Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Sziasztok!
Altec Lansing VS2421, erről valakinek valami tapasztalat? Megéri az árát? (10E HUF 2 év garanciával)ű
Előre is THX!
DudikaProdipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
dudika10
veterán
Már jártam erre egyszer, sajnos akkor meghiúsult a hangszóróvásárlás.
Úgy látszik most megint volna lehetőségem új hangfalak beszerzésére.
Igazából 2.0-ban gondolkoztam egy jó ideje, ki is néztem magamnak párat:
Creative gigaworks T20 és T40 valamint egy Behinger MS16 között gondolkodtam, és úgy gondoltam megkérdezem hátha van ezeknek valami 2.1-es vetélytársuk.
(15-25E forintos árkategóriában, elsődleges felhasználás zene (játékra van fejhallgató) )
Ha nincs 2.1-es alternatíva akkor elmondhatnátok a véleményetek az általam felsorolt 3 hangfalról. Megköszönném.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Hát nem kis darab, épp hogy elférne az asztalomon. Ezt is felveszem akkor a listára.
A creative-ok tudom, hogy nem nyújtanak túl nagy basszust, de nekem a tisztaság sokkal fontosabb mint a billentyű ugráltatása az asztalon.
Igazából azt a behringert nagyon meghallgatnám a genius mellett. Be kell valljam a Behringer jobban megfogott kinézetre (meg méretre is) mint a genius. Várok még egy picit hátha tud valaki valami érdemlegeset mondani róla.
A 2.1 ezek szerint felejtős.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
A klipsch hangja nekem fárasztó volt 15 perc után, de egyébként nagyon szép.
Volt szerencsém ma meghallgatni a Genius-t, tényleg szépen szól (bár a rendszer nem az én ízlésem szerint volt beállítva, de tetszett )
Ha minden igaz a Behringer-hez is lesz szerencsém valamikor a közeljövőben. Már csak a T20-ast kéne elintézni, hogy teljes legyen az áttekintésem a kategóriáról.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Egyik ismerősöm szeretne vásárolni 2.1-es hangfalat és az volt a kérdése, hogy mennyivel jobbak a Logitech Z4 szatelitjei a Z3-énál.
Akinek már volt dolga mindkettővel esetleg tudna segíteni?
Köszönöm a válaszokat! DudikaProdipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Bocs, azokra a "tesztekre" én nem sokat adok. A hangkártya és hallgatható anyag minősége és kritikán aluli általában, a háttérzajról nem is beszélve. Jobban örülnék ha valaki - aki próbálta már mind a kettőt - elmondaná a véleményét.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #4500 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de a Z-3e sok ember szerint jobb mint a Z-4. Többek közt nekem is jobban bejött a Z-3e. Erősebb a középtartomány, magas kb. egyenlő arányban van, a mélynyomó meg ugyan az.
-
dudika10
veterán
Ennyi pénzért nagyon nincs is más, csak a logi.
Olyan 7k körül lehet kapni az Altec Lansing VS2420E-t, ami erősebb és a névből kiindulva talán jobb.
X140-est hallottam, nem voltam elájulva tőle, az Altec-et még nem hallottam, egyáltalán nem biztos, hogy jobban szól. De ilyen árkategóriában egyik se fog nagyot alakítani. Szerintem jó lesz az a Logi.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #4505 üzenetére
Igazából szerintem ízlés kérdése, én mindkettőt meghallgattam, nekem jobban tetszett a z-3e és olcsóbb is volt pár ezressel. Ami újítást hozott a z-4 az a basszus távirányíthatósága. Ha egy árban lett volna én is azt vettem volna, de nem a hangja miatt hanem ez miatt. (meg azért mert jobban néz ki, de ez is szubjektív )
Mindenesetre sok szerencsét a hangszóróhoz.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
A mélyláda elvileg ugyan az mindkét hangszóró esetében. Viszont a z-4-nek valóban jobb a távirányítója.
Speeedfire: megkérdezhetem hogy mennyi lesz a z-4? (ahol én vettem ott 3 ezer forint volt a különbség, annyit nekem nem ért meg a z-4 pluszban)
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #4514 üzenetére
Senki nem akart szerintem lebeszélni, csak megjegyeztük, hogy a z-3 is jó választás lenne.
Látom 18,5k körül mozog a z-4, én egy hónapja 16-ért vettem a z-3e-t, de most már majdnem egy árban vannak. Így teljesen érthető a döntésed.
Azt hittem, hogy a z-4 lett olcsóbb, de csalódnom kellett...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
Akkor z-3(e) és z-4 kb. 20E forintig. Ezekről az előző 20-25 hsz-ben elég sokat olvashatsz.
A z-2300 már 40E körül van, kis szobába nem hiszem hogy megérné a felárat. Nem hallottam közvetlen egymás után a kettőt, de emlékezetem alapján összehasonlítva csak annyiban különböznek, hogy több az erő a nagyobbik rendszerben, ami egy panelbe szvsz. fölösleges.
A Creative T20 is jó választás lehet, nem hallottam még, de nagyon jókat mondanak róla, viszont ablakremegtető basszust ne várj tőle.Alex91: A T20-nak elvileg kevesebb a basszusa, de tisztábban szól. Ezt valami tesztben olvastam ahol kimondottan ezt a kettőt hasonlították össze.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Ennyi pénzből használtan már egész jó stereo hangrendszert kapni. Szerintem érdemes arra fele nézelődni. De ennyi pénzért már elég nagy a választék. A használt nem feltétlen rossz ebben az esetben.
Amit a kolléga linkelt arról is nagy sok jót lehet olvasni az interneten.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #4550 üzenetére
Az, hogy árgépen fenn van ennyiért nem jelent semmit. Minkét boltban próbálkoztam ahol 15E-t írnak árnak a T20-ra. Nem jártam sikerrel egyik esetben sem.
Ahol tényleg tudnak hozni ott meg egyből 25E az ára.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Kis zöld izé #4555 üzenetére
Én személy szerint csak olyat ajánlok amivel van tapasztalatom, vagy amiről tényleg senkitől nem hallottam még rosszat. Mivel ezzel a philips-el nincs tapasztalatom nem ajánlom.
Egyébként a logi cuccok nekem nagyon beváltak, általában a saját kategóriájukban a legjobbak között vannak, és szinte mindenhol kaphatók. Ezekért ajánlom őket olyan bátran.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Pingvin1985 #4636 üzenetére
Meg kell őket hallgatni. Nekem jobban tetszett a z-3e hangja. A szatelitek középtartománya erősebb, magas kb. egyenlő mértékben van, a mélynyomó meg egy az egyben egyezik.
A z-4 általában drágább, annyival tud többet, hogy a basszus a távirányítóról szabályozható.Én a z-3 mellett döntöttem, mert jobban tetszett a több középtartomány (meg olcsóbb volt pár ezressel). Most is a z-3-ra szavaznék, de úgyis lesznek akik rám cáfolnak.
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #4640 üzenetére
Árgépen 1500HUF különbség van. Az itt már majdnem 10%.
Igazad van, meg kellett volna megint néznem mennyi az árkülönbség most, de azért olyan nagy hülyeséget nem mondtam.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz atish15 #4659 üzenetére
Azt a gombot kicserélheted egy akármilyen kétállású kapcsolóra szerintem ami befér a helyére. Persze nem lesz olyan szép. Megoldást jelenthet az újrakötés/forrasztás (nem tudom, hogy van rögzítve a kábel a gombra). Ha pedig a gomb a rossz akkor meg lehet próbálni megjavítani azt.
Sajnos még nem volt szerencsém szétszerelt példányhoz, nem tudom, hogy van felépítve.
Én az új gombot ajánlanám leginkább, biztos, hogy akármelyik villanyboltban kapsz egy neked megfelelőt.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz atish15 #4664 üzenetére
Nincs mit.
Egy hasonló hangszóróval volt problémája egyik ismerősömnek (kb ugyan ez, csak mélynyomó nélkül), neki is kontaktos volt. Mondtam, hogy cserélje ki a kapcsolót. Ő egy ilyen kis "botos" billenő kapcsolóra cserélte ki, mert az volt neki otthon. Picit hülyén néz ki, de azóta is tökéletesen működik.
Van még 1 megoldás. A kapcsolót kiiktatod, és a tápvezetékre raksz egy köztes vezetékkapcsolót. Az kevésbé ronda, cserébe ha be akarod kapcsolni akkor az asztal alá kell mászni.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Ezekből Logitech X-230 szerintem. Még mindig az egyik legjobb (ha nem a legjobb) választás az árkategóriájában.
Esetleg használtan érdemes keresni egy garis z-3e-t vagy z-4-et. Itt az aprón is lehet találni szerintem.
Raharin: megoszlanak a vélemények, személyes tapasztalatom nincs velük, így csak azt tudom leírni amit másoktól hallottam/olvastam. Az 1250X tisztább, lágyabb hangú, egyesek szerint sokkal jobb mint a 2000X, bár ez ízlés kérdése. A 2000X-et inkább elektronikus zenére ajánlják, erősebb mint a másik, és van rá garancia. Ha a hangerő nem számít akkor már csak a garancia szól az újabb modell javára, minden más az 1250X-et erősíti. Én valószínűleg a régebbit választanám, mert rosszat nem igen hallani róla.
Ha a fejhallgató kimenetet használni akarod akkor nem árt tudni, hogy az 1250X-nél van valami olyan probléma, hogy a hangfal nem némul el teljesen ha bedugod a fejhallgatót csak halkabban szól. Ez állítólag a fejhallgató impedenciájától függ. Nem tudom a 2000X-el volt-e valakinek ilyen gondja.
-
dudika10
veterán
válasz Raharin #4673 üzenetére
Nem igazán ismerem ezeket a hangfalakat, nem mondanék semmit biztosra. De gondolom használtan veszed, biztos megengedné az eladó, hogy kipróbáld.
Igazából én összesen két emberről tudok akinek ilyen problémája volt, persze ez közel sem jelenti azt, hogy másoknak nincs, csak én ennyiről hallottam.A fejhallgatód impedenciája viszonylag átlagosnak mondható, nekem az a sejtésem, hogy a nagyobb impedenciájú fejhallgatókkal lehet probléma, de ez csak az én elképzelésem, ne vedd kézpénznek.
stevve: nincs mit, örülök ha segíthetek.
-
dudika10
veterán
Szatelitek különböznek és a távirányító, na és persze a design.
A z-3e szatelittjei jobbak középtartományban, magas egyenlő kb, a mélyláda meg egy az egyben ugyan az. A távirányító az ami jobb a z-4 esetében, ugyanis van rajta bemenet, és a basszus is állítható róla ( a z-3e-n a láda hátulján van a bass poti).A z-3e nem tudom mióta drágább. Én 1-2 hónapja 16E HUF-ért vettem a z-3-at és akkor még 19-20 volt a z-4.
Ha jobban tetszik a z-4 és olyan zenét hallgatsz amiben nem fontos a középtartomány akkor vedd azt. Ha csak a hangzás számít akkor z-3e. De a legbiztosabb ha meghallgatod mindkettőt.
-
dudika10
veterán
Ez szerintem csak egy városi legenda. Én semmi ilyet nem tapasztaltam. Ha egy 2.0-s kis csipogóról váltasz akkor az elején zavaró lehet a basszus, de nagyon hamar megszokható és utána már az lesz a zavaró ha nincs mély.
Ha meg tényleg zavar, akkor EQ-ban lehúzod egy picit az 50-250Hz-es tartományt, de ezért a mondatért engem a hifisták meg fognak kövezni.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
Nem tudom pontosan, talán olyan 250Hz körül vannak vágva szerintem a mélynyomónak a hangok. Ezek rendesen megszólalnak, elég erősen. 250Hz és mondjuk 2-4KHz közötti hangok a z-4 szatelittjein tompábbak mint a z-3-nál. 4KHz fölött megint tökéletes mindkettő.
Egyszerűen kipróbálhatod, hogy mennyire érzed hiányosnak a zenét ha hiányzik egy picit a középtartomány. Az EQ-ban (nem tudom mivel hallgatsz zenét, de szerintem minden lejátszóban van eq) leveszed egy kicsit a 250Hz és 4KHz közötti hangokat.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
A fórum témájába vág ezért inkább itt válaszolok.
Neked is csak azt tudom mondani mint eddig mindenkinek aki ebben a kategóriában akart venni hangfalat. Logitech x-230 alá nem érdemes adni, igaz picit több most mint 10k, de megéri azt a plusz 1 ezrest.XuChi: megerősíteném sosperecek18 kollégát, sokkal jobb lesz 40nm-re mint a kisebbek.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
A következő lépcsőfok onnan a z-3 és z-4 18ezer forint környékén, de azok csak 30%-al erősebbek (32W vs. 40W). Ha komolyabb fejlesztést szeretnél akkor logitech z-2300 a maga 200W-jával, de az már 40 ezres magasság.
Esetleg komolyabb hangfalpár erősítővel. Attól függ, hogy mennyit szánsz rá.
-
dudika10
veterán
A z-2300-al csalódni biztos nem fogsz. Mélye kegyetlen, a szateliteket szokták szidni, hogy nem olyan jók, de a "nem olyan jók" csak azt takarja hogy nem szólnak úgy mint egy rendes sztereó rendszer egy jó erősítővel. Ha az x-230 hangjával meg voltál elégedve minőség terén, akkor ezzel is elégedett leszel.
Az Audigy 2 Zs szerintem jó ehhez a rendszerhez. Nyilván jobb hangkarival jobban szól, de ezt az után is eldöntheted, hogy megvan már a rendszer.
Az én szobám 11nm amit a 40W-os kis z-3e be tud tölteni, szerintem a 200W-nak elégnek kell lennie 27nm-re, de erről nem tudok mást mondani, mert nem hallottam még ilyen körülmények közt a z-2300-at.
Aki eddig ilyet vett nemigazán csalódott, szerintem te se csalódnál.
-
-
-
dudika10
veterán
Szívesen, aztán várjuk az élménybeszámolót.
Ezt is járatni kell egy picit, ne lepődj meg ha először nem tetszik. Én amikor bekötöttem a z-3-am először elborzadtam, hogy ilyenre dobtam ki a pénzt, aztán 3. nap már nagyon rendben volt a hangja.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
1-2 nap járatás után még javul a hangja egy kicsit.
Gondolom 2.0 után egyből lecsavartad a basszust minimumra.
Örülök, hogy elégedett vagy a rendszerrel.Pingvin1985: neked is sok szerencsét a rendszerhez. Hangban semmivel nem jobb a z-4.
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #4722 üzenetére
Nyakamat tenném rá, hogy a mélyládában, de nem tudom.
Semmi logika nincs abban, hogy a satokba rakják, a ládában van az erősítő meg minden, minek raknák máshova a hangváltót?cigam: a talpával együtt annyi, nem mértem meg, de ha megnézel egy képet azon látszik, hogy talppal együtt alacsonyabb picit mint a mélynyomó ami 22,9 centi magas.
Ha nem bízol a képek alapján való magasságmérésben, akkor küldj egy pü-t például stevve kollégának, biztos szívesen segít.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #4725 üzenetére
Nem tudom mennyire jó a z-4 erősítője, nem tudom mekkora ellenállású hangfalakat lehet rá kötni, mindenképp nézz utána nehogy leégjen az erősítő.
A hangfalak hangváltója normális esetben úgy van beállítva, hogy a magas hangszóró csak a magas hangokat kapja, a mély pedig az alacsonyabbakat. Mivel szinte biztos, hogy a ládában van a hangváltó ezért neked nem kell semmit csinálnod a hangfalak hangváltójával.
Alapból a mélyláda megkapja a 250Hz-nél alacsonyabb frekvenciákat (vagy ahol vágva van neki, pontosan nem tudom) a két satelit meg a 250Hz felettieket, tehát ha rákötsz másik két hangfalat, azok is csak 250Hz felett fognak kapni jelet, amit a bennük lévő hangváltó eloszt majd a mély és magas hangszóró közt.
Esetleg a mélyládában a hangváltót ki lehetne iktatni a satelitek felé, hogy azok a teljes hangterjedelmet megkapják, hallottam valami olyasmit, hogy az alapból sztereó rendszereknek nem tesz jót a hangkép szempontjából, hogy a mély vágva van tőlük, de erről nem tudok személyes tapasztalatot mondani.De mindenképp érdeklődj utána, hogy az erősítő elbírja-e az új hangfalakat, mert könnyen hazavághatod.
-
dudika10
veterán
Ha leírod, hogy melyik hangszóró szatellitjeire vagy kíváncsi előbb kapsz választ szerintem.
Ha jól sejtem akkor a z-2300-ra vagy kíváncsi. Ha jól emlékszem 8Ohm-os szatellitjei vannak, de erre nem mernék fogadni.A középről nekem pedig az a véleményem, hogy a jó hangfalak EQ nélkül szólnak jól. Egy hifista az EQ kifejezésért még azelőtt megkövez, hogy elmondtad volna végig a mondatot.
-
dudika10
veterán
Nem azzal volt a gond, hogy rövidítettél, hanem azzal, hogy EQ-t használni bűn a hifisták körében. Egyébként tény és való, hogy a z-2300 nagyon jó a maga kategóriájában, ennyi pénzből nem lehet normális sztereó rendszert kihozni passzív hangfalakkal és erősítővel.
Az ellenállás kérdésére meg válaszoltam, de még mindig nem vagyok benne biztos, hogy jól emlékszem.
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #4745 üzenetére
A hangfalak hangváltójával biztos nincs gond, hacsak nem piszkálta valaki.
Valószínűleg a z-4 erősítőjében nincs elég szufla, hogy meghajtsa rendesen a hangfalakat.
Az is lehet probléma, hogy a z-4 hangváltója túl alacsonyan vág, de nem hiszem, hogy ettől annyira romlana a hangminőség.
Szerintem az erősítő lesz a ludas. Sajnos/nem sajnos ezek az erősítők nem úgy vannak megtervezve, hogy akármikor ráköthessen az ember egy másik hangfalat, és tökéletes hangot kapjon.oil: akik ezt a topikot látogatják, azok nem 150-200E-s rendszereket használnak, itt megbocsájtják Neked, hogy szóba merted hozni az EQ-t.
Egyébként miért kell neked a hangszórók impedenciája? Te is azon gondolkoztál, hogy komolyabb hangfalakra cseréld a sateliteket?Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz ricshard444 #4749 üzenetére
Jobb sub-ot ebben az árkategóriában nem fogsz találni.
A reflexcsöves sub-ok sokkal erősebbek és dinamikusabbak tudnak lenni, de ebben az árkategóriában a reflexcsövesek nem nyújtanak pluszt. Nyugodtan vedd meg a z-4-et, attól ne félj, hogy gyenge vagy rossz lesz a subja.
-
dudika10
veterán
válasz chewbacccca #4752 üzenetére
Az integrált hang nem kevés semmihez, csak minden jobban szól normális hangkátyával. Természetesen az x-230 is megköszöni szépen ha jobb hangkártyával eteted, de integrálttal is elég jó hangja van. Attól függ,hogy mennyit szánsz rá. A z-3 vagy z-4 annyival jobb amennyivel drágább, de ha nincs rá akkora keret akkor a legjobb választás az x-230.
ricshard444: A hangjával is meg leszel szerintem elégedve.
-
dudika10
veterán
Ha 2.0 akkor Genius 2000x picit 15E felett. Ha 2.1 is szóba kerülhet akkor Logitech z3 vagy z4 picivel 15E felett, vagy x230 picivel alatta. Ebben az árkategóriában más nem nagyon van amit érdemes megvenni.
Esetleg használtan kereshetsz egy 1250x-et. Talán van az aprón.
A 2000x nem sokkal rosszabb mint az 1250x, elég tisztán szól, csak a hangképe nem olyan "natúr".Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Raharin #4765 üzenetére
Jóval gyengébb az 1100x, szerintem egyáltalán nem szólt olyan jól mint a nagy tesók.
Egyébként ezeknek a Geniusoknak van saját topikjuk, ott érdemes érdeklődni, hogy mit lehet most beszerezni.2000x-et már nem lehet kapni? Ez nekem új.
-
dudika10
veterán
válasz ricshard444 #4772 üzenetére
Nincsenek különböző kiadások, mindegyik ugyan azt tudja. Mindegyik dobozában ugyan azokat találod meg és mindegyik ugyan úgy szól. Ahogy néztem egyetlen egy bolt volt amelyik megkülönböztetett kettőt. Nem tudom miért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest