Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7001) blattida válasza Butcher-HUN (#6999) üzenetére


blattida
nagyúr

Hivatalosan biztos, hogy nincs belőle angol (vagy bármilyen más nyelvű) változat, mivel a kínaiak nem akarják (egyelőre) Kínán kívül is terjeszteni.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#7002) Butcher-HUN válasza blattida (#7001) üzenetére


Butcher-HUN
senior tag

Na f@sza akkor ez a kép jó nagy FAKE... :((( :R

✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔

(#7003) wilburwalsh válasza Butcher-HUN (#6992) üzenetére


wilburwalsh
tag

Ez egy ravasz kérdés. ;) Szerintem ez az egyes biztonsági progik működésétől függ. Lehet, hogy simán az URL-szűrő működni fog, és nem fog betöltődni a program adatbázisában lévő káros weboldal, viszont a böngésző sérülékenységei nem lesznek védve, és egyes letöltések sem lesznek azonnal ellenőrizve. De az is lehet, hogy az URL-szűrő sem fog működni. Ám az is lehet, hogy a program HIPS modulja azonban védi a böngésző sérülékenységeit toolbar nélkül is.

(#7004) 12-es csaj


12-es csaj
senior tag

Jól tudom, hogy van egy negyedik cseh antivírus, csak az még mostanában "születik meg" Windows-ra, eddig Linux-os verziója volt (de az se túl régen)?

(#7005) wilburwalsh válasza 12-es csaj (#7004) üzenetére


wilburwalsh
tag

Hmmm... Avast, AVG, ... Én most hirtelen a 3. cseh produktumot sem tudom... :DDD

Eh, a Gugli barátom megsúgta - a TrustPort az. :B

[ Szerkesztve ]

(#7006) motacilo válasza wilburwalsh (#7000) üzenetére


motacilo
aktív tag

Wilburwalsh:
Az IS van fenn. Megnéztem a beállításait, de nem változtattam rajta (részben nem mindent értek, részben nem láttam szükségét). A munkahelyen server oldali tűzfal van, fölösleges a bombabiztos saját, otthon meg ártalmatlan vagyok. :) Főleg Linux alól internetezek.
Néhány napig kérdezgetett, most általában csendben van.
ProAktiv bekapcs., heurisztika csak közepesen, nem szeretnék túl sok fals riasztást.
Eddig se volt jellemző, hogy vírusos lett volna a gépem. Még sok éve a crack-es időszakban kaptam néhányat, de amióta jó útra tértem egyet sem. Az oprendszert sem kell hetente újra telepíteni. :))

(#7007) zazenke


zazenke
őstag

köszönöm az androidos válaszokat mindenkinek

(#7008) wilburwalsh válasza motacilo (#7006) üzenetére


wilburwalsh
tag

Szerver oldali tűzfal mellett mondjuk tényleg nem olyan izgalmas a dolog. :)
A proaktív védelme sajnos nem sokat ér, a Comodo Leak Testen csak 170 pontot tudtam kicsikarni az Avira IS-ből, pedig egyéni beállításokat használtam, ahol csak lehetett.
Az Avira heurisztikáját általában én is közepesen szoktam hagyni.
Most már leginkább csak filmet, zenét szoktam letöltögetni - rájöttem, hogy a programokból szinte felesleges fizetőset választani, amikor rengeteg jó kis freeware meg open source megoldás létezik. :D

(#7009) wilburwalsh


wilburwalsh
tag

Felraktam a ZoneAlarm Internet Security Suite 10-et. Végre ismét egy olyan IS, amelynek a tűzfala alapból is külön kérdez a kimenő ill. a bejövő irányra, ha nem ismer fel egy programot. :C A kezelőfelülete egész rendben van, a beállításaival el lehet tölteni egy kis időt.
A tűzfalzónák miatt elő kellett vennem a Helpjét - mert nem minden az, aminek látszik. Azt nem értettem pl., hogy kimenő DNS nélkül hogy a fenébe működne a böngészés... De a Help megmutatta, hogy mégis csak van kimenő DNS, ha a beállítások nem is ezt sugallják. :DD
Az antivírus rész beállításainál érdemes a max. vizsgált fájlméretet az alap 8 MB-ról egy kicsit megugrasztani. Ugyanitt lehet leszoktatni a programot az észlelt kártevők automatikus gyógykezeléséről. :) Sajátos próbálkozás a fals pozitívok csökkentésére a Májraszaft által digitálisan aláírt fájlok automatikusan tisztának minősítése - inkább nézze csak át őket a ,,zónariasztó". ;)
Az Application Control lényegében az alkalmazásokra vonatkozó részletes tűzfalszabály-alkotást és a HIPS modult takarja. Itt aztán el lehet játszogatni akár a különböző programkomponensek figyelésével is...
A Web Security-nél már akadtak problémák. A böngészővédelme nem kompatibilis a Firefox 3.6.24-es verziójával - persze ez lehet az én hibám is, hogy ilyen régi-új böngészőt használok. ;] (A Tűzróka jelenleg a 8.0.1-es verziónál tart, de nem hagyták még abba a 3.6.x-es változat fejlesztését sem.) Az Internet Explorer 9-cel azonban illenék flottul működnie - de néha összeakad vele (ilyenkor megjelenik egy-egy hibaüzenet, vagy újratöltődik egy-egy weboldal).
A leírásom ne tévesszen meg senkit, a ZoneAlarm sajnos nem tud magyarul, angol beállításokkal kell irányítani.

(#7010) Mosanke válasza wilburwalsh (#7009) üzenetére


Mosanke
senior tag

Jó az a ZASS! :) Nagyon is jó! :K

Csak egy "baj" van vele, hogy nem ordítja az arcodba lépten-nyomon azt, hogy ő milyen f@sza program és még ráadásul a legjobb is. :K

(#7011) blattida válasza 12-es csaj (#7004) üzenetére


blattida
nagyúr

Szerintem Te erre gondolsz: Zoner Antivirus

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#7012) Tetete1


Tetete1
senior tag

Avast IS 2012-t raktam fel Windows 7-re. ki kell-e kapcsolni az Avast tűzfalát? Nem akad-e össze a Win 7 tűzfalával?

Nem nekem tettem fel, mert én Comodo Fw és Vipre kombit használok...

[ Szerkesztve ]

- Az érdekel, hogy mi az élet értelme?! Én megmondom neked: sánta veréb elől elrúgom a lószart - a lehetőségeink körülbelül eddig terjednek. Moldova György

(#7013) ƵøŁĭ válasza Tetete1 (#7012) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Mivel IS-t tetted fel ugye ami tartalmaz tűzfalat,telepítés előtt célszerű kikapcsolni a Win 7 tűzfalát,ha pedig nincs igény avast tűzfalra akkor elég az ingyenes is.

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#7014) Mosanke


Mosanke
senior tag

Sziasztok!

Van egy kis gond, bár remélem meg tudjuk oldani magunk is, de azért rákérdezek.
Fiam most hívott fel. Egyik barátjánál van (másik városban) és virusirtani szeretnének. (avast! van azon a gépen, de ez most sem az avast! lehúzása akar lenni részemről, hanem egy szerencsétlen véletlen egybeesés a nem régen avast!-tal kapcsolatosan leírtakkal)
No tehát és ennyi mentegetőzés után, az avast! kézi kereséssel jelezte, hogy talált 3 fájlt amit karanténozott. Ezek mind a három, a windows xp rendszer fájlok szerinte! Mindegyik úgy kezdődik, hogy win\system32...
Telefonon kommunikálunk és azt az infót kaptam, hogy avast! azt írja ezekre, hogy fertőzöttek de karanténba tette és ettől még továbbra is használható az OP. rendszer.

Az én javaslatom az volt, hogy állítsák vissza a karanténból ha lehetséges, majd szedjék le az avast!-tot. Utána futtassanak egy Kaspersky Online Scannert vagy F-Secure Oline Scannert.
Jó ötlet ez vagy van más tanácsa valakinek?

Köszike a segítségeket.

[ Szerkesztve ]

(#7015) BigManus válasza Mosanke (#7014) üzenetére


BigManus
addikt

Szia!

Ha rendszer fájlokat tett karanténba, attól még futhat rendesen az op rendszer, de lehet újraindításnál lesz probléma.
Állítsák vissza a karanténból, kapcsolják ki az avast-ot, majd töltsék fel a fájlokat a virustotal.com ra

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#7016) Mosanke válasza BigManus (#7015) üzenetére


Mosanke
senior tag

Köszi. :R
Közben annyi a fejlemény, hogy nem engedi visszaállítani a karanténból. :DDD
Lehet az lesz, hogy telepítő CD kézközelbe és avast! pedig lemászik a gépről szépen csendben. :K

[ Szerkesztve ]

(#7017) PapauZ válasza Mosanke (#7016) üzenetére


PapauZ
aktív tag

Jól emlékszem, hogy Te Norton-t használsz? Ha igen, akkor a kulcsoddal tudják futtatni a Norton Bootable Recovery Tool-t. Vagy egy CD-re, vagy egy pendrive-ra tudnak készíteni egy bootolható eszközt (lehetőleg egy másik, vírusmentes gépen), ami a legfrissebb adatbázissal le tudja ellenőrizni a gépet a winen kívülről.
http://security.symantec.com/nbrt/nbrt.aspx?lcid=1038

[ Szerkesztve ]

(#7018) Tetete1 válasza ƵøŁĭ (#7013) üzenetére


Tetete1
senior tag

Végül is kakapcsoltam az Avast Is tűzfalát, maradt a Win7 tűzfala.

- Az érdekel, hogy mi az élet értelme?! Én megmondom neked: sánta veréb elől elrúgom a lószart - a lehetőségeink körülbelül eddig terjednek. Moldova György

(#7019) Mosanke válasza PapauZ (#7017) üzenetére


Mosanke
senior tag

Szia és köszi a tippet!
Erről nem tudtam, hogy van ilyen is.
Most ott tartunk, hogy nagy nehezen lejött az avast!. Csökkentett módban sikerült csak leszedni mert egyébként nem engedte az uninstallt.
Win Xp az avast! uninstall után indult szerencsére.
Most majd futtatjuk azt amit javasoltál. Máris küldöm át a linket a fiamékhoz.
Azt nem tudod megmondani, hogy okostelefonra le lehet-e tölteni és onnan egy pendrive-ra átmásolni, hogy pendrive-ról futtassuk a keresést?
Mert nincs másik gép és ha így nem megoldható, akkor megy fel a Kaspersky AV 30 naos trial. Az biztosan leszedi, mert eddig mindig - ha ilyen volt - megoldotta.

[ Szerkesztve ]

(#7020) wilburwalsh válasza Mosanke (#7010) üzenetére


wilburwalsh
tag

Valóban jó és szimpatikus darab a ZoneAlarm IS. :) A Comodo Leak Testen - egy kis trükkel - 280/340-et ért el. :) A webvédelmével azért vannak gondok IE 9 mellett, és erős késztetést érzek egy Firefox upgrade-re, hogy azon böngésző alatt is kipróbálhassam. ;]

(#7021) HarryPotter


HarryPotter
őstag

emisoft anti malware - van ennek értelme a nod mellett? Az ingyenes emisoft verzió folyamatosan fut a háttérben (mint egy AV) vagy csak akkor indul el, ha manuálisan elindítom?

my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order

(#7022) Butcher-HUN válasza wilburwalsh (#7020) üzenetére


Butcher-HUN
senior tag

Üdv! Ha jól olvastam te a 10-es verziót teszteled / használod? Miért nem a ZoneAlarm®
Internet Security Suite 2012 rakod fel ennél a verziónál már biztos nem lennének inkompatibilitási problémáid. ZoneAlarm-nak anno a tűzfalát próbáltam ki igen jó féle produktum. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy milyen motor / motorok hajtják a kicsikét ;] illetve hogy teszteken milyen eredményt produkál. :R

✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔

(#7023) wilburwalsh válasza ƵøŁĭ (#7013) üzenetére


wilburwalsh
tag

Én a telepítés és egy újraindítás után szoktam csak kikapcsolni a Windows tűzfalát - így a telepítés alatt is védve maradok. Jobb esetben pedig a biztonsági program maga kapcsolja ki a Win tűzfalát - de mindig érdemes leellenőrizni.

(#7024) Butcher-HUN válasza HarryPotter (#7021) üzenetére


Butcher-HUN
senior tag

Aktív védelemmel ne fusson, kiegészítő védelemnek megteszi bár én inkább az MBAM free-t ajánlanám. :K :R

✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔

(#7025) wilburwalsh válasza Butcher-HUN (#7022) üzenetére


wilburwalsh
tag

Nem retróztam, hanem az a furcsaság van, hogy a weboldalukon ZoneAlarm Internet Security Suite 2012-ként szerepel a termék, azonban a program felületén nem találtam 2012 feliratot, a részletes verzióleírásnál pedig a 10.1.065.000 szerepel. :) A Tűzrókát viszont tényleg frissítenem kell. :D
Én úgy tudom, hogy még mindig a Kaspersky motorját használja.
CLT-n: 280/340.
Matousec-en: 72%.
A Matun az Extreme Security-t tesztelték, de a proaktív védelme kb. ugyanaz, mint az IS-é, igazából a webvédelmük különbözik.

(#7026) HarryPotter válasza Butcher-HUN (#7024) üzenetére


HarryPotter
őstag

MBAM free megvan. Ezek szerint felesleges lenne az Emisoft, különösen egy szűkös erőforrásokkal bíró gépen.

my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order

(#7027) Mosanke válasza Butcher-HUN (#7022) üzenetére


Mosanke
senior tag

ZASS-ban 2009 óta a Kaspersky AV dolgozik, kisebb módosításokkal. Értsd ezen azt, hogy testre szabták kicsit a ZA falhoz, de nem legyengítették!
Ugyan ez vicaverza is; - a KIS-ben 2009 óta a ZA fala került, és itt is kisebb módosításokkal. Nem véletlenül hozza azóta azokat a kiváló eredményeket a KIS például a matousec teszteken.

#7021 HarryPotter

Az EMSI AntiMalware Free verziója fent lehet a NOD mellett, mert nincs rezidens védelme, így nincs is mivel összeakadnia. :N
Időnkénti keresésre pedig jó ha van egy ilyen a gépen. NOD32nem villog (még mindig) a kémprogramok felismerésében. Bár én ilyenre a MBAM-ot használom a NIS mellett, és annak is a PRO változatát. Itt mehet mindkettőnek a védelme folyamatosan. :) Nem zavarják egymást.

[ Szerkesztve ]

(#7028) wilburwalsh válasza Mosanke (#7019) üzenetére


wilburwalsh
tag

Az Avira Free-vel is átnézethetik a gépet, vagy ezzel:Avira AntiVir Rescue System (bootolható lemez).
De lehet, hogy érdemes lenne inkább a Paragon Rescue Kit Free Edition-nel (szintén bootolható lemez) lementeni a fontos adatokat egy külső vinyóra/DVD-re, majd újratelepíteni a Windowst.

(#7029) @matthew@


@matthew@
őstag

Sziasztok!
Nemrég újra kellett tennem a gépemet mert vírusos lett olyan 1-1,5 hónappal ez előtt.
Minden teljesen ok volt, de a C:\Felhasználók\Máté-mappában időnként felbukkan egy .jenny nevű mappa, és semmi sincs benne és törölni is tudom, viszont ez most 29-e körül megint visszatért és most megint töröltem és megint engedte. Mi lehet a gond szerintetek? Milyen program okozhatja ezt, vírus vagy vmi más telepített progi :F

Matthew 24:42

(#7030) 12-es csaj válasza Mosanke (#7019) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Csak figyelmeztetés gyanánt: nem jön le szépen... Nálam pl. a beállítások felét megjegyezte, még az után is, mikor 1 hónapig nem volt a gépen - ergó, valamit hagynia kellett maga után...

(#7031) ErosenZold


ErosenZold
senior tag

Valakinek van feles 1 éves promos Avira IS licence-e? Ki szeretném próbálni egy Notebook-on

Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk

(#7032) PapauZ válasza Mosanke (#7019) üzenetére


PapauZ
aktív tag

Ami a honlapról lementhető, az sajnos nem maga a kereső, hanem annak a létrehozó varázslója. Ha a gépedre letöltitek és feltelepítitek, az NBRT-vel létre tudtok hozni vagy egy iso képfájlt, vagy egy CD-re/USB-re kiírt bootolható eszközt a víruskereséshez.
Én a pendrive-ot ajánlanám, mert azt lehet rendszeresen frissíteni.
Okostelefonra csak iso fájlként tudjátok elmenteni, majd azt kell kiírnotok CD-re. Az képfájl valahogy 4-500MB körüli méretű.

[ Szerkesztve ]

(#7033) Mosanke válasza PapauZ (#7032) üzenetére


Mosanke
senior tag

Szia!

Köszi az eddigi segítséget, de a rövidebb és járhatóbb út lett választva.
AVAST! le - bár azt mondták vissza a telefonba, hogy eléggé sokat és sok helyen kellett takarítani utána a registryben (is), de úgy néz ki, hogy kiszedtek minden maradványát. Informatikus csemete a fiam és szégyen lenne ha nem boldogulna ilyen feladattal. Egy biztos már, hogy avast! nem lesz azon a gépen többet.
Utána felment a Kasper antivirus mert biztosra kellett menni és eddig (ha ilyen volt) még sosem okozott csalódást a Kaspersky.
Ha minden igaz akkor szépen leszedett mindent. Volt mit. Nem karanténozott hanem irtott. :) Fiamék mondták, - nézték ahogyan vizsgál és ilyeneket láttak a folyamatoknál, amikor talált is valamit, hogy fertőzött fájl kiemelése... fertőzött fájl megtisztítása... majd fájlt visszahelyezése. Korrekt, de ezt én eddig is tudtam róla. :K

Meg is lett gyorsan online rendelve az 1 éves KAV licensz.

#7030 12-es csaj
Köszi a figyelmeztetést, :R de amint olvashatod számítottak rá és megoldották. :)

[ Szerkesztve ]

(#7034) HZoli87 válasza ErosenZold (#7031) üzenetére


HZoli87
veterán

30 napig kipróbálható. Link

(#7035) ErosenZold válasza HZoli87 (#7034) üzenetére


ErosenZold
senior tag

A kipróbálást úgy értettem, hogy felrakom ismerősnek beállítgatom majd megnézem pár hónap múlva az eredményt :D

Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk

(#7036) csucsu21


csucsu21
aktív tag

Sziasztok most futtatm le az avast-ot talált egy iet SETUPCOMLETE.cmd
rá kerestem gugliba és van ahol az írják ez valami win 7es fájl
csak azért kérdezem mert töröltem a vírus keresés végén remélem nem lesz semmi gubanc :S
aki tudja miez léjszi írja le
előre is ksözönöm
de az avast meg azt írja hogy trójai

[ Szerkesztve ]

Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!

(#7037) HZoli87 válasza csucsu21 (#7036) üzenetére


HZoli87
veterán

Nálam nincs ilyen fájl (W7 HP - SP1 - 64 bit).

(#7038) csucsu21 válasza HZoli87 (#7037) üzenetére


csucsu21
aktív tag

windows/setup/scripts/SETUPCOMPLETE.cmd így volt benn na de mind 1 le töröltem csak nem lesz semmi gond

Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!

(#7039) @matthew@


@matthew@
őstag

Erre vki pls.

Matthew 24:42

(#7040) Mosanke válasza ErosenZold (#7031) üzenetére


Mosanke
senior tag

ITT próbáld. 3 hónapos kulcs.

(#7041) motacilo


motacilo
aktív tag

Szerintetek a következő biztonsági programok közül melyik terheli legkevésbé a rendszert:

Norton IS
F-Secure IS
Avira IS
Trustport TP
AVG IS
Avast! IS

Főleg tapasztalati véleményeket várok!

(Konfig: 1 magos ATOM proci, 2GB RAM netbook)

Úgy is feltehetném a kérdést: ki mit javasol rá? (Fontos az egyszerű használat is). Semmi combo, beállítgatós tűzfal :N

(#7042) ƵøŁĭ válasza motacilo (#7041) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Avira / Norton

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#7043) Butcher-HUN válasza ƵøŁĭ (#7042) üzenetére


Butcher-HUN
senior tag

Osztom a véleményed. :K

✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔

(#7044) ErosenZold válasza motacilo (#7041) üzenetére


ErosenZold
senior tag

Szerintem Avast! Is.

Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk

(#7045) Narxis válasza motacilo (#7041) üzenetére


Narxis
nagyúr

Norton IS

Thanos was right.

(#7046) AmigaFan válasza motacilo (#7041) üzenetére


AmigaFan
aktív tag

Én is Avira/Norton IS-t ajánlanék, vagy Panda Cloud + PcTools Free FW :D

Amiga Forever...

(#7047) ErosenZold


ErosenZold
senior tag

G-Data Internet Security 2012 milyen engine-eket használ?

Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk

(#7048) motacilo válasza AmigaFan (#7046) üzenetére


motacilo
aktív tag

Köszönöm a válaszokat!
Én is a Nortonra gondoltam, csak a magyar nyelv miatt is, bár német Avira mehetne.
A Pandát csak azért nem, mert nincs állandó netkapcsolat, csak időszakosan és közte :F

Felteszem a promós Norton IS-t próbaképpen aztán meglátjuk a szilveszteri koccintás után. Hátha újévkor több Nortont fogok látni a gépen :B

(#7049) motacilo válasza ErosenZold (#7047) üzenetére


motacilo
aktív tag

Ha jól tudom Avast! + Bitdefender. (régen az volt)

(#7050) ƵøŁĭ válasza ErosenZold (#7047) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Én mintha Avast és Kaspersky-re emlékeznék....

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.