Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nozs23
addikt
válasz Sziráki #32407 üzenetére
Hibavissza jól írja. Ha nincs valami nagyon spéci igényed, ami az 5S-t követeli, akkor a GH5M2 egy sokkal jobb/modernebb váz. De csak akkor javaslom ha tényleg utánad dobják. Amúgy budget/használt piacon a G9-et lehet kifogni, ami hasonló (bár nem annyira video-feature gazdag).
-
hibavissza
veterán
válasz Sziráki #32403 üzenetére
GH5 jobban eladható, ha mégsem jön be. A GH5s kimondottan filmes gép. Nincs benne stabi, mert gyors mozgàsoknàl a szenzorstabi képes kikapcsolt àllapotban megmoccanni valamint dual ISO és alacsonyabb felbontàs a feature. Rétegtermék. Abszolút a felhasznàlàs dönt.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Sziráki #32400 üzenetére
Milyen objektíved van?
Amilyen a piac 200e-t is kaphatsz GH5-t, vagy G9-t. Sokadik olcsó opció egy G80 váz.
Videó AF nem az a ma divatos. Ha manuálisan tervezed akkor meg tényleg egy S5 és filmes objektívek, de ez is akkor kevésbé költséges ha már eleve van néhány használható manuál lencséd.Tuninger: pont ezt akartam javasolni.
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Sziráki #9630 üzenetére
Napsütésben szerintem még akkor sem, de dummy batteryvel szerintem a gép tovább bírja a napon mint te magad
Márton: a proci melegszik túl, hiszen ha nem rögzítesz éppen akkor is látsz élőképet (= nem a szenzor). Viszont minden a procit melegíti, hiszen nincs ventilátor a fényképezőgép házban. Ami videóval találkoztál az egy pechesen kifogott A6300 volt szerintem, arról én is hallottam.
80hun: Az A7 széria melegedését megoldották firmwareből.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Sziráki #9627 üzenetére
Igen, dummy batteryvel meg lehet a melegedést 90%-ban. Az aksi, az SD kártya és a kijelző melegíti a gépet, a kijelzőt ki tudod hajtani, az aksi helyett mehet a dummy batter, az SD kártya helyett meg mehet a külső rögzítő, de az aksival lehet a legtöbbet javítani a problémán
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Sziráki #9621 üzenetére
2 évvel ezelőtt szerettem volna felvenni egy LX100 elemzést a kopaszi gáton nyáron. 38 fok tűző nap volt (mi sem voltunk normálisak hogy ilyen időben találtuk ki a dolgot..) és az a6000 relatíve gyorsan, 10-12 snitt után túlmelegedett (kb 10-15 perc). Hagytuk pihenni és árnyékban folytattuk a felvételt, ott nem volt gond.
-
*Ropi*
félisten
válasz Sziráki #4339 üzenetére
"Bár mindenki ennyire őszinte, tisztességes és nyílt lenne mint Én..."
Vannak dolgok amiket nem kell leírni: anélkül is érti aki akarja, viszont így meg sokakban fel fog merülni a gondolat, hogy "...meg szerény is...".
Az a legtisztább, ha az oldaladat linkelve teszed fel a kérdést, akkor senki sem gondol mögé semmit.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz Sziráki #4332 üzenetére
Hatékonyabb lenne a dolog, ha referenciaként belinkelnéd a weboldalad, hogy a videósok / cinematográfusok láthassák, hogy a látványvilágod mennyire egyezik az övékével, illetve kb. milyen megrendelői körre számíthatnak.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
z123456789
addikt
válasz Sziráki #2786 üzenetére
Sziasztok!
Kedves Sziráki kolléga töltött fel képet steady-jéről, amikor azt a kis csavart kerestem a lámpa, és steady összekötéséhez.
Adamsys fórumtársunk linkelt is nekem egyet, de az egész lámpa amit vettem kb 4800 Ft volt, nem szívesen vennék 2000 Ft körüli áron egy csavart pár műanyag darabbal. (Pláne ha jól emlékszem horror postaköltségen)
Kicsit régi már a hozzászólás, de hát mit mondjak. Azóta kisütött a nap, viszont most ismét szükségem lenne a lámpára.
A steady, ami hozzám került elhagyta ezt a kis kiegészítőt, amivel a lámpát rá tudom csatolni.
Na ezt keresem most. Szerintetek megkaphatom ezt pár száz FT-os áron? Csak mert az eBay-t böngészem már egy ideje, de sehol sem találok. Hátha valamelyikőtök kapásból rávág egy linket nekem.Köszönöm!
-
Dictator^
veterán
válasz Sziráki #2755 üzenetére
Durván annyi, hogy az STM obik az "új videós" vázakat segíti elő, hogy az autofokusz "zökkenésmentes" legyen.
DE az AF buta, simán téveszthet, vagy éppen olyanra lővi be a fokuszt, ami neked egyáltalán nem kéne, és lehet épp észre se veszed ott a helyszínen, csak ha hazaértél, a másik meg ha megismételhetelen dologról van szó nem igen akarsz te sem hagyatkozni egy automata rendszerre.
Innentől viszont bukta az egész, emiatt nem célszerű AF-el videózni. Szvsz.Ja lemaradt, tehát ezért írták, hogy akár a 700D ami hiába "videóra lett tervezve" nem igen ajánlatos hagyatkozni a AF rendszerére videó alatt. (Persze lehet vele bohockodni, családi videóknál, meg szórakozásnál, de akár egy fizetős melónál úgysem fogsz az AF-re hagyatkozni).
Tehát mondhatom, hogy fizetős meló=komoly meló.Szerintem ezt akarta a válaszadód kifejteni, vagy valami ilyesmit
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
narumon
őstag
válasz Sziráki #2743 üzenetére
Node újonnan is olcsóbb a 600D mint a 100D..
Te tudod, szerintem ez az STM ez parasztvakítás - videó esetén legalábbis biztosan az. Az ML sokkal többet ér (sőt kötelező szerintem).Egyben nagyobb időről nem tudok, de hát ugye az akksi az 10mp alatt kicserélhető szóval szerintem nem tényező, hogy egyben legyen.
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val