Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5878) Reset Elek válasza .mf (#5844) üzenetére


Reset Elek
aktív tag

Mivel a "vízhűtés topic" egy paramilitiraista szervezet, így muszáj lesz megértened az elektrokémiai korrózió alapját, akár tetszik, akár nem.

A második linked (ez) kezeletlen aluminium és kezeletlen réz korrózióját mutatja. Kezeletlen, ergó a két alkatrész fémesen érintkezik, és mindkettő érintkezik az elektrolit oldattal. Teljesül az elektrokémiai korrózió mindhárom feltétele.
Az első linkedben szintén nyers alut és rezet eresztenek össze egy tál vízben. Ott is megindul az elektrokémiai korrózió.
Ezekkel példálódzni olyan, minta egy BMW-ről levakarnád a festéket, aztán panaszkodnál, hogy fél év alatt szétrohad...
A kulcsszó, még mindig, a felületkezelés.

Egy vízhűtésben mindig jelen lesz az elektrolit, mert valamilyen víz kell a rendszerbe.
Mindig jelen lesznek különböző fémek, mert pl a blokktető aluból van, a csatlakozó meg sárgaréz.
Nagy rá az esély, hogy a két fém fémesen érintkezik egymással, pl ahol menetek kapcsolódnak, vagy akárhol.
Ahol az egész folyamatot meg lehet fogni, az az alkatrészek vízzel érintkező felülete. Ha ez megfelelően van kezelve, akkor a fém nem tud ionokat leadni a folyadéknak, és így korrózió sem lesz.

Ismétlem, nem ostoba külföldi oldalakkal kéne vagdalkonzi, és minket úgy beállítani, mintha csak a saját hülyeségünket szajkóznánk. Az lenne a jó, ha végre megértenéd a fizikai alapjait az egésznek, és abból indulnál ki.

Maradok legkiválóbb tisztelttel:
Reset Elek

Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.