Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-08 11:43:51

LOGOUT.hu

A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1251) Djuree válasza spyduck (#1247) üzenetére


Djuree
félisten

nem lesz lan. direkt a warez miatt. ugye neten csak eredetivel lehet tolni. de manapság már minek? net van mindenkinek, router is általában, innen már csak még 1 kábel kell és kész is van.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1252) kovsol válasza Djuree (#1251) üzenetére


kovsol
titán

én abban reménykedek valahogy azért offlineba is lehet tolni mint mondjuk a steam esetében is be lehet jelentkezni offline modban, hogy a nem multis részekkel játszon az ember

May the Force be with you!

(#1253) Gh0sT válasza Djuree (#1251) üzenetére


Gh0sT
addikt

LAN partykon tipikusan nincsen net, vagy ha van is, kevés ahhoz hogy 15-20 klienst kiszolgáljon.

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#1254) kovsol válasza Gh0sT (#1253) üzenetére


kovsol
titán

én úgy tudom elképzelni a dolgot, hogy csak egy online login kell és utána mehet már lanon át az adatforgalom, de majd ugyis kiderül a dolog gondolom a beta megjelenésekor már biztos dolgot tudunk majd

May the Force be with you!

(#1255) Djuree válasza Gh0sT (#1253) üzenetére


Djuree
félisten

ez igaz, azért csak jó lenne ez a lan funkció.
így legalább nem lesz annyi warez. ezért nincs lan sem benne, ki venné akkor meg? neten én sem játszok, csak lanon, de az meg másoltal is megy.

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1256) spyduck


spyduck
nagyúr

Nos, a Blizzard az új Starcraftból ezt úgy ahogy van, ki akarja hagyni, bár nemrég azt mondták, hogy "lesz egy lanos játékhoz hasonlító lehetőség", ami valószínűleg azt jelenti, hogy lesz lehetőség helyi hálózati játékra, de csak akkor, ha előtte interneten azonosították a játékunkat, tehát mondjuk felléptünk a Battle.netre. Értelemszerűen manapság elég kevesen vannak azok, akik megveszik az eredeti játékot, de nincs internetkapcsolatuk, így lanon akarnak játszani, ez az intézkedés tehát leginkább a "kalózokat" fogja érinteni.

Sztem erre is lesz megoldás, igaz én csak eredeti játékokat használok de hallottam már olyanról, h egy játékhoz van crack is ;] :DDD

(#1257) Djuree


Djuree
félisten

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1258) kovsol


kovsol
titán

nagy a csend :U

May the Force be with you!

(#1259) h.adam.92 válasza kovsol (#1258) üzenetére


h.adam.92
őstag

majd ha végre kijön, lesz itt mozgás :D

(#1260) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Emberek, nyugtasson meg valaki, hogy még sokat csiszolnak a grafikán, mert nekem még nagyon nem tettszik...

Túl WC3-as.:
-túl színes
-túl bumszli egységek
-a fű teljessen ojan mint WC3 ban volt.

A WC3-at ocsmánynak tartottam már megjelenésekor, és még mindíg úgy gondolom., hogy az eredeti SC sokkal szebb sokkal élvezhetőbb a látványvilága.

Lehet reménykedni abban, hogy az SC2 nem lessz ennyire szines mint a jelenlegi képeken látható?

(#1261) kovsol válasza joysefke (#1260) üzenetére


kovsol
titán

persze... vegyél egy fekete fehér crt monitort és jó lesz neked úgy akkor

amúgy meg én imádtam a wc3 grafikáját és mai napig tetszik pedig már úgy minimum 10k battle.net -es gamen túl vagyok vele
amúgy wc3 grafikája egy hulladék volt mikor betája ment és egy hónap alatt beta után totál kicserélték az egészet, tök új textúrák lettek

May the Force be with you!

(#1262) joysefke válasza kovsol (#1261) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Nos nekem eleve a koncepcióval van problémám.:

1, 3D grafika RTS játéknak minek?
Megcsinálhatnák az SC2-t 2D-ben rajzolt grafikával izometrikusan (jól írom?)
az eredeti SC mintájára HD minőségben. Természetesen nem az eredeti SC koppintását szeretném, hanem annak továbbfejlesztését, néhány régi egység lecserélését stb.

2, Ez nem egy mese-fantasy világ hanem egy dark sci-fi világ
kellene legyen. Mégpedig egy dark scifi világba nem illenek a WC3 harsogó, csillogó szinei. Az én privát véleményem, de a WC3 színvilágát mindig is ocsmánynak tartottam, tudom, hogy sokan nem értenek eggyet velem. Az eredeti SC hangulatához nem illenének a WC3 rikító szinei, sokkal inkább illenek a jól eltalált matt szinek, kopottas hatás.

Sajnos ezzel ellentétben a közzétett képek nagyon színes protos épületeket és egységeket mutatnak.

3, Az egységek bumfordiak
Túl bumfordinak tűnik jó néhány terrán egység, pl a BC, a Thor (vagy hogy hívják a nagy mechet) stb. A WC3-WoW fanoknak biztosan bejön, hogy mangalányok tonnás páncéllal és saját méretüknél nagyobb kardokkal rohangálnak, abban az univerzumban ez még el is fogadható, de a starcraftot nem kéne szerintem ebbe az irányba terelni.:
Az eredeti SC siege tankja illetve BC-je nem volt bumfordi, mégis nemcsak félelmetes egységek voltak, hanem félelmet is keltettek a multihoz nem szokott ellenfélben puszta megjelenésükkel, hangjukkal. (minden SC fan emlékszik a félelmetes nyikorgásra amikor az ellenfél siege tankja leteszi tappancsait, hogy nagyot lőjön, amikor kezdtem a játékot mindig a hideg rázott ki). A kövér BC-t meg kövér marinokat egyszerűen nem tudom komolyan venni.

Tudom hogy több észrevételemet nem csak észérvekkel hanem érzelmekkel, egyéni benyomásokkal is indoklom, de úgy érzem, sok játékos gondolkodik hasonlóan mint én, főleg azok akik az idősebb generáció tagjai.

Lehet sokan nem emlékeznek, de pl a Baldurs Gate 2 sem 3D volt, hanem 2D, rajzolt/festett grafikával. Imádtam és nagyon szerettem a grafikáját is. Utánna jött a mindenki által várva várt Newewinter Nights szerintem ocsmány 3D grafikával...
Félek ugyanez lessz a helyzet...

üdv
J.

(#1263) kovsol válasza joysefke (#1262) üzenetére


kovsol
titán

igazából ez kell a többségnek így ilyen lett, 2D rajzolt grafikát akarsz javaslom a Plants vs. Zombies -t én is azzal tolom most igen jó game :K

May the Force be with you!

(#1264) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Kösz a tippet.

El tudom képzelni, hogy megpróbálják majd a WoW réteget is ügyesen megcélozni, mégpedig úgy hogy nyomnak majd az arcukba mindenféle reklámot, hátha megveszik az SC2-t. Persze aki WoW-os grapikán szocializálódott annak a SC1 valóban színtelen, talán fekete-fehérnek is látná :)
És talán ezért is csinálják az SC2 szineit élénkebbre, az egységeit bumfordira. Ismerősöm állítólag olvasott egy cikket amely azt fejtegeti, hogy a Blizz késszíttetett egy tanulmányt mely szerint a szines csilli villi játékok az USA-ban jobban fogynak, mint a mattabb színvilággal bírók. Sajnos rímel a két dolog...

J.

(#1265) ollie válasza joysefke (#1262) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

1. Homeworld

3D nélkül nem lehetett volna megcsinálni olyanra amilyen, és a legjobb RTS-ek között van.

***

(#1266) joysefke válasza ollie (#1265) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

A 3D bizonyos esetekben elmegy, de akkor tényleg szép kell legyen (eddig is azt írtam, hogy a 3D felesleges, nem azt, hogy mindig káros)

Blizzardnak 3D terén csak a WC3-al illetve a WoW-al van tapasztalata, azok pedig messze álnak attól a látványvilágtól amit én szeretnék, nem csak azért, mert mintha baltával faragták volna a karaktereket, hanem a színkompozíció is túl harsány, kicsit olyan, mintha az ovisok figyelmét akarnák vele lekötni.

Színkompozíció hasonlattal.:
Szívesebben nézek valakiről egy természetes módosítatlan fényképet, mint egy
photoshopolt csillogó sárga gömbökkel, hópelyhekkel, fény effektekkel telerakott pózolós képet. (Azt hiszem ez utóbbit nevezik "romashopnak") Az én értékrendem szerint a Starcraft az egy szép természetes kép, a WC3 pedig romashop és itt még csak nem is a 3D-ről beszéltem..

Ja és a barátnőmnek sem engedném meg, hogy sminkelje magát, le is konyulna...

Visszatérve a 3D-re:
Talán azért is vagyok annyira a 3D ellen, mert egyébb játékok terén is rossz tapasztalatokat szereztem vele.:
Nagy BG2 fan voltam, végig is játtszottam párszor, alig vártam a NWN-t, aztán amikor kijött, életem legnagyobb számítógépesjáték csalódása volt.:
A látvány nyomába sem ért a BG2-nek, és számomra semmi hangulata sem volt a NWN-nak. És ezt részben a 3D graf terhére írom. Sosem tudtam 4 óránál többet játszani a NWN-al....

üdv
J.

[ Szerkesztve ]

(#1267) Wolverine válasza joysefke (#1266) üzenetére


Wolverine
félisten

A Warcraft3 és a WoW színei a textúráknak köszönhetőek, és semmi közük a 3D-hez. (egyébként a Wrath of the Lich King nem igazán harsány, sőt...)

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#1268) joysefke válasza Wolverine (#1267) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

tudom, ezért választottam szét a szín és a 3D témát.

J.

[ Szerkesztve ]

(#1269) kovsol válasza joysefke (#1266) üzenetére


kovsol
titán

amúgy most pl mond el mi a gond a 3D vel mondjuk a wc3 ban? vagy a wow -t hogy képzeled el 2D ben? :F
wc3 ban még forgatni se lehet állandó jelleggel csak eltekered és visszamegy, meg kb olyan van, hogy dombon felfelé később látod meg a dolgokat mind dombon lefele meg ilyen dolgok
igazából szerintem a hiba benned van és te foggal körömmel ragaszkodsz a régi dolgokhoz és nem látod be a változás nem mindig rossz

és szerintem a kézzel rajzolt grafika munka igényesebb és a kiadóknak se érdeke a kisebb haszon

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#1270) Djuree válasza joysefke (#1260) üzenetére


Djuree
félisten

olyan lesz pedig. dúl ez az új baromság. a red alert3 is milyen randa fos szar lett már. én így is szeretni fogom, de már nem lesz olyan. lehetett volna olyan mint az 1....csak felújítva...

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1271) joysefke válasza kovsol (#1269) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

A WC3 egy más stílusú játék mint az SC, a látvány illeszkedik a stílushoz. Ha az SC2-t próbálnák kiadni WC3-as beütéssel, sok ember csalódott lenne, ez biztos. Elvenné a játék hangulatát.

A WoW-ot sehogyan sem képzelem el 2D ben, mivel alig ismerem (képeket láttam róla) soha sem játszottam vele.

A WC3 3D grafikájával pedig mint mondtam már az a bajom, hogy úgy néz ki, mintha egy 6 éves szobrászművész baltával faragta volna színes gyurmából. A színvilága van akinek bejön, van akinek nem, nekem nem és biztosan érzem, hogy az SC dark sci-fi hangulatához nem illik a WC3 színvilága.

És hogy konstrúktív legyek, leírom, hogy _szerintem_ mi lehetett volna az alternatíva.:

Megcsinálják az SC2-t 2D-ben izometrikusan, mint az eredeti SC-t, gyönyörű, művészi rajzokkal, HD felbontásban.

Előny.:
1, Az SC2 látványvilága jól illeszkedne TVs megjelenítéshez
Azért is fontos, mert pl Koreában az SC mérkőzéseket TV csatornák is közvetítik, és fogják az utódot közvetíteni. Ez plussz bevételt szül

2, A grafika időben is jobban skálázódna
Még évek múltán sem hatna gagyinak az SC2 grafikája az akkori hiper-szuper 3D RTS játékok mellett, mint fog így, hogy 3D ben csinálják.

3, Minden kurrens irodai gépen elfutna
Csupán egy erősebb processzor és RAM kéne a futtatáshoz, videokártya nem lehetne szűk keresztmetszet. Ezáltal az idősebb generáció tagjai (30 körül), akik fiatalon játszottak az SC-vel, és most az irodában ülnek tudnának játszani. (valószínűtlen hogy ők új graf kártyát vesznek egy játék kedvéért, vagy lecserélik a notijukat)

Szerintem ezek nagyon nyomós érvék.

J.

(#1272) Djuree válasza joysefke (#1271) üzenetére


Djuree
félisten

én is így érzem kb.

nekem még az SC1 grafja ma is megállja a helyét...

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1273) kovsol válasza joysefke (#1271) üzenetére


kovsol
titán

ésszerű az érvelésed
én bízom benne, hogy olyan dolog fog kisülni belőle ami a régi sc és a warcraft fanoknak is megfelelő lesz

May the Force be with you!

(#1274) A.tessz


A.tessz
senior tag

Van benne igazság valóban , nem az a szinvilág illik egy dark Sci-fi hez.
Én elég sokat játszottam blizzard játékokkal (starcraft,war3,wow,diablo) és annak ellenére , hogy a darkosabb megjelenítés híve vagyok , mindegyik tetszett ezért azt mondom emiatt még mindíg nagyon nagy játék lesz a starcraft 2!

(#1275) A.tessz válasza szekreny (#50) üzenetére


A.tessz
senior tag

Nagyon nagyot tud dobni , de önmagában nem visz el egy játékot lásd Crysis :P

(#1276) Djuree


Djuree
félisten

e hónapban starcraft 2 public beta!!

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1277) kovsol válasza Djuree (#1276) üzenetére


kovsol
titán

nem lesz teljesen publik

May the Force be with you!

(#1278) believil


believil
tag

A Blizz soha nem nyúlt mellé (szerencsére vannak ezen a téren követői pl. BioWare)...
Az első játék amit toltam tőlük a Blackthorne, és az volt a legcsászárabb játék valaha... :)
Ezek után jöttek sorba a remekek (war, SC, dio, war2, dio2, war 3), és mind szinte tökéletes volt. Egyedül a WOW nem az esetem, de az is klafa kis játék. :DDD
Ez is az lesz biztosra veszem, csak győzzem kivárni. :)

[ Szerkesztve ]

(#1279) Djuree válasza believil (#1278) üzenetére


Djuree
félisten

jah blackthonre jó volt :K elvileg készül a remake...vagy a folytatás :F nemtom...vagy a film? :DDD

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1280) believil válasza Djuree (#1279) üzenetére


believil
tag

:D Na... akkor ezt körbelőtted... :DDD

(#1281) Wolverine


Wolverine
félisten

Béta.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#1282) föccer


föccer
nagyúr

Na püff, eről a topikról eddig lemaradtam :)

No nem baj, ide feltettem néhány linket.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1283) Ptech válasza Wolverine (#1281) üzenetére


Ptech
őstag

Most. Ide. Nekem. Arrrrrgh! :(((

(#1284) Wolverine válasza Ptech (#1283) üzenetére


Wolverine
félisten

Ha a wow.hu kap kulcsot, és egyet megszerzek, tudósítani fogok :D

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#1285) Ptech válasza Wolverine (#1284) üzenetére


Ptech
őstag

Ettől nem leszek kevésbé morcos. Mellesleg kabbe a protekciós beta kulcsoddal :P

(#1286) kovsol


kovsol
titán

most néztem van aki kapott már starcraft2.hu hozzászólók közül :(
remélem én is kapok majd valamelyik hullámban

May the Force be with you!

(#1287) h.adam.92 válasza kovsol (#1286) üzenetére


h.adam.92
őstag

miért, hullámokban dobálják a kulcsokat, v ez h működik?

(#1288) kovsol válasza h.adam.92 (#1287) üzenetére


kovsol
titán

több turnusban osztják a kulcsokat, szóval aki most nem kapott az lehet kap késöbb

pl a WoW wotlk nál is én a második vagy harmadik körben kaptam kulcsot kb 1.5-2 héttel a kezdés után

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#1289) h.adam.92 válasza kovsol (#1288) üzenetére


h.adam.92
őstag

de elvileg nemsokára kijön a teljes sc2 nem?

ha így van, akkor énis még reménykedek :)

[ Szerkesztve ]

(#1290) kovsol válasza h.adam.92 (#1289) üzenetére


kovsol
titán

szerintem ha nyáron kijön már örülhetünk!

May the Force be with you!

(#1291) h.adam.92 válasza kovsol (#1290) üzenetére


h.adam.92
őstag

én áprilisban reménykedek, legkésőbb május :DDD

(#1292) Wolverine válasza h.adam.92 (#1289) üzenetére


Wolverine
félisten

A béta a multi balance-olására szolgál... 3-6 hónapra saccolható az időtartama.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#1293) h.adam.92 válasza Wolverine (#1292) üzenetére


h.adam.92
őstag

uhh, engem elsősorban a a single része érdekelne, meg a skirmish-ek, multiban nagyon low vagyok :B :DDD
remélem azért összejön egy kulcsocska... :U

(#1294) Wolverine válasza h.adam.92 (#1293) üzenetére


Wolverine
félisten

A single-ből semmit sem fogsz látni a bétában, skirmisht sem.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#1295) h.adam.92 válasza Wolverine (#1294) üzenetére


h.adam.92
őstag

és ha pl kapok egy kulcsot és semmiféle visszajelzést nem írok nekik, esetleges hibákról akkor visszaveszik?

(#1296) Ptech válasza h.adam.92 (#1295) üzenetére


Ptech
őstag

Nem, egyébként is logolnak minden meccset, abból elég sok adat bejön.

(#1297) Wolverine válasza h.adam.92 (#1295) üzenetére


Wolverine
félisten

Nem. Ha megkaptad a kulcsot és aktiváltad a Bnet-accodon, akkor már nem veheti el tőled senki.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#1298) Angelo69


Angelo69
senior tag

Ha valakinek van kulcsa azt megfelelo anyagi tamogatas elleneben atvennem... :B
Privatban vagy az adataimnal szereplo telefonszamon lehet az ugyben keresni.

"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."

(#1299) kovsol


kovsol
titán

ezzel meg lehet oldani, hogy tudjon az ember replayt nézni és az AI elleni harc engedélyezése is folyamatban van [link]

és azt hittem nem lesz ennyire lapos a topic most, hogy kijött a béta

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#1300) h.adam.92 válasza kovsol (#1299) üzenetére


h.adam.92
őstag

vagy senki sem kapott kulcsot és azért, vagy mindenki inkább azzal gamel :DDD

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.