Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz rbalint88 #84943 üzenetére
15.8.3. még felment rá az X-re a 16-os iOS még fel kéne menjen. Érdekes hogy az Xr-re, Xs-re már a 18 is.
Átgondolom a javaslatot, köszi! Nem vágyom újabb rabláncra (tudom, lehet ez simán áruház is, nem kell szolgáltató), de ez is egy lehetőség.[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
gorgo
őstag
válasz rbalint88 #84896 üzenetére
Nem is tudom mi lenne velem ncore nélkül. Azért többet hajlandó lennék fizetni - ha kéne -, mint bármi másért.
De azért kényelmesebb ha TV-n megy, plusz külön jó ha csak angol, legalább fejlődik a gyerek is!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
-
.mf
veterán
válasz rbalint88 #84743 üzenetére
Jaja, hely infó van, csak nem írtam ide be, mea culpa
Brutálra jól emlékeztem, kicsi. Galérián kb 5 db 4-fős kisasztal van. Egy kategóriával drágább, mint az Elvarázsollak. Oda szombaton már későn értem vissza, vasárnap meg zárva voltak, holnap foglalok asztalt.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #84738 üzenetére
Meglepődnél milyen "jókislányok" is járnak ilyen helyekre
Freddy76: OK, te nyertél!
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
.mf
veterán
válasz rbalint88 #84732 üzenetére
A Brutál az úgy emlékszem kisebb, mint az Elvarázsol-lak, a képek alapján pedig inkább kajásnak néz ki.
Holnap járok arrafelé, megnézem a helyeket és foglalok asztalt.
Az időpont akkor legyen okt 31 azaz Halogén csütörtök ( ) 18:30 vagy amikor érkeztek. Szerintem összevonom általános búcsúzással, az meg 20-tól, aki akar, marad.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Jahno
veterán
válasz rbalint88 #84732 üzenetére
Akkó viszek akkukat. Nem tudom miképpen áll, meg azóta olyan Sonym sincs, de tarhálok havertól és mehetek vele még egy kört :-D Mondjuk ha eddig nem hiányzott adhatsz kölcsön gépet is, én majd meghajtom. Éppen nézegettem mibe hány expót toltam, nem vagyok egyszerű eset, 3 év alatt saját gépekbe simán belement 100ezer+ expó és akkor a nagyobb melók ebben nincsenek benne, ott más cuccát amortizáltam. Ebből 2-3 jó kép lett is, elég szar kihozatal de próbálkozom
-
Byk01
őstag
válasz rbalint88 #84648 üzenetére
Jobb a kutyának otthon. Még akkor is, ha ott esetleg nem is megy a klíma. Én biciklivel vagy tömegközlekedéssel járok melóba. Az első megoldás nem biztos, hogy feküdne neki, nem egy hosszútávfutó (mondjuk a 37 fokban én még csak hazatekerek, de őt már nem futtatnám közben az aszfalton), a tömegközlekedésen meg minden nap két órát szívni nekem is sok. Szóval maradjon inkább csak otthon. Ja, és persze ez nem is egy kutyabarát munkahely, bár lehet, nem szólnának érte, ha néha-néha behoznám.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
válasz rbalint88 #84646 üzenetére
Ezért nem fogok hazamenni az Árpád hídtól a 18. kerületbe, majd csinálni onnan egy retúrt a kutyával ... hogy aztán esetleg összevesszen a tieddel
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Jahno
veterán
válasz rbalint88 #84615 üzenetére
Ja, céggel volt hétvégés bográcsos céges buli tavasszal. A kb. 70 fős részlegből el is mentünk 10en. Politikai jelleggel sem árt ott lenni, meg ugye van 1-2 arc akinek sem kutyája sem macskája, jade, kutyája van, meg szülőkkel lakik és Nekik tök mindegy merre az előre, hol van és miért. Nincs gyerek, nem költözik, nincs 2 havonta csőtörés. Vagy éppen az ellenkezője, nem árt ha a 3-4-X gyerektől meg tud szabadulni egy hétvégére.
Tavasszal el voltunk, most akarnak egyet szeptemberre is aztán még ez is. Jó lenne ez, meg el vagyunk, tényleg lehet kötetlenebbül céges dolgokat is dumálni, megváltjuk a világot ha már van olyan ember aki elvileg kolléga de 1 éve nem láttam, nem beszéltünk 2 sornál többet csak rakjam bele a naptárba, mellékesen pénzben és időben is.
Ezekkel ez is jó lenne, az is jó lenne dolgokra egy fél élet nem elég, idén ha csak 1 napra is de Tátrába vagy valami osztrák hegyekbe el akartam menni bámulni a semmit és kicsit más terepen csavarogni, az most erőteljesen kimarad.
Előző céges bulinál kép is lett, kint ültem még este a kertben a söröm mellett, nézem, hogy kicsit mintha lilás lenne az ég alja, de mondom csak nem, dél óta iszom, mindjárt jön az unikornis vagy bármi egyéb, nem mérvadó. Erre havercsajtól beesik az SMS, KPsokvanrohanjál. Fogtam gépet, állványt, pár expó, majd vissza a söröm mellé. Ez is meg volt, profit:
-
Jahno
veterán
válasz rbalint88 #84606 üzenetére
Sógorék már jó 2 éve kezdtek megzavarodni, ha akkor lelövöm a fenébe már lehet szabadultam is volna valamilyen indokkal és tervezhetőbb az egész szopolás, de hát ez lett.
Meg ilyen logisztikai megoldások, hogy én ott lakok 20+ éve, igazgatom anyós cuccait amikor kell, saját gyerekei tojnak rá, de a halálhír utáni megbeszélésről ki vagyok tiltva, mert csak a gyerekek lehetnek ott és kész. Kivéve sógor nőjét, mert hát nahh, az kivétel és lehet. Míg ment a megfejtés bent a házban, már aznapra képes volt anyós házához vendégeket hívni, hogy teraszon sörözzenek én meg a környéken sem lehettem.
Akkor még azt hittük sikeres volt a megbeszélés, kiköltözünk, temetés, elfeledjük, magunkra maradunk, heló. Ha még gyerek is lenne, akkor benne lennék a Kék fényben egy lefűrészelt csövű puskával az kurvaélet és senki nem értené, szomszéd is mondaná, hogy de hát nem érti olyan rendes gyerök vót, előre köszönt meg minden. Ja, csak felbaszták az agyát és még 375ször.
-
Jahno
veterán
válasz rbalint88 #84604 üzenetére
Hjahh, én is majdnem rugalmas vagyok, de nem. Hétvégén is félig bulik, meg fusi melók, idén a fotózás is elég szarul jött ki pedig van nálam néhány akkud is :-P Terveztem, de a bandázások sem jöttek össze, széthullottunk, nem tudom mikor hol a fejem..
Hétköznap lehet valami városi beleférne, meg inkább estefelé.
De amik itt nekem történtek csak a múlt hetekben, pfúbaze, szerintem idénre is sok volt, meg bírom indokolni miért nem tudom hol a fejem.
Mi ugye félig anyósnál laktunk, aki hirtelen elhalálozott oszt ott már sejtettem, hogy sógorékkal meg a család másik felével baj lesz, mert kórházi telefon után 2 órával már minden pénz le volt kopasztva anyós bankszámlájáról, "hogy biztonságos helyen legyen", de ami a durva, hogy a lakásban eldugott kp-t is megkeresték, amiről csak mi tudtunk.
Mellé megy a szürreális baszakodás mindenen és a házhoz sincs sok közünk, 1 hét alatt kidobtak belőle a ketszibe (persze utolsó nap éppen beletoltam egy szép összeget fejlesztésbe, amit "majd megbeszélünk"), így most a komplett ház tartalmát beöntöttem ide panelba a kisszobába meg a folyosóra és próbálunk túlélni.
Keresztgyerek hétvégente segít pakolódni, de ilyen melegben és lófasz időben ez sem egyszerű. Mellékesen most fél órája ázik a konyha a felső szomszédtól és ilyenkor azon vakarózom milyen fasság lesz holnap vagy még ma reggelig.
Ha 5 perc múlva becsnegetne az angol királynő, hogy csá töki, nem eszünk egy fagyit? Akkor faarccal húznám fel a gatyámat, hogy jóvanja mehetünk Fel sem fognám merre vagyok.
Cuccokat folyosón kint hagyni nem lehet... Jahh, volt két combos csőtörésünk, ott is mentettem ami menthető és összeborogatás, reggel/éjjel vödörrel víz kihordás ez rásegített a káosz növelésére és szomszédnak addig csípte a szemét a folyosón lévő "mi ez a sok szemét", hogy felhívott, mennyire kell-e ez nekem, mert kibassza, mondtam hozzá ne nyúljon, mert az nem "szemét", szóval aznap éppen lomizás volt és brazilok jól jártak, eltüntetett mindent az utolsó csavarig, csak néhány angol könyv, fizikai példatárak meg ilyesmik maradtak mert hát abban nincs alamínijom....
Most ezek után értelmesen semmi sincs dobozolva, a menet az, hogy fagyó tartalmát feléltük (azon a héten raktuk tele), mindent kirakunk szépen a folyosóra, válogatjuk amíg jutunk nap végéig, aztán maradékot visszaokádjuk ahova elfér, én meg jöttem-mentem a fordulókat a két háztartás közt.
Főleg mert kertes házban elfért a 3 nagy grillsütőm, éppen megtanultam 6-10-X órákon át lassú tűzön füstölnisütni mindenfélét, most meg egyelőre el sem fér sehol, nem is szállítható, faszkivan.
De ez csak elsó nap ment, hogy ide-oda rohangáltam cumókkal mert rögtön el akarták lopni a kocsit is. Elég rendesen bontották a műszerfalat meg mindent az indításgátlót keresve, aminek felét meg is találták, minden utólagos kábelezést kifejtettek, leblankoltak, riasztó kibaszva, bláááá, jó volt így szakadó esőben hajnal 3kor rátalálni ja, meg egy kevés pénzbe is került a rendbetétele, melóhoz is kellene, menni is kellene de legalább megmaradt és túl nagy kárt nem csináltak, saját lábán hazajött és elment a szervízes jómunkáshoz.
Most meg egyik hengernél folyik az olaj, hosszú hétvégén megígértem anyámnak, hogy most már aztán tényleg lemegyek jópofizni ha évek óta nem látott, de így nem akartam menni és az egész országban nem volt egy értelmes bérautó, kis híján hűtős dobozossal mentem családlátogatásra.... Hétfőre van időpontom, persze péntekszombatra már nem ártana ha meglenne, mert fogalmam sincs mi lesz ha nem.
Kétlaki élet felszámolásából konyhai cuccok haveroknak és egyetemistáknak ajándékozva, könyvek antikváriumnak (tulaj ugye annyit látott, hogy nem baj ha itt marad minden, majd én kibaszom). Ruhák mindenféle szervezeteknek, bizbaszok az adomány boltoknak, hogy legalább valami értelme legyen.
Pálinkás poharakat és hűtőmágneseket megtartjuk. És családban megy tovább öröklésre olyanok, mint pld. nagyfater fotóalbuma, mert baze az ott volt mikor utoljára átadták az Auróra cirkálót és valami 10 nagy embert felengedtek a fedélzetére (ha már fotós) és van egy csomó más cucca így szépre rendezve:
Ja, közben asszony mindenféle betegséggel is elesett, kaptunk is időpontot 100 év múlvára, maszekban megoldották 5 nap alatt. Szép kerek számokért. De nem baj, utána jött a másik. Meg még egy :-D Jajj de jó volt az egyik doki, mondja, hogy így ezzel azért jó darabig el lehet lenni ha kezelik, 10+ év még működőképes, kb. 13 év környékén már necces a túlélési esély, attól függ mikor jöttek az első tünetek. Hát, 13 éve jöttek. Nyilván ez így segít agyban is az itthoni állapotokon és akkor ne rohanjunk arccal a falnak.Ezek után meg úgy vagyok, hogy lazítani is kell, úgysem tudok a seggemen maradni régi ismerős csinál naplementétől Duna parton fél illegál zenés bált, aztán mondtam, hogy tudok vinni némi vizuált ami feldobja az egészet, mert jó banda, valahol el kell kezdeni, de egy szintet is megütni és nem árt ha nem Teszkós tákolt elosztók vannak, valami biztonságot és egyebet is vigyünk bele. Én meg leheveredek a fűbe és lesem az eget valami hülyezene mellett és lehet még egy sört is iszom holnap este Nagytéténynél.
De ez biztos csak töredéke és minden lényeges kimaradt, aki elolvasta annak állok 2 sört :-P
Most meg kinézek hátha itt vár rám az angol királyné, csak nem mer becsengetni.
-
Freddy76
addikt
válasz rbalint88 #84538 üzenetére
Szerintem meg ne nézze meg.
Mert úgy jár, mint én, aki már megterveztem a japán utunkat, elkülönítettem rá a költségvetést, és megterveztem az útvonalat. Már csak az a kérdés, hogy az őszi szünet vagy jövőre a tavaszi szünet idején megyünk-e (mivel 16 napra tervezek, jó lenne, ha a gyermek iskolaszünete bele essen, ne hiányozzon annyit).
Az már csak járulékos veszteség, hogy a feleségem és a lányom névnapjára (május vége), és a nővérem névnapjára (június eleje) Csaba feleségétől vettem sálat...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #84518 üzenetére
Jó, hát
nem alkeszoknakborb*ziknak van kitalálva és a polci ára tényleg túlzó bár a sony cuccok is túlárazottakValójában gombokért egy Pana GX80 vagy occón GX9 kellene nekem, érzésre a Sonyval csak nyűgöt vennék a nyakamba
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Jahno
veterán
válasz rbalint88 #84508 üzenetére
Naszóval. Az A7 eredeti akkuja nekem gyanúsan, de kb. 5 év állás után felvette a töltést. Most fogom tesztelni. Egy normálisabb utángyártott akku 7ezer pénz bele, max. kiszállítás miatt közösködhetünk, következő időszakban lesz egy akkurendelésem aztán ha a városban valahol össze tudunk futni, akkor nincs postaköltség meg semmi, ennyi lehet megér. De ha nem használod, akkor X, tavaly év vége felé mikor nézegettem akkor 100ezresért még elment használtan.
Ha néha használnád, akkor végy bele egy akkut. Ha nem, akkor adjad elfelé és egy szarral kevesebb.
-
.mf
veterán
válasz rbalint88 #84508 üzenetére
Nekem a kínai akkutöltő is alkotott már, szintén A7-tel (amihez gyárilag nem adtak töltőt, ha jól emlékszem, így sokan vettek olcsó kínai töltőt, hozzám is azzal került). Csodálkoztam, hogy szinte mindegyik akku egyből lemerül, aztán észrevettem: miután a töltőbe raktam az akkut, nemsokára már zölden világított. Megnyomogattam, egyből visszament pirosra és töltött tovább; utána már a gép is tovább ment vele. Érintkezési hibás.
Az A7 is tudja tölteni az akkut, micro-USB-n dugd töltőre, ha még úgy is pár kép után lemerül vele a gép, akkor az akku kuka.
Az A7 AF amúgy tud egész elviselhető sebességű is lenni, S-AF-ben, ha van elég fény és fényerős obi. Gyengébb fényben már csúnyán elhasal.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Byk01
őstag
válasz rbalint88 #84498 üzenetére
A sportszakmai részre gondoltam, hogy nekik megmondja az edző (ergo jól megvannak a kommentek nélkül). Egy fotósnál azért nagyobb eséllyel jön szembe egy értékelhető, építő kritika a kommentszekcióból.
Pont szombaton a Milánó-San Remo alatt szóba került ez a téma is, amikor Valter Atival beszéltek. Ő például a saját posztjai alatt elolvassa a hozzászólásokat, de amikor valamilyen hírben vagy cikkben szerepel, akkor az ahhoz írt hozzászólásokat nem, és a csapat többi tagja is ezt csinálja (már aki egyáltalán jelen van, mert pl. Vingegaard face oldalán 2022-es a legutóbbi bejegyzés)."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #84168 üzenetére
Ez így 1 hét alatt 2 folytatás nélküli randi után jól esett
MÁS: Úgy néz ki még 2 évig maradok albérletlakó, de a mostaniban nem szeretnék maradni aki úgy gondolja tudna ajánlani mint bérlőt, az dobjon egy privit és átküldöm az albikereső levelemet amit teríthet a megbízható barátai között
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz rbalint88 #84018 üzenetére
Köszönöm!
Nem nőnapot, csak nőt!
És ne hagyjuk ki a Jánosokat meg az Apolkákat sem!A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Jahno
veterán
válasz rbalint88 #83727 üzenetére
Vaze, azóta nézegetem fatornyos falum vonatmenetrendjét és nincs olyan hét, hogy ne törölnének reggeli járatot vagy ne szopnának valamivel.
Én ma kitaláltam, hogy Nyugati környékén végzem a melóval, Dabason el kellene intézni valamit akkor nem kérek cégnél parkolót, haverral lezötyögünk, iszunk 1-2 sört, 1ezer a retúr, mi baj lehet. Du 4 után leléptem gyárból, 5 körül után kocsival már Dabason lettünk volna. Persze szép benyaköltség árán, ha kiszámolom.
17:18kor ment a következő vonat Dabasra, amihez eleve 40 percet ácsorogtam az állomáson, de egye fene ez még belefér. Menetidő 1:20 perc, buli van, majd iszunk sört, Valami rejtélyes oknál fogva nem volt kedvem sört inni de jól is tettem, mert Zuglóban kis pöcsölés után kitalálták, hogy elromlott a vonat, ezáltal az egy vágánynak is vége oda-vissza, hoznak másik mozdonyt, visszakavarunk a Nyugatiba, onnan mentesítővel Kőbánya és onnan fog indulni az a dabasi irány, ami 18:20 körül indult volna a Nyugatiból.
Szóval kis hümmögés után leszálltunk, haza Csepel és kocsival fordultunk meg Dabasról. És ezekkel ezrek szopolnak naponta. Benézte, Mávinfó csoportba, 1-2 órás késések, törlés, szóval csak a "szokásos" agyfasz.
És szerdán ismételni kellene, viszont egy választásom lesz mert nem lesz autóm. Aztán beszámolok.
-
Jahno
veterán
válasz rbalint88 #83905 üzenetére
Rugók meg féktárcsa, haggyámáááá :-D
Na jó, idővel egy rendes bicajon azért lett. Mármint citybike, amiben kereket cseréltettem ipari kivitelre, ha már egy nyáron megszámlálhatatlan mennyiségű kilométer ment bele, mert mi mást lehet csinálni kertek alatt tanyán. Eleve közlekedési eszköz, meg szomszéd faluban a fagyizó volt 15 kilométerre és volt mikor egy nap kettőt is fordultunk. Vagy odahaza derült ki, hogy valamelyikőnk valahol őzet látott a kertek alatt és visszabicóztunk megnézni, hogy már ne legyen ott mire odaérünk :-D
Mondjuk akkor én atom jól bírtam mindent, meg persze nyáron egész nap úsztam körbe-körbe a bányában. De csináltam olyan marhaságot, hogy anyámék tapétáztak és benézték, kellett még két tekercs. Én meg kimentem érte bicajjal Szlovákiába. Útközben szomszéd faluban csatlakozott unokatesóm is, aztán elballagtunk szépen, odavissza 200 kilométer környéke. És ha már arrafelé jártam akkor vettem akciósan pár cuccot, sulikezdésre füzetek, iskolaszer meg bányába egy matrac, mert az jó.
Na majd idén tekergek itt is a városban vagy kertek alatt valami szolídabb kivitelben.
-
cOxeR
Ármester
válasz rbalint88 #83876 üzenetére
Szép kör volt akkor amit mentél, jó kis útvonal.
Nekem kb ez volt fő csapás, de ugye a jelölt helyekről csillagtúra, így 2400 volt az út maga, meg 800-at eltekeregtünk a főbb szállások körül.
Viccesebb, hogy ahol az autót fotózni akartam - pár éve is voltunk ott - pont film forgatás volt, és le volt zárva napokra a terület. Szóval 3200 km alatt ment el a benzin zseton…
Visszatérve olyan elektromos ami elmegy pályán 130-as tempóval, legalább 4-500 km-t… hogy el is érd a célt… így is jól szétszedtük, ne legyen annyira strapás.
-
-
cdl
senior tag
válasz rbalint88 #83730 üzenetére
Debrecenben múlt hónapban csináltak olyan leépülést tömegközlekedésileg, hogy a fal adta a másikat.
Pedig nem egy kicsi hely, meg tolnák is ugye.
Alapból 3 átszálással tudnék eljutni a munkahelyemre, és ritkitották a menetrendet.
Szóval nem kell faluban lakni a tömegközlekedés kilövéséhez. -
MODERÁTOR
válasz rbalint88 #83733 üzenetére
Erre meg azt tudom mondani, hogy majd racionalizálnak ott is. Nem négy ember jár be a városba négy autóval, hanem négy ember eggyel, megosztva az üzemanyag terheket, váltogatva (már amúgy ma is ez van).
Azt viszont én érzem problémának, függetlenül a politikai garnitúrától, hogy valahogy mindig a kádári osztogató politikával lehet embereknél politikai tőkét kovácsolni, meg az erős vezető példájával.
Engem ez a modell nem hogy taszít, hanem egyszerűen károsnak tartom (bár azt tudjuk hogy a politika szempontjából van ok-okozati összefüggés, illetve nagyon jól jött eddig minden pártnak az ilyen felelőtlenül költekező és ígérgető politika). Csak amikor már szügyig ért a szar, akkor mert valaki kiállni, és reális képet festeni az országról (Bokros, Bajnai).
És ezt a mentalitást az elmúlt harminc évben sem sikerült kiírtani milliók fejéből, hogy jó... nekem nem kell semmit tennem, majd az állam megoldja hogy nekem jusson ennivaló, innivaló, munka. Nekem nem kell önszerveződnöm, kéréseket fogalmazni a politikai vezető felé. A piaci kapitalista berendezkedés csíráiban elindult, de a fejekbe ezt még nem sikerült átültetni.
Képzetlen vagyok? Nem baj. Munka legyen. Azt hogy mire, kinek és mit csinálok, az már mindegy. Hiszen a cocializmusban volt munka mindenkinek.
Sajnos tapasztalom a vidék problémáit, és látom a mindennapokban. Elképesztő hogy a kirakat cuki balaton-felvidéki falvakon és a nagyvárosi agglomeráción kívül az idő megállt Magyarország vidékén. És ezt értsétek szó szerint, mert szinte semmi nem változott a '90-es évek eleje óta, sőt sokat romlott az elvándorlás miatt.
Volt közművesítés, fejlődött az infrastruktúra - de amire valóban szüksége lenne egy-egy kistérségnek az az, hogy helyben tartsa a munkaerőt, a fiatalokat és ne érezze mindenki azt, hogy nagyvárosba, Budapestre, vagy külföldre kell távoznia azért hogy megéljen. Hogy megérje egy fiatal párnak is falun maradni, mert kényelmesen megélnek a max. 10 km-es sugarú körben lévő munkahelyükből, és a háztájiból.
Ez magával hozná az igényt az oktatásra, boltra, szórakozásra és kultúrára, helyben lévő és állandó háziorvosi ellátásra, tömegsportra, helyben tartana vásárló erőt - és talán akkor nem a kocsma maradt volna az egyetlen opció a közösségi térre a 400-700 fős településeken (ha egyáltalán van még).
De addíg amíg itthon politikai programot lehet csinálni vasúti szárnyvonalak bezárásából - olyanokból ami sehonnan vezet sehova, nem köt össze semmi létfontosságúval, de legalább nincs felújítva, naponta jó ha kétszer jön arra vonat irányonként, de legalább használhatatlan (lassítójelek mindenfelé) - és mellette párhuzamosan ott a busz, ami sokkal flexibilisebben, sűrűbben és használhatóbban el tudja látni a zegzugos környező települések összekötését egy régiós centrummal....
Tök jó példa (azért citálom ezt ide, mert ezt ismerem). Nézzétek meg a Sümegi kistérség vasútvonalait mondjuk Jánosháza és Sümeg, vagy Jánosháza és Zalabér / Batyk körül.
Ez két vonalra oszlik Ukk-nál, de az összes megálló a települések szélén van. Ami persze nem nagy mutatvány papíron lesétálni, de azért pont a falu másik feléből simán egy 15-20 perces séta mire átérsz a legtöbb esetben. És pont egy nyugdíjas már nem igazán tudja ezeket a távokat, főleg cekkerrel megtanni.
Ukk és Sümeg között pl. közelekedik vonat, mind a kettő nagyobbacska település, Sümeg az ottani kistérség központja, közigazgatási szempontból mindenhogyan oda kell menned ha valamit intézni akarsz.
Egy nap van 8 vonat a szárnyvonalon, ami a fontos időszakban (hajnalban, munkakezdés miatt közlekedik reggel 5:05-kor, 8:23-kor, 9:40-kor. Utána nagyjából két óránként. A kihasználatlanság netovábbja amúgy az a járat, mert reggel és délután este csak a munkába ingázókat nem tudja kiszolgálni, napközben meg a kutya fel nem száll rá, mert aki használná (otthon lévő nyugdíjas), sokuknak már a megálló elérése messze van, nem hogy a Sümegi vasútállomás, ami pont nem ott van, ahol a városban ügyeket szokás intézni - amit a helyiek csak piac térnek hívnak, pedig már rég nem az. De a busz állomás meg ott van amúgy.
Tegyük fel hogy annak a négy településnek amit érint ez a vonal, ez nagyszerű hír. 11 perces menetidő, win-win ugye? Azt hogy ez a viszonylat is kong az ürességtől, mert lehetetlen időben közlekednek itt vonatok, azt engedjük el.
Viszont az Ukkon való elagázasnál van egy másik vonal is, ami viszont Dabronc, Türje és Zalabér vonalon halad tovább. Ahhoz hogy mondjuk Tüjéről bejuss Sümegre, vagy Dabroncra, így is úgy is el kell jutnod előbb Ukkra, leszállni, jó esetben csak 20-30 percet várni, rossz esetben 1 órát, hogy tova tudjál utazni Sümeg felé, így az utazásod 39 perc és 1,5 óra között változik. A busz bevisz 15 perc alatt, úgy hogy egy faluban akár 2-3 helyen is megáll.
Továbbra is igaz, hogy a falusi vasúti megállók nagy része a falu szélén, vagy akár kilométerekre van bármitől (mert ugye anno úgy épültek ezek, hogy az uradalom portájánál állt meg, nem a faluban.
Egyszerűen ilyen méretű településeket összekötni vasúttal, úgy hogy a közigazgatási rendszer viszont nem a vasútvonalakhoz igazodik (és amúgy semmi más sem, legyen az kultúra, vásárlási lehetőség vagy csak munkahely elérhetővé váljon tömegközlekedve) teljesen felesleges, kidobott pénz, mert alapvetően senki nem használja. De szimbólummá vált, mert azzá tették.
Csodálkozunk rajta hogy elnéptelenednek a falvaink, és amúgy is lehetetlen a közlekedés az ottmaradóknak? Ha politikai szent tehenet gyártunk belőle, csak hogy ezzel is szavazatot szerezzünk, és a helyi lakosok is a saját érdekük ellen cselekszenek, akkor mi itt a kérdés?
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
-
Jahno
veterán
válasz rbalint88 #83730 üzenetére
Ismerem én azt is, most viszem anyámat Dombóvár mellé valami helyre, mert tömegközzel reménytelen és van egy busz reggel a faluból kifelé és délután néha vissza
Aztán ahol elvileg el van látva ott is durva tud lenni, mikor Veresről jártam be? Gyárban letettem a lantot, 30 perc múlva már a háznál voltam kocsival. Napi alig 1+ óra az odavissza út. Vonat alapban 1 óra, néha késik, néha kimarad (múlt hét pont erős lett, de az tényleg rika eset) meg persze állomástól gyaloglás. Nettó 2:20 környékétől indul, de ugye este óránként jár és én közel vagyok a Nyugatihoz, de mások biztos nem.... Volt amikor ott sakkoztam restiben 40 percet a vonatig, ami azt jelenti, hogy 2 óra volt csak a hazaút és akkor az még sem sötétborsod, ahol a bevásárlást is csak a szomszéd városban tudod megoldani. És a dugókat is túllihegik, kiszámíthatóbb, mint vonatozni az tuti. Az egyik rom autómat is azért vették meg, hogy állomásra járjanak meg néha közértbe, falu táblát alig hagyja el de ennek is van jelentősége ha az össz futásokat nézzük.
Többi X, amerre még vagyok a gyári dolgozós buszok meg egyéb munkásjáratok elég jól mennének, csak legtöbben az időhiány miatt is autóval logisztikáztak 10-20 kilométerre, mert pont vissza tud érni kölökért az iskolaóvodába, amit másképp nem tudott megoldani. És egyéb más, csak ugye egyszerűbb bedobni, hogy kocsog autós menj tömegközzel oldjad meg, mint az ilyen jellegű nézőpontokat meghallgatni. Most is ez megy minden csoportban, ahogy szokott.
-
Jahno
veterán
válasz rbalint88 #83727 üzenetére
Tömegköz meg bicaj mindig vita, 2 hetente le lehet rágni a gittet, fele már keci unalmas, mert jön 1-2 hülye és egy 300 oldalas komplex témára beböfög valami tök eccerűt, hogy járjon mindenki azzal. Ja, én járok. Is. Tömegköz elég gyakran csúcson van, meg gyaloglok meg autózom meg izé, mikor mi. Amikor cuccot kell vinni, ésvagy hatékony, vagy este van ésvagy szomszéd kerület, meg egyéb alapján. Időnként megfordulok a Nagyvárad térnél, odavissza kb. 35 percbe belefér. Most megjártam tömegközzel, az pont 1.5 óra. Melóhely 30 perc környéke, tömegközzel minimum 1óra10, pont kicentizve. És akkor dec 29én esti dolgom van, legjobb lenne vidékre hazajutni, meg ott vannak anyámék akiknek Pesten kívülről le kellene jutniuk KaposvárPécsSzegedre és oldjuk meg. Néha technikuskodok itt nem messze egy helyen, kocsival max. 15 perc, ha valami aprólékot lebaszok vagy csinálok akkor is odavissza kb. 30 alatt megfordulok. Most egyik nap gondoltam kocsit elhagyom a parkolóban, tolok pár sört, majd a bsz hazavisz. 1+ óra a haza út és akkor még jó a tömegközlekedés... Csomó ilyen fasság van, elég 1-2 átszállás, vagy csomóponttól 3 utcányira kifelé menni, még ha nem is nagy távok.
Mellé a héten erős volt a vonatozás, oda csak haverokhoz igazodtam volna, egyik Szolnok felé késett, másik idefelé nem keveset, aztán felsővezeték szakadás, gázolás, csiribiri, én meg rágom a körmöm, hogy már megint a Vác vagy Monor vonal amivel lehetetlen tervezni és egész évben nem szopolok annyi autóval, mint ezekkel az év első 1-2 hónapjában.
Szóval még ha értelmezhető is lenne, itt-ott átszállás, nem kötött pálya, 1-2 baromság, hogy 2 táskával vagy valami csomaggal már zűrös az egész és akkor faszkivan.
-
gorgo
őstag
válasz rbalint88 #83621 üzenetére
Boldogat Bálint!
Most értünk haza, a Házassági leckék középhaladóknak 2-t néztük, csak ajánlani tudom! Stohl Andrást még nem láttam színpadon, remekelt!!! Balsai Móni szintúgy! Kovács Patrícia meg egek de veszettül jól néz ki (rá nem osztottak elég szerepet, pedig bírtam volna nézni).
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
.mf
veterán
válasz rbalint88 #83603 üzenetére
Köszi
Készültem ajándékkal is, hogy ne csak arról legyen emlékezetes a tegnapi nap, hogy majdnem kitörik a harmadik világháború
Tegnap este úgy eláztam bringán, hogy pár cuccom még azóta is nedves. De legalább volt meglepi torta - igaz nagy meglepődés nem volt, már az elejétől gyanús volt, hogy több ember is tudta, hogy születésnapom van, mégse azzal fogadottFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #83592 üzenetére
Nem. A marketplace-en találtam, szinte teljesen véletlenül, mert éppen Pro2-re vadásztam. 2 napja volt fent, 350-ért hirdette. Volt már rá jelentkező, de erősen alkudott, én meg mondtam, hogy jelen helyzetben elég jó árat kér érte, nekem annyit megér. Aztán végül 340-ért hoztam el.
Az elején csak bolyongtam a menüben, de aztán visszajöttek az emlékek. Megint elfogott a "megérkeztem" érzés. És a legjobb az egészben, hogy amikor nagy lelkesen mutogattam neki a gépet, akkor a feleségem azt mondta, hogy már csak ezért megérte.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #83582 üzenetére
hirdetni es hulyekkel vivni viszont nincs ingerenciam
Pont ez az, hogy nekem sem. A házfelújításból maradt cuccokat árultam FB-on, és nem hiányzik még egyszer, bár tény, hogy más a bontott ablak és a félmillás fotós cucc célközönsége. De a keresés ugyanúgy agyrém, de legalábbis nyűg.
A tatyót nagyon sajnálnám, mert nem vinnék el annyiért, amennyit ér, és nem hiszem, hogy kapnék egy új kisebbet az áráért. Pedig baromi jó cucc.Mazsi, nem kell venni drága obikat, de lehet őket nézegetni, meg megindulhat a vezérhangya is. Amúgy most éppen inkább a X-Pro2-t nézegetem. És még a Fuji topikot is felvettem - megint - a kedvencek közé.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Balinov
titán
válasz rbalint88 #83520 üzenetére
Degec On nem lenne semmi gond ha a Koreai a motorhazteto tartojat nem épp az útba rakta volna
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz rbalint88 #83508 üzenetére
Na, megjott a cucc, 45 perc alatt sikerült is kicserelni, pár apró buktató után persze, köszi a tippet megegyszer
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
TheProb
veterán
válasz rbalint88 #83511 üzenetére
I see, topic nevéből azt hittem ez inkább fotós offolós topik. Mondom inkább itt érdeklődöm először, mint a "nagy" topikokban, hogy aztán leszedjék a fejem, hogy offolok. De akkor ott is bekérdezek, köszi.
Említett uraknak írok.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
.mf
veterán
válasz rbalint88 #83511 üzenetére
Köszi a promót, bár vannak még páran itt, akik szokták még tolni az ipart hivatásosba' is, mint Jahno vagy M3ss
Valóban sok kocsit fotózok nyaranta a Kanyarfotónál, azonban épp pár nap múlva utazok vissza Itáliába (most már végre egy kicsit "nyaralni", nem csak dolgozni), de 5-től újra itthon leszek, ha addig ráér.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
Balinov
titán
-
.mf
veterán
válasz rbalint88 #83487 üzenetére
"Rockerek!"
Hát, én már csak ilyen vén izé vagyok, hogy Kenny G féle romantikus smooth jazzt hallgatok.
Igen, valóban a romantikus smooth jazzről ismert Kenny G egy avantgárd black metal számban. De bevallom, legjobban a klip furcsa húzásai tetszenek, pl. az elején a gyorsabb tempóval felvett, majd visszalassított felvétel, a végén pedig lassabb tempónál, viszont visszafelé játszva felvett, majd visszafordított és felgyorsított rész; az abszurd elemek mint az indokolatlan sellő, a gázmaszkban szaxofonozás, a túltolt burzsoázia-paródia (mindenkin van 2-3 szépségpötty), a rengeteg Kubrick-utalás (Clockwork Orange, Barry Lyndon, Eyes wide shut), stb Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
rbalint88
addikt
válasz rbalint88 #83492 üzenetére
Ja és ha már visszatértünk a topik egyik alapvetéséhez (szar zenék), akkor ezt csak úgy ideteszem, nem feltétlen a zene miatt: [link]
rohadtul megnéznek egy ilyet a Parlamenttel vagy a Budai Várral de mi épp beássuk magunkat a földbe (egészen a hűbérúri rendszerig) a nyitás helyett -
Jahno
veterán
válasz rbalint88 #83487 üzenetére
Én csak azon gondolkozom, hogy először azt hittem a Művekbe ment a Barba Negra, aztán utána tudatosult bennem, hogy oda a semmi faszára költöztek. Nem tudom mennyire csesztek ki magukkal, vagy kisebb bandákért oda lehet-e mozdítani a közönséget, mert tömegköz azért nem annyira jó, mint ahogy előadták a reklámokban.
-
.mf
veterán
válasz rbalint88 #83468 üzenetére
Abban a tömegben nehéz lett volna (de gondolom erről a közmédia ha egyáltalán beszámol, majd párszáz fősre saccolják). Azért pár ismerőssel így is összefutottam, igaz engem könnyű kiszúrni a tömegben
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #83438 üzenetére
'91-ben még persze, hogy nem videózott a telójával senki , bezzeg ma mi lenne ott
Észak-Olasz és Svájccal határos részek tervben vannak nálam is, talán jövőre...
-
törölt tag
válasz rbalint88 #83378 üzenetére
Ja, tudom. De a Powerwall (vagy az LG Resu Prime) egy napelemes rendszerrel már többe kerül, mint sok ember otthona. Amit ezen kívül szükséges lenne energetikailag korszerűsíteni szintén milliókért. Mindez mondjuk durván 5 évi magyar átlagfizetésből lenne megoldható, miközben örülni fogunk, ha elérjük, hogy 200 ezerre emelkedjen a napelemes ingatlanok száma (tároló nélkül). Ennyi pénz egyszerűen nincs, de nem csak nálunk, Európa nyugati felén sem. Akkora költségek ezek, hogy a közvélemény által messze túlértékelt fontosságú uniós támogatások is csak szánalmas bolhafing ehhez képest. Ettől függetlenül nyilván erre kell haladni, csak hát nincs rá elég pénz és nyersanyag sem.
A másik pedig az akkugyártáshoz szükséges anyagok erősen korlátos hozzáférhetősége. Jelenleg még elektromos autóból sem vagyunk képesek eleget gyártani, nemhogy a rendszerszintű tárolás problémáit akkuk tömegével orvosolni. Megjegyzem, ebben (is) Kína volt a legügyesebb, hosszú ideje, világszinten terjeszkedik, hogy hozzáférhessen a szükséges nyersanyagokhoz. Európa semmi hasonlót nem tett, inkább más, fontos dolgokkal volt elfoglalva, minthogy találunk-e újabb transzneműeket, hogy valahova látványosan kinevezhessük őket. Egyelőre az akkugyártás terén is erősen a kínaiak dominálnak (már nem csak mennyiségben, technológiában is, egyre inkább). Ha hirtelen megnőne a kereslet, ugyanúgy járnánk, mint most a gázzal: gyenge kínálat esetén megemelkednek az árak. És az egészen ismét csak Kína keresne nagyon sokat.
A harmadik pedig a tárolás korlátossága. Napon belül meg lehet oldani a szigetüzemet, feltéve, hogy napközben eleget süt a nap. De pont az energiaigényes fűtési időszakban ez sajnos sokszor nincs így, olyankor jön a más kontinensekről jött gázzal és a szénnel termelt áram időszaka.
Az orosz gázról történő leválás pedig politikai cél, gazdaságilag öncsonkítás, hiszen hosszú évekre előre garantálja a magas energiaárakat és az európai visszaesést. A gáz gyakorlatilag garantáltan drága marad és sajnos még sokáig szükséges marad. Már az is nagy eredmény lesz, ha Európa a széntől meg tud szabadulni. Még Amerikában is ott tartanak, hogy az elmúlt 52 év legrosszabb félévét zárták a tőzsdék, ehhez képest Európa sokkal, de sokkal rosszabb helyzetben van.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz rbalint88 #83286 üzenetére
Akkor most már ezt is tudom. Sejtettem hogy azoknál is lesz valami...
Bikás parkban sörfeszt van, Davy Byrne's ír csávónak bitang jó sörei vannak!! (belvárosban van kocsmája). Kora délután párat kostoltunk, majd most este visszamentünk, de mar kocsival, így szegény én nem ihattam. Fájdalomdíjként elvitelre az első pont nincs, a masodik (vmi dán fehér sör 0.33) csak 2500-ba fájt. Köszönjük a fasza forintot Vitya (szívnál gázt)!
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
törölt tag
válasz rbalint88 #83277 üzenetére
"Egesz mas, ha csak egy-ket bevandorlo csalad van, azok is mas-mas kulturkorbol es ha egy egesz lakonegyednyi van beloluk."
Igazad van, de már egy-két család is képes elhozni a "boldogságot". Először Nyugat-Európában is úgy kezdődött, hogy "nincsenek is sokan". Aztán nem túl meglepő módon az unokák számára már sokkal rosszabb lett a helyzet. Én csak azt nem értem, miért nem látták előre a nyilvánvalót? Vagy látták és "utánam az özönvíz" alapon fogták fel a kérdést?
"ismerosomek dolgoztak Daniaban tobb evet, azt mondta max 50 ev es az arabok teljesen ki fogjak szoritani a danokat"
Lehet, nem kell ahhoz 50 év sem...
A leírtak alapján már értelek, csak nem volt világos az álláspontod. A rossz hír sajnos az, hogy a nyugati társadalmakban az átlagos IQ csökkenésére számíthatunk a jövőben, noha a többség ennek az ellenkezőjéről, van meggyőződve. De éppen az intelligensek/diplomások vállalnak általában kevés gyereket.
A nyugati modellt mindenesetre már temethetjük, onnan már nem lesz soha visszatérés.
-
Freddy76
addikt
válasz rbalint88 #83177 üzenetére
Lehet azt kellene, lemosatni gazdákkal az autót, aztán jön az eső.
Amúgy nem probléma, ilyenkor nyáron elsősorban nem azért viszem hetente mosatni, hogy tiszta legyen, hanem azért, mert a sok pályázás miatt egy hét alatt egy ronda nyálkás-véres bogármasszahártya nő az autó elejére, az pedig meg tudja marni a fényezést...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
madgie
titán
válasz rbalint88 #83107 üzenetére
Kb másfél hete írtuk alá a szerződést még pár plusz panelre a tetőre, sejthető volt, hogy ez jön, szóval köll a "saját áram", ami a napelemről jön le, mert elég sokat megyünk a Zoe-val. Még télig szerintem felrakatunk két plusz klímát és akkor azzal is lehet fűteni. Végső esetben van 2-3 havi fa is a pincében, de nem szívesen röffenteném be a cserépkályhát, mert a kölök szobájában van, öt éve nem volt begyújtva és na... értitek, nehogy a szénmonoxid vagy bármi szivárogjon (fosos apuka lettem, ez van )
Dodzsemnél a hosszabb táv sok esetben tervezés kérdése... nyilván nem mindig, de pl vasárnap korán reggel megyek a Szépművészetibe, itthon 100%-ra töltöm az autót, a városligetig töltés nélkül eljutok, ott a mélygarázsban csillió hely van tölteni, rádugom a verdát, átsétálok a kiállításra, dógózom, mire visszamegyek, megint 100% az autó, mehetek haza. Nyilván nem játszható ez el mindig, de nagyon sok esetben megoldottam eddig.[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz rbalint88 #83105 üzenetére
Eddig sem piaci áron kapták. Viszont odahaza érdemes lehet sakkozni, hogy oszlopon töltöm az autót drágábban, csak nem lépjük át a keretet odahaza. Mondjuk még nem tudom idehaza mennyiért fognak adni egy kilowattot, összevissza exhas alapján 12-140 forint körül kellene, az atom kemény, szóval addig fognak kavarni míg lenyomják kb. 100 forint alá. Töltő oszlopos meg továbbra is veszi 120-150-ért.
-
m3ss
veterán
válasz rbalint88 #82754 üzenetére
leginkabb attol fugg, hogy milyen szoba korrekcios eq-t szeretnel. azt mondjak az okosok a dirac es anthem arc jobb, mint a kommerszebb modellekben levo audyssey. bar nekem nincs bajom az xt32 audysseyvel. ilyen teren voltak fejlesztesek azert utobbi evekben. es hat random kezeletlen nappaliban a mikrofonos kalibracio csodat er. amugy 4k hdr kepes erositok jo dragak, plane ha olyat szeretnel ami hangban is jo, siman 300e+. en maradtam regebbi erolkodonel es hdmi switchezek. en amugy ajanlom a hifis/hazimozis/projektoros topicot itt ph-n, nekem csomot segitettek. vettem utobbi evekben subot, vetitot, erolkodot, centert is ottani ajanlasra, hozzaerto arcok vannak
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Ear001
addikt
Ami tetszik. Ahogy írtam, továbbra is lehet kapni az Onkyokat, Pioneereket, MM is most kapott belőlük vagonyit. Az európai ellátási láncot szerintem nem érinti ez a hír. A minőség sem más, mert látszik, hogy a régi midelleket fejlesztették tovább a legtöbb idei modellnél.
-
madgie
titán
Nekem is valami alap Onkyo volt anno, már a nevére sem emlékszem, de egy hasonló Yamahára cseréltem, ami az én fülemnek sokkal-sokkal tisztábban szólt.
Most már egyik sincs meg, a kölök miatt eladtam az 5.1-et állványostúl, mindenestül, van helyette egy Sony soundbar, amit már rég kihúztam a konnektorból is, annyira nem használom
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hogwarts Legacy teszt
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Így javít a Honor AI a szuperzoomos képeken
- Kuponkunyeráló
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HP Pavilion X360 i7 10510u M.2 SSD Érintőképernyő , Ujjlenyomat olvasó
- Windows 10, 11 Professional, Home, Enterprise licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
- HIBÁS 500 és 700W-os tápegység (csavarmatricásak)
- Office 2024 Professional Plus, Office Pro Plus 2024 online 32/64 bit - MEGA akció!
- ASUS TUF LAPTOP : RYZEN 5 3550H, 16GB DDR4, VEGA 8, 256GB SSD - OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest