Hirdetés

Aktív témák

• QuarK

senior tag

Ubuntu 5.10...

Egyik kérdés: a képernyő frissítés. Minden áron 60Hz-en akar maradni a drágaszág... Átírtam a monitorszekcióban a VertRefresh max értékét 75-re (ennyit bír a régi Siemens-Nixdorf 14 colos, sok mindent megélt öreg monitorom...), próbálkoztam Modeline trükkel is; de a Screen Resolution csak azért is a 60Hz-et ajánlja fel opcióként, semmi mást. Hol és hogy tudnám végre helyrepofozni?

Másik: Ugye, a kernel gcc-3.4-el fordult, az Ubuntu pedig már a 4-essel települ, és már nem először botlom abba az esetbe, mikor modult próbálna fordítani egy telepítő, majd jajveszékelve leáll, hogy bizony a kernelt fordító gcc-nek meg kell egyeznie a jelenlegi gcc-vel, vagy a régebbivel fordítani a modult. Fenn van mind a 3.4, mind a 4.0; milyen környezeti változót kell megbúbolnom, hogy a 3.4 legyen az alapértelmezett?

Harmadik: 512MB ram van, és, mivel egyelőre nem akarom primér rendszerként használni a linuxot, ráhagytam 8 gigát, és nem készítettem külön swap partíciót, úgyhogy most swap nélkül megy a móka -- kicsit lassúnak érzem. Hogy állítsak be egy swap fájlt neki?

Aktív témák