- Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- WLMouse Strider gamer egér - Artisan FX Type 99 egérpad bemutató
- A „két Kína” között - A Matsu-szigetek
- ChromeOS Flex operációs rendszer telepítése lépésről, lépésre.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
-
-
dudika10
veterán
válasz
LaptopSystem #36761 üzenetére
Mindenféleképpen olyat ajánlanék, ami jól szól.
És Te milyen autót ajánlanál nekem közútra?Viccet félretéve:
Legalább egy ár kellene, hogy el tudjunk indulni.Semennyire nem ajánljuk a hangprojektorokat. Nem csak PC-hez, hanem általánosságban sem.
-
dudika10
veterán
válasz
gtasystem #36431 üzenetére
Vagyunk itt páran, akik nem ma kezdtünk foglalkozni a témával, hanem legalább egy hete. Ha nem hiszel nekünk, akkor tök felesleges kötni az ebet a karóhoz. Menj máshova, ott majd kapsz választ az értelmetlen kérdésedre (vagy nem).
Ha mindnenki szembe jön veled az autópályán, akkor azért érdemes elgondolkodni.
-
dudika10
veterán
válasz
gtasystem #36429 üzenetére
Eddig egy 180 lóerős autót használtam. Szerintetek, ha veszek most egy 160 lóerőset, az meg fog felelni az igényeimnek?
Nem fog tudni senki válaszolni erre a kérdésedre. Se itt, se máshol. Ha valahol kapsz rá választ - azon kívül, hogy nem tudjuk -, akkor onnan menekülj!
-
dudika10
veterán
válasz
#34576640 #36301 üzenetére
Gyorsan tisztázzuk akkor az alapokat:
- jack-ből energia nem lesz, tápkábel mindenképp kell (van olyan ,ami USB-ről veszi az áramot, de az USB összesen 2.5W-ot tud leadni, az semmire nem elég ez esetben)
- ha normális minőséget szeretnél (mondjuk mély hangokat is), akkor az nem lesz pici és könnyű
- ha normális minőséget szeretnél, akkor ahhoz két doboz (egy pár) kell, máskülönben nem lesz sztereo tér, nem tudod honnan jönnek a hangok
- a két dobozt kábellel össze kell kötni
Miért ragaszkodsz ennyire a vezeték nélküliséghez? Szép dolog, de nem véletlen, hogy itt annyira nem dívik...
-
dudika10
veterán
válasz
Tomacko #36298 üzenetére
" Nekem a mérőeszközöm a füleim. "
Ezt kérlek hagyjuk meg a hifi topiknak. Ez hadd maradjon szakmai.
A fül minden, de nem mérőeszköz. És ha gondolod bármikor bebizonyítom, hogy milyen könnyű becsapni a tied is (akár a szemed, vagy bármi más érzékszerved, ezek NEM mérőeszközök). -
dudika10
veterán
válasz
johnsmithnex #36160 üzenetére
Milyen rendszered volt eddig, amelyik megszólaltatta a "mély tartomány legjobb részét"?
-
dudika10
veterán
válasz
Maxtreme #36156 üzenetére
Szerencsére tök mindegy, hogy neked sufni megoldásnak tűnik-e vagy sem. Teljesen valid megoldás, használják is.
Két hangkártya? Miért kéne két hangkártya? Rengetegen van sub kimenet (minden 5.1-esen pl), onnantól csak szoftver kérdése, hogy a 2.1-et támogatják-e. És igen, támogatják rendszerint, tehát nem kell se 4.1-et, se 5.1-et beállítani, és nem lesz semmi baj a sztereóval.Meg youtube video alapján megállapítani, hogy milyen egy szett hangja?! Tucatszor volt téma, hogy NEM teszünk ilyet. Semmi értelme.
Úgy látom sokaknak tapasztalatot kéne még gyűjteniük mielőtt elkezdenek aktívan tanácsot adni.
(Nem személyes, nem Te vagy az egyetlen ilyen személy, csak most épp Te voltál az utolsó.) -
dudika10
veterán
válasz
szabeska #36038 üzenetére
" ... és durva, hogy mekkora különbség van így is egy mp3 és egy flac anyag között ... "
Valóban durva, hogy kb. semekkora (amennyiben normálisan készült az az mp3).
Három lehetőség van:
Vagy nem értett hozzá az, aki az mp3-at csinálta.
Vagy nem ugyan az a felvétel, és a felvételek közti különbséget hallod (ez óriási lehet).
Vagy becsapod magad.(#36033) FoLey-v : erre valószínűleg senki nem tud válaszolni.
Tippelni tudok. Valószínűleg nem érdemes 1250B-re cserélned, ezek 5"-os dobozoknak tűnnek, ránézésre mdf, fene tudja milyen erősítő van hozzájuk, de legalább 1 kategóriával feljebb kellene keresgélni szerintem a jobb hangot. -
dudika10
veterán
válasz
Maxtreme #36024 üzenetére
Meg kell mondani, hogy ennyiért nincs semmi értelmes. Hiába linkelsz neki szemetet, mondván ennyiért ez van, attól az még szemét marad.
Személy szerint én inkább örülnék neki, ha felhívnák a figyelmem, hogy kidobom a pénzemet az ablakon.12k környékén beszerezhető az 1250B. Annyit rá kell szánni.
-
-
dudika10
veterán
válasz
mivamma #35393 üzenetére
Sok oldalrol meg lehet fogni ezt a kerdest.
Ha azt nezem, hogy 130k-ert vesztegetik, akkor a hangja szar.
Igazabol nincs baj vele. Csak fele penzert olyat/jobbat kapsz.
Nem feherben, nem taviranyitoval (a szubkimenethez ragaszkodas meg mindig felesleges).Ha neked a feher szin es a taviranyito meger ennyit, akkor szamodra jo vetel volt, hiszen nem tudunk jobbat ajanlani.
-
dudika10
veterán
válasz
Jimy83 #35237 üzenetére
Nem rossz cikk.
Összefoglalom röviden a topikra nézve releváns részeket.- Valószínűleg nem kell neked méylsugárzó.
- Ha mégis?! Valószínűleg akkor sem.
- Hogy miért?! Mert normálisra nem lesz pénzed, az olcsó szar, ráadásul az akusztikával is gondjaid lesznek.A többi rész nagyjából a több mélysugárzós rendszerekről és azok beállításáról szól. Ezzel nem feltétlenül értek egyet, ki is fejti, hogy az a baj, hogy elkülönül a sub-ból jövő hang, mert túl magasra engedik. Igen, de erre az az is egy megoldás, ha normális frontok mellé illesztünk sub-ot és tényleg csak a nagyon mély hangokat bízzuk rá.
És kiragadnék még egy mondatot:
"A mélysugárzó feladtaugyanisnem a mélytöbblet elérése, hanem a frekvenciaátmenet kiteljesítése az alacsony frekvenciás hangok irányába." -
dudika10
veterán
válasz
lezso6 #35148 üzenetére
Fehéret távirányítóval?
Hát én nem tudok ajánlani.(#35149) mivamma:
Hát én megértem, hogy ragaszkodsz a fehér színhez, de azért szólok, hogy az ehhez való ragaszkodásodnak az a következménye, hogy nagyon sokat fizetsz a névért és a színért, a távirányítóról nem is beszélve. -
dudika10
veterán
válasz
AMD Power #35091 üzenetére
Olyan mély?
Hát pont az a baj. Azért nem ajánljuk ezeket, mert "olyan" bennük a mély.
Ez jelen esetben sokat de legalább annál rosszabbat jelent.Nem, nem tudok olyan sztereo rendszert ajánlani, amiben annyi és olyan rossz basszus van.
Ellenben tudok olyan sztereo rendszert ajánlani, amiben kevesebb (normális mennyiségű, nem pedig 8-szor több, mint amennyi kell), és sokkal jobb minőségű mély van.Lehet, hogy két hétig nem tetszene, mert hozzá vagy szokva a puffogáshoz, de hidd el, pikk-pakk hozzászoknál a normális hangzáshoz is.
Persze ha nem akarsz, nem muszáj, csak ilyen esetben felesleges kérdezni, és ráerőszakolni minket, hogy ajánljunk valami szart.Felesleges dohányzásról való leszokáshoz tanácsot kérni, ha nem akar az ember leszokni.Nemde?
-
dudika10
veterán
válasz
djnice #35037 üzenetére
Arról volt szó, hogy szóljon jól. Attól a Soundstick nagyon messze van.
elektrotank:
Microlab Solo 6C most éppen elérhető és még marad is pénzed. Arra figyelj, hogy ezek nem kicsik.
Esetleg érdemes a használt piacon rákeresni az M-Audio BX5 D2-re, ha éppen valaki meg akar válni tőle, 50k körül elérhető kellene legyen. De ahhoz már egy hangkártyát is mellécsapnék idővel, szóval csak ha nem bánod, ha még költeni kell erre.(#35035) AeSDé Team: A T20-at csak akkor, ha a helyszükséglet fontosabb szempont, mint a hangminőség.
Egyébként meg lehet nézni a Microlab B73-at, B77-et is, ha találsz valahol. -
dudika10
veterán
Ha jól gondolom, hogy mire gondolsz zaj címszó alatt, akkor itt az USB tápellátás lesz a ludas.
Az alaplapi USB aljzatok nagyon zajosak, és telefontöltőbe is hiába dugod, azok se jobbak. Ehhez minden bizonnyal társul egy baromi egyszerű és szar táprész magában a dobozban.A forró ónos megoldás lesz a nyerő.
-
-
dudika10
veterán
válasz
Cheesy #34999 üzenetére
Egyes el...rontott konstrukcióknál a fejhallgató kimenet hangereje a menüből állítható. Nézd meg nincs-e lenémítva véletlenül ott.
Más:
Valaki nem ér rá esetleg összeszedni az éppen kapható rendszereket árakkal, rövid leírással?
Update-elni kéne az összefoglalót, de se erőm, se időm most keresgélni. -
dudika10
veterán
válasz
Cheesy #34996 üzenetére
Nem egészen értem a problémát.
A laptopot összekötöd a TV-vel egy HDMI kábel segítségével, majd bedugsz a TV fejhallgató kimenetébe egy hangfalat, és kész is kllene, hogy legyél.
Úgy értem amit írsz, hogy a laptop fejhallgató kimenetét próbáltad. Annak is működnie kell, csak az alapértelmezett lejátszó eszközt kell kiváalsztani (jobb klikk a tálcán a hangerő ikonra -> playback devices -> a listából kiválasztod a kívánt kimenetet).
Ha sikerült ezt tisztáznunk, akkor belemehetünk a részletekbe.
-
dudika10
veterán
válasz
johnywalker #34988 üzenetére
És 10-ből csak 9 döglik meg fél év alatt Ó(a V1-nél ez az arány még 10/10 volt).
Kalap kaki.
Hiába van rajta optikai bemenet, ha hangminőségre kilométerekre van az 1250B-től. A leggagyibb alaplapi hangkártyával is nagyságrenddel jobb az egyébként fele annyiba kerülő 1250B.
Nem véletlen, hogy nem ajánljuk soha senkinek. -
dudika10
veterán
válasz
ANDROID??? #34947 üzenetére
Ez tök jó, de hova akarsz kilukadni?
Hogy egy pár éve 100k környékén vesztegetett minihifi használtan jobb lehet, mint egy 30k-s rendszer újonnan? Ez nem lep meg senkit valószínűleg, csak nem tudunk mit kezdeni vele.
Rengeteg ilyen létezik még, egy jelentős részük hulladék. Vagy van olyan a használt piacon, amit valaki ismer és tudja, hogy jó vagy nincs...Mintha a pénzügyi tanácsadóm azt mondaná, hogy töltsek napi 6-8 órát a tőzsdézéssel, mert nagyot lehet szakítani kis szerencsével. Idő, energia és szerencse kell hozzá, mert senki nem tudja előre, mi fog történni. Pont olyan, mint a használtpiac.
-
dudika10
veterán
válasz
Coller225 #34858 üzenetére
A fényerőszabályzó csúnya dolgokat tud tenni. Arra meg a hangfalak érzékenyen tudnak reagálni.
Egyáltalán nem biztos, hogy ezt a problémát egy új hangfal megoldja, egy új hangkártya pedig biztosan nem.A lyukat el lehet tüntetni könnyedén. Az elektronikát is végig lehet nézni, csak a hangszórók legyenek rendben, azokat nem lehet pótolni könnyen/olcsón.
Továbbra is szólj, ha nem kell már, én tudok vele mit kezdeni. -
dudika10
veterán
válasz
Coller225 #34854 üzenetére
Érdemes belenézni a geniusba is. A driverek legyenek rendben, az elektronika faék egyszerű, a kontakthiba sem nagy gond.
Mielőtt kidobod, szólj nekem, elszállítom én, hogy neked ne okozzon gondot.Azért jobb a Microlab természetesen.
A kinézett kártyák mindegyike megfelel (bár én PCI-osat már nem vennék, csak az X végű, pcie csatlakozósakat). Azt venném, amelyiket az aprón olcsón megkapom. -
dudika10
veterán
válasz
ANDROID??? #34835 üzenetére
A 20 négyzetméteres, szellősen berendezett szoba hol nem jó környezet egy ilyennek?
Mit hallottál az ajánlottak közül?
Nem lehet kép alapján megítélni a hangfalakat?! Komolyan mondod?
De azért a Genius aggyibbnak tűnik, mi?!
A kérdések költőiek, kérlek, ne válaszolj rájuk!szerk.: azért felteszek még egy költői kérdést:
Mit szólnál mondjuk egy Volvo XC90-hez amibe egy 35 lóerős, 40nm-es motor került? Mert én teljesen nyugodt szívvel rá mondanám, hogy szar akár kipróbálás nélkül is. Tudod, a fizika az fizika, eddig is működött, ez után is fog.Fel akarsz bosszantani, de nem fog menni. Nagyon türelmes ember vagyok, egy egyszerű troll nem tud kihozni a sodromból.
Nem fogunk felülni a trollvonatra, de próbálkozz csak tovább nyugodtan. Biztos találunk olyan moderátort, aki szívesen elbeszélget veled a témáról.
-
dudika10
veterán
válasz
ANDROID??? #34828 üzenetére
Mondanám, hogy keresd vissza, hogy mit szoktam írni az MM-ben történő hallgatásról, de leírom, így gyorsabb:
Nem jelent túl sokat (nem tudom, pontosan hogy szoktam megfogalmazni, de ez a lényeg).Nyilvánvalóan nem MM-ben szoktam tesztelni (bár kellő tapasztalattal egyébként le lehet szűrni ott is a lényeget pikk-pakk).
Azért, mert én mindig 20 évesnél öregebb whiskyt iszom (sajnos nem igaz, mert nincs rá pénzem, 12 éveseket szoktam inni leginkább), és elém raksz egy 12 éves Ballentines-t, nem fogom azt mondani rá, hogy szar, mert hát végül is folyik, tehát meg lehet inni (egyébként nem szeretem, a legfiatalabbal ki is lehet krgetni a világból, akárcsak a Johhny Walker red label-lel). Továbbmegyek, össze se fogom hasonlítani a kettőt.
De a Highland Park vagy a Dalmore 12 évese klasszisokkal jobb, azokkal már van értelme összehasonlítani, és simán szar lesz.Még egyszer leírom: a konstrukció halva született ötlet.
szerk.: Próbálom kitalálni, de nem tudom, hogy mit is vársz ettől az egésztől (illetve dehogynem tudom, vettél egyet, olvastad, hogy nem jó, és most a kognitív disszonanciát fel kell oldani, de ez itt biztosan nem fog megtörténni). Helyből tudok magamon kívül itt 3-4 embert - aki fene tudja mennyire aktív, mostanában én se vagyok túlságosan az -, aki komoly tapasztalattal rendelkezik az alsótól a felső kategóriáig. Hirtelen megváltozik a véleményük / véleményünk szerinted?
-
dudika10
veterán
válasz
ANDROID??? #34824 üzenetére
Most komolyan vizsgáztatni akarsz?
A Z213-at, 313-at, 333-at, 526-ot és a 623-at biztosan. Mi van még piacon jelenleg? (Holnap megnézem, hogy itt a helyi -Németo. - MM-ben mi van kiállítva éppen.)
De hogy őszinte legyek, kár meghallgatni őket, én is a csodában reménykedve teszem minden egyes alkalommal. A konstrukció nem működik, és erre tök egyszerű fizikai magyarázatok vannak. Még 10x-es áron a Genelec se tud csodát művelni.
-
dudika10
veterán
válasz
vinczepeter2 #34820 üzenetére
Magyarázd el egy színvaknak, hogy egy jó IPS monitornak mennyivel szebb színei vannak, mint egy rossz TN-nek. Nem tudod, mivel nem látott még színeket.
Nem tudom neked elmagyarázni, mert nincs nincs közös nyelvünk, amin megbeszélhetnénk, éppen ezért meg se fogom próbálni.Kifejthetném például, hogy mennyivel pontosabb a basszusa a JBL-nek, de erre azt válaszolnád, hogy igen, de pont ezért vetted a Klipsch-et. De elképzelésed sincs, hogy miről beszélek, mivel nem hallottad a JBL-t (és mostmár soha nem is fog tetszeni, az ember nem hajlandó beismerni egy ilyen hosszú vita után, hogy tévedett, önbeteljesítő jóslat lesz).
A kettő közti objektív és szubjektív különbségről Te nem tudsz beszélni, hiszen különbség két dolog között van, Te az egyiket csak képen láttad (még a kinézetüket sem hasonlíthatod össze, hiszen azt sem tükrözik teljesen a képek).
Ha azzal jössz, hogy "leszartam mit tanácsoltatok, megvettem a Klipsch-et, mert tetszik kinézetre, hogy állítsam be?" akkor segítünk (megjegyzem így is...). Ezzel szemben Te azzal jöttél, hogy "megvettem a Klipsch-et, és milyen jó vásárt csináltam, mert jobbat biztos drágábban kapnék". Ami a tipikus hozzáállás a döntésed alátámasztására. Ez az én zsebemben kinyitja a bicskát egy szakmai fórumon (ez lehet az én gyengeségem, vállalom).
Ennyi. Nem akartam reagálni, a többi felvetésedre/hozzászólásodra nem is fogok. Se időm, se energiám, de nagyon kötötted az ebet a karóhoz.
Az utolsó szó jogán válaszolhatsz, és utána ez a téma le lesz zárva. Vagy önként, vagy moderátori segítséggel.
Nagyon eltérünk a topik tárgyától, már-már megütve a személyeskedés határát (amit én tágan értelmezek, lévén, hogy virtuális személyként vagyunk jelen a beszélgetésben, de a moderátorok adott esetben szigorúbbak is lehetnek).
A továbbiakban - ezen témában írt utolsó hozzászólásodban is - nyomatékosan kérlek, hogy használd az OFF gombot és/vagy checkboxot a témába nem vágó hozzászólásoknál.Itt a vége a témának, és ez mindenkire vonatkozik! Hadd ne kelljen moderálni.
(#34821) ANDROID???:
Hogy az összeset, arra nem tenném a nyakam, mert néha hetente a piacra dobnak egy újat. De a többséget igen, hallottam (a maradék meg már papíron sem lehet jó, nemhogy a valóságban), és abszolút nyugodt szívvel szarozom őket. -
dudika10
veterán
válasz
flanki #34789 üzenetére
Mágnesesen a genius is árnyékolt.
Arra gondolsz, hogy a telefon be tudja zavarni? Mert az egy sok tényezős kérdés, és semmit nem jelentene az sem, ha azt mondanám, hogy nálam nem volt gond valamivel (milyen messze és hol ülsz a toronyhoz képest, milyen telefon, milyen grekvenciasáv, stb.), de ez a wifire is igaz. Még sokkal drágábbak esetén is lehet ebből gond.A B70-et passzolom, új modell még.
Ha mindenáron váltani akarsz kategórián belől, akkor a B73-at nézd med inkább.A genius nem is indul a magasabb árszegmensben, csak azért nem lesz jobb a microlab, mert kínál drágább termékeket is.
-
dudika10
veterán
válasz
flanki #34782 üzenetére
Méreteit és súlyáz tekintve akár jó is lehet.
Ki kellene próbálni, összehasonlítani a Genius-szal.
De árban azért felé lőtték egy 30%-kal a legtöbb boltban.(#34783) nonozoom:
Ez nem igaz. Ha egymás mellé raksz két eléggé különböző hangfalat, még egy átlag laikus is meg tudja különböztetni őket. Hogy melyik a jobb, ahhoz már kell valaki, aki tudja, hogy hogy kéne szólniuk, de szerencsére ebből is van pár személy.Azzal nem is lenne baj, ha valaki azt mondaná, hogy szubjektíven neki ez vagy az jobban tetszik (akár annak ellenére, hogy objektíven egyértelműen rosszabb - mert nekem is lehet akár olyan elrontott anatómiám, hogy a Dacia Logan ülése kényelmesebb, mint az S osztály bőrfotelje, de ez nem kérdőjelezi meg az objektív sorrendjüket), de ugyebár ehhez legalább 2-t hallani kell egymás mellett.
-
dudika10
veterán
válasz
vinczepeter2 #34777 üzenetére
A " ... biztos ahhoz jobban a zsebbe kell nyúlni! " kijelentéssel kezdtem vitatkozni. Beépített DAC, bluetooth, phono előerősítő, távirányító, Klipsch névvel. Hogy a viharba szólhatna ez jól az áráért? Józan ésszel végiggondolva is lehetetlen.
Akármnennyire is szeretnéd, hogy a téma teljesen szubjektív legyen, nem lesz az, vannak objektív részei.
(Egyszerű példa: teljesen laikus személy is el tudja dönteni, hogy az S merci objektíven jobb, mint a VW Polo. Szubjektíven az Audi A8-cal meg a 7-es BMW-vel kell összehasonlítani. Ez nem teszi rossz autóvá a VW Polo-t. Akkor sem lesz rosszabb autó, ha a másik három árában adják. Csak viccesen rossz ár/érték arányú.)
És ezt a témát itt le is zárhatjuk. Neked nincs tapasztalatod, nekem egy kevéske azért van.A sok kritikustól, akinek a véleményét az interneten olvastad, én abban különbözök, hogy nem kapok pénzt az enyémért. Ez pedig nem éppen elhanyagolható.
Erre mondtam, hogy kell a kellő forráskritika (amihez kellő tapasztalat sem árt).
Azért van pár árulkodó jel, ami azt jelzi, hogy az adott cikk fizetett hirdetés:
Például ha semmi negatívumot nem említ, ugyanis hibája mindennek van.
Vagy ha a gyártó által megadott számadatokkal dobálózik, és azokat erősségként tünteti fel (ha azt olvasod például, hogy 1000W zenei teljesítményt tud, tehát biztosan jó hangos/dinamikus, akkor menekülj).
A topikgazda rang csak annyit jelent, hogy up-to-date-en kell(ene) tartanom az összefoglalót, és a nagyon egyértelmű eseteket (hirdetés fórumban vagy trágár, személyeskedő megnyilvánulás, ami nem illik a lapcsalád arculatába - és egyébként sehova) moderálom. Semmi többet.
Nem látom, hogy hol és mikor nem kaptál segítséget.
Most is csak segíteni szeretnék, kinyitni a szemed, tágítani az ismereteid, hogy legközelebb amikor döntened kell, tényleg megfontolt döntést tudj hozni. (Mert a mostani nem volt az, akármennyire is szeretnéd. A bölcs megoldás az, ha ezt elfogadod és a tapasztaltabbak tanácsait megfogadod)A témába nem vágó dolgokhoz pedig kérlek használd az "off topic" checkboxot és gombot a továbbiakban (az egész hozzászólást vagy csak egy részét is off-ba teheted).
-
dudika10
veterán
válasz
vinczepeter2 #34768 üzenetére
Egy pár JBL 90k-ból megvan jelenleg.
20-30k körül már kapsz DAC-ot, digitális bemenettel.
Ha ragaszkodsz a bluetoth-hoz is, az is megoldható 10k körül.
Költsünk még el 10k-t kábelre.
Ez 140k, árban majdnem ugyan ott vagyunk. Csak minőségben két kategóriával feljebb.Nincs minden összeszerelve egy dobozba? Ez igaz, de egyrészt ez előny, másrészt olcsóbban is jöttünk ki, harmadrészt még mindig két kategóriával feljebb vagyunk minőségben.
Nincs előítéletem, tud a Klipsch ha akar, csak itt sok vásárlót és pénzt akart.
Nekem nem tetszik a hangja, mert nem hozza azt az objektív szintet, amit elvárnék ezért az árért (vagy a feléért). Nem a szubjektív részével van a bajom.Látom elolvastad a marketing maszlagot. Ez jó, csak kellő forráskritika kéne hozzá (meg még inkább tapasztalat).
Hát én csak azt látom, hogy a racionalitás legkisebb mértéke sem vezényelte a döntésed, tehát nem fogadtad meg a tanácsot. De be is fejeztem. Nincs értelme, mert Te a saját döntésed véded, nekem meg van némi tapasztalatom, és mivel a kettő szöges ellentéte egymásnak, közös nevezőre nem fogunk jutni.
-
dudika10
veterán
válasz
vinczepeter2 #34766 üzenetére
Tudom mit tud az a Klipsch. Maradjunk annyiban, hogy azért a 150 000 forintért, amiért most épp vesztegetik, az a hang messze nem üti meg nálam az ajánlható szintet.
" Ár/tudás arányban elég jónak számít. "
Hát ez borzasztóan erős túlzás. Az ár harmadát csak és kizárólag a névért fizeted, a másik harmada elmegy a bluetooth-ra, a távirányítóra és a digitális bemenetekre. Számold ki, mennyi marad hangminőségre.
" Nem akartam stúdió hangfalat. Tölcséreset akartam "
Értem, de Te tudod, hogy miért? Mert racionális ok nincs rá.
"Ez azért nem az a kategória, hogy csak a márkát fizete meg..."
Nem csak a márkát fizeted meg. Csak mocskosul sokat fizetsz érte. Persze még rosszabb ár/érték arányú terméket szinte mindig lehet mondani.
Nyugodtan mondhatom, hogy én már hallottam ezt-azt, de meggyőzni ennek ellenére sem foglak abban biztos vagyok. Megvetted, használd egészséggel, csak mindig felbosszant, amikor valaki kérdez aztán homlok egyenest a tanáccsal szembe megy és utána mégis visszajön. Nem látom az értelmét, ha először nem hallgattál ránk, másodjára miért hallgatnál?
-
dudika10
veterán
válasz
vinczepeter2 #34752 üzenetére
" ... biztos ahhoz jobban a zsebbe kell nyúlni! "
Nem. Csak kevesebbet kell költeni a márkanévre és többet a hangminőségre.
De hát mikor kérdeztél, mi nem ezt tanácsoltuk, hanem azt, hogy vedd a Klipsch-et. Ja várjunk csak?! Mégsem... -
dudika10
veterán
válasz
vinczepeter2 #34719 üzenetére
Függ a szobaakusztikától, szóval ezt a kérdést legegyszerűbben Te tudod eldönteni, mégpedig próbálgatással.
-
dudika10
veterán
válasz
PpenoO #34664 üzenetére
Ez az egész problémakör a "mindent akarok, de az legyen ingyen" tipikus esete.
Nem fog menni." ... igaz meg kell találni a helyét a szobában, ... "
Ez tapasztalattal is nehéz feladat egyrészt, másrészt nézd meg a szoba elrendezését. Előbb a 2.0-nak kéne helyet találni. A .1 minden bizonnyal menne az asztal alá és csókolom.Értelmes eredményed itt így nem lesz. Ha egy autó árát is költöd el, akkor sem.
Az meg, hogy most is 2.1-es rendszere van és csalódna egy 2.0-ban, nem indok arra, hogy vackot ajánljunk, mert az majd nem okoz csalódást.
Pont az a cél, hogy a normális irányba tereljük az emberek elképzelését a normális hangról. -
dudika10
veterán
válasz
Mukucs #34643 üzenetére
Ezt a szenvedést?!
Vegyél valamit használtan amit továbbadhatsz azonos áron vagy rendelj online, és küldd vissza, ha nem tetszik. Olvasgatással nem fogsz előrébb kerülni.Most komolyan. Falra akarod tolni a dobozokat be a sarokba, és a mélyládát be akarod rakni az asztal alá. Mégis milyen minőséget vársz? Egy ilyen elrendezéssel ha 1.5 millió forintot is költesz sem fogsz jó eredményt kapni. Vegyél egy M-Audio BX8-at és csókolom.
Ha nincs hely, akkor felesleges erőlködni...
-
dudika10
veterán
Ennek a témának itt és most van vége!
A folytatás gyomlálva lesz. -
dudika10
veterán
válasz
alphamooncam #34547 üzenetére
" Úgy tudod ellenőrizni, hogy a monitorodon lévő hangerő potit felcsavarod, miközben ugye nem szól a zene, ha erősödik az alapzaj, akkor a monitorodból jön. "
Ez csak akkor igaz, ha előtte kihúztad a kábelt a dobozokból!
-
dudika10
veterán
válasz
benfolds #34497 üzenetére
Ez a téma teljesen értelmetlen. Az összehasonlítás más termékekkel meg aztán végképp.
A zene pont ugyan úgy vált széles körben könnyen elérhetővé, mint a film. Ha 30 éve akartál zenét hallgatni, arra ráment egy havi kereseted. Most ugyan azt a minőséget megkapod a havi kereseted töredékéért.
A lánc végén nem volt komoylabb fejlődés, De ahhoz teljes koncepcióváltásra volna szükség (ahogy az a TV-knél is megtörtént).
Szerintem itt zárjuk is le. Nem sok köze van a topik témájához.
-
dudika10
veterán
válasz
SunMount3r #34414 üzenetére
Bútorlapot vágathatsz méretre. Nem drága.
Kitalálsz egy koncepciót, bemész a lapszabászatra, megmondod mekkora darabok kellenek, és akkor már csak egy fúró kell, pár csavar, meg kézügyesség (plusz esetleg ragasztó biztos ami biztos alapon). -
dudika10
veterán
válasz
SunMount3r #34406 üzenetére
Asztalossal csináltass.
-
dudika10
veterán
válasz
#41133696 #34396 üzenetére
Úgy marhaság az egész, ahogy van. Nem jó egyáltalán semmire!
Van egy katarkteriszikád, erre vagy kíváncsi.
Ezt felveszed egy nagyon szar mikrofonnal és lejátszod egy másik hangszórón. A végén a három karakterisztika együttesét hallod, amiből teljesen lehetetlen megszülni az eredetit. -
dudika10
veterán
válasz
vinczepeter2 #34344 üzenetére
Dugd be nyugodtan a reflex nyílást, ha attól jobb lesz a végeredmény.
-
dudika10
veterán
válasz
Zoley3 #34172 üzenetére
Egy bluethoot adapterrel nyilvan nem is fog tortenni semmi.
A hozza valo adapter bluethoothon fogad adatot a telefon felol, analog jelle alakitja, es azt tovabbitja a dobozba az USB csatlakozon keresztul (tehat az a csatlakozo csak fizikailag USB, a mas koze nincs a protokolhoz).
Amit a kollega linkelt, az ugyan ezt tudja, csak nem az USB csatlakozot hasznalja a doboz hatuljan az analog jel bejuttatasara, hanem szabvany audio csatlakozot. Az mukodne (bar a minosege nem feltetlenul lenne tul jo).Egy pchez valo kekfog adapter pedig adatokat fogadna a telefontol, es digitalisan kommunikalna a szamitogeppel a szabvany USB interfeszen, amit itt nem tud megtenni.
-
dudika10
veterán
válasz
szabeska #34040 üzenetére
Ahogy a mondás tartja:
"Minden jó valamire, ha más nem, elrettentő példának."Nem ajánlhatunk valamit azért, mert "nem annyira rossz". Ha van jobb azonos áron vagy ugyan olyan olcsóbban, az adott termék nem lehet ajánlott. Pont.
Nem ajánlunk 2.1-et azért, mert valaki azt hiszi, hogy arra van szüksége, és végülis "nem is olyan rossz az". Ez a könnyebb út volna, de nem fogunk elkurvulni.
Ha a gyerek a homokozóban elkezdi a homokot enni, akkor elmagyarázod neki, hogy miért nem kéne ezt tennie, nem pedig azt mondod, hogy "hát végülis nem fog belehalni".Mi a koncepció a 2.1 esetében:
A mélyeket szeparáljuk el a többitől, és így jobb basszust érhetünk el.
Az a baj ,hogy a jobb basszus magasabb áron kezdődik, az olcsó kategóriában nem működhet ez a koncepció (és akkor még a problémáiról nem is beszéltünk).Az olcsó 5.1-ek esete hasonló. Egy rosszul elrendezett olcsó rendszerrel nem lesz térhatásod. Szólni fog a hang mindenhonnan, onnan is, ahonnan nem kéne neki. Ehhez képest egy jól elrendezett sztereoval lesz egy szép színpadod, és nem kérdés, melyik a jobb. Ez nem ízlés kérdése.
Azt kellene elfogadni, hogy nem ízlésről vitatkozunk, hanem egy objektív dologról. Ahol előbbi kérdése merülne fel, ott azonos áron egyből több ajánlat is van (ld.: olcsó stúdió monitorok) és oda van írva, hogy mindegyik másban jó.
-
dudika10
veterán
válasz
Danecay #34028 üzenetére
Napi rendszerességgel futjuk ugyan ezeket a köröket hozzád hasonló kérdezőkkel. Bele lehet fáradni, hogy mindig ugyan azokat a dolgokat kell leírnunk. Épp ezért van az összefoglaló még mindig.
Nem, nem hallottuk az általad linkelt rendszert. De jó nem lehet. Hogy miért rossz? Nagyon egyszerű: statisztika. Hallottunk már rengeteg hasonlót, és 100-ból 100 rendszer rossz. Miért lenne éppen ez kivétel?
A linkelt philips szintén. A mélynyomó fa, oké. Naés? Láthatóan nem értesz a kérdéshez, viszont valószínűleg senkinek nincs kedve litániát írni számodra.Hiába írom le, hogy a váltási frekvencia túl magasan van. El kéne magyaráznom, hogy mi az a váltási frekvencia, mi és miért a túl magas.
Leírnám, hogy 8 négyzetméteren nem lehet se értelmes mély se értelmes térhangzás, de nem fogadnád el anélkül, hogy belemennék a részletekbe.Mivel nem értesz a témához, az igényeid sem "kifinomultak". Ebben próbálunk segíteni.
Mint mikor a dietetikus összeállít egy diétát. Hiába szereted a nutellás palacsintát, a diéta nem fog ilyesmit tartalmazni, mert az neked nem jó. Hogy utána ezt a diétát betartod vagy sem, az a saját döntésed. De ha meg akarod győzni a dietetikust, hogy hülye, vagy azt várod tőle, hogy magyarázza már el azt, amit az elmúlt 10 évben tanult, akkor morcosan fog nézni rád. -
dudika10
veterán
válasz
Danecay #34018 üzenetére
Értjük mit szeretnél. Csak butaság.
Elmagyaráznánk részletesen is, hogy miért, de egyrészt ezt minden kérdezőnél megtenni rendkívül fáradtságos volna (és türelmet próbáló nem mellesleg), másrészt éppen ezért íródott a témaösszefoglaló.Az igényeid és a pénztárcád nincs összhangban.
Szeretnék én is olcsón fenntartható sportautót, ami olcsón fenntartható, keveset fogyaszt és belefér egy 4 fős család, ha éppen kirándulni mennénk 2 hétre a horvát tengerpartra, ja és ne kerüljön már többe, mint 300k. De ilyen nem létezik. Ha használtan látsz egy ilyet, ott valami bűzlik. -
dudika10
veterán
válasz
SunMount3r #34014 üzenetére
Hát akkor a helyedben vennék egy RCA audio átkapcsolót párezer forintért.
Baj? Semmi baj nincs vele, csak nem láttam hirtelen a logikát mögötte.
-
dudika10
veterán
válasz
SunMount3r #34012 üzenetére
Az állvány horror áron megy általában (mármint az itt gyakori dobozok árához képest).
Keress egy asztalost, és csináltass vele valami egyszerűt. Nem nagy meló, olcsóbb is lesz, mint a boltiak.Kábelnek pedig egy RCA-RCA kábel kell neked, nem átalakító.
-
dudika10
veterán
Sok tényezős probléma. Vagy lehet tenni ellene valamit, vagy nem, de áltlaános recept nincs.
Egyrészt telefonfüggő a dolog, annak cseréje adott esetben megoldást jelenthet.
De függhet attól is, hogy a clusteren belül éppen melyik cellába kerültél, ez nem fog megváltozni csak úgy. -
dudika10
veterán
válasz
Angerfist087 #33879 üzenetére
Ott van 6 hozzászólással feljebb egyértelműen és világosan leírva, hogy a youtube videók nem jelentenek semmit. Ismétlem: semmit.
-
dudika10
veterán
válasz
Jimy83 #33847 üzenetére
Hogy áll a hangerő?
Dobozokon tekerd minimumra, és a gépen állítsd, javulnia kéne a jel/zaj viszonynak.(#33852) Camaendir:
Ez esetben a monitorba épített digitális-analóg átalakító fog dolgozni. Mivel ez nem elsődleges szempont egy monitor gyártásánál, nem kell csodálkozni, ha még az alaplapi hangkártya szintjét sem éri el így a minőség, de látatlanban ennél többet nem lehet mondani, akár még jó is lehet tök véletlenül (valószínűleg az adott monitort senki nem ismeri itt).
Próbáld ki nyugodtan. Max azt az 5 percet veszíted el, amíg próbálkozol. -
dudika10
veterán
válasz
vinczepeter2 #33783 üzenetére
Nem nagyon értem miért akarsz kiadni egy csomó pénzt a Klipsch névért.
Sosem volt híres a jó ár/érték arányról.(#33779) hackeeeee: Fektetve a TV elé? Hát úgy a sztereo térnek búcsút mondhatsz.
Genius 1250B (vagy 1255B, mindegy), de inkább a TV két oldalára kéne tenni, hogy tényleg sztereo legyen.Úgy látom írnom kell egy külön pontot a "mekkora hely is kell egy hangfalnak" kérdésről az összefoglalóba.
-
dudika10
veterán
válasz
Djsaba #33738 üzenetére
Mi az, ami miatt indokoltnak látod az 5.1-es rendszert?
Zenehallgatás? Aligha lehet túl sok 5.1-es felvételed.
TV? Abból aligha jön ki analóg 5.1-es jel.Ha esetleg számítógépről akarnál filmeket lejátszani, akkor is hadd kérdezzem meg, hogy 5.1-es hangsávval rendelkező filmeket nézel? Ha a válasz nem, akkor neked semmi szükséged nincs az 5.1-re.
Ha a válasz igen, akkor folytassuk a diskurzust. Elkezdeném mondani, hogy hogy kéne elrendezni, Te meg azt mondanád, hogy "kizárt dolog, hát úgy élhetetlen a szoba", ergó neked nincs szükséged 5.1-re.Ha a kis hangszórókat mind felpakolod a TV mellé, nemhogy előrébb nem vagy egy sima sztereo rendszerhez képest, hanem sokkal hátrább is kerültél.
(#33737) jbauer05: van egy olyan érzésem, hogy nem olvastad végig az összefoglalót. Javaslom tedd meg.
-
dudika10
veterán
válasz
schawo #33731 üzenetére
Szánt szándékkal nincs külön téma. A cél, hogy akinek valójában nincs szüksége 5.1-es rendszerre, annak nem igazán hozzáértők ne ajánlgassanak 5.1-es rendszert.
Szerintem máshol is be kéne ezt vezetni, meg merem kockáztatni, hogy tudod is, mire gondolok, de nem akarok ujjal mutogatni... -
dudika10
veterán
válasz
Jimy83 #33690 üzenetére
Ugyan mar, tok felesleges agyuval loni verebre. 3-5000 forintbol kijon egy par RCA kabel meg egy adapter, ami teljesen jo neked. Hangkartyad is maradhat.
A helyedben en vennek egy prodipeot a gep melle meg egy Genius 1250B-t a tv melle filmezni. Ez utobbi igy is eg es fold lesz a TV beepitett csipogoihoz kepest.
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
Ashenvale86 #33589 üzenetére
Van rajta, csak tüske formában, nem vezették ki a hátoldalra.
Vehetsz hozzá egy ilyet: [link]
De hogy itthon hol és milyen néven találsz?! -
dudika10
veterán
Rossz helyen olvasol. Ez a baj az internettel, írhatnék én is egy gazdasági elemzést annak ellenére, hogy marhára nem értek a gazdasághoz.
Mint azt már rengetegszer leírtuk, az, hogy tetszik a puffogó sz@r basszus, azért van, mert ehhez szoktál hozzá. Ha adsz a fülednek 2 hetet, hozzá fog szokni máshoz. Aki ezt nem tudja, vagy nem hajlandó elfogadni az igazságot, az kipróbálja az említett Genius-t, és leírja, hogy szar, mert nincs basszusa.
Hogy az 1250X mennyivel volt jobb, teljesen lényegtelen, mivel már vagy 6 éve nem kapni.
-
dudika10
veterán
válasz
Csabika0222 #33481 üzenetére
A privát üzenetedre reaáglva:
Kis szobába szub? Buta ötlet volna, de még árban sem járnál jobban.
A megoldás egy nagyobb asztal meg egy BX8 esetleg, de ha pici a szoba, aligha lesz ugyan olyan eredményed, mint egy nagyobb szobában.De azt továbbra is tartom, hogy nem adtál elég időt magadnak az alkalmazkodáshoz.
-
dudika10
veterán
válasz
Csabika0222 #33481 üzenetére
Mit hallgattál eddig?
Nem adtál még elég időt a fülednek, hogy alkalmazkodjon. -
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #33452 üzenetére
Egy koncerten a közönségnek kell megfelelni. A részeg egyetemistákat ezzel lehet megnyerni.
A mozi is hasonló, egyszerűen az az "elvárás", hogy a "robbanás letépje a fejem". Egyébként borzalmasak általában a mozik szerintem, csak úgy, mint a koncertek általában.Egy jazz koncert másként lesz hangosítva, alapvetően azért, mert más a közönség (de egyébként igényesebb könnyűzenei előadást is sokszor hangosítanak jól, de ott is a közönség az oka).
Nincs semmi baj a mélynyomóval önmagában. Csak tudod mit mondanak? A jó mélynyomó létezését csak akkor veszed észre, amikor elfelejted bekapcsolni. Jól kellene illeszkednie a rendszerbe, amihez alapvetően kell egy jó rendszer (és az nem két fillér) és még utána is rengeteget kell játszani az elrendezéssel (sőt, igazából mérni kéne...).
-
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #33427 üzenetére
Hát nem egészen így működik a dolog. Ez már messze nem ízlés kérdése. Erről bátran nyitok vitát.
Hordj egy napszemüveget egy napig folyamatosan, amikor leveszed, furcsák, természetellenesek lesznek a színek. Pont ugyan így szokik hozzá a füled is egy hangzáshoz.
Ha lineárisabb rendszert hallgatsz, akkor 2 hét után a mély túltengés lesz pont úgy furcsa, ahogy az ismerkedés elején a lineárisabb rendszer volt. Ha nem a valóságot kergeted, abban nem tudunk és nem is akarunk segíteni.Egyébként alapvetően az, hogy milyen hangzáshoz szoktál hozzá, behatárolja a zenei ízlésed is.
Ha valaki minden ételt 3 evőkanál sóval eszik, akkor nem fogja szeretni csak a húslevest. Az még ehető annyi sóval is, a mákosnudli viszont borzasztó (valószínűleg, sose próbáltam). -
dudika10
veterán
válasz
FoLey-v #33265 üzenetére
El kell neki magyarázni, hogy attól, hogy valamire azt mondják, hogy az mélynyomó, attól még nem lesz az.
A Z313 "mélynyomója" épphogy alig nagyobb, mint a Genius 1255B egy doboza.Értem én, hogy nincs nagy elvárása, de szerintem mindenki a lehető legjobbat szeretné kapni a pénzéért. Aki nem, azzal valami nincs rendben.
Tőlem aztán vehet szart, mert neki kell a "mélynyomó", de ajánlani szart senki nem fog (remélhetőleg). -
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
Maxtreme #33121 üzenetére
Az USB-s hangkártyát jobb esetben pont erre hegyezték ki, a médialejátszón viszont az analóg kimenet csak egy kiegészítő n+1. extra funkció (mivel várhatóan az emberek úgyis HDMI-n vagy optikán/koaxon fogják használni). Szóval ne csodálkozz, ha előbbi jobb minőségű.
Látatlanban csak azt tudom mondani, hogy hasonló minőséget a hangkártyával összemérhető árú DAC-tól várj.
-
dudika10
veterán
válasz
Maxtreme #33119 üzenetére
És tényleg. Reggel van még.
Vannak bekapcsolva effektek a PC-n? Használsz ott bármilyen equalizert?
A médialejátszót nem ismerem, lehet annak is rossz minőségű a kimenete, de az alaplapi hangkártyák sem képviselnek általában egy olyan hűdemagas színvonalat, szóval inkább arra gyanakszom, hogy a számítógépen be van(nak) kapcsolva valamilyen effekt(ek), és ez okozza az eltérő hangzást.Bár én először azt a logitech bögreszettet cserélném le valami normálisra...
-
dudika10
veterán
Egy 10k-s szett mellé akarsz elkölteni 5k-t kábelre, és ettől várod a megváltást?
Hááááát...(#33042) HUAFBANDITA: én bármelyik TV mellé simán ajánlok egy Genius 1250B-t a fejhallgató csatlakozóra kötve (meg valami alap állványt, amit egy asztalos pikk-pakk megcsinál). Az általam próbált TV-k esetében hatalmas ugrás már ez is a beépített szörnyűséghez képest.
-
dudika10
veterán
válasz
-zolee- #32877 üzenetére
Tekerd lejjebb a potmétert a hátán, és a számítógépen tekerd fel mindenhol a hangerőt.
(#32882) bisket:
Ha garanciális, akkor küdd vissza (ha szétszeded ugrik a gari, és azért a Solo 6C-vel - korábban legalábis - nem volt ritka a probléma). Ha nem, akkor szét kell szedni és visszaragasztani. Nem túl bonyolult alapvetően. -
dudika10
veterán
Hát most így hirtelen egy wikipedia linkkel tudlak megdobni, nézd meg a hivatkozásokat, valószínűleg valamelyikben találsz erről bővebb leírást is, de a google a barátod (angol, elnézést érte):
[link]
A regulations pont alatt van erről szó.Itt 85-90dB-t ír heti 40 órára (ami egy picit megengedőbb, mint amire én emlékszem), de ahány forrás, annyi értéket fogsz találni, ez nem egzakt kérdéskör (nincs két egyforma fül, függ a zaj spektrumától, egyáltalán hol húzzuk meg a határt a halláskárosodásra...). De a +3dB -> fele idő összefüggés attól még igaz lesz.
A 80dB @ 8 óra könnyen megjegyezhető érték, a többit meg kiszámolhatod. Ha mondjuk 86dB-lel számoltam volna, a 101dB-nél akkor is 12 perc lenne az egészséges, egy zenei albumra nem elég.És azzal még nem is számoltam, hogy ezek összeadódnak. Nem 80dB @ 8 óra ÉS 101dB @ 3 perc, hanem VAGY.
-
dudika10
veterán
válasz
#95590400 #32731 üzenetére
80dB (ez mondjuk a Bp, belvárosi zaj lehet kb) mellett napi 8 óra az egészséges határérték.
101dB mellett ugyan ez 3 perc, 104dB mellett pedig 1.5 perc.A fülhallgató sem káros önmagában (és az iem nem károsabb, mint a régebbi earbud, hiszen van egy jelentős szigetelés iem esetén, így ugyan ahhoz az SNR-hez sokkal kisebb hangerő szükséges), de ha 100+ dB hangerőn üvölt a füledbe napi 4 órán keresztül, akkor csak idő kérdése a hallás jelentős romlása...
Ahol az egészséges határértéket meghaladja a munkahelyi zaj, ott kötelező is kell legyen a zajvédő/füldugó.(#32732) Shingen:
Idézek az összefoglalóból (lényeget most itt aláhúztam, az összefoglalóban nincs aláhúzva, szerk.: de most kiemeltem félkövérrel, hátha segít):
"A topikban leggyakrabban előforduló rendszerek mostanában, melyek lényegében csak kinézetükben különböznek."Nem most szerkesztettem bele.
Ez nem elég egyértelmű? Mit írjak helyette?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- OLED monitor topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Könyvajánló
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok