Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Winnie The P
üzenetére
Ha akár egy teljes hardverváltozást is lekezel a Windows 10, vagyis a rendszermeghajtó egyik gépből ki, majd a másikba be és működik tovább gond nélkül (példa), akkor a processzorcsere nyilván meg se kottyan neki, platformon belül maradva meg pláne.
-
King Unique
titán
válasz
Sayen
üzenetére
Felesleges újratelepíteni csak azért a Windows 10-et, mert ki lesz cserélve alatta a háttértár, meg a fixen 2 partícióra osztás is eleve fals, mert BIOS/MBR és UEFI/GPT módban történő telepítésnél egyaránt vannak kisebb partíciók a Windows számára létrehozva. Meghajtócserénél ilyenkor 1:1-ben át lehetne klónozni egyik HDD-ről a másikra a W10-et (C + kicsi partíciók) arra való célprogrammal mint pl. a Macrium Reflect, szükség esetén a művelet előtt csökkenteni / növelni a partíciók (pl. C) méretét lemezkezelőben, vagy a program kezelőfelületén. + Ha már meghajtócsere, akkor HDD helyett inkább SSD-t kellene használni az OS alá, a HDD-t meg adattárnak.
A Windows 10 aktivált állapotát meg nyilván nem befolyásolja a meghajtócsere, utána ugyanúgy beaktiválódik, illetve ha pl. digitális licenc van jelenleg a gépházban.
Egyébként van annak valami különösebb oka, hogy egyazon gépen egyszerre egymás mellé van telepítve a W10 Home és W10 Pro kiadás is, nem lenne elég csak az egyik, pl. a Pro?

-
CirrMee
addikt
válasz
Winnie The P
üzenetére
100% -ra nem lehet soha kijelenteni, de elég nagy eséllyel gond nélkül fog menni, pláne ha platformon belül cserélsz.
-
Cs1csó
titán
A BIOS óra hiba CMOS elem hibára utal, de ilyen hibáról nem hallottam.
A Windows telepítés mit jelent, hogyan csináltad? MCT-vel egy pendrive-ra létrehoztad a legfrissebb 1909-es build-el a telepítőt? Előtte a korábbi rendszer minden partícióját törölted? Driver-ek telepítését hagytad a WIndows-ra? (kivéve pár driver pl. a VGA driver manuális telepítés stb.)
Így kellene nekifutni ahogy írtam, ilyen hibákról még nem hallottam.
-
Winnie The P
őstag
Hali!
A lenti konfigba szeretnék processzort cserélni, a kiszemelt darab egy Ryzen 5 1600AF lenne. Win10 elviseli minden gond nélkül?Köszönöm.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Sayen
üzenetére
Nem szükséges.
Feltelepíted a Macrium Reflect Free programot, és azzal át klónozod a régi HDD tartalmát az újra úgy, hogy minden particiót kiválasztasz.
Aztán a SATA csatlakozót átdugot a régiből az újba, és kész.
Ha esetleg az új HDD nagyobb lenne, mint a régi, akkor a klónozás után particiót kell megnövelni.
Ha kisebb az új, de a régin kevesebbet használtál, mint a kisebb, új HDD mérete, az sem gond, a Macrium meg fogja csinálni, mert átméretezi azt, amit kell, ahhoz, hogy ráférjen.Elrontani csak egy dolgot tudsz klónozás közben, ha az új, üreset klónoznád rá a régi, teli vinyóra, mert akkor letöröl mindent

De, ha ezt nem cseréled össze, akkor semmi baj nem történhet, mert ha a klónozás nem sikerül, a régi akkor is megmarad változatlan formában, és lehet újra próbálkozni. -
Sayen
tag
Sziasztok !
Öregszik a HDD-m sajnos és muszáj lesz lecserélnem. Két részre van particionálva , az egyiken pro a másikon home verzio van. Megint két részre osztom és újra telepitem MTC-vel akkor felismeri és beaktiválja majd őket újra ? Köszönöm -
Fuvaros
senior tag
Gratula a MS-nak és a Win10-nek (már jogtiszta is 8 rugóért) hogy alaplapcserémet gond nélkül lekezelte és most is ugyanúgy müködik (2x gyorsabban) és repesztenek a bitek...
bocsazavarásértitt -
-
zolee001
őstag
válasz
lanszelot
üzenetére
"engedélyezi, hogy az ismeretlen gyártó.." esetleg kártékony programot telepitsen az ön gépére?
Igy is hangozhatna a mondat,mivel az UAC a usert védi,hogy tudta nélkül ne tudjon "magától" települni és lefutni akár kártákony kód semDe ha az kedves user saját maga ellensége akkor a megoldás az UAC kikapcsolása
-
lanszelot
addikt
Hello,
W10 pro , hogyan tudom azt megcsinálni, hogy ne ugráljon fel az ablak valahányszor elindítom a programot?
Néhány programnál csinálja, pl APC Back-UPS ES 700 szoftverénél, GPU-Z -nál, stb
"engedélyezi, hogy az ismeretlen gyártó..".bla bla
Minden egyes indításnál engedélyeznem kell. -
MEKK
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy Dell Inspiron 3558as laptop. Friss telepítés után amikor a windows 10 beépített vírusirtója elkezd frissíteni kékhalálal elszáll a gép újraindul, majd ha újraindul ismét el akarom indítani a frissítését megint kékhalálozik.
Ami még fura hogy egy ilyen kékhalál utána a bios órája eláll illetve a windows órája is, csak szinkronizálás után kezd el helye időt mutatni.
Ha felrakok egy alternatív vírusirtót kikapcsolva a windows beépített vírusirtóját a hiba nem tapasztalható.Valaki tapasztalt már ilyet?
Köszi
-
zoltannagy
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, pptx-ben kapta meg a házit.
twofatcat köszönöm az infót és a segítségeteket
-
törölt tag
válasz
zoltannagy
üzenetére
1. Diáknak jár az Office csomag, adófizetők kifizették a Microsoftot: https://o365.oh.gov.hu/
2. Regisztrálsz ingyen Microsoft fiókot, lesz outlook.hu vagy. com végű email címed, Onedrive tárhelyed és az Office online ingyenesen használható: [kép]
Annyit nem tud mint a teljes Office, a formátum kompatibilis megnyitni és alap szerkesztésekre jó.3. Ennek párja Google-nél a fiókhoz járó Gdocs
4. Libreoffice
-
King Unique
titán
válasz
zoltannagy
üzenetére
Ha tanuló, akkor olyan célra van oktatási verzió, illetve az oktatásban a diákoknak és tanároknak eleve ingyen jár az Office 365. + Ott van a szintén ingyenes webes verzió, az Office Online is. Vagyis -1 ok az LO és társai alternatív szoftverek használatára. + Ha pptx kiterjesztésben kapja a fájlokat és abban kell visszaküldeni, akkor bár megnyitható másik Office programmal is, de a kompatibilitás jellemezően nem feltétlen 100-as a formátumok kezelésénél és előfordulhatnak kisebb-nagyobb "elcsúszások". Vagyis ilyenkor már csak emiatt is érdemesebb inkább Microsoft Office-t használni.
-
törölt tag
válasz
zoltannagy
üzenetére
A gyereknek a tanulói jogviszony alapján ingyen jár az Office 365. Csak regisztrálni kell. MS Office topik.
-
Cs1csó
titán
válasz
zoltannagy
üzenetére
+1 LibreOffice, ebben azt a modult ami kiváltja a PowerPoint-ot ha jól tudom IMPRESS-nek hívják.
-
mpo
veterán
válasz
zoltannagy
üzenetére
Libreoffice az MS Office helyett.
[link] -
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést, ha nem közvetlen a témában vágóan kérdezek.
Tudnátok ajánlani hasonló programot mint a PowerPoint?
Ebben kapja meg a házit a gyere, de ahogy nézem hivatalos oldalt ott 30.000 Ft.
Eredeti Win10 van a gépemen a PowerPoint próba verzió meg úgy is kevés lenne, mert hosszabb idóre kell majd. Van ingyenes alternatíva?
Köszönöm!
-
zolee001
őstag
válasz
qwertly
üzenetére
ntfs szinten letiltod a jogokat a usertöl egymás mappáihoz
a második problémádra régen voltak megoldások,shared computer toolkit ,deep freeze stb
Domain környezetben (windows server+kliens) illetve virtuális gépen egyszerü megoldani de fizikai telepitésen már nem
Feladatütemezö,készitesz a bat file-t ami leállitáskor avagy bejelentkezéskor törli a kivánt fileokat -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Ha van egy windows 10 több felhasználó fiók van,azt szeretném elérni,hogy ne lássák egymás fiókjából a másik felhasználói fájljait és amikor leállítom a gépet ne mentőtlenek el változások. PL: ha asztalra mentek egy fájlt és leállítom a gépet következő induláskor már ne legyen az asztalon a fájl.
Itt miket kell beállítanom. -
King Unique
titán
válasz
D@ny7
üzenetére
Az nem derült ki, hogy hogyan és milyen szinten (fájl/mappa) lett bekapcsolva az EFS, de amúgy van több módszer a kikapcsolására. Pl.: [link], [link].
A ne tudjanak hozzáférni témánál meg ha be tudnak jelentkezni a szevizben adminként a Windowsba az adott felhasználói fiókkal, exportálni a tanúsítványt stb., akkor megoldható a decrypt, vagyis úgy nem sok értelme van az EFS-nek.
Akkor már inkább BitLocker, vagy eleve külön meghajtón tárolni a személyes fájlokat. -
-
valakky
aktív tag
válasz
bobalazs
üzenetére
az a baj hogy a gyerek jó édes annya meg hómoffiszol mellette, és szerintem ez csöppet se lenne zökkenőmentes.
de valóban lehet az lesz a vége, hogy valamilyen szülöi felügyelet vagy tűzfal progi, weboldalak általános tiltása jelszóval aztán, ott majd max folyamatosan bővülhet a sztori.
csak nem akartam ennyire messzire menni, mert ebből meg az lesz, hogy 5 percenként ugráltatni fogja. -
valakky
aktív tag
van arra valami instant megoldás, hogyan lehetne megakadályozni gyermeket, hogy napközben ne játszon, hanem a tanulással próbálkozzon...?
az addig rendben van, hogy létrehozok egy új felhasználói fiókot, rendszergazdai jogosultásgok nélkül, a régi is kap jelszót, azt nem fogja ismerni, és úgy lesz belépgetve külön. itt mennyire könnyű megoldani azt, hogy ne telepítgethessen programokat?
viszont ez még nem fogja megoldani a böngészőből játszható játékokat.
túrtam most a netet, de nem nagyon találok ilyesmit, tényleg max valami tűzfal vagy egyéb programmal tudom azt megoldani, hogy az adott weblapokat tiltsa? nincs erre valami összegyűjtött dolog, vagy egyéb instant megoldás? -
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, legfeljebb útbaigazítotok.
Adott egy munkahelyi Win10-es gép, és egy otthoni Win 8.1-es laptop Cisco VPN kapcsolattal összekötve. Ezután távoli asztali kapcsolattal csatlakozik a gépre az emberlánya.
A probléma az, hogy random pár percenként megszakad a kapcsolat. Ezután kis idővel visszaenged, de általában nem egyből.
Viszont így nem lehet dolgozni.Tegnap este addig jutottam, hogy a VPN kapcsolat és a WiFi, meg a szolgáltatóhoz való kapcsolódás nem szakad meg ilyenkor. A router továbbra is azt mondja, hogy 33 napja online van, a VPN zöld pipázik, a logban nincs semmi bejegyzés a sikeres csatlakozás óta.
Tehát szerintem nem a helyi hálózattal van a gond.
Kipróbáltuk a távoli asztali kapcsolatot 56k modemtől automatáig mindenhogy, nem változtat a helyzeten, és alapból a kapcsolat jó gyors, folyékonyan lehet vele dolgozni addig a pár percig.Szerda este megyek át hozzájuk rendbetenni, de addig szükségem lenne tippekre, hogy mitől alakulhat ez ki.
Előre is köszönöm!

-
D@ny7
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valaki aki szakértő Windows 10 titkosítás (EFS) témában?
Be lett kapcsolva az EFS hogy ne tudjanak hozzáférni a szervizben a fájlokhoz, viszont azóta hiába kapcsolom ki, minden új fájl titkosítottan kerül létrehozásra. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kernel-power 41 (63) hibát ír ki, neten az olvastam, hogy valami driver probléma lesz, valószínűleg hangkártya.
Telepítettem a Asrock APP Shop-ot, frissítette a LAN és hang driver-t, remélem megoldott a problémát.
Szerk.:
(#117560) Archanon:
Létezik már PubG lite(katt) és sokkal jobb, mint az emulátoros csoda.
-
Archanon
őstag
Helopelo,
Adott egy Asrock B450M Pro4 alaplapi hangkártya és egy újonnan vásárolt HyperX Cloud Alpha mikrofonos fejhallgató, na meg ugye Windows 10. A problémám a következő, láss csodát: a Windows nem ismeri fel a mikrofont - vagy valami megakadályozza ebben. Az anomália az, hogy a rém gagyi PUBG mobile játék PC-s emulátorjában működik a mikrofonos chat, nem kicsit jó minőségben az eddig megszokotthoz képest (volt egy 500 forintos mikrofonom, működött).
4-5 órája szenvedek mostmár az egésszel, és nem tudom működésre bírni. Hogy lehet az, hogy a PUBG emunál működik a hang, az általánosabb Windows tevékenységeknél teljesen halott? Most beszélek Messenger, Skype hívásokról, de még a Hang vezérlőpulton belül sem vesz semmiféle jelet a Mikrofonhoz, noha csatlakoztatottnak mutatja [kép] .Hibaelhárító azt írja, hogy nincs csatlakoztatva mikrofon a rendszerhez (cáfolnám ugye a Pubg működőképessége miatt), próbáltam már az audio driver Eszközkezelőben történő eltávolítását, gép újraindítását, letöltöttem az Asrock oldaláról is a drivert, azzal is próbálkoztam, lett egy Realtek Audio Console-om is amiről eddig nem tudtam, de abban sem értem el említésre méltó bármit se.
Másik gépre csatlakoztatva működik a mikrofon, szóval ezért sem gondolom, hogy a fejhallgatóval lenne esetleg probléma. Esetleg valakinek bármi ötlete, ilyen esetben mi az abszolút biztos megoldás?
-
S@c@
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Koszi...kipróbálom.
-
vepe
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
, Pacsi...Az csinálta... -
vepe
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Túl sok progi nincs telepítve, Norton360, Cam2pc (fényképszerkesztő), winrar, TC, + a gép illesztői.
Semmilyen szoftvert nem telepítettem mostanában-eddig nem is voltak ezek a jelzések-, tegnap jöttek ezek elő, ami zavaró, mert kb a fotók negyedét kitakarja.
-
King Unique
titán
Ahhoz először nem ártana tudni, illetve elárulni, hogy milyen programok vannak telepítve, melyik jöhet szóba ilyen jelölések, ikonok beállításánál. Zöld pipa lehet a OneDrive miatt, valamint kék nyilak a tömörített mappáknál, fájloknál, de mindkettő más, mint ami nálad van.
-
King Unique
titán
Ez úgy működik, hogy megnézed esetedben mi ébresztette fel alvó állapotból a gépet, a rajta futó Windows 10-et és az alapján alkalmazni egyik-másik, az alábbi leírásban lévő megoldást.
Esetemben pl. UpdateOrchestrator ütemezett feladat ébresztette fel, aminél lehet a vezérlőpult energiagazdálkodásnál letiltani a felébresztési időzítőt, vagy a feladatütemezőben konfigurálni, lásd az előbb linkelt leírást. -
S@c@
őstag
Sziasztok,
Egy olyan dologgal kapcsolatban irnek, hogy win10es gepem random feleled sleep vagy hibernalasbol. Mar mimdent kikapcsoltam amit talalzam... mint alvo modbol feleledest....es a biost is atneztem. Van meg valamilyen mod vagy ez mito van?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi! Valakinek sikerült úgy beállítani a tálcát, ahogy a Win7-en volt? Próbáltam Classic Start, Open Shell átlátszóságot, témaszínt háttérkép alapján, illetve azt is, hogy a tálcán jelenítse meg, de sehogy sem sikerült.
-
atala
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Nem láttam, hogy telepített volna. A Hard Disk sentinel szerint 100/100%-os, és semmilyen hibát nem ír ki.
Köszi! Ezt a két módszert ki fogom próbálni. -
Ablakos
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Húh, a tápvezeték le volt csúszva a hdd-ről. Eszembe nem jutott volna. Most azonnal ok státusza lett a kötetnek a javítás után.

-
King Unique
titán
válasz
atala
üzenetére
Azt írod újraindult. Vagyis netán valamilyen összesítő- / funkciófrissítés telepítése történt és azért indult újra, utána jelentkezett a probléma? Ha igen, akkor az szükség esetén eltávolítható a Windows 10 telepítőjéről bootolva is, nem kizárólag csak a már telepített Windowsba belépve a szokásos módon.
Aztán ez az "Elvileg az SSD nem sérült meg" nem derült ki, hogy gyakorlatilag mit jelent, milyen az állapota, azaz a legújabb (5.61) HDS / SSD gyártónak saját diagnosztikai szoftvere mit mutat. Valamint hogy a gépben SATA-n a fizikai csatlakozás, kábelek rendben vannak-e, szükség esetén másik portban, másik kábellel ki volt-e próbálva.
A BIOS-ban a boot beállítások jók, a megfelelő bejegyzés van beállítva elsődlegesként, azaz maga a fizikai lemez (SSD), vagy UEFI-s telepítésnél a Windows Boot Manager opció?
Ha telepítési adathordozóról bootolva az automatikus javítás nem sikerült, akkor ott a force módszer (+), illetve UEFI-s telepítésnél egy másik is.
Szükség esetén az adatmentés pedig megoldható másik gépen lévő Windows, vagy ugyanazon gépen egy pendrive-ról bootolt Linux Live / WinPE rendszer alól. -
Petyás
tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Ez biztos megoldja?
Mert odáig már eljutottam, hogy leszedtem az összes Visual-t de nem ment fel a driver. Ha kell magának, miért nem tartalmazza, vagy miért nem amiatt reklamál?
De természetesen folytatom a próbálkozást.
Esetleg más ötlet? (mert ott sok minden fel van sorolva, szóval az nekem olyan próbálkozásnak tűnik az AMD részéről is...) -
atala
addikt
Sziasztok!
Dolgoztam a win10-es számítógépemen. Ott hagytam 10 perce, majd amikor vissza jöttem, újra volt indulva, és nem tudott újra bootolni.
Elvileg az SSD nem sérült meg. Meg néztem egy másik gépben rajta vannak az adatok, a windows mappa...stb.
A bios látja az ssd-t. Bootoláskor azt írja ki, hogy nincs oprendszer.
Próbáltam a javítást, de azt írja ki, hogy hiát észlelt, és nem tudja kijavítani. Már próbálkoztam a telepítési adathordozó készítésével, azzal sem sikerült kijavítani.
Tudnátok valami ötletet adni, hogyan tudnám helyrehozni? Fontos lenne, mert sok munka lenne mindent újra telepíteni, sok dolgot nem is tudok. -
movax
őstag
válasz
woolwich
üzenetére
Szét kell nézni a szoftver beállításaiban, a feliratok opciói között, a Charset vagy Character set vagy a Subtitles encoding részben és ott beállítani, Latin, Latin 1, ilyesmit kell nézni. Magyar szöveg esetén Central European. Esetleg használj más szoftvert, pl. PotPlayert.
-
Petyás
tag
Sziasztok!
DDU-val leszedtem a Radeon drivert, hogy ne frissítsem, hanem új legyen fent. (2400G APU lett cserélve RX 570-re).
Azóta leszedte a hálókártya driverét és nem tudom feltelepíteni, pedig előtte ment gond nélkül. Illetve a VGA driver sem megy fel. (1603-as hiba: Visual C...)
Mivel érdemes próbálkozzak?
(Ha lehet, nem raknám újra a rendszert)
Köszönöm! -
pontyos
senior tag
Sziasztok, hardver változás nélkül jöttem át Win 10re, lapon és az egér beállításokban is engedélyezve van, hogy bekapcsolhatja a gépet, még sem teszi, csak az egér LED je kezd el világítani, de a gép nem indul el. Ez a gép win7 esetében, normál kikapcsolás után, egér kattintásra indult. Létezik hogy win10 nem engedi valamiért? Nem találtam sehol erre leírást, köszi szépen
-
Andralin
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a részletes magyarázatot.
Már le is szedtem mindkét vírusírtót. Marad a Defender és így nincs probléma. -
King Unique
titán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
De attól még lehet inbox a driver W10-ben és úgy nem meglepő, ha újratelepíti törlés után. Amúgy meg kikapcsolod a driverek automatikus telepítését, le volt írva.
-
válasz
King Unique
üzenetére
De nem lehet aktív internetkapcsolat, mert laptopon akarom törölni az AC-8260 driver-ét, miután törlöm nincsen már vezetéknélküli kapcsolat, UTP kábel pedig nincs beledugva.
-
Csupingo
veterán
válasz
woolwich
üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy ilyenkor a feliratnak megfelelő karakterkészletet kell telepíteni. Sokszor mellékelik is a felirat mellé. Ha nincs, akkor talán a felirat file-ba belenézve, rá lehet jönni, hogy mit használ.
Lehet, hogy srt-nél nem kell (vagy a file nem tartalmazza a betükészlet nevét), csak formázott feliratnál, pl. ass.
-
King Unique
titán
válasz
_stick_
üzenetére
Akkor megnézed, hogy azon belül melyik az a nem átirányítható mappa, van-e megfelelő jogosultság az áthelyezéséhez, stb. Egyébként megoldható a felhasználói mappák áthelyezése, ahol ha a letöltések sikerült, akkor normál esetben nyilván a dokumentunok mappánál is működnie kellene.
Vagy másik megoldásként utólag nem erővel áthelyezni kellene a felhasználói mappákat másik meghajtóra, hanem lemezterületet felszabadítani a C-n, vagy az új tartalmak mentési helyét eleve másik meghajtóra tenni. Vagy nagyobb tárolókapacitású rendszermeghajtót használni, a rendszerpartíció (C) méretét növelni, ha helytelenül (túl kicsi) lett megválasztva.
-
woolwich
tag
Sziasztok,
Nem tudom, hogy a Windowszal vagy a KMPlayerrel van problémám, de mivel utóbbi topicja majd' 2 éve halott így ide dobnám be.
Filmet/sorozatot szeretnék nézni francia felirattal.
A video file adott ill. a felirat is (.srt) de valami nem ok a karakterkészlettel, mert ha csak simán megnyitom a feliratot a francia nyelv által használt karakterek helyett random karakterek jelennek meg.
Mit kellene átállítanom, hogy értelmes feliratot kapjak?
Köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Mert aktív internetkapcsolat mellett az alapértelmezett a driverek automatikus telepítése, frissítése. Ha manuálisan akarod telepíteni a drivert, akkor vagy offline módban teszed, vagy letiltod az előbbit.
-
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogyha letörölöm a hálózati kártya driver-ét, majd manuálisan akarom installálni, akkor miért van az hogy még el se indítom a telepítőt, már a Windows újra feltette magától a hálózati kártyát.
Ez ki van kapcsolva, de úgy tűnik nem ez lesz a megoldás.
-
King Unique
titán
válasz
Graphics
üzenetére
Igen, Microsofttól, hivatalos viszonteladótól, egyéb megbízható boltból/webshopból, már ha NAV biztos licenc kell céges használatra. Vagy ha annyira a hardverapróról akarsz, akkor ott is vannak olyanok, akik kiemelik a céges vásárlást és lehet náluk utalni (pl.). Aztán hogy az utóbbiaknál ténylegesen mennyire oké egyik-másik, az passz.
-
King Unique
titán
válasz
Andralin
üzenetére
Egy másik válaszban részletezve van, hogy milyen okai lehetnek az ilyen problémának. Ahol nyilván nem a Windows-frissítés a gond, sőt az másnál inkább megoldott hasonló problémát, hanem a leírtak alapján esetedben is a 3rd party antivírus szoftver, mint másoknál az Avast: [link], [link], [link]. Illetve úgy látszik már az AVG is átvette ezt a jó szokást, bár annyira nem meglepő, hiszen felvásárolta az előbbi...

Ha az AVG-nél nem lehet beállítani, hogy ne blokkolja erővel az USB-s meghajtókat, a legújabb programverziónál is ez a helyzet, akkor marad az uninstall és helyette a beépített (Defender), vagy másik külső védelemi szoftver (pl. ESET) használata, amiknél nem áll fenn ilyen probléma.
-
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv

Tud valaki segíteni megbízható áfás számlás retail kulcsra eladót, üzletet?
Hardveraprón nézelődök, de csomónál csak PayPal van, nekem az nem jó, mert cégre kellene, és csak átutalással menne a dolog.
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a digital signature teljesen meg van borulva egy friss installnál.
A rendszer nem bízik semelyik Microsoft által aláírt driverben, nem lehet telepíteni .Net frissítéseket, stb.
Találkozott valaki ilyennel? -
Sziasztok!
MCT-ről leszedett rendszert, szépen belaktam, hiba nélkülk működött.
A múlt héten szólt a gép, hogy frissítés van és ő csinálja.
Az óta:
- Elindítom a gépet, néha elkezd boot-olni, energiatakarékosba teszi magát a monitor és csak jár a gép.
- Az előbb meg csak neteztem, lefagyott a gép internetezés közben, hallom újraindul és ment a monitor energiatakarékosba.Merre induljak el a hibával?
Szerintem a Win frissítés kavart be.
-
Andralin
aktív tag
Ezek szerint az AVG-nek ez egy ismert hibája?
Javítás nincs még rá?Ha azt mondjátok biztos elég védelem a beépített Defender, akkor hagyom csak azt, mert fontos, hogy lehessen pendrive-okat használni a gépen.
-
Andralin
aktív tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Megvan a lúdas! Nem a frissítések.
Elnézést, de egyszerre teszteltem két lépést. A legelső frssítést és az AVG feltelepítését.
Konkrétan az AVG Free telepítése után lesz képtelen felismerni új USB eszközt.
Ha letiltom a védelmet ideiglenesen, az nem segít. De ha teljesen eltávolítom az AVG-t, akkor ismét rendben felismeri az eszközöket.Erre esetleg tud valaki megoldást?
Gondolom, hogy fel lettek téve rendben a driverek, mert minden rendben működik amúgy. Innen a Hardverapróból rendeltem, használatra kész állapotban telepítve. Én már csak pár apróságot, játékot teszek fel a havernak aki rendelte a gépet.
-
ddmb
aktív tag
Win 10 (1909) x64 Enterprise "N" van a céges laptopomon, és egészen a .752-es verzióig nem volt gondom. Amióta felment a .778-as verzió, onnantól kezdve a külső monitorom bizonyos időközönként elfeketedik 2-3 másodpercre, mintha kikapcsolna, aztán újra visszajön a kép. Félóránként 1x minimum megtörténik ez a dolog, és már kezd idegesíteni. A gépet újraindítottam, de ezután is csinálja. A kijelző egy Dell, ami minidisplayporton kapcsolódik a Thunderbolthoz. Semmit nem babráltam a Windows-ban az utóbbi hetekben, szóval ezért gondolom, hogy a Windows update okozza az anomáliát. Másnak is csinálja? Van rá valami megoldás?
-
válasz
Andralin
üzenetére
És a gyártói oldalról fel vannak téve manuálisan a driverek? Azért kérdezem, mert ilyen gépet állítottam be vagy 2-3 db-ot is az almult évben, win10-el, és nem volt, és azóta sincs az ügyfélnek ilen gondja. Mondjuk én mindig leszedem az uj win10 image-t a MCT-vel és úgy teszem fel a legfrissebbet.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Új win10-en szeretném a dokumentumok könyvtárat áthelyezni C-ről egyik másik meghajtóra. (jobb klikk, tulajdonságok, hely, stb... a letöltések már sikerült) A következő hibaüzenettel nem engedi végrehajtani a parancsot:
Nem sikerült áthelyezni a mappát, mert ugyan ezen a helyen egy nem átirányítható mappa van. Hozzáférés megtagadva.
Hogyan tudnám áthelyezni?
Köszi! -
Andralin
aktív tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
A gép típusa: DELL Optiplex 7010 SFF | I3-3240
Megnéztem 4 db biztonsági frissítést tesz fel első netre engedés során illetve egy Intel videókártya driver frissítést. Más driver frissítés nem történik.
A videókártya driver frissítése esetleg bekavarhat az USB eszközöknek?Van image-em a kiinduló állapotról, azt pakolgattam vissza már egy jópárszor, és nézem hol vérzik el a pendrive-ok felismerése. De a jelek szerint rögtön az első frissítések után, előtte még semmi gond.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Elektromos autók - motorok
- Motoros topic
- Borderlands 4
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman T4 PLUS 400W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

, Pacsi...Az csinálta...