Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26201) ToniSoprano válasza zsiz (#26192) üzenetére


ToniSoprano
addikt

sajnos igen, de csak nagyon alacsony hangeron jelentkezik es minimalis a kulonbseg.

[ Szerkesztve ]

(#26202) zsizsef


zsizsef
senior tag

Akkor gondolom ez a kurbis. A garafikonok mit mondanak a hozzáértőknek?

[ Szerkesztve ]

(#26203) zsiz válasza ToniSoprano (#26201) üzenetére


zsiz
őstag

értem, köszi :(

no, akkor mivel tegnap este óta hivatalosan is Genius SP-HF1250B tulaj lettem leírom az első benyomásaimat, hátha valakinek hasznos lesz. megjegyezném, hogy nem kérek szakmai jellegű lehurrogásokat, teljesen laikus vagyok, de ettől függetlenül tudom mi tetszik nekem, és előre is elnézést kérek, kicsit hosszú leszek :)

így Karácsony előtt a család nem igazán tudta mire vágynék. igazából van pár dolog, de egyik sem olyan lényeges, aztán ezek közül kerül kiválasztásra, hogy egy pc hangfalat szeretnék az új gépemhez, ez tűnt a leghasznosabbnak. van itthon egy Logitech X-230 2.1 ami nekem nagyon tetszik. ilyet szerettem volna (nem akartam ismeretlent, mert ezt tudom hogy szól), de ugye újat nem lehet szerezni, használtat meg épp nem nagyon találtam olyat ami megfelelt volna árban és állapotban is. ekkor találtam rá erre a topikra, ahol rögtön ajánlották hogy felejtsem el a 2.1-et, vegyek 1250B-t. hallgattam rátok, sikerült is beújítani 12 000 Ft-ért a Rufusz Computertől, házhozszállítással, 2 év garival. (egész pontosan 25,5 órával a rendelés leadása után már itthon volt a csomag). de ugye ajándék lévén csak tegnap este kaptam meg a családtól :)

kicsomagolás után egyből feltűnt, hogy de szép kis dobozok :) fényképen szerintem nem néztek ki ilyen jól. igaz mivel szinte minden fekete a gép körül (barna pedig egyáltalán nem volt eddig) kicsit elüt a környezetétől, nem vészes. a dobozok elején, alul az a fényes felület szereti az ujjlenyomatokat és az apróbb szöszöket a levegőből begyűjteni.

aztán kipróbáláskor jött a meglepetés, hogy nagyon alacsony hangerőn csak az egyik hangfal szól. de akkor ezek szerint ez így "normális" :( pedig éjszakára zenéhez, játékokhoz nem lenne baj ha nagyon halkra tudnám venni. mind1, szoftveresen halkítok.

hangzás: ez a része egy kicsit nekem csalódás. nem szól rosszul, egyáltalán nem. de nekem kevés a mély. a hangerő elégnek tűnik, igaz még nem csavartam oda neki (mivel hallottam erről a bejáratás dologról, hogy tényleg kell-e vagy nem azt nem tudom, olvasni ezt is, azt is..). jó hogy könnyen lehet mélyet, magast szabályozni. jó hogy van előlapon vonal bemenet (bár szerintem ezt nem sűrűn fogom használni, de mégis csak legyen ha esetleg egyszer kelleni fog). egy fejhallgató kimenetet viszont tehettek volna az előlapra.. nem hiányzik sűrűn, de nem lett volna baj ha van. tetszik a led a szövet mögött, éjszaka kicsit zavaró lehet, de ezt meg lehet oldani. meg manapság annyi led világít éjszaka egy szobában mint Karácsonykor a fán :D 1-el több vagy kevesebb szerintem nem oszt, nem szoroz.

annyira ajánlgatja itt mindenki ezt a hangfalat az alsó kategóriában, hogy én azért egy picit többet vártam tőle. de nem vagyok elégedetlen. viszont továbbra sem mondanám, hogy el kell felejteni a 2.1-eket. egyébként szépen, tisztán szól. nincs zúgás-búgás, nincs csattanás ki-be kapcsoláskor.

összességében tetszik a hangfal, külsőre mindenképp. hangzásban még szoknom kell, esetleg próbálkozni más elhelyezéssel.. de azt nem mondhatom, hogy megbántam a választást :)

köszönöm a figyelmet, és kellemes ünnepeket mindenkinek! :)

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#26204) pitypang18 válasza zsiz (#26203) üzenetére


pitypang18
tag

Alacsony hangerőn csak az egyik hangfal szól? Akkor ott valami hiba van, nálam minden hangerőn egyformán szólnak.

(#26205) zsiz válasza pitypang18 (#26204) üzenetére


zsiz
őstag

igen, de csak ha nagyon le van tekerve a hangerő a hangfalon. ha a pc-n a hangerőszabályzóval halkítom le, akkor ugyanúgy szól mind a kettő. itt valaki írta nemrég, hogy nem csak nálam van így.

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#26206) dudika10 válasza zsiz (#26203) üzenetére


dudika10
veterán

"leírom az első benyomásaimat"
"teljesen laikus vagyok"

Utóbbi miatt előbbiek nem sokat mondanak. :B
Hallgasd 2 hétig, aztán hallgasd meg újra a logitechet. A bejáratás helyett inkább a megszokáson van a hangsúly.

A potméterek együttfutása sosem tökéletes (két azonos darab sem egyforma, lehet, ha a raktárból egy másik szettet fogsz ki, észre se veszed), a két oldal közt mindig lesz egy kis különbség (na meg a két oldal közt egyébként is mindig van különbség). A potméter fizikai kialakítása miatt ez kis hangerőn még inkább előjön, a megoldás az, hogy a szoftverben nem 100%-on tartod a hangerőt, hanem lejjebb veszed.
(Természetesen létezik olyan potméter, aminél nagyon pici a különbség, de annak ára összemérhető az egész szett árával, nem akarnád kifizetni, hogy olyannal szereljék a dobozokat.)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#26207) zsiz válasza dudika10 (#26206) üzenetére


zsiz
őstag

azért nem baj, hogy leírtam a véleményem, igaz? :)

hallgatni fogom, remélem nem csak két hétig :D a megszokás olyan dolog, hogy amíg pl nem volt rákötve a tv-re a házimozim és a tv saját hangját kellett hallgatnom.. hát azt is megszoktam, nem tetszett de megszoktam. aztán a házimozi saját mélyládáját lecseréltem egy jóval nagyobb Magnat mélyre, ami sokkal nagyobbat szól. ha visszatenném a régit, nem tetszene úgy mint a mostani de megszoknám mert az sem rossz, csak nem tetszik úgy mint a másik.. értem én, hogy mire gondolsz, de remélem te is érted, hogy én mire gondolok ezzel :)

azt mondod, hogy ha cseréltetném, akkor is ugyanúgy fennállna ez a dolog? mint ahogy írtad, és én is írtam ha a windows-on belül állítom a hangerőt alacsonyra akkor semmi gond, szóval kénytelen leszek ezt a megoldást alkalmazni. köszi a magyarázatot a problémámra :)

nem azt mondom, hogy nem jó a hangfal, csak azt hogy nem felhőtlen az örömöm. de ettől függetlenül tetszik.

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#26208) ToniSoprano válasza zsiz (#26203) üzenetére


ToniSoprano
addikt

szia, koszi hogy leirtad a velemenyedet. Azert kell a bajaratas neki, ha elmesz otthonrol negyedhangeron rajta hagyhatod, hogy bejaratodjon.foleg puhulni fog a hangzas, foleg a kozep mely tartomany. Ha nem tudsz megbaratkozni vele, a 14 napos visszakuldesi idoszakon belul, kicserelheted Microlab B73-ra. En a 2.1-eseket ebben az arkategoriaban nem igazan javaslom.

[ Szerkesztve ]

(#26209) #75128832


#75128832
törölt tag

Vélemény?
Semmiképp sem sürgetni szeretnék, de jó lenne véleményeket hallani róla, ill. időben kiválasztanom.

(#26210) psyho85 válasza zsizsef (#26202) üzenetére


psyho85
aktív tag

Hát nem érdemes hajtani, tenger sok a magasa, 5 kHz-nél az a beesés az csúnya, az meg meglep, hogy nagyjából befér a +/-6 dB-es tartományba a frekiátviteli görbéje. Mondjuk egy normális hangfalnál ez +/- 3 dB, de sebaj ennyiért megteszi. Egyébként kb. 70 Hz-nél letröik, mint a bili füle, szerintem ez valami szubcső nélküli verzió lehet, legalábbis a képeken nem látom.

Mondjuk a behringer mérőmiksa nem túl szimpatikus, nem tudom mennyire van korrigálva görbe, de kiindulási alapnak nem rossz. Egyébként a hátulról nyitott magassugárzó nagyon nem szimpatikus, ráterhel az egész láda így, nem egészséges. A mélyhangszórók mágnese jó méret, vagy csak az árnyékolás nagy. :D Ki tudja.

Egyébként nekem konkrétan rozsdásak a potik alatti alátétek. értitek, egy zsír új hangfalpáron. Hát ez elég gáz. Nem tudom, ez garanciális probléma-e.

Egyébként jó ez a Kürbis, meglepő tranzienseket, dinamikát és részletességet produkál, bár szerintem az utóbbi csak átverés a sok magassal, ezek szerint.

No, ne tessék aggódni, lesz róla magyar teszt is, előveszem a mérőmiksit én is. :) Meg persze a jóféle muzsikákat. :P Két ünnep között szerintem legépelem a lecsapódó tapasztalatokat.

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#26211) PuMbA válasza #75128832 (#26209) üzenetére


PuMbA
titán

Ha van pénz a Modecomra, akkor az, ha nincs akkor az 1250B is nagy előrelépés :)

(#26212) #75128832 válasza PuMbA (#26211) üzenetére


#75128832
törölt tag

Pénz van, nem arról van szó, hanem arról, hogy azért a Modecom mégis a Genius árának kétszerese... Mondjuk azért látszik rajta a törődés meg a tervezés, élőfa, nem MDF ház, a méretei is azért nagyobbak, gondolom ez visszavesz a dobozhangból, stb...

(#26213) domedee


domedee
senior tag

Kicsit jobban belemélyedve a google translate-tal az orosz netbe, elég jó teszteket lehet találni. Mondjuk célszerű orosz-angol fordítást beálítani, az orosz-magyart inkább hanyagoljuk.

Én itt találtam elég jó kommenteket az egyes típusokkal pl.: [link]

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26214) ToniSoprano válasza domedee (#26197) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Egyébként a Hochot több helyen is tesztelték, és mértek freki görbéket is:
[link]
[link]
Most ez a Hoch tényleg annyira rossz? Ami előnyét láttam a 3 hangszórós álló hangfalaknak, hogy tök jó volt a térhangzásuk.
Csak azért mert sokaknak ez nagyon optimális cucc lenne BT+Távirányító+ könnyű elhelyezhetőség.
No mindegy én nem hallottam milyen a hangja.

[ Szerkesztve ]

(#26215) psyho85 válasza #75128832 (#26212) üzenetére


psyho85
aktív tag

A Modecom is MDF, félreértés ne essék. Nincs azzal baj, ha nagy sűrűségű, jó minőségű, vastag, merev. Ennyiért nem kapsz eredeti fát, max valami alja puhafa lenne, annál meg az MDF is jobb. :)

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#26216) bozsozso


bozsozso
őstag

Sziasztok,

Tudnátok ajánlani olyan hangfalat, hangfal szettet(max.: 2.1) amibe be lehet dugni a fejhallgatót és lehet váltani hangfal és fejhallgató között valami kapcsolóval? Egyáltalán kapható ilyen?

keret: 10k körül

(#26217) domedee válasza ToniSoprano (#26214) üzenetére


domedee
senior tag

A linkelt teszteket én is megtaláltam. De ezeken kívül simán magyarul/angolul nem nagyon volt semmi normális infó a neten. Nekem is bejönne a Hoch (a BT nélküli bőven megteszi), forma/design oldalról. A kis tesókról sem írtak rosszakat. Még árba is beleférne. Amit sajnálok, hogy nem találtam eddig egy tesztet sem, ahol egymás mellett nézték a kettőt, mármin a Hoch vs. Kürbis (3 vs 2 utas verziókat). Azt értem, hogy nem egyszerűbb a 3 utas, de hogy hogyan sikerült megcsinálni ezt egy márkán belül, az azért nem mindegy. Akár egy Microlab Solo 6C/7C esetén is. Hol lett jobb a 3 utas, hol rosszabb. És mennyivel. Mérnökemberféleképpen éppen az zavar, hogy összehasonlító teszt nincs a neten egyszerűen. Semmilyen, se objektív (számszerű, átviteli görbék pl), se szubjektív. Így pedig nem veszi be a gyomrom azt, hogy 3 utast ne vegyél, mert az rossz... Egyszerűen kevés. Ezért biztos sokan fognak csúnyán nézni rám, de így nehéz elfogadni egy kijelentést. Mert lehet, hogy veszít az ember hangminőségben mondjuk 10%-ot (tudom, ez is nehezen számszerűsíthető), de nyerni lehet vele mondjuk hangerőben 15-t, így jobban beterít egy nagyobb szobát a hang.

Pedig próbáltam hifi-s oldalakon (angol/magyar) is keresgélni, de ott is csak annyi volt, hogy a 3 utas az nehezebb meló. De nuku teszt.

Néztem a Modecom SHF80-at, arra meg azt írta valaki, hogy az első bass reflex nyílás miatt hajlamos rezonálni a védőháló.+Saját kábeles és nem csiptetős az összekötés a másik hangfallal.
A Microlab 6C árát már nem költeném rá.
Így egyelőre a Kürbis van nyerésben. + a Hoch is kapaszkodik. :W Tudom, hiába érvelnek a kollégák itt.

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26218) psyho85 válasza domedee (#26217) üzenetére


psyho85
aktív tag

Egy ~20 m^2-es szobát be tud teríteni a Kürbis kb. fél hangerőn, és ott még normálisan is szól. Persze nem kell ablakröcögtető mélyeket várni, nyilván nincs akkora membránfelület, ami elég levegőt meg tud mozgatni az alacsonyabb frekvenciákon. :)

Összehasonlító teszthez az kéne, hogy egyszerre legyen a tesztelőnél a két hangfal, de magánember csak elvétve vesz így hangfalat, tesztoldalak meg ha nem kapják meg egyszerre, nem tudnak írni róla. :(

SHF80-ról én meg levenném a védőhálót, azt annyi. Jó dolog az elülső nyílás amúgy.

[ Szerkesztve ]

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#26219) domedee válasza psyho85 (#26218) üzenetére


domedee
senior tag

Nem várok nagy mélyeket, csak úgy normálisakat, a mostani Genius 5.1-nél is inkább a félállás alatt van egy kicsivel a basszus, különben túl soknak érzem (ha már direktben hallom). De már volt olyan, hogy egy iskola aulát (a klasszik panel lakótelepek mellett levő típusút) kellett behangosítani a Genius-szal egy családi bulira (30-40 ember). Nos sikerült, lehetett mellette táncolni és beszélgetni is. Ok, azért tudom, hogy nem céleszközt használtam akkor, de jó volt.

Az összehasonlító tesztet én nem is feltétlenül magánembertől várnám, bár megesik, hogy összejön több termék is alkatrészből az embernél. Én is rakosgatok össze néha 1-1 pc-t a rokonoknak/barátoknak és ilyenkor megesik, hogy tud az ember összehasonlítást csinálni. Ami furi, hogy még szinte egy teszt-et sem láttam, ahol hangfalból jött volna rendesen össze több típus egy oldalnál. Ált. csak 1-1 darabot tesztelnek magában. Bár pl az Ipon-nál volt egy teszt több Thonet hangfallal is, de sajna nem 2vs3 utas variációban. Sőt, eleve alig tesztelnek a különböző hardver oldalak hangfalakat. Szemben a procikkal/vga-kkal pl.

@ Kedves Ph-szerzők, nem akartok esetleg valami hasonló tesztet? :K

A hálót én rajtahagynám, volt már, hogy az segített az én hangfalaimon is. Mivel az íróasztalon vannak, így van az ember kezében ez-az, ami árthat a membránnak, ha túl béna. Vagy akár egy rokon gyerek, aki pl az egyik havernál benyomta a hangszóró kupoláját, mert csak... :Y A ciki az, hogy nem a 20eFt-os cuccról volt szó... Egy nullával több volt az árcetlin. Szerencsére sikerült egy kis porszívó adta vákummal visszahúzni.

[ Szerkesztve ]

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26220) #75128832 válasza psyho85 (#26215) üzenetére


#75128832
törölt tag

Hmm... másodszorra már inkább tűnik annak. De képről képtelen vagyok eldönteni, a marketingeseik annyira jól álcázták amúgy is a színét, hogy az egyik képen még jó sötétre lakkozott mahagóni, jóhogynem ében sötét, a másikon meg éppenséggel vörös (rózsafa), a kettő közt pedig szerintem elég nagy a gap ahhoz, hogy nyugodtan elmondhassam - még a színét sem tudom, hogy milyen igazából.

Ugyanakkor továbbra is ugyanaz a kérdés nem hagy nyugodni, ami miatt nem kattintok a fránya Kosárba gombra - megéri-e a Genius árának kétszeresét? Persze, kinézetre, méretre, mindenre - tök szuper, jupijé, de a fő gondom az, hogy nem tudom őket egymás mellé rakva kipróbálni, meghallgatni, most éppen ti vagytok a füleim, úgyhogy egyedül tőletek tudhatom meg, hogy valóban annyival minőségibb, annyival jobb hangzású, annyival pontosabb (nem stúdiómonitorra vágyom azért :) ), stb, stb... Szóval ha valaki tud valamit, nehogy elhalgassa, minden indok, érv számít. Köszönöm! ;)

(#26221) miresz válasza #75128832 (#26220) üzenetére


miresz
veterán

Én a Modecomot választanám,mondom ezt úgy,hogy egy Genius 1250B -m van. (amit nem szeretek :( ) Tiszta a hangzás az tuti,de a mélye nekem (is) kevés.

[ Szerkesztve ]

(#26222) miresz válasza #75128832 (#26220) üzenetére


miresz
veterán

Ami még lemaradt: THONET-VANDER Vertrag Mode-com árban,és tudásra is ~ megegyeznek,és fekete színben.

(#26223) psyho85 válasza domedee (#26219) üzenetére


psyho85
aktív tag

Hát, én mondanám hogy gyere el meghallgatni a Kürbist, de egyfelől nem ismerjük egymást, másfelől összehasonlításod akkor se lenne. No meg azért valljuk be, egyszerűbb egy hardvert, konfigot, telefont tesztelni, mint egy hangfalat. Előbbinél szaggat a játék, zajos a venti, lassú a proci, nem gördülékeny a menü, stb. ezek elég objektív dolgok, amik minden körülmények között kvázi azonosak - a tesztelőknél és nálad otthon is. Ám egy jól kontrollált akusztikájú szobát kialakítani, ahol minden hangfal egyforma esélyekkel versenyezhet, és még valaki hozzáértő is hallgassa őket, no ez az ilyen számítógép mellé való "multimédia" hangfalaknál, amiket jellemzően számítógépes oldalak kéne teszteljenek, nem fog összejönni. A hifisták hozzá se szagolnak ilyesmihez, a stúdiósok végképp. A dóm porszívózása meg klasszikus. :)

[moderálva]: konkrétan benne van a Modecom oldalán a leírásban, hogy MDF, ez sajna nem nézegetés kérdése. :(

[ Elvarázsolta: lezso6 ]

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#26224) domedee válasza psyho85 (#26223) üzenetére


domedee
senior tag

Naja, tényleg az összehasonlítás hiányzana. Meg néha azért tesztelnek, csak sajnos ritka, mint a fehér holló. Ezért is írtam, hogy se objektív teszt (mért, kontrollált), se szubjektív sehol mondhatni. Ami fura volt még, hogy a hifi hangfalak között sem találtam 2vs3 utas hangfalak tesztjét. Olyat meg pláne nem láttam, hogy a Hoch design (1+2) miben tér el a Kürbis-étől (1+1). Minőségben, hangtérben, frekvencia visszaadásban...

De hát a zélet nem lehet tökéletes... :P

Mondjuk végigolvastam a nemrég általam linkelt orosz oldalon a Modecom/Microlab/Thonet 2.0 hangfalakat és eléggé tanulságos volt. A Microlab Solo 6C-t eléggé lehúzták, jó adag negatív visszajelzés volt a magas/közép/mély arányáról.

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26225) #75128832 válasza miresz (#26222) üzenetére


#75128832
törölt tag

Hmmm... egyébként olcsóbb :) 5e-rel legalább.
Az ár PCX-es, nekem muszáj onnan vennem, vidéki létemre egyedül ott biztos, hogy a garanciára visszaküldés nem fog a végére a termék árát is meghaladó összeggé tornyosulni.
És bár az összefoglaló az ellenkezőjére szólít fel, de nem állhatom meg - azt a 45 Hz-es és azt a 60Hz-es alsó határt komolyan gondolták? Odáig megint csak rendben, hogy semmit sem ér, de jó lenne látni egy grafikont, amit egy megbízható portál vagy itteni kolléga mért be...
Szintén okés, hogy a 20-ast is csak ráírják a kettődotegyekre, a gyakorlatban 40 környékén elkezd elhallgatni, de, mint mondtam, én azért szeretem, ha a mélyek kicsit ki vannak emelve...

(#26226) Degeczi válasza #75128832 (#26225) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Mérés csak speciális süketszobában objektív (ami aligha van itteni fórumozónak), különben a helyiség saját akusztikája jelenik meg az eredményen.

(#26227) bozsozso válasza bozsozso (#26216) üzenetére


bozsozso
őstag

Sziasztok,

Nem tudnátok a kérdésemben segíteni?

(#26228) Rover623 válasza domedee (#26217) üzenetére


Rover623
félisten

Kezd aggasztó méreteket ölteni a nyígásod! ;]

Ha tényleg "mérnökemberféle" vagy, igazán áldozhatnál rá egy kis időt, és utánajárhatnál kicsit a dolognak...vagy elővehetnéd a józan (mérnök)eszedet!
(Persze ha vegyész-, textil- vagy esetleg erdőmérnök vagy, akkor megbocsátható a dolog! :DD)
Ne várd, hogy itt majd valaki komplett kisdoktorit fog elővezetni a "2-utas vs. 3-utas" témában. :U
Ez itt egy teljesen önkéntes alapú gittegylet, követelni nem lehet senkitől semmit, max. megköszönni! :P

Röviden: hidd el, hogy abban az árkategóriában, abban a gyártói körben, amiben itt a legtöbb ember gondolkozik, a 2 utas hangfalak a legjobb választás.

Persze mivel ez neked nem elég, le fogom vezetni hosszabban is! :P

Addig is: sem a T&V Hoch, sem pedig a Microlab 7C nem három utas hangfal...szóval pont ezeken kár rugózni, ha neked tényleg ez a lényeg! ;)

primus inter pares

(#26229) szergej


szergej
tag

Huhhú !!
Megjött a Modecom 120-asom ! Kiváló, nagyon igényes darab szerintem ! :C
Most egyelőre a Karácsonyi zene szól rajta, szépen csilingelnek a szánok ! :))

A hétvégén szerintem járódni fog folyamatosan... de már most szebb a hangja, mint a Jamok-nak. Igaz nem tol annyi levegőt de ezzel együtt nem annyira hivalkodó ! 20nm-es szobából ki lehet vele zavarni a népet. :)
Én ajánlom mindenkinek, okos kis ketyere, nálam nem búg /olyan 10-20 centiről van alapzaja, de nem erősödik hangerővel/
Annyit még hadd kérdezzek, hogy ha a potija maxra van tekerve az ugye nem okoz gondot ? Csak mert a hátsó hűtőbordája nem forrósodik és így a bluetooth és a tv hangját is kényelmesebb állítani (ha maxon van). Vagy ilyenkor mindig maxon járatom a belső erősítőjét ? :F

[ Szerkesztve ]

Na milyen csokit kér minden PH! tag a büfében ? ---> 3Bit-et

(#26230) Degeczi válasza szergej (#26229) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem az számít, a poti hová van tekerve, hanem milyen hangosan szól!
Ha halk a műsorforrás, természetes, h följebb tekered, de ettől nem lesz nagyobb a terhelése.

Normál, szobahangerőn (mindegy, hogyan áll a poti) történjen a bejáratás, ennyi az egész.

(#26231) Intruder A 6


Intruder A 6
aktív tag

Sziasztok!

Megrendeltem a Microlab Solo6C-t, bár sajnos majd csak Januárban fog ideérni már nagyon várom mit tud majd,
Bár Logitech Z-5500 után nemtudom mire lehet számítani, remélem azért elég mély van benne.
Z5500-on kb negyedig volt a sub tekerve, szinte mindig, az elég volt mindenre.
Addig kéne találnom valami jó kis zenéket Flacc formátumban amivel majd bejáratom ha megérkezik.

(#26232) #75128832 válasza Degeczi (#26226) üzenetére


#75128832
törölt tag

Valóban, erre nem gondoltam. :)
Közben a Vertragnak megtaláltam a grafikonját a Thonet&Vander oldalán, úgy 40 körül kezd el igazán gyengülni, de ott eléggé, 25 körül elhallgat. Egyébként a mostanim még rosszabb (35 körül már nem is rezeg előtte a papír), tehát elmondhatom, hogy 2.1-ről 2.0-a úgy fogok váltani, hogy a mélyei jobbak az újnak :)
És 100-nál van benne egy kis dombocska, szóval végül is ki van emelve a mély felsőbb tartománya (vagy ki tudja, hogy 100 a mélynek milyen tartományában található :)...).

Ami biztos, hogy miresz véleménye miatt az 1250B-t kilőttem, a ModeCom és a Thonet&Vander közül pedig könnyen lehet, hogy utóbbi lesz, mert előbbire való utalások száma a neten kb. egyenlő a nullával.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!

(#26233) szergej válasza Degeczi (#26230) üzenetére


szergej
tag

Köszi, így gondoltam én is csak gondoltam rákérdek. :R

Na milyen csokit kér minden PH! tag a büfében ? ---> 3Bit-et

(#26234) PuMbA válasza #75128832 (#26232) üzenetére


PuMbA
titán

A Vertrag az életbe nem kezd 40 körül gyengülni, mert ugyanott gyengül, ahol az 1250B, hiszen mindkettőben 4"-os középnyomó van, tehát 70-80Hz-nél. Először a fizikát kéne megérteni, majd azután kezdjünk el hinni mindenféle weblapnak, amire akármit rajzolhatnak. 40 körül egy 8"-os hangszóró gyengül :)

[ Szerkesztve ]

(#26235) domedee válasza Rover623 (#26228) üzenetére


domedee
senior tag

Tudom, sok nyavalyám van... :B Hidd el, próbáltam utánajárni. Eddig még mindig segített a google, az én kis barátom. Ebben a témában nem sikerült még igazi találatot találni. Nem is követeltem doktorit. Csak úgy hiányérzetem volt, hogy se mérés, se érzet alapján nem került még oda senkihez (értem itt a "teljes" netet) ilyen vagy hasonló összeállításban hangfal. Ezért linkeltem be nemrég azt a fenti orosz oldalt is. Sok száz féle hangfalról van ott vélemény a tulajoktól. A sok különféle tapasztalatot átlagolva és levonva belőle a szubjektív hatást, azért elég sokat tudtam meg az itt ajánlott hangfalakról pluszban. Kb. fedték is az itteni tapasztalatokat, bár pár típus esetén ott sokkal több infó gyűlt össze, mint itt. Vagy legalábbis a termék szerinti csoportosítás miatt jobban átlátható.

Tudom, hogy a Hoch nem 3 utas. Ennek az elrendezésnek amúgy mi a "neve"? Kicsit olyasmi ez, mint a mozdonyok tengely-elrendezése. Hiszen se a 3, se a 2 utas keresés nem ad ki igazi, releváns találatot. De ha tudsz jó leírást (angol/magyar, na jó bármilyen, amit a google translate ért), átrágom én magam rajta.

Ha le tudod vezetni nekem, mivel ilyen kis kielégíthetetlen vagyok, akkor a neved alá ne a fél, hanem minimum kétharmad-, de inkább háromnegyedisten-t írj. :R

Anno amikor váltottam Oly DSLR-ről váltottam le egy Fuji Finepix HS30-ra, akkor is túrtam egy jó adagot a netet. Sikerült is kideríteni/meghatározni, hogy pontosan mire számítsak, hol nyerek, vesztek. (szerencsére, ott voltak tesztek/leírások is dögivel) Így ha néha jobb lenne egy adott funkcióban több, tudom, hogy mit vállaltam be és nem vagyok csalódott.

[ Szerkesztve ]

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26236) domedee válasza #75128832 (#26232) üzenetére


domedee
senior tag

Modecom SHF-56/80/120 teszt itt:[link]

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26237) domedee válasza Rover623 (#26228) üzenetére


domedee
senior tag

Közben kicsit beletúrva a különböző európai nyelveken át a google-val, sikerült végre találni egy hiánypótló tesztet. Thonet Kurbis vs. Hoch: [link]
Bár a google translate angolra fordítása nem az igazi, a magyar még rosszabb.

A lényeg:
A Hoch a Kurbis-szal szemben: Nem vállalhatatlan, sőt egész jó. Kicsit jobb színpadkép. RnB-re (és hasonlókra) jobb. Mélyben jobb/több. Középben veszít valamennyit a Kurbis-szal szemben. A vokális zenékben jobb a Kurbis. Filmekre jobb viszont. Az előnyei a dupla 5,25" miatt jönnek. Váltani nem feltétlen éri meg a Kurbis-ről, inkább akkor a Stark-ra (ez valami 3 utas Thonet cucc, a mostani termékek között már nincs ott).

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26238) psyho85 válasza #75128832 (#26232) üzenetére


psyho85
aktív tag

Már nem azért a két fillérért, de a Vertaghoz és a Randhoz ugyan azt a frekimenetet ábrázoló képet rakták be... :DDD

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#26239) Degeczi válasza psyho85 (#26238) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Mondjuk nem túl meglepő ez egy olyan cégnél, amelyik képes önálló bekezdést szentelni a ki/be kapcsológomb meglétének... (és persze a kamu német eredettel vakítás után furcsa is lenne, ha pont a specifikációkban lennének tisztességesek)

(#26240) #75128832 válasza psyho85 (#26238) üzenetére


#75128832
törölt tag

Aha, hogy úgy :D

domedee: Köszi! Ezek szerint egyből szerezhetek normális kábelt is mellé :)
Merthogy közben úgy döntöttem, hogy a treble inkább szóljon 1 inchesből, mintsem .5-ösből. A másik érv a Modecom mellett a külön hangerőszabályzója. Illetve a leírásából megtudtam, hogy az cseresznye akar lenni, úgyhogy az is rendben van, gondolom, élőben már hasonlítani is fog rá :DDD

(#26241) Rover623 válasza domedee (#26235) üzenetére


Rover623
félisten

Lezajlanak az ünnepek, elmennek a gyerekek, jön a léleknyugtató havas hétvége...és rittyentek egy kis esszét! ;)

primus inter pares

(#26242) domedee válasza #75128832 (#26240) üzenetére


domedee
senior tag

Ahogyan láttam eddig, a normális kábel egyik hangfalhoz sem árt. A gyáriak általában nem az igaziak.

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26243) dudika10 válasza domedee (#26235) üzenetére


dudika10
veterán

Az, hogy senki nem ír róla, nem azt jelenti, hogy senkinél nem volt, hanem azt, hogy senkinek nem volt kedve/ideje írni róla részletesen.

Ahhoz, amit találtál:
A színpadképe egyáltalán nem jobb a Hochnak.
Az ideális átviteltől messzebb van, az általad felsorolt "előnyök" inkább hátrányok, mindezt tudja sokkal drágábban. Persze el lehet költeni sokkal rosszabbul is ennyi pénzt, az tény, de nem azért kérdeznek az emberek, hogy a legjobb kompromisszumot kapják a pénzükért?

Egy autónál is meg kéne magyarázni, hogy 3M forintért a 2 kerék hajtás jobb lesz, mint a 4 kerék hajtás, mivel utóbbi sokkal összetettebb? Persze 30M forintért akár jó összkerekes autókat is lehet venni, csak nem arról beszélgetünk. :N

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#26244) domedee válasza dudika10 (#26243) üzenetére


domedee
senior tag

Azért kérdeztem, mert ha eddig nem is írt senki, lehet hogy van infója és pár sort tud írni róla. Vagy valahol, valaki tesztelte. Hogy mennyire objektívan az egy dolog.
De hát a hangfalak megítélése erősen szubjektív. Csak a talált tesztből idéztem amúgy.

Amúgy a 4x4 teljesen jó példa, csak ne felejtkezzünk el a Dacia Duster-ről. :DDD Ott is a 20% alatt van az árkülönbség a két típus közt. Pedig egy Duster-t sem neveznék igazi terepvaló járműnek. Ahogyan ezek a hangfalak sem hifi-k. Mégis van akinek elég a 4x4-es Duster, mert tud annyival többet a simától, hogy megéri annyival többért venni. Pedig azért hol van az egy igazi Land Rovertől mondjuk... :)

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#26245) psyho85 válasza Degeczi (#26239) üzenetére


psyho85
aktív tag

:DDD Valami szöveggel csak ki kell tölteni azt a szép fél-minimal design oldalt. Hogy nézne ki az, hogy "Jó napot, mi vagyunk a Thonet & Vander, és most saját név meg deutchlandüberalles logó alatt szeretnénk a random kínai OEM gyártó cuccait árusítani Önöknek. Megígérjük, hogy nem lesznek drágák, de ahhoz képest jól fognak szólni. Köszönjük."

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#26246) Dr. Gonzο válasza szergej (#26229) üzenetére


Dr. Gonzο
senior tag

Sosem hallottam a Modecom márkáról, de erről a 120-as képről a Cambridge Audio S30 hangfalak jutottak eszembe!

(#26247) szergej válasza Dr. Gonzο (#26246) üzenetére


szergej
tag

Hát ez igazán örvendetes ! :)
De azért ennek a 120-asnak a mély/közepe nagyobb. Inkább a MC-SHF80-al lenne pariban, de adatlap alapján ahogy néztem annak is egy árnyalattal nagyobb a drivere. (4,5" vs 5.25") ... meg a furatok helye és mennyisége. Nem tudom hogy zajlik egy kínában :U

[ Szerkesztve ]

Na milyen csokit kér minden PH! tag a büfében ? ---> 3Bit-et

(#26248) Shingen


Shingen
addikt

Hy

Szerintetek egy 1250 mivel hátsó reflexnyílásos, mekkora távolságra kellene elhelyezni a faltól, hogy a hangok szépen szóljanak?
csak mert régebben felmerült a 1250 Falra szerelése is, akkor nem írt erről senki!

Kaphatnák rá választ vmi szakitól?

Köszönet érte előre is.........

風林火山

(#26249) dudika10 válasza Shingen (#26248) üzenetére


dudika10
veterán

Nem lehet falra tenni, illenék legalább 20 centit hagyni mögötte, de 10 centinél közelebb semmiképp nem tenném.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#26250) Shingen válasza dudika10 (#26249) üzenetére


Shingen
addikt

Köszönöm! :B

風林火山

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.