egy 2 rekeszes változatot. És bele egy Red HDD-t, legalább 1-2TB osat. Csak még erre nincs lóvé, addig ismerkedem ezzel a NAS nak beállított géppel
Igazából FHD filmeket akarnék majd nézni, bármelyik eszközömről, PC ről, TV ről stb -
krisz67
tag
Egyből kilép, igen. Fileokat nem módosít
-
krisz67
tag
válasz
bacsis #49537 üzenetére
Nem menti el
C:\cd windows ==> setup, elindul kiválasztom a sima VGA-t (alapból: 8514/a -n van) F3, kilép, win parancs, enter, 3.11 logo, hallom hogy tölti a rendszert de a monitorról elmegy a kép, és Out of Range.
Nyomok ALT+F4 et majd Enter, visszadob DOS ba, viszont már ad képet ekkor DOS alatt. Win alatt nemakar. Hamarosan csatolok vidit róla, csak tetű lassu a feltöltésem 111MB még felmegy...
Ha következő alkalommal belenézek a setup ba ugyanúgy a 8514/a -n van a megjelenítő.
-
krisz67
tag
Srácok, Win 3.11 nél mit kell átírjak ahhoz hogy tudjam a lapos monitoromon használni a rajta levő rendszert?
Melyik sort mire módosítdam?
130MB Seagate HDD és ha inditanam rola a Win 3.11 Workgroup ot akkor Out of Range ezik a monitorom. Gondolom a megjelenitőt kelle e átállítanom, de nemtudom mire írjam át.C:\Windows\setup ba megpróbáltam módosítani de nem mentette el. Illetve előnyös lenne egy angoo felület is.
-
krisz67
tag
Ti szoktatok úgy tesztelni hogy a minimális szoftveres körülményeket teremtitekek meg és nézitek azt hogy a Microsoft által előírt minimális hardveren elfut e tényleg a rendszer?
pl.: XP esetén
- 233Mhz es CPU
- 64MB RAM
stb -
krisz67
tag
Azért elfogadnék egy ilyet
-
krisz67
tag
válasz
bacsis #49396 üzenetére
Azigen
az se rosz
Hátsz nemtudom énse
Haverom is bxopta az átalakítókkal, rendelt átalakítót IDE to SATA volt az mondjuk, 2-3 ezer volt magyar webshopban, azon is minimális elektronika de megse nyikkant neki
kuka volt az átalakító
Szal ezekkel az átalakítókkal úgynézki senkinek sincs szerencséje -
krisz67
tag
válasz
Sanchez638 #49370 üzenetére
Visszafele is működhethető? SCSI to IDE?
Köszönöm szépen
-
-
krisz67
tag
válasz
frescho #49268 üzenetére
Az én IBM es gépemhez, megvan a volt gazdája is
Tök menő, mikor mondja hogy ha megtalálod hozzá a terminál kábelt meg modemet, akkor szívesen mondok neked hozzá jelszót xd mail szerver meg talán webszerverként üzemelt egy suliban (ahova jelenleg is járok).
Csak terminál drótot meg hozzá modemet nemtalálom az égvilágon sehol sem
Lehet besem hozták mellé.
Ma is egy nagy állat PC be botlottam, egy Nixdorf ra. Pontos típus számot nemjegyeztem le, mert sietnem kellet már buszra, de hatalmas nagy, és rohadt nehéz ... de ez most tényleg.
Kivittem a bolt elé ajtót becsuktam, kompresszor start, akkora porfelhő száltki belőle, egész városban szmogriadót rendeltek majdnem el, nem porcicák hanem porkardfogútigrisek jöttek ki belőle....
Főleg elől a full bordázott műanyag, szedte be rendesen a dolgokat.Annyira emlékszem, hogy egy NEC D5126 van benne, formázva ~20MB, meg 3-4 bővítőkártya volt benne, talán Hercules kártya.
Ehhez hasonlóan nézett ki, csak ennek, full bordázott volt vízszintesen az eleje, és középen tört meg csak ez, ahol volt egy keskeny billenőkapcsoló, illetve lenyitható tálca alatt meg a floppy meg egy hangerő csavaró gomb. -
krisz67
tag
IBM RISC System/6000 250 (7071) hez tud valaki terminál kábelt illetve modemet hozzá? (mert enélkül használhatatlan sajnos, nincs VGA kimenet)
-
krisz67
tag
válasz
bacsis #49241 üzenetére
alvaro & bacsis
Jogos, nem 286 os, 386 os szerver ez
Win 3.11 for Workgroups az biztos, meg az hogy német.
Illetve gondolom az a VGA-k lesznek, hátul a gépházon kívűl, összevannak kötve, egy kábellal.
Meg púpos lehet a kondi a tápban, monitoron befigyel mikor bejön a 3.11 boot logo jaMegnézem a napokban, köszönöm szépen
CD-meghajtót gondolom rálehet kötni 386 os ra már? Mert az 5.25" floppy seekel, valszeg az működik, 3.5" t még bekell állítani
-
krisz67
tag
Srácok, régi gépet (286 körüli server lehet) amin van egy Win 3.11 for Workgroups, ami mellékesen német, de ha indítom a Win-t akkor monitor "Out of Range"-t ír, miért?
Lapos, hagyományos monitor 1280x1024 es felbontás. DOS fut szépen, színes is a kép, de a Windows alatt semmi. Meglehet valahogy mókolni hogy menjen, vagy nyujtsa ki a képet, vagy bármit?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron