Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
Ilyet még a világon nem basztam. Vettem új telót, átköltöztem rá, első újraindítás, és bazmeg nem fogadja el azt a jelszót amit 10 perce adtam. Ilyenkor mi a f@szt lehet csinálni???? Kibabrált Samsung, annyira megvéd, hogy magamtól is.
Ki vagyok zárva a telómból. Még jó hogy van segélyhívás... Ésmég?"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Fandango
veterán
Sziasztok!
Itt feldobtam egy kérdést, hátha lenne valakinek ötlete rá innen.
-
rbalint88
addikt
Fel-szakmai kerdesem volna: ha a Sony A7 akkujai 5-10 perc alatt feltoltenek, akkor legyen gyanus, hogy megdoglottek a 3 ev allasban, ugye?
Dilemma a kovetkezo: a telefon mindig nalam van es egesz hasznalhato kepeket keszit. (Senki nem fotos a csaladban, szoval a kivonatolt minimal-ismereteimmel is en vagyok a hozzaerto a csaladban). A fenykepezon az utolso kep a mai kontroll-kepek elott 2021 augusztusi. Qva lassu az AF, az anno tesztekben sokat szapult Fuji egy villam ehhez kepest. Viszont mivel egy oreg sz.r, nem er sok penzt, tehat eladni sem erdemes. Akku nelkul meg hasznalni nem tudom, de arra meg sajnalok penzt kidobni, hogy mikor veletlen kellene a gep, akkor meg a lemerult es/vagy doglott akku miatt ne tudjam hasznalni. Segitsetek a dilemma feloldasaban kerlek -
.mf
veterán
válasz rbalint88 #84508 üzenetére
Nekem a kínai akkutöltő is alkotott már, szintén A7-tel (amihez gyárilag nem adtak töltőt, ha jól emlékszem, így sokan vettek olcsó kínai töltőt, hozzám is azzal került). Csodálkoztam, hogy szinte mindegyik akku egyből lemerül, aztán észrevettem: miután a töltőbe raktam az akkut, nemsokára már zölden világított. Megnyomogattam, egyből visszament pirosra és töltött tovább; utána már a gép is tovább ment vele. Érintkezési hibás.
Az A7 is tudja tölteni az akkut, micro-USB-n dugd töltőre, ha még úgy is pár kép után lemerül vele a gép, akkor az akku kuka.
Az A7 AF amúgy tud egész elviselhető sebességű is lenni, S-AF-ben, ha van elég fény és fényerős obi. Gyengébb fényben már csúnyán elhasal.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Jahno
veterán
válasz rbalint88 #84508 üzenetére
Naszóval. Az A7 eredeti akkuja nekem gyanúsan, de kb. 5 év állás után felvette a töltést. Most fogom tesztelni. Egy normálisabb utángyártott akku 7ezer pénz bele, max. kiszállítás miatt közösködhetünk, következő időszakban lesz egy akkurendelésem aztán ha a városban valahol össze tudunk futni, akkor nincs postaköltség meg semmi, ennyi lehet megér. De ha nem használod, akkor X, tavaly év vége felé mikor nézegettem akkor 100ezresért még elment használtan.
Ha néha használnád, akkor végy bele egy akkut. Ha nem, akkor adjad elfelé és egy szarral kevesebb.
-
rbalint88
addikt
.mf koszi a tippet, kiprobalom majd ugy is. Bar gyanus, higy az akku nem az igazi, 85-rol leesett 51%-ra az egyik. 2 patona es 1 newer van, meg a ket slotos tolto, ami nem tunik kontaktosnak, mert siman csak megnyomkodbva nem kezdett el tolteni benne ujra az akku, csak kiszedve es visszarakva. Ezt a szettet vettem, amikor megvettem a gepet 2020-ban: [link]
Jahno: azt is lehet, hogy odaadom neked az akkukat es a toltot tesztelni, ha nem surgos neked az akkurendeles Budaors-Margit hid tengelyen mozgok alapvetoen, akar ma is el tudom vinni magammal es hazafele odaadom BAH v Deli pu vagy Moszkva ternel.
-
Mercutio_
félisten
Csak fél szemmel követtem a Sony-kat, de valami olyasmi rémlik, hogy az olcsóbb fényerős obiknál nem nyitja ki maxra a rekeszt fénymérésnél, hogy pontosabb legyen az AF, így viszont hiába lenne elég fény néha nem talál fókuszt
rbalint88: Kár, hogy nem A7II, azért lenne cserébe pár üveg jobb borom
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #84518 üzenetére
Jó, hát
nem alkeszoknakborb*ziknak van kitalálva és a polci ára tényleg túlzó bár a sony cuccok is túlárazottakValójában gombokért egy Pana GX80 vagy occón GX9 kellene nekem, érzésre a Sonyval csak nyűgöt vennék a nyakamba
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Freddy76 #84521 üzenetére
Azt már a névváltás előtt pár évvel "hígították", csak a bortörvény miatt akkor voltak kénytelenek változtatni, mert nem használhatták tovább a Kopa'r nevet, mert más dűlőkből is került bele összetevő.
Azt se reklámozzák, hogy az alap boraik szőlője, egészen a "sima" Cabernet Sauvignon-ig szerződött gazdáktól származik.Egyébként az utóbbi ~3-4 évjárat ami már nekem is bejön (gyümölcsösebb, kevésbé testes, kb. mint a Kiss Gábor borok) viszont már előrendeléses áron is túl drága. A klasszikus testes Kopar nálam sose volt kedvenc, de hát arra volt igény előrendelni így "munkadíjként" jutott nekem is belőle.
-
gorgo
őstag
Igazán el vagyunk kényeztetve. Kivételes remekművek kerülnek mostanság vászonra! Most ért véget (számomra) az Alapítvány 2. évada, elképesztően fasza sztori, amit piszok királyul vittek filmre. Az a vicc, hogy olvastam több Asimovot is, de pont az alapítványokat nem. Abba a helyzetbe kerültem mint Varoz fórumtárs a Dűnével? Kiderítem! Még úgy is kell várni 2 évet a következő évadra ha azonos tempóval dolgoznak. Kivárom, csak a szintet ne adják lejjebb.
Aztán meg duplán filmre vitték az eddig nagy kedvenc sci-fimet is a 3-test problémát. Egyszer megcsinálták a kincsik, 30 részes formában (24. résznél járok). Nagyon részletes, igyekeznek a könyvből minél kevesebbet kihagyni, cserébe néha elvész az ember a sztoriban, nem kicsit lassú. Nem élvezetes.
Meg az usákok is lenyomták, abból is láttam 3 részt, na, ők nem voltak szívbajosak, kb. annyit húztak a regényből, mint a Dűnéből az új filmekben. Élvezetesebb egy fokkal, viszont van egy két irritáló fasz karakter, aki sokat ront az élvezeti értéken.
Sztem egyik próbálkozás sem sikerült igazán frankón, de nem panaszkodásként mondom, csak megjegyzem.Jövő héten meg jön a Fallout sorozat. Kedvenc játék világom. Semmit nem várok tőle, erős a gyanúm, hogy nem azt a részt domborítják ki, amit szeretek benne. Meglássuk...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Freddy76
addikt
Én múlt héten három napra szalma voltam, ledaráltam a Sógun sorozatot. A könyvet imádom, többször olvastam, az eredeti, 1980-as sorozatot is szerettem, és pár éve, amikor adták valamelyik adón, újra megnéztem, és még mindig tetszett.
Az új sorozat nagyon jó. A korábbival szemben nem az európai szereplőre, hanem a japánokra helyezi a hangsúlyt (ahogy a könyvben is a hatalmi játszmák voltak a középpontban). A japán színészek játéka zseniális, különösen a Toranagát és Jabusigét alakító színészeké. A díszlet, a ruhák nagyon eltaláltak. Az külön tetszett, hogy nagy részben japánul beszéltek benne, így jobban átjön a hangulat, mintha szinkronizálnák. Helyenként kissé túl naturális (pl. az egyik szereplő szeppukujánál), de 2024-ben erre már nem kapjuk fel a fejünket.
Két hibát tudnék felróni:
- Nem bizonyult jó választásnak az Andzsint alakító színész, Cosmo Jarvis. Eléggé szegényes az eszköztára, és nincs karizmája. Ez különösen látszik a Mariko-val közös jeleneteinél, az utóbbi színészi játéka visszafogottabb, de sokkal kifejezőbb, hiába csendes, és a szerepéből adódóan érzelmeket nem mutató, sokkal erősebb a jelenléte. Nincs a két szereplő között kémia, és ez szerintem Cosmo Jarvis hibája.
- A vége kicsit elnagyolt. Ez mondjuk ilyen a könyvben is és a korábbi sorozatban is, de jó lett volna nem lebegtetni, hogy ki fog győzni a végén (még ha a könyv, a sorozat, és a tényleges történelmi tények alapján amúgy is tudja mindenki)."Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
gorgo
őstag
válasz Freddy76 #84524 üzenetére
Én meg elolvastam az Előjáték az alapítványhoz-t. Nem veszek meg hogy olvassam a folytatást. Asimov épp olvasható nálam, jó sztorikat visz, de írói vénája kb. semmi. Lapos, lineáris és túlingerelt világunkban már nagyobb az elvárás. 90-es években kellett volna olvassam, már mindegy. Amúgy Cixin Liu írói stílusát is gyalázzák, ellenben a 3 könyvben annyi durván jó dolgot villant meg, hogy egy könyvben is több eredeti ötlet van, mint egy átlagos sci-fi szerző életművében.
A Fallout meg besza-behu lett, imádom!
Sógun lesz a következő. Már nem emlékszem anno régen gyerekkoromban milyen volt."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
j.bravo
addikt
Nem szorul ugyan a védelmemre, de kissé erősnek érzem leszólni Asimovot azért, mert a több évtizede írt könyvei nem ütik meg a mai, túltolt ingerküszöböt
Az Alapítvány saga nekem amúgy hátra van még (terjedelme okán nem vágtam neki), de többen felhívták a figyelmem, hogy nem a sztori időrendjében, hanem szigorúan megírási/kiadási sorrendben kell olvasni. Különben más az élmény.Feltételezem, SW film saga is máshogy adja ki, ha nem megjelenési, hanem sztori-időrendi sorrendben nézi valaki.
Liu munkásságával nem vagyok képben.
Whatever.
-
cdl
senior tag
válasz Freddy76 #84524 üzenetére
Cosmo Jarvis értékelésével egyetértek, nem értem miért választották ki erre a feladatra.
Mellényúltak rendesen.Ha már filmek, megjelent a Tokyo Vice második évada a HBO-n.
90-es évek, Tokyo, jakuzák.
Nagyon jók a szereplők, a történetmesélés. Szántak rá időt és energiát.
Ajánlott. -
gorgo
őstag
válasz j.bravo #84526 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam, bocs.
Amikor régen olvastam és még nem volt ez a túltolt minden is, na akkor is épp csak annyira tartotta fenn az érdeklődést, hogy épp átlendüljek a köv. kötetre. Elkezdi relatív érdekesen (kezdő 15%), jön egy nagy lapos üresjárat (közepe 75%) majd iszonyú izgalmasan lezár (záró 10%). És ez menetrendszerűen... A 3. könyv után már nem volt kedvem a 4-hez...
Aztán ma mégis elkezdtem az Alapítványt. Valami lesz...
Ezeket ha jól emlékszem a 60-as évek végén, 70-es elején írta (?) szóval eleve 2 évtizeddel később olvastam, ezzel nincs mit tenni. Lehet sokkal ütősebb volt ha valaki akkoriban olvasta amikor kijött.
A belőle készült sorozat viszont igazán remek lett!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
-
Novics
senior tag
Üdv Urak!
Nagy a pangás! Más is read only-ban van csak?
Lett Disney+-unk, és hát elég jó kis tartalmak vannak rajta. Már csak a Twin Peaks hiányzik. Megnéztem én is a Shógunt. Fasza! Szívás volt szinte végig olvasni - mivel nem beszélni japán - de nagyon sokat hozzátett az élményhez. Jabusige beszédstílusa az valami zseniális volt! Imádtam. Már nem tudom, hogy ki mondta/hol olvastam, hogy Magyarországon nincs olyan háztartás, ahol nincs ott a polcon a könyv. Nekünk mondjuk szerintem pont nincs meg, de pl keresztanyáméknál megvan. (Németül.) Nem tudom, hogy apósomnak a könyvélmény van meg, vagy az eredeti sorozat, de a minap teljesen random szituációban ő is felemlegette az eresz alatt rohadó fácán esetét. Nekem is ez maradt meg talán a legmélyebben az eredeti sorozatból.
Pénteken meg voltunk asszonnyal Belgrádban. Megirigyelte a tavalyi koncert élményemet, ezért vettünk két jegyet - szigorúan állót! - és leugrottunk Rammstein koncertre. Hát... azért Belgrád még sincs olyan "nem messze", így azért kicsit később értünk, mint terveztem. Szabadtéri volt a koncert, előtte azért esett rendesen, szóval miután beverekedtük magunkat az ellenőrzéseken, szembesültünk a dagonyával, és megállapítottuk, hogy nem feltétlenül van nekünk erre szükségünk már. Végül azért sikerült egy viszonylag jó helyre beverekedni magunkat, mert már akkor szinte fullon volt a küzdőtér, amikor odaértünk. És utána még jöttek.
Nagy show-t csináltak megint, ráadásul nem 100%-ban a tavalyi set listet nyomták, voltak "új" dalok, de az alap nóták természetesen nem maradhattak ki. Most távolabb álltunk - nem közel ültünk - így a teljes színpadképet láthattuk. Abban egyeztünk meg, hogy többet nem megyünk délre meg keletre koncertre, csakis nyugatra! (Amilyen gyorsan, könnyen jutottam be a Puskába / jutottam ki, annyira nyögve nyelős volt most.)A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
-
Freddy76
addikt
-
Novics
senior tag
válasz Mercutio_ #84533 üzenetére
Pont ez volt a lényeg, hogy a főni - Andzsin - azt mondta, hogy annak ott kell maradnia, senki ne nyúljon hozzá, mert annak kampó. De már nem bírták a japók a szagot, és egy öreg feláldozta magát, elvitte onnét, amiért persze egyből meg is kapta a büntetését. Mire a főni visszaért már el volt intézve.
Freddy76
Nekem - és valószínűleg apósnak - is ezért maradt meg ennyire. Konkrétan vártam, hogy mikor jön ez a jelenet.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Mercutio_
félisten
válasz Novics #84535 üzenetére
Jaaaa, basszus, piszok rég volt amikor láttam
Nah, majd eccer az is meglesz talán, most Love, Death & Robots-t pótolom épp
-
gorgo
őstag
válasz Novics #84532 üzenetére
Bakker, "leugrani" egy szabatéri koncertre dagonyába Belgrádba, nem semmi! .
A mostani sorozatok tényleg brutál jók, korhűek, stb. nagyon profin megcsinálják őket. Egy valami van konstans módon MINDEN sorozatban/filmben: a főbb szereplők -főleg a nők- többnyire mind annyira szépek, hogy nem hiszem el. El kellene menni Japánba és megnézni az utca emberét, tényleg minden nő ilyen szép+jól öltözött hogy eszemfaszom megáll? Biztosnem...
-
Freddy76
addikt
válasz rbalint88 #84538 üzenetére
Szerintem meg ne nézze meg.
Mert úgy jár, mint én, aki már megterveztem a japán utunkat, elkülönítettem rá a költségvetést, és megterveztem az útvonalat. Már csak az a kérdés, hogy az őszi szünet vagy jövőre a tavaszi szünet idején megyünk-e (mivel 16 napra tervezek, jó lenne, ha a gyermek iskolaszünete bele essen, ne hiányozzon annyit).
Az már csak járulékos veszteség, hogy a feleségem és a lányom névnapjára (május vége), és a nővérem névnapjára (június eleje) Csaba feleségétől vettem sálat...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
rbalint88
addikt
válasz Freddy76 #84539 üzenetére
Hat nekem is csak megerositette a Japan ut bakancslistas helyet a videosorozata, de oda ugy szeretnenk menni mar mindenkepp, hogy a fiuk is teljesen be tudjak fogadni, szoval meg odebb van kb 10 evvel A kicsi meg csak masfel eves, neki ebbol meg nem igazan maradna meg barmi is. Iden pont emiatt nem is megyunk meg nyaralni, pedig egy eleg fasza velencei programot osszeraktam, aztan atgondoltuk es inkabb nem szivatjuk meg magunkat.
Majd itt Bp-n es kornyeken programozgatunk, aztan mindenki alszik a sajat agyaban, neki ez a biztonsag meg tobbet ad, mint barmilyen idegen celpont meglatogatasa. -
.mf
veterán
válasz Freddy76 #84539 üzenetére
"Már csak az a kérdés, hogy az őszi szünet vagy jövőre a tavaszi szünet idején megyünk-e"
Részemről az ősz a favorit. Abból is inkább a november, amikor az őszi színek vannak.
Mik vannak tervben?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
Sokfelé, ez két elég aktív hónap termése, a vonatbérlettel szinte a vonaton éltem (volt áram, wifi, és 200-250-nel repített helyek között, mi kell még?)
Az első rész a Japán Alpok, Kamikouchi és Karasawa között; a tó és vízeséstől Oku-Nikkou és Nikkou; a nagyváros Tokió; a vulkanikus részek és szent tó Noboribetsu; a festői szurdok Oirase; aztán a rossz idő miatt leugrottam a partra valahol az Izu félszigeten; a skanzen az Hida; aztán újra vissza már jobb időben Oirase; aztán megint fel északra a tengerpart Miyako, és mellette a barlang Ryuusendou; újabb nagy ugrás Kansai déli részére, a vár Wakayama, a vízesés és templomok Kumano; újabb ugrás, Fuji, majd a vasúti híd a Naruko-szoros; a Buddha-szobor Tokió közelében Kamakura, majd megint Tokió (a nagy templom Asakusa, utána az Expo-terület az Epson fény-kiállításával); majd megint Oku-Nikkou a tó és vízesés, és Nikkou a világörökség-templomok; a naplementés képtől Kiotó; a borzasztó közvilágítás (sárga és zöld) miatt fekete-fehér Kiyomizudera után pár kép Oszaka; a tájképek, templomok és temető éjszaka és nappal Kouya-san; a vár Nagoya; a többi kép pedig már mind Kiotó, ahol az uccsó másfél-két hetet töltöttem. És még volt pár hely, amit be se válogattam Illetve pár hely, amit most kihagytam, de korábban már bejártam."Kéne vennem lottót, 4-en menni már egy kisebb vagyon lenne."
Pár éve még azt mondtam, hogy Japánt sokkal kevesebből is ki lehet hozni, mint sokan gondolják, de azóta a repjegy és a vonatbérlet sajnos eléggé megdrágult, a távolsági közlekedés pedig mindig is drága volt (ezért kellett a vonatbérlet, mert bár nem volt olcsó, de nagyon gyorsan visszahozta az árát, nagyon megérte). Azonban még most sem annyira drága, mint sokan gondolják. A szállás és kaja szerencsére továbbra is olcsó - az árak széles skálán mozognak a budgettől a luxusig, és ott szerencsére a budget is jó minőség.
A másik pedig, hogy vannak jó kombinált bérletek. Pl. a Nikko Pass - anno a 2-napos Tokióból oda-vissza vonattal (140 km-re van Tokiótól), Nikkouban korlátlan buszozással, és néhány belépőre kedvezménnyel csak 2k JPY (kb 5k HUF) volt - a 4-napos még jobb, az 4k JPY, az már Oku-Nikkoura is érvényes, felvisz busszal az Irohazaka szerpentinen, benne van a lanovka a Kegon vízesésnél, a hajó a tavon - ha külön vennéd meg, többszörösébe kerülne.
Ezért kérdezem Freddytől is, hogy mik vannak tervben, mert a távolsági közlekedés drága, de okos tervezéssel sokat lehet rajta fogni; na meg tudok sok jó helyet ajánlani, akár egymáshoz közel.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
szuszinho
őstag
Épp most tekerte át Mesits Sanyi. Érdemes elolvasni a naplóját FB-n: Át.
-
Freddy76
addikt
Nekem a Csaba által bejárt útvonal bejön, én inkább a történelemre és az épített örökségre mennék, nem a természeti szépségekre. Így lenne először Tokió, onnan Nikkó és a Fuji, ha normális az idő, majd hosszabb idő Kiotóban, onnan látogatható Nara és Oszaka, majd a végén 2-3 nap Hiroshima. Legalább 15-16 napra lenne igényem kint, plusz az utazás, plusz a hazaút után még kellene pár nap a helyreállásra.
Az őszi vagy a tavaszi szünetnek azért kellene bele esnie, mert az 5-7 nappal kevesebb hiányzást jelent a gyereknek. Az őszi szünet mellett szól, hogy már idén lehetne menni, ott lehetne egy október vége, november eleje, vagy november első fele. Az is emellett szól, hogy állítólag olyankor kiegyensúlyozottabb az időjárás, tavasszal csapadékosabb. A tavasz ellen szól, hogy olyankor van a cseresznyevirágzás, ami biztos szép, de qrva sokan vannak, és a japánok is hagyományosan akkor mennek szabadságra. Viszont nekem a november-december a leghúzósabb időszak a munkában...
Julcsi most lesz 13, imád velünk utazni (legutóbb Velencében voltunk pár napot április elején, szenzációs volt, hétköznap lévén a tömeg sem volt nagy), imádja a történelmet, és mentes a kamaszos allűröktől. Most lenne a legjobb bevállalni vele egy ilyen hosszú utat, már elég idős ahhoz, hogy megértse, megélje, és életre szóló emlék legyen, de még valahol gyerek, aki rácsodálkozik a világra
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
.mf
veterán
válasz Freddy76 #84545 üzenetére
Jónak tűnik a terv.
Igen, ősszel jobb az idő: még kellemes a hőmérséklet, nappal 20-25C, és kevesebb a csapadék.
Tokióban Asakusa és a vár (bár a nyitott részen már csak parkok vannak, a háború után nem építették újra); kontrasztnak Akihabara vagy Shibuya, este érdemes megnézni a sok neont. Múzeum: Edo-Tokyo a történelmi, de a Miraikant is ajánlom, az inkább tech és jövő (mirai = jövő), meg ott az Epson TeamLab Borderless fényinstallációs kiállítása, nem olcsó, de nekem nagyon adta, simán elvoltam nyitástól zárásig. Kilátók: Tokyo Tower (a japán Eiffel), Skytree; a Tochou (egy kormányhivatal) 43 vagy 44. emeletére ingyen fel lehet menni.
Ha a történelem és az épített érdekel jobban, akkor Nikkou világörökségi része, nappal és este is érdemes bejárni (szépen ki van világítva).
Fuji - Kawaguchiko vagy Fujinomiya? Kawaguchiko közelében van Iyashi no Sato, egy szép kis skanzen.
Kiotó nekem is egyik kedvenc helyem Japánban, sok érdekes hely van ott és a környékén. Sok templomkert éjszaka ki van világítva, soknál sajnos nagy a sor és nem is olcsó, de nagyon szépek. Fushimi Inari Taisha kicsit kieső, de nagy (a teljes hegyoldal), ingyenes, ott van a rengeteg torii kapu. De csak úgy sétálni itt-ott Kiotóban este is egy élmény.
Nara is jó és közel van Kiotóhoz, egy fél napot el lehet tölteni a Toudaijiban, körülötte a szelid őzes templomkertben, érdemes még a Kasuga Taishához és/vagy a Houryuuji felé elsétálni; de Oszaka nem túl történelmi (mert hát porrá bombázták), az oszakai vár betonból épített makett, nincs benne szinte semmi; ott csak a Doutonbori csatornát ajánlom, szigorúan este, de 1-2 óra alatt megnézhető.2 helyet ajánlanék még a közelben: az egyik Kouya-san, egy szent hegy, tetején sok szép templom és egy híres temető, amiben több uralkodói-családi, nemesi, szamuráj-sír is van, meg modernek is.
Oszakától nem messze, úton Hiroshima felé Himeji, az egyik legszebb japán vár; és körülötte egy szép kert éjszaka kivilágítva.Ja és ezt az oldalt nagyon ajánlom, tele naprakész infókkal, sok jó ajánlás: japan-guide.com (vigyázz, gyorsan felduzzadhat tőle a látnivalók listája)
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Ear001
addikt
válasz Freddy76 #84545 üzenetére
Na majd kérek tapasztalásmegosztást.
Nálunk a gyerek 14 és mi is próbáljuk vele felfedeztetni a világot, de Európában gondolkodunk. Annyit mondott, hogy tengert már látott, napozni és strandolni uncsi, találjunk ki mást. Nyáron híresvárost nézni öngyilkosság, úgyhogy Alpok túra lesz, reméljük beválik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik