Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fenyő
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Azaz gyakorlatilag 5900XT
, visszafojtott órajelű és feszültségű gpu és 128mb csökkentett órajelű gddr1-es ram, de így legalább nem lesz olyan halandó mint az ultra, mondjuk ez tényleg a pár ezres kategória amúgy is, az enyém is kb annyi volt. -
Mindkettő működik. Valami korban hozzájuk illőt kellene találnom.
Az Fx1300-ashoz A64 3000+-ot gondoltam az jó, az FX5500 az már core2 széria talán Abit IP35.
-
-
Fenyő
őstag
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Az nem probléma, 286-osban is akár lehet nagy vinyót hajtani disk overlay managerrel, vagy eleve csak 512-esre konfigolod be a biosban, és akkor nem tud afölé menni.
-
envagyok
veterán
válasz
Fenyő
üzenetére
Akkor vettem.
A p3-as tesztgépbe is ugyanazt csinálta, mint most az S5 lapban.
De mivel DOS alatt szépen szólt rajta minden, elengedtem akkor, hisz működik.
Most elővettem, hogy mégse Creative kártya legyen már szinte minden konfigomba.
Lehet kicserélem egy Gravis Plug and Playre a végén
Még azzal is kevesebb szívás van. -
Fenyő
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Másnak sem ment, legalábbis 98 alatt biztosan nem, nem lehet, hogy csak Win 3.1/95 alatt működik max?
Szerk; Ja ez pont te vagy
-
envagyok
veterán
válasz
Fenyő
üzenetére
@yutani
A terratec oldaláról, de sz ua. mint a Dosdaysos.
Ami fura, hogy a kártyára nem 16/96 van írva, hanem 16/95
Az Amoretro oldalán is van valami érdekesség ezzel kapcsolatban.66mhz fsb-n megy a socket 5 lap, és isa bus 1/4-re állítva ( 1/3 a másik lehetőség) de ezzel a kártyával régebben, mikor megvettem is szívtam, ide is írtam róla.
Akkor is DOS alatt ok volt, win alatt nem. -
Fenyő
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
default fsb-én megy a lap? Ha nem driver a ludas, akkor húzott isa busz tipikus jele, hogy dos alatt még elmegy, de win alatt már ilyen felkiáltójeles.
NV1
, az tényleg csak az exkluzívan hozzá csomagolt 4 játékkal (annak is csak a saját segás verziójával megy (jó sokat hajtottam mire végre megtaláltam archive.orgon)), ill azon kívül talán még 2-3 játékban támogatott, valódi értelme meg (ami jobban néz ki mint a software render) talán csak a Panzer Dragonban van, szóval igazi történelmi zsákutca a kártya, ezért is érdekes a korai 3d. 
Ranagol_5: Gondolom a p1-es lba módban kezeli a vinyót, míg a 386-os csak normálban tudja, csak akkor fogsz tudni róla bootolni, ha normál módban (legjobb ha magán a 386-oson csinálod) formázod le és teszel rá rendszert.
Darthsun: Prime95 az egyik legjobb stabilitásteszt program, cpu ram alaplap táp instabilitást elég jól kihozza, rengeteg retró gépen használom/tam, sosem nyírt még ki egy cpu-t sem (pedig úgy 1 nap után szoktam teszt ok-nak nyílvánítani), ellenben rossz/inkompatibilis ramot, túlzottan optimista, de stabilnak tűnt elsőre beállítást viszont jól ki lehet szűrni.
sidi: Jó kérdés, 8 vagy 10 mhz-en megy a mini Xt-ben a proci, már nem emlékszem, másik kristállyal talán menne gyorsabban is, de inkább nem nyesztetem kategória.
MasterDeeJay: Az Quadro FX 1300-as inkább egy FX5900XT pci-e alapon, de sajnos csak 6x.xx vagy újabb szériás driverekkel megy, így pont nem lehet igazán jó win98-as retró alapnak használni, mert túl bugosak azok a driverek 9x-hez is, meg régebbi címekhez, ellenben 2k/xp alá azért még lehet érdekes választás.
petakpa1: SS7-ben youtube-ot max smtube (yt-dlp+mpv) tudsz nézni Linux (Debian 7/8 vagy Slackware 14.2+) alatt, ott is max ilyen 360p - 480p videótól függően, Win alatt esélytelen, meg Nv vonalon FX-nél újabb karikkal amúgy sem win alatt, mivel cmov utasítással vannak min forgatva, a 6x.xx-nél újabb driverek esetében.
-
Ranagol_5
őstag
Srácok, szenvedek egy 386-ossal már 1 hete, végre sikerült úgy beconfigolni az io kártyát(goldstar prime 2), hogy látszik minden (fdd,hdd).
Elsőre olyan hdd-vel próbáltam ami mint kiderült, nem bootol egy gépben sem. Kicseréltem egy másik diszk-re, ami p1-en gond nélkül bebootolt, a 386-on viszont a memória számolás után azt mondja, hogy "hdd controller failure". Ha tovább megyek és bebootoltatom floppy-ról akkor meg megy minden a diszkről gond nélkül.
A boot hibás vinyóval meg nem volt ilyen hiba indításkor.
Lövésem sincs miért csinálja, valakinek van ötlete vagy látott már ilyet? -
válasz
envagyok
üzenetére
Ezen a CD- n, a leírás alapján rajta van.
16gldall.zip: 16 Gold OPTi 82C924 P DOS & Win 3.1x/95:3DW 3.1x/Meg ezen is.
(B)OPTi 82c924 drv. v4.00.10 (WIN95) SOUND\btc\soundcrd\1815w95 Auf CD Nr.: 2(/B)Úgy látom mindkettő csak torrent klienssel tölthető le, torrent filet mellékelték.
-
envagyok
veterán
Ez alá a kártya alá máig nem sikerült W95 drivert találni.
Tudtok segíteni?
Beraknám a 95-96 specko 3d api-s pc-be.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére

Természetesen a teljesítményen ez látszik is, de mene.
MSI G41 P25 lapban van a BIOS-ban olyan opció, hogy lehet az x16-os slotot butítani x1-re.
#100579MasterDeeJay: jaja.
-
-
KROK640
nagyúr
Tulajdonkép eleinte én is csak "ragoztam" a gépet, de a teljes gépcsere is hamar bekövetkezett. 2002 tavaszán kitaláltam, hogy a CD író mellé kéne egy új lap, akkor persze már valami jó kis BX legyen, de ha már ez van, akkor PPGA-ról FCPGA-ra is át kéne állni, és a 466-os helyett minimum egy 566-os ami megy 850-en ... Aztán eljátszottam a gondolattal, hogy és ha a jelenlegi cuccok árát is beleforgatnám, akkor talán 1200-as Tualatinra is telne, akkor átpillantottam a Duron + DDR memória oldalra is, és végül egy nagy levegőt véve eladtam a 466-ost, azzal, hogy mivel van egy Savage4-esem is maximum az SD RAM kellhet belőle, de az sem biztos (meg több winyóm volt nyilván egy kicsivel adtam el), semmi más.
Ma már tudom, hogy öngól volt, mert ezt pont nyári szünet első napjaiban ejtettem meg, és egész nyáriszünetben nem volt gépem, illetve augusztus tíz környékére meglett az addigra Tulatinból Celeron P4-é avanzsált gépecske DDR1-el (pedig egy 1400-as Tualatinnal jobban jártam volna) persze az eredetileg gondolt keretösszeget jócskán túllépve, és bő két hónapos késéssel, és érdemi VGA nélkül. De így lett meg az első teljesen új gépem.
Ha a ház is számít, akkor viszont 2009 óta nincs új gépem, mert bár a házban minden cserélődött minimum egyszer (de táp pl kétszer, lap háromszor is stb) de a billentyűzet, monitor és egér is többszöür csrélődött, de a ház ugyanaz. A második legidősebb eszköz benne az ODD, de az is 5 évvel fiatalabb mint a ház. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Faragni nem akarom, a risernel meg nem tudom melyik kartya menne x1 modban. Ha tudnam, ugy konnyu lenne

-
Pista0001
addikt
A Yashica YS-64 gépről mit érdemes tudni azon kívül, ami itt le van írva? Mihez lehet kezdeni vele, ha működik?
-
petakpa1
őstag
válasz
Pikari
üzenetére
@ Pikari
Socket 7 konfigban elengedtem a youtube-ot. Ha esetleg szembe jön valami Radeon 7000-nél fejletteb PCI-os grafikus kártya olcsón, akkor csak kíváncsiságból kipróbálom majde benne, bár értelme nem sok lesz, mert a K6-2+ 500 Mhz-es CPU-nak Vooodo3 200-t se hajtja ki valszeg játékokban és komolyabb video decodinghoz is kevés.@ DarthSun: Köszi az image ellenőrzését. Valszeg csinálok saját magamnak egy imaget, egyenlőre régebbi gépekre. nForce2, i865, i915, esetleg i430 TX chipsetesekhez és ezekre próbálom előbb telepíteni.
Főgépbe a biztonság kedvéért úgy telepítem majd, hogy a fő NVM SSD_t eltávolítom, és a másodlagos NVM SSD-re próbálom meg telepíteni. Az csak PCIE v3-as, de gondolom XP így is száguldani fog vele.Bárcsak sokkal több időm lenne ilyesmikkel mókolni.
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az bőven elég, a HDR csak kiégetné a szemem, már ha lenne 10bites kijelzőm.
GTX1060- at most nem kapcsoltam be, de FX8320 mellett szépen viszi a 4k- t. -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Imádtam régen ezt a melyik videókártya mit tud dekóldolni, mit nem.
Ígéretek, hazugságok, majd a következő driver tudja, ez nem, stb
A laptopomba a gefofce 7400-ra is ígértek hw gyorsítást, nem kapott, a geforce 8800gtx sem kapott, bezzeg a 8600gt igen -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
PCIe x1-be mit lehet rakni ami enkódol? GTX750 már elég lenne, csak nincs belőle x1.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Látom, még W7-el készült a tábla, vajon W10-el mennyire térne el a kapott eredményhalmaz ?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jó kis táblázatok, pontosan látszik hogy a YT próbáimon miért kaptam a leírt eredményeket, a különböző konfig variációkkal. GTX1060- ról meg azt hittem tudja a VP9- et, de nem, a 1650 meg már igen, a 770 meg a kanyarban sincs, ott a RyZen végzi akkor a meló javát.
-
válasz
Alcsi69
üzenetére
Hopp, a videóban ott a CommandTimming, nálam a BIOS teljesen másképp néz ki, későbbi rev a lap.
Videóproblémája van a tápcsati nélkülivel, nálam nincs, GTX1650- ből láttam sok tápcsati nélkülit, ezeket próbáltam kerülni, Asus/EVGA- t is tápcsatist sikerült rendelni. A HD6850 meg eleve tápcsatis.
PCIe sávok : manuálisan állította, a későbbi reven viszont már alapból jó, két videó, mindegyik x16- ot kap, M2 is ok az elsőben, emellett nem tiltódik le egy SATA port sem, megy mind a nyolc.
Alaplap hőmérő nálam nincs bekötve, 120fokot mutat folyamatosan, a VRM és a magok hőmérői viszont tippre jók, kisebb AM2 hűtő volt rajta, cseréltem toronyra, lejjebb mentek a hőfokok, most terhelésre 50fok max, a kisebb hütővel 68- ra is felment, de csak XP alatt, ott észnélkül mennek a magok, Win10/11 alatt jó a kisebb hűtő is.
BIOS/rev verziókról olvastam korábban, elég bonyolult, hogy melyik revre melyik mehet, melyik mit tud, mindegyiknek van előnye hátránya. Gőzöm nincs hogy merjek-e másikat próbálni, lehet hogy rosszabb lesz, vagy téglásítom a jókis lapot.
Nemrég néztem hogy most olcsóbb lett, bár csak Kínában látom, annó én még Spanyol EU raktárból rendeltem. -
Youtube VP9 témában:
Nvidia oldalon gm206 volt az első vp9 képes. Tehát nem az összes maxwell csak az újabbak.

Amd oldalon pedig a video core next támogatasú kártyák azaz gcn5.0 és felfele (vega 56/64 és cpu-s kis társaik)
Igen,még az rx580 sem tud full vp9 módot csak procival segítve.
Ezért szoktam youtubera quadro m2000-est ajánlani ha kell kártya régi gépbe. Hiába van tele rx560-570-580-asokkal az apró.Persze ez nem azt jelenti hogy akadni fog akármi is ha nincs vp9 dekódolás hardverből, csak egy része prociból megy.
Pl csak szoftverből találtam egy táblázatot szemléltetésnek.

Látható hogy azért fullhdhoz egy nagyobb c2d elég lehet buta kártyával is. De nyilván ha pörgetjük a procit akkor annak lehet hangja egy gyári hűtővel, meg azért a többi dolgot is meg tudja fogni.
Ha meg valakinek 4k-8k kell ott már lehet hogy av1-re vállt a youtube és akkor megint egy nagy ugrás kell.
Lehet kipróbálom lga775 celeron és m2000 4k vp9-el. -
-
válasz
Alcsi69
üzenetére
Memóriát lehet talán feszesebbre venni, nem is próbáltam(csak a CR- t kerestem, de nemtom melyik állítja), 1.2V van beállítva, és azt is látom hogy a frekiváltást, időzítést is felajánlja, jó sok menüpont van a BIOSban, talán a harmadát tudom, hogy mire való
Proci 3.4- ig állítható, ezt is csak teszt idejére szoktam, amúgy vagy alap 2.6/3.4 turbo, de allcore 2GHz is elég általános felhasználásra, alulhajtva. -
Alcsi69
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Na, ezt az XP-t meglesem akkor, lehet megpróbálom rászerkeszteni a Ryzenes gépemre, aztán meglátjuk hogy az 5600 mit tud SPI-ben.

Igazából aki sokat nyomatta minimál XP-n az SPI-t annak még az írásjeleket sem kell néznie, meg egér sem kell hozzá úgy hallottam.
#100510DarthSun
Na van ott speed ahogy látom. Memót abban a lapban nem tudod húzni? Hwboton Aleslammer Úr a top1 32m eredménnyel 984 6-6-6 nyomatta a memót. Igaz prociban is 100mhz-cel feljebb van.
-
jokeph
nagyúr
válasz
balintka
üzenetére
Corsair VX450-el eddig bármi is elindult, a 24 pines csati szétnyitható 20+4-re, szükség esetén teljesen le is lehet "vágni" a 4 pines részt ott ahol a hajlata van (DDR ramos P4/s462-es lapok és felfelé).
Ha 5 V-on erős táp kell, akkor a régi (meg van új megfelelője is), FSP Fortron 200-250W közöttiek simán jók lehetnek.#100558balintka: a Corsair VX 450 nem új széria, 2007-es, ITT egy jó cikk róla.
Ha találsz ilyet, mindenképpen érdemes azért átnézni, benne van a korban már.
Az enyémbe rengeteg üzemóra van 2008 óta, és még mindig közel hangtalan a ventije (ADDA).
Minden ágon sokat tud (12V, 5V, 3,3V), sok-sok csati és vizsonlyag hosszúak a kábelei.
A molex csatijai patika megoldással bírnak, feszesek, pontosak, és van egy a széthúzást segítő mechanizmus rajtuk, sosem volt vele kontakt problémám. -
-
Pista0001
addikt
válasz
balintka
üzenetére
Ha mindenképp régit szeretnél, a Chieftecnek volt az a szériája, aminek 2 8 centis ventije volt, egy alul, egy hátul, mindkettőn arany ráccsal, ami nem a lemezből volt kivágva, hanem rendes drótrács volt. Úgy tudom, az nagyon megbízható széria volt, utána a GPS széria lett kritikán aluli.ha jól emlékszek, 420 wattosom volt annó ebből a 2 ventis szériából, kb S478 korabeli típus.
-
balintka
addikt
Retro gépbe (P4 3.06 Ghz - V5 5500, GF4 - FX szériás VGA-k) milyen megbízható retro ATX tápegységeket javasolnátok? Konkrét típusokat írjatok légyszi, miket keressek aprón.
Sajnos a modern 450-es Coolermaster-rel tegnap óta nem indul 2/2 alaplapom, DarthSun kolléga is és én is a tápra gyanakszunk. Cserélnem kell mindenképp. Boot-kor már írogatott előtte 5V feszültség problémát.
-
laci1128
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Természetesen, ha a vanilla verziókat nézzük, akkor szerintem is így van az első Quake esetén, a textúrák mérete és színpalettája a 320x200-as felbontást és a 256 színt célozták, a 3D modellek részletességét és mennyiségét pedig a Pentium FPUja bekorlátozta (vö. az ellenfelek mennyiségét a Doomhoz képest). A hardveresen gyorsított raszterizáció utólag lett belefaragva (VQuake, majd GLQuake), a játék eredeti tartalma pedig semennyire nem lett ezekhez hozzáigazítva.
A Quake II-nél pedig ismételten a játék tartalma illeszkedik a megjelenéskori gyorsítók által kínált szolgáltatásokhoz, 16 bites textúrákat használ, illetve a színes fényforrások jelentették a látványos újítást. Ezek a 256 színű szoftverrender esetén hiányoznak, ez akkoriban valószínűleg már úgyis csak a low end gépek támogatása miatt került bele.
A fentiek legfeljebb csak az eredeti verzióknak a nyűgjei, azóta valószínűleg már mindegyik korlátozásra kell, hogy létezzen megoldás a javítgatott leszármazott játékmotorokban.
-
laci1128
tag
válasz
DarthSun
üzenetére
A Rasperry Pi kapcsán ez a kérdés bennem is a napokban felmerült, sajnos ott nem acélos (nem létező
) a hardveres video dekódolás, pedig nem lenne hátrányos a diavetítésnél folyamatosabb YT nézéshez.
A Chrome fejlesztői eszközök (F12) ablak tetején a három pontos menüből a További eszközök almenüből a Média menüpont segítségével meg lehet nézni az éppen megnyitott tartalmak részleteit. [kép]
Ezután megjelenik a média fül, ahol a kérdéses videóra kattintva meg lehet nézni, hogy éppen működik-e a hardveres dekódolás.
Firefoxban egy videó elindítása után az about:support oldalon lehet lekérdezni melyik kodekeknél képes hardveres gyorsításra. [kép]Windowsban a Feladatkezelőben a GPU grafikonoknál esetleg az egyik grafikont a videó feldolgozó egység terhelésének kijelzésére át lehet állítani (pl. Ryzen Vegánál ez a Video Codec 0 opció, RDNA esetén pedig Video Codec Engine). [kép]
Gyakorlatilag a Chrome és a Firefox a biztos módszer, a nap végén ugyis ezek közül valamelyikkel nézi az ember a YT-ot.

Emellett a hardveres támogatás kibogarászható a Wiki megfelelő oldalairól, a YT által használt VP9-et és az AV1-et sajnos csak a topikhoz témájától messz álló modern GPU-k tudják gyorsítani:
[Wikipedia - NVIDIA NVDEC], [Wikipedia - Unified Video Decoder (AMD)] -
válasz
DarthSun
üzenetére
Ugyanez a videó, Xeon/GTX1650- el szintén 4k- ig állítható, viszont ezen a gépen 4k- ban is rezzenéstelen(procihasználat kicsi), gondolom a belépő szintű GTX1650 miatt, ez már gyorsít, és pont a videózás. és a középrégi gamek a célja, arra tökéletes, ráadásul villanyt sem nagyon fogyaszt.
-
válasz
petakpa1
üzenetére
Nem tudom biztosra, amint az előző hszólásomban írtam, tippre a GTX770 VP9 esetén már nembiztos, nemtom hol kell megnézni, csak tipp a 2k/proci 35% alapján. GTX1060 már tuti hw-VP9. Az AV1- re váltás a közeljövőben meg persze feljebb tolja, nyilván, hogy az eddig alkalmas kártyákat le kelljen cserélni.
Ha a telepítőkészletbe nem teszed bele az M2 támogatást, nem is látja a Samu980- at, tehát nem is tudja belekeverni. A feltöltött ISO- m pont ilyen, mint említettem, nincs benne az M2 támogatás.
Malware, trójai : megnézem Win11 alól a telepített IntegralXP- t Avasttal hogy mi a helyzet pontosan, onnan a biztos, jelzem majd az eredményt, nekem is hasznos lesz, ha nem talál férget, nyugiban lehet az ember.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Valszeg az előző codec statisztikát hallottam, ott HD6850 már ok, de pld az újabb RX sorozatból kivették a hardveres gyorsítást. GTX1060 már ok a VP9- el is.
Most nézem a Zen+/GTX770- el, az Iceland 4K videót, 2k tökéletes, 4k- ban már kisebb remegés néha, beletehetném a GTX1060- at, de akkor buknám az XP- t, meg hát a 2k nekem bőven elég. Statisztikában VP9/Opus, proci azért használódik 30-40%, gondolom a 770 már nem gyorsít, vagy hol lehet megnézni hogy megy-e a hardveres ?
Megnézem ugyanezt a Xeon+GTX1650- el...kíváncsi vagyok. -
Pikari
veterán
válasz
petakpa1
üzenetére
Tegyél fel egy linuxot. Az opengl 3 driverek esetén - a chomrot hardveres gyorsításra kényszerítve - ugyan a videó dekódolását nem fogja hardverből nyomni, de magát a renderelést igen, és ez a weboldalakra, szövegekre, videó layerekre is vonatkozik. Ez lehet, hogy bizonyos esetekben át fog paszírozni a szaggatás határán. De az Athlon xp ehhez kevés lesz. Mindenképp valami 64 bites gép kell. Akár egy pentium4, vagy k8.
-
-
petakpa1
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
@ Pikari, igen tudom, hogy a Radeon 7000 kevés lenne ehhez. Ezt a karit el is engedtem, annyival nem jobb a Voodo3 2000-nél, hogy érdemes legyen lecserélnem. Sajnos a a GeForce GT610 meg nem műkszik a lapban.
@ DarthSun azt tudod esetleg, hogy zöld oldalon mely kártyák gyorsítják már a Youtube-ot?
És igen a CPU is biztos kevés lenne, csak hajt a kíváncsiság
Integral XP-re visszatérve: Ok akkor próbálok majd a saját igényeimre szabott telepítő image-t készíteni és majd feltelepített XP-re arra rátelepíteni a HUN language packot.
Most első nekifutásra egy kigyúrt nf2 konfigra tenném fel. XP-M2600+ @ 3200+, HD4650, Samsung 840 SSD, és 3x1 GB RAM. Szeretném ha a teljes ramot látná és a Trim is menne.
Aztán lehet rápróbálom majd a fentebb írt K6-2+ konfigomra is, illetve talán az aktuális főgépemre is B550 chipset + Ryzen 5 3500X all core oc 4100 MHz, RX6700 XT, Samsung SSD 980 PRO (nvme), de nem utóbbira fogom telepíteni, hanem vagy egy SATA SSD-re vagy egy másik nvme ssd-re.
Ha telepítés közben benn marad a Samsung SSD 980 PRO-m rajta a Win10 OS-el, akkor az Integral XP telepítője bele fog nyúlni a Win10 boot sectorába? Az nagyon rosszul érintene. A célom az lenne, hogy UEFI boot menüből válasszam ki, hogy melyik NVME SSD-ről bootoljon a gép és egyikről Win10-et másikról WinXP Integralt akarnék bbotolni egymástól teljesen függetlenül! A legtutibb nyilván az ha az XP telepítésének idejére fizikailag ki is venném a Samsung SSD 980 PRO-t, csak nagyo sokat kell hozzá szerelni, mert PCIE v4-es M2 slotban van, ami pont a videókártya alatt van az meg épphogy csak befért a gépházba.Malware, trójai biztos nincs ebben az Integral telepítőbe?
@ MasterDeeJay Köszi akkor a youtobe gyorsítást buktam socket7-et
. Már a GF620 sem ment a lapban, nem is tudom, hogy ennél újabb GeForce van-e PCI csatolóval!? De mégha van is valszeg PCI v2.2. kell neki minimum, mint a GT620-nak is az kellene... -
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
a h264 kényszerítő bővítmények már egy jó ideje nem működnek nekem.
-
-
válasz
petakpa1
üzenetére
Az reménytelen sztem avval a konfiggal+R7000- el. Ati vonalon a HD6xxx az első, ami hardveresen gyorsítja a YT videókat. Ha viszont megfelelő PCI videokártyát találsz bele(ritka), a K6-2+ lesz a kevés, még hardveres videógyorsítás mellett is, 720p- ben főleg, oda már inkább Core2 proci kell legalább.
-
válasz
petakpa1
üzenetére
Ilyesmi a folyamat, de nem fontos a készre mellékelt ISO- ból kiindulni, elindítod a szerkesztőt, majd bepipálgatod amit bele szeretnél pakolni, majd go, és legenerál egy teljes XP- t, azokkal a plussz featúrákkal, amit bepipáltál, én ezt a folyamatot alkalmaztam. Aztán kiírod DVD- re, mehet az install, ha sikeresen felment, utána a nyelvi csomag.
Saját HUN ISO- t behúzva nemtom milyen lesz az eredmény, mivel Angolra generál, lehet hogy Hunglish
, nem próbáltam ilyet, ill a FreeDom- ot próbáltam szerkeszteni, de az nem ok, más scripteket használ.
Modern gépre kell ?, ha igen van feltöltve kész ISO- m, benne a modern featúrákkal, régi AHCI nélküli gépre nem is megy fel. Egyedül az M2 támogatás nincs benne, de külön is installálható, a mellékelt drivercsomagban benne van. -
-
petakpa1
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Köszi, nézegetem a dolgot:
Egyenlőre letöltöttem innen https://zone94.com/downloads/software/operating-systems/123-windows-xp-professional-sp3-x86-integral-edition az zipet.
1) Ha jól látom ebben van egy plain vanilla angol nyelvő WinXP SP3 iso, és ezt kell valahogy patchelni a Patch Integratorral ugye?
2) Majd az így magamnak elkészített egyedi patchelt iso-val telepíteni a WinXP-t
3) Majd ha már fenn van, akkor WinXP akkor az innen https://zone94.com/downloads/software/operating-systems/147-windows-xp-x86-multilingual-pack-integral-edition letöltott a language packet fel kell telepítenem a már futó bootoló Win XP alatt ugye?Az lenne a kérdésem, hogyha van régről egy SP3 HUN iso-m akkor az 1 lépésben ha nem a sima plain vanilla SP3 isobol indulok ki, hanem a sajátomból, akkor eleve HUN iso-t kapok az 1) lépés végén és így 3) nem is kell majd?
-
válasz
petakpa1
üzenetére
Használom, bár nem az előre szerkesztett ISO- t, hanem a szerkesztőjével sajátot készítettem, belepakoltam az új gépekhez készült drivereket, jónak vettem észre, nem látok biztonsági problémát, bár ebben nem vagyok szakértő. Ramsey Pandával ellenőrzi, ahogy a honlapon is látni. Én is azt tettem fel hozzá.
Nyelvet nem változtattam, de van hozzá pack, ezt is Ramsey készítette, lista is van a nyelvekről, a magyar is benne van, gondolom működik.
Az előző képmentésem, a SPi teszt is az IntegralXP alatt futott. -
petakpa1
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Te használtad már ezt a Zone94 féle XP-t? Megbízható, biztonságos? Az ilyeneknél mindig félek, hogy valami trójai van benne...
Ja és még az is érdekelne, hogy mivel ugye ez angol nyelvű, a telepítés után a nyelvet lehete cserélni magyarra egy HUN nyelvi csomag telepítésével, vagy ez csak később Win7-től van így. XP-nél még a telepítő határozza meg a nyelvet?
Közben utánna néztem Vodoo3 vs Radeon 7000-nek és utóbbi 2 évvel újabb DX7-es, de igazából nekem még ennél is újabb kari kellene...
-
petakpa1
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez a kártya erősebb, illetve modernebb mint egy Voodoo 3 2000 16 MB?
A kimaxolós socket 7 rendszerembe keresnék erősebb, de még PCI buszos garfikus kártyát, ami még működik PCI v2.1-es slotban.
A Voodoo 3 ilyen, de pl a Zotac GT610 PCI-al már sajnos nem volt hajlandó indulni a lap. A kettő között kellene valami minél modernebb, lehetőleg DVI, de ideális esetben HDMMI porttal is, ami megy PCI v2.1 slotban. Nem baj ha overkill a konfighoz, sőt kifejezetten ez a cél, illetve az, hogy a video decoding-ot minél jobban segítse.
Maga a konfig egyébként ez lenne
Asus TX97-E
Amd K6-2+ 450 @ 500 MHz
2*128 MB SD ram (83 Mhz FSB és memóriafreki mellett)
SB PCI 128 Vibra
Sil3114 sata vezérlő
Kingston V100 64 GB SSD
Realtek NIC -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A Voodoo driverében van gamma korrekció, viszi a fényerőt rendesen.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Q2- re alig emlékeztem milyen szoftrenderrel, az Win alá jött már, viszonylag hamar átállítottam hardvergyorsításra, korabeli gépen lassú szoftverrel. Nemrég találtam meg a Q2 for DOSt, azon tettem 1024- re, pofásan néz ki, 1280- ban mégjobb. Q1 viszont 1280- ban instabil, még nem jöttem rá miért, de 1024- ben az is ok.
Erős gépen is ajánlott hozzájuk a LinearFrameBuffer+WriteCombined, ezek nélkül jóval lassúbb. A DOS7.1EE utolsó menüpontjára be is konfigoltam. -
válasz
Alcsi69
üzenetére
+@(#100451) jokeph : lefuttattam én is - Xeon E5-2640v3 2C/2T @3.4GHz, XPSP3. Végülis meg vagyok elégedve, a frekihez képest jó lett, látszik hogy a Phenom-II- nél jóval alacsonyabb órajelen is nyer, 3.67GHz- en pedig lehet hogy megközelítené a RyZent. De lockos proci, valamint a CR- t nemtom hogyan kell T1- re állítani, ha valaki tudja, ne tartsa magában.
Ez a 4.gen Xeon gondolom hasonló a 4.gen Core ix- hez, csak nagyobb cache, több mag.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Jobban nem nez ki, csak nem latod a pixelektol a hibakat
en amugy birom a doom szeru spriteos pixeket, sokkal inkabb mint az elso 3d gyorsitott fpseket. -
FoxiestFox
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
Amúgy az tényleg igaz, hogy a Quake 1 szoftverrenderrel sokkal jobban adja, mint 3D gyorsítva. A 2-re nem is emlékszem, hogy néz ki szoftverrel, majd megkukkantom, de ott sem kizárt ez, azért azok a 3D modellek még nagyon baltával faragottak voltak, nem kizárt hogy ott is jobban néz ki a sw.
-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
Nem tudom mikor terek vissza pcre, regen mindig olyan csucskozeli pcket epitettem, mar nem latom semmi ertelmet, alig hasznaltam. Jelenleg 70% ipad, 30% macbook. Macbookal meglepoen jol elvagyok, es kenyelmesebb is, hogy nem kell a desktop elott ulnom, mint egesz nap, csak a kanapen nyomkodom.
-
Pista0001
addikt
Szerencsére egy szint után már semmi. Emlékszek annó, amikor a 286 -> 386 váltás után először próbáltam az akkori egyik kedvencemet, a Test Drive 3-at, hát játszhatatlanul gyors volt.
Akkoriban nem volt internet, az infotanárt tudtuk megkérdezni, hogy mit lehet tenni.
Igazából ugyanazt mondjuk, csak más idősávot ragadtunk ki példának.

-
arn
félisten
válasz
envagyok
üzenetére
Lehet nagyot almodni, az elso gondolatom nekem is az volt hogy epitek egy p3at aztan belepakolok mindent, ami jo volt a 90es evekben. De pl a videokartyaatfedesek gyk feleslegesse tettek bizonyos hweket, meg eleve ezek a vudus atkotesek nem voltak jok az analog kepnek. Vhol ezert vettem ki a riva128at a v1 mellol, es a gf mellol a v2ot. Igaz azota van egy v3as gep is, igy a kezdeti korszak le van fedve a v1el, a v3al meg a maradek.
Nincs akkora szerepe a glidenak szamomra, eleve keves az igenyes glide only jatek, minden masra meg ott a d3d/ogl.
-
Örültem DarthSun virtuális XT-jének is, nagyon jól sikerült beállítania.
Akkor nekem is öröm hogy a madness gép hozzátett a retró hangulathoz, nem is jöhetett volna létre a modern lassító program nélkül, ezt is olyan programozó fejlesztette, akinek hozzám hasonló érdeklődési köre is van. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Szüleim kezdetben szintén nem sokkal többet láttak ebben, de rokontól vettek 1998 körül 486-os gépet, csak azon kellett osztozkodni 2 testvéremmel is...
Engem kicsivel az ezredforduló előtt teljesen magával ragadott az akkor még csak réginek számító gépek világa, diákként nem volt másra pénzem így egy 386DX 25 Mhz gépet egészen 2003-ig használtam szerelés=kísérletezés, játék, programozás és e-mail (!) levelezésre, egészen addig, amíg a DrótPostaGalamb 1.4-ről levették a támogatást (2003?), az futott még Win 3.1 alatt és hardveres faxmodemmel csatlakozott.
Aztán vettem egy 486-os laptopot, hasonló célra, 2013-ig aktív használatban volt.Látod nálam is kicsit megkésett, bármikor magával ragadhat a kor

Jó, hogy Neked is volt 386-osod, ezek szerint majd lesz is
Létezik kicsi mini fekvő AT ház is, az nem foglal sok helyet. -
Ha valakinek kell csapjon le apróban dobozos PCI Radeon 7000-esre. Nekem már van egy újabb gyártású de oem, viszont aki szereti a dobozosat szerintem vegye meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GLS
- LG LCD és LED TV-k
- Fotók, videók mobillal
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- Bialetti kézi kávéőrlő
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, visszafojtott órajelű és feszültségű gpu és 128mb csökkentett órajelű gddr1-es ram, de így legalább nem lesz olyan halandó mint az ultra, mondjuk ez tényleg a pár ezres kategória amúgy is, az enyém is kb annyi volt.
Mindkettő működik. Valami korban hozzájuk illőt kellene találnom.

Proci 3.4- ig állítható, ezt is csak teszt idejére szoktam, amúgy vagy alap 2.6/3.4 turbo, de allcore 2GHz is elég általános felhasználásra, alulhajtva.

, nem próbáltam ilyet, ill a FreeDom- ot próbáltam szerkeszteni, de az nem ok, más scripteket használ.