Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#7633) cucka válasza kymco (#7631) üzenetére


cucka
addikt

Nem szabad elszakadnunk attól a történelmi háttértől, amit amiben a Biblia született... Pont azok szeretnének itt a fórumban elszakadni, akik magukat tudományos alapon gondolkodóknak mondják, és akik pedig hívők, azok képesek erre a transzformációra... ez elég vicces és leleplező is egyben...
Szerintem ez innen mindenkinek átjött, tudjuk, hogy a leírtakat a korabeli társadalom fényében kell értelmezni. A kérdés, hogy egyáltalán értelmezhetőek-e ezek a törvények a mai modern társadalomban, szükségesek-e? Van az emberekben egy józan ész nevű dolog, az emberek többségének nem szükséges behatóan tanulmányozni a mózesi törvényeket ahhoz, hogy tudja, hogy helytelen dolog ölni, lopni, más embereket bántani, stb. Ez valahogy bennünk van. Mit tesz ehhez hozzá az Ószövetség?
Itt nem tagadja senki, hogy a bronzkori zsidó társadalom számára ezek a törvények fontos útmutatást szolgáltak, a kérdés az, hogy a 21. századi társadalomban szükség van-e egyáltalán arra, hogy ezen törvényeket többnek kezeljük, mint történelmi dokumentum?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.