Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
1-2 játszósat vettem, vagy alakítottam most meg sikeresen leamortizáltam a 14-140et, ott vakarózom, hogy mi legyen helyette vagy miképpen. Valaki érult 80-ért, annak gyorsan írtam de nem nagyon szeretne válaszolni. MPB-n van 400 Euró körül, azt kicsit sokallom, meg szállítás, ilyesmik.
Most állványokból vásároltam be, aztán modernizálom a gömbfejeket is, lehet meghagyom a Manfrotto fejeket és arca talpakat teszek rá, de rohadék G9re nincs L sín, ha keresőbe nézek állványon akkor átböki a pofám, szóval hisztis vén majom vagyok és semmi nem jó :-D
Volt egy Vanguard állványom ami eltört, most haver lehet meg tudja ragasztani de én is felszívtam magam és rendeltem vidékről egyet. Teljesen jó állapot, ennyiért még szállítás felárral is:
Kicsi pénzből még nehezebb az élet, sem fejlesztéssel, sem tervekkel nem érem utol magam. -
Balinov
titán
Ha nem ragaszkodsz a nothing markahoz en az Anker Soundcore csaladot ajanlom. Nekem p20i-van, igaz, ez nem NC-s, de baromi jol szol, telefonalas/viber/whatsap hanghivas is franko vele (kutyasetaltaskor szoktam fokent hasznalni, szel, hatterzajokat nem hallja a hivo). SZtem a nothing nem er annyit
P40i-t vagy Liberty 4-t nezegetnek.
Akkuban zsenialis, bolcsot/tokot talan oktoberben toltottem utoljara,
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Jahno
veterán
Csodát tenni nem lehet, most asszonynak vettem egy occsó klónt, kiderül mennyire válik be. Elvileg lehet vele telefonálni, de mire gondolt a költő, milyen algoritmus tudja kiválogatni azt amit mi beszélünk és levonni belőle a környezeti zajt/beszédet?
Akkor terjed majd el, hogy fülesen hallgatja a villamoson, telefont meg tartja maga elé, mint ha vajas kenyeret enne és abba beszél.
-
Mercutio_
félisten
Az már teljes költséggel szerintem drága lenne, valami Kanári/Madeira, esetleg, ha túrázni jó az idő dél-Spanyol (Malaga és környéke) ami eszembe jutott eddig (meg ugye, egyedül megyek, a szállás majdnem annyi, mintha ketten lennék )
Emlékszem voltatok Kubában, milyen szálláson, milyen ellátással? (priviben jöhetnek részletek)
Még '17 körül volt kint 2 ismerős csaj, akkoriban ami normális európai színvonalú szállás volt az nem volt sokkal olcsóbb, mint egy hasonló prágai/krétai/stb. szállásAmúgy 50.-re tervben volt, csak aztán 2020-ban jött a covid és az egyéb események...
Chapel: Covid alatt eladtam a GM5-öt, gondoltam határzár, senki nem megy sehová, majd jól beesnek a fotós vázak árai 1-2 év és fillérekért veszek GX9-et, ahha, most a 6-8 éves m4/3 vázak drágábbak, mint 3 éve szóval, ha megyek valahová próbálok valami vázat kölcsönkérni, vagy marad a mobillal kattintgatás
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
-
Jahno
veterán
Bááááz, család kicsit bekavar, kölcsöngyerek csütörtökön jönne fel Pestre lakást nézni, hogy venne valamit. Ez is szép opció, nem nagyon akartam beleszólni, oldja meg, aztán mikor a Dankó utcában talált valamit olcsón akkor csak beleszóltam, hogy ennyire még értek is hozzá és oda nem mennék.
Most arra gyúr, hogy ne költse el a világ összes pénzét és inkább valami nagyon minit vesz (előtte jó magasra tette a lécet költségben). Talált is 5. kerület közepén 20 millióért egy teljesen felújított lakást, abban is látom a szopószorzót meg Zuglóban egész értelmes részen valami feldarabolt pincét, ami irodának van minősítve az összes
előnyévelés hátrányával együtt. Legfeljebb elhívok mindenkit kocsmázni, gyerek az laza de sokat tud inni, valószínű jön az anyja is aki igazi vérbeli gumicsizmás paraszt, hamar megmondja a frankót az univerzumrólBár most ott tart. hogy lehet egy ideig kihúzza albérletben, de nem szeretne arra felélni a pénzért, aztán lehet vesz egy lakást valahol Sopron felé, azt kiadja és annak a bevételéből fedezi majd Pesten a léha életmódját egy minimál albiban. Vannak tervek
-
.mf
veterán
Gyanús vagy te nekem, vagy már nem vagy szomjas, vagy kéne valami Norvégiából
Kelet, Hadik, Szatyor és társait én se erőltetném. Keg azt hittem jobb, elég nagy a forgalma. De akkor még ott a többi. Ja és van Rizmayer is a Móriczon, csak hogy fokozzuk a bőség zavarátJahno: tényleg, Elvarázsol-lak, nem Pinyó klub, amelyikben voltam. Ott vannak egymás mellett, kötschög gugli map csak a Pinyót mutatta amíg egészen be nem zoomoltam. A fentiek közül asszem az tetszett a legjobban, annak a helynek van karaktere, és nem drága. De ha valakinek van titkos kedvence vagy jobb tippje, ne tartsa magában!
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
Jöhet, remélem most már én is tudok jönni - most értem haza
Huh, durván szép helyek voltak (Lofoten-szigetek, Abisko NP), de egy kicsit túlpakoltam (főleg fotós cuccal - kis híján 6 kg, pedig csak minimál felszerelés 1 váz (Z6II), 2 obi (24-120 + 16 f1.8), kicsi drón, közepes állvány, 30 Ah powerbank volt nálam...), plusz a sok kaja, így 21-22 kg-t cipelve kicsit levont az élvezetből. Ilyenkor mindig újra eszembe jut, hogy m4/3-dal és a kicsi állvánnyal 1-2 kilót meg tudnék spórolni... (Oké, a kicsi állvánnyal önmagában 700 g-ot).
Na most jöhet az ott lőtt képek szortírozása...
2 képnyi hely maradt a 128 GB-os kártyán bár nagyrésze timelapse.Bálint: Brutálban még nem jártam.
Ha nagyon sok csapon lévő dolgot szeretnétek, akkor pár sarokkal arrébb ott a Keg isFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Byk01
őstag
Akkor csak azét, aki annyira vizsgálja azt a piros címkés üveget, vele még tuti nem találkoztam. (Balit is csak ő érdekli, csak próbálta rejteni)
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
De a kormányrendelet tilt minden kép és hangrögzítésre alkalmas eszközt, meg internet elérésre alkalmas okos eszközt. Valamelyik (vagy mindkét) kategóriába beleesik a lapos is.
Urak, nekem közbejött némi tennivaló (pedig a fiam vállalta a kutyát), úgyhogy én kihagyom a mai öszeröfföt.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Mercutio_
félisten
Franciáknál már egy ideje tiltják elég sok helyen a telót, viszont ott kellően felszereltek digitálisan az iskolák (és valszeg be vannak lőve a policy-k/szűrők)
Csizmi: Remélem nem ilyen fancy "kézműves" sörök mennek aranyáron, másnapra garantált fejfájással
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Jahno
veterán
Ja, Ganz jónak néz ki.
Tech tanácsadás nálam, max. kapsz rá egy lukat is :-D Különösen besörözve. Lehet viszem a szokásos nagy pakkom, akkor majd lehet csodálkozni, mint vásárban a kirakodóvásárra. Addig a lukkamerám nem biztos, hogy előkerül, de valamelyik másik dobozzal próbálkozhatunk képet csinálni, az legalább poén.
Van egy ilyenem:
Na jó, van több is meg másfélék, de most ez motiválna, este meglesem van-e bele filmem.Többiek is azért masszíroznak, hogy legyen valami fotós sörözős és kütyüzős délután, mert valamit mindig elfelejtünk megvitatni. Mondjuk mindegy, mert lehetne az 5 napos fesztivál, akkor is kimaradna valami.
-
-
.mf
veterán
Sokfelé, ez két elég aktív hónap termése, a vonatbérlettel szinte a vonaton éltem (volt áram, wifi, és 200-250-nel repített helyek között, mi kell még?)
Az első rész a Japán Alpok, Kamikouchi és Karasawa között; a tó és vízeséstől Oku-Nikkou és Nikkou; a nagyváros Tokió; a vulkanikus részek és szent tó Noboribetsu; a festői szurdok Oirase; aztán a rossz idő miatt leugrottam a partra valahol az Izu félszigeten; a skanzen az Hida; aztán újra vissza már jobb időben Oirase; aztán megint fel északra a tengerpart Miyako, és mellette a barlang Ryuusendou; újabb nagy ugrás Kansai déli részére, a vár Wakayama, a vízesés és templomok Kumano; újabb ugrás, Fuji, majd a vasúti híd a Naruko-szoros; a Buddha-szobor Tokió közelében Kamakura, majd megint Tokió (a nagy templom Asakusa, utána az Expo-terület az Epson fény-kiállításával); majd megint Oku-Nikkou a tó és vízesés, és Nikkou a világörökség-templomok; a naplementés képtől Kiotó; a borzasztó közvilágítás (sárga és zöld) miatt fekete-fehér Kiyomizudera után pár kép Oszaka; a tájképek, templomok és temető éjszaka és nappal Kouya-san; a vár Nagoya; a többi kép pedig már mind Kiotó, ahol az uccsó másfél-két hetet töltöttem. És még volt pár hely, amit be se válogattam Illetve pár hely, amit most kihagytam, de korábban már bejártam."Kéne vennem lottót, 4-en menni már egy kisebb vagyon lenne."
Pár éve még azt mondtam, hogy Japánt sokkal kevesebből is ki lehet hozni, mint sokan gondolják, de azóta a repjegy és a vonatbérlet sajnos eléggé megdrágult, a távolsági közlekedés pedig mindig is drága volt (ezért kellett a vonatbérlet, mert bár nem volt olcsó, de nagyon gyorsan visszahozta az árát, nagyon megérte). Azonban még most sem annyira drága, mint sokan gondolják. A szállás és kaja szerencsére továbbra is olcsó - az árak széles skálán mozognak a budgettől a luxusig, és ott szerencsére a budget is jó minőség.
A másik pedig, hogy vannak jó kombinált bérletek. Pl. a Nikko Pass - anno a 2-napos Tokióból oda-vissza vonattal (140 km-re van Tokiótól), Nikkouban korlátlan buszozással, és néhány belépőre kedvezménnyel csak 2k JPY (kb 5k HUF) volt - a 4-napos még jobb, az 4k JPY, az már Oku-Nikkoura is érvényes, felvisz busszal az Irohazaka szerpentinen, benne van a lanovka a Kegon vízesésnél, a hajó a tavon - ha külön vennéd meg, többszörösébe kerülne.
Ezért kérdezem Freddytől is, hogy mik vannak tervben, mert a távolsági közlekedés drága, de okos tervezéssel sokat lehet rajta fogni; na meg tudok sok jó helyet ajánlani, akár egymáshoz közel.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
-
j.bravo
addikt
Nem szorul ugyan a védelmemre, de kissé erősnek érzem leszólni Asimovot azért, mert a több évtizede írt könyvei nem ütik meg a mai, túltolt ingerküszöböt
Az Alapítvány saga nekem amúgy hátra van még (terjedelme okán nem vágtam neki), de többen felhívták a figyelmem, hogy nem a sztori időrendjében, hanem szigorúan megírási/kiadási sorrendben kell olvasni. Különben más az élmény.Feltételezem, SW film saga is máshogy adja ki, ha nem megjelenési, hanem sztori-időrendi sorrendben nézi valaki.
Liu munkásságával nem vagyok képben.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Freddy76
addikt
Én múlt héten három napra szalma voltam, ledaráltam a Sógun sorozatot. A könyvet imádom, többször olvastam, az eredeti, 1980-as sorozatot is szerettem, és pár éve, amikor adták valamelyik adón, újra megnéztem, és még mindig tetszett.
Az új sorozat nagyon jó. A korábbival szemben nem az európai szereplőre, hanem a japánokra helyezi a hangsúlyt (ahogy a könyvben is a hatalmi játszmák voltak a középpontban). A japán színészek játéka zseniális, különösen a Toranagát és Jabusigét alakító színészeké. A díszlet, a ruhák nagyon eltaláltak. Az külön tetszett, hogy nagy részben japánul beszéltek benne, így jobban átjön a hangulat, mintha szinkronizálnák. Helyenként kissé túl naturális (pl. az egyik szereplő szeppukujánál), de 2024-ben erre már nem kapjuk fel a fejünket.
Két hibát tudnék felróni:
- Nem bizonyult jó választásnak az Andzsint alakító színész, Cosmo Jarvis. Eléggé szegényes az eszköztára, és nincs karizmája. Ez különösen látszik a Mariko-val közös jeleneteinél, az utóbbi színészi játéka visszafogottabb, de sokkal kifejezőbb, hiába csendes, és a szerepéből adódóan érzelmeket nem mutató, sokkal erősebb a jelenléte. Nincs a két szereplő között kémia, és ez szerintem Cosmo Jarvis hibája.
- A vége kicsit elnagyolt. Ez mondjuk ilyen a könyvben is és a korábbi sorozatban is, de jó lett volna nem lebegtetni, hogy ki fog győzni a végén (még ha a könyv, a sorozat, és a tényleges történelmi tények alapján amúgy is tudja mindenki)."Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Freddy76
addikt
Meg lehet filmesíteni hosszabb műveket is, tudni kell elengedni dolgokat. Ehhez persze az kell, hogy a rendező, forgatókönyvíró valóban ismerje, értse, érezze az "alapanyagot". A Gyűrűk ura szerintem kimondottan jó lett azzal együtt, hogy komplett fejezetek maradtak ki a könyvből (pl. Bombadil Toma). Én imádom a Harry Potter könyveket, és bár sok HP rajongó ekézi a filmeket, nekem nincs velük különösebb bajom, a 2., 3., 5., 7-8. filmek kifejezetten jók, holott teljesen történetszálak maradtak ki (pl. a 3. könyvből a kviddicsbajnokság).
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Freddy76
addikt
Mondjuk általában fordítva szokott lenni, könyv alapján születik a film (ha filmből készül könyv, az az esetek túlnyomó részében inkább csak fanservice). Ez sokszor nem igazán sikerül jól, néha egyszerűen azért, mert rossz a koncepció, vagy a rendező mindenképpen hozzá akarja tenni a saját vízióját (pl. A vadon szava, vagy filmen A vadon hívó szava, A Da Vinci kód, Nagy Gatsby, vagy éppen az 1984-es Dűne), néha azért, mert lehetetlen filmre vinni az adott művet (Galaxis útikalauz stopposoknak).
Nekem a Dűne könyv azért tetszett (túl azon, hogy nehéz volt letenni), mert egy tökéletes univerzumot épített. A mostani Dűne film pedig azért tetszett nagyon (a 2. részt még nem láttam), mert tökéletesen adja vissza a hangulatot, azt a világot, a színek, a szereplők, a rendezés, a párbeszédek, a zene, egyszerűen minden klappol. De az "univerzumépítés" szükségszerűen kimarad, ahhoz vagy 3-4 részbe kellett volna szaggatni a könyvet, vagy narrálni kellett volna. Egyik sem jó ötlet.
Varoz: Nekem továbbra is megmarad az az érzésem, hogy a könyv ismerete nélkül a filmben sok minden nem érthető. De ha tévedek, és ettől a film még abszolút élvezhető marad azoknak is, akik nem olvasták a könyvet, annak csak örülök. Jelen esetben pedig a könyv elolvasása után valószínűleg még egyszer meg akarnád nézni a filmet, és talán még jobban értékelnéd.
-
Mr.Csizmás
titán
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mercutio_
félisten
Megbízható vidéki rokon/ismerős akinél tárolhatod ingyen és nem lakik túl messze?
Havonta egyszer elugrasz, megjáratod.Persze a fix költségekkel akkor is számolni kell, lehet jobb az eladás mellett dönteni, talán most még jó áron eladható
-
Jahno
veterán
Hááát, ilyen eljött/nem jött el izéből Csepel végén a Duna partján volt egy zűrös még valamikor a múltban és félig másik csoport szervezésében, de volt 2-3 amin csak én találkoztam magammal, az beleszámítódott. Eseményeket és albumokat lapoztuk végig, azzal lett párhuzam. Havercsaj gyártotta a kimutatást, mégis csak Ő a női szakosztály vezetője és a szervezet elnökhelyettese. Meg kiválóan ért az ilyen Ekcel mágiákhoz amiből összeállt.
Most nyár végére lett jópár ami kb. aznap este fejtődött meg, de a törzstagok nagy része összeállt, olyat időjárás/felhők/csillagok állása miatt idén is csinálunk. Egy troll esemény volt, azt megtartottuk, meg az egyik március 15 környéki XIII. kerületi Népfürdő utcás lett félrebeszélve. Tudja fene, biztos felejtek én is, de a legkevesebb egyelőre nálam maradt ki az biztos. Volt mellé még totó, hogy melyikre jelentkeztek legtöbben és melyik volt a legnagyobb troll esemény, de az mindegy
-
Freddy76
addikt
Urisnak vannak nagyon jó könyvei, de Izrael kérdését ő is a saját megközelítéséből nézi: ő lengyel zsidó bevándorlók gyermeke. Az Exodus zseniálisan megírt mű, és bár többnyire igazodik a valós történelmi eseményekhez, a szemszöge egyoldalú. De ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, meg lehet belőle érteni, miért ragaszkodtak az alapítók a saját államhoz.
Nekem még három könyve tetszett nagyon:
Csatakiáltás (ezt korábban "Meghalsz, tengerész" címmel adták ki): II. vh. Csendes-óceáni frontján szolgáló tengerészgyalogosokról szól, egy szakasz életét követi nyomon, szinte letehetetlen. Uris maga is tengerészgyalogos volt. Nem finomkodik a csatajelenetek leírásakor, és egyáltalán nem jellemzi a csillagos-sávos pátosz.
Armageddon: a berlini légihíd története. Nem sokan tudják, hogy a II. vh. után a szövetségesek egy egyezménnyel osztották fel Berlint, majd a hidegháború egyik első lépéseként a szovjetek lezárták a többi övezetet, így egy egész várost kellett légi úton ellátni élelemmel, gyógyszerrel, de még szénnel is, ami egy egészen hihetetlen logisztikai kihívás volt a '40-es években. Amikor leírja, hogy szálltak le és fel egymás után percnyi különbséget tartva a szállítógépek, az eszméletlen izgalmas.
A királynő törvényszéke: egy második világháborús háborús bűnös perét írja le, és bár sok benne az előzmény, alapvetően egy tárgyalótermi regény, de annak én nagyon élveztem."Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
.mf
veterán
Kéne valami szavazás, hogy lássuk, kinek mikor jó. Csináljak doodle-t, vagy aki akar jönni, az beírja ide? Most értem haza és lusta vagyok, első körben utóbbi
( ) Október 25 szerda 18:30~22:00
( ) Október 26 csütörtök 18:30~22:00Kérem járuljanak az urnák elé. Ne csak halottak napján.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
j.bravo
addikt
(pill, nem az volt épp az egyik meglepő dolog, hogy nem sufniban épített rakétából hogy tudtak annyit becsempészni és betárazni hogy egyszerre kilőjenek annyit amennyit a vaskupola nem tud lekezelni?)
Freddyvel értek egyet, az izraeli vezetés (saját jól felfogott érdekében) tudatosan, szánt szándékkal tuti nem fordítaná maga ellen a nemzetközi közvéleményt.[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Izrael vezetői tökéletesen tudják, hogy a megmaradásuk attól függ, hogy mennyire támogatja őket valamelyik nagyhatalom. Nem szentek, messze nem azok, de nem is hülyék annyira, hogy lebombázzanak egy kórházat tele civilekkel, mert tudják, hogy egyrészt ennek nincs haszna, másrészt csak ellenük hangolja a nemzetközi közvéleményt, harmadrészt növeli az ellenállást a palesztinok között, és olyat is a Hamász mellé állít, aki amúgy nem ott állt.
Ami a rakétákat illeti: más, ha egy rakéta becsapódik egy kibuc egyik házába, vagy becsapódik egy emberekkel zsúfolásig tele lévő épületbe (márpedig a kórház zsúfolásig tele volt, mint egy Rammstein koncert küzdőtere). Az előbbiben megöl öt embert, az utóbbiban ötszázat.
-
Mercutio_
félisten
Ami Izrael szerint a Hamasz sikertelen rakétakilövése miatt robbant, nem az ő bombájuktól...
Innen szerintem nem tudjuk eldönteni kinek van igaza.
-
MODERÁTOR
Én alapvetően nagyon szeretem ezeket az ázsiai leveseket.
Pho is nagy kedvenc, de abból sem mindegy honnan és milyet eszel. Ha jól van elkészítve, akkor az előző napról maradt mester alaplé van tovább főzve, és a telekszomszéd is bele van főzve.
Ramenből ettem már nagyon jót (ami hasonlít a mi húslevesünkhöz), de Atlantában sikerült belefutni egy kukoricás tejszínes változatba, na az nagyon nem jött át...
Mostanság kevesebbet vagyok errefelé (unblock a fórumon), de úgy látom hogy a topic sem pörög.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Freddy76
addikt
Én legutóbb a Sushi Sei-ben ettem rament, nagyon pöpec volt. De előtte ettem rament az Enso-ban is, az is nagyon adta. Tény, hogy a tyúkhúsleveshez szokott orrot és ízlelőbimbókat meg tudja lepni, de jó kaja. Kubában valószínűleg sokkal nagyobb kulturális sokkok fognak érni...
-
Ear001
addikt
A ramen az kábé annyi, hogy leves tésztával. Ennek millió válfaja van, van ahol csak két algalapocska úszkál a tetején egy fél keménytojással, máshol meg egy komplett malacot beledarabolnak egy kisebb botanikuskertnyi zöldséggel. Már a lé sem egyszerű, pontosabban lehet nagyon egyszerű, mások meg 2-3 alaplevet kombinálnak.
Hogy ebből neked mi jön be és mi nem, hát ez tényleg egyéni ízlés kérdése. Amit írtál, az kábé annyi, hogy ettél már nem finom levest.
-
Jahno
veterán
Megeszem, ezer féle van, nem tudom melyik az "eredeti" de japókból kiindulva lehet a büdösebbik fajta. Nekem néhány szintén ilyen ízetlen mosogatólé volt, csak nem merem mondani, mert mindig kapok a fejemre. De akkor már legalább ketten vagyunk akik nem teljesen értik Tipikusan, mint a cápauszony leves (ezt meg azt sem tudom hol kell egybe vagy külön írni), azt is valami jó helyen ettem, extravagáns neve van, biztos lehet vele Instán menőzni, de mint ha a Sarki Rókában csavarták volna bele a mosogatórongyot, olyan volt a kivitele.
-
Freddy76
addikt
Érdekes ez a Nobel díj... Az Origo 16 magyar Nobel díjasról beszél, de ebbe belevettek mindenkit, azt is akinek valamelyik szülője magyar volt, de ő már külföldön született és egy mukkot nem tudott magyarul, és nem is tartotta magát magyarnak. Ha megpróbálunk reálisabbak lenni, akkor Karikó Katalinnal és Krausz Ferenccel együtt van 12 díjazottunk. Közülük mindössze kettő (Szent-Györgyi Albert és Kertész Imre), akik Magyarországon végzett munkásságukért kapták a díjat. És ők ketten is itt hagyták az országot, amint lehetőségük volt rá...
-
Byk01
őstag
Mondjuk a nagy márkák sem biztos, hogy ugyanazt gyártják a hazai piacra, mint a nemzetközire, és pont a szigetbejárós jelleg miatt tuti bele fogsz futni valami jó kis helyi főzdébe. Aztán óvatosan majd a kóstolgatással, ki tudja, milyen lesz a közlekedés, és másnaposan nem túl jó dolog zötykölődni a buszon
-
Mercutio_
félisten
Idén már csak 1 nap szabim van, 2 ünnep között kötelező volt kivenni + jövő héten megyek Isztambulba 5 napra.
Tényleg titkos tippek Isztambullal kapcsolatban?
-
Mercutio_
félisten
Ismerős csaj volt covid előtt, a hotelben/bárokban annyiba került a rum mint a sör, így eléggé kimaxolták a koktélozást szerintem mire indultok haza már a füleden is az fog kifolyni, lesz hely hazahozósnak
Még idén mentek, vagy jövőre?
-
Byk01
őstag
-
Mercutio_
félisten
-
Novics
senior tag
Bár még csak bő egy hetes tapasztalom van vele, de igazából tényleg nem nagyon tekergetem. Lehet, hogy többet állítgatnám, ha csak a gombot kellene nyomni - esetleg nem is végig, mert memóriás lenne - de nem érzem szükségét annak, hogy óránként állítsam. Nagyrészt állva használom, aztán, amikor befáradok - mondjuk ebéd után - akkor leengedem. (Most is éppen fent van maxon, igaz ma irodából dolgoztam.)
Van itt pár almás "spori", nincs esetleg valakinek egy Thunderbolt 1/2 - Thunderbolt 1/2 kábele elfekvőben? Az újabb Mac-ekhez már úgysem jó, de amit én kaptam azon még a régi verzió van. Külső monitornak - is - használnám, és ahhoz nem jó a sima mini DP-s kábel. Marketplace-en volt egy, de pont elvitték előlem. HA-n meg nem találtam. Boltban nyilván van, de hátha itt is akad valakinek elfekvőben, amitől baráti áron megválna.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
Ma összeraktam a kurblis Ikea asztalt. Kicsit azért puruttya ez a tekerés, de elég könnyen megy, nem kell erőlködni, és gyorsan fel is lehet emelni. Persze semmi nem garantálja, hogy nem fogom megunni gyorsan a tekergetést, de első próba alapján bíztató.
Amúgy nem tudom, hogy nektek milyen volt ez a nyár, nekem nagyon rohanós, és semmilyen. Most hétvégén tudtam fürdeni először a Balatonban, a máriai fagyisnál nem is ettünk fagyit. Ugyanakkor minden hétvégére volt program, meg Rammstein koncert és Camp is volt, meg Győrkőc. Szóval... lehet, hogy kicsit besokaltunk a programokból, ezért nem volt semmire sem időnk.
-
j.bravo
addikt
Én is ugyanígy gondolkodtam, de amikor pár éve nekifutottam a projektnek (csak végül más sürgősebb lett, aztán ez kikerült fókuszból), körbekérdeztem akkor is, és nem lusta ismerősök is mondták, hogy saját meglepetésükre, jóval kevesebbszer kurblizzák mint gondolták.
Én se vagyok lusta, mégis gyakran rajta kapom magam, hogy a karnyújtásnyira elérhető, másra való eszközt használom, ahelyett hogy a másik szobába átmennék a célszerszámért; vagy ha asszony autójával csak pár perces útra megyek, nem állítom át (aztán vissza) az ülést, hiába megy gyorsan. Vagy ha csak a garázsba beállok helyette akkor a tükröt se állítom át, megoldom tolatókamerával, radarral, stb.
Ez ugyanilyen. Azt hiszed, franc kurblizik most, épp belelendültél, ezt a prezit még megcsinálod így, tíz perc max, aztán a nap teljes hátralevő részére úgy maradt az asztal is, meg a derekad is.
Multinál gariztazni valamit szívás, tudom, de az azért más sztori.[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
Veheted gunyorosra a figurát, de nem visz előre. Ha tekergetni akarod, hát tekergesd. Én gombot nyomok, ha lenne olyan asztalom, amelyik egy pöccintésre beáll ülő vagy álló helyzetbe, nyilván használnám azt a funkcióját.
Tudod miért találták fel a vibrátort? Azért, hogy az orvosokat felmentse a megterhelő fizikai feladat alól, amit a nők altesti masszirozása jelentett. Ezt se gondolná senki, hogy férfi embernek megterhelő lehet egy ilyen feladat, aztán mégis .
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Novics
senior tag
A motorossal kapcsolatban nekem is pont ez aggályom, hogy vajon mennyire strapabíró. A sima kurblis ezért is lenne jobb, mert hülyebiztosabb. Meg még olcsóbb is.
Ja meg másik dilemma, hogy mennyire stabil a cucc. Az IKEA-s milyen? Most van tekerős raktáron.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Balinov
titán
Éppen akartam írni hogy itt Győrben meg fasza idő van, közbe meg leszakadt az ég és már jó 1 órája esik
Remélem azért találtok valami elfoglaltságot
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Mercutio_
félisten
-
Jahno
veterán
Pedig mindenki azt magyarázza, hogy odakint mennyire occsó a minden is. Így legyen okos a pharaszt, ááááá.
Sörből tök tudja, nekem most idehaza van egyre gyakrabban bajom, hogy van valami "ház söre" (lóhúgy, bubi nélkül) esetleg nem takarítják a csapot és még egy Dreher/Pilsner is szar. Bár legalább vannak ilyenek csapon, mert egy időben beestem valahova idehaza, akkor 90%ban valami olyan volt, amitől messzire szaladnék (bár egyesek szerint az alap Dreherrel sem teszem magasra a lécet, de ez a gold ez tök korrekt).
Odakint Ozujsko, Lasko, Karlovacko ami rémlik és én pont ezt is szoktam emlegetni, hogy bárhol a világon beestem egy véletlenszerű helyre, ittam bármit, az rendben volt. Még olyan egyszerű helyeken is, mint Málta, ahol van Cisk oszt kész. Arubán ugyanaz, Balashi és kész, teljesen jó. Bár én ezeken a helykeen is ittam Borsodit, mert semmit nem bízok a véletlenre :-D Idehaza azért egy átlag helyre beesik az ember, pár éve nagyon mellé lehetett nyúlni alapban a sör miatt, most meg nem bírom kideríteni, de romlott ízekbe futok.
Lehet alapban nem szereted a világosakat és csak az ilyen kézműves meg ipaapa jön be? Akkor más, nem a sörrel van baj, előfordul az ilyen.
-
Jahno
veterán
Tegnap reggel anyóst kórházba vitték, nem kap levegőt. Ügyeletes kórházban megszűnt a tüdőosztály, át kell vinni máshova. Reggel 9:30 előtt kirakták a váróba némi oxigénnel és mivel így nem vették fel az osztályra, ellátás nem jár, valami hozzátartozó maradjon ott, itassa meg néha és kiabáljon, ha nagy a baj és kevésbé kap levegőt, majd jön a mentő és viszik tovább. No, tegyük meg tippjeinket, hogy mikor érkezett meg a mentő és mikor adták le a helyére.
Mellékesen a mentőautónak olyan traktor hangja volt, hogy csoda ha még járt a motor, lengéscsillapítók meg valamikor a múltban biztos működtek rendesen... Srácok jó arcok voltak, 24 órás szolgálatban jár 2x20 perc szünet, de azt sem mindig tudják kivenni.
-
Lassú Víz
addikt
Nézz utána a helyi városkép védelmi szabályoknak. Gondot jelenthet a kültéri egység elhelyezése, és ugye az alap, hogy nem csöpöghet a kondenzvíz másik nyakába.
Nekem Fujitsu van, és azon túlmenően, hogy néhány napi használatban lévő gomb a távirányító ajtóval fedett részére került, nincs vele bajom.Még egy szempont, nézd meg, hogy mekkora a szabályzási tartománya a kompresszornak. Pl. míg az enyémnek 0,9-3,6 KW addig az akkoriban szembejövő Daikin klímák 1,3-3,6 kW között tudtak szabályozni.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Mercutio_
félisten
Szaki szerint Syen és Polar is Gree átcimkézve, amiben daikin a kompresszor annál a szervíz se lehet gond.
Olyat vegyél ami wifis+ minél csendesebb a belső és külső egység. Éjszakai alvásnál sokat jelent és ha közel a szomszéd a külső egység miatt se fog problémázni.
Ha ősszel/tavasszal kiegészítő fűtésként is használják érdemes lehet tálcafűtéssel kérni a kiépítést, illetve olyat venni aminél van/kérhető.+ Ha megoldható és nem drága érdemes H-tarifás áramot biztosítani. (Nyilván ki kell számolni mennyit használják, mennyi idő alatt terül meg.
-
rbalint88
addikt
Nekunk a klimas Gree-t ajanlott. Amiota megvette a Daikin, azota rendben vannak es eddig tenyleg jo. Az appja kicsit nehezkes, de van taviranyito is hozza ugyebar
Anyukamnal a mi regi Panasonicunk van, arra se tudok rosszat mondani. Az meg regebbi annal, hogy wifis legyen, ha tudna azt is, tokeletes lenne. -
Novics
senior tag
Vagy ez, vagy el sem jutok. Akkor még nem volt szó újrázásról, és a jó ülőhelyek is gyorsan fogtak, ezért inkább megvettem, nem akartam másodpiacra várni, hogy hátha lesz majd. Aztán bejelentették a második napot, az ügyfélszolgálat meg azóta fogalmazza a választ a jegycserés kérdésemre.
Meg én ilyen rendes fasz vagyok, szívem szerint én is felálltam volna csápolni, de akkor 2 sor nem látott volna tőlem semmit, így inkább csak bólogattam, meg járt a lábam.De ja, feleségem is mondta, hogy azért most nem kicsit irigykedik, szóval kénytelen leszek majd vele is elmenni egyszer, de akkor csakik álló, még ha nem is feuerzone, de akkor is.
-
|AP|
veterán
csak egy rövid szösszenet, szigorúan álló formátumban, hogy story-kompatibilis legyen
Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
madgie
titán
Tavaly a Toolra csak ülőhely volt a Papplaciba', hát én hülye megvettem a drága helyjegyet a színpad elé, milyen király lesz, hogy töpszliként végre látok valamit a koncertből is. Óriási szigor volt, ha visszaemlékeztek, mobiltelefont se lehetett elővenni bent, erre a második számnál a szabályok ellenére (ki volt minden sorra ragasztva, hogy üjjé' le!) mindenki felpattant elől és elkezdett csápolni. Másra nem volt hely a székek miatt ,de ez pont elég volt, hogy megint ne lássak semmit az egészből (sziasztok, két méteres német fiatalok, nyilván pont előttem), ezért hátramentem a lépcsőkhöz és onnan néztem az egész bulit.
Ezért aztán megérte a drága jegyet megvenni... máskor inkább leülök ócsón hátra, nyugiban -
Mercutio_
félisten
A jó csaj ennél komplexebb, de ha erre a képre gondolsz tény, hogy vannak adottságai
-
aleister
veterán
Szokták javasolni az éjszakai/hajnali autózást, de nekünk 15:00-tól volt átvehető a szoba, így nem lettünk volna előrébb, ha a hotelben kell csöveznünk pár órát, ahelyett, hogy a kapuknál rostokolunk.
Jahno:
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Jahno
veterán
Madam, Waka meg a többi az ilyen, nem véletlenül nem emlegettem az első metálos kérdésnél, csak mellékszálnak :-D S8ban pld. olcsó beugróért lesz most egy szép metálösszejövés: [link] ezek azok, akiket nem ismerünk, de nagy baj nem lehet belőle, ha belenéz az ember a YT csatorákba és utána leesik pár sörre buliba.
Szerk: Ja,megvan! Turbina még ilyen aholkevésbé populárisfos van, mint pld. a Madamban. Érdemes.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla