Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
Reggel fél 6 . Az igen!
Jó kis sörözés volt, meg kell hagyni. Jó hogy hoztad a kölcsöngyereket meg az anyját Jahno!
A hely is elég érdekes, érdekes egy boszorkány a pultos.
Kicsit én is másnapos voltam, de nem vészesen."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Jahno
veterán
Asszony születésnapja van, családi rejtvény és mászkálós nap, de azért sikerült ezt is keresztbe húzni, de csak fél évig terveztük. Úgy volt, hogy sosincs időnk pofázni, legyen néni káv, süti, sör is, de persze sógor nem akart jönni, cserébe el is ment otthonról, csajok meg siettek haza kutyákat rendezni így a kávé és pofázás elmaradt... Bepótoltam magamnak kétszer és asszonnyal is még kétszer :-D
Asszem ezzel lógok a nagy koncepcióalkotás közepette, hogy egyik napom így elraktam, aztán nézzük meg bicajjal és tömegközzel:
Irányok leírva is, egyéb lényeg a képen van, Gtérképnek ez pont jó: Adu oktási központ, Országos kriminológiai központ, Thaiföldi Királyság Nagykövetsége, Cobra Team 2000, Adu oktási központ. Csak úgy statisztiknak.
És nincs idehaza söröm, de mindjárt intézkedem
-
j.bravo
addikt
egy ilyen napon estefelé (de lehet hogy amúgy is) azon a környéken csekély az esély parkolóhelyet találni, jól tévedek?
Lefordítva: emiatt is inkább előzzem meg hogy valaki kiosztja nekem az ábécé második (ékezeteseket is számolva harmadik) betűjét , és válasszam a sörfogyasztásos opciót, a BKV-t?[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
-
gorgo
őstag
Nekem aznap este még el kell utazni, azaz legfeljebb átteszem másnap hajnalra az utazást MIATTATOK!44!!
Mert amúgy semmi sem pótol némi sört jó emberek társaságában!
Meg aztán Ferit hagynánk elmenni csak úgy köszönés nélkül koszos Norvégiába? Nem, nem, soha!
Keg: egyszer voltam, sok sör van, nem olcsó és egyet sem sikerült jót kifognom .
Guri: másik sörözőjükben voltam, van ami iható, ott legalább nem volt elmebeteg drága.
Hadik: foglalni kell még hétköznap délutánra is. Felőlem lehet, de nem erőltetném.
Többire nem emlékszem, ha esetleg voltam is benne."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
.mf
veterán
Thread-necro mode on
Skacok, koccintsunk, mielőtt világgá megyek
(Megyek külföldre dolgozni november elején.)
Okt. 31. csütörtök (másnap munkaszüneti nap)?
Opcionális after a Vortexben 23h-tól, Halloweeni Quixotic set, tehát Jahno kartárs megjelenésére is számítokFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
Úgy látom olyanok vagyunk ezzel a programmal, mint az öregek és a sex, már csak beszélünk róla, ahelyett, hogy csinálnánk
Bár, ha tényleg jön az esős idő a fene se kívánja a sört (persze kivétel Jahno, de ő sörrel működik ) lassan bontom a vörösborokatEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Byk01
őstag
Nem kirúgják, hanem az igazgatói kinevezését vonták vissza. Szóval a tanítás megmaradt neki. Vagy inkább visszajött, mert egy igazgatónak nem sok ideje szokott maradni rá. Persze ettől még az alap, ami ellen felszólalt marad, és hülyeség.
Az meg külön szép, hogy a kormány beszerzett rengeteg laptopot a gyerekeknek, szépen ki is osztotta, hogy aztán egy lendülettel ki is tiltsa őket az iskolából.[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
gorgo
őstag
Pedig tudta jól, hogy ez fog történni, ha 100 embert megkérdeznek, hogy mi fog történni, 99 ezt mondja. Ez természetesen nem mentség akar lenni a barom kormánynak, de ha már egy kiváló szakember feláldozza magát, legalább valami fajsúlyos témáért tette volna.
Ezzel kivételesen pont egyetértek, nem kell a mobil a gyereknek az iskolába, lassan már így is világ közepe, elképesztő, döbbenet, milyen befolyása van a telefonnak (nem csak a, de főleg a) gyerekek körében. Lassan a szarás sem megy már telefon nélkül..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Freddy76
addikt
Nekem a Csaba által bejárt útvonal bejön, én inkább a történelemre és az épített örökségre mennék, nem a természeti szépségekre. Így lenne először Tokió, onnan Nikkó és a Fuji, ha normális az idő, majd hosszabb idő Kiotóban, onnan látogatható Nara és Oszaka, majd a végén 2-3 nap Hiroshima. Legalább 15-16 napra lenne igényem kint, plusz az utazás, plusz a hazaút után még kellene pár nap a helyreállásra.
Az őszi vagy a tavaszi szünetnek azért kellene bele esnie, mert az 5-7 nappal kevesebb hiányzást jelent a gyereknek. Az őszi szünet mellett szól, hogy már idén lehetne menni, ott lehetne egy október vége, november eleje, vagy november első fele. Az is emellett szól, hogy állítólag olyankor kiegyensúlyozottabb az időjárás, tavasszal csapadékosabb. A tavasz ellen szól, hogy olyankor van a cseresznyevirágzás, ami biztos szép, de qrva sokan vannak, és a japánok is hagyományosan akkor mennek szabadságra. Viszont nekem a november-december a leghúzósabb időszak a munkában...
Julcsi most lesz 13, imád velünk utazni (legutóbb Velencében voltunk pár napot április elején, szenzációs volt, hétköznap lévén a tömeg sem volt nagy), imádja a történelmet, és mentes a kamaszos allűröktől. Most lenne a legjobb bevállalni vele egy ilyen hosszú utat, már elég idős ahhoz, hogy megértse, megélje, és életre szóló emlék legyen, de még valahol gyerek, aki rácsodálkozik a világra
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Byk01
őstag
Vegyél példát az (igazán) élsportolókról: ők nem foglalkoznak a kommentekkel. Se a jókkal, se a rosszakkal. Persze nekik könnyebb, mert ott van az edző, aki megmondja, mit rontottak el, mit lehetett volna jobban csinálni, míg neked az esetleges építő kritikát onnan lehetne kibogarászni. (amúgy szerintem a negyedük nem olvasta el a leírást hozzá) ... ja, az instán nincs negatív hozzászólás (igaz, pozitív sem)
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
m3ss
veterán
orulok, hogy igy fogod fel. plane hogy nem kritikaert jottel oszinten szolva nem is ertem, olvasva a cikket durvan tolod.. en nem tudnam fele ekkora turak utan elovenni se a gepet. plane ha eso, szel is szorakoztat...plusz nem tolthetsz el vegtelen sok idot se egy helyen igy. sokat el lehet szoszolni tajkepekkel is, plane ha allvanyozas, hosszu zarido is megy...
a nappalira gondoltam onnan, az ejjeliek tenyleg jok amugy jah, sok jot nem valogattak ki.
amugy ebben latnek meg fantaziat, igy is izgi. de bemenni a vizbe felulrol vagy csak kozelrol jo nagy latoszoggel, korulotte jol visszahuzni a tajat, patakot jol felhuzni durva kepeket lehetne csinalni itthttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
grat. kemeny, hogy milyen helyeken bringazol nem is ertem hogy, amikor ott voltam meg a kocsi ajtot is ki akarta csavarni a szel a kezembol allandoan, bringazni ott... en sem tudom ki az az eros rezso, meg tajkepet is reg fotoztam de okoskodni azt tudok ja ez eleg szubjektiv, hogy kinek milyen utomunka tetszik. szerintem nincs baj ezzel a naturalis vonallal, de az teny, hogy latvanyosabb tud lenni egy-ket tajkep hatarozottabb, dinamikusabb, kicsit megtolt utomunkaval. szerintem jok ezek a kepek, de igazan kulonleges tajkepet en sem latok kozottuk, olyat ami mondjuk felkerulne 1x.com-ra, vagy ott az evkonyvbe bekerulhetne. sarki fenyes kepeken en dolgoztam volna meg, nekem kicsit sotet a taj mindenhol. lehetne nemelyik kompo letisztultabb, eloter sem annyira atgondolt sok kepen. bar gondolom nem kritikaert jottel, de hogy kicsit konkretabb legyek pl. a masodik linken a stockness-en pl nagyon zavaros az eloter, meg maga a hegy sem teljesen jo szogbol van fotozva. erre emlekszem a helyszinrol, rengeteg jo eloteret lehetett ott talalni, fuves dombok, viz, vonalak a homokban. legszivesebben napokig fotozgattam volna ott nagylatoval annyi jo eloter volt akkor.
utana valo kepen sem optimalis az ut elhelyezese sztem, jobbrol szuk, alul feleslegesen sok, 16:9-ben jobban adna jobbrol tagabb kompoval, a bal oldali ko is sokkal jobban ervenyesulne. aztan a jeges eloteres kepen se kozepre komponaltam volna a jeget, de meg igy is ez az egyik kedvenc kepem. legtobb kepen hasonlo dolgokba bele tudnek kotni.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
Mercutio_
félisten
Klassz volt, persze tömeg, de még előtte végignéztem a fotókat, így tudtam a szöveges részre koncentrálni.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Byk01
őstag
Hirdess! Aztán majd kiderül, mekkora a valós érdeklődés. Engem érdekel, feltéve, hogy nem ütközik valami felújításos programommal, amit jó esetben csak előző nap tudok meg.
-
gorgo
őstag
végigpörgettem, 47k helyett kaptam egy 36k ajánlatot. De ha ugyanannál a biztosítónál újrakötném, akkor is 4k-val olcsóbb lenne.
Más: közölte az Insta, hogy felfüggesztették a fiókomat, mert "nem megengedett cselekedeteket" végeztem (nincs konkrétan megnevezve mit). Ha azt mondták volna, hogy ennyi idő alatt 0 képet töltöttem fel és lófaszt se lógok rajta ezért passzív vagyok, azt mondom igazuk van (tegnap pont lógtam rajta, meg -úristen!!!!- megpróbáltam lementeni egy jó képet!! Természetesen nem sikerült, így képernyőmetszővel oldottam meg. Na, ha ezt nehezményezik, akkor keylogger funkció fut a szar insta alatt, amiért keresztre kéne minimum feszíteni őket. Szóval nem tudom, de adjam meg a telefonszámomat, hogy kódot küldhessenek bla-bla. Ezmiafasz?? Ezeknek kurvára elmentek otthonról, vagy túl sok felhasználójuk van, párat elhajtanak?
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Studi
veterán
Dehogy sajnálok én bárkit is. A reklám/fizetés kerülésével nem csak a YT-t, hanem közvetlenül a tartalom gyártóját is lenyúlja az ember. Hogy a Youtube-nak busás haszna van? Ebben biztos vagyok, de más szemszögből nézve mégiscsak olyat hoztak létre, és tartanak fent, ami nagyjából egyedülálló a világon.
Amúgy nálunk még szuper a helyzet, 5sec után a legtöbb reklám lelőhető. Vannak olyan országok, ahol végig kell nézni a 15-20-25 másodperces reklámblokkot, nincs lehetőség az átugrásra.
-
Jahno
veterán
Ja, a végén meg bedobom a ritka opciót, hogy a csütörtöki nekem elmarad, de max. szórakoztok helyettem, mert most rendezgetem a naptárat és van egy ezer éves járványtól a rezsicsökkentésig elhalasztott színházjegyem amit persze aznap estére dobtak be.... Ááááááááfakk.
Előzőnél kicsit bizonytalankodtam, hogy jó ötlet-e ebben a formában mászkálni, de végül kijött valami, ami jó lett. Meg gyalogosan kicsit lassú is, néha egyik szegletét kellene megkerülni valamelyik kerületnek, aztán másik sarkába húzni és ott körbejárni. Valami lesz.
-
Mercutio_
félisten
Az se mindegy hol jártál iskolába, valami haladó pösti suliba, vagy puruttya-alsói isi
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
j.bravo
addikt
most azt írtad burkoltan, hogy vén f.szok vagyunk?
mondjuk,azok is vagyunkvannak akik azokÉn is emlékszem Kresz parkos kirándulásra (Pécs 80-as évek közepe), de hogy technikaversenyen Kresz lett volna, arra nem. Mondjuk konkrétan technikaversenyre sem, csak matek, vers- és prózamondó, később biológia, fizika, kémia, meg énekkari versenyekre. Na meg a foci- meg minikosárlabda városi/megyei bajnokságokra.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Studi
veterán
Nagy lendület van a csajban, de tapasztalat kevesebb. Tavaly tavasszal voltunk valahol Pákozd, Sukoró környékén, ő vezette a túrát, nem nagyon volt képben.
De olvastam az oldalán, hogy ő már bizony "teljesítménytúrázó" is, mert 2022-ben elindult három teljesítménytúrán is. A harmadikon én is ott voltam, kényelmes tempóban végigértem 5-ig, előtte/előttük állítólag már majdnem bezárták a túraközpontot. Nem bántom, aranyos csaj, de többen mennek utána az alakja, mint a terepismerete miatt. -
Mercutio_
félisten
Az kemény volt, amikor megtudtam, hogy Petráék heten vannak testvérek és mint zenél
Belegondoltam mennyire más egy ilyen közegben felnőni szemben mondjuk akár egy városi melós családban akár egy vidéki iskolai környezetben|AP|: Van felvétel, küldjem a CV-m?
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
a legutóbbihoz kapcsolódva:
Nálunk az irodában már két éve ez a kötelező karácsonyi sláger.Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
aleister
veterán
Én egyetlen egyszer mentem ki Csatárra csillagfotózni. Sohatöbbet.
Állati hideg volt. Az első 1 órában még csak szimplán hideg, aztán amikor eltűnt a meleg tartalékunk, akkor hatványozottan köszöntött ránk a fagyhalál. Persze okosak voltunk, vittünk forralt bort. Ez az első 1 órában szétégette a szám, a maradék az utolsó pár percben meg pillanatok alatt előbb langyos, majd hideg lett.
Szerintem még a készült felvételeket sem fűztem otthon össze, annyira megutáltam.Ez a zene nekem sem jön be. A jazz tipikusan az a stílus, ami eléggé el tud menni művészesdibe, aminek az élvezeti faktora számomra nulla.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Freddy76
addikt
Félreértettél. Nem a tehetségüket kritizáltam, hanem a produktumot, és a végére odaírtam, hogy ez egy vélemény, és mint ilyen, természetesen szubjektív. A stílusa az első produkciónak olyan, amit akkor sem tudnék értékelni, befogadni, vagy akár csak hallgatni, ha az adott stílus legmagasabb minőségében adják elő. A második pedig egyszerűen erőltetett. A fúzió nehéz dolog, pláne két ilyen távoli stílus esetén. Ebben az előadásban nincs fúzió, nem egyesül a jazz és a rock, hanem felváltva vannak jazz és rock témák, amelyek nem állnak össze. A mák is jó, a tökfőzelék is jó, a mákos tökfőzelék nem jó.
-
Freddy76
addikt
Az első zenével engem vallatni lehetne, bármit elárulnék, csak hagyják abba. A másikat nem nevezném fúziósnak, inkább amilyan erőlködésnek, amikor iskolát végezz zenészek megtanulták, hogy melyek a rock és melyek a jazz stílusjegyei, és ebből megpróbálnak összerakni valamit, de az sehogy sem áll össze. Ha teszel a tányérra a töltött káposzta mellé pár tonhal sashimit, azt lehet fúziósnak nevezni, de attól még nem fog működni.
De ez csak egy vélemény...
Mercutio: ennyire brutálisan zenét még nem erőszakoltak meg. Ez rosszabb, mint az Indina Jones és a kristálykoponya királysága...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Már beöltözve elmenőben voltam, amikor megláttalak a színpadon.
Babaarcú....azok a legveszélyesebbek múlt héten a Jazzation (Petra-tesó és Gina hangja se semmi) acapella koncerten beszéltek a ceu-s koncertről.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Most, hogy nincs már ársapka a többi importőr is hoz majd be üzemanyagot+ hogy-hogynem 100shalombattán is megoldódott a műszaki probléma
-
Jahno
veterán
Hasonlót már csináltunk itt-ott, nyilván nem egy kurrens meló, de az általában kb. a nyomtatófutás, vagy valami költsége. Régebebn pld. mellénk rakott diákmunkás költségvetése volt, darabra le lehetett számolni, nyomtat, bepattint, viszontlátásra és rögtön külön szerepelt bevételnél a szolgáltatás és a termék, ez nem tudom miért volt fontos, de néha ugráltak rajta vagy azt a júzer fizette vagy másik ügynökség.
Valamit mindenképp fizetnie kellett a júzernek, mert ha ingyen van akkor csak káosz és zűrzavar lesz, ezt meg majd valamibe bele tudják, megy pld. csak a képkeretre és kész. Az sincs kizárva, hogy valakivel előbb-utóbb találkozom és ki tudom szedni belőle az infókat
Ezer éve pld. havernak sem volt éppen jobb dolga, pár hétre behúzott egy hasonlót és 4 órás váltásban el voltak, kapott érte pénzt, leraktak Neki egy csomó cuccot, nyomta a gombot majommelóban. Nem Ő vitte a felszerelést, díszletet is összerakták, mindent megszerveztek.
Nem kell ezt túlgondolni, persze, hogy a plázának éri meg. Marketing is, néhányan csak ezért odamennek, körbenéznek, úgyis lesz egy járulékos szolgáltatás, no meg ennek kapcsán most egy csomó fotós csoport is megmozdult és a mindenféle családosok is tolják a linket, ennél olcsóbban nehezen értek volna el ennyi embert és pár napja néztem, szinte tele lett a naptár.
-
Jahno
veterán
De milyen helyiség bérlet? Pláza megbízásából csinálja. Legfeljebb megnézem milyen cuccal van, mert azt sem értem miből számoltad ki, hogy ennyiből ki kell jönni a nyomtatónak meg mindennek.
Amúgy meg sima gyakornoknak is jó lehet, aki el sem jut az esküvőig, de még mindig nem értem a számokat, mert nem tudjuk mennyit kap a fotós és melyik cég adja a technikát vagy milyen konstrukcióban, mert nyilván váltásban vannak a jómunkások és lehet nem cserélnek le mindent minden cigiszünetben. Végén még kiderül, hogy lehet ennyiért mi is elvállalnák, de dolgoztunk már olcsóbban is.
-
rbalint88
addikt
Bízom benne, hogy nem a birkaság, hanem a más temperamentum miatt nem fognak égni a hivatalok. Nevezhetjük akár kulturáltságnak is.
Azokat nem sajnálom, magamat is ideértve, akinek csak nem esik jól a 480 vs 680, de amúgy ki tudja fizetni. Azokat viszont igen, akik kényszerből tartanak autót, mert a lakóhelyükön nincs értelmezhető tömegközlekedés - és jellemzően nem hobbiból laknak olyan kistelepülésen, hanem mert arra futja -
Byk01
őstag
Röhögni fogtok, de az asszony emleget egy videót, amin megtiltották egy olasz pasinak, hogy kivegye a kezét a zsebéből, és a fickó nem tudott megszólalni.
-
Freddy76
addikt
Nos, akkor boldogot.
A villamosos-gellérthegyes kép nagyon adja. Mi pár éve döntöttünk úgy az irodában, hogy az évek óta üresen kifüggesztett Ikea képkeretekbe teszünk képeket, valamiféle koncepció mentén. Akkor M3ss budapestes képeiből válogattunk, illetve készített még párat, így az ő képei vannak az irodában. Ez abszolút beleillene a sorozatba.
-
Jahno
veterán
Ha emlegetnek, akkor tudja a fene, esküvőnek már neki merek rontani, autóval csak megpróbálkoznék, mert eddig amit fel bírtam mutatni azt inkább nem mutatom fel mert az ügyfél mutat be :-D
Mostanában mondjuk kutyák is jöhetnek, de szigorúan 10mm alatt ésvagy halszemmel. Valamint ha már belemerültünk, akkor nekem ennyit megért, hogy kaptam pogácsát meg saját fotóval ajándékkártyát, bár ez sem éppen piacképes cucc, de legalább korán keltem hozzá:
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Minden ami hőszivattyú
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- iPhone topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla