Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#8619) cucka válasza Noddy (#8613) üzenetére


cucka
addikt

De igen, mert ez Isten parancsolata. Tehát ha ő nincs ez a tanítás sem létezne.
Véleményem szerint ez nem igaz. Az erkölcsi normáink alapvetően nagyon hasonlóak, bárhova is mész a világon, még olyan apró törzseknél is, amelyek nem igazán találkoztak még a keresztény tanításokkal. Továbbá a mi erkölcseinkhez hasonló normák szerint élnek a majomcsaládok. Ezekből nekem az derül ki, hogy az emberiség alapvető erkölcsi normái nem keresztény találmányok.

A világ fizikai szabályai miért lennének ellentmondásban egy transzcendens lény céljaival?
Például ha a teista felfogást nézzük, akkor a transzcendens lény valamilyen okból kifolyólag beleavatkozhat a világban történő eseményekben. Ez sérti azt a tudományos elgondolást, miszerint a világunk meghatározott törvények szerint működik.

Ahogy írtam is a Biblia és a tudomány között nincs elentét, tehát az iskolákban nyugodtan hangozzon el a tudományosabbnak tartott ősrobbanás és evolúciós elméletek mellett a teremtés is
Melyik teremtés? Például én szeretném, ha a germán teremtés is elhangzana a fizikaórákon. Sőt, érdemes lenne az óceániai törzsek különféle teremtéstörténeteit is kivesézni, nem beszélve a repülő spagettiszörny egyház történetéről. Vagy csak addig támogatod ezt a nyilvánvaló marhaságot, amíg a saját vallásod teremtéstörténetéről van szó?

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.