Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-09-20 15:28:38

LOGOUT.hu

"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61301) #89309696 válasza hcl (#61298) üzenetére


#89309696
törölt tag

Muter egy ismerőse segélyszolgálatnál dolgozik és a multi áruházakból hozza el a megmaradt pékárúkat. Félelmetes mennyi kaja pazarolódik el naponta minden kis picsányi városunkban csak itthon. És akkor hol van ehhez képest a pazarlóbb nyugat. Csak azért, hogy este 8-kor is ropogós kenyeret vehessél és még válogathass is közülük, ezért mindig tripla annyi van folyamatosan sütve, mint ami el is fogy. Elvileg vissza van forgatva feldolgozással takarmányba (simán nem lehet adni semminek), gyakorlatilag gondolhatod...
És akkor hol van még a nem célra használt csomagolt párizsik, szalámik és fél literes üdítők esete. Ezek ugye utazáshoz stb. lettek kitalálva portable, ehhez képest az ultrakényelmes nép otthon pöffeszkedve a székben eszi meg, aztán tonnaszám gyártja a műanyagot vele, mert 10 szeletenként csomagolt párizsit kényelmesebb, mint egy rudat venni. És akkor csak egy hajszálnyi dolgot ragadtam ki a katasztrofálisan sok pazarlásból. Én is rengeteget pazarlok persze, de van aki minimálisan sem akar odafigyelni rá.

[ Szerkesztve ]

(#61302) hcl válasza koby11h (#61299) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Még a 90-es években, diákmunkában csináltam ilyet :D Az osztrák nemzeti bank gépei voltak, de ezt talán az idiótásban említettem is :)

@Fehér Farkas : ++++

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#61303) koby11h válasza hcl (#61302) üzenetére


koby11h
aktív tag

Én bontóban szedtem szét több százat kb. 20 éve vagy 3 hónapig, szar meló volt, sajnáltam is a gépeket, a munkakörülmények meg tiszta indiai, de akkor ez volt. A 60-70 százalékuk simán tovább használható lett volna!!!

[ Szerkesztve ]

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#61304) kenwood válasza koby11h (#61299) üzenetére


kenwood
veterán

Egyebkent a tuzeles is torvenytelen. Azt nem tudom,hogy csak szabalysertes,vagy buncselekmeny,de az biztos, hogy tilos hazilag barmit elegetni,ami nem tuzeloanyag.

Amikor a ceg mar reg leirta a kiadasokat, akkor nekik tenyleg az a lenyeg,hogy az elszallitas,megsemmites minel kevesebbe keruljon,nem az,hogy valami apropenzt meg kiszedjenek az eladasbol.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#61305) qnadam válasza koby11h (#61268) üzenetére


qnadam
veterán

nekem régi hp lézerrel gond nélkül ment egy usb-lpt, se driver, se semmi nem kellett hozzá.
egyébként volt egy hangulata annak, hogy olyan nyomtatót lógattam w10-re, amihez már a 3.1-ben is volt driver :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#61306) KROK640 válasza hcl (#61287) üzenetére


KROK640
veterán

Igen, már mikor megvettem anno akkor elavult volt, csak kellett egy gép, ami nem teljes értékű tartalék gép lehet (volt is rá szükség, miután eladtam az asztalit, az új érkezéséig kb 1 hét telt el és addig jó volt) meg mobil, ha megyek valahová (és ugye mentem is, külföldre), jobb mint a semmi alapon.
És hát igazából 15 éves játékok játszására, 1-2 böngésző ablakban netezni, zenehallgatásra és SD filmek megtekintésére egy Windows XPvel meg is felelt.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#61307) KROK640 válasza kenwood (#61289) üzenetére


KROK640
veterán

A brand PC-ben engem leginkább az zavar, hogy egyesíti a laptop/noti és az asztali gép hátrányait, azok előnye nélkül.
A legtöbb Brand PC-ben igencsak korlátozottak a VGA cserélési lehetőségei, nagyon-nagyon válogatós memóriában, általában passzív hűtésük miatt a CPU csere sem nagyon opció, maximum nagyon körültekintően, a bios válogatós, tuning kilőve. Emellett azért a legtöbbe spec táp kell, nem megy bele semmi rendes (pl volt olyan amiben L alakú tápot láttam nem is egy). Újonnan aránytalanul drágák tudásukhoz képest, és általában viszonylag erős proci, gyenge vagy integrált VGA, kevés RAM és kevés HDD kiépítésben kaphatóak. Legalábbis régebben így volt.
Egyéni szívás lehet, de pl volt olyan brand gép, amiben 2GB DDR2 volt, megkértek h bővítsem, és amikor szétszedtem akkor láttam h nem lesz elég még egy 2-est mellépattintani, mert persze hogy 4×512MB kombóba volt a 2GB. És valahogy mindnél ezt tapasztaltam h az összes memória slot tele. Az meg h némelyik milyen válogatós memória terén külön történet ...
Épp emiatt brand és nem brand gép közül, ha egyforma jók, csak akkor venném a brandot ha - árfekvéstől függően - 20-30%-al olcsóbb, normál társánál.

Na van rendes asztali elemekből összerakott Athlon XP-m (ASUS A7N8X-E DLX, Athlon 1700+ @ 2200MHZ most épp de tud 2669-en is menni, 2GB RAM, GeForce 3 Ti200 128MB, 120GB HDD és ez 2003-ban lett összerakva, de mai napig pöccre indul! (2014ig napi használatban most retro "játszós" gép) Mi ez ha nem örökélet + 1 nap?
És semmi brand nincs benne.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#61308) #89309696 válasza KROK640 (#61307) üzenetére


#89309696
törölt tag

A brand gépet úgy kell venni, hogy nem fogsz belenyúlni utána. Előre gondolva 1-2 évvel. Ha kiöregszik csere. Ha bővíteni meg piszkálni akarod azt sima PC-nek hívják.

(#61309) szebe válasza KROK640 (#61307) üzenetére


szebe
őstag

"és általában viszonylag erős proci, gyenge vagy integrált VGA, kevés RAM és kevés HDD kiépítésben kaphatóak."

Ebből egyedül a kevés RAM-ot érzem valid problémának.
Ezeken a gépeken futó alkalmazások többségében proci igényesek, HDD-re meg azért "nincs szükség", mert hálózaton vannak a cuccok. RAM-ból viszont valóban lehetne több.

Így az otthoni felhasználás is korlátozódik a netezős/filmezős configra, de az "erős" proci miatt plusz RAM és SSD-vel teljesen vállalhatóak.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#61310) qnadam válasza KROK640 (#61307) üzenetére


qnadam
veterán

a brand gépek se egyformák ám, amikről te beszélsz, azok irodai wordexcelfacebookyoutube gépek, arra teljesen jók. ha bővítés kell, erős cpu, komoly hűtés, akkor workstationt kell választani.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#61311) KROK640 válasza kenwood (#61297) üzenetére


KROK640
veterán

"Milliokba kerult a berendezese, de nem az a kerdes,hogy mennyiert lesz eladva,hanem, hogyan lehetne ugy megszabadulni tole,hogy ne keruljon sokba (penzben,munkaoraban)"

Na, ezt oldotta meg haverom főnöke jól : mikor bezárt a cégea főnöknek (2010), akkor közölte haverral, hogy nem is igazán tudja kifizetni, azaz a bérének csak egy részét. Erre köözölte haver h semmi gond akkor viszi az irodaberendezést, meg a számítógépet stb. A főnök belement. Az irodai Compaq V720-as monitor egyébként hozzám került és mai napig itt van a szobámban mint a ház egyetlen működő CRT monitorja, és a tartalék tartalékja. Nincs is szívem kidobni, mivel nagyon szép képe van és hibátlanul működik. A monitort azért kaptam mert segítettem havernak kipakolni az irodát, meg elvinni a berendezést.
így utólag meggondolva a főnök duplán nyert ezzel...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#61312) KROK640 válasza #89309696 (#61308) üzenetére


KROK640
veterán

"A brand gépet úgy kell venni, hogy nem fogsz belenyúlni utána. Előre gondolva 1-2 évvel. Ha kiöregszik csere. Ha bővíteni meg piszkálni akarod azt sima PC-nek hívják."

Pont ezért mondtam, hogy egyesíti a laptop (nem lehet bővíteni) és az asztali gép (nem lehet hordozni könnyen) összes hátrányát. Na meg ezért vagyok úgy vele, hogy egy azonos képességű sima PC-hez képest csak akkor választanám ha 20-30%al olcsóbb annál.

Zoltánnak van most brand gépe, persze megvette 15 ért, mikor 30-at szánt a gépre, és az ugyanilyenek nem brandban is 15 körül mentek. Most szereztem bele neki 8GB RAMot, meg kell neki majd bele SSD, a VGAja annyit nem ér mint az én prociba integráltam (Intel HD Graphics 4600), meg jobb proci kéne neki (a házzal összetákolt passzív hűtőrendszer és a válogatós bios miatt hiába van az adott platformon jobb proci fillérekért, erről le kell beszéljem), de pl a tápcsere (jobb VGAhoz) is ki van zárva ... Végül rákölti azt a pénzt amit eredetileg kelleztt volna rászánnia, csak mivel brand gép, sokkal több szívás lesz ez nekem, és garantálom h neki meg anyagilag lesz az...

Már nem először (hanem sokadjára) szívok azzal, hogy brand gépet bővíteni kellene, de nemigazán lehet.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#61313) demerion válasza KROK640 (#61312) üzenetére


demerion
tag

Csak meg kell találni, hogy mire fogják használni és jó választás is lehet. Nyilván ha valaki legozni szeretne akkor inkább ne. A mostani munkahelyemen szinte csak brand gépek vannak de tényleg van mindenből, első generációs i5től kezdve 2 Xeonos csodakon 128GB rammal át 9. genig. A xeonosok nagy részébe egyébként szinte bármilyen VGA belemegy és az 1000W feletti táp sem limitál túlzottan. CPU cserével sem volt eddig baj egyszer sem, max BIOS frissítés kellett. Szóval tényleg csak helyén kell kezelni.

(#61314) koby11h válasza kenwood (#61304) üzenetére


koby11h
aktív tag

Bocs ha félreérthető volt! Eltüzelni az irodai papírt, megsemmisíteni az adathordozókat - eltörni és kuka. Mindezt elolvasás nélkül. Méhbe céges papír nem mehet.

Vidéken ha csak papírral és fával tüzelsz a vegyes tüzelésű kazánban akkor hamar megbélyegeznek mint elvakult környezetvédőt!
Télen messze koszosabb este a falvak levegője a sok szeméttel tüzelő marha miatt. Kilépni alig lehet.

[ Szerkesztve ]

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#61315) koby11h válasza qnadam (#61305) üzenetére


koby11h
aktív tag

Azzal nekem sem volt gondom. Logilink amit vettem és én is egy HP LJ 5L-el próbáltam ki, simán ment.
De amikor az ugyan arról a gépről áthozott 15 éves Zebra nyomtatóhoz kellett csatlakozni, akkor sehogy sem tudtam rávenni a Win7-et.

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#61316) hcl válasza koby11h (#61303) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

+ :)
Mi mondjuk rendberaktuk és adtuk el.

@Kenwood : Nem egy cég van, ahol a leselejtezett cuccokat már eladják, mert többe kerül szabályosan megsemmisíttetni :D

@KROK640 : Nem hülyeség pedig a brand gép. Az egy dolog, hogy nem lehet beletenni akármilyen tápot (meg jellemzően az SFF-ekbe nem, mert a normál tornyokba elég sokba szabvány ATX megy), de kapni hozzá, a RAM meg lehet hülye kiosztásban másban is. Nem úgy kell hozzáállni, mint egy low-end építetthez.
Amúgy nem tehető bele VGA-> nem arra van. (Nem mellesleg tehető, csak minek? Nyilván nem a SFF kivitelekbe, hanem a nagytornyosba, paff. De a kis házas összerakott gépekbe sem tudsz akármilyen VGA kártyát beledobni.)
Válogatós RAM-ban : nem mind (csak annyira, amennyire egy korai i5-ös lapos pl.). Ugyanakkor megint csak a hozzáállás : Brand gépbe RAM-ot úgy veszel, hogy megnézed, mi jó bele, és olyat veszel.A gyártó általában meg is adja, hogy mi fog működni benne, és az fog is. Random asztali alaplap + random RAM esetén is van sípolás azért...
(Nekem pl. a Lenovok szerették a Samsung RAM-okat, a Hynixet meg a Goodram meg egyebeket nem :D )

@qnadam : Az persze, hogy megy, mert ott semmi különös, de próbáld meg ECP módban, vagy pl. egy Atmega328 programozójaként...

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#61317) koby11h válasza hcl (#61316) üzenetére


koby11h
aktív tag

Hát ez volt a bajom, hogy nem volt szabad még bekapcsolni sem! Pedig voltak olyan pl. HP gépek amik miután szétszedtük jobbak voltak mint az otthonim!
Még azért is lecseszték haveromat aki odavitt, hogy egy pár ramot próbált volna otthonra megmenteni!
Szedd szét elektronika, lemez, alu, réz - csak ez érdekelte Őket. Egyszer beszéltem a tulaj fiával, hogy miért nem újrahasznosítás - mondta, hogy nagyon bizalmi dolog. Csak úgy kapják ha tényleg bontják. Ha elterjed, hogy ram-okat, procit engednek kivinni, akkor onnan már csak egy lépés a hdd - azon meg lehet adat és oda a bizalom. Onnantól egy darabot sem kapnának. Végül ezt megértettük. Pedig érdekes gépek is voltak, de hát ha még kipróbálni sem lehetett az elkeserítő volt.

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#61318) hcl válasza koby11h (#61317) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Mindegyik cég ezzel volt oda, hogy adat.
A winyómegsemmisítés elég drága (pedig bárki szívesen szétveri kalapáccsal :DDD ), de akkor annyi agy lehetne, hogy mielőtt selejteződik, HDD ki, a többit meg lehet eladni, és pl. megvan a HDD certifikált megsemmisítésének költsége.

Mutogatni való hater díszpinty

(#61319) koby11h válasza KROK640 (#61312) üzenetére


koby11h
aktív tag

Ha igaz a mondás - márpedig pl. AMD-nél nagyon - hogy bővítésnél olvasd ki a QVL-t akkor a brand gépekre duplán!
Memóriát bővítettem HP-kben rengeteget - több tucat gép még 2006 és 2009-2010 környékén is. HP Vectra VL, HP dx gépekben. Gyerekjáték, berakod és megy. DE azt rakod be amit a támogatott listán van és semmi mást!
Videokártya szintén: Dell Optiplex-ek 7xx, 30xx lehet bele rakni de csak amit a lap tápellátása elbír.
HDD-t SSD-re simán, csak valami minimum márkás legyen és nem lesz gond.
A táp már tud érdekes lenni, de ha használt brand gépet veszel 10-15 darabonként mindig vegyél +1-et tartaléknak és pótalkatrésznek is :)

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#61320) koby11h válasza hcl (#61318) üzenetére


koby11h
aktív tag

Ezt mi is mondtuk, de úgy macera, amit csináltak tuti pénz volt, és melójuk szinte csak a papír munka. Semmi felelősség, semmi audit, nem kellett spec gép, plusz dokumentáció...

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#61321) hcl válasza koby11h (#61320) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Macera - minimális, csak agy kéne hozzá :D

Amúgy egy sima SOHO alaplapban is csak olyan RAM megy, ami rajta van a kompatibilitási listán, csak bővebb a lista :D

A bővíthetőség meg nem a 790, 30xx -től függ, hanem a form factor-tól... SFF gépbe lehet vadászni a félmagas kártyákat :S

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#61322) DJGABI válasza kenwood (#61297) üzenetére


DJGABI
addikt

Munkatárs tesója Pesten valami külföldi multinál dolgozik, szintén gépcsere, selejtezés volt. Valami 25k-ért olyan gépet hozott, csak néztem: 7. gen i5, 8 giga ram, 240es ssd, nyilván Win matrica rajt. De korábban hasonló speckójú laptopok is voltak, csak arról már lemaradt, magának tudott egyet venni, annyi volt a baja hogy angol kiosztású... Azt mondta bánja nem több darabot hozatott el, ment volna apróra ;]

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#61323) BiP


BiP
nagyúr

Úgy látom van bőven penz a cégeknél, hogy ilyeneket meg lehet csinálni, el kehet kótyavetyélni. Meg aprón alapból rohadt sok oem cucc van, pl.ssd, amit csak céges beszerzésből lehet szerezni, az ITs meg kilopja a cégből, és itt landol.

[ Szerkesztve ]

(#61324) davenport válasza BiP (#61323) üzenetére


davenport
aktív tag

Jótállás nincsen hozzájuk, csomagban szabadulnak meg tőlük, és a Win továbbörökítésével sem akarnak foglalkozni. (Itt most nem említve azt a pár darabos készletet, ami nem céges, hanem dolgozói üzletelés). A számviteli szabályok alapján pedig ott az értékcsökkenési leírás, és az, hogy a beszerzési értékből költség lesz Ezek a gépek könyvelésileg nullát érnek, az hogy lett másodlagos piacuk, és vannak cégek akik ezzel foglalkoznak, az egy dolog.

No money, no honey.

(#61325) Tikakukac válasza BiP (#61323) üzenetére


Tikakukac
titán

Ha valamit nem értesz, legalább meg se szólalj. Ezt fájdalmas volt olvasni.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#61326) BiP válasza davenport (#61324) üzenetére


BiP
nagyúr

Nem arról beszélek, amikor idejüket kiszolgált gépeket újraértékesítenek, hiszen így több haszna van, mintha bezúznák őket. Sok szempontból hasznos ez. Tökéletes Win-win szituáció, a cég is jól jár, aki elintézi, az is, a vásárló is, no meg a környezet is, hiszen nincs kikukázva.

Arra utaltam, amikor bontatlan, vagy pár napot ment gépek/alkatrészek, (főként HDD, SSD) vannak "kimentve" cégből.

[ Szerkesztve ]

(#61327) hcl válasza BiP (#61326) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Az azért ritka. Pláne nagyobb mennyiségben.
Nekem amúgy most T450-em van cégesnek. Idejét kiszolgált? Már cserélik őket, pedig még céges használatra is minden tekintetben elég.

Mai idióta.
Tegnap óta írogat, hogy a laptop (a címben van ott, hogy hiányos!) megvan-e még.
Ma eljutott addig, hogy hol lehet átvenni - megmondtam neki. Kér képet. (Ami van a hirdetésben is. )
Majd ezt írja :
"Nekem fujitsu siemes amilo notebook pi 3540"
És azóta semmi.
De vajon ez a mondat mit jelent? :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#61328) kenwood


kenwood
veterán

Egyebkent az, hogy egy brand gep mennyire valogatos, kb. szerencse kerdese.
Procinal pl jellemzo,hogy az elso generacios 1155-os lapok nem kaptak rendes bios frissitest,es nem viszik a 3rd gen core i procikat.
Nemelyik vgabol is valogat, hiaba birna el a tap,megse bootol vele.
Van olyan is,ami szinte mindent megeszik,amit az asztali tarsai.
Haver fujitsu e900 gepebe a 4x4 giga ramot 3 kulonbozo modulbol hoztam ossze, az i5 2400 helyett 2500k ment bele.
Proci veletlen volt. Van egy srac,aki ilyen gepekkel,notikkal foglalkozik,hirdetett egy sima 2500-at, elutaltam a zset,es K-t kuldott helyette.
Rairok, hogy elkurta, de nincs kedvem az oda-vissza postat kivarni,mennyit utaljak. Erre mondta,hogy tudja, hogy K-t kuldott, maradhat, mert a sima 2500 elfogyott.

Jo kis gep lenne igy 10 evesen is,egyedul a hutesevel vannak nagyon komoly gondok, terheles alatt porszivo hangja van. A kis meretu hazba nem nagyon fer be 120mm venti,raadasul az alaplapon is alig van tapcsati a hutesnek.
mondjuk tapot molexrol is kaphat a venti,meg lehet y-ban osztani, csak rogziteni nem tudod a hazon belul :)

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#61329) hcl válasza kenwood (#61328) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

A procitámogatás + szerencse - e-e, BIOS függő, meg kompatibilitási lista, azon kívül semmit nem kell vinnie :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#61330) Trailblazer válasza kenwood (#61328) üzenetére


Trailblazer
addikt

Topflow hűtő nem opció?

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#61331) gban


gban
Közösségépítő

adóvá vált régi számítógépem, gépfejlesztés miatt.
Alaplap: Asus B85M-G eredeti dobozában, képen lásd a specifikációit.
Ram: 2X4Gb DDR3 ram 1600Mhz (+ajándék 1Gb DDR3 ram)
Processzor: Intel Core I3-4360 3, 7Ghz+Intel processzor hűtő ventilátor, hűtőbordával szerelve.
Tápegység: Codegen 400W
Videokártya az ajándék, Nvidia Gforce 9500 512Mb

50k :Y :DDD :DDD :Y

És a szöveg elejét nem én bénáztam el és hagytam le :P
Természetesen 0 napos.

Postázást nem vállalok.

(#61332) BiP válasza gban (#61331) üzenetére


BiP
nagyúr

Lehet, hogy adótartozás miatt lefoglalták. Így adóvá vált :) Elvesztette hardver jellegét :)

Így 50k-ért sem a vid.kártya, sem a +1giga ram (háhá) nem ajándék, hanem kőkeményen feláras.

Új intel procis hírnél pont ez a téma, hogy pár éves i7 ma már egy friss i3-asnak felel meg, ez meg egy ezeréves i3 alapból.

(#61333) hhenry


hhenry
őstag

Megérkeztek PH-ra is az alku királyok :O ;]

[Hirdetés]

Ajánlat:

(#61334) gban válasza hhenry (#61333) üzenetére


gban
Közösségépítő

51?

Postázást nem vállalok.

(#61335) hhenry válasza gban (#61334) üzenetére


hhenry
őstag

Azon elgondolkozom :DDD Egyébként az a baj,hogy van értékelése is,tehát nem egy egyszer bejelentkezős tag

(#61336) Migráns válasza hhenry (#61333) üzenetére


Migráns
csendes tag

55k és holnap reggelre elhozod hozzánk?

(#61337) TaaT válasza gban (#61331) üzenetére


TaaT
veterán

Ez nagyon hasonlít arra a konfigra amit teszt/lanparty célból építettem most a hónapban. :)

Asus B85M-G 8.000ft
2x4GB DDR3 HyperX Red 1600Mhz 6.000ft
i3 4170 4.500ft
Corsair TX650M 7.000ft
Asus P106 20.000ft

[ Szerkesztve ]

Give them hell Ukraine!

(#61338) opr válasza hhenry (#61335) üzenetére


opr
veterán

Adok érte 60k-t, ha házhoz hozod, lehetőleg biciklivel. :P

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#61339) Migráns válasza opr (#61338) üzenetére


Migráns
csendes tag

60-ért már igazán kérhetnél egy-két játékot is ajándékba!

(#61340) gban válasza TaaT (#61337) üzenetére


gban
Közösségépítő

Jó de a tiedben csak Corsair van, a hirdetettben meg Codegen!

Postázást nem vállalok.

(#61341) opr válasza Migráns (#61339) üzenetére


opr
veterán

Ah, nem kell az. Azért nekem is van szivem. Elég szopás lesz neki elbiciklizni csak a konzolt (dobozban!) Londonig. ;]

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#61342) Migráns válasza opr (#61341) üzenetére


Migráns
csendes tag

Ja........hogy egy darabon vizibicikli lesz! Értem! :C

(#61343) TaaT válasza gban (#61340) üzenetére


TaaT
veterán

Való igaz, a kettő nem egy súlycsoport. :D

Give them hell Ukraine!

(#61344) koby11h válasza gban (#61331) üzenetére


koby11h
aktív tag

Enyém nagyon hasonló volt, csak mindene dobozos, Gigabyte házban, 450W Gigabyte táppal, HyperX Genesis ramokkal.
kb. 3 hónapja árazták be 33000-re, igaz videokártya nélkül...
Tehát az a Gforce 9500 kb. 17000 ér!!! :)

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#61345) Tim82 válasza kenwood (#61328) üzenetére


Tim82
nagyúr

Procinal pl jellemzo,hogy az elso generacios 1155-os lapok nem kaptak rendes bios frissitest,es nem viszik a 3rd gen core i procikat.

Vagy inkább elég gyakran Intel Q67 chipsetre épülő alaplapok kerültek bele ezekbe és az Intel volt szíves nem támogatni ezen chipset esetén az Ivy Bridge generáció procijait.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#61346) Ciccuka


Ciccuka
veterán

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#61347) Enzolord válasza hhenry (#61333) üzenetére


Enzolord
addikt

Ezeket hogy vonzod be mindig?? 😂😂😂 ;]

Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”

(#61348) koby11h válasza Ciccuka (#61346) üzenetére


koby11h
aktív tag

Az igen! Bátor, nagyon bátor!

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#61349) KROK640 válasza gban (#61331) üzenetére


KROK640
veterán

És itt vajon mi az elképzelés? Hogy a +1GB DDR3 majd bekerül a 2×4 mellé, elvégre 9GB RAM csak több mint 8? (na jó, tartaléknak jó lehet ha kimegy az egyik 4-es vagy tesztelni valamit).
A GeForce 9500 az szerintem konkrétan gyengébb mint a CPUba integrált HD4600-as, vagyis jobban jár a kedves user ha inkább bele sem teszi azt a VGA-t. Na meg az eladó ezért inkább árat csökkentsen, hogy ezt is elviszem.
Codegen 400W ... látszik h a VGA-t meg a tápot átmentette egy új gépbe az eladó. Az is aggasztó, hogy se HDD-t se SSD-t nem említ ennyiért...

50K? ha ez annyi, akkor az enyém 120-at is megér xD (Giga B85M, Core I3 4330, 16GB RAM, GTX950, Corsair CX500)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#61350) KROK640 válasza TaaT (#61337) üzenetére


KROK640
veterán

Az ASUS P106 azért teljesen más világ mint a Nvidia 9500, Corsair tápod van Codegen helyett, és még ígyis olcsóbb ez a gép mint 50 ... :D
(mondjuk azt mondhattad volna h ilyen olcsón tudsz 8GB RAMot, ennyiért érdekelt volna)

[ Szerkesztve ]

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.