Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38351) blattida válasza Kékes525 (#38348) üzenetére


blattida
nagyúr

Az eam-ot kiegészítőként, ráadásul az eset mellett?
Hiba.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#38352) Ra's al Ghul


Ra's al Ghul
senior tag

Sziasztok!

Felraktam a Bitdefender IS 2016-ot.
A kérdésem az lenne, mi az az autopilot üzemmód? Érdemes használni?

Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.

(#38353) Kékes525 válasza blattida (#38351) üzenetére


Kékes525
félisten

Időszakonként lefuttatom. Az miért lenne hiba?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38354) blattida válasza Kékes525 (#38353) üzenetére


blattida
nagyúr

Mert az eam valósidejű védelemmel rendelkezik.
Nálad az emergency kitre lenne szükség inkább...ha már emsi cilucc kell.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#38355) Kékes525 válasza blattida (#38354) üzenetére


Kékes525
félisten

Igazad van, erre nem figyeltem, már meg is történt a csere! :)

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38356) Ra's al Ghul


Ra's al Ghul
senior tag

Sziasztok!

Felraktam a Bitdefender IS 2016-ot.

A kérdésem az lenne attól, aki használja a programot, hogy milyen módban használja a programot értem itt autopilot vagy user mod? Melyiket érdemesebb használni?

Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.

(#38357) Cs1csó válasza Ra's al Ghul (#38356) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv szép és jó dolog az autopilot mód, ami értelemszerűen annyit tesz, hogy saját maga dönt azaz nem értesít bármilyen műveletet is végez a vírusírtónk a gépünk védelmében.. Namármost egy nagyon tudatlan felhasználó esetén ez jó dolog - feltéve ha van azért egy "renszergazda" aki hébe-hóba ránéz a gépre. Ugye az ilyen user kattingat össze vissza és esetleg csak annyi tűnik fel neki autopilot módban, hogy valami extrém böngtészőcsatolmányt hiába akar megnyitni nem tudja - mert ugye az autopilot mód érzékeli pl. a zsaroló háttértár titkosító dolgot- és megúszták az adatai - mert ha pl. kérdezne a vírusírtó talán még engedné is lefutni a csatolmány tartalmát.
DE HA TE nem akárhova kattingatós user vagy és mielőtt kattintassz elolvasod hogy ugye mit is akar közölni a víruskergetőd akkor SIMÁN ELÉG A USER mód vagy mifene ami ugye jobb esetben mielőtt egy vírust blokkol kérdez - persze ha épp nem vagy a gépnél nincs gond mert karanténozza és valami gebasz van akkor belesel a karanténba - ugye sokan ezt sem találnák meg ha te igen akkor simán jó a user mód. Remélem nem voltam túl fárasztó.

A kérdez mielőtt törli dolog főképp akkor hasznos mikor egy ősrégi megbízható programodat nem ismeri fel a víruskergetőd de te biztos vagy benne hogy okés, és ugye rányomhatsz hogy engedje lefutni.

[ Szerkesztve ]

(#38358) gjo válasza blattida (#38354) üzenetére


gjo
tag

Igazából ez ebben az esetben nem teljesen igaz:

"It’s a popular myth that you shouldn’t run two antivirus programs at the same time. We have spent considerable time building Emsisoft Anti-Malware in a way that makes it compatible with almost all other antivirus programs!"

(#38359) blattida válasza gjo (#38358) üzenetére


blattida
nagyúr

Az, hogy nagyjából kompatibilis más védelmi programokkal, még nem jelenti azt, hogy kiegészítő védelem lenne, illetve azt sem, hogy ettől még nem használunk egyszerre több valósidejű av programot, mert lassulásokat, fagyásokat és rendszer instabilitásokat okozhat (és a gyakorlatban okoz is), és igazi előnye nem igazán van, mert a felismerést sem növeli számottevően.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#38360) S. Szabi


S. Szabi
őstag

Üdv!

Ingyenes programból Qihu 360 vagy inkább Avira (ennek milyen az ingyenes verziója a fizetőshöz képest)?

(#38361) dqdb válasza blattida (#38339) üzenetére


dqdb
nagyúr

Gondolta a fene, hogy egy on-demand scanner így beépül a rendszerbe, főleg, hogy van belőle portable változat is. Nem szeretem az ilyen eltávolító alkalmazásokat, vagy nem telepítek szemetet, vagy virtualizálok. Most azért tettem csak kivételt, mert egy újratelepítésre váró Windowsról volt szó. A cég ezzel nálam feketelistára került egy időre, mert az olyan kijelentéseket, mint We have designed AntiMalware to remove deeply embedded and persistent threats. nehéz elhinni úgy, hogy saját magát sem képes rendesen eltávolítani (tudom, egy uninstaller más, de ha beépül a szoftverük N helyre, akkor elvárom, hogy mind az N helyről törölje magát, és ne csak N - K helyről), vagy ha ez nem megy nekik, akkor biztosítsanak külön eltávolító alkalmazást, mint a legtöbb vírusirtógyártó.

lugosi: Ilyenkor felmerül bennem a rosszindulatú kérdés, hogy vajon mit csinált az a sys file a billentyűzettel...
Bennem nincsen rosszindulatú kérdés, mert a többfolyamatos működésű Opera bármilyen védelmi programnak kihívás, és amelyik elront valamit IPC terén, annak lehet ilyen mellékhatása. A billentyűzet csak magán a weboldalán állt meg (az egérmozdulatokkal egyetemben), ami nem a böngésző fő folyamatában fut, a címsorban vígan működött (ez igen). Szóval a keylogger szó egy pillanat erejéig sem merült fel bennem a felfedezés után, a hanyag (uninstall) és hibás (BSOD + Opera problémák okozása) programozói munka annál inkább.

Med1on: Lehetséges, hogy mondjuk az antivírus okozná a gondot?
Elképzelhető, lásd az előző bekezdésem. Két hardveresen rendkívül hasonló, szoftveres téren ikertestvér gép közül csak az egyiken jelentkezett, a másikon sosem (EIS + MBAM + MBAE mindkettőn fut, de a másik gépre csak olyat telepítek, amit ezen már kiteszteltem). Az Opera blogján többen is panaszkodtak erre a hibára, de előrelépést nem láttam a témában.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#38362) jim bcs válasza S. Szabi (#38360) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Szerintem az Avira Free jobban fogja a gépet, én a Qihu 360 Total-ra szavazok.

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#38363) Pano


Pano
addikt

Gépterhelés szempontjából hogy áll a Kaspersky?
Talán utoljára még a 2014-est próbáltam.. vagy 2013 :)

(#38364) Mikulásbá válasza Pano (#38363) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

No problemo!

(#38365) Med1on válasza dqdb (#38361) üzenetére


Med1on
aktív tag

Köszönöm a választ, most már legalább tudom, hogy milyen irányban kell nézelődnöm.

A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.

(#38366) Dévacsen


Dévacsen
senior tag

Berlini rendőrök fele megnyitotta a phishing e-mailt.[link]

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#38367) Kékes525 válasza Dévacsen (#38366) üzenetére


Kékes525
félisten

Valószínűleg nem kaptak rendes kiképzést.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38368) Dévacsen válasza Kékes525 (#38367) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Örvendetes kezdeményezés,ezt más cégek is alkalmazhatnák,1x 2x eljátszák,beléjük ívódik a biztonságtudatosabb használat,és onnan már ők is azt viszik haza családba stb...ügyes módszer. :)

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#38369) Pyrandus


Pyrandus
tag

Üdv. Csak évente újrafizetős vírusirtó létezik? (Mármint a nem ingyenesek között.) Olyan nincs, amit kifizetek, és mindhalálig frissül, évi új fizetések nélkül?

A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.

(#38370) #85154688 válasza Pyrandus (#38369) üzenetére


#85154688
törölt tag

Jó is volna haver....Jó is volna..... :DDD

(#38371) dqdb válasza Pyrandus (#38369) üzenetére


dqdb
nagyúr

Olyan nincs, amit kifizetek, és mindhalálig frissül, évi új fizetések nélkül?^
Vipre-ből van ilyen, de ott a mindhalálig azt jelenti, hogy amíg hardveresen nem módosítod azt a gépet, amire feltelepítetted:

If your purchase includes ThreatTrack's PC Lifetime Service Policy ("Lifetime Service"), as indicated on your License Certificate, ThreatTrack agrees to provide you with related Content updates for the Software for download at no additional charge for as long as you own the original computer upon which you originally installed the agent or client Software ("Original Computer"). Notwithstanding the foregoing, if your Original Computer is damaged, or if you experience a hard drive failure resulting in having to rebuild or restore the Original Computer, ThreatTrack agrees to provide to you a one-time reinstall of the Software so as to continue the Lifetime Service. LIFETIME SERVICE IS SUBJECT TO THE FOLLOWING RESTRICTIONS AND LIMITATIONS: in addition to the terms of this License: (a) Lifetime Service is not transferable to a new (or used) or different computer if, for any reason, you purchase a new computer; however, you may purchase from ThreatTrack an additional copy of the Software, or the equivalent product available at that time, for a fee; and (b) Lifetime Service is not transferable to another user if your Original Computer is sold or transferred to another user, if components are rebuilt into a new computer, or if the Software is transferred as maybe otherwise provided herein.

Szóval egy gyenge védelmi szoftver fejlesztőitől szándékosan kétértelmű elnevezés (lifetime helyett PC lifetime), jogi szöveg mögé bújtatott átverés, amit már évek óta művelnek.

Még az Outpost Firewallból és Security Suite-ból szokott lenni lifetime változat akció keretében (az elmúlt évekből év vége-év eleje rémlik), ott a lifetime tényleg lifetime (ezt egy tűzfal esetében tanúsítani is tudom, mert az elmúlt 7-8 évben járt 5 különböző gépen ugyanaz a licenc), itt egy nagyon jó tűzfalhoz/HIPS-hez egy középszerű vírusirtó jár.

A vírusirtókra nem úgy kell tekinteni, mint egy termékre, amit megveszel és használsz az idők végezetéig vagy upgrade-ig, hanem úgy, mint egy szolgáltatásra, ahol folyamatosan kell fizetned, cserébe folyamatosan jönnek a frissítések, azaz ingyenes az upgrade. Figyelni kell az akciókat, megfelelő pillanatokban előre betárazni kulcsokból, mert sokkal olcsóbban ki lehet jönni: az elmúlt 5 évben 5 gépre körülbelül 1,5 évnyi normál árnak megfelelő összegből megúsztam a vírusirtókat.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#38372) daimonion válasza Pyrandus (#38369) üzenetére


daimonion
senior tag

Esetleg használsz olyan ingyenes vírusírtókat amelyeket olyan cégek fejlesztenek akiknek nem a vírusírtók licensz eladásaiból kell fenntartani magukat így nyugodtan adhatják ingyen a termékeiket de a tudásuk a fizetős progikkal szinte azonos helyen van.
Ílyenek pl
Comodo IS - Antivirus
Fortclient
Quihoo / ha bár ők még nem teljesen az a kávéház de nagyon közel vannak már /

(#38373) Exodius


Exodius
őstag

Kedves mindenki!

Véletlenül összeszedtem valami ázsiai ismeretlen programot és vagy 250 megányi sza**al rakta tele az SSD-met és egy Tencent nevű mappát is létrehozott, amiben a sok furcsaság van. De nem tudom törölni, mert azt írja, hogy valami 7z.dll használatban van, azt viszont a Windows-os Faladatkezelő nem látja. Kasperksy ugyan észlelt valamit, de nem tudom berakni a karanténba, mert csak aktív fenyegetéseket lát. Azokat mind rakjam be a Kizárásokba vagy mi tévő legyek? :U

Előre is köszi!

(#38374) AtHoS válasza Exodius (#38373) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Aktív fenyegetést berakni kizárásba? Nem igen tudod mit is jelent a "kizárás".

Kaspersky Rescue Disk ISO-ját szedd le: [link], írd ki lemezre és erről a lemezről indítsd a gépet, majd végezz vele teljes rendszer ellenőrzést

read-only mode on the forum

(#38375) Exodius válasza AtHoS (#38374) üzenetére


Exodius
őstag

Akkor talán felvilágosíthatnál. Amúgy egy orosz csajnak is ugyanez volt a baja, de csinált róla videót, úgyhogy sikerült törölnöm a dolgot. :)

(#38376) sz.j válasza Exodius (#38375) üzenetére


sz.j
nagyúr

"Akkor talán felvilágosíthatnál."

Bár nem nekem szólt a fenti idézet, de ha a kasperrel történő vírusirtás menetére gondolsz, akkor az itt olvasható.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#38377) AtHoS válasza Exodius (#38375) üzenetére


AtHoS
nagyúr

A kizárás azt jelenti, hogy kizárja a további vizsgálatokból, tehát soha nem fogja ellenőrizni és úgy veszi, hogy az tiszta, rendben lévő, megfelelően működő, stb..

Márpedig, ha kártevő, akkor azt nem rakjuk kizárásba, azt írtjuk....gyökerestől

read-only mode on the forum

(#38378) sz.j válasza sz.j (#38376) üzenetére


sz.j
nagyúr

Jaaa, hogy a "kizárással" kapcsolatban vártad a választ ...., elnézést félreértettem. :W

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#38379) Exodius válasza AtHoS (#38377) üzenetére


Exodius
őstag

De akkor ha veszélyes, akkor csak úgy tudom kiirtani, ha úgy állatom be a Kaspersky-t, hogy riasztásnál automatikus törölje a dolgokat? Amúgy köszi a felvilágosítást. :)

(#38380) AtHoS válasza Exodius (#38379) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Vannak olyan agresszív kártevők, melyeket "boot" közbeni kártevőkereséssel lehet csak eltávolítani, amikor még nem indultak el. Meglepődnék, ha a Kaspersky nem kínálna ilyen lehetőséget, amit az OS alóli eltávolítás közben automatkisan kellene felkínálni, mikor "rájön", hogy normál módban nem sikerült a "fertőtlenítés"

read-only mode on the forum

(#38381) HoTaZo


HoTaZo
őstag

Sziasztok!

Van valamilyen víruskergető, kiegészítő malware zargató és ad blocker, amit 5.1 es droidra ajánlotok?
Mennyire szükségszerű, mennyire fogja gépet? 3GB RAM, 8mag, 1,5Ghz.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#38382) motacilo


motacilo
aktív tag

Üdv!
Milyen ez a "samponos" vírusirtó? Próbálta valaki? Papíron EMSI és Bitdefender motort használ, ez jó ajánlólevél, de mint tudjuk a járulékos funkciók is sokat számítanak. Feltettem próbaképpen egy gyengécske netbookra próbaképpen az Avira Free helyett, mert könnyűsúlyú versenyzőnek titulálták több oldalon.

(#38383) riki válasza Exodius (#38373) üzenetére


riki
senior tag

Azért ,nem jelzett a Kaspersky ,mert vagy a Tercent kínai változatát szedted össze pup ként vagy a böngészőjét. Ez nem káros csak bosszantó. Amúgy a vírusvédelmük ,Angol nyelvű változata , bőven a középmezőnybe sorolható. :U

motacilo : Gyenge laptopra : Baidu.

[ Szerkesztve ]

(#38384) bajtokarpi


bajtokarpi
senior tag

Sziasztok!

A Trustport IS mennyire megbízható védelem lett? Elég jó áron hozzá lehet most jutni. Jelenleg KIS van.

Köszönöm

battletag: bossi#2666

(#38385) Narxis válasza HoTaZo (#38381) üzenetére


Narxis
nagyúr

Szia!

Nem, nem kell. Reklámblokkolónak AdAway.

Thanos was right.

(#38386) Exodius válasza AtHoS (#38380) üzenetére


Exodius
őstag

Kösz a tippet, újra tiszta miden! :)

(#38387) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Valaki használja a hphosts hosts file-t? Az alap fájljukban úgy tűnik, nincs benne az összes ad-szerver amit az adblock-fájljuk tartalmaz. Valószínű ok, hogy az összevont lista már egy hónapos, míg az adblock részt tegnapelőtt frissítették. Van rá vmi módszer, hogy manuális hozzáadásnál az ismétlődéseket kiszedje az ember? Próbáljam excelben, vagy 1xerűbb összefűzni a különálló/friss listákat?

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38388) HoTaZo válasza Narxis (#38385) üzenetére


HoTaZo
őstag

Ok, köszönöm! :)

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#38389) szeky81 válasza t72killer (#38387) üzenetére


szeky81
tag

Én úgy csináltam, hogy Total Commanderben megkerestem a Host fájlt, majd F4-gyel módosítást választottam. Kijelöltem a linkelt AdBlock listát és full bemásoltam, majd mentettem egy másik helyre (mert ugyan oda nem lehet, ahol van a host...) Majd a .txt állomány kiterjesztését töröltem és visszamásoltam a helyére a cuccost.

DE!!!

Én ezt most végigjátszottam és konkrétan nem jött be egy oldal sem. :) Mondjuk én más listát is alkalmaztam és lehet be/összekavarta a dolgokat.
+++
Én ezt a programot használom: HostBlock

szódabikarbabónábó'

(#38390) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Zemana Mobile Security Beta

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#38391) t72killer válasza szeky81 (#38389) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, erre gondoltam, viszont így lesz egy csomó cím, ami duplán benne lesz a fájlban. :F Vagy üres hosts-ból indultál ki?

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38392) szeky81 válasza t72killer (#38391) üzenetére


szeky81
tag

Nem, a fent említett program által és a jv16 Power Tools által készített közös listához adtam hozzá. Ezért mondtam, hogy lehet összekavarodtak a dolgok.
Tehetsz egy szűz listával egy próbát! Aztán írd meg mire jutottál. :)

szódabikarbabónábó'

(#38393) Joker88


Joker88
őstag

Trustport Internet Security-ről van valami vélemény, esetleg tapasztalat?

In loving memory of Garrett Lockhart

(#38394) kiváncsi f..


kiváncsi f..
tag

Sziasztok!

Régóta érdeklődöm a vírusirtás témakörében, most azonban egy ideje nem jutok egyről a kettőre.
Sok AV programot kipróbáltam már, jelenleg a KIS 2016 fut.
A problémám a következő: Letöltöttem a SPYHunter alkalmazást, átvizsgáltam vele a gépemet.
A következőket találta: Blekko, OurSurfing, Search protect, Ninja, Tencent

Ezeket semmi más vírus vagy spyware kereső nem találta meg, pedig jó néhányat lefuttattam.
Pl. AV : AVAST, Avira, AVG, Dr web cureit, Panda, ESS, F-Secure,

A malware keresőkböl pedig lefuttattam a :MAM, Super Antispayware, Emsisoft, Hitman Pro , Yet cliner
Grindin Soft, Trojan Killer, Spyboot, Spyware terminátor, ADW-Cleener meg még jó párat.

Kezd gyanús lenni a dolog, hogy a SpyHunter erőszakkal rá akar venni, hogy vegyem meg. Időnként egy felugró ablaka is erre figyelmeztet. Megvenni nem akarom, mert nagyon tolakodó és elég drágán is kínálják.
A Malwarebytes-ben jobban is bízom, és ráadásul ingyenesen is használható.
Szerintetek ennyire jó a SpyHunter, hogy bizonyos dolgokat csak ő talál meg???
Vagy az egész egy nagy átverés?
Ti mit tennétek?

(#38395) blattida válasza kiváncsi f.. (#38394) üzenetére


blattida
nagyúr

Szia!
Én leszedném a spyhuntert és többé nem is raknám vissza. Vacak program, cserébe olyan dolgokat "talál", amikkel nem kell foglalkozni, maradványok, ártalmatlan pup-ok és sok fals.
Használd továbbra is az mbam-ot.

Azt nem is értem, hogy egyáltalán minek került föl a spyhunter...

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#38396) kiváncsi f.. válasza blattida (#38395) üzenetére


kiváncsi f..
tag

Azóta ez már meg is történt. A túlzó és erőszakos reklámja vitt rá, hogy kipróbáljam.

Köszi a véleményt!

(#38397) mntn


mntn
tag

Sziasztok!

Általános felhasználóknak, a következő konfigra melyik ingyenes vírusirtót érdemes feltenni?

Intel Core 2 6400 (2.13 GHz)
2 GB ram
Windows 7 32 bit

(#38398) Mikulásbá válasza mntn (#38397) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

pl. ESS 9 :U

(#38399) Dhampir válasza kiváncsi f.. (#38396) üzenetére


Dhampir
félisten

A túlzó és erőszakos reklámja vitt rá, hogy kipróbáljam.

Nekünk nebulóknak anno azt mondogatta szegény tanárnénink:
- Ha neked azt mondja valaki, hogy ugorj a kútba, akkor beleugrasz?

A rosszcsont gyermek válasza ez volt:
- Igen, beleugrok.

Nem kaptunk érte dicséretet. :DD

(#38400) mntn válasza Mikulásbá (#38398) üzenetére


mntn
tag

Igen én is gondoltam rá, sőt ezt szoktam feltenni általában, csak most olyanoknak lenne akiknek a havi kód beírása is valószínűleg problémás lenne :) De lehet teszek egy próbát :) Köszi

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.