Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5891) Reset Elek válasza .mf (#5888) üzenetére


Reset Elek
aktív tag

Nem tudom, miért húzod fel magad műszaki kérdéseken, dehát nem vagyunk egyformák.
Csak nehogy eljuss oda, mint R-Zoli, aki azon húzta fel magát, ha nem adtak neki igazat....

Szóval én tényleg eloxált alut akarok. Amit linkeltél, azzal csak két baj van.
1. Melyik is az eloxált alu? Az a tök fekete alkatrész, amin semmi hiba nincs, csak összegyűlt benne valami dzsuva? Vagy az a másik, ami részben szürke, vagyis valószínűleg nyers, és akkor már érthető a korrózió?
2. Valaki itt emlegette, hogy réz-alu páros esetén az alu fogy elektrokémiai korrózió esetén. Amit linkeltél, ott a csóka valami kékes lerakódásról beszélt, amit ecetes fürdővel lemosott. Érted, lerakódás. Holott az alunak fogynia kellett volna. Hmmmmmmmmm......... Akkor miről is beszélt az emberke?

Szóval.......... Marci, aki a termochill feje, bizonyára okos ember, de alaposan alábecsüli az korróziógátló adalékok hatását, és meglepően tűlbecsüli az emberi barbarizmus. Az antikorróziós adalékok baromi jól működnek, mondjuk egy belsőégésű morotban, ahol alu, acél és mondjuk sárgaréz találkozik. Az alu felületeken keletkező oxidréteg, az Al2O3 (alias korund) pedig az egyik legkeményebb ismert anyag, ebből csinálják pl flexkorongok, csiszolókoronok nagyrészét. Nem lehetetlen megkarcolni , de egy 90 mikronos eloxréteg felsértéséhez a véletlenen kívül több kell. És tényleg nem értem, miért kell mindenkit elektrokémiai korrózióval riogatni, mikor megfelelő felületkezelés és megfelelő hűtőfolyadék esetén az alu-réz párosítás teljesen biztonságos. Több törött plexitetőről hallottam, mint szétrohadt alublokkról. Szerintem maradjunk annyiban, hogy amíg neked, nekem, vagy valamelyik forumtársnak le nem rohad az alutető a réz blokktalpjáról, addig nem riogatjuk az embereket ezzel.

Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.