Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52001) daimonion válasza SityiSXT (#51993) üzenetére


daimonion
senior tag

A felső Adguard nélkül az alsó adguarddal.
Az általad is nézett oldalon. Szerény nyomott véleményem szerint ez is olyan eset lesz mint az AV-k esetében, hogy ugyanaz a védelmi program különböző gépeken és konfigokon teljesen másképp működik.
Szerény egyáltalán nem megalapozott és balga véleményem szerint a Ping időt nem csak az Adguard basztatja, ha bár jól látszik,. hogy az Adguard használatával növekszik a ping idő, és csökkenhet a net sebesség is, de nagyban befolyásolhatja az is , hogy mely szolgáltatónál milyen kiépítésű hálózaton mérik az emberek.
Mivel nem értek hozzá ezért csak feltételezem azzal a sületlen balga eszemmel, hogy nem teljesen mindegy az
hogy Telekom hálózat vagy digi, vagy PR-Telekom vagy bármi és, hogy azon belül pedig adsl2 sima kábelnet, vagy üvegszálas digitális technológia amit használ az user. Ha meg valaki még a régi műholdas netet használja átjátszókon keresztül az meg pláne megint egy másik kávéház.
Ezt még le szerettem volna írni.
Plusz annyi, hogy eltávolítottam az Adguardot és ugyanígy lemértem a net sebességet ugyanitt

Azt most ezek után gondolkodjak azon, hogy leveszem vagy visszarakom ? Mert úgy néz ki, hogy Nálam Adguard nélkül a duplájára nött a ping.
Szóval kár ezen lovagolnom azt hiszem , mert csak belebolondul az ember a sok hülyeségeb :D

[ Szerkesztve ]

(#52002) Semplar válasza Szellem. (#51991) üzenetére


Semplar
őstag

Csak tesztelés miatt raktam fel, viszont közben sikerült úgy belőni a nálam régi megoldásra váró problémáit, hogy maradhatott volna, akár. :) Kicsit észrevenni nálam P4 -en, ezért is maradok UO -nál.
Egyébként volt olyan gondom is vele régebben, hogy nem volt elég kilőni szolgáltatásokból, hanem el is kellett távolítani, mert valahogy leállítva is blokkolt egy alkalmazást.

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#52003) Szellem. válasza daimonion (#52001) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Ahogy írtad a balga eszeddel (bocs, itt csak idéztelek.:) ) jól látod, hogy a kapcsolatok között bőven van különbség. ADSL, Koax, Optika. Lentről felfelé haladva mutatkozik meg a különbség. Az sem mindegy, hogy az adott szolgáltatónak milyen az eszköze amivel kinyered a netet a kábelből.
Abban is teljesen igazad van, hogy az Adguard is tipikusan olyan, mint az AV-k esete. Valakinél nem okoz semmilyen gondot, van aki meg szét szívja vele az életét.
Az meg a másik téma, hogy kinek milyen az egyéni érzékenysége dolgokra! Mint ahogy a példa is mutatja.

Viszont, némi cinizmust véltem felfedezni az hsz.-edben.
Szerintem el kell fogadni a Te illetve más hozzáállását problémához. Ha valakit zavar ez a ping probléma és ennek hangot ad, akkor el kell fogadni. Téged, meg más nem zavar. Ez is egy hozzáállás. Senki nem szarozta a terméket, nem buzdított senki arra, hogy ezt senki ne használja, stb.
Leírtunk egy valós helyzetet. Ahogy én sem és sokan mások sem használnak olyan AV-t, ami gondot okozhat a gép működésében, itt ugyan ez a helyzet. Valaki észre sem veszi vagy nagyobb az ingerküszöbe, valakinek meg nem.
Tisztellek, kedvellek, ezért írtam ezt le. :R

(#52004) Vesporigo válasza ƵøŁĭ (#52000) üzenetére


Vesporigo
aktív tag

Kaspersky Total Security, uBlock Origin és Adguard semmit nem jelez nálam.

(#52005) AtHoS


AtHoS
nagyúr

No, a harakiri elmaradt, mert havat kellett lapátolni, ami lecsúszott a tetőről és két megerőltető mutatványt már nem mertem bevállalni egymás utánban :DDD

Szóval UPC 120/10 net mellett

Középső volt adguard nélkül

Speedtest mérés, felső adguard nélkül

LiLxWaYnEx

EAM és adguard nem ugrott az oldalra, EAM adguard nélkül sem

Más

Amúgy az miért lehet, hogy az EAM néha frissítés után bedobja a program ablakát a képernyő közepére?
Jobb lenne, ha csak az értesítő panelen jelezne és nem kellene kézzel lekapcsolgatni a fölöslegesen megjelent ablakot

read-only mode on the forum

(#52006) GEPESZ66 válasza ƵøŁĭ (#52000) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Avast IS nem jelez.

(#52007) evizoli válasza ƵøŁĭ (#52000) üzenetére


evizoli
csendes újonc

Magára az oldalra nem. Az oldalon elhelyezett mindkét linkre:

[ Szerkesztve ]

(#52008) Semplar válasza AtHoS (#52005) üzenetére


Semplar
őstag

Nálam frissítések közül csak a programverzió jelzése van bekapcsolva.

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#52009) AtHoS válasza Semplar (#52008) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Nálam az aláírásmintákat is bedobja, de levettem 3 secre, viszont nem ezzel a beúszóval van gond, hanem véletlenszerűen bedobja a főablakot középre. Tegnap este és ma reggel is eljátszotta ezt, viszont azóta nem csinálta, tehát fogalmam nincs mi okozza, hogy néha megjelenik

read-only mode on the forum

(#52010) SityiSXT


SityiSXT
őstag

Amúgy valaki elmagyarázná nekem, mi haszna van manapság a reklámblokkolónak? A legtöbb esetben a sávszélesség bírja, normális oldalon nem tolakodóra van megcsinálva, rengeteg site pedig ebből próbálja fenntartani magát. Az pedig rettenetesen ritka, hogy valami csak olyan oldalon található, ami tele van fosva reklámokkal...
Az "utálom a reklámokat" érv felhasználóitól pedig akkor tisztelettel kérdem: ha választanod kéne, hogy egy tartalomért fizetsz vagy reklámokkal megspékelt oldalon férhetsz hozzá (olyasmi mennyiségben és diszkrécióval, mint itt mondjuk itt a PH-n), akkor melyiket választanád?

(#52011) ƵøŁĭ válasza SityiSXT (#52010) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Én nem vagyok kíváncsi a p*nisz és egyéb területi problémák kezelését javasló reklámokra.Arról nem is beszélve,hogy előre nem tudod milyen oldalt nyitsz meg.Egyetemen történt az eset,melynek szemtanúja voltam:
-xy témakörben keresett a tanár ábrát erre az oldal tele sz*x reklámmal
Ha nem lenne ennyi átverő,gusztustalan reklám meg lehetne találni a közép utat.Prohardveres reklám nem zavar hanem a többi.Nem minden oldalt ilyenek a reklámok.

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#52012) Pano válasza ƵøŁĭ (#52011) üzenetére


Pano
addikt

Arról nem is beszélve, hogy némely reklám még a procit is megpörgeti. Tiszta crypto miner már lassan.

(#52013) #86564352 válasza SityiSXT (#52010) üzenetére


#86564352
törölt tag

A reklámszűrés manapság már biztonsági kérdés is. Hiába nem egy kétes honlap és hiába nem zavaró a reklám, amikor BBC és New York Times olvasástól, ha a 3rd party advert hálózaton keresztül malware került ki.
PH lapcsaládot én is white list-re teszem. És nem is zavaró a reklám ahogy itt csinálják. Google keresésben nem szűröm ki az Adguard által megbízhatónak vélt találatokat, egyébként is ugyanoda vezet legtöbbször ahova mennék.
Viszont a honlapok döntő többségétől rákot kapni az autoplay videókkal, ocsmány körömgombák, sok clickbait bullshit, pop-up és pop-under ablakok és zabálja az erőforrást, sávszélesség mellett most már CPU zabáló bányász reklámok is vannak. És hányszor volt olyan betöltesz egy főoldalt, kattintani akarsz egy linkre de a reklám betöltése elcsúsztatja és máshova navigál az ember. Ráadásul nincs bizonyítva a reklámok és vásárlás hatása, főleg amikor a hatékonyságuk olyan veszel pl. egy mosógépet és a követő sütik miatt két év múlva is mosógép reklámokat tolnak neked.

(#52014) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Az új rekord téves riasztás tekintetében 29db.Egy játék klienst csomagoltam ki és a WS.Reputation találat által rengeteg jelzést kaptam.

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#52015) EnterR válasza ƵøŁĭ (#52014) üzenetére


EnterR
veterán

Ez a jelzés nem csak azokra vonatkozik, amit bejelöltek népszerűtlen alkalmazásnak?

PSN ID: marquuard

(#52016) salaud


salaud
aktív tag

A Norton is utálatos, de a Microsoft Defender mappavédelmen eddig 5 alkalmazást kellett manuálisan átengednem, köztük olyan ismeretlen, senki által nem használtakat, mint a firefox.exe, soffice.bin(libreoffice), nvidiacontainer.exe, DoubleCommander.exe(TotalCommander klón), XrEngine.exe(Stalker CoP). Ezek közül legalább 3 db milliós példányszámban használt, nem létezik, hogy nem kéne tudnia magától engedni őket. Nagy pocsékság az egész iparág. :((( :W

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#52017) Winnie The P


Winnie The P
őstag

Sziasztok!

Ez valós lehet? Vagy valami becsapós dolog, esetleg valaki más is kapott már ilyet?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#52018) old-dog válasza Winnie The P (#52017) üzenetére


old-dog
aktív tag

Én is tegnap kaptam, várakozó állásponton vagyok., hiszen nálam a KIS ellenőrzi a ki-be jövő leveleket.

(#52019) Winnie The P válasza old-dog (#52018) üzenetére


Winnie The P
őstag

Ok köszi, én Eset-et használok. Azért beléptem a fiókba, volt egy-két régi engedély kiadva programoknak (azokat visszavontam) illetve a régi telefonomhoz még hozzá volt rendelve a fiók.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#52020) ƵøŁĭ válasza Winnie The P (#52017) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Valós.

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#52021) EnterR válasza Winnie The P (#52017) üzenetére


EnterR
veterán

Nálam talált négyet. :D

PSN ID: marquuard

(#52022) Đusty


Đusty
addikt

Találkozott valaki hlatomer vírussal?
Időnként feljön http://hlatomer.net/kolc utána átvált a böngészőben freshrefresh.com és miegymás oldalra úgy, hogy előtte a böngésző be sem volt kapcsolva. Nem találom, hova írta be magát, adwcleaner és Ccleaner hatástalan.

(#52023) Pokesz007 válasza Đusty (#52022) üzenetére


Pokesz007
senior tag

Én igen.
RogueKiller kiszedte ,de végül annyira bebolondult format: C volt :)

[ Szerkesztve ]

️️Hardverapró Mindörökké️️

(#52024) tpeter77 válasza Winnie The P (#52017) üzenetére


tpeter77
addikt

én is kaptam ma ilyet, biztos erősítettek a védelmen a guglinál.
pop3-as levelezésemnél kellett trükköznöm, hogy engedje letölteni.

(#52025) Semplar válasza tpeter77 (#52024) üzenetére


Semplar
őstag

Detto. Engedni kellett a kevésbé biztonságos alkalmazásokat csak azután működött a Gmail Notifier Pro.

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#52026) nemo333


nemo333
újonc

Sziasztok

Olyan, hatalmas problémával fordulnék felétek, hogy vírusos lett a gépem, folyamatosan csökken a tárhely a "C" illetve az "Y" meghajtómon is. Avast, Malwarebytes, Kaspersky megerősített üzemmódban egyik sem talált semmit. Kétségbe vagyok esve egy kissé emiatt. Ilyen f_0000 típusú fájlok képződnek maguktól, de valami rengeteg. Foggalmam sincs, hogyan lehetne tőlük véglegesen megszabadulni. Nagyon nem akarom leformázni a meghajtókat majd újratelepíteni az egész rendszert.
Kérlek titeket, segítesetek, mi lehetne a megoldás?

[ Szerkesztve ]

(#52027) Pano válasza nemo333 (#52026) üzenetére


Pano
addikt

[link]
Ezzel próbálkozz, előtte frissítsd az adatbázisát telepítés után!

(#52028) tpeter77 válasza Cs1csó (#51930) üzenetére


tpeter77
addikt

Szia,
A nanot az ublockkal mellé, azzal együtt kell telepiteni vagy elég önmagában felrakni?

(#52029) tpeter77 válasza nemo333 (#52026) üzenetére


tpeter77
addikt

Hdsentinel mit mond? Nincs véletlenül hibás szektor a vinyón?

(#52030) Kékes525 válasza tpeter77 (#52028) üzenetére


Kékes525
félisten

A Nano Adblockert vagy uBlock Origint. Vagy az egyik, vagy a másik. Érdemes melléjük még feltenni a Nano Defendert, ennek a figyelembevételével: Nano Defender (a.k.a. uBlock Protector). Ez védi a védelmet a kikapcsoló szkriptektől.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#52031) EnterR válasza Pano (#52027) üzenetére


EnterR
veterán

Balga kérdés, de az Emergency Kit és az Anti-Malware ugyanabból az adatbázisból dolgozik?

PSN ID: marquuard

(#52032) blattida válasza EnterR (#52031) üzenetére


blattida
nagyúr

Igen.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#52033) nemo333 válasza Pano (#52027) üzenetére


nemo333
újonc

Köszi, kipróbáltam de ez sem talált semmit. Ma reggel alaphelyzetbe állítottam a win10-et C meghajtón, újrapakoltam a legszükségesebb programokat. Most úgy látszik egyenlőre, hogy működik rendesen.
Nem tudom mi lehetett a gond, nagyon remélem, hogy nem jön újra elő.

(#52034) UserX


UserX
őstag

Sziasztok!

Ránéznétek erre az oldalra?

[link]

Online labdarúgó mérkőzéseket streamel. Az egyik családtagom használja. Az EMSI magára a site-ra nem jelzett, az említett számítástechnikában kevésbé járatos családtagom szerint viszont az 'egyik' írtó be sem engedte tölteni.

Chrome-ot használok, odaáig eljutottam, hogy feldobott egy 'felnőtt játék' hirdetést. :DDD Adguard plugin mellett.

Ezt követően valami gyanús kiegészítőt akart letölteni, ezt már nem engedtem.

Kb. a 10. próbálkozás után tényleg megjelent egy focimeccs.

Utána AdwareCleaner, MBAM szerint tiszta a gép...

Kérem, aki teszteli, ne csak a fő oldalig jusson el, hanem mélyedjen bele a sűrejébe. :) Csak saját felelősségre!

Azért merem idetenni, mert nem 100%, hogy vírusos az oldal! Ha szabályt sértek, kérem törölni!

(#52035) Archttila válasza UserX (#52034) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Nálam Malwarebytes nem jelez a főoldalon.

Ja de :DD

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#52036) UserX válasza Archttila (#52035) üzenetére


UserX
őstag

Kösz! :)

A családtagomnak egyébként 360TSE van a gépén. A kérdés a, hogy az egész oldal fertőzött-e, vagy csak valamelyik összetevője... :U

[ Szerkesztve ]

(#52037) SP4C3 válasza UserX (#52034) üzenetére


SP4C3
veterán

Veszélyes lehet, de nem az oldal, hanem a bele ágyazott reklámrengeteg.
Meglátásom szerint inkább veszélyes, mint nem. :Y

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#52038) Cs1csó válasza UserX (#52034) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az a véleményem hogy ezek az online streamek és ingyenes filmnézős oldalakat sajnos el kell felejteni. Csak a baj van velük.
A filmnézősöket TELJESEN el kell felejteni ott van az nCore vagy a BitHumen. Az online pl. sportesemények streamelése már keményebb dió mert ha az adott sporteseményt a szolgáltatódnál nem tudod nézni akkor más lehetőség nincs mint valami külföldi stream de akkor sem ajánlom bőven van velük probléma sokszor a minősége is gyatra.

(#52039) Đusty válasza Đusty (#52022) üzenetére


Đusty
addikt

Végül [ez] oldotta meg, azaz az adwcleaner, malwarebytes és a hitman egymás utáni futtatása +ie reset. Legalábbis egyelőre úgy néz ki.

[ Szerkesztve ]

(#52040) Archttila válasza UserX (#52036) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Virustotal szerint nem fertőzött, és nekem is eddig csak egyszer ugrott fel a Malwarebytes. Ettől függetlenül szerintem is az van amit a kolléga írt, miszerint valamelyik reklám szórja az áldást...

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#52041) Dévacsen


Dévacsen
senior tag

A bányászós oldalt elkezdte blokkolni a Firefox.

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#52042) DIEGO15 válasza Cs1csó (#52038) üzenetére


DIEGO15
őstag

Egy NoScript addonnal egész jól meg lehet védeni a rendszert, az ilyen oldalakkal szemben. Persze nem árt egy kis hozzáértés, mert különben csak a bosszúság van vele :)

(#52043) Syl válasza DIEGO15 (#52042) üzenetére


Syl
nagyúr

+1
Noscript beállítva, uBlock Origin maxra tekerve, némi cookie auto delete és máris nyugodtság van. :K

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#52044) Kékes525 válasza DIEGO15 (#52042) üzenetére


Kékes525
félisten

+ (#52043) Syl

:N A NoScript -nél szerintem lényegesen jobb, sokkal nagyobb tudású a ScriptSafe. Különösen az új NoScript-nél jobb, de a réginél is nagyobb tudású. Mivel sokkal többféle dolgot blokkol, ezért egy kicsit nehezebb a beállítása a honlapokhoz, de megjegyzi és így csak egyszer kell a műveletet elvégezni.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#52045) blattida válasza Kékes525 (#52044) üzenetére


blattida
nagyúr

Az igaz, hogy nagyobb a tudása, ám nem ad nagyobb biztonságot, mivel a noscript is "minden aktív tartalmat" blokkol alapból, ellenben a scriptsafe a nyomkövetéseket is képes megakadályozni, így vele a privát terület védettebb, plusz, a meglévő fehér és fekete listák miatt kicsit kényelmesebb a használata.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#52046) Kékes525 válasza blattida (#52045) üzenetére


Kékes525
félisten

"ellenben a scriptsafe a nyomkövetéseket is képes megakadályozni, így vele a privát terület védettebb,"

Azaz, mégiscsak nagyobb biztonságot ad. Másrészt a blokkolásokat is szelektívebben lehet végrehajtatni vele.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#52047) DIEGO15 válasza Kékes525 (#52044) üzenetére


DIEGO15
őstag

Köszi, ez tetszik ;) Ublockal együtt is lehet normálisan futtatni? Van egyáltalán értelme?

(#52048) Kékes525 válasza DIEGO15 (#52047) üzenetére


Kékes525
félisten

Igen, én is azzal együtt használom. Szerintem van, mert a privát terület védettebb vele.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#52049) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

F-Secure promóció nektek működik?VPN-t letöltve is azt írja,hogy nem elérhető.

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#52050) Semplar válasza Kékes525 (#52044) üzenetére


Semplar
őstag

(#52047) DIEGO15

uBlock mellé uMatrix dívik. :)
és ez Chrome -hoz is elérhető.

"Oldalon keresztüli kérések megállítása az uMatrix-al.
Az uMatrix egy dinamikus, tűzfal szerű kiegészítő, melynek segítségével részletesen blokkolhatóak a weboldalakba ágyazott tartalmak. (scriptek, iframek, reklámok, facebook...stb) Nagyobb és részletesebb beállítási és ellenőrzési lehetőséget ad a szivárgó adatok ellenőrzésére felett."

[ Szerkesztve ]

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.