Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tüzi

    veterán

    válasz attiati #5916 üzenetére

    Akkor sem venném annak, ha az lenne :)
    1: Lövésem nincs. Azt sem tudom, hogy le lehet-e mérni hitelt érdemlő módon azt, hogy mennyit termel a bőr. Milyen bőr? Mikori (napszak) napsütésben? Melyik szélességen? Melyik évszakban? Mennyire van "lebarnulva"? Az tény, hogy összefüggés van kimutatva betegségekben, és abban hogy hol élsz. Az utolsó videóban benne van ez is. De a MOOT honlapján is vannak infók ezzel kapcsolatban (itt most nem (csak) a covidról van szó)

    2: Kb én is erre jutottam. A gyakorlat azt mutatja, hogy roppantul törekedni kell arra, hogy valaki túladagolást szenvedjen belőle (bár van olyan betegség aminél sokkal könnyebben előfordul). A vese 24-es enzime szinten tartja a vérben keringő aktív formulát, és ahogy emelkedik az aktív formula mértéke, úgy emelkedik az ellensúlyozó anyagé is. A szervezet nem hülye, és sokkal könnyebben megbirkózik a többlettel mint a hiánnyal. Vannak kísérletek arra, hogy emberekkel hónapokon át napi 20k-t etettek meg, ezzel érték el azt, hogy hipervitaminózisnak tekintett állapot alsó határértékének a felét meghaladóra ment fel a szint.

    3: A nyáron/ősszel felvett, és elraktározott cucc kb 6-8 hét alatt elfogy. A szervezet képes előállítani valamennyit egy darabig, aztán kakukk, simán lemész 10nmol/liter alá is akár. A MOOTnál azt olvastam, hogy nyáron is érdemes bevinni napi ezret, mert ahogy lebarnulsz, úgy termelsz egyre kevesebbet, mivel a melanin szint miatt az uvb hasznos (280-310nm) közötti tartománya egyre kisebb mennyiségben ér le oda, ahol a szintézis zajlik. Ezért is van az amit tegnap linkeltem, hogy a sötét bőrűeknél egyértelműen megfigyelték a dvitaminos kezelés utáni javulást. Ha náluk működik, akkor a fehérnél is kell, ezek a folyamatok nem rasszisták :) talán... még.

    4: Amit én észrevettem az az, hogy az emberek olvassák a számokat, és az marad meg a fejükben, de a mértékegység nem. Az amerikai a ng/ml-t használja, az európai a nmol/litert.
    1ng/ml az 2.5nmol/liter. (ez amúgy jellemző az egész mértékegységesdire, a távolságtól kezdve a sugárzásig, ott a rem/Sv kiborító egy dolog).
    Nem tudom, hogy ha Jóskában elég a 2.000, mert az eredmény azt mutatja, akkor Gézában is elég lesz-e. Fent leírtam miért.

    A legnagyobb bajnak én azt látom, hogy nincs megállapítva az, hogy mi a jó szint tól-ig.
    Ezt az egész dvitaminos-1.25doh-ccf dolgot eddig a csontozat kérdéskörében vizsgálták alaposabban.
    Ellenben adatelemzésekkel, és az utolsó videóban linkelt megfigyelésekkel arra lehet következtetni, hogy a 25(oh)d alacsony szintje sokkal több rizikót hordoz magában, mint a(zamúgy nehezen elérhető) túladagolása.
    Ott vannak a mérések, eredmények, szerte mindenhonnan, nem poénból rakom be ide a linkeket, és másolom be a hatásmechanizmust. Ráadásul nem a hírcsárdáról, és origóról.
    "Egy egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, a szemlélet tudományos"

    Ha ezzel foglalkoznék a nap 24 órájában, és ezért kapnám a fizetésem, akkor biztosan jobban értenék hozzá, jobban átlátnám a pro-kontra kérdéskört.
    De számomra a levezetett, logikusan felépített érvrendszerek meggyőzőek.
    És mondom, ha valami érdekes dolog miatt mégsem használna a covid ellen, akkor legalább a csontritkulás megelőzhető vele, és ha túléljük ezt a kínai laboros mocskot, akkor nem fog megártani, ha a medencecsont-törést elkerüljük 70 évesen.

    Dióhéjban én ennyit látok, ezt az előző pár hsz-ben leírtam, indoklással, és alátámasztva.
    Ennyi.

    どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés