- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok.
na hátha kapok választ erre már. kb. jó hete küzdök net sávszéllel. A 7végén végre eszembe jutott, hogy a folyamatos megszakadásoknak sokféle oka lehet. így mikrohullámú net miatt teszteltettem az átjátszó ping-idejét, valamint néztem pl. a google elérési idejét.
mindkét ping érték erősen ugrál, vagyis minimum 9 és háromezer akarmennyi között random produkálva az értékeket, folyamatos szakadásokkal tarkítva.értsd: 9, majd 24, 30, 12 jel elveszik, majd 10, 320, 25, 2856, 20 jel elveszik. Na már most: kikapcsoltam a védelmet 1 percre, de semmi értelmeset nem változott ugyanúgy megmaradtak a megszakadások bármit bárhonnét töltök.
gondoltam arra, hogy router...de nem hiszem vannak olyan időszakok, amikor nem, vagy nem nagyon szakad semennyire.
gondoltam arra, hogy hálókártya, de nem tudom mi alapján se kizárni se biztosan arra fogni.
nincs a hálózaton semmilyen más eszköz
gondoltam arra, hogy az 5 ghz-es wireless miatt talán nem lát a tetőn lévő eszköz az átjátszóra és útban van - mondjuk 1 fa, ami tavaly óta magasabbra nőtt és amikor fúj a szél közrejátszik, amikor meg nincs nem. de ezt sem gondolnám, mert van néha szélcsend, amikor viszonylag jól megy, és van, amikor nincs is....
hát végére azt gondolom szerelő lesz belőle, de jól jött volna sok-sok ötlet...
amit köszönnék előre
-
haxiboy
veterán
válasz
Tomi_78 #118795 üzenetére
Sokféle megoldás létezik de hogy egyidőben használható teljes értékű rendszert kapjatok virtualizálni kell.
ESXi-nek van ingyenes változata ami erre a célra megfelel, kelleni fog 2 GPU, a megfelelő mennyiségű ram és CPU power.
ESXI-ben az egyes eszközöket passtrough móddal át kell adni az egyes vm-eknek így lehet a perifériákat külön-külön illetve a gpu-kat külön az egyes vm-ekhez csatolni.
A másik lehetőség a vékonykliens használata, de ez legálisan csak a szervereken elérhető RDP Cal-ok vásárlásával. De itt a vékonykliens egy külön eszköz, nem fizikailag van csatlakoztatva a hardver.Azt hozzátenném a virtualizációhoz hogy az ESXi egy bare metal hypervisor, így bármilyen OS guest OS-ként működik tehát nem az van hogy bootoláskor betölt az OS hanem betölt a hypervisor, elindítja az OS(eket) stb stb, némi teljesítmény vesztésre mindenképp számítani kell.
-
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy Windows 10-nél lehetséges-e az, hogy egy számítógépre két felhasználót alkalmazzunk? Tehát van egy számítógép, és arra két monitor meg két billentyűzet két egérrel csatlakoztatva? Bonyolult az ilyesmi? Sok a buktatója?
Illetve a másik kérdésem, hogy a Windows 10 hogyan kezeli az USB-s nyomtatókat? Mert most van egy ilyen, ami virtuális USB001 porton keresztül van csatlakoztatva, de egyáltalán nem hajlandó nyomtatni, mindig visszaáll offline állapotra, ha megpróbálnám. Hogyan lehet ezt működésre bírni? Rakjam át egy másik USB portra és azzal jó lesz, vagy hogy? -
zolee001
őstag
válasz
Cs1csó #118793 üzenetére
Ez egy "belső" eszköz, nincs USB-n csatlakoztatva a géphez semmi.
Egyes ratyi gyártók az alapra integrált ebben az esetben Lan adaptert usb-n kötik össze (csatlakozás belsöleg) a pci-
vagy pci express csatlakozás helyett,és itt is belsö csatlakozás értendöDev managerben láthatod hogy hova van csatlakozva pl
LocationCI bus 3, device 0, function 0
-
Cs1csó
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #118790 üzenetére
Majd leírom a pontos típusát, de igen egy HP notebook-ról van szó.
zolee001
Ez egy "belső" eszköz, nincs USB-n csatlakoztatva a géphez semmi.
Egyszer az asztali PC-n is volt egy hasonló "anomália" vagy 4 éve, amikor egy rossz Nvidia driver telepítése utána azt írta, hogy " a GTX 970 kártya biztonságosan eltávolítható" vagy valami ilyesmi tehát a gépben lévő dedikált VGA-át is kiadta volna
Ami ugye szintén be van építve, mint ahogy az ebben lévő ethernet vezélrő is a gép része fixen (hogy hol van azt nem tudom gondolom a burkolat alatt beépítve)Tegyük fel belül "USB" kapcsolaton csatlakozik akkor pl. registry-ben valahogy letiltható?
-
King Unique
titán
válasz
erikke17 #118786 üzenetére
Ha teljes leállítást akarsz, akkor kikapcsolod a gyorsindítást, vagy a Shift + leállítás módszert használod, magát a hibernálást nem feltétlen muszáj, pláne ha használod. Aztán ha alvó állapotból felébred a laptop, a rajta lévő W10, akkor megnézed mi ébresztette fel és kiiktatod. Vagy ha nem akarod altatni, akkor az is beállítható, hogy a laptop fedelének lehajtásakor, bekapcsológomb megnyomásakor mi történjen.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #118788 üzenetére
A BIOS menüben nem sok beállítási lehetőség van, de megnézem, köszönöm. HA ott nem találok erre opciót akkor van más lehetőség, vagy ezzel kifújt?
Egy olyan opció volt az eszközkezelőben, hogy " a gép kikapcsolhatja az eszközt hogy energiát takarítson meg" az elől kivettem a pipát, ez az eszközkezelőben a tulajdonságok között volt, de ha jól tudom volt utána egy gép újraindítás és még utána is ott volt de ezt is megnézem.
-
válasz
Cs1csó #118787 üzenetére
Ha van a BIOS-ban olyan opció, hogy LAN Power saving, akkor tiltsd le.
errike17 #118786
Admin joggal indítsd a parancssort és futtasd ezt a parancsot
powercfg -h offAz energiagazdálkodásnál meg állítsd be a bekapcsoló gomb funkcióját leállításra: [kép]
-
Cs1csó
titán
Van egy notebook "Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet" eszközzel am ugye a vezetékes netet adja. A probléma, hogy fixen ott a tálcán az "eszköz eltávolítása" ikon és ott azt mutatja, hogy ezt az eszközt "ki lehet adni" kb. mint amikor egy pendrive van csatlakoztatva.
Ezt valahogy meg lehetne szüntetni?
-
erikke17
őstag
válasz
King Unique #118781 üzenetére
Újra húztam a dolgot este most már szuperál minden ahogy kell
Viszont egy hiba ugyan úgy megmaradt ami végett újra telepítettem. W8.1 volt előtte rajta de a system egyik magot fullon járatja.
Konkrétabban a system folyamat alatt az acpi.sys. Nem értem miért van ez, hogy új windowson is teker. Ami fura ha le állítod laptopot ki kapcsol ugyan de megy tovább. Pár perc után el indul windows ha nem állítod le hoszú gombnyomással. Sanda gyanúm ez valami hardveres hiba lesz -
janos1988
addikt
Az utóbbi hetekben egyre többet akasztja meg a gépet 1-2-3 percre két folyamat. Az egyik a Szolgáltatás diagnosztika, a másik pedig az Antimalware Service Executeable. Mitől keltek ennyire életre?
-
törölt tag
Sziasztok.
1 kicsit bele szeretnék nyúlni pár dologba, tudnátok segíteni ?otthoni pc jelenleg 32 bites win10 pro fut, laposon 64 bites win10home.
egységesíteni szeretném, magyarul: laposra is 64 bites win10 pro, meg a pc-re is. Gondolom a laposon lévő rendszerre elég egy 64 bites pro kulcs...a pc az más tészta. azt újra kell rakni a 64 bit miatt. jogtiszta és ms fiókos win és office előfizetés tartozik hozzá...
a kérdés az office-ra vonatkozna: kell-e bármit is mentenem a jelenlegi levelezés alól, vagy ha újraraktam a rendszert és bejelentkezem az ms fiókba minden működni fog és minden beállítás látszik, minden levél meglesz ?
-
King Unique
titán
válasz
seger #118766 üzenetére
Ha az utóbb leírtak alapján HDD a rendszermeghajtó, akkor annál nem meglepő, ha bootolás, illetve bejelentkezés után kell pár perc a telepített programoktól, automatikusan induló folyamatoktól is függően, amíg teljesen feláll a rendszer. Erről pont nemrég volt szó itt, meg hogy az SSD sokat dobna rajta, jó eséllyel megoldaná a problémát. Egyébként ha be van kapcsolva a gyorsindítás, akkor maga a bootolás HDD-nél is lehet viszonylag gyors, ellenben utána amíg teljesen startra kész lesz a rendszer, annak kellhet pár perc. De az is úgy értendő, hogy már bejött az asztal és nem a bejelentkezési képernyőn áll addig. Ha esetedben az utóbbi, akkor az nem éppen normális... De ha laptop az alany, meg abban is valami régi, tetű lassú HDD, akkor annyira nem elképzelhetetlen.
-
King Unique
titán
válasz
erikke17 #118775 üzenetére
Konkrétabban, részletek, vagy azokat nekünk kell kitalálni?
Amúgy meg vsz nem megfelelően lett kiírva a telepítő a pendrive-ra, vagy a BIOS-ban nem annak megfelelőek a bootolási beállítások, de lehet akár a pendrive hibája miatt is, stb. Ha majd írsz konkrétumokat, hogy mit-mivel-merre-hogyan, akkor majd lehet pontosabb választ adni.
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Asus X554L laptop Win10-el.
Az a probléma, hogy tegnap még teljesen rendben volt rajta minden, de mára meghulyult a billentyűzet.
Full nem azt érzékeli, amit lenyomok. Pl R betűre beirja, hogy r5io...W-re 00zr... mikor mit.
Próbáltam:
- Akksi ki, várni kicsit és be.
-Eszkozkezeloben bill eltávolítása.
-Nyelv atvaltasa bevitelnel.Nem javult a helyzet. Mi lehet a gond?
USB-s masik bill működik, képernyő bill szintén. -
seger
addikt
Mitől lehet az, hogy gép induláskor (viszonylag gyors), de amikor felhaszáló bejelentkezés van, kiírja a nevet és hogy üdvözöljük, ott vagy 3 percig teker mire elindul...
-
moseras
tag
válasz
Winnie The P #110916 üzenetére
Üdv!
Nálam megoldódott, nem raktam újra a Windowst, rendszeresen frissül, 2 napja vettem észre, hogy az idő szinkron megjavult, próbáltam kézzel is indítani, úgy is működik.
Imi.
-
erikke17
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #118759 üzenetére
Meg persze már lefrissítette magát. Teszek egy próbát holnap újra húzom max még 1x..
Be van ragadva olyan mint ha mindig nyomnád van ezekben a gépekben méter márKing Unique : Már lefrissült
Igen sőt még barátnőmnek is ilyen van azon is W10 fut gond nélkül de hogy ennek mifene baja van... Még friss windows csak le frissült aztán ennyi mert ezzel a mocsokkal harcoltam.
zolee001 : Igen az Intel AMT Driver fel is került. de valami nem kóser. -
King Unique
titán
válasz
erikke17 #118754 üzenetére
Telepítettél rá egy Windows 10-et, de az nem derült ki, hogy melyik verziót, meg hogy az naprakészre lett-e frissítve a Windows Update-en, vagyis a szükséges és megfelelő eszközillesztők + összesítő frissítések telepítve lettek-e, illetve a szükséges újraindítások megtörténtek-e, stb. Ha nem, akkor addig nincs miről beszélni. Amúgy jó régi laptop, a gyártó weboldalán driverek is max. W7-ig vannak hozzá... De ha neked is ilyen van és azon oké a W10, akkor elvileg a másik ilyenen is működnie kellene.
+ Az sem derült ki, hogy helyi fiókkal / Microsoft-fiókkal, beépített (Defender) / külső antivírus szoftverrel van-e használva a rendszer, mert azok, azokkal kapcsolatos beállítások függvényében is lehetnek anomáliák (bővebben). -
válasz
erikke17 #118754 üzenetére
WU megvolt? Laposokhoz igen gyakran érkeznek, mindenféle "gyártóspecifikus" frissítések, a legelcseszettebb neveken, ritkán az sem mindig egyértelmű a frissítés nevéből, hogy mihez tartozik... Ettől függetlenül, amíg talál frissítést a W10, addig csak frissítsél.
Az, hogy a touchpad egyik gombja nem jó, arról meg lehet, hogy a húgodat kellene megkérdezni, lehet, hogy már korábban sem volt jó, csak mélyen hallgat róla...
(olyan előfordulhat, hogy komplett nem megy a touchpad, de hogy csak egy gombja nem működik, az igen ritka, bár számtek-ben semmi sem lehetetlen)Szerk: Bocs, csak közben hoztak pár döglött masinát...
1. Szóval ha csak simán bebootolsz egy Windows telepítőről vagy Live Linux-ról és ott sem műxik a bal gomb, akkor az nem driver probléma, hanem a touchpad-nak véres a torka.
2. Az USB portokkal kapcsolatban még annyit tehetsz, hogy ha a BIOS-ban van olyan opció, hogy USB EHCI vagy USB xHCI (vagy hasonló), akkor azt kapcsold ki, ha meg ki van kapcsolva, akkor be.
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Húgom gépére telepítettem egy W10-et Elitebook6930p
Nekem is ilyen gépem van hiba nélkül fut a W10 rajta, ezen nem tudom életre kelteni az USB portokat. Intel usb driver szoftver ismeretlen hibával leáll. Eszközkezelőn keresztül próbálom ott szintúgy nem megy. Egér nem megy, de USB kulcsot meg fel ismeri...
Ráadásul tuchpad balgombja halott igy egér hiányábal nem egyszerű machinálni vele
Ötletek?
Előre is köszönöm. -
mpo
veterán
A vita helyett ezt olvassátok el:
[link]
Privátban nektek nem megy? -
r4z
nagyúr
Sziasztok!
A NAS-omra non-stop VM-kent vagy kontenerkent szeretnek Win10-et telepiteni, hogy ha valamihez szukseg van Windowsra, tudjam hasznalni remote desktoppal. A fo szempont az lenne, hogy ne kelljen karbantartani, ne frissitgessen, mint a hulye, es ne zabalja az eroforrasokat feleslegesen. A biztonsag nem erdekel, el lesz kulonitve.
Van valami praktika, amivel teljesen ki lehet loni a frissiteseket? Vagy erre a celra egy lightos Windows server kiadas, esetleg a WS Core Docker kontener is hasznalhato lenne?
-
mokus1
addikt
válasz
King Unique #118737 üzenetére
Már sehogy mert teljesen formaztam a lemezt. Délután atfutok rajta. Egy gép van otthon úgyhogy picit megvagyok love.
-
-
mokus1
addikt
válasz
King Unique #118722 üzenetére
Bootolni fog újra akartam tenni.
Nem fog menni akkor az mbr partíció? Új pendriveot csináljak?
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #118705 üzenetére
A 1903-as verziónál az van, ami le volt írva. A 1909-nél nálam is megmaradt a 365+30 napos halasztási lehetőség, sőt az értékek módosítása után is, vagyis annál már nem tűnt el, mint az előbbinél. De ez is funkciófrissítés után, mert tiszta telepítésnél már nem feltétlen lesz ott a beállítás, sőt most pl. 2004 Pro clean install után nálam eleve nem volt olyan a speciális beállításoknál. Meg az már korábban is le volt írva, hogy okafogyottá vált a beállítás, ha egyrészt lehet a Pro kiadásnál 35 napig szüneteltetni a frissítéseket, másrészt az új funkciófrissítést elvileg csak választhatóként fogja felajánlani a Windows Update még aktívan támogatott Windows 10-verziónál.
-
King Unique
titán
válasz
tobias40 #118723 üzenetére
A téma topikjában is volt ilyen eset, ott is a megállapítás a memóriakártya hibája volt (ha az USB-s adapter hibája kizárva, + ha az ott javasolt program sem használ), a javaslat pedig a garanciális csere volt.
Már ha még garanciális, mert ellenkező esetben nyilván kb. kuka és lehet helyette újat venni.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
tobias40 #118710 üzenetére
Nekem egy meghibásodott kártya produkálta ugyanezeket a jelenségeket (semmilyen eszközben sem tudtam újraformázni). A megoldás tartalom lementése után csere lett.
Esetleg az segíthet, ha régi "nagyméretű" SD kártyáról van szó, azokon még van fizikai írásvédő pöcök, annak állását érdemes ellenőrizni. -
King Unique
titán
válasz
mokus1 #118717 üzenetére
Nemrég egy másik válaszban volt leírva, linkelve, hogyan is kellene a W10 ISO-t pendrive-ra kiírni, meg W10-et pendrive-ról megfelelően telepíteni. + Az adott hibakódnál is vannak különféle megoldási javaslatok. A Rufus esetében meg számtalanszor le volt már írva, hogy ha UEFI-s telepítő készítése a cél, akkor értelemszerűen a GPT-UEFI sémát kellene választani az MBR-BIOS helyett. Bár bizonyos esetekben működhet akár CSM módban is a telepítés és bootolás NVMe SSD-nél (példa), de modern hardver és OS esetében esetében adja magát az UEFI. Meg ugye az sem árt, ha támogatja a hardver, a BIOS a bootolást NVMe SSD-ről, mert ezt is be szokták nézni egyesek, aztán utána meg a csodálkozás, hogy miért nem bootol.
-
King Unique
titán
válasz
tobias40 #118710 üzenetére
Első körben a kamerában kellene megpróbálni formázni, ha eleve ott volt használva. Ha ott nem lehet, akkor lehet a memóriakártya a fos... Meg a Windowsnál is úgy működik ám, hogy ha ott szoftveresen van beállítva írásvédettként, akkor az eleve be/ki kapcsolható. Ha esetedben kikapcsolás után is írásvédett marad, nem lehet parancssorban sem törölni és formázni, akkor lehet az USB-s adapter, vagy a memóriakártya a fos... Ha másik adapter használatánál, valamint a gép foglalatába közvetlenül csatlakoztatva is ez a helyzet, akkor meg egyértelműen az SD-kártya, ami az ilyen flash vackoknál nem újdonság.
-
mokus1
addikt
KB. Feloraja szenvedek a Windows telepitessel.
Van egy Windows 10 telepítőm pendriveon rufussal elkeszitve. (mbr partíció, szerintem ez lesz a gond)Nvme ssdre telepítenek, de egyfolytában 0x80300024 hibakodot kapok.
-
flash-
veterán
üdv
van tippetek hogy win 10 x64 hun hoz hol(webáruház) vegyek kulcsot? állítólag vannak már párezer forintosak is nem tudom ezek közül melyik jó?ötlet? -
Tiger.
nagyúr
Alvó módból ébresztettem és ezt irta, nem mindig csinálja.
System services exeption. Mi ez? -
tobias40
veterán
Hátha itt vki tud megoldást:
"
Hogyan és mivel tudom letörölni vagy formázni az sd kártyámat amit a kamerában használtam és vannak rajta felvételek?
Próbáltam már a 70 mai kamera készülékkel(kiírja hogy formázva de ott maradnak az adatok),sd formatter-el és a winfos-al is de nem törli le.
Ugye ebben a kamerában volt használva és ez csinálta a videókat a kártyára!
Megszüntettem az írásvédettséget és rejtett file a winfosban de miután megpróbáltam törölni vagy formázni,visszarakta rá az írásvédettséget!
Mivel töröljem végleg mert másik eszközben szeretném használ de így nem tudom.."
-
"optional component"
Ja, oké, köszi, kiment a fejemből, hogy valamikor kiszedtem onnan.
Ezért nem jelent meg a szolgáltatásoknál.
Egyébként nem okozhat problémát az IE hiánya, letiltott státusza? (Nekem mondjuk semmi gondom nem volt ezzel, pedig úgy néz ki, jó régen le van tiltva.) De mostanában olvastam, hogy egyes programok még kereshetik, meg a szolgáltatásoknál való letiltás esetén is kiírja, hogy ez hatással lehet más szolgáltatásokra és programokra. (Érdekes egyébként, mert amikor a gépház opcionális szolgáltatásoknál tiltja le az ember, akkor nem ír ki semmi ilyen figyelmeztetést, így ott bátran meg lehet tenni.
)
-
válasz
King Unique #118609 üzenetére
"van/marad ott az a beállítás, ha tiszta telepítés történt és nincsen piszkálva (0-n van), + funkciófrissítés után akkor, ha előzőleg nem volt módosítva (0-n van)"
Köszönöm, de továbbra sem értem.
Nekem tiszta telepítésem volt valamikor, akkor ott volt a lehetőség. Úgy emlékszem be is állítottam a frissítés-késleltetést. Aztán gondolom jött egy funkciófrissítés, a lehetőség eltűnt, most meg megint ott van.
-
-
válasz
Cs1csó #118667 üzenetére
"AZ IE-t is jó ötlet kigyomlálni."
Nekem még 1909-em van, de abban nincs benne az Internet Explorer. Legalábbis a szolgáltatásoknál nincs, ahol eddig ott volt, és ki lehetett kapcsolni. (És mindig figyelmeztetett, hogy a kikapcsolás hatással lehet más szolgáltatásokra, így inkább sosem kapcsoltam ki.) Ettől függetlenül még benne van az IE a winben?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BMW topik
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- OpenWRT topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kuponkunyeráló
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- 2db Intel D3-S4610 1.92TB 2.5" szerver SSD (4 órát ment)
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest