Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
Okos otthon - Gyári appok, ökoszisztémák
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tibbike01
üzenetére
Sokan valami furcsa oknál fogva ezt extrém alacsonyra állítják, és mire újra felébred az eszköz, addig lejár az IP "bérleti viszonya", akár megkapja más eszköz és ezt sok eszköz rosszul kezeli. 24 óra vagy efelett a probléma nem fog jelentkezni.
A DHCP lease time arról szól, egy IP cím mennyi ideig kerül fenntartásra egy gép/eszköz számára. -
Akkor mit vársz?
Azt tud csinálni amit írtam vagy ki tudod dobni
A Tuya a legigénytelenebb az összes között. a Yeelight nak stabil a WiFi-je és nem számít ha időlegesen megszakad a kapcsolat, mert lehet lokálisan is kezelni.A Tuyának kell a 20 Mhz 1,6,11-es csatorna, a band steering tiltás, a DHCP lease time 24 órára és számít neki ha megszakad a Tuya Clouddal való kapcsolat, érzékeny minden hálózati anomáliára. Illetve lehet önmagában, minden beállítás ellenére is tud rossz lenni

-
Szinte biztos, hogy WiFi oldalon van a gond, nem az eszközökben. Pár gondolat:
A Tuya WiFi-s cuccok kizárólag 2.4 GHz-en mennek. Ha a routered/AP-d band steering-et használ (közös SSID a 2.4-re és 5 GHz-re), akkor a router időnként megpróbálhatja átlökni őket 5-re, ők meg nem tudnak, és leesnek. Érdemes külön SSID-t csinálni a 2.4-nek, vagy legalább a band steeringet kikapcsolni.
De futott még: DHCP lease idő / Csatorna és interferencia (próbálj fix csatornát (1, 6 vagy 11) és 20 Mhz) / AP-router roaming / Tuya cloud reconnect
A BT-s keresgélés az normális, a Tuya app mindig megpróbálja BT-n is megtalálni az eszközt, attól még WiFi-n csatlakoznak.
Ha komolyan idegesít, hosszú távon érdemes lenne Zigbee-s eszközökre váltani, azok nem függnek a WiFi-től és a cloud-tól sem. -
Luigi962
őstag
Üdv. Mit tehetnék, ha Tuya alkalmazásban van 3 led szalagom illetve egy edge álló lámpám és valamelyik állandóan offlineba kerül, de van hogy több is. Már rohadt idegesítő mindig újra felvenni őket. Wifis mind, de mikor megnyitom akkor BT via ....keresgél.
-
-
tibbike01
addikt
Köszi! Ez ugyanaz ugye?
Vajon kell, hogy direkt napfény is érje a napelem töltése miatt? Vagy elvan árnyékos helyen is?
-
tibbike01
addikt
Kültéri Zigbee Tuya fényérzékelő van olyan, ami jól működik? Redőny leengedéshez kellene.
-
A Matter szabvány jelenleg nem támogatja az alarm panel eszköztípust, ezért az Aqara riasztórendszer nem jön át natívan Matter-en a HA-ba.
Valószínűleg jelenteknél az Advanced Matter Bridging-re gondolsz. Részletek itt: Alarm-System in Home Assistant - Everything Matter - Aqara Forum
Vagy használhato akár a HomeKit integráció HA-ban Ha az Aqara hubot (M3, G3, G410) HomeKit eszközként közvetlenül HA-ba veszed, az alarm panel natívan megjelenik a négy móddal (Home/Away/Night/Disarm). -
hzsolee
őstag
Aham.... Akkor oda írok. Olvastam az esp-s kommented ott. Hát szerintem lehet,hogy lesz kérdésem ☺️ 3 cucimuci is van most tervben. " Villanyóra", flatpack2 mókolás meg jkbms. Jah, meg a vízóra...az tök jó lett, működik csak valahogy be kell csomagolni mert az akna nem igazán esp-nek való vidék

-
Most játszom éppen a matter integrációval. Próbálom beállítani a HA-ba a z1-eket, de alapbol nem viszi át, nem jelennek meg csak az ajtó érzékelők. Olvasgattam kicsit, hogy jelenetekkel lehet segíteni ezen, így most csináltam az Aqara appban minden kapcsolóhoz jelenetet és szinkronizálás után már látszanak is HA-ban, mint matter eszköz. Amivel elakadtam az az Alarm system. sajnos ott nem tudom, hogy hogyan lehet átvinni a jelzéseket, hogyn lehetne teljes értékű a HA-ban is. Ebben kérem a segítségeteket.
-
Ahogy mondod
De hivatalosan csak egy óra, megjelenítésben 2-őt azért látsz, hogy ne legyen lyuk. Hiszen 01:00-03:00 között egy óra telt el.
Fordított helyzetben, pl.: a Shelly UTC-ben tárolja az adatokat, a HA Energy dashboard szintén UTC-alapú statisztikákat kezel, és csak a megjelenítéskor konvertál helyi időre. Szóval ősszel a két "2:00-3:00" intervallum valójában két különböző UTC-óra (00:00-01:00 és 01:00-02:00 UTC), és a dashboard jellemzően összevonja őket egyetlen 2:00-3:00 sávba a helyi idő szerinti nézetben, ami a két óra fogyasztását összeadja.
HA kérdésekkel érdemes ide írni: Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek -
hzsolee
őstag
Home asszisztens még új nálam. Az óraátállítás látom előre hajtáskor nemes egyszerűséggel 2 órás intervallumot jelent. Visszafelé meg dupla érték lesz egy órára, vagy hogyan néz ez ki?
-
Tegnap ajánlottam másnak SMLIGHT SLZB-MR4U (20eFt) de megvették ezek szerint. Annyiba került mint az MR1U.
Az MR1U-ban a CC2652P első generációja van (nem rossz az se, de árban lehet találni jobb vételt), itt van egy jó összehasonlító: SLZB-06 vs SMHUB: SMLight Coordinators Compared
Neked elég lehet egy önálló Zigbee controller hisz a thread már adott vagy akár eladod és veszel helyette egy MR4U-t akkor még jól jöhetsz ki

És továbbra is mondom olyan helyen vedd, ahol el tudsz állni vagy nem sajnálod rá a lóvét. Ezt a késleltetést tapasztaltam többször, de sajnos nem garancia a megoldásra. -
Nekem nincs olyan eszköz, ami ne realtime menne z2m-el.
Pont azért kétdeztem hogy ez van-e.... ezt az "elelvást" tapasztalom az az EZSP chipekkel Zigbeen. A Z2M ezek szerint máig nem kultiválja az ember protokolt. Nem mindig csinálja és nem minden eszközzel, de ha előjön bosszantó. Én CC2652P párti vagyok
Még mindig előbb próbálkoznék egy másik koordinátorral mint egy kínai hubos megoldást. Max keress magyar forrást, ha nem jön be nyomj egy elállást. Ezt meg átkonvertálod Thread border routernek
arra tökéletes.Amúgy a z2m-et magában használod vagy HA-val? ha van esphome/z2m/mosquito akkor már a HA egy köpés

-
Próbáltam régiót váltani, de azt írta, hogy ebben a régióban ez az eszköz nem használható. Lehet, hogy új fiókot kellett volna hozzá regisztrálnom, és a fordítás rossz?
Sonoff max poe kontrollerem van. Gyárilag hibás antennával vettem, és eltartott egy ideig, míg rájöttem, mert ekkor ismerkedtem meg a zigbeevel is, és azt gondoltam, valamit rosszul csinálok.Valóban az első kapcsolás után gyorsabb egy ideig, de a villanyt nem kapcsolgatom 10-20 másodpercenként. Olyan, mintha visszaaludna, vagy micsoda.
Szeretem, ha valami profin megy, ha valamiben a z2m jobb, vagy az esphome, akkor azt használom. Ebben most az Aqara nyert. Ha valamit majd nem tud Aqara, akkor jön a HA.
-
A 900 ms az eszement sok, ez nem szigorúság
2-300 ms már felfogható.
Először próbáld meg az EU-s hubot CN fiók alá regisztrálni hátha.
Ha ott megy használd nyugodtan ott, mert a feldolgozás lokális így is úgy is.
Még egy érdekes problémát találtam van aki panaszkodik arra amire te, de neki csak az első nyomás 1 mp a többi prompt. Neked ez adott?
Milyen Sonoffot vettél? -P vagy -E ? lehet firmware para lesz ez.
Fura szerzet vagy
Van Z2M és applikációzól
-
900ms volt az átlag. Tudom szigorú vagyok, de engem zavart. Pont a határán van annak, hogy azon gondolkodjak, megnyomtam-e a gombot rendesen. Biztosan meg lehet vele barátkozni, az is lehet, hogy hamar, de úgyis akartam venni egy zigbee controllert a földszintre is, akkor meg miért ne legyen az Aqara. Sajnos belefutottam egy vásárlásba amivel nem vagyok teljes mértékben elégedett. Vettem egy Sonoff max-ot controllernek. Annyira nem sajnálom, mert szeretek kísérletezni. Szóval, most ezzel az Aqarával játszom éppen.
A CN HUB-ra meg úgy gondolok, hogy új kínai eszköz beszerzése esetén, elsőnek azzal párosítom. Frissítem, ha van új szoftver és csak utána kerül a végleges helyére és az eu-s M3-ra.
-
Ennyit késik a Z2M? de fura. Nekem nincs vele semmi parám. Mennyi az a sok késés?
CN hub firmware frissítéshez: Elméletileg igen, egy olcsó CN hub CN szerverre regisztrálva láthatná és tolhatná a CN eszközökre a frissítést. Viszont a Zigbee child device-okat egyszerre csak egy hubhoz párosíthatod

Elég macera: az eszközt lepárosítod az M3-ról -> hozzáadod a CN hubhoz -> frissítés -> lepárosítás -> vissza az M3-ra.
Az Aqara egyébként hivatalosan elmondta, hogy a child device firmware frissítéseket a hub tolja ki, és az egyszerű Zigbee child device-ok ritkán kapnak frissítést, hacsak nincs funkcionális bug. Szóval lehet, hogy az egész nem is ér annyit amennyit szívni kell vele.Z2M OTA: A Z2M OTA indexe csak azokat a firmware-eket tartalmazza, amiket valaki korábban már kinyert és feltöltött a zigbee-OTA repóba. De tényleg ahogy írtam az is lehet még nem adtak ki hozzá semmit.

-
Folytatom itt. Előzmény.
Ha vennék egy olcsó pár ezer forintos CN Aqara hub-ot, akkor azzal lehetne frissíteni a firmwaret?
Érdekes az is, hogy elvileg Z2M támogatott és ott sem jelzett új szoftvert. Hol lehet megnézni, mi a legújabb a Z1-re és a door sensorra?Eddig nagyon bejön ez a Z1. Eredetileg z2m-mel párosítottam, de a programozott gombokkal végrehajtott műveletek késleltetése nagyon zavaró volt. Most az M3-mal sokkal jobb lett a helyzet.
-
Nyitok egy topikot a kezdő, főleg valamely ökoszisztémát alapul vevő okos otthon kialakítani vágyóknak.
Itt a Tuya/Smart Life, Xiaomi Home, Apple Home, Google Home, Alexa szintű megoldásokról lesz szó.Ha valaki Home Assistant, openHAB, Homey, Domoticz, ioBroker, Hubitat, HomeSeer, Node-RED információt szeretne, neki a haladó topikot javaslom.
Új hozzászólás Aktív témák
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- G.SKILL TRIDENT Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR
- LENOVO ThinkBook 14s Yoga touch 360 - i5-1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azt tud csinálni amit írtam vagy ki tudod dobni