Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz Archanon #16961 üzenetére
Ilyenkor jönnek sokan, hogy náluk a Defender bezzeg milyen jó, meg elég mindenre.... nagyon tudatos felhasználással és kiegészítő védelmekkel (böngésző kieg., aktív MBAM, külső tűzfal) lehet. DE, mint AV, alapból elég gyenge és jócskán le van maradva a konkurenciához képest...Aszem vírusírtó topik utóbbi 2 tesztje is elég beszédes: [teszt1], [teszt2].
Szal szerintem védelem terén továbbra is jobban jársz az ESET termékeivel. -
törölt tag
válasz Archanon #16961 üzenetére
Ha ésszel netezel, valóban elég a Defender. Heti 1-2 alkalommal lefuttatom a Malwarebytes-ot, használom a CryptoPreventet, be van kapcsolva a SmartScreen IE alatt is, nekem ennyi bőven elég, mellesleg sosem kap be semmit a gépem. Akkor minek tegyek föl erőforrásigényes vírusirtót? Az sem talált soha semmit. Néha tévesen beriasztott, de ennyi. Szóval el lehet lenni külön vírusirtó nélkül megfelelő netezési, géphasználati szokások mellett.
-
törölt tag
válasz Archanon #16966 üzenetére
akkor amíg valamilyen szinten ki nem forr jobban a rendszer,addig térj vissza vagy a 8.1-re vagy a 7-esre. És amikor már oly infókat szivárogtatnak,hogy van oly jó,és stabil rendszer mint a 7-es akkor sztem már át lehet rá térni,váltani. De kinek a pap,kinek a paplan.
-
Döglött Róka
veterán
-
Taci
addikt
válasz Archanon #103095 üzenetére
Ha a külső HDD-ről is gyorsabban boot-ol, akkor ott a gépben lévő HDD-vel lesz probléma. Ha esetleg van hozzá türelmed, futtathatsz rajta valami HDD Benchmark tool-t, és akkor látni lehet, hogy valóban a HDD a ludas-e. (Főleg ha megosztod az eredményt itt velünk, és össze tudjuk hasonlítani )
-
King Unique
titán
válasz Archanon #103095 üzenetére
Amit leírtál, az még úgy is abnormális, ha a laptopban egy lassú, 5400-as HDD a rendszermeghajtó. Az, hogy a HDD hibája-e (pl. gyenge / hibás szektorok), meg van-e adatátviteli probléma (pl. hibás adatkábel), megmondja pl. a HDS. Meg lehet nem ártana egyéb komponenseket (pl. RAM) is tesztelni, akár BIOS-t frissíteni, stb. Valamint ha van rá lehetőség, akkor a mostani HDD-t átmenetileg kivenni és másik HDD / SSD meghajtóval is kipróbálni, sőt eleve inkább az SSD lenne a nyerő a jóval gyorsabb működés szempontjából.
Ha USB-ről bootolva a másik HDD-n lévő Windows megfelelően működik ugyanazon a laptopon, akkor meg pláne esélyes, hogy a HDD-vel, vagy a fizikai csatlakozással nem stimmel valami. Egyébként a Windows USB-ról történő bootolásához alapesetben WTG szerinti telepítés szükséges, de bizonyos esetekben akár a SATA-n telepített rendszer is elindulhat így, valamint átkonvertálható WTG-re. A Windows 10 ilyen téren (is) eleve rugalmas.
[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz Archanon #103102 üzenetére
Hát igen, ahogyan sejthető volt, nem teljesen stimmel a HDD-vel minden... Bár a HDS aktuális verziója az 5.50-es és eleve azzal kellett volna ránézni, de az SSD-kkel ellentétben az X-szel régebbi verziók HDD-knél inkább mutathatnak reális eredményt. Ha az utóbbi a helyzet, akkor a 33 db, még függőben lévő gyenge szektor okozhatja az irreális mértékű belassulást. Ha még tovább romlik a lemez állapota (esélyes), akkor ez pedig csak fokozódhat. Plusz az adatvesztés lehetősége is, vagyis a fontos fájlokat lehetőleg jó lenne minél előbb lementeni, amíg még olvasható egyáltalán a lemez felülete.
Szóval ha van rá lehetőség, akkor másik HDD / SSD meghajtóval is ki kellene próbálni. Sőt, ezt a mostanit eleve lecserélni egy megfelelő állapotúra. Ráadásul a 2087 nap működése idő alapján már amúgy is elég viseltes lehet. Ha cserére jelenleg nincs lehetőség, akkor átmenetileg tudod használni a gépet a másik HDD-ről USB-n bootolva a Windowst. Ezt a hibás lemezt pedig akár ki is lehetne venni, mert másik eszközről történő bootolásnál is megakaszthatja a folyamatot.
[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz Archanon #103106 üzenetére
De hisz pont azért linkeltem a program weboldalát, de mindegy.
A másik HDD-nél a 3+5 perces bootolási és bejelentkezési idők megint abnormálisak, de ott akár a hibás belső HDD is megakaszthatja átmenetileg a bootolást, mint már említve volt. A telepített programok ilyen mértékben nem nagyon valószínű még HDD-n sem, azok miatt inkább a rendszer felállása lehet hosszas, ha bejelentkezés után sok program, azok háttérfolyamata indul el automatikusan. -
King Unique
titán
válasz Archanon #111827 üzenetére
Ha a rendszermeghajtó (SSD) kivételével teljes hardvercsere történt, ellenben OEM licencről van szó, akkor nem meglepő, ha az új gépen nem aktiválható a Windows. Amúgy meg lásd egy másik válaszban leírtakat. Vagyis ha OEM licenc, akkor alapesetben nem támogatott a hardvercsere, mivel ahhoz Retail licenc kellene. De jó esetben akár az előbbinél is megoldható Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc és utána újraaktiválás, vagy telefonos (magyar) újraaktiválás által. Ha esetleg nem menne, akkor meg veszel új licencet, új W10 termékkulcsot az új géphez, ami akár kedvezményes áron is beszerezhető (visszaolvas, rákeresés a topikban, pl.).
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Archanon #112554 üzenetére
Én a következő módon próbálkoznék:
Kerítenék egy újabb HDD-t (SSD-t) ami bőven akkora mint a visszanyerni kívánt adatok.
Arra installálnék egy Win10-et és egy Ubuntu Linux-ot.
És ekkor keresgélnék, fórumon érdeklődnék, hogy melyik adatvisszanyerő a nyerő.
Aztán legközelebb egyrészt a fontos adatokat nem csupán egyetlen helyen tárolnám, másrészt mielőtt elkezdenék particiókat szerkesztgetni, mentenék minden fontosat.mezis
-
Csupingo
veterán
A win 10 topikban vannak páran, akik jobban otthon vannak a témában, szerintem oda is kérdezz be.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
King Unique
titán
Akkor lehet nem összevontad, hanem törölted, ha az egész unallocated lett... Vagy a kiterjesztésnél dinamikus lemezzé konvertáltad és ott ment valami félre.
Ha már lefutott a művelet és sikerült legyalulni a partíciókat nem lefoglalt területre, akkor azt utána nem lehet csak úgy visszavonni. Max. TestDisk és társai programokkal lehet partíciót közvetlenül visszaállítani. De ha fontos adatok vannak a lemezen, akkor elsődlegesen az adatmentés javasolt, ahol Windowsra fizetős adatmentő programként pl. a GetDataBack és az EaseUS jöhet szóba, ingyenesből meg a Recuva + az előbbi TestDisk. Meg amúgy van külön topikja az adatmentéses témának is.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Sajnos, nem képtelenség. A partíciós tábla vagy a fájl allokációs (foglaltsági) tábla (FAT) törlésével pillanatok alatt törölhető egy HDD tartalma az operációs rendszer számára. De csak az op. rendszer számára, mivel neki itt vannak összegyűjtve a könyvtárak és fájlok tárolási helyének címei. Ebből következik, hogy ilyenkor a tárolt adatok még sértetlenül ott vannak a lemezeken, nem bántotta semmi őket, csak a Windows már nem látja, nem tudja, hogy melyik szektorban mi van tárolva.
Te valószínűleg a partíciós táblát törölted ki véletlenül, így először azt kéne megpróbálni visszaállítani az eredeti állapotra. Erre léteznek programok, de nekem nincs tapasztalatom velük, így megbízhatót nem tudok ajánlani. Ha ez sikerül, lehet azonnal visszakapod a partíció tartalmát. Ha a FAT is sérült, akkor jöhet valamelyik undelete program, amelyik a partíció minden egyes szektorát végignézi és újraépíti az allokációs táblát. Ez mérettől függően jó sokáig tarthat.
Fontos! Inkább kétszer gondold át a kérdésekre mit válaszolsz helyreállításkor, mert egy újabb rossz döntéssel végérvényesen elveszítheted a fontos adataidat.
-
Szirtimorc
aktív tag
Szerintem döntsd el, hogy mit teszel:
Megpróbálod te visszaállítani az adatokat, jó eséllyel sikerül, de ha nem, akkor már más se fogja.
Elviszed egy profihoz, ebből olcsóbb-drágább megoldások léteznek, viszont ha azóta nem nyúltál a vinyóhoz, akkor szinte biztos a siker. Ha érdekel, privátban tudok javasolni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Archanon #112641 üzenetére
Biztonsági mentést a fontos adatokról csinálunk, nem a méret a lényeg. Egyébként erőmű sem kell, sem óriási beruházás: 1 TB-os külső HDD kb. 20K áron kapható. Ha csak egy példányban tárolod az adataid a tízéves merevlemezen, azzal csak a sorsot kísérted. Tanulj a happy endből. Hardverhiba, tűzkár, villámkár, lopás, user error, zsarolóvírus?
-
King Unique
titán
Akkor a javasolt programok közül az EaseUS ezek szerint bevált, csodás. Meg amíg nem lassú formázást (+ DiskPart clean all) - ami Vista óta 0-kkal felülír - futtatsz a HDD-n és rendben van az állapota (SMART), addig lehet esély az adatmentésre.
Ha tiszta lappal akarsz kezdeni a HDD-n, akkor akár újrainicializálást, újraparticionálást is lehetne csinálni (grafikus felületen / paranccsorban), nem szimplán csak formázást. Az meg ugye alap, hogy a fontos, nehezen pótolható fájlokról mindig legyenek naprakész biztonsági másolatok több offline és/vagy online tárolón, ne kizárólag csak 1 db HDD-n legyenek tárolva.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Hááát, nagy mázlid volt.
De azért 7-800 gigáról is lehet időnként mentést csinálni, kell hozzá 2TB külső HDD, és valamilyen mentő (backup szoftver). pl. Macrium Reflect, vagy az Easeus. Mindkettőnek van ingyenes verziója. Ezek támogatják a növekményes, különbségi (incremental, differential) mentés módokat, ami azt jelenti, hogy csak a változásokat menti el. Év elején csinálsz egy teljes mentést arról az 1TB-ról, az lesz 6-700mega tömörítve, és, ha nem írod felül állandóan, akkor a különbségi mentések ennél már jóval kisebbek lesznek, mert csak a változtatásokat menti el a rendszer.
Aztán év elején megint csinálsz egy teljeset, és letörlöd a korábbit."Amennyiben nem csinál az ember akkora blaszfémiát, mint én kattintgattam valamit össze-vissza, talán nincs ilyenekre szükség. "
Egész addíg, amíg nem hallasz ilyeneket : D
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz Archanon #112651 üzenetére
Jjjja, most nem az adatvisszahozókra írtam az ingyenest, hanem a mentésre.
Macrium Reflect free-t használok, de próbáltam az Easeus Todo Backup free-t is.
Mindkettő működik, lementettem a particiót, csináltam hozzá 1-2 incremental, differential backupot, és visszatöltöttem egy próbálkozásra használt HDD-re.
Másik dolog, hogy lehet, nem is kell visszatöltened a teljes mentést, mert ezek tudnak olyat, hogy a mentés file-t felcsatlakoztatod, mint egy image-t, és böngészhetsz benne. Ez akkor jó, ha csak néháyn file tűnt el, ment tönkre, akkor abból ki lehet másolni.
Nekem pl. volt már olyan, hogy annyit babráltam egy program konfig file-al, hogy nem akart indulni. Mentésből visszamásoltam a múlt hetit, tökéletes lett minden. Jobb volt, mintha töröltem volna a konfiog, és újra nulláról beállítgattam volna. -
King Unique
titán
válasz Archanon #112651 üzenetére
Az adatmentő programoknál ez amúgy magától a programtól is függ. Például a fizetős GetDataBack ingyen max. keresni és lemezképfájlt készíteni enged, ellenben az EaseUS ingyenes verziójával lehet 2 GB adatot menteni afféle próbaként. Meg más hasonló programoknál is trial módban 1-2 GB szokott lenni a limit. De az valóban igaz, hogy teljes funkcionalitással és adatkorlát nélkül licencelt módban használható a fizetős adatmentő program.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Robotporszívók
- iPhone topik
- Ford topik
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sorozatok
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Grand theft auto (Gta) collection pakk(pc)(foliázva)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest