- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
darthdenes
tag
válasz
graviton #54776 üzenetére
Szintén most váltok én is 50x60ra ár/érték arányban számomra ez volt az ideális. Láttam kiállítva is egy 42x60 mellette. Azon furcsa mód folyamatosabbnak tűnt a kép.
Na mindegy. A sufni shoppoktól szerintem jobb tartózkodni. Szerintem 2 vagy 3 év hivatalos panasonic gari egy ilyen tvre jobban nyugatat mint egy kiváló wisky.
A sufni shop meg pont a garival spórol.
Én a digitalkotól rendeltem meg 143ezerért 3 év garival amit a panasonic áll. Kiszállítás ingyenes. De csak rendelésre van így várnom kell rá 2-3 hetet. -
válasz
"50X60...- Mennyire tükröződik a felülete?"
Pont annyira, mint a CRT-d, de nagyobb felületen.
"Ha a fényereje kisebb mint a Sonynak és ugyanannyira tükröződik a felületete, akkor van gáz."
Nem lesz kisebb a fényereje.
"- Mennyire húz csíkot a labda, ha vízszintesen halad át a képernyőn?"
Hidd el, semmivel sem lesz nagyobb vagy zavaróbb ennek a mértéke, mint a nagyságrendekkel drágább, akár csúcsközeli LCD-ken. Talán a felsőbb plazmáknak jobb valamivel a mozgásmegjelenítése, de nem is annyiba kerülnek, mint az X60.
Teljesen rendben van az X60 ár-érték aránya, ennyiért nincs ettől jobb megjelenítő. -
Ijk
nagyúr
válasz
Tükröződik azért, de kb hasonlóan a crt-hez, viszont itt ugye jóval nagyobb felületről van szó. Egy bevonatos azért jobb ilyen elhelyezésre, de azok jelentősen drágábbak. X60 kiváló készülék az árkategóriájában, biztosan elégedett leszel vele. Focinál sem fog semmilyen csíkokat húzni.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz
graviton #20479 üzenetére
Értem, hát az IPTV-hez még lehet, hogy jobban is jársz a HD-Ready felbontással, mint a fullHD-vel. Maga a TV nem lesz csalódás, az biztos, pláne, ha minőségi tartalommal is ki tudod szolgálni.
Az említett boltot nem ismerem, de nem hivatalos viszonteladó, az biztos, szóval óvatosan!
kevepapa: én is láttam a hírt (olvasom a blogot). Csak remélni mertem, hogy valamelyik mozi adja majd itthon is 48p-ben, de ez nagyon pozitív, hogy tényleg lesz ilyen. Már nagyon várom, kíváncsi vagyok a filmre, meg persze az új kadencia nyújtotta élményre is.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz
graviton #20466 üzenetére
A nézési távolságod miatt valóban elég lenne a HD-Ready is 50"-os méretben - bár nem írtad, hogy mire használnád.
A felsorolt modellek vonatkozásában jól olvastad, hogy a Samsung azért problémás, mert nem tud 24p kadenciával játszani (külső lejátszóról sem), de ez igazából csak akkor probléma, ha HD-anyagot is akarsz nézni rajta. Ha ezt nem tervezed, akkor a felsoroltak közül én egyértelműen a Samsung-ot javasolnám a színhűbb képe és a mélyebb feketéi miatt.
Az LG által feltüntetett fényerő-értékek egyike sem igazán helytálló, de is foglalkozz velük, úgy hülyeség, ahogy vannak! Az LG-k olcsók, de sajnos a képük is elmarad a másik két gyártó modelljeitől. Az 5500 és a 6500 között magam sem tudom, mi lehet a pontos különbség, eget rengető nem lehet köztük.
Én nem vetném el azért a Panasonic 50X50-et sem, tekintve, hogy a 179 eFt-os árával annyira nem lóg ki ebből a mezőnyből. Ugyan csak HD-Ready, de képminőséget tekintve simán odaveri az összes felsorolt versenyzőt és a 24p kadenciával sincs gondja.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
graviton #10937 üzenetére
Nem cserélném, mert van egy minimum. Ez nálam a 42-es.
Másnál pedig az 50-es. Az ő dolguk, mit néznek.
Engem viszont nem frusztrál, ha valaki még mindig crt-t néz. Az is az ő dolga. Biztos erre van csak pénze, vagy igénye.
Nekem japán autóm van, valakinek ez is elég ok arra, hogy útáljon, mert neki német van, őket meg az utálja, akinek francia van. Szíve joga.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz
graviton #10944 üzenetére
Pont nem. Ő olyan távolságból nézi ugyanis a 42" fullHD-t, ahonnan közel sem látszik minden részlete. De ha olyan távról nézné is, akkor sem használná ki a G-széria előnyeit, mivel agyonbutított forrást, xvid-et néz. Erre mondtuk legalább öten már, hogy bőven elég lett volna egy U30, abból viszzont ugyanilyen árból 50"-ost kapott volna, amihez már tud elég közel ülni ahhoz, hogy lássa a fullHD részleteit. Ráadásul pont ő érvel azzal, hogy általánosságban kevés a HD-tartalom és nem ez a magyar valóság, ő is csak néhány kivételes tartalmat szerez be HD-ben. Ezért indokolatlan a kicsi, de minőségi G30, mert annak többlete egyértelműen HD-nél jön ki, abból is leginkább a minőségi HD-nél. Az SD-ből alkotott kép meg igazából igen hasonlóan fest mindkét esetben. De hagyjuk, fölösleges ezen pörögni, neki ez kell, amije most van, az ő dolga!
-
BBéci
legenda
válasz
graviton #10944 üzenetére
Már, hogy a csudába ne mondtuk volna! rendszeresen felhívjuk a társulat figyelmét, hogy nem a képátlót kell hasonlítgatni, hanem a képfelületet, vagy területet, ahogy tetszik. Viszont az ideális nézési távolság megállapításánál egyiknek sincs közvetlen szerepe, annál a pixelsűrűség és nagyság számít.
Hogy a viharba lehet egy olyan távolság ideális, ahonnan nem láthatóak a full HD felbontás apró részletei? Akkor mi a fenének 1080-as tévé?Én 2003-ban hoztam haza a mozit, azóta nézek vetített képet. Sajnos nem mindig, mert saját projektorom sincs.
-
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan nincs rászorulva arra, hogy lecserélje az 50 colos tévéjét nagyobbra, mert bőven az ideális távolságból nézi. Viszont sűrűn trollkodó topiktársunkról ez nem mondható el.
Én is inkább választok 50-es ST-t, mint 42 colos GT-t, mert 4 méterről fogom nézni és a minőségbeli különbségből semmi érdemlegeset nem vennék észre abból a távolságból. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz
Ugyanúgy nem cserélném le az 50"-os G-szériás Panámat egy 60"-os LG-re, mint ahogy egy 42"-os VT-szériás Panára sem.
A 42" egyszerűen kicsi, ahogy többen is megmondták rajtam kívül is: nem tudsz elég közel ülni ahhoz, hogy egy szélesvásznú filmen minden részletet láss fullHd-ben (pláne, ha többen is nézitek a filmet), túl közel kerülnél a hangrendszer front- és center komponenseihez, a szatellitektől meg távol, borul a színpadkép, meg eleve kicsi a felület, amit látsz.
A 60" már korrekt méret lenne, de a konkrét LG modell képe nem elégítene ki, HD-ben erősen gyengébb a G-szériás Panámnál, de mé egy U/S szériától is.Nálam a cél egyértelműen a vetítő, nem akarok tartósan 50" körüli képpel bohóckodni, mert egyértelműen kicsi ez is egy 2.40:1 arányú filmhez, de ehhez meg külön dedikált helyiség az otpimális, amire egyelőre nincs lehetőségem. A 60" egyéként simán elférne most is nálam, de nem az említett LG-t venném, az is biztos, más viszont aránytalanul drága már. Az 50" fullHD ellenben már Panában is korrekt áron megy.
-
erdoke
titán
válasz
A 42" olyan közeli nézési távolságot jelent Full HD esetén, ami más korlátokat is magával hoz, pl. a házimozi térhangzás kihasználásához ideális elhelyezkedés akadályozása. Az 50-51" jelenleg az a méret, ami nem irreálisan drága a kisebbekhez képest, éppen ezért a 60-ashoz hasonlítás nem igazán állja meg a helyét. Nézd csak meg, mennyivel kerül többe egy 55-65 ST50 vagy VT50 az 50-es társaihoz viszonyítva, és egyet fogsz velem érteni.
-
tpeter77
addikt
válasz
graviton #10552 üzenetére
szia
72cm Samsung 100Hz CRT helyett vettem egy hónapja az 50U30-at.
Ég és föld a különbség, ha jó minőségű a kép, akkor pazar a képe.
Nekem minden téren jobban tetszik a crt-nélUPC SD kártyás rendszerét is egész biztos kezeli (sajnos nekem még van 1 év hűségem, jövőre váltok én is upc-re),
szerintem ugyanaz a CI modul benne mint pl. S30-G30-asokban, és már többen irták, hogy náluk csont nélkül megy.
Jó vásárlást, csak igyekezzetek, mert már csak pár darab van belőle az országban... -
DM-Fan
Topikgazda
válasz
graviton #10541 üzenetére
Teljesen jó, a tavalyi modellek feketeszintjében már alig volt eltérés (sok különbséget szabad szemmel már nem észlelsz), az ideieknél tán még kevésbé van. Az U30 ilyen szempontból korrekt, inkább diteherelésben és színhűségben marad el a nagyobb modellektől, iiletve a bevonat hiánya is ront kicsit az összképen az U30 esetében. Ettől függetlenül nem fogsz csalódni, kiváló ár/érték arányú modell az 50U30. Az IFC hiánya nem érdekes, amúgy is azt javasoljuk mindenkinek, hogy kapcsolja ki, mert természetellenes hatást kelt. Ha elég a rajta levő csatlakozó és a szolgáltatásai, akkor tökéletes vétel.
-
KTTech
veterán
válasz
graviton #10528 üzenetére
Az S30 és az U30 minimálisan tér el csak, főleg a bemenetek számában, és a bevonatban. Amit az S30-ról olvasol az megállja a helyét az U30-nál is, kivétel, hogy rosszabb a tükröződésgátlása. Ez csak olyan helyen lehet esetleg zavaró, ahol közvetlen fény éri a TV-t, vagy nagyobb a fény. Egy elsötétített szobában nem lesz vele gond.
Az ST50 pedig egy teljesen más kategória már... minden tekintetben újabb, jóval mélyebb feketékkel, jobb feldolgozással, 3D képességgel stb. Ez látszódik az árán is.
Mindkét TV megfelelően kezeli a 24p-n, kadenciahelyesen 2:2 pulldown-al. Általában nem szoktuk bekapcsolni az IFC-t, mert az szappanopera-hatást ad a 24p-s anyagoknál, nem pedig a filmekre jellemző megjelenítést.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
graviton #10528 üzenetére
íhelló.
az igazi különbséget az alacsonyabb fekete szint fogja okozni. ha ugyanis teljes sötétben nézed a tv-t akkor nem lesz igazán fekete a fekete. inkább sötétszürke. most ne lcd-re gondolj. annyira nem rossz a helyzet, de egy magasabb osztályú tv-nél a fekete szint látványosan mélyebb. a többiről inkább nem bszélek, vannak itt arra hivatott szakemberek.
-
KTTech
veterán
válasz
graviton #10474 üzenetére
Ennyi pénzből az 50U30 jó választás, jobb képminőséget kapsz, mint a Samsunggal, és az 1" nem lesz számottevő méretkülönbség. Azt viszont fejből nem tudom, hogy az U30-ban van-e ventillátor vagy sem (a G30-ban van, bár még nagyon halkan hallgatva a TV-t se hallatszik, a PWM zaja inkább).
Sajnos a mai TV-ket már nem 20 évre tervezik (a panel bírná, az elektronika szokta hamarabb feladni), így kérdéses, hogy mennyit fog bírni valójában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest