- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Úgy látom Bang good-on konkrétan tényleg egy darab RPi3-mat tettek ki akciós áron.
We will bang, okay?
-
havri1
félisten
Van esetleg valakinek ötlete?
Egész sokáig ment a Pi2 most úgy, hogy nem kellett hozzányúlni.
Egyik pillanatról a másikra, a 2 megosztott és felmountolt hálózati mappából elkezdett szelektálni a drága.
Volt, hogy a benne lévő filmeknek csak egy részét, volt, hogy semmit se látott. Aztán az egyik mappát konkrétan nem tudta megnyitni, user/pass-t kért.
Legyalultam, újraraktam, azóta IP-t kap, de nem látja az SMB hálózaton a gépeket, még a workgroup-ot sem..Semmit.
Tettem fel openelecet, abból stabilt, bétát, OSMC-t, ugyanaz.
Átköltöztettem a másik szobába, másik tv, másik lan kábel, ugyanaz.
Helyi háló elvben jó, laptopok és a pc oda vissza látják továbbra is egymást, viszont egyik sem látja a hálózaton az OPENELEC -pi-t.Mi a franc lehet?
-
DarkByte
addikt
Érdekelne majd a tapasztalatod, és hogy mivel oldod meg rá a hálózatot. Nekem van egy ilyen SPI Ethernet modulom kínából amit még Arduino-hoz vettem. Nem valami óriási a sávszélesség amit tud, de webrádióhoz épp sok is lenne
Valami olcsó I2S DAC kellene még és igazából minden adott egy konyhai zajkeltőhöz.
Egyébként van pár zenére kihegyezett disztró, mint a Volumio, vagy a RuneAudio.
Aktuális Adafruit videóblog pont ezzel foglalkozott most amúgy [link]
-
Márton
nagyúr
Mondjuk a rendszer/kiegészítők/fut alatt nem látom a tvheadend-et. Nem kéne a listában lennie?
Ha viszont rámegyek a saját kiegészítőkre, ott van a listában kipipálva és a futtatás gomb szürke nem is tudom aktiválni, csak a törlést, kikapcsolást, stb.
Tehát mintha menne, de akkor miért nincs a "fut"-ban? -
azbest
félisten
-
Márton
nagyúr
válasz
azbest #21683 üzenetére
Hát, jutottam valamire, de elakadtam
Szóval Pi2+Libreelec+Kodi17 és egy RTL2832U dvb-t tuner.A leírás alapján feltettem a rendszer/kiegészítők alól a tvheadend-et.
Beállításokat megnéztem, wait for frontend bekapcsolva, stb.
(az XMLTV configuration az NONE, ok?)restart
Na és írod, hogy pc-n webböngészőben máris elérhető a tvheadend.
Itt akadok el. A Pi IP címét beírva, csak ezt látom.
Nincs semmi tv vagy dvb-vel kapcsolatos menüpont.
Azt írod, ez akkor lehet ha a Pi nem látja a tunert, de ssh-val belépve az adott parancsot kiadva, nem failed választ kapok, hanem ezt:6.282806] usb 1-1.4: dvb_usb_v2: found a 'Realtek RTL2832U reference design ' in warm state
6.337727] usb 1-1.4: dvb_usb_v2: will pass the complete MPEG2 transport str eam to the software demuxer
6.482489] usb 1-1.4: dvb_usb_v2: schedule remote query interval to 200 msec s
6.490860] usb 1-1.4: dvb_usb_v2: 'Realtek RTL2832U reference design' succes sfully initialized and connected
6.491191] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_rtl28xxu
6.558893] rc rc0: lirc_dev: driver ir-lirc-codec (dvb_usb_rtl28xxu) registe red at minor = 0Tehát mintha sikeresen felismerte és betöltötte volna, nem?
Azért továbbmentem, feltettem a PVR ügyfeleknél is a tvheadend-et.
Aztán itt ismét elakadtam: "Rendszer - Beállítások - TV: Általános - engedélyezve"
Ugyanis nincs ilyen opció, és így a főmenüben nincs is TV menüpont.Segítsetek vuknak a kisrókának!
szerk: más tutorialban azt olvasom a pi ip címe után még a 9981-es portot is be kell írni, de arra meg azt dobja a pc, a lap nem jeleníthető meg.
-
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #21682 üzenetére
Ezt a DVB- valamit nem ertettem, de ott a masik topicban jol leirtad, igy mar ertem. Koszonom!
(Persze, oke, a kereso megvan...) -
scream
veterán
Hali!
Olyan gondom volna, hogy valamiért nem sikerül WAN-ból elérni a Pi-met (PHPMyAdmin, Apache2-vel, 80-as porton LISTEN-el).
Kívülről DDNS-t használva oldom meg az elérést, más felületeket elérek rajta keresztül (pl router LuCI (8080) vagy RPi-n futó qBittorrent (8877)), de a pma felületét nem sikerül.
Hol rontom el? Routeren be van állítva a port forward (WAN-ból érkező 7777 port-ot LAN-ban Pi-re (fix IP, MAC address) 80-ra továbbítva, de kívülről mégis úgy tűnik, hogy nincs nyitva a 7777 port (vagy nincsen mögötte futó szolgáltatás...
-
Vettem egy Pi0-t. Netrádió lesz. Wifi, hangkártya (USB?), néhány GPIO portra van csak szükségem.
Néhány kérdés:
Melyik a leggyorsabban betöltődő oprendszer?Tudok gyorsítani a rendszeren, ha tudom milyen eszközöket kötnék rá és fordítok egy csak az azokhoz szükséges modulokat tartalmazó kernelt?
Van forrasztópákával hozzáférhető másik USB port mint a micro USB aljzat?
A power micro USB-nek csak az 5V-ja van bekötve?
-
-
stanazol
csendes tag
Sziasztok!
DS18B20 hőmérséklet szenzon grafikus megjelenítését szeretném megvalósítani ezt a megoldást felhasználva: https://github.com/fape/sensor
Amit nem értek, hogyan kapja meg a szerver (adatbázis) a Pi-től a kiolvasott adatokat?
Esetleg egy magyar how-to jó lenne, biztos megvalósította már valaki...
Köszi! -
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #21680 üzenetére
Olyan a TV, nem kodoltak a csatornak. Szerintem...
-
wassermann
Topikgazda
válasz
tvamos #21679 üzenetére
A digitális kábel-tv-hez olyan USB-vevő kell, ami tudja a DVB-C-t, de az úgy magában a Pi-vel csak a nem kódolt csatornákra jó (oda kell vinni egy korszerűbb LCD-TV-t, ha az talál a a kábel tv-n kódolatlan digitáális csatornáit, akkor minden további nélkül a Pi+DVB-C vevő is fogja )
-
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #21673 üzenetére
Ez jo digitalis kabeltv-vel is, vagy teljesen rossz uton jarok?
-
Márton
nagyúr
Végre megérkezett az RTL2832U& R820T dvb-t vevő, izgatottan bedugtam a pi2-be, melyen libreelec+kodi17 van, de örömöm gyorsan el is szállt, mert se kép se hang.
Merre kéne elindulnom, hogy életet leheljek belé? -
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #21673 üzenetére
Nagyon szep munkassag!
-
azbest
félisten
válasz
Pulsar #21671 üzenetére
Hát ha ugyanaz a rendszer ugyanazzal a kártyával másik ugyanolyan piben jó, akkor a pi a ludas.
Nekem volt egy régi made in china b, amelyiken hibás volt az smsc chip forrasztása. Melegedéskor vagy hozzáéréskor remekül fagyott. Futás közben ha tapogattam az smsc chipet, akkor eldobta a fájlrendszert. Persze előtte levezettem a feszültséget egy radiátoron, szal nem szikrázással
Múltkor vettem egy gázpákát és azzal ügyesen átmelegítettem, láttam hogy megolvad a lábainál az ón (a környező alkatrészeket alufólia gombócokkal óvtam). Azóta nem volt hiba, pedig direkt piszkáltam. Gagyi pákával nem tudtam így újramelegíteni, részben ezért is vettem inkább gáz égőset. Ez ilyen, rosszabb már nem lesz alapon történt
Sütős melegítést inkább nem próbáltam, mert félő hogy elfolynának a műanyag alkatrészek vagy lepotyog valami.
(#21674) Petike168
én még nem próbáltam, ha sikerül írd meg ide a tapasztalatodat
A kodi fórum szerint elvileg lehetséges [link], azt írja valaki, hogy csak annyi korlátja van, hogy a csatorna számozást nem használhatod a backendről, mivel két helyről is jönnek a számok. Így gondolom majd a kodi beszámozza valahogy. -
Petike168
aktív tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy IPTV (IPTV Simple Client) és kódolatlan DVB-C ( digi kábel) együttes használatára van lehetőség? Vagy a TV menü alatt egyszerre csak egy tud menni?
-
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #21667 üzenetére
TV-műsort a Raspberry Pi-vel és a hálózatnak köszönhetően tabletről, mobilról is elérem
Tudnal nekem linkelni egy jo leirast, hogy tudnam ezt en is megoldani magamnak? -
válasz
azbest #21669 üzenetére
- tápegység probléma
Már több darabbal is volt próbálva- sd kártya inkompatibilitás
Mint írtam, már próbáltam másikkal is. Ha jól emlékszem 4 féle volt már benne- rákapcsolt usb eszközzel probléma, vagy inkompatibilitás
Egy originale Raspberr Pi-s wifi van csak az USB-be dugva, de előtte LAN volt, és akkor is csinálta- ritkán hibás pi is lehet
Lehet ez lesz a gond. Van még másik 3 is otthon, ebből kettő, és ez menne 0-24-be, de ő szegénykém valamiért nem bírja. -
Kicsirics77
veterán
sziasztok
találkozott már olyan problémával valaki,hogy samsung tv-re rádugva a Pi2 egy idő után meghülyíti a tévét,iszonyatosan belassul a tv rendszere,főleg a tizen op-rendszeres tévénél vettem ezt észre a régebbi típusnál nem volt ilyen probléma. -
azbest
félisten
-
Az egyik Pi-m random időközönként elszáll. (Max 30 nap) mivel nincs kérenyőre dugva, így csak SSH-n érem el, de ilyenkor nem megy. Egy táp ki táp visszába pedig rendszerint bele hal, és Kernel Panic lesz (mert volt hogy már dutam rá kijelzőt csak macerás). Memória kártyát már cseréltem háha az a baja, de a hiba megmaradt. Van valahol a pi-ben log file-ok, ahol vissza tudnék kutatni, hogy mi lehet ilyenkor a baj? Vagy szimplán csak lefagyna a pi? Látott, hallott már valaki ilyet? (Nincs tuning, minden alapon van)
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Beni2360 #21666 üzenetére
Amikor megépítettem, élvezkedtem, hogy a TV-műsort a Raspberry Pi-vel és a hálózatnak köszönhetően tabletről, mobilról is elérem, de ez a fajta felhasználás nem mindennapos.
A régi TV felokosítására, illetve rögzítésre viszont egy jó cucc. Szerintem jobb, mint egy olcsó, buta STB.
-
Beni2360
félisten
válasz
Flowtation #21656 üzenetére
ÉN nem vagyok ezeknek szakértője de szvsz:
Ha a tv-ben van DVB-T2/DVB-C/DVB-S2 stb, akármilyen tuner akkor nekem nincs szükségem ilyen usb-s megoldásra ugye?- NINCS a tv beépített ezen tulajdonsága specifikus a te tv-re.Vagy a málna miatt jobb így nézni a tvt? - szerintem csak azt a lehetőséget kapod, hogy tudsz felvételt készíteni és ha netán engedi akkor ki tudod sz.gépre menteni stb.
Sszeretném kihasználni a tv-m adta lehetőségeket, ha már egyszer tudja. - használd szerintem egyszerűbb és nem lesz annyi gond vele.
De remélem lesznek még hozzá szólók rajtam kívül is akik ilyeneket használnak. -
-
-
-
Pi2-nél mekkora ez a limit? Ha ugyanennyi akkor minden oké lesz. Én pont ilyen setup mellett használok Pi2-ket, a DVB-T dongle a fentebb linket rtl-sdr.com féle (link), a wifi modul pedig ez:
Illetve 8-10db PI-ben van ilyen is:
http://tenda.co.hu/termekek/2/61/w311mi_150mbps_mini_vezetek_nelkuli_n_usb_adapter
-
Szerintetek egy DVB-T vevő és egy USB-s wifi belefér egy RPi 1B bemenő polyfuse-ának 700 mA-es limitjébe?
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Félig off kérdés:
Ha a tv-ben van DVB-T2/DVB-C/DVB-S2 stb, akármilyen tuner akkor nekem nincs szükségem ilyen usb-s megoldásra ugye? Vagy azért jobbak (valamiben) ezek a cuccok? Vagy a málna miatt jobb igy nézni a tvt? Szeretném kihasználni a tv-m adta lehetőségeket, ha már egyszer tudja. -
-
-
Sziasztok!
Egyszerűen nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan kéne a simple iptv mostani, elavult listáját lecserélni egy frissebb m3u linkre. Hogy kéne? Openelec 5.0.8, saját build (rengeteg módosítással
).
Köszi!
-
DVB-T témához: ha igazán jó tunert akartok, akkor ezt nagyon tudom ajánlani:
http://www.rtl-sdr.com/buy-rtl-sdr-dvb-t-dongles/
Ugyanolyan kínai fostalicska chipre épül mint az összes többi, de ez egy viszonylag speciális példány, mert nem csak DVB-T-re jó, hanem kb mindenre 40Mhz és 1.8Ghz között (software definied radio). Az SDR scene termelte ki magából a dolgot, és mivel profibb felhasználásra szánták, ezért nagyon jó minőségű alkatrészek vannak az rtl chip körül, illetve a panelt is újratervezték, valamint kapott TCXO oszcillátort. A méréseim alapján kb. tökéletes, gyakorlatilag 0 ppm-et téved (a TV tunernek árult szarok simán 40-100khz-t mellé tudnak menni a beállított frekinek, csupán azért mert felmelegednek üzemi hőfokra). Nálam üzemel vagy 25db, eddig egyik sem volt hibás. TV-t mondjuk csak 1db-al nézek teszt jelleggel, egy Tvheadendes PI2-őn lóg már több mint 1 hónapja, és atomstabil, újraindítva nem volt még. Vicces benne, hogy a hozzá adott kis szar antennával tökéletes vétel van nálam a lakáson belül, amire még eddig semmivel nem volt példa, valószínűleg ennyit számít a jó RF körítés meg a profi csatlakozó, stb..
Egy hátránya van: SMA csati van rajta, mivel inkább iparibb rádiós felhasználására szánták, szóval ha valakinek kevés az a két fajta antenna ami a 25 dolcsis pakkban van, akkor krimeplnie kell, de szerintem megéri a vesződséget simán.
szerk: most ugrott be, hogy a chip-el (rtl2832U) kapcsolatos ph topicban elég sok panasz van a windowsos dirverekre, szóval oda nem ajánlom, de linux alá tökély.
-
Celtis
veterán
válasz
Melorin #21637 üzenetére
Ez alatt mit értesz pontosan: "erősítőm hangerőszabályozója most a TV távirányítóján lévő Volume +/- gombokra van tanítva"
A CEC nem infra jelekkel kommunikál. A TV az infrán vett gombnyomás információkat a HDMI-n küldi át a HTPC-nek. Ha az erősítő közvetlenül a TV távirányító jeleit veszi, akkor ugyanúgy fog működni, mint eddig.
-
LógaGéza
veterán
válasz
azbest #21642 üzenetére
Tudom, de nem is erre gondoltam. Ez még mindig ugyanaz a rendszer, semmi változtatással, amivel lassan hetek óta küzdök, hogy nem talál C-n szinte semmit, csak egy MUXot érek el max, erre mondtad, hogy bugos a
w_scan
az utolsó Raspbianon.
Erre rádugom a DVB-T antennát, és minden probléma nélkül megtalál mindent - előtte természetesen volt futtatva TVHeadend, ami meghívta a dvb-switch szkriptedet.
Azért furcsállom, mert ennek ugyebár át kéne állítania DVB-C módra, és mégis megtalál mindent T-n. -
tindisco
csendes tag
válasz
Melorin #21646 üzenetére
A tv távirányítójának a hangerő gombja nem az openelec hangerejét szabályozza, hanem eredetileg a TV-jét, vagy is nálad - ha jól értem- az erősítőjét.
A "programozott színes gombok" így csak az openelec kimeneteli hangerejére lesznek hatással.
Itt tudod beállítani,és a végén ne felejtsd el elmenteni:
Keymap editor -->global-->audio
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
azbest #21616 üzenetére
Na ezt a w_scan-os gondolatot továbbvíve rádugtam egy DVB-T-s antennára, kiadtam a
w_scan > channels.conf
parancsot, és tökéletesen megtalálta az összes csatornát.
Felmerül innen a kérdés, hogy ugyebár át kellett volna állítania a vevőt DVB-C-re, ezek szerint ez mégsem történt meg... Vagy valamit rosszul értelmezek? -
Melorin
addikt
Üdv!
SOS kérdésem lenne a Pi3-al kapcsolatban.
A Pi tudja a CEC-t és a TV-m is. Openelec lesz a rendszer rajta és az a kérdésem, hogy ha a hangerő gombot nyomom a távirányítón, akkor a TV fogja a hangerőt állítani avagy az Openelec szoftveresen?Azért fontos ez, mivel az erősítőm hangerőszabályozója most a TV távirányítóján lévő Volume +/- gombokra van tanítva, a TV-n pedig letiltottam a hangerőszabályozás funkcióját, így csak az erősítő szabályozza a hangot.
Viszont az Openelec-en belül nem tudom megoldható-e, hogy minden működjön a TV távirányítójával, kivéve a hangerő. -
Ultrazord
tag
Ha a raspberrimre telepített openeleccel szeretném nézni majd a holnapi meccset mit kell csinálnom?
van valakinek ezzel kapcs tapasztalata?
-
robi1979
aktív tag
Az incomplete mappát hogyan tudom beállítani és hol? 1x már megtaláltam - a transmission beállításainál nincs - valószínű az lesz a baj mert a másik vinyóra mutat ami tényleg tele van. Azt hittem hogy ha beállítom a set locationt akkor alapértelmezettként ide rakja az incomplete-ket is...
-
azbest
félisten
válasz
bally4 #21631 üzenetére
Természetesen. Ha nagyon 5V alá esik a feszültség, akkor a tunerek elkezdenek problémázni, mint ahogy más eszközökkel is előfordul.
A dvb-t tunereimnél annál rosszabb a vétel, minél jobban leesik a feszültség. A max_usb_current bekapcsolása is erősen ajánlott.Némelyik rendszerrel, pl openelec, van tuner ami nem akar jól működni, ha közvetlen a pi-re van kötve a tuner (a dvb-t it9135-ökkel tapasztaltam én, a t230 nem tudom máshogy viselkedik-e). Egy kihúz-bedug után viszont közvetlenül is jó volt. Úgy láttam, hogy induláskor egy pillanatra áram alá helyezi a pi az usb portokat, aztán lekapcsolja, majd később, amikor betöltődnek a driverek, akkor újra áramot ad neki. Talán ez okozza. Lehet, hogy kernel függő. Aktív hubnál a hub ad áramot, így nem kapcsolgatja alatta a pi.
-
bally4
tag
válasz
azbest #21627 üzenetére
Hát elég amatőr vagyok, eddig nem is hallottam a symbolról, se a ksymbolról. Régi TV-n kicsit egyszerűbb volt beállítani.. No de, valami történt, van előrelépés. A kézileg felvett mux-ök (telekom (pend, fail és pend, none)) nem mükszenek, de indítottam egy random keresést valami osztrák predefined telekom beállítással (tkom) és megtalálta a csatornákat (idle, ok). Érdekes, ugyanazokkal az értékekkel találta meg automatán (tkom), mint amit megadtál (telekom). Ez biztos, hogy az általam rosszul megadott adatok alapján van.
Köszönöm a segítséget, megörültem a csatornáknak nagyon, állítgatom tovább!
Még annyi, hogy láttam korábban, te aktív USB hubbal nyomod. Én nem, de annyit csináltam többek között, hogy kihúztam a BT egér USB csatlakozóját. Ezután lett aktívabb a T230, lehet ennek is van köze hozzá..
-
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Mi a reális ára egy Pi3-nak 2.5A táppal és egy 8GB-os SD kártyával használtan? -
robi1979
aktív tag
Azt meg tudja valaki mondani hogy mi az istenért van az hogy van vagy 90GB szabad helyem egy raspberry pi3-ra aggatott vinyón, közben a Transmission nem enged rátölteni kb 5GB-t sem mert azt írja ki hogy nincs elég hely a vinyón? Pegig a 90GB szabad hely az ott van!
-
Geripapa
aktív tag
Csináltam egy blogbejegyzést a képnézegetőről.
Remélem hasznos lesz.
-
bally4
tag
válasz
azbest #21616 üzenetére
Köszi, hogy segíteni próbálsz. Úgy próbálom beállítani, ahogy megadtad, de a scan result: FAIL. Vásárhelyen vagyok, szóval hasonlónak kellene lennie mint Szegeden gondolom.
A DVB-T-vel is próbálkoztam, a szentesi adó beállításait lestem el, ugyanez az eredmény.Firmware-t nem kell újat telepíteni?
-
azbest
félisten
válasz
bally4 #21614 üzenetére
Szegeden ezek a telekom dvb-c paraméterei, nem tudom máshol különböznek-e
170MHz, 6875ksymbol, QAM/64, FEC 3/5
218MHz, 6875ksymbol, QAM/256, FEC 3/5
226MHz, 6875ksymbol, QAM/256, FEC 3/5
234MHz, 6875ksymbol, QAM/256, FEC 3/5
418MHz, 6875ksymbol, QAM/64, FEC 3/5fecből ilyen nincs a listán, állítsd másra vagy autora, majd a átvált.
Ha az elsőt beállítod, akkor a tvheadend a network discoveryvel felveszi a többit is. Ahogy írtam a w_scan rosszul működik az újabb raspbianon, nem tudom mi baja lett. De attól a tvheadend rendesen megy.
Az antennás dvb-t -hez pedig ott a mux lista a szolgáltató honalpján, azt kell beállítani, ami hozzád közel esik és az antennád amerre fordítva van.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
schferenc77 #21613 üzenetére
Pont ezért csináltam én is és nem vettem egyet.
Cikket nem igérek, nem vagyok iró tipus. De itt a forumon szivesen segitek mindenkinek aki szeretne hasonlót csinálni.
Söt örülnék ha látnák is hasonlokat. Más elrendezéssel kinézettel
Elsö elgondolás az volt hogy egy nagy kép + Conky (Datum, idö, idöjárás stb.) de ehhez ügye folyamatos net kell. stb... végül ez lett... A légyeg hogy lehet kreativkodni és egy igazán egyedi Digit képkeretet lehet adni a nagyszülöknek vagy akárkinek akik a rengeteg elkészült képböl sosem látnak egyet sem a digitális világnak hála. A gyárira meg ugyis csak egyszer töltesz képet mikor megveszed... (én legalábbis...)
Szóval, este teszek fel még kepeket az épitésröl. + a futó szkriteket is (azt már most megmondom hogy gyengeidegzetü programozok ne olvasák a saját érdekükben mivel életem elsö bash programozása látható a kodokban
)
Amúgy egy darab 19" os Monitoron fut 4db a feh programból.
-
bally4
tag
Segítsetek légy szíves! Eddig kicsit zavart, most már nagyon, hogy se a DVB-T-t, se a telekom DVB-C-t nem tudom beállítani Pi + Openelec + T230 tuner + tvheadend kombóval. Pár napja írogatom, mik az eredmények (semmi).
Akinek működik ilyen összeállíttás, mi a trükkje? Mit kell a neten fellelhető útmutatókhoz képest máshogy csinálni?
-
Geripapa
aktív tag
Végre elkészült a nagymamám szülinapjára készített digitális képkeret
-Örült neki-
Tulajdonságok :
- Nagy megjelenitett fényképméretek (2db 21x14 és 2db 14x9)
- Fekvő képben csak fekvőkép állóban csak álló kép megjelenése
- Automatikus szinkronizáció a saját googledrive és dropbox felhőtárhelyjel (akár többel is)
- Képmegjelenítés Offline modban is müködik
- Automatikus fénykép átmásolás pendrive csatlakoztatásakor
- A felső két képmegjelenítőn csak a frissen feltöltött képek jelenek meg igy könnyen észrevehetö a friss képek érkezése.
- Kettő vagy több helyen sosem jelenik meg egyszerre ugyan az a kép.
- Automatikus status info (képek száma, üres tárhely,…) készítése pendrivere csatlakoztatásakor
- Internet kapcsolat: Wifi, Ethernet vagy 3G (opcionális)
- Szinkronizálás minden bekapcsoláskor és/vagy tetszőlegesen beállítható időközönként.
- Teljesen egyedi megjelenés
- 32gb tárhely
- Standard 40x50 képkeretÉs pár kép róla:
Köszönöm a segítségeteket!
-
mrhitoshi
veterán
Üdv! Próbálta már valaki a Windows 10 IoT-t ? Szívesen kipróbálnám, és érdekelnének a tapasztalatok fejlesztés terén. C-ben, C++-ban, és C#-ban írt programokat probléma nélkül megeszi ?
Eddig linux alatt babráltam, de mivel a fent említett programnyelvekhez konyítok, ezért ha könnyebb boldogulni a W10 IoT alatt ezekkel, akkor rakom is fel az RPII-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest