2019. július 19., péntek

Gyorskeresés

Hibernált NTFS meghajtóról adatmentés Linuxal (Lubuntu 14.04.5)

Írta: | Kulcsszavak: asus . windows . linux . lubuntu . hibernálás . NTFS

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Első videós segítségnyújtásom. A mostani Windows Operációs Rendszerek (Windows 8, 8.1 és a 10-es) Hibernációt alkalmaznak a gyorsabb boot idő eléréséért. A hibernált meghajtókat nem lehet másik számítógépben és Linux Operációs Rendszeren csatolni.
A videóban Lubuntu 14.04.5-ös verzióban mutatom meg, hogy lehet egyszerűen, terminál nélkül megoldani ezt a problémát. Persze, működik minden Live CD-n, amin megtalálható a Disks (Lemezek) program.

Hozzászólások

(#1) dark2


dark2
(fanatikus tag)

Köszönöm szépen! :R Nekem nagyon hasznos, mert néha a gépemen a win visszakapcsolja a fast boot-ot, olyankor ugyanígy nem lehet felcsatolni az ntfs partíciókat.

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#2) lev258


lev258
(PH! kedvence)

Biztos lesz, akinek hasznára válik a segítő videó, de engedj meg pár megjegyzést hozzá.
Windows alatt teljes leállításhoz elegendő a Shift-et nyomva tartani, amikor rányom az ember a kikapcsolásra (legalábbis amíg meg nem változtatják ezt a lehetőséget).
A ro valójában read-only, vagyis Linuxon az így felcsatolt partícióra nem lehet fájlokat másolni, vagy azon módosítani. Ez a hibernálás miatt van így, nehogy a fájlrendszer sérüljön ilyen helyzetben beavatkozás miatt.

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#3) tghwinner válasza lev258 (#2) üzenetére


tghwinner
(újonc)

Olyankor viszont, mikor egy hardver hiba miatt (legtöbbször bad sectoros HDD) már az Indítási Javítás se hozza vissza a Windowst, akkor ez igen is nagy segítség az adatmentésben.

[ Szerkesztve ]

(#4) lev258 válasza tghwinner (#3) üzenetére


lev258
(PH! kedvence)

Remélhetőleg olyan problémája senkinek se lesz, az már ennél jóval veszélyesebb helyzet.

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#5) ivana válasza lev258 (#2) üzenetére


ivana
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mondjuk a windows félet hibernálós fastboot csodát szerintem alapból érdemes letiltani. Normális SSD-s rendszer gyorsul tőle :)

(#6) lev258 válasza ivana (#5) üzenetére


lev258
(PH! kedvence)

Viszont nem egyszer történt már meg, hogy egy Windows frissítés visszakapcsolta a felhasználó tudta nélkül. Nem én mondom, hanem az internet.

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#7) tghwinner válasza ivana (#5) üzenetére


tghwinner
(újonc)

Nekem ez az első lépésem, ha hozzám kerül egy gép. A hibernálást kikapcsolom mindig. De ezt ugye sok rendszergazda nem csinálja meg...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.