Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20099) wnix válasza Aygor (#20098) üzenetére


wnix
senior tag

Tévedni méltóztatsz. A gravitációval éppúgy számolnod kell, mint a hőáramlás "felhajtóerejével". 1 körben is megoldható a rendszer, de akkor már valóban sokat számíthat, hogy mekkora dT különbségek vannak, vagy milyen magasságkülönbségek vannak a részegységek között. A lényeg az, hogy a különbőző energiákat (mozgási, hő, stb...) hogyan használod fel.

Pl korábban írtam, hogy a CPU-blokkom is 2 csatornás volt. Abban is fel-le, ide-oda kacskaringozótt a víz, mégis egyértelmű volt, hogy melyik oldalon "ömlik" be, és melyiken ki.
Az, hogy a blokkom műkődőtt olyan rendszerben is, amiben a mozgási energiát nem egy pumpából szedtem, mutat éppen arra, hogy a dT - ami akár a CPU-blokkon belül jelentkezik - hasznosítható energiát jelent. A radimon pl a hőmérsékletkülönbség a be és kifolyó oldalon kézzel is érzékelhető volt.

Szvsz az, hogy a vízhűtés egy, kettő, vagy akár 12 körös, az csak arról határoz, hogy mit, hogyan használok fel, a lényeg nekem viszont az elektronikai alkatrészek hűtése marad. Különben azon is el lehetne vitázni, hogy az 1 körös rendszer valójában hány körből áll - pl a hő áramlását szemlélve...

Eine Kuh macht muh und die Kühe machen Mühe :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.