Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39351) salaud válasza bobalazs (#39350) üzenetére


salaud
aktív tag

Idéznék egy másik fórumról:

Asztali/mobil Operába épített Opera Turboval, valamint az Opera Mini szerver oldali renderelésével mindent tudhatnak a felhasználókról.
Ez pedig szinte megfizethetetlen! Csodálom hogy csak most akarják megvenni.

[ Szerkesztve ]

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#39352) blattida


blattida
nagyúr

Egy kis olvasnivaló

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#39353) riki válasza salaud (#39351) üzenetére


riki
senior tag

Már megint ez a para a "sárgáktól". Amikor a Tv, a Média lejátszó ,a router mind, mind haza beszél, Az Asus routerem, többet tud a felhasználói szokásomról mint én magam ,mit tudhat még rólam elküldeni az opera. Én mobilon imádom ,legyen az Europai, vagy Kínai . :F

(#39354) mrszitya válasza riki (#39353) üzenetére


mrszitya
senior tag

Nem is beszélve például a Windows-ról, ami szintén elképesztően sok adatot küld haza. Akkor is, ha a beállításokban az összes adatvédelmi lehetősséggel élünk. Meg akkor is, ha célszoftverrel próbáljuk blokkolni a kimenő adatokat. :) Link

Természetesen a MS (és minden hasonló jellegű adatgyűjtést végző cég) szépen megmagyarázza, ez mennyire jó nekünk, de ez csak felesleges porhintés. A dohánygyártó is elkendőzi a dolgokat, ha arról kérdezed tényleg okozhat rákot a cigaretta, a zöldségtermesztő is mellébeszél a túltolt permetről.

Az üzlet az üzlet. Sokat mindent ez ellen nem lehet tenni, bár a homok még mindig ott van, beledugni a fejünket.

A jó hír viszont még az lehet majd, hogy ha az EU elfogadja a szabad-kereskedelmi megállapodást, még tovább romolhat a helyzet adatvédelem szempontjából is akár. :D

[ Szerkesztve ]

(#39355) kisspepe


kisspepe
tag

Sziasztok!

Tanácsot kérnék. Olyan számítógépre kellene ingyenes vírusírtó, amin Windows XP SP2 fut, és nincs hálózatba kötve. A gép egy CNC gépet üzemeltet, azonban mivel Pendrive-on viszik át a kész programot, így kaphat vírust.

Tehát a lényeg az lenne, hogy:
- ingyenes legyen
- telepítéshez és az ingyenességhez ne keljen internetelérés
- le lehessen külön tölteni netről a vírusdefiníciós adatbázist és azt manuálisan telepíteni.

Előre is köszönöm a segítséget.

(#39356) kezdő


kezdő
senior tag

Sziasztok!

Egy ideje már meg szeretném kérdezni a következőt, csake ddig mindig kiment a fejemből.

AliExpressen lehet szoftvereket is vásárolni, meglepően jó áron. Mi állhat ezek mögött?
Céges mennyiségi licensz aminek a maradékát eladja a rendszergazda?
Pl. Avast Internet Security 2016 3 évre $1,5 :Y (több mint 300 pozitív visszajelzéssel)
[link]

Eddig ingyenes antivírusokban utaztam (jelenleg Panda Cloud), de ennyiért lehet benevezek egy komolyabb termékre is. :)
Elvileg semmi hack nincs a dologban, a hivatalos oldalról letöltött programba kell megadni a mailben kapott kódot/licensz fájlt.

Vélemények?

(#39357) purpledonkey válasza kezdő (#39356) üzenetére


purpledonkey
tag

Helló!

Avast Internet Security-t vásároltam ebay-es eladótól nemrég apámnak 3 évre 3 PC-re kb 9$-ért. A küldött licenc fájl valósnak tűnik, a szoftver validálta a kapott file-t. Sztem mennyiségi licenc állhat mögötte, de egy jó ideje ebay-es kulcsokkal működnek a gépek gond nélkül.

(#39358) daimonion válasza bobalazs (#39350) üzenetére


daimonion
senior tag

Beijing Kulun Tech Co
Mit is szeretne egy ekkora konszern ? természetesen piacot. Hiszen övé már egy "nagy" név a Quihoo ha meg az Opera is az övé lesz akkor már egy komoly IT portfóliót tudhat maga mögött. Ha bár azt nem tudom, hogy miért hagyott fel a Quihoo a 360 browser fejlesztésével. A nemzetközi változatra gondolok. Mert igen sok jó dolog volt benne./ Biztonság szempontjából

(#39359) salaud válasza riki (#39353) üzenetére


salaud
aktív tag

Én nem tartok tőlük, 360ts van a gépemen, és kínai Doogee telefonom van. De ettől még tudni kell, hogy a kínai cégeknek is kell az adatbázis a célzott reklámokhoz, kellenek a felhasználói szokások, mint a google-nek, a microsoftnak, stb-nek. És így azért valjuk be, egyszerűbb.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#39360) salaud válasza mrszitya (#39354) üzenetére


salaud
aktív tag

Ezért nem vagyok hajlandó windows 10-et telepíteni, használni. A 7-esen is tiltom azokat a frissítéseket, amik a telemetriát bővítenék ki. És csak másodrangú os nálam, kizárólag játékra tartom. :DDD

[ Szerkesztve ]

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#39361) mrszitya válasza salaud (#39360) üzenetére


mrszitya
senior tag

Én is szinte csak a játékok miatt tartom a Windowst (8.1), de én mint fő rendszert. Telemetriás frissítéseket szintén tiltom. Én két rendszert lusta vagyok fenntartani, bár egy időben több Linuxszal is próbálkoztam.

Szóval biztos rejtegetni valód van, neked és nekem is. ;] Legalábbis mindig ez a fantasztikusan okos érv merül fel a "teszek rá" típusú felhasználóktól egy idő után, amennyiben valaki meg merészeli kérdőjelezni az adathalászati adatgyűjtési kényszerét MS és társainak. Na de elég volt az offból mára...

Nekem meg Xiaomi van, böbő. :P :D

(#39362) SchumiBácsi

Üdv all!

Tanácsot szeretnék kérni, milyen védelmet alkalmazzak a következő körülményekre
-normál webböngészés (email, youtube, PH! ;], egyéb) és adblock
-youtube és piros változata csak videó megtekintésre esetleg letöltése a bevált programmal
-időnként vásárlás utánvétre
-Steam legális keretein belül online játék és időnként kártyás vásárlás
-Torrent csak hazai trackerekkel

Előköszi!

Továbbiakban a felmerült probléma jellege és megoldási varriációk miatt a hsz. második része igen hosszú sajnos:

Perpillanat az ESET NOD32 és Windows tűzfal van de úgy tűnik néhány nemkívánatos dolog bejött ismeretlen időben. A hibajelenség onnan indult hogy a Steam főoldal nem töltődött be: se az áruház, se a közösség, semmi. Kezdéskor ezt letudtam általános Steam hibának. De mivel ez hetek óta tart sztem nem általános, különösen hogy egyetlen böngésző sem tölti be a Steam oldalakat. Néhány perc múlva kiderült hogy valamennyi külföldi oldal sem töltődik be (pl.: NASA, ASUS, Microsoft), miközben a fórum jellegűek igen, de például a moddb.com is bejön. A végén az i-re a koronát a Windows update tette mivel képtelen volt a frissítések letöltésére. Fontos megemlíteni hogy a Steam probléma maximum 2-3hetes, a Windows max egy hetes lehet mert közben biztos volt egy sikeres update, de a legutóbbi csak az alábbiakban való takarítás után futott csak le.

Ugyanis érdekesen alakult probléma kezelése mert egy CCleaner általi rendszer és registry takarítás után röviddel (nem azonnal) minden oldal betöltődött. Később azonban (egy film megnézése vagy játékmenet után) ismét elérhetetlenné váltak az említett oldalak. Ekkor tanácsra elkezdtek gyűlni a különféle ware gyaluló programok: elsőnek a SUPERAntiSpyware, majd a Malwarebytes AntiMalware, végül a HitmanPro. Mindegyikkel külön sorban kerestettem és mind talált még valami problémát a másik takarítása után. Amint a problémákat töröltem a problémás weboldalak rendben betöltődtek, de később ugyanúgy beszartak. Most az a helyzet hogy hiába nyomatom végig mindhárom programmal az egész gépet, vagy nagyon keveset vagy semmit nem találnak már, de a problémás oldalak továbbra sem javulnak meg tartósan.

HitmanPro külön érdekessége volt hogy már előtte vagy 5× végigment a másik két program, ő még talált jó pár dolgot és lazán kitöröltem mindent, azonban újraindítás előtt kékhalál következett be, majd a normál módú indításnál párpillanatig valamilyen "HitmanPro failed ?" üzenet jelent meg majd rendben betöltődött a Windows. "Temrészetesen" a problémás oldalak továbbra se működnek és találat sincs már. Na ilyenkor mi van?

Ami még fontos lehet az uTorrent: volt egy problémás verzió ami nemkívánatos dolgot telepített mindenkinél. Annak idején amikor ez kiderült utánanéztem a programnak amit elvileg sikerrel töröltem, "EpicScale" néven szerepelt a Programok telepítése/törlése felületen. A HitmaPro valszeg a maradványait lelte még meg, valamint OpenCandy. A másik két program leginkább követő chokie-ket talált de azt találni lehet egy szimpla PH! belépés után is... A Malwarebytes fut most a NOD32 mellett és kb. 10 percenként felugrik egy ilyen: "Rossz indulatú webhelyek elleni védelem, IP, ip-cím, ...AppData\Roaming\uTorrent\uTorrent.exe" amit blokkol.

Egyértelmű hogy klienst cserélek egy másikra, de ez nem oldja meg a problémás weboldalakat. Ha biztonságosan javítható a dolog (én is kétlem) akkor kihagynám a Windows telepítési mókát, de ha mindenképp kell, akkor azt jövőhéten egybekötöm a vga cserével.

Sorry még egyszer a jókora hsz.-ért de ez van. Második résszel kapcsolatban a kérdés, hogyan kerülhető még el ez a szarság mert mint írtam nagyon-max 1hónapja szart be a Steam és ebben az időben már nem változtak a netezési szokásaim. Értsd lassan 10éve a neten és soha ilyen külföldi mizéria nem volt, leszámítva a szolgáltató felőli alkalmi összedőléseket. Ha lehet a NOD32-őt tartanám mert van rá előfizetésem, de melyik malware (malware/spyware az egy és ugyanaz? :B) programot tegyem még mellé az optimális működés érdekében? Előköszi!

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#39363) SP4C3 válasza SchumiBácsi (#39362) üzenetére


SP4C3
veterán

Üdv. Ha ingyenes megoldás is szóba jöhet, akkor avast! megfelelő beállításokkal persze. :)

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#39364) SchumiBácsi válasza SP4C3 (#39363) üzenetére

Mellé vagy NOD helyett?

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#39365) salaud


salaud
aktív tag

Egy kis infó az OpenCandy-ről.

Az oldal alján van egy lista, amin szerepel "pár" szoftver, amivel szépen települ csendben.

És régebben a ccleaner is rajta volt a listán, azért szoktam le róla.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#39366) SP4C3 válasza SchumiBácsi (#39364) üzenetére


SP4C3
veterán

Helyett. Sajna NOD-val nem férnek össze.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#39367) Pano válasza SchumiBácsi (#39362) üzenetére


Pano
addikt

adwcleanert még javasolnék lefuttatásra. Pici, gyors, egyszerű, hatékony.

NOD32 esetében bekapcsoltad külön a beállításokban a veszélyes és kéretlen alkalmazások keresését is?

[ Szerkesztve ]

(#39368) junior11 válasza salaud (#39365) üzenetére


junior11
veterán

Egyre több progi telepítése közben venni észre...

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#39369) Bertiee válasza SP4C3 (#39363) üzenetére


Bertiee
aktív tag

Szia!

AVAST IS promót használok. Tudnál linkelni valami írást a "megfelelő beállításokról"? Én alapban hagytam, nem állítottam semmit, ha ez kevés, mit állítsak?

Köszi előre is!

(#39370) Jim74


Jim74
nagyúr

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani kis erőforrás igényű, ingyenes, jó vírusirtót? Olyanra lenne szükségem, ami felhasználói beavatkozas nélkül, "némán" teszi a dolgát. Kezdő számítógép felhasználó gépére lenne telepítve. Win10 futna gépen.

A másik kérdésem, hogy szintén Win10-re keresek teljes védelmet, lehet fizetős is. 3 gépre kellene. Jelenleg Kaspersky Internet Securityt használok Win7 alatt. Hasonló tudású program érdekelne.

Köszönöm a segítséget :R

(#39371) Mikulásbá válasza Jim74 (#39370) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Pl. ESS 9

Maradj a KIS-nél.

[ Szerkesztve ]

(#39372) Jim74 válasza Mikulásbá (#39371) üzenetére


Jim74
nagyúr

Köszönöm.

ESS9 ingyenes? :Y

[ Szerkesztve ]

(#39373) salaud válasza Jim74 (#39370) üzenetére


salaud
aktív tag

Sophos home

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#39374) Mikulásbá válasza Jim74 (#39372) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Nem,de mivel az egyik legkisebb erőforrás igényű komplex védelem,szerintem megéri.Szoktak promók is lenni hozzá,és más mód is van az ingyenes használathoz.

(#39375) blattida válasza Jim74 (#39370) üzenetére


blattida
nagyúr

Szia!

360ts vagy avast.

Mikulásbá
Aki ingyenest keres, annak miért ajánlod az ess-t?
A Megéri kérdéskör meg értelmezhetetlen

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#39376) Jim74


Jim74
nagyúr

Köszönöm Mindenkinek.

Mindenféleképpen ingyenes megoldás kellene, aminek a licencét nem kell időről-időre hosszabbítani.

(#39377) mrszitya válasza Bertiee (#39369) üzenetére


mrszitya
senior tag

Megerősített módot kapcsold be a beállításokban, agresszív fokozatra. Ha más is használja a gépet, le is jelszavazhatod, és akkor ha riaszt ez a modul, csak a jelszó birtokában lehet elindítani az adott állományt. A PUP (kéretlen alkalmazások) szűrés is legyen bepipálva, de ez elviekben alapból aktív.

Ha bármi gyanúsat futtatsz, használd az avast sandboxát (zárt környezet).

(#39378) Jim74 válasza blattida (#39375) üzenetére


Jim74
nagyúr

Jaj, nehogy összevesszetek ezen :( Szerintem csak a jó szándék vezérelte ;)

(#39379) mrszitya válasza Jim74 (#39376) üzenetére


mrszitya
senior tag

Avast 1 évre aktiválódik, így évente újra kell rakni elviekben (emailt váltani nem kell), plusz ha nem hozzáértő használja, garantáltan át fog váltani a fizetős IS próbaverziójára ha feldobja a frissítési ablakot (ami nem gond, mert a 30 nap lejártával vissza is áll ingyenesre, ha nem vesszük meg).

[ Szerkesztve ]

(#39380) Jim74 válasza mrszitya (#39379) üzenetére


Jim74
nagyúr

Akkor így sem úgy sem úszom meg az évenkénti ránézést a gépre...

Módosítom a kiírást: nem szükséges, hogy ingyenes legyen, de lehetőleg olcsó legyen :D

(#39381) Jim74 válasza Jim74 (#39380) üzenetére


Jim74
nagyúr

Szerk. Kipróbálom az ESS9-t, hátha beválik, aztán körülnézek hol lehet olcsón beszerezni.

(#39382) Mikulásbá válasza Jim74 (#39381) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

"Licenceink árából 50% kedvezményt nyújtunk diákok, pedagógusok, nyugdíjasok és egészségügyi dolgozók számára (maximum 5 számítógépig)."

(#39383) Jim74 válasza Mikulásbá (#39382) üzenetére


Jim74
nagyúr

Köszi :R Diáknak öreg, pedagógusnak türelmetlen, nyugdíjasnak fiatal, egészségügyi dolgozónak alkalmatlan vagyok :DDD

(#39384) Mikulásbá válasza Jim74 (#39383) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Tényleg nincs egyik sem a családban,ismerősök között?

[ Szerkesztve ]

(#39385) Jim74 válasza Mikulásbá (#39384) üzenetére


Jim74
nagyúr

Majd körülnézek ;) Egy jó nyugdíjas mindenhol akad ;)

[ Szerkesztve ]

(#39386) blattida válasza Jim74 (#39380) üzenetére


blattida
nagyúr

Nem kell újrarakni, csak ismét meg kell adni az email címed.
Ha mg ez is túl sok törődés, akkor a 360ts legyen.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#39387) Jim74 válasza blattida (#39386) üzenetére


Jim74
nagyúr

Köszönöm :R Futok még pár kört.

Egyébként az ESS9-et lehet teljesen automata üzemmódba rakni, hogy mindent magától csináljon felhasználói beavatkozás nélkül?

[ Szerkesztve ]

(#39388) blattida válasza Jim74 (#39387) üzenetére


blattida
nagyúr

Igen, be lehet úgy is állítani.

Dehogy veszünk össze. Régi motorosok vagyunk, csak vitatkozunk.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#39389) Jim74 válasza blattida (#39388) üzenetére


Jim74
nagyúr

Köszönöm :R

(#39390) kiváncsi f..


kiváncsi f..
tag

Szeretném kérdezni, használ e valaki Zemana AntiLoggert?
Nekem csúnyán összeakadt a vírusirtómmal, vagy valami történhetett vele, mert letiltotta a billentyűzetet. Kezdetben hardver hibára gondoltam :Y
Még szerencse, hogy működött a virtuális billentyűzet. Csak ezen keresztül tudtam belépni.
Tapasztalt már valaki hasonlót, vagy tudni mivel nem fér össze? Jelenleg is fent van, de kikapcsolt állapotban. A Zemana antimalware promós verziója is fent van (állandó védelem nélkül), az viszont nagyon jól bevált.
Akkor az AVG volt a vírusirtóm, most a KIS.

[ Szerkesztve ]

(#39391) Pano válasza Jim74 (#39370) üzenetére


Pano
addikt

Szia!

Én is Sophos Home alatt tenném le a voksom, az egyszerű mint a faék, de cserébe jó. Ugyan azt a motort és szignatúrát használja, mint a vállalati verziók, csak nem lehet konfigurálni: Leállítás, keresés indítása. Ennyi amit lehet tenni vele :D
WebDash-ben még van pár funkciója amit távolról is el lehet érni.
Egyetlen hátránya, hogy még friss program, erősen csiszolgatják.

Szerintem Kaspersky-t ne váltsd le, egyet értek a többiekkel, de ha minden áron le is akarod, akkor Bitdefendert próbáld ki.

[ Szerkesztve ]

(#39392) Jim74 válasza Pano (#39391) üzenetére


Jim74
nagyúr

Köszi :R

Bitdefendert már próbáltam, nem tetszett.

(#39393) kiváncsi f..


kiváncsi f..
tag

Szeretnék még kérdezni a vírusirtókról, kinek mi vált be, mit ajánlana.
Sokat kipróbáltam, teszteltem. 100%-ban egyikkel sem vagyok megelégedve.
A Avast Free után megvettem az Avast IS, de kissé csalódtam benne. Előtte az ESET 9 IS használtam havi kódokkal. Könnyű és gyors volt. A Kaspersky IS már többször fent volt (jelenleg is),de valamiért mindig megváltam tőle.
Amit mostanában még próbáltam az a Panda 2016 pro AV, és a MCaffé IS volt. A Panda 6 hónapos promo, gondolkodom rajta, hogy visszateszem. Esetleg az ESS. Kaspersky? Most kap még egy esélyt, de félek most sem lesz az igazi.
Természetesen sok mást is kipróbáltam, de inkább a futottak még kategóriába tartoznak.
Jelenleg 10,5 hónapos liszencem van az Avastra. Kézenfekvő lenne ezt megtartani, de nem biztos, hogy ez a legjobb választás.

Vélemények?

(#39394) Pano válasza kiváncsi f.. (#39393) üzenetére


Pano
addikt

Tökéleteset nem fogsz találni. Mindegyiknek lesz valami nyűgje, ez sajnos ilyen.

(#39395) borix válasza kiváncsi f.. (#39393) üzenetére


borix
őstag

Most a kísérletezős fázisban vagy ez majd el fog múlni és rájössz,hogy tökéletes vírusirtó nincs mert kisebb nagyobb hibái mindegyiknek van.Avast is tökéletesen megfelel a célra ha nem fogja a gépe.

(#39396) SP4C3 válasza Bertiee (#39369) üzenetére


SP4C3
veterán

Szia. Nem kevés, de lehet úgymondd maximalizálni a védelmet a heurisztikai érzékenység kimaxolásával. Avast műhelyében azért állítják közepesre gyárilag, mert így nincs annyi false positive találat.

Majd csinálok tutorial viedót. :D :C

[ Szerkesztve ]

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#39397) dokee78 válasza Pano (#39391) üzenetére


dokee78
félisten

Ez a Sophos Home jobb,mint a 360 TS vagy az Avast?

(#39398) salaud válasza dokee78 (#39397) üzenetére


salaud
aktív tag

Avastnál SZERINTEM jobb.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#39399) blattida válasza salaud (#39398) üzenetére


blattida
nagyúr

Ezt mire alapozod?

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#39400) Bertiee válasza mrszitya (#39377) üzenetére


Bertiee
aktív tag

Köszönöm! :)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.