- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van Der
csendes tag
válasz
üzenetére
OK - lehúzom ... 600db-100db =csupán 500db
amúgy

De viszont Gripen-Mirage kompatibilis rakétákról is beszélhetünk, talán - pld.a közös fejlesztésű Meteorok.És biztos lesz még folytatása.
Egy többfunkciós gépet minden bizonnyal legalább duplájába kerül fejleszteni, mint egy egyfunkciós "céleszközt".
Nincs rá igény... még szerencse hogy nincs rá igény. Pont arról írtam korábban is, hogy sajnos nem az emberek határozzák meg hogy mik lesznek az igények. Felgyorsult a világ - manapság 1-2 év alatt is rengeteg dolog változhat, nemhogy hosszabb távon.
Itt az utóbbi pár napban arról beszélünk, hogy azt az évtizedet hogyan lehetne biztonságtechnikailag kibekkelni, amíg "valószínűsíthetően" újgenerációs gépek is szolgálatba állnak, majd Magyarországon.
Ennyi gépünk ami van-volt-lenne, akár egy komolyabb légvédelmen is fennakadhat. Nem nagyon lenne lehetőségünk hathatós válaszcsapásra,ha úgy adódna , bár kis szerencsével minden megtörténhet.
A Mirage D- kben sz'tem nem a levegő-levegő rakéták dominálnak, hanem levegő-föld csapásmérő képességük. A Mirage említett hátrányai ellenére /Indiaiak és egyéb trópusi országok val'szeg azért panaszkodnak mert, azon a vidéken a levegő páratartalma egész más, nem oda fejlesztették őket/ azért azt nem szabad elfelejteni, hogy 3 géppel 3-szor akkora tért lehet támadás alá vonni. Így tekintve egyenértékűek akár az 5. generációs gépekkel is (a fenyegetésüket tekintve) És ez az amiért megkonstruálták őket, semmi más. Például,ami békeidőkben!! meghatározó lehet, hogy : egy MEGELŐZŐ csapás esetén az egyéb harci képességeik ,csak másodlagosak. Ezek a gépek minden időjárási körülmények között éjjel-nappal bevethetők + Automata tereprepülés. Miáltal kisország vagyunk és tényleg nem vagyunk gyarmattartó birodalom ezért a konfliktusok természete előre megjósolható milyen megoldásokat kíván, és nem szükséges túlvariálni (többfunkciós-gépek/birodalmi hadsereg) a forgatókönyveket.
(Ami a szolid költségvetésünket érinti, arról meg úgytudom , hogy igazából akkora mint Romániáé és ők mégis ki tudnak hozni belőle 5x akkora területen 'valamilyen' fullos honvédelmet
) tengeri flottástul.
Szerintem , a szomszéd országok szinte egyöntetűen negatív külpolitilai retorikája Magyar Köztársasággal szemben, azon nyomban megváltozna,az újságíróik is disztingváltabban fogalmaznának, ha tudnák, hogy nincs értelme túlfeszíteni a húrt. Amíg erre nem jönnek rá maguktól addig, csak azt hallgathatjuk, hogy ők fenyegetnek minket (szlovák tankokat a határhoz stb.).
És az ilyen tisztelettudó kommunikáció a gazdasági folyamatokon is meglátszana, miután több emberrel, több irányba tudnánk kooperálni. Elkezdene a balkán európizálódni ...mikre képes a kényszer
Ezért nem értem hogy miért kell ezeket a kiadásokat leírandó veszteségként kezelni. /bár épp most szavaztak meg +20%-ot a HM-nek, csak nem tudom mire megy/ A biztonságtechnika manapság húzóiparág minden értelemben...csak a honvédelem volna teljesen lényegtelen? furccsa. Én értem hogy milyen irányba indultunk, de sajnos a folyamatok átsiklottak felettünk. EU-n belüli ellentétek
, gondoltuk volna ? Bár SZERENCSÉRE segíteni fog hogy Európa kezd felértékelődni. Viszont az elég para, hogy többnyire az EU-s politikusok is csak kapkodják a fejüket. A Benes-dekrétum nem is téma
Csak erről a pár négyzetkm2-ről beszélek
Van még egy pár. És nem is ez a téma, hanem az hogy... sokan kezdenek kijózanodni, viszont a vezető-rétegben még mindig a pókerasztalos beidegződéseik működnek, vsz. mert nem rendelkeznek más tipusú beidegződéssel
.
A politikai előnyökről pedig már írtam, hogy így valahogy esélyünk is volna bevásárolni magunkat a frankofón klubba /szegről-végről már benne vagyunk egyébként, de a kelta-gall-mezei mentalitásunk - népesség nagyszázalékának - nem érzékeli, hogy milyen evolúciós kapcsolódási pontok vannak a határon túl /. Velük azért jobb kapcsolatokat tudnánk kiépíteni (fejlesztés, miegyéb), mint a svédekkel. A Franciák is kezdenek mostmár USA felé orientálódni úgyhogy nem áll fenn semmilyen probléma. Hacsak nem probléma, hogy az így létrejövő projektjeinkre talán az Usa is vevő volna. Nem vagyunk mi hülyék, mindenki mondja. Csak lopunk,hazudunk és csalunk
, ha szorul a hurok. Szerencsére már "csak" reflexek szintjén szembesülök ezekkel a dolgokkal manapság, kénytelenek leszünk mi is változni társadalmilag.F-111? amúgy? bár tudom hogy régebbi típus a 2000D ( ' 93) -nél is.
GoodBye
Új hozzászólás Aktív témák
- Audiofil és gamer? Az ASUS megpróbálja
- Milyen Blu-ray írót?
- DOOM - The Dark Ages
- Battlefield 6
- Építő/felújító topik
- Le Mans Ultimate
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Viccrovat
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- További aktív témák...
- Új baba ágy matrac 140 x 70 x 10 cm Számla, garancia
- 2 kazános Jura Z5 V2 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- Fellowes corsivo ülő/álló munkaállomás
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4415
- 202 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U7 255H, RTX 5060 (ELKELT)
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Építőipari csomag (vakológépek, targoncák, építőipari eszközök és kellékek, egyéb, sok más)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) tengeri flottástul.
Ezért nem értem hogy miért kell ezeket a kiadásokat leírandó veszteségként kezelni. /bár épp most szavaztak meg +20%-ot a HM-nek, csak nem tudom mire megy/ A biztonságtechnika manapság húzóiparág minden értelemben...csak a honvédelem volna teljesen lényegtelen? furccsa. Én értem hogy milyen irányba indultunk, de sajnos a folyamatok átsiklottak felettünk. EU-n belüli ellentétek
, gondoltuk volna ? Bár SZERENCSÉRE segíteni fog hogy Európa kezd felértékelődni. Viszont az elég para, hogy többnyire az EU-s politikusok is csak kapkodják a fejüket. A Benes-dekrétum nem is téma
Csak erről a pár négyzetkm2-ről beszélek
Van még egy pár. És nem is ez a téma, hanem az hogy... sokan kezdenek kijózanodni, viszont a vezető-rétegben még mindig a pókerasztalos beidegződéseik működnek, vsz. mert nem rendelkeznek más tipusú beidegződéssel
, ha szorul a hurok. Szerencsére már "csak" reflexek szintjén szembesülök ezekkel a dolgokkal manapság, kénytelenek leszünk mi is változni társadalmilag.