Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz Ear001 #84548 üzenetére
Lisszabon es kornyeke is jo lehet, nincs halalra tele (mi a full szezonban mentunk juliusban) es az ocean hatasa miatt nincs gyilok meleg sem.
Esetleg Amszterdam vagy valamelyik masik eszaki varos?
Alpok is gyonyoru, mi ket eve voltunk Grossglocknert es Dachsteint is erintve, kabatot azert vigyetek Mi Dachsteinen belefutottunk egy -2C+havazasba majus vegen Glockneren meg kb 5-6C volt, de eleg eros volt a napsutes ahhoz, hogy pulcsiban el lehetett lenni.
Salzburgban is 16C-ban poloban volt mindenki. Oda is visszamennek, gyonyoru varos. -
Freddy76
addikt
Szlovákia. Keress rá a neten a szlovák kastélyokra, menjetek el Árva várába, Besztercebányára, Bajmóc várához. És közben mesélj neki a dicső szlovák történelemről és arról, hogyan építette fel a szlovák nép ezeket a csodás kastélyokat...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Mercutio_
félisten
Túrázós topicban (azért a szlovéntól linkeltem, mert az is egy érdekes célpont lehet) épp az osztrák túrák kivesézése zajlik. A józanabb hangokra érdemes figyelni felszerelés és terhelés szempontjából, sok ott a hegyikecske, aki lendületből felszalad 800m szintet, gondolom azt nem szeretnél te se
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
j.bravo
addikt
Skacok, bruttó (oda-vissza repülőúttal terhelt napokkal együtt) 5 napos nyaralásra, július végén, inkább Korfu, vagy inkább Málta?
Egészséges optimumra törekednénk a tengerparti chill és a teljes nap lótás-futás között, azaz a cél kicsi, mérsékelt mennyiségű gyaloglással abszolválható látnivaló nézés mondjuk mindennap pár óra lenne. Vagy elautózni valahova, megnézni valamit, aztán egy óra chill egy közeli beachen, aztán menni tovább, megint megnézni valamit, megint egy óra chill[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
Jahno
veterán
válasz j.bravo #84557 üzenetére
Máltán bármennyire is meglepő, a tengerparti chill az minimál, mert kicsi a sziget, kvázi nincs strandja. Szomszéd szigetre kell átmenni és én az egész környezettől nem vagyok elájulva, egy max. 3-4 napos csavargásnak jó lehet a hely, hogy ott is voltunk és kb. ennyi. Közeli beach nincs, még ezen a mini helyen is lehet órás nagyságrendeket utazni a partért. Városban kb. 1-1 ilyen partszakasz van, nekem azért egy rendes szlovén/horváttól nagyon lemarad mindenfélében [link]
De tudok 1-2 elrettentőbb videót is mutatni. Ezer éve voltam itt, egy jó nevű csilliárd csillagos tengerparti szálloda, ember simán azt hinné, hogy olyan fasza olaszos tengerpartja van és lehet tolni a limonádét egész nap. Hátnem [link]
És el ne vigye a szél:
Autózást nem nagyon vállaltam be, inkább béreltünk helyi erőt a bal oldal és a közlekedési morál meg egyebek miatt is, pld. nehéz volt megszoknom, hogy biztonsági öv helyett rózsafüzér és kereszt vetés van, kereszteződésben meg annak elsőbbsége aki előbb dudál. Ez utóbbi néhány lámpásra is vonatkozik.
Haverral egyik kedvenc körforgalmunk is elég rendesen benézhető, fakultatív használat:
-
Studi
veterán
válasz j.bravo #84557 üzenetére
Ahogy Jahno mondta: Málta nem a strandolásról híres. És bár nem nagy sziget, de a néhány látnivaló pont elég messze van egymástól, hogy ne sétálj át egyiktől a másikra. Vagy bérelsz autót 30 perces gurulásokért, vagy megfőzöd az agyad a tömegközlekedésen, és a várakozás közben. Nem rossz hely, de azért összefoglalva nem több, mint egy kőkupac a tengerben, amin nyulat esznek, mert a szarvasmarhák nem férnének el. Egyetek nyulat, ha odamentek, az viszont tényleg jó.
-
rbalint88
addikt
Ez eleg velos volt
Julius vegen en biztos nem meg melegebb helyre mennek itthonrol Portugalia pl sokkal elhetobb, hut rajta annyit az ocean. Velence se rossz opcio, van strandja es a latnivalok is meglohetok gyalog. Altalanos ervenyu, hogy getyourguide vagy hasonlo oldalon vegye meg az ember elore a jegyeket idopontra, ne a sorbanallassal menjen az ido Romaban konkretan egy nap tuzo napon sorbanallast fogtunk ezzel (Vatikan, Szent Peter bazilika, Colosseum, Pantheon, Angyalvar), de mashol is jok a tapasztalatok. (Skip the line ticket, priority ticket a kulcsszavak - es amugy a guide se hulyeseg, ha nincs oruletes felara) -
Jahno
veterán
Már van klíma a buszokon, néha túl is tolják de nyáron nem a legkellemesebb buszra várni a placcon. Főleg ha nem jön, tele van, vagy éppen más útvonalat választott magának. Azóta emlegetem, hogy Málta volt az a hely, ahol először és egyelőre utoljára a helyi BKV busszal mentünk járdán.
Nyúl és nyulas burgerek jók, Iguval szoktunk mondani, hogy egy poros szikla. Indexes máltai csoportba meg nem merek mondani semmit, mert ezek visszajárnak hetekre és jajj a szomszéd sziget is milyen jó és ennek is meg van a maga romantikája. Meg ja, én pár estére bevettem Pácsevillt is, nem kell aggódni
-
j.bravo
addikt
Köszi, eddig is Korfu felé húztunk, de akkor Málta mostanra tuti félretéve.
Majd egyszer ősszel vagy tavasszal inkább.Portugália tetszene, csak azért oda eggyel tovább kell kibírni a repülőt is; persze megnézem milyen lehetőségeket dob
Gondoltam én északra menni (Stockholm, Bergen, Helsinki stb), de asszony élből megvétózta
Jegyek előre vásárlása alap (kivéve amikor elfelejtjuk, vagy hirtelen jött ötlet valahiva bemenni)[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
j.bravo
addikt
válasz Freddy76 #84565 üzenetére
Megvettük a repjegyet Korfura. Szóval mosmá' ez lesz.
Bírnám én is Máltát vsz, de majd máskor.cdl: az se hangzik rosszul, csak a jelenlegi útnál a wizz kellett legyen a légitársaság, hogy elköltsük a felgyűlt, csak arra jó pontokat. Portoba nem mennek innen, csak Varsóból, Milánóból és Rómából, ha jól látom.
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
Studi
veterán
Segítsetek, pupákok! Budget TV-khez ért valaki?
6 év után beadta a kulcsot a tévém, és fociEB-re való tekintettel jó lenne az utódlásról gyorsan gondoskodni. Futok majd egy kört a méltán híres Szervíz Kft-nél, hogy emberi áron javítható-e, de nem tudom megéri-e foglalkozni még ezzel?
Valami szuperolcsó/szuperjó utódot azért jó lenne kinézni helyette. Most ez a Hisense került fókuszba, elvileg a QLED már valami fejlettebb technológia, mittudomén. Tudom, Oled a fasza, de az ekkorában 400. Szabad Hisenset venni? A képe/hangja kb. normális lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Ear001 #84570 üzenetére
hangügyileg egy ilyet raktam mellé: [Edifier R980T 2.0 hangszóró, fekete] (soundbar nem fér el)
ja, ofc Hisense, 55AH85 a legendás euronics lootból"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
madgie
titán
250 körül van ekkorában egy Mini LED-es TCL.
A hangja nem tudom, milyen, nekem 65C835 van, abban valami Onkyo van, nem egy óriási truváj, de annyira mégis, hogy a soundbart nyugdíjaztam mellette. Képileg viszont nagyon jó a Mini LED, kontraszt is van, fényerő is, akár sima SDR anyagnál is.[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
Studi urnak boldog szuletesnapot!
-
|AP|
veterán
jól meghalt a topik... Egy ilyen fesztiválra beneveznék:
[link] -
.mf
veterán
Nem rossz, nem rossz...
Jövő héten megyek a Fekete Zaj fesztiválra a Mátrába, magyar fesztiválok közül az áll legközelebb ehhez. Sok fesztiválra jártam régen, azonban az utóbbi öt évben már csak erre. Más, mint a többi fesztivál, más a közönség, inkább már közösség. Épp a napokban jelent meg egy Forbes-interjú Zéróval, aki a FZ főszervezője, szíve-lelke.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
Jó csaj, jó zene...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
j.bravo
addikt
Abszolút off az offtopikban, de hátha van tippetek
Whatever.
-
Jahno
veterán
válasz j.bravo #84585 üzenetére
Háát, Aréna Dent talán Csepel és város. Mondjuk ott is érdekesek, dokim annó Dr. Akbari Saleh volt, most meg egy vietnámi kiscsaj aki alig tud magyarul, de picsa jók :-D Doki szerintem már csak magasabb szintű dolgokat babrál és az volt a trükk, hogy ezer éve beestem egy véletlen helyre a Király utcába, mert csak. Szeretem halasztani is a dolgokat, fogászatot is utálom, de ha menni kell, akkor menni kell. Doki kíméletes és jó fej volt, pont olyan gyökérkezelős móka lett a vége és pár dolgot félbe is hagytunk. Most így 10+ év múlva nem találtam a helyet és nem tudtam ki ez a mókus, csak emlegettem, hogy az de jó lenne.... Előttünk nyílt egy rendelő, gondoltam nekilátok, mert egy panoráma röntgent csak le tudnak tolni, végül engedtem a kísértésnek és mondom akkor bontsanak bátran, én meg vonyítok és fizetek. Fele úton esett le, hogy ez ugyanaz a mókus, csak hálózatot épített. Aztán ki tudja mi van nyitva....
-
Jahno
veterán
válasz j.bravo #84587 üzenetére
Addig jó, mert nem zárnak be. Én mondjuk pont besétáltam és ráértek ott helyben, de lehet ez nem konstans és nem egyszerű. Az tuti, hogy kíméletes barátságos arcok és jó fejek voltak. Jobbra kifelé van egy trafik, ott dobj rá egy tüskét
Jól kódolod, 10+ évvel ezelőtt. Az épített hálózatot. Házhoz jött amire szükségem volt, már csak folytatni kellene, csak abból kijönne a 2 váz + nagylátó
-
j.bravo
addikt
-
j.bravo
addikt
Doktor úr megállapította hogy gyökérkezelés kell (készült röntgen, plusz a szóbeli infók), de sajnos bevállalni már nem tudta, jövő hétre (amikor én nem leszek itt) tudná egy doktornő, vagy szeptemberben. Röntgent megkaptam ímélben (eddig jó) jépegben (ami mérsékelt), vadászok olyat aki ezen infó birtokában fogadni tud minél előbb.
Tüskét kihagytam, kocsival voltamWhatever.
-
j.bravo
addikt
válasz j.bravo #84591 üzenetére
Segített a család szereztek nekem egy helyet ma délutánra a város másik végén, de az első session-ön túl vagyok, elvileg sínen. Most megy kifelé a helyi érzéstelenítő.
Ha nem nyígok holnap, akkor tényleg sínen
A csepeli doktor úr is jó arc volt hogy diagnosztizált, a teli naptár az teli naptár, ezért nem panaszkodhatok; kösz a tippet!Whatever.
-
-
Mercutio_
félisten
-
Lassú Víz
addikt
válasz Mercutio_ #84596 üzenetére
Nem csak kenőcsben van, az említett krém hatóanyaga a diklofenák-nátrium.
Pl: "A Cataflam 50 mg bevont tabletta (továbbiakban: Cataflam) aktív hatóanyaga a diklofenák-kálium."
Vagy: "A Flector Rapid diklofenák-epolamint tartalmazó gyulladáscsökkentő, fájdalom- és lázcsillapító. A Flector Rapid egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal:
A készítmény használata alatt kerülje az alkoholfogyasztást!"https://www.hazipatika.com/
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Mercutio_
félisten
válasz Lassú Víz #84597 üzenetére
valamiért nálam fejben külön kategória volt pedig hatásuk alapján logikus, hogy azonos vagy hasonló típusú a hatóanyag.
-
j.bravo
addikt
válasz Mercutio_ #84598 üzenetére
Lassú Víz remekül leírta kiegészítésként annyi, hogy valószínűsítem (de ezt orvos kéne megerősítse) hogy ha kenőcsben/gélben kened fel, nem a tápcsatornán keresztül, akkor (szerintem) nem ellenjavallt alkoholt fogyasztani, az ekkor előfordulni képes, emésztőrendszerrel kapcsolatos bonyodalmak nem merülhetnek fel.
Van továbbá Flector tapasz is, ami remek jó cucc egyébként, gyakran jobban működik, mint a gél, mondjuk drágább és macerásabb (ragasztós, de az nem annyira erős, mozgásra elenged; ezért hálós csőkötszerrel is stabilizálni kell, ahol lehet (derékon, háton nyilván nehéz abszolválni)
[ Szerkesztve ]
Whatever.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV