Hirdetés

2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-01-03 10:27:14

LOGOUT.hu

Path of Exile topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#501) Nordic válasza lajos001 (#500) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Nagy a csend...mindenki játszik, vagy mindenki abbahagyta? :DDD

Közben összeállt a buildem nemesis-en...lehet dobok fel egy kis build infót, hátha valakit érdekel... :B

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#502) Patrick válasza Nordic (#501) üzenetére


Patrick
(PH! kedvence)

Hát, mivel elcsesztem a nagy karimat... sajnos, így HC-ban kezdtem ismét egy maraudert, de most kétkezes fegyóval megyek. :D Másik az egykezes sword és pajzsos volt. 1900-as hp-val és 1900-as sebzéssel, szerintem az kevés. :S

Fino alla fine!

(#503) Nordic válasza Patrick (#502) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

a sebzés jó de a hp siralmas...casterként 3100 hpval mentem át mercire... :U

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#504) Nordic


Nordic
(Közösségépítő)

Nordic Freezer

Ez a build tulajdonképpen egy Freeze Pulse crites build. Alapjáraton nincs annyi critje, mint a korábbi(release előtti) FP-crites buildeknek, de azért ennek sem kell szégyenkeznie.

Kezdem azzal, hogy miért is Scion-ból és nem shadowból lett csinálva. Az első, oka az, hogy a Scion a középről való indulása miatt elég univerzális kari lett bizonyos buildekre. Ez is ilyen. Relatív gyorsan el tud érni sok-sok crit node-ot, temérdek life-node-hoz fér hozzá, és ami a legfontosabb(és a build szempontjából is nagyon lényeges) majdnem az összes aurás node is útba esik.

Kezdet(kb. lvl30-ig)

Nagyjából mindegy, mivel fejlődünk Normál Act 2-ig. Mehetünk Freeze Pulse-al, vagy Spectral Throw-al, magy valami meele skillel(Cleave, Ground Slam) a lényeg, hogy amint megszerezzük az első Lesser Multiple Projectile supportot, áljunk át Freeze Pulse-ra(Fontos! Amíg ezt nem tesszük meg, és netán nem FP-al haladtunk, addig is legyen egy nálunk, hogy lépje a szinteket). Kb. ettől a ponttól Cruel A2-ig elég facetank lesz a játék(kivéve Brutust :D), illetve a bossok. Normal Dominust sem jelent kihívást .

A banditák küldetéseiből Oak-nak kell segíteni, egyértelműen a plusz HP-miatt.

A build nagyjából így néz ki level 30 környékén:
katt

Elsőként mindenképp a Scion bal oldala felé induljunk és rakjuk ki a nagy HP-kört, ami megfelelő HP-baset ad egész normálra. Ezután induljunk el a shadow felé. Elrontani nagyon nem lehet. Fontos, hogy amikor kapunk Clarityt, használjuk, de csak lvl4-5 környékéig szintezzük, mert manával úgysem bírjuk majd. Nem sokat fog regenelni, de több mint a semmi. Később lehet tovább húzni.

Mid-game(kb lvl60-ig)

A játék 30-és 60 között sem válik nehézzé a builddel, csupán a mobok hp-ja, sebzése, illetve a negatív resistek keseríthetik meg a játékot(féleg a chaos dmg). Ezért is nem facetank innentől. Valahol itt érezheti az ember először, hogy kevés a dps, legalábbis eleinte, mert nem sok crit node lett eddig kirakva. Az ne tévesszen meg senkit, hogy LMP-vel, vagy GMP-vel olyan kevés DPS-t ír a tooltip, mivel az lövedékenként számít. Egy 200-as DPS az GMP esetén valójában kb. 1000, ha minden lövedék talál, ezért is Semi-Ranged karakter, mivel eléggé közel kell lenni a mobokhoz. Persze ezen egy quality-s FP-vel lehet segíteni. Amint elkezdjük kirakni a crites node-okat, lényegesen gördülékenyebbé válik a játék, nem beszélve arról, hogy a támadó skillünk is folyamatosan fejlődik, és magasabb szinten nem gyengén skálázódik a DPS-ünk felfelé. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy az útba eső life-node-okat mindenképp fejlesszük.

Elsőként 2-3 skillpontból rakjuk ki a Doom-Cast-et. Ez elég nagy crites node 1 pontért, és amúgy is jönni fogunk erre az Eldrich Battery miatt. Ezután folytassuk utunkat a Shadow felé egészen a Feeze node-ig. Miután ezzel megvolnánk, mehetünk egy kicsit a Ranger irányába. Ide csak 2
„bekukkantunk” az aurás Node-ok miatt. Kb. Cruel A1-en Hillock-rt kapunk egy Discipline-t, amit kezdjünk el szintezni. Valahol 50 körül így kell kinéznie a passzív fának:

katt

Látható, hogy csak most lett kirakva az EB. Ennek az az oka, hogy a Discipline amióta 60%-ot emészt fel elég drága. Egyszerűen nem éri meg futtatni. Azonban 20% manareserves auranode-al már más a helyzet.

Cruelen a Banditáktól skillpontot válasszunk(Kill them all!!! :DDD)

Valahogy eddig kell eljutni lvl. 60-ig:
katt

End-game:

Na ez ami a jövő zenéje, hogy meddig jutok. Tény, hogy könnyű a játék, de HC-lévén sosem érzem magam biztonságban. Ebben a játékban tényleg bármi megülhet:D. Mindenesetre valahogy így fogok fejlődni tovább:

katt

Merci banditáktól vagy skillpontot válasszunk, vagy segítsünk Oak-nak az endurance charge-ért. Én valószínű az utóbbit fogom tenni a +4% damage reduction miatt.

Pár tipp:
Mindenképp szerezzünk quality-s Freez Pulse-t. Nem olcsó megvenni, de egy 10-es már kivált egy Faster Projectile supportot, ami helyére mehet Faster Casting, vagy Cold Penetration(az előbbit javaslom a dps miatt).

Ami nagyon segíti a játékot az a Cast when Damage Taken support. Emellé kell kötni egy Enduring Cry-t, egy Molten Shellt(az armor miatt, abból nem sok lesz), meg egy Devouring Totemet, gyógyulás miatt.

Az elején gyűjtsük a +manás cuccokat(ezek később sem ártanak). Ha minden jól megy, mapozásra 4 aurát plusz egy Artic Armour-t is képes leszek futtatni.

És végül a skillek:
Támadás:

4L-nél
Freeze Pulse+LMP/GMP+Life Leech+Faster Casting(Faster Projectile, ha nincs qualitys FP)

5L-nél
Freeze Pulse+LMP/GMP+Life Leech+Faster Casting+Cold Penetration(ha valaha lesz 6L-em még nem tudom mit fogok betenni mellé).

Másodlagos támadó skillnek még Fire Trap-et használok, pont a sok cold resist miatt.
4L- ben így használom:
Fire Trap+Concentrated Effect+Increased Area Effect+Iron Will

Túlélés miatt:
Cast when Damage Taken+Molten Shell+Enduring Cry+Devouring Totem

Aurák Reduce Manával:
Clarity, Discipline, Haste, Purity, Artic Armour.

[ Szerkesztve ]

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#505) Patrick válasza Nordic (#503) üzenetére


Patrick
(PH! kedvence)

Jól éreztem én... okés, hogy telepakoltam a skillfát olyanokkal, hogy jobb legyen a sebzésem, és az elején kb 10 slot van, ami csak hp, raknék oda később, de hát nem elég az 1900 sajna... na nem baj, kezdtem egyet hc-n. :)

Fino alla fine!

(#506) Nordic válasza Patrick (#505) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

A játék elején sokkal fontosabb a hp. Nincs olyan marauder build, ami nem a hp ágon indul ki, nem beszélve arról, hogy ott vannak fontosabb pontok is(pl. kevesebbet critelnek rád a mobok). A dps sokkal jobban skálázódik fegyverből az elején, mint node-ból.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#507) Patrick válasza Nordic (#506) üzenetére


Patrick
(PH! kedvence)

Aha, a 61-esemnél direkte kihagytam az egyik ágat és mentem a dps-re. Az volt a HP-s ág, de még így is örültem, hogy 1956 hp-m let, mondom ez biztos jó lett. Na nem baj, első kari volt, márciusban kezdtem. Most erre a kettőre ami van, odafigyelek, talán jobb lesz, a nagyot meg szerintem törlöm, cuccokat meg megtartom. :)

Fino alla fine!

(#508) Nordic válasza Patrick (#507) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Ez így hirtelen kétkezes kardokra...?

[link]

[ Szerkesztve ]

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#509) Patrick válasza Nordic (#508) üzenetére


Patrick
(PH! kedvence)

Az igen, köszi! Bár északra annyira nem nézegettem még a többi nagyjából stimmelne, de mivel még lv 10 alatt vagyok, talán lv6 vagyok hcban, nem tudom még milyen fegyót válasszak, jelenleg Mace-m van. Nézegettem Axe-t és Sword-ot is... Ez talán még kialakul, addig meg lehet tolni a hp slotokat.

Fino alla fine!

(#510) Nordic válasza Patrick (#509) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

fegyóra csak a végén érdemes specializálódni, vagy ha már az elején választasz, maradj is annál...

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#511) lajos001 válasza Nordic (#504) üzenetére


lajos001
(senior tag)

Végre már magyar build-et (nah ez nem lett valami magyar) is lehet olvasni. Én ugyan folytatom a dual totemes boszi fejlesztést, de élvezettel olvastam a leírást.
Köszönjük!

(#512) lajos001 válasza Lézerparaszt (#486) üzenetére


lajos001
(senior tag)

Eltűntél, azóta sem láttalak fent. :-(

(#513) Lézerparaszt válasza lajos001 (#512) üzenetére


Lézerparaszt
(őstag)

Biztos elkerüljük egymást. Na majd hétvégén :)

A játék az nem játék ! Csak a Puffin ad Neked erőt, és mindent lebíró akaratot! Battletag:Hypperkarma#2958, https://www.youtube.com/channel/UCggTq8UFzxjhk3S51XAEcdA

(#514) Nordic válasza lajos001 (#511) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Tervben van, hogy többet is teszek fel, ha lesz időm a játék mellett. De azért más is követheti a példámat. Meg ha van valakinek valami buildje, amiben nem biztos, akár be is tolhatná ide, hogy kitárgyaljuk az előnyeit, hátrányait.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#515) #57919488


#57919488
(törölt tag)

Amugy melyik Class ajanlott solozasra vagy milyen sorrendben erdemes oket nezni?
Ranger mintha nem lenne nyero ezen a teren :DDD

(#516) Nordic válasza #57919488 (#515) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Már nem először jön elő ez a kérdés...itt nincs olyan, hogy valamelyik class jobb vagy könnyebb mint a másik. Minden attól függ, hogy merre fejleszted, milyen skilleket használsz. Bármiből lehet bármi.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#517) Rison77


Rison77
(senior tag)

A nagyobb lvl-t igénylő sima normal itemekkel érdemes kísérletezni alchemy-vel, aztán beletolni néhány chaos orbot? Pl. 67-68 lvl-t igénylő fegyverek, most egy lvl58-as fegyverem van 20% qualityvel, 262-423 dmg-vel. Vagy inkább az orbokat érdemes megtartani és inkább és megvásárolni az adott itemet? Van egy lvl68-at igénylő 2h sword, arra már rányomtam egy bő 10 chaos orbot, és elég idegesítően mindig fixen adott egy elemental dmg-t rá... ha ahelyett adna egy %-os physical dmg-t, már jobb lenne mint a mostani... Igazából az a baj, hogy kb mindent exalted orb-ért adnak, egyetlen egyszer se esett még olyan^^. Most amivel mapokat farmolok gearem, van 45% quantity, és 128% rarity statom, elég szépen hullik minden " tömeg orb", de az ilyen exalted és társai egyáltalán nem. Illetve, van egy rakás itemem , amiről úgy gondolom, hogy érhet valamit, van valami oldal ahol kb meg lehet határozni egy item értékét?

(#518) #57919488


#57919488
(törölt tag)

Valami meg mindig nem vilagos nekem (talan tobb is :DDD ), ha idezek egy zombit nem mindig jelenik meg. Neha engedi a 3 zombit de neha meg egyaltalan nem jonnek elo hiaba clickelek. Ez mitol van vagy miert? A bal sima clickre reagal rendesen.

(#519) Lézerparaszt válasza #57919488 (#518) üzenetére


Lézerparaszt
(őstag)

Mert hulla kell hozzá, ha nincs a földön akkor hiába clickelsz.

A játék az nem játék ! Csak a Puffin ad Neked erőt, és mindent lebíró akaratot! Battletag:Hypperkarma#2958, https://www.youtube.com/channel/UCggTq8UFzxjhk3S51XAEcdA

(#520) Nordic válasza Rison77 (#517) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Ez a craftolás sajnos annyira zsákbamacska, hogy szinte hihetetlen. Van úgy, hogy 1-2 chaos orb-ból összejön egy über item, máskor meg 40-ből sem. Többet ér, ha a craft itemekből inkább veszel valamit készen.

Az orbokra csak a quantity van hatással. Minél nagyobb annál több esik, de befolyásolni nem tudod azt, hogy mennyire legyen értékes. Január óta játszom a játékkal, de csak augusztusban esett először nekem Exalted orb, de akkor 3 nap alatt 3 is. Azóta egy sem.

Beárazni csak úgy tudod, ha figyelés a chatet, illetve van egy-két oldal, ami tud listázni a fórumon hirdetett cuccok között, és az ottani árakkal összehasonlítani. Később tudok linket is adni ezekhez. Biztos módszer azonban nincs, mivel az árak folyamatosan változnak.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#521) Rison77


Rison77
(senior tag)

Azt hiszem, rájöttem nálam mi okozza a drasztikus fps droppot, és az akadást. A trade chat. A kép azután készült, hogy bekapcsoltam, jól látszik mi történt..

(#522) #57919488 válasza Rison77 (#521) üzenetére


#57919488
(törölt tag)

Plane mikor belinkelnek sok dolgot :(((

(#523) Nordic


Nordic
(Közösségépítő)

Ezért is nem sűrűn használok trade chat-et, csak ha nem farmolok, hanem eladok. Vársárlásra, komolyabb eladásra a fórumot használom meg ezt a két keresőt, ami kilistáz a fórumokból, ahonnan alapból lehetetlen ezek nélkül bármit is megtalálni.
poe.xyz
Poeexplorer

Én az előbbit használom, mert az valamivel pontosabb.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#524) FaKing


FaKing
(lelkes újonc)

Üdv !
Elég új vagyok a játékban . Lehet h buta kérdés de nem találtam rá választ : a berakott gemet ami már fejlődött ki lehet szedni ? És ha ki akkor hogyan ? Ja és az unidentifield-es cuccokat hogy tudom használni ?
Esetleg van valami magyar nyelvü oldal ami kiokosítana ? Köszi előre is :D

(#525) kolbi79 válasza FaKing (#524) üzenetére


kolbi79
(lelkes újonc)

Hello én is új vagyok, de ezeket kb. tudom. Jobb gomb a gemre és kiszeded. Unidentified cuccokat "scroll of wisdom" nevű tekerccsel vagy mivel lehet azonosítani, jobb gomb a tekercsre, bal az azonosítatlan cuccra.

1. Én viszont azt nem tudom, mire jó a projectile damage, projectile speed stb. Most választhatnék olyan gemeket reward-ként act2-ben, de nem tudom érdemes-e (egy minion erősítő gem van még, lehet azt választom egyelőre). Annyit tudok, a jelentése lövedék, gondolom az íjász cuccokra való esetleg? lvl 21 Shadow vagyok (nemesis), nem használok íjat nagyon, csak kétkezes bökőket. Viszont használok pl. ethereal knives-t, erre vonatkozik ez a projectile cucc? Vagyis érdemes erre gyúrni?

2. Most ebben a nemesis cuccban vagyok, párszor megdöglöttem korábban, de mindig újrakezdtem. Most lvl21-nél még jó vagyok. Pontosan milyen előnyöm származik ebből hogy itt vagyok, azon kívül hogy van kihívás a játékban (mert az tetszik, hogy bármikor meghalhatok)? Vagyis milyen liga ez, hol versenyzek kivel mikor miért? :D

3. Mijaza power charge, nekem van/lesz olyanom?

4. Az evasion az olyan, mint a diablo3-ban pl. barbárral a dexterity? Tehát ha ütnek, annyival kisebb az esélye hogy találnak?

Egyelőre ennyi, bár még van pár dolog amiről lövésem nincs.

(#526) kolbi79


kolbi79
(lelkes újonc)

Van 1 warlords mark gemem, amihez 48str kell pl. Érdemes nekem pl. ezzel üzletelni (mivel ha jól sejtem, számomra ez haszontalan), mennyit ér 1 ilyen, egyáltalán érdemes bármivel trédelni ilyen alacsony szinten? A tárgyakat mindenki szabadon trédelheti független attól, milyen "ligában" van?

[ Szerkesztve ]

(#527) Zebu válasza kolbi79 (#525) üzenetére


Zebu
(PH! addikt)

Én Domination-ben nyomom, de indítok egyet nemesisben is az tuti .

[ Szerkesztve ]

(#528) Nordic válasza kolbi79 (#525) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

1. A projectile dmg egyértelműen a projectile alapú spellek sebzését növeli, míg a proj. speed a hatótávot bizonyos spelleknél. Ilyen pl. a Freezing Pulse, vagy az általad is használt EK. Amikor ráviszed az egeret a skillgemre, akkor nem csak a leírását mutatja, hanem a legfelső sorban az alapjellemzőit, pl. projectile, spell, aura, attack, curse, stb. Innen könnyen lehet következtetni milyen skillre milyen passzív node, milyen birtok hatnak.

2. Vannak ugye az alap ligák, hc illetve sc. Az egyedi ligák mindig valami plusszt adnak, nemesisben pl. extra tulajdonságot kapnak a rate bossok, de pl a korábbi onslaught ligában minden mob 20% plussz attack, cast illetve movespeed-et kaptak. Kb. ennyi a különbség, no meg hogy az új ligákban mindenki nulláról indul. Olyan ez mint egy D2 ladder reset.

3. Minden karakter alapból rendelkezik charge-okkal, mindhárom fajtából 3db-al. Ezeket csak külön skillekkel lehet előhozni, nem kapsz magadtól.

4. Az evasion máshogy működik itt. Ha van 50% evasionod akkor egyszer eltalálnak egyszer nem. Az biztos hogy minden 2. ütés el fog találni. Csak bizonyos esetben éri meg erre gyúrni, minden más esetben kell armor is, különben megeshet, hogy egy ütéssel agyoncsapnak, amikor eltalálnak, mert egyszer biztos elfognak.

Warlords Mark: Csak olyan skillgemekkel tudsz érdemben üzletelni, amik drop only gemek, azaz nem kapsz semmilyen karakterrel questekből.

De ezek nagyrésze itt már le volt írva, csak kellene egy kicsit a keresőt használni, nem bántásból mondom, de nem sok az az 500 hsz...

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#529) lajos001


lajos001
(senior tag)

Craftolásnál számít valamit a tárgy szintje (item lvl) és a karakter szintje közötti különbség? Konkrét példával: van egy 63-as szintű kesztyűm és szeretnék belőle rare-t készíteni, de a karakterem szintje csak 57. Várjam meg míg a karakterem átlépi a 63-ast vagy már most is megpróbálhatom átalakítani? Magasabb karakter szinten több, jobb tulajdonságot fog kapni a kesztyű? Remélem érthető voltam.

(#530) Nordic válasza lajos001 (#529) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Van a hivatalos honlapon egy elég terjedelmes táblázat-szerűség, ahol meg vannak adva az összes craftolható tulajdonság lehetséges értékei. A tárgy szintje annyiban lényeges, hogy minél magasabb szintű, annál magasabb értékeket kaphat a kirollolt tulajdonság. Az hogy te hanyas vagy az lényegtelen.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#531) Nordic válasza Nordic (#530) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Azt még nem tettem hozzá, hogy ennek a táblázatnak akkor val jeletősége igazán, amikor divine orbot akarunk használni. Ez ugye a meglévő rollokra sorsol új értékeket. Ha például egy item kap +68 life-ot és nekünk ez kevés, akkor próbálkozhatunk divine-olni. Itt jön képbe a táblázat, mivel minden tulajdonságnak van kategóriánként egy alsó illetve egy felső határértéke. Vegyük pl úgy hogy esetünkben a +68 egy közepes roll ebben a kategóriában, mert a maximum roll 85 a minimum pedig 50 lehet. Itt használhatunk divine orbot, mert járhatunk jobban, de ha a maximum csak 70 akkor semmi értelme. Amint látható elég összetett dolog itt a craftolás, ezért is csak akkor érdemes belevágni, ha nem sajnáljuk a befektetett orbokat.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#532) lajos001 válasza Nordic (#531) üzenetére


lajos001
(senior tag)

Köszi a segítséget!
Mivel nagyon csóró vagyok és csak egy kicsivel jobb kesztyűt szeretnék, azt hiszem, hogy inkább bevetek egy alchemy-t. A jelenleginél csak jobb jöhet össze (vagy nem :-))

(#533) lajos001


lajos001
(senior tag)

Jelenleg így néz ki a passzív fám
Mint már írtam dual sporkos boszival nyomulgatok, de csak óvatosan, mert az életem 1328, ES 1100, mana: 750. Amint befejezem a bal oldali életkört (már csak egy pont kell) a critekre fogok gyúrni. Igyekszem life-os cuccokat viselni, mert harmat gyenge vagyok 57-es létemre. Most vagyok a cruel fokozat végén, Dominus hajszálnyira van. Viszont a sebzésem is elég kevés 150 dps.
A legmagasabb szintű gemjeim 14-esek, a köv. felállásban: spark+fork+faster casting+spell totem. Mivel találtam egy 5%-os spark gemet, azért azt használom és az csak 13-as szintű.
Aura: Discipline, Claryti +red. mana. Mellettük épp marad annyi mana, hogy a totemeket fel tudjam állítani.
Átok: Elemental weakness.
Ha elég távol tudok helyezkedni a moboktól akkor még bevetem a Ice spear+faster cast.+power charge on crit.+GMP formulát a critical esélyének növelésére.
Jelenleg így állok. :-D

(#534) Nordic válasza lajos001 (#533) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Azért vagy nagyon gyenge mert öszvissz 80% increased life van kirakva, ami harmatgyenge. Ezért is van kevés hp-d...

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#535) daa-raa


daa-raa
(Jómunkásember)

Valahogy nem lehet letiltani az automatikus respawn-t? Mert az elbaltázott mentési rendszernek hála alig lehet haladni. Látványosan csak farmolásra való így a játék. Nem azt mondom, de szeretek sokat pöcsölni a játékokkal, minden kis szegletet megnézni, de ilyen "mentési rendszer" mellett ezt lehetetlenség. Waypiont-ok meg tipikusan olyan helyeken vannak, amiket egyébknt is gyorsan el tud érni az ember. Innentől kezdve meg értelmük sem sok van nekik.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#536) lajos001 válasza Nordic (#534) üzenetére


lajos001
(senior tag)

Nem döntöttem még el, hogy később váltsak-e CI-re. Ha rakok még life-ra, akkor viszont túl sok pontot kellene visszaszednem. Igaz, ahogy a cuccaimat elnézem a 2500 ES nem fog rövidesen összejönni.

(#537) Zan válasza lajos001 (#536) üzenetére


Zan
(fanatikus tag)

Bocsánat, hogy így bepofátlankodok, de mi az a CI :F

Minél jobb, annál jobb!

(#538) Nordic válasza daa-raa (#535) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

"Valahogy nem lehet letiltani az automatikus respawn-t?" - Ezzel az insták restartjára gondolsz? Azzal nem lehet mit kezdeni. A főbb térképeket 15 perc a mellékágakon 8 perc a restart. Az egyedüli beleszólásod az, ha manuálisan restartolod az instát, még a 15 perc előtt, de az automata restarttal nem lehet mit kezdeni.

lajos001: Az a baj, hogy CI-hoz teljesen rosszul fejlesztetted a karaktered. Valóban nem lesz elég ES-ed, de regened rá, az automatikuson kívül, 0 armorral. Kb értelmetlenség lenne. A CI sporker valóban erős, de nem ilyen passzív fával.

Zan: Chaos Innoculation. Ez egy passzív node, amikor a life 1 lesz, és csak ES-ed marad, viszont a Chaos dmg-re(ami ugye minden esetben átüti az es-t) 100% resistet kapsz, ergó immun leszel rá.

[ Szerkesztve ]

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#539) Patrick


Patrick
(PH! kedvence)

Elkezdtem másodjára is a HC-t. Lv21-es Marauder vagyok, act 1 pipa. Kétkezes maceval megyek. Egyik kedvenc skillem a Sweep, valamint a Ground Slam. Szépen lehet velük tarolni. Még valami support gemet kell majd szerezzek melléjük, vagy kettőt. :D Alakul a karim, mindent könnyedséggel vett. Szóval örülök, ezt a karit talán nem szúrom el, mint a másikat, igaz az volt az első karim, akkor még semmit nem tudtam a játékról. :)

Fino alla fine!

(#540) Nordic válasza Patrick (#539) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Amíg ennyi szinttel túl vagy fejlődve, nem meglepő, hogy nincs gond. A játék amúgy is cruel a2-ben kezdődik.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#541) lajos001 válasza Nordic (#538) üzenetére


lajos001
(senior tag)

"Valóban nem lesz elég ES-ed, de regened rá, az automatikuson kívül, 0 armorral. Kb értelmetlenség lenne."
Elnézést, de ezt nem értem....

(#542) lajos001


lajos001
(senior tag)

Na, most én is besokalltam....egy ideig pihentetem a játékot....

(#543) Nordic válasza lajos001 (#541) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Az a baj, hogy CI esetén maga az energy shield-ed a hp-d. Ugyanúgy kell valami, ami gyógyít, mint life esetében. Vagy a Zealot Oath passzív(a templar alatt), ami megadja azt, hogy a life regened ES-re is működjön, vagy a Ghost Reaver passzív(a shadow mellett), ami a life leech-et engedi ES-re alkalmazni. Ezek nélkül(valamelyik mindenképp kell), csak alap ES-recharge-al minden CI karakter életképtelen.

Am, ha valamelyik mondatom értelmetlen, akkor bocsi, de telefonról írok, ha dolgozom, és nem mindig veszem észre, ha ez a retek kicseréli a szavakat.

[ Szerkesztve ]

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#544) Rison77


Rison77
(senior tag)

Nah azt hiszem megtaláltam a kedvenc mobomat. Bár minden ilyen játékba kell lennie, nem is értem miért. Vannak ezek az act3 garden-ben található mobok , amik felzabálják a hullát majd vér formájában rádhányják aoe-ba... Kb 4-5 mapig semmi halál nem volt felhúztam fél szintet, aztán beadott egy ilyen kb 10-12 darabos magic packot , extra dmg-vel. Úgy cirkálnak a mapon, hogy 30% movement speed-el nem bírtam utolérni őket, csak amikor megálltak zabálni.. csak ha kitargetoltam 1-et, a többi 10 felzabálta magát aoe, kész instant haltam. 2. kör szintén, úgyhogy fél délelőtti map farmolás xp szempontjából ennyi is volt :D . Nem tudom milyen dmg-t tolnak ezek, de minden resistem 75% van.

(#545) Nordic válasza Rison77 (#544) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Ahogy észrevettem, a3 végén majdnem minden mobnak van a damage-ben chaos összetevő, ergo kell chaos resist is..., de persze ez csak feltételezés, lehet hogy armor kell sok. A vérköpők ellen tuti armor kell, méghozzá rengeteg.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#546) Rison77 válasza Nordic (#545) üzenetére


Rison77
(senior tag)

Hát armorom azt pont nincsen :D. Eléggé evasion gearre gyúrtam, de aztán fentebb írtad, hogy nem sok értelme van, ha nincs armor, kicsit elgondolkodtam, csak az a baj, hogy kb amit visszatudok szedni pontot, azt mind %life-tól venné el. Van az a passzív, ami az evasiont armorrá konvertálja, csak az kb 6 pont mire kitudom rakni, az meg bő 30-40% life. Most 75-ön van, 3,8k life, 4k evasion, dps pedig dual strike 6k, spectral throw pedig 1,3k, úgy hogy kb %dmg-re nem is nagyon raktam pontot, illetve van 1-2 dex-es , de ha azokat kiszedem kb a fél gearemet nemtudom használni, így is kb a határon vagyok.

(#547) Nordic válasza Rison77 (#546) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Az evasionnak akkor van értelme, ha a sok evasion mellé kirakod az Ondars Guide passzívot, valamint a ranger melleti 4-5 dodge passzívot.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#548) lajos001 válasza Nordic (#543) üzenetére


lajos001
(senior tag)

Én is így gondolkodom, mert nagyon zavar az, hogy 6 mp-ig nem üthetnek meg és akkor regenerálódik az ES. Egyszer már kipróbáltam a CI-t, de hamar visszaváltottam, mert nem éreztem biztonságosnak.
Elég sok CI-s buildet nézegettem, de szinte senki sem használta azokat, amiket írtál. A regen. késleltetésre raktak inkább, aztán annyi (itt 100% is csak 3 mp-re csökkenti az időt). Mondjuk majdnem mind 940-es ES testpáncélban szaladgált 8e fölötti ES-sel.
Esetemben a life leech felejtős mivel nem tudok magam sebezni. Arra gondoltam, hogy rákötöm a l. leech-et a totem+spark+faster cast. combora és csodálkoztam mikor egy cseppet sem regenerálódott az életem. Mint kiderült a totemek gyógyultak :-D
Esetemben csak a life regen. segítene, olyanom viszont nincs.

Más.
Kicsit hitevesztett lettem cruel Dominus-szal való küzdelem miatt. A második formáját sehogyan sem tudtam leverni. Már majdnem elfogytak a portal tekercseim annyiszor meghaltam (nem is számoltam, de 20 fölött volt). Csodával határos módon sikerült lenyomnom, amikor közém és a totemek közé került és nem foglalkozott velem csak a totemekkel. Persze alig győztem őket pótolni, de végül bedobta a kulcsot. Mercin soká fogok vele találkozni azt hiszem......

(#549) Nordic válasza lajos001 (#548) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Nem tudom te milyen CI buildeket néztél, de egy olyan nincs amiben vagy a Zealot Oath vagy a Ghost Reaver nincs kirakva. Úgy egyszerűen életképtelen a CI. A sporkernek meg kötelező a zealot oath ha CI-rá megy, mivel kb. egy köpésre van onnan a templarnál az az 1% life régen passzív.

[ Szerkesztve ]

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#550) daa-raa válasza Nordic (#538) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

Nehogy már haladni lehessen... Ha farmolni akarnék, akkor a Farming Simulator-ral játszanék. Így ez a játék kuka.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.