Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26151) dudika10 válasza Ununqatrium (#26150) üzenetére


dudika10
veterán

De most konkretan mit varsz egy melynyomotol?
Dinamika? Az nem lesz tobb?
Melyebb hangok? Ezek sem lesznek.
Ami lesz, az sok-sok brummogas. Komolyan.

Hallgattad mar 1-2 hetig a mostani rendszert, hogy eselyt adj a fulednek az alkalmazkodashoz?

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#26152) Ununqatrium válasza dudika10 (#26151) üzenetére


Ununqatrium
aktív tag

Mostani? A rendszer nem nekem lesz, egy rokonnak. Az lenne az elvárt, hogy nem búgjon, hanem értelmes mélyeket adjon. Na meg persze ne kopogás vagy lepkefing legyen a vége. Microlab termékekről vélemény úgy általában?

[ Szerkesztve ]

Choose your destiny • http://africancichlids.webnode.hu

(#26153) freelanced


freelanced
addikt

Végre megjött a szett (Modecom SHF80U + Creative X-Fi HD) :C

Az lenne a kérdésem, hogy a két hangfal elején a védő részt érdemes fennhagyni? Befolyásolja a hangot vagy ilyesmi? A drágább hangfalakon nem látok ilyesmit.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#26154) Francia91 válasza freelanced (#26153) üzenetére


Francia91
veterán

A 120-ason pl rezonál az elülső reflexnyílás miatt, nem tudom, hogy ez a 80-asnál jelen van-e, de van olyan sejtésem, hogy igen. Nekem a 120U-ról le van véve épp ezért, eléggé zavaró a rezonancia, amit okoz
.

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#26155) Bodz válasza Ununqatrium (#26152) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Ezt ne várd el egy 20000 forintos játék 2.1-től! :)

[ Szerkesztve ]

(#26156) domedee


domedee
senior tag

Microlab Solo 6c teszt Valami arab oldal tesztje. még angolra fordítva google translate-tel sem tiszta mindig, mit is ír. A magyar fordítást inkább hagyjuk.

[ Szerkesztve ]

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26157) domedee


domedee
senior tag

Lenne pár általános kérdésem. Ha egy gyártó rendesen megtervezi a 2 utas hangrendszerét, akkor mi az a megoldhatatlan probléma, amit nem tud megtervezni egy 3 utas rendszernél. A sima 2 utas hangfalakat mennyire tervezik meg? Vagy csak kb. összedobják, oszt' jónapot? Megveszi a jónép úgy is. Mennyivel több energia megtervezni egy 3 utas hangfalat, ha 1+2 vagy 1+1+1 hangfal van benne? Főleg ha a két nagy membrán ugyanakkora, tehát még a frekvencia osztásra sem kell úgy figyelnie, mint ha 3 különböző méretű hangszórója lenne. Sőt ha erre az egyszerű esetre (1+2 ugyanolyan hangszóró) nem rak hangváltót, akkor miért baj, ha az 1+1 esetén sincs? Nem értek hozzá, azért kérdem. Milyen gyakorlati előnyei/hátrányai vannak az 1+1/1+2/1+1+1 hangfalaknak egymáshoz képest zenehallgatás alatt?

Ha kicsit kötekedőnek tűnik, bocsi, csak tényleg szeretném rendesebben megérteni a helyzetet. Eddig még sajna sehol nem találtam olyan tesztet (egy kis háttérrel is arról, hogy miért jobb/rosszabb), ahol ugyanannak a gyártónak lenne egymás mellett az 1+1/1+2 (sőt akár 1+1+1) rendszere.

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26158) Pocok256 válasza dudika10 (#26151) üzenetére


Pocok256
veterán

Biztos ki leszek most utálva, de ..... Van most már itt a szobámban egy genius 1250b s hangfal és egy Thonet Vander Hoch (BT). Szépen szólnak, de nekem a minimál stílushoz és az infected mushromhoz amit hallgatni szoktam nem valók. Ezek mellé igenis fogok venni egy Thonet vander DASS -t januárban mert egyszerűen hiányzik a subb adta mély. ennyike :R

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#26159) ToniSoprano válasza domedee (#26157) üzenetére


ToniSoprano
addikt

domedee:
Ja én is feltettem már korábban ezt a kérdést.
Ahogy kivettem 150-200 ezer Ft alatti kategóriában nem nagyon tervezik a cuccokat, max a desing szinten pl. a T&V sárga hangszórója. A 2.0-ás esetén beraknak egy 4-6,5 colos közép mély hangfalat+egy 0,5-1 colos magasat + reflex nyílást és fa dobozt és normálisabb erősítőt akkor általában jó szokott kijönni.
Bár ez sem tuti, de ezzel a recepttel a legkönnyebb a jó hangzást, kiegyenlített hangzást kihozni.

A valódi három utas hangfalak (magas, közép, mély) esetén ez sokkal nehezebb, bonyolultabb, nagyobb tervezést igényel, komoly hangváltók szükségesek hogy a három hangszóró ne fedje át egymást. És akkor lehet jobban kijössz egy igényesebb 2.0-val pl. egy igényesebb subot veszel. A holland sógornak van egy ilyen márkájú elég drága 3 utasa, ebből egy korábbi típus, ahol a bass hangszóró lefele néz [link] de nekem abszolút nem tetszik a hangzása, eléggé dörmög lukak vannak benne, fura, pl. beszédet alig érteni.

Azok ahol 1 magas, és két ugyanolyan középmély hangfal van benne, az valóban inkább 2 utas kategóriába tartozik.
Ezek a típusok ki vannak téve pl. az MM-ben meg lehet hallgatni. Kérdés minek 2 ugyanolyan hangszóró bele mitől lesz jobb? A kockázat benne , hogy a középmély hangszórók elnyomják a magast, és emiatt nem lesz kiegyenlített a hangzás. Ahogy én kivettem ezek előnye lehet, hogy puhább hangzást adnak, és volt az MM-ben egy ami tetszett, ahol a rádiónál is érthető volt a beszéd, de az nem a legdrágább és nem a legolcsóbb volt egy középkategória volt árban. A drága és az olcsó kategória esetén teljesen szétesett a hangzás, pl. érthetetlen volt mit mondanak a rádióban, teljesen fárasztó volt hallgatni. Szóval tényleg baromira jól néznek ki ezek az állók, de eléggé lutrik, meghallgatás nélkül pl. márka-ár, vagy értékelések alapján szerintem nem szabad ilyet venni.

Pocok256:
Ja én ez szerintem életkor és zene függő lehet mi tetszik. Fiatalabb koromban lehet én is a kiemelt basszust szerettem volna jobban. Most is sokszor feltekerem maxra az 1250B-nél a basszust mert kevésnek tűnik, de utána visszaveszem, mert rájövök, hogy elnyomja a magasat és akkor meg az hiányzik. Szóval mostmár egyszerűen nem tudom hallgatni a 2.1-et, pedig ingyen kaptam egy 12 ezres kategóriát. (Régebben basszus gitároztam Big-bandban, iskolai zenekarokban, lehet ez ártott meg a fülemnek, bár mellette 10 évig jártam szolnokon zeneiskolába is hegedülni 5 évig :N :W , majd klasszikus gitározni 5 évig :K :DD , úgyhogy lehet érzékenyebb a fülem.) Egyébként nagyon számít az elhelyezés, hogy a hangfal kb fülmagasságban legyen.

A 1250B-nél továbbra is állítom, hogy a gyári kábelek eléggé gagyik, kicsit lefojtják kicsit kopogósabbá teszik a hangzást, egy ilyen 500 Ft-os kábellel kicsit teltebb lesz a hangzás, legalábbis én így érzem, ennyit megér: [link]

De ha 2.1-es tetszik most, vedd azt, de azért hallgasd meg ugyanazt 2.1-en és 2.0-n is, hogy lesz olyan részlet ami elveszik 2.1-en.
De nyilván egy 2.1-es jobban felpörgethet mert ki van emelve a baszus és a haveroknak ez tetszik nincs mit tenni, de azért van ebben egy kis marketing dolog is, itt leírtam a véleményemet erről:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#26160) ToniSoprano válasza domedee (#26157) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Bocs rossz volt a link, ilyen 3 utas van a sógornak Chario márka, 800-1000 EUR között lehetett + erősítő: [link]
A képek közül az ahol legnagyobb a kép, felül van a magas és középmély, lefele néz teljesen alul van a földközelben (nem látható) a basszus hangszóró. Nekem nem tetszik a hangja nem igazán tiszta, kicsit dörmögős, mondjuk tényleg erős, mélyről jön a basszus betölti a teret, jó térhangzása van, de e közép és magas tartomány nekem kevés. Pl. TV-nél nem nagyon lehet érteni a szöveget.

[ Szerkesztve ]

(#26161) Nestor16 válasza Nestor16 (#26112) üzenetére


Nestor16
senior tag

Nos, megjött a hangfal (Edifier R1900 TII). Logitech után persze kicsit szokatlan, kevésnek tűnik a mély, de igazából pont elég, emiatt is cseréltem le, a tiszta hangzásért, ami szerintem megvan benne. Xonar DG hangkártyával használom. Olyan, mintha a magas hangzás egy új világot kapott volna, néha a hideg is kiráz. :D Elégedett vagyok. :)
Köszi a topiknak és zsocy kollégának! :R

Üdv, Dávid

(#26162) Dave46


Dave46
tag

Üdv mindenkinek,

Szeretnék tanácsot kérni sztereó PC hangfal/szóró vásárlással kapcsolatban. Mivel van dedikált HiFi rendszerem, ezért nem lennének nagy elvárásaim feléjük, egyetlen egy kivétellel: legyen rajta optical input. Nézegettem Behringereket, de annyit nem akarok rákölteni, mert a meglévő rendszer mellett teljesen felesleges lenne. Előre is köszönök minden segítséget, ötletet!

It's never your successful friends posting the inspirational quotes.

(#26163) PuMbA válasza Pocok256 (#26158) üzenetére


PuMbA
titán

Mondjuk a Thonet Hoch helyett értelmesebb lett volna egy Modecom 120U, mert a két 5,25"-ös középsugárzó sok mindent nem ér, jobb egy darab 6,5"-es :) A Thonet DASS mélynyomója ráadásul, pont ugyanakkora, mint az SHF120 középmély sugárzója, szintén 6,5"-os :)

[ Szerkesztve ]

(#26164) dudika10 válasza Ununqatrium (#26152) üzenetére


dudika10
veterán

"Melyben gyenge, a jobb hangkartyaval semmi kulonbseg, dinamikaban sem. "
"Mostani? A rendszer nem nekem lesz, egy rokonnak."

Nem sikerül ezeket összeraknom fejben. :B

"Az lenne az elvárt, hogy nem búgjon, hanem értelmes mélyeket adjon."

És úgy gondolod, hogy ezt egy 2.1-es szettől kapod meg? A legtöbben ezt szeretnék, és éppen ezért nem ajánlunk 2.1-es rendszert általában. :U

A microlab termékeket elég sokáig problémás volt beszerezni Mo.-n, így túl átfogó tapasztalat nem hiszem, hogy lenne velük. Elég kevés emberről tudok aki ilyen terméket használna, de ehhez képest sok meghibásodást láttam (arányaiban sokkal többet, mint más gyártók termékeinél, de kevés készülék alapján nehéz általánosítani a microlab esetén).

(#26158) Pocok256:
Van aki úgy szereti a húslevest, ha a bors íze mindent elnyom. Ettől még az ilyen húslevesre objektíven azt kell, hogy mondja az ember, hogy rossz.
A minimal meg nem zene, csak zaj, de ez maradjon köztünk. :B

(#26162) Dave46:
Szükséged van egy Fiio D03k-ra és erre már bármit köthetsz. :K

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#26165) Pocok256 válasza PuMbA (#26163) üzenetére


Pocok256
veterán

Alkalmi vétel volt a Hoch (bt vel ami nagyon fontos volt, hogy legyen) 25k ért.

[ Szerkesztve ]

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#26166) #59070464


#59070464
törölt tag

Mackie CR4-ről van valakinek személyes tapasztalata? Főleg másikkal, másokkal hasonlítva, nem feltétlen közvetlenül.

(#26167) Ununqatrium válasza dudika10 (#26164) üzenetére


Ununqatrium
aktív tag

Köszi a választ. Kérdezősködök már itt egy jó ideje, korábban említettem, hogy úgyis szanaszét lenne hangszínszabályozva. Nagybátyám szinte fullra tolja a magasakat, meg botfüle van. Nem tudom, hogy egy 2.1-es szettől kapja-e meg. Sosem volt 2.1-es rendszerem. Azt viszont tudom, hogy 20 ezerig képtelenség olyan méretű 2.0-t kapni, ami mélyben üt. Szó szerint üt. Egy mélyláda meg mégiscsak mélyláda. Ha a hifi mélyeit kevesli, akkor minden bizonnyal a 2.0 mélyei is kevesek lesznek 20-as árkategóriában. Tracer termékekről tapasztalat? Egy ismerősöm ajánlotta.

Choose your destiny • http://africancichlids.webnode.hu

(#26168) PuMbA válasza Pocok256 (#26165) üzenetére


PuMbA
titán

ÉÉÉrtem :)

(#26169) Shingen válasza Rover623 (#26149) üzenetére


Shingen
addikt

:D

風林火山

(#26170) Shingen válasza freelanced (#26153) üzenetére


Shingen
addikt

Írhatnál a SHF80U mert nem nagyon fordul elő a forumon, így kíváncsian várnám a tapasztalatokat! :K

風林火山

(#26171) psyho85


psyho85
aktív tag

No, bár sajna senki nem méltatott válaszra, de azért mivel ajánlott, vettem egy Kürbist. Hajtva egy Focusrite Scarlett 18i6-al van, az interconnect valami KáCsa Silverline (jó vastag, tömör eres ezüstözött réz).

Első benyomások: de pici ez a doboz. Átveszem a pulton: de nehéz ez a doboz! Kivéve: de nehéz az egyik láda, jah, abban van az erősítő. A doboz oldalán a potik kócosan állnak mindenfele, attól függően, hova vannak éppen tekerve, no meg a bitang erős kék led - hiába, made in china, le sem tagadhatja. Amúgy jól összerakott ládikák, szép igényesek, de aki ráragasztotta a dójcsland über alles matricát, annak kezét tördelném sokfelé, nem lehet nyom nélkül leszedni. Egy kis etanol megoldja majd.

Faanyag: izé. Amint lejár a garancia, szét fogom szedni és agyonmerevíteni, meg egy kis vatelint bele, üresen megkocogtatva rémálom hangjuk van. Majd az elektronikát is megsasolom, nem várok csodát, de legalább lehet majd tuningolni.

Bekapcs: nem sípol, nem búg, nem sül a rántott husi se, jóság, első leckét megtanulták. Bejáratás alatt, tekergetem a potikat, de nagyon hangerő-érzékeny, kicsit kihajtva szeret lenni, akkor egyenletes a hangkép, kisebb és nagyobb hangerőn összeesik, sajnos a pont jó nekem túl hangos, közeltéri monitorokhoz szoktam, szinte benne ülök a hangfalakban (már csak a szoba miatt is). Ez nem lesz jó, ezzel kezdeni kell valamit. A mélye még érdekes, nem találja a helyét, néhány hang nagyon kibúg, néhány alig duruzsol - ez ne ma szoba, tök más freki, kimértem.

Rittyentek róla igény szerint egy címlaposat két ünnep között, addig a szobaakusztikát is alakítom, meg ez is bejáratódik.

Összegezve: nem rossz, kösz a tippet. :)

[ Szerkesztve ]

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#26172) zsizsef válasza psyho85 (#26171) üzenetére


zsizsef
senior tag

Elektronikája.. Én beáldoztam a garanciát és némi pénz, idő (meg ideg), árán cseréltettem a műveleti erősítőt 2604AP-ra. Megérte:K. Bár ahogy én tapasztaltam a kürbis mélye kb 3m távolságtól "érezhető"

[ Szerkesztve ]

(#26173) psyho85 válasza zsizsef (#26172) üzenetére


psyho85
aktív tag

Köszi a tippet. A szétszedés hogy megy? A végfokozat mi? Jöhet privátban is nyugodtan, megköszönném. :) Jujj de gányolt belseje van, kár érte. De még így is meglepően jól szól.

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#26174) Shingen


Shingen
addikt

Hy

Szerintetek egy 1250 mivel hátsó reflexnyílásos, mekkora távolságra kellene elhelyezni a faltól, hogy a hangok szépen szóljanak?
csak mert régebben felmerült a 1250 Falra szerelése is, akkor nem írt erről senki!
THX

風林火山

(#26175) Rover623 válasza Shingen (#26169) üzenetére


Rover623
félisten

Tegnap került bele 2-3 óra, ma pedig 6-7.
Bass alapon, Treble 1-2 óra között, hangerő max. fél állásig.
Reggel elmegy a kuckóm előtt egy elég vájtfülű kolléga, majd visszafordul, belehallgat..."hallottam, vettél vmit, ez az?". Épp vmi 70-es évekbeli funky ment, hallgatja, forgatja a fejét...benéz az asztal alá.
"Van hozzá szub?"
Én meg csak vigyorogva rázom a fejem! :C
Meghallotta a böszme púpot 100-175Hz között! :DDD

Gondolkoztam ezen már amúgy elég sokat: a tesztlaborok nekiesnek mérni a szűz, éppen csak kicsomagolt dobozokat? Vagy bejáratják előtte őket legalább? :U
Mert nagyon nem mindegy...szerintem.

primus inter pares

(#26176) Atlantisz48


Atlantisz48
őstag

Sziasztok!

Remélem jó helyen járok, a kérdésemmel.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van nekem egy ILYEN Hifi-m. A mai napon feltettem mind a kettő hangszórót a szekrény tetejére. A piros négyzet jelöli a helyét, a nyilak pedig azt, hogy merre sugározzák a hangot. Arra lettem figyelmes, hogy a másik szobában, ott ahol a kék körök vannak sokkal nagyobb a basszus, ha olyan a zene, akkor ott sokkal jobban búg, mint abban a szobában ahol a hangfal van.
Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy mégis, hova tegyen a hangszórókat, hogy a legjobb hangzást elérjem, és ne búgjon a szomszéd szoba.

Előre is köszönöm.
(Tudom, nem egy műszaki rajz :D )

Üdv
Zoli

(#26177) Rover623 válasza Atlantisz48 (#26176) üzenetére


Rover623
félisten

Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy mégis, hova tegyen a hangszórókat, hogy a legjobb hangzást elérjem, és ne búgjon a szomszéd szoba.
Tedd oda, ahol ha szólnak, nem búg tőlük a szomszéd szoba! ;]
Komolyra fordítva: nincs az az ember, aki egzakt választ tud neked adni. Sem a pontos fizikai méretek nem ismertek, sem a hangszóróid frekvenciamenete, sem a búgás pontos frekvenciája, stb.
A "búgás" azt jelenti, hogy amikor a szoba (illetve félig egybenyitott szobák) valamelyik saját rezonancia frekvenciáján szólalnak meg a hangszórók, akkor a hátsó - szűk nyílással lezárt - szoba légtere afféle botcsinálta Helmholtz rezonátorként viselkedik, azaz az oda bejutó bizonyos frekvenciájú hangok odabent maradnak...és ott "búgnak"! :DDD
Szélesítsd, vagy szűkítsd az átjárót, vagy vedd le a hangerőt!
De mindenek előtt vedd ki a hangszórókat a sarokból, mivel a majdnem a szoba felső sarkába helyezett hangszórók számára a szoba sarka afféle akusztikai tölcsérként funkcionál, és jelentősen ráerősít a hangzásra, főleg a mély és mélyközép tartományban. Pláne, ha a hangdobozoknak - mint ebben a konkrét esetben is - hátul van a basszreflex nyílásuk...

[ Szerkesztve ]

primus inter pares

(#26178) Atlantisz48 válasza Rover623 (#26177) üzenetére


Atlantisz48
őstag

Rendben, köszönöm az ötletet. :D

(#26179) domedee


domedee
senior tag

Nini mibe botlottam, bár nem ezt kerestem: Thonet Vander Hoch "teszt": [link] ;]

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26180) ToniSoprano


ToniSoprano
addikt

Így néz ki a kis 2 ezres modecom-05 a 10 éves notebookom mellett, kicsi helyet foglal, arányos, nem zörög
mint a régi műanyagok:
Kellemes Ünnepeket!
Köszi mindenkinek a segítséget, ötleteket, tanácsokat a fórumon sokat tanultam itt!

[ Szerkesztve ]

(#26181) miresz válasza domedee (#26179) üzenetére


miresz
veterán

Úr Isten,ez a ......

(#26182) domedee válasza miresz (#26181) üzenetére


domedee
senior tag

Ugyan, egy teljesen autentikus teszt egy igazi felhasználótól... :U

De tesztelte a Thonet sub-ját is [link]

[ Szerkesztve ]

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26183) dudika10 válasza domedee (#26182) üzenetére


dudika10
veterán

Egyébként ért hozzá, csak jól leplezi, mert látszik, hogy figyelt az elrendezésre, ilyen rosszul csakis szándékosan lehet elhelyezni a dobozokat. :U

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#26184) Met válasza domedee (#26179) üzenetére


Met
nagyúr

Nemáááá, a hód hangfalakat is tesztel?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#26185) ToniSoprano válasza dudika10 (#26183) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Egyébként azon a helyen hogyan lehetne jobban elhelyezni a hangfalakat?

(#26186) #75128832 válasza ToniSoprano (#26185) üzenetére


#75128832
törölt tag

Mondjuk, csak simán kihajítani őket az ablakon :)
Nála nem is számítana. De ha nem érdekli, hogy minden mély bal alulról jön, és nem hallja a hangokat térben, akkor mindegy is ;]

(#26187) Rover623 válasza dudika10 (#26183) üzenetére


Rover623
félisten

Csórikám...annó ki is lett rugdosva innen, oszt' még fikázzátok is? ;]

primus inter pares

(#26188) Stigma.HC


Stigma.HC
senior tag

Említést tesz azért a fórumról is, hogy milyen kedvesen próbáltátok útbaigazítani :DDD

"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester

(#26189) Shingen


Shingen
addikt

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Forumozók!

風林火山

(#26190) barnam_


barnam_
nagyúr

Microlab B73:

Nagyon örülök neki, hogy rábeszéltetek! :)
A Z313-hoz képest kristály tisztán szól :Y
Érzésre talán a mélyek kevesebbek, de csak felesen van a hangerővel együtt. (nem akarom magam megutáltatni a szomszédokkal :D ) Az az eszméletlen, hogy a hangfal feles hangerőn van, a TV hangerőszabályzója pedig 10/100-on van és így is elegendő a hangerő...

Pont ilyen hangcuccot szerettem volna, amiben van mély, de a magasak is tisztán szólnak, mivel jellemzően nem tuc tuc zenét hallgatok :)

Felkerült a polcra a TV fölé. Ugyan volt korábban kérdés itt, de nem egyértelmű számomra, hagyni kell a hangfal mögött pár centit, vagy betolhatom a falig?

Egyik kedvenc albumom a Tubular Bells 2003-as feldolgozása Mike Oldfield-től. Na az ilyen fajta zenére tökéletes ez a hangfal, minden hangszer külön külön hallatszik :)

(#26191) #75128832


#75128832
törölt tag

Hahótok!

Egyszer már ugyan feltettem a kérdést, de kettő eltérő válasz érkezett, illetve lett egy új kérdés is.

1. kérdés: Jelenleg egy, a fejhallgatómnál is rosszabbul szóló SW-N2.1 200-am van a Geniustól. Ezt cserélném egy Genius SP-HF1250B-re. Amennyiben azt mondjátok rá, hogy ez valóban előrelépés, érezhető, de tényleg (a szó valódi & eredeti értelmében: tényszerűleg) érezhető.

2. kérdés: ugyanez a fejlesztés kicsit másként is végbemehetne, egészen konkrétan egy plusz tizenkettessel, az 1250B kétszereséért lehetőségnek tartom még a Modecom MC-SHF56U-t is.

Tehát a két kérdés egyben, ahogy értelme lett volna elsőre is leírnom: a fent említett helyett melyik lenne valódi előrelépés, és, hogyha a ModeCom az, akkor megéri-e a Genius kétszeresét?

Ugyanakkor nem vagyok vérpistike: nem vágyom házat omlasztó basszusra, sem pedig eget ostromló hangerőre, hanem leginkább hangminőségre. Ez a jelenlegi két oldalsó izéje mellett nyilván elég értékelhetetlen (ja, igen, mit is várhatnék két 7x15x4 centis műanyag izétől?). Épp ezért választottam 2.0-át. Amit viszont elismerek, hogy szeretem, ha a mélyek egy kicsit ki vannak emelve - ez hogy alakul a kinézett hangszóróknál?

(#26192) zsiz


zsiz
őstag

az normális, hogy ha lassan tekerem felfelé a hangerőt 0-ról akkor a jobboldali hangfal hamarabb kezd el szólni? (1250B)

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#26193) Grózi


Grózi
veterán

Minden kedves fórumtársnak kívánok békés,boldog Karácsonyt!!!!

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#26194) psyho85 válasza domedee (#26179) üzenetére


psyho85
aktív tag

Szegény, nem érti mi kerül 100k-ba egy olyan kis hangszórón.. Meg kell neki mutatni ezt ITT. :DDD

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#26195) Francia91 válasza psyho85 (#26194) üzenetére


Francia91
veterán

:Y

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#26196) Slownz válasza psyho85 (#26194) üzenetére


Slownz
senior tag

Ezt legalább párban adják. :D

(#26197) domedee


domedee
senior tag

Thonet Kurbis vs. Edifier R1900 teszt

Egy kis új info, elvileg a Thonet hangfalak igazál a Vigole cuccok... Vigoole C2048=Thonet Hoch

[ Szerkesztve ]

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26198) domedee


domedee
senior tag

Akkor már pár vélemény róla (Thonet Hoch=Vigoole C2048) [link]

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26199) Shingen válasza barnam_ (#26190) üzenetére


Shingen
addikt

Sirály ha bejött! :K

:C

[ Szerkesztve ]

風林火山

(#26200) Shingen válasza psyho85 (#26194) üzenetére


Shingen
addikt

:DDD

風林火山

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.