Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#84551) rbalint88 válasza Ear001 (#84548) üzenetére


rbalint88
addikt

Lisszabon es kornyeke is jo lehet, nincs halalra tele (mi a full szezonban mentunk juliusban) es az ocean hatasa miatt nincs gyilok meleg sem.
Esetleg Amszterdam vagy valamelyik masik eszaki varos?
Alpok is gyonyoru, mi ket eve voltunk Grossglocknert es Dachsteint is erintve, kabatot azert vigyetek :) Mi Dachsteinen belefutottunk egy -2C+havazasba majus vegen :DDD Glockneren meg kb 5-6C volt, de eleg eros volt a napsutes ahhoz, hogy pulcsiban el lehetett lenni.
Salzburgban is 16C-ban poloban volt mindenki. Oda is visszamennek, gyonyoru varos.

(#84552) Jahno válasza rbalint88 (#84551) üzenetére


Jahno
őstag

Lisszabonban mindig felfelé kell menni :DD

De annyit dumáltok róla, jövő héten lesz egy szabadnapom lehet kimegyek a Tátrába nézem a távolt....

(#84553) Freddy76 válasza Ear001 (#84548) üzenetére


Freddy76
addikt

Szlovákia. Keress rá a neten a szlovák kastélyokra, menjetek el Árva várába, Besztercebányára, Bajmóc várához. És közben mesélj neki a dicső szlovák történelemről és arról, hogyan építette fel a szlovák nép ezeket a csodás kastélyokat...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#84554) Freddy76 válasza .mf (#84547) üzenetére


Freddy76
addikt

Himeji mindenképpen, most építettem össze Legóból...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#84555) rbalint88 válasza Freddy76 (#84553) üzenetére


rbalint88
addikt

:DDD Troll on

(#84556) Mercutio_ válasza Ear001 (#84548) üzenetére


Mercutio_
félisten

Túrázós topicban (azért a szlovéntól linkeltem, mert az is egy érdekes célpont lehet) épp az osztrák túrák kivesézése zajlik. A józanabb hangokra érdemes figyelni felszerelés és terhelés szempontjából, sok ott a hegyikecske, aki lendületből felszalad 800m szintet, gondolom azt nem szeretnél te se:D

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#84557) j.bravo


j.bravo
addikt

Skacok, bruttó (oda-vissza repülőúttal terhelt napokkal együtt) 5 napos nyaralásra, július végén, inkább Korfu, vagy inkább Málta?
Egészséges optimumra törekednénk a tengerparti chill és a teljes nap lótás-futás között, azaz a cél kicsi, mérsékelt mennyiségű gyaloglással abszolválható látnivaló nézés mondjuk mindennap pár óra lenne. Vagy elautózni valahova, megnézni valamit, aztán egy óra chill egy közeli beachen, aztán menni tovább, megint megnézni valamit, megint egy óra chill :D

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#84558) Jahno válasza j.bravo (#84557) üzenetére


Jahno
őstag

Máltán bármennyire is meglepő, a tengerparti chill az minimál, mert kicsi a sziget, kvázi nincs strandja. Szomszéd szigetre kell átmenni és én az egész környezettől nem vagyok elájulva, egy max. 3-4 napos csavargásnak jó lehet a hely, hogy ott is voltunk és kb. ennyi. Közeli beach nincs, még ezen a mini helyen is lehet órás nagyságrendeket utazni a partért. Városban kb. 1-1 ilyen partszakasz van, nekem azért egy rendes szlovén/horváttól nagyon lemarad mindenfélében [link]

De tudok 1-2 elrettentőbb videót is mutatni. Ezer éve voltam itt, egy jó nevű csilliárd csillagos tengerparti szálloda, ember simán azt hinné, hogy olyan fasza olaszos tengerpartja van és lehet tolni a limonádét egész nap. Hátnem [link]

És el ne vigye a szél:

Autózást nem nagyon vállaltam be, inkább béreltünk helyi erőt a bal oldal és a közlekedési morál meg egyebek miatt is, pld. nehéz volt megszoknom, hogy biztonsági öv helyett rózsafüzér és kereszt vetés van, kereszteződésben meg annak elsőbbsége aki előbb dudál. Ez utóbbi néhány lámpásra is vonatkozik.

Haverral egyik kedvenc körforgalmunk is elég rendesen benézhető, fakultatív használat:

(#84559) Studi válasza j.bravo (#84557) üzenetére


Studi
addikt

Ahogy Jahno mondta: Málta nem a strandolásról híres. És bár nem nagy sziget, de a néhány látnivaló pont elég messze van egymástól, hogy ne sétálj át egyiktől a másikra. Vagy bérelsz autót 30 perces gurulásokért, vagy megfőzöd az agyad a tömegközlekedésen, és a várakozás közben. Nem rossz hely, de azért összefoglalva nem több, mint egy kőkupac a tengerben, amin nyulat esznek, mert a szarvasmarhák nem férnének el. Egyetek nyulat, ha odamentek, az viszont tényleg jó.

(#84560) rbalint88 válasza Studi (#84559) üzenetére


rbalint88
addikt

Ez eleg velos volt :DDD
Julius vegen en biztos nem meg melegebb helyre mennek itthonrol :R Portugalia pl sokkal elhetobb, hut rajta annyit az ocean. Velence se rossz opcio, van strandja es a latnivalok is meglohetok gyalog. Altalanos ervenyu, hogy getyourguide vagy hasonlo oldalon vegye meg az ember elore a jegyeket idopontra, ne a sorbanallassal menjen az ido :R Romaban konkretan egy nap tuzo napon sorbanallast fogtunk ezzel (Vatikan, Szent Peter bazilika, Colosseum, Pantheon, Angyalvar), de mashol is jok a tapasztalatok. (Skip the line ticket, priority ticket a kulcsszavak - es amugy a guide se hulyeseg, ha nincs oruletes felara)

(#84561) Jahno válasza Studi (#84559) üzenetére


Jahno
őstag

Már van klíma a buszokon, néha túl is tolják de nyáron nem a legkellemesebb buszra várni a placcon. Főleg ha nem jön, tele van, vagy éppen más útvonalat választott magának. Azóta emlegetem, hogy Málta volt az a hely, ahol először és egyelőre utoljára a helyi BKV busszal mentünk járdán.

Nyúl és nyulas burgerek jók, Iguval szoktunk mondani, hogy egy poros szikla. Indexes máltai csoportba meg nem merek mondani semmit, mert ezek visszajárnak hetekre és jajj a szomszéd sziget is milyen jó és ennek is meg van a maga romantikája. Meg ja, én pár estére bevettem Pácsevillt is, nem kell aggódni :DD

(#84562) j.bravo


j.bravo
addikt

Köszi, eddig is Korfu felé húztunk, de akkor Málta mostanra tuti félretéve. :R
Majd egyszer ősszel vagy tavasszal inkább.

Portugália tetszene, csak azért oda eggyel tovább kell kibírni a repülőt is; persze megnézem milyen lehetőségeket dob :R
Gondoltam én északra menni (Stockholm, Bergen, Helsinki stb), de asszony élből megvétózta :DDD
Jegyek előre vásárlása alap (kivéve amikor elfelejtjuk, vagy hirtelen jött ötlet valahiva bemenni)

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#84563) Jahno válasza j.bravo (#84562) üzenetére


Jahno
őstag

Ott sem mindegy melyik fele, Lisszabonnál sem 2 perc elérni a strandig, ott is egy kibetonozott valami a város közepe és még hullámos is.

(#84564) j.bravo válasza Jahno (#84563) üzenetére


j.bravo
addikt

Nem muszáj hogy a reptér városában szálljunk meg :)

Whatever.

(#84565) Freddy76 válasza j.bravo (#84557) üzenetére


Freddy76
addikt

Én tuti Korfura mennék.

Mert Máltán már voltam, Korfun még nem. Gondolom, ezzel nem segítettem sokat.

Amúgy nekem nagyon bejött Málta.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#84566) cdl válasza j.bravo (#84562) üzenetére


cdl
senior tag

Ha Portugália, Én Portónak is adnék egy esélyt.
Tömegközlekedve gond nélkül elérhetö a strand, a belvárosban lehetne a szállás.
Mondjuk ott 5 méter vízszintes nincs, a kényelmes cipö az kötelezö.

(#84567) j.bravo válasza Freddy76 (#84565) üzenetére


j.bravo
addikt

Megvettük a repjegyet Korfura. Szóval mosmá' ez lesz. :R
Bírnám én is Máltát vsz, de majd máskor.

cdl: az se hangzik rosszul, csak a jelenlegi útnál a wizz kellett legyen a légitársaság, hogy elköltsük a felgyűlt, csak arra jó pontokat. Portoba nem mennek innen, csak Varsóból, Milánóból és Rómából, ha jól látom.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#84568) werttzui válasza j.bravo (#84567) üzenetére


werttzui
őstag

Na de szuper ,de jó nektek . Jó nyaralást! :C

PENTAX

(#84569) Studi


Studi
addikt

Segítsetek, pupákok! Budget TV-khez ért valaki?

6 év után beadta a kulcsot a tévém, és fociEB-re való tekintettel jó lenne az utódlásról gyorsan gondoskodni. Futok majd egy kört a méltán híres Szervíz Kft-nél, hogy emberi áron javítható-e, de nem tudom megéri-e foglalkozni még ezzel?

Valami szuperolcsó/szuperjó utódot azért jó lenne kinézni helyette. :D Most ez a Hisense került fókuszba, elvileg a QLED már valami fejlettebb technológia, mittudomén. Tudom, Oled a fasza, de az ekkorában 400. Szabad Hisenset venni? A képe/hangja kb. normális lesz?

[ Szerkesztve ]

(#84570) Ear001 válasza Studi (#84569) üzenetére


Ear001
addikt

Hisense-t szabad, de gyártanak a plafontól a padlásig mindent, nézz utána, mi kell neked pontosan. A hangja meg szar lesz, mint kábé mindegyiknek, már egy kicsit is normálisabb soundbar rengeteget dob a megszólaláson.

(#84571) Mr.Csizmás válasza Ear001 (#84570) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

hangügyileg egy ilyet raktam mellé: [Edifier R980T 2.0 hangszóró, fekete] (soundbar nem fér el)
ja, ofc Hisense, 55AH85 a legendás euronics lootból

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#84572) madgie válasza Studi (#84569) üzenetére


madgie
titán

250 körül van ekkorában egy Mini LED-es TCL.
A hangja nem tudom, milyen, nekem 65C835 van, abban valami Onkyo van, nem egy óriási truváj, de annyira mégis, hogy a soundbart nyugdíjaztam mellette. Képileg viszont nagyon jó a Mini LED, kontraszt is van, fényerő is, akár sima SDR anyagnál is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.