- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabek_
tag
válasz
artiny #19815 üzenetére
Szia,
FTDI?
Lényegében USB soros csatlakozási legetőség a computer-edhez.
Tudsz vele FW-t feltölteni és sorosmonitort olvasni/Írni live. (KB.)
HA nincs a board-on FTDI chip akkor még mindíg csatlakoztathatsz hozzá: [link]
Vagy ha nem kell soros monitor akkor AVR programozóval is tudsz rá feltölteni. (Debug-hoz elengedhetetlen az FTDI!)
A lgolcsóbb az USBASP: [link]------------------------------------------------------------------------
Igen BT-al is lehet pl ha írsz rá monjuk egy Android alkalmazást akkor tudsz kommunikálni az arduino-val live.
Itt egy BT modul: [link]
Ez is soros komunikációt tud. (TX/RX)
Wifihez szerintem a leghatékonyabb amit már írtam is (esp8266).
Ha nem kell sok port akkor nem kell arduino board sem. Egyszerűen rátöltöd a programodat is erre a kis chip-re. Illetve van olyan verziója is amin több port is ki van drótozva!
(Kisebb lesz a kütyüd)Amúgy Arduino chip-et vehetsz külön is! (Kevesebbet fogyaszt a regulátor/ledek stb nélkül)
[link]Ez ugyanaz a chip mint a legtöbb Nano-n is van csak más tokozás.
Itt van hozzá egy foglalat is ha kiszedhetőre akarod: ([link])
Azok közül amit írtam csak a HR sensort nem használtam még így nem tudom megmondani működik e csuklón. (Vagy hogy pl mennyire megbízható egyáltalán)
Ugyanakkor rendeltem egyet én is, miért ne alapon!
Ha lesz egy órám mikor épp nincs mit csinálnom kipróbálom.Amiket itt összeírtunk az ilyen 25 óra lehet kb egy átlag hobbistának, tapasztalattól függően.
Ha nincs ilyesmivel tapasztalatod akkor sokkal többre készülj! 4x -esére talán, de ezt nehéz megjósolni. 90% Google 9% elektronika puzzle és 1% kódolásÜdvözlettel,
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest