Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:39:27

LOGOUT.hu

Path of Exile topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) Nordic válasza Plazmacucci (#1699) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Senki nem tartott pisztoly a fejedhez, hogy summonnert csinálj...igenis lehetett volna választani rendes buildet ;] :DDD

(#1700) Har_melin: Nem mondtam egy szóval sem, hogy szarok azok a buildek, egyszerűen nekem unalmasak...

[ Szerkesztve ]

(#1702) Plazmacucci válasza Nordic (#1701) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Hát egy ratyi mace maraduernél izgalmasabb :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1703) Nordic válasza Plazmacucci (#1702) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Ne marauderből induljunk már ki...van egy csomó skill, amivel fasza lehet a karakter. A mace marauder csak azért népszerű, mert az új emberek egyszerűen tudják hasznánli, nincs túlbonyolítva.

(#1704) Plazmacucci válasza Nordic (#1703) üzenetére


Plazmacucci
félisten

A summoner meg azért jó mert más a játékmenet és olyan mint ha játékosok nélkül sem lennél egyedül.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1705) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

Az a tapasztalatom, hogy az új patch-csel erősen lecsökkent a Vaal pályák száma (és kevésbé durván, de a trezoroké is) Ambush normálon, legalább is az Act 1-ben. Az első karakterem, amelyiket az első napon indítottam, még szinte minden pályán kapott Vaal portált (azért is reklamáltam a Ledge-nél, mert meglepett, hogy ott nem), az új, amelyikkel két napja játszom, összesen 1 portált talált az egész Act1 során.

Más: totemes kérdés, ha valakinek már van tapasztalata. Ha van mondjuk x% Increased Elemental Damage-en (vagy Increased Fire Damage-em) passzív node-okból, felveszem az Ancestral Bond-ot, akkor egy Flame Totem megkapja ugyan ezt a plusz sebzést?

Védd a fákat - egyél hódot!

(#1706) Nordic válasza Har_melin (#1705) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

A Corrupted area-k randomok. ha nem írják a patch-note-ban hogy hozzányúltak, akkor nem nyúltak hozzá, egyszerűen így jártál. Nem kell összeesküvéselmáleteket gyártani, hogy titokban hozzányúlnak a játékhoz/drophoz/random dolgokhoz. :U

A totemek dupla totem esetén minden +dmg passzívot megkapnak, mivel nem te fogsz közvetlen sebzést bevinni, hanem a totemek. A sima ele-dmg is jó a totemekre,nem csak a totem node-ok.

Ezért nem értettem a sírást a hivatalos fórumba, mikor az 1.1.1-es leírás topicjában ment a nyavalygás a totem-nerf miatt. Nerfelték a cast speed-et, de kaptak egy elég rende dmg-buffot, amit persze mindenki elfelejtett.

(#1707) mclord válasza Nordic (#1706) üzenetére


mclord
aktív tag

Felteszek egy egyszerű ám számomra megérthetetlen folyamatot :)

Hogy csinálunk magunknak sárga tárgyat című epizod következik :D ?

Tehát miből mivel (lépésenként) ami célra vezető mert nekem ez nagyon nem megy :)

thx

Ez a maruder karaktar nagyon bejön, lehet csak azért, mert uniqe cuccok tömege van hozzá, és dobja is rendesen a gép Goldrimet 30-as szint alatt, és egyből még azon a mapsen a Wideswinget is majd most 40 körül egy macet , a boszim meg semmit nem kapott :(

''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''

(#1708) Nordic válasza mclord (#1707) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Alchemy vagy chaos orb...előbbi sárgát csinál, utóbbi random újra-rollolja a sárga itemeket. Amúgy meg craftolni akkor célszerű, ha tele vagy currencykkel, ellenkező esetben jobb currency-ért neked megfelelő itemet vásárolni.

(#1709) Agaba72 válasza mclord (#1707) üzenetére


Agaba72
csendes tag

A játék egyik legszebb része, számomra legalább is.

1. Van egy fehér tárgy ami az alap, vagy fogunk egy kék vagy sárga tárgyat és orb of scouringgal fehérré "tesszük".
2. Tudni kell pontosan mit is akarsz, mi a fontos a készülő tárgyon. Pl. egy két kezes fegyvernél mondjuk az elsődleges szempont, hogy minél nagyobb fizikális sebzése legyen. Akkor három tulajdonság ami igazán fontos lehet. Az egyik a plusz damage ( pl 10-32 stb ), a második a fizikalis % bónusz ( pl +86% phisycal bonus) a harmadik az attack speed.
3. Fogjuk a fehér tárgyat és orb of transmutationnal kékké tesszük, ha az említett három tulajdonság valamelyikéből kettő magas bejön haladunk tovább (lásd később) ha nem akkor orb of alterationnal addig próbálkozunk amíg össze nem jön a kívánt két legfontosabb tulajdonság magas szinten. Mondjuk esetünkben pl 25-52 fizikal damage bonusz ÉS valami 100% körüli vagy nagyobb fizikal bonusz.....sokszor több száz orb of alteration is elhasználódik míg össze jön.
4. Megvan az igen jó kék tárgyunk. Most regal orbbal felfejlesztjük sárga itemmé. Innentől már szerencse is kell mert nincs vissza út (vagyis van de nagyon nagyon drága már) .
5. A három tulajdonságos sárga tárgyunkra rakunk még plusz három tulajdonságot az exalted orb segítségével...kis szerencsével nagyon jó tárgyak jönnek össze ha nincs szerencsénk akkor lesz az első két tervezett tulajdonságnak köszönhetően egy "nem is rossz" tárgyunk.
6. Megvan az igen jó tárgyunk akkor jewellers orbbal megpróbálunk minél több jukat "ütni" belé. Magas szinten (60+) mondjuk 6-t. :)
7. Orb of fussingal megpróbáljuk összekötni a lukakat és már kész is a mindent ütő atom táp cucc :P

Ez az egész craftolósdi csak magas szinten éri meg és sokat kell hozzá farmolni (igen sokat szerencsére) de valóban ha jól tervezünk nagyon durva cuccok jönnek össze belőle. Előző ligában találtam egy 66-s (vagy 67-s ? nem emlékszem) fehér macet 6 lukkal mind összekötve, kb 40 órát farmoltam rá de jobb cuccom lett végül mint bármi amit addig leltem vagy elérhető áron vehettem volna.

(#1710) HZoli87


HZoli87
veterán

Nem találtam új summoner buildet, ha ti tudtok akkor linkeljetek nekem légy szíves (Ambushra). Még a béta alatt kipróbáltam, nekem tetszett. Köszi

(#1711) Har_melin válasza mclord (#1707) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Még annyit az előzőekhez, hogy kiválasztási sorrendben a legfontosabb szerintem a linkek száma, utána a cucc jellemző kaszt-csoportja. Még egy négy foglalatos tárgynál is el lehet lőni tízen-húszon fusing-ot hiába, pedig az nem esik tucatjával, egy 5-6 foglalatosnál ez hatványozódik. Az linkek száma és a foglalatok száma és színe csak a megfelelő orb hatására változik, tehát ha pl. egy 5 linkes kékről szeded le a tulajdonságait, az megmarad 5 linkesnek.

A tipikus kaszt azért fontos, mert nyilván egy íjra nehezebben fogsz tudni mondjuk 4 vörös és két kék foglalatot rollolni, mint egy templarnak szánt páncélra. Igaz, Chromatic Orb orb viszonylag gyakran potyog és a pályán talált R-G-B linkelt cuccokért a kereskedők is ilyet adnak. Sőt érdemes minden szintlépés után megnézni a fegyverkereskedő kínálatát, mert nála is rendszeresen akadnak ilyenek, amit egy-két Transmutation-ért elad, hogy aztán azonnal vissza is vásárolja egy Chromatic-ért. Ezzel együtt egy trükkösebb, a tárgynak "nem megfelelő" kombináció nagyon gyorsan elfogyaszthat belőlük.

Csak a saját hülyeségemből kiindulva írom le, mert nekem egy jó darabig nem volt egyértelmű: a gem-ek bármelyik tárgyban lehetnek! Még a fegyvertípushoz kötött gem-ek, mint az Infernal Blow vagy a Rain of Arrows sem kell a fegyverben legyen - legfeljebb ha nem a megfelelő fegyver van a kezedben, akkor nem engedi használni a skill-t. Ha tehát olyan színkombinációra van szükséged, ami nem passzol a fegyverhez (mondjuk az előbb említett 4R2B egy íjásznál), akkor nyugodtan el lehet kezdeni a páncélok között keresgélni.

#Nordic: nem konteónak szántam, tapasztalat volt. A trezorok számához és pályánkénti gyakoriságához egyébként írták is hotfixben, hogy hozzányúltak, a mostani 1.1.1 patch pedig pont azt írja, hogy 20%-kal növelték a Vaal instance-ok esélyét - nyilván az én szerencsém is változékony, de ennek alapján úgy érzem, mások is panaszkodtak a ritkulásra.

A számomra egyébként semmi kivetni való nem lenne abban, ha egy új ligában egy új fícsört úgy programoznak fel, hogy az első pár indított karaktered rögtön az elején biztosan találkozzon vele és kipróbálhassa. Nem is hiszem, hogy ez olyan nehéz lenne, egyszerűen a ligában elért összesített X szintig mondjuk ötszörös valószínűséggel generálja ezeket a program. Alkalmasint - na jó, ez már konteó - éppen erről van szó, ennek a limitnek az elérése után tapasztaltak mások is egy olyan csökkenést, amit a patch-ben orvosoltak. Nagyon frusztráló lett volna, ha mindenhol olvasnám, hogy Vaal pálya így, trezorok úgy és közben egy teljes Act-on keresztül nem is találkoznék eggyel sem, mikor esetleg pont ezért indítottam ligás karaktert.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#1712) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Added a new corrupted Skill Gem - Vaal Summon Skeletons: Summons an army of skeletal warriors, archers and mages, led by a powerful general.

aztaku!

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1713) scott_free válasza Har_melin (#1711) üzenetére


scott_free
senior tag

azt honnan lehet tudni, hogy egy fegyvernek/páncélnak mi a tipikus színkombinációja? (mert már belefutottam abba, hogy egy 4-esbe az istennek se rakott bele 2 zöld lyukat, max. 1-et)

(#1714) Har_melin válasza scott_free (#1713) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Alapból a követelményei, ha csak erő kell hozzá, akkor főleg piros foglalatot fog generálni, ha erő és int, akkor pirosat-kéket, de zöldet ritkábban, stb. Páncélnál a védettségek is tájékoztatnak, csak Eva => Dex (zöld), Armour+ES => Str+Int (piros-kék), stb.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#1715) Har_melin válasza Plazmacucci (#1712) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Nem semmi, mondjuk a kép vélhetően egy 20-as szintű gem-mel készült, de akkor is :)

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat - egyél hódot!

(#1716) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Strongbox lvl 30-on :DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1717) lajos001


lajos001
aktív tag

Indítottam Ambush-on egy summonert. Annyit szidtátok, hogy belevágtam :-). 85-ös szintre ezt a fát tervezem összerakni. Vélemény?

(#1718) v-paci válasza lajos001 (#1717) üzenetére


v-paci
aktív tag

Lord of the Dead nyílván figyelmetlenségből maradt ki, egyszerre a Witch induló felett, amúgy a sok resist node-ot leszámítva teljesen átlagos summoner build-nek tűnik.

"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."

(#1719) lajos001 válasza v-paci (#1718) üzenetére


lajos001
aktív tag

Valóban véletlenül maradt ki a mellette lévő két ponttal együtt. Majd megspórolom a resisteken. :-) Amúgy nagyon más summo. buildet nem ismerek.

(#1720) mclord válasza Har_melin (#1711) üzenetére


mclord
aktív tag

Köszi neked és Agaba72 -nak is a velős részt, igazán 2 végletet ismertem a normálbol sárba , majd összekötős és szín váltogatós mókát , vagy csak bekékítettem, de kékből sose lett sárga nekem :D

Tapasztalat így is ellehet jutni 2 60+ -os karakterrel is :D

''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''

(#1721) Alendaar


Alendaar
tag

Mekkora elfogadható armor/energy shield kell ahhoz, hogy (nem HC) karival CI-re válthassak?

(#1722) robekri válasza Plazmacucci (#1716) üzenetére


robekri
addikt

ez mi ez??

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#1723) Plazmacucci válasza robekri (#1722) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Esett egy pár support gem egy boxból :D

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1724) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Valaki tud adni egy mapot? Egy darab sincs és nem találok.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1725) pethYeti válasza Plazmacucci (#1724) üzenetére


pethYeti
addikt

Van vagy 30 :D, vegyél fel adok. ign: pethyeti

(#1726) Plazmacucci válasza pethYeti (#1725) üzenetére


Plazmacucci
félisten

köszi, a mapon amit adtál találtam még 3 mapot :DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1727) pethYeti válasza Plazmacucci (#1726) üzenetére


pethYeti
addikt

Direkt olyat adtam :U :D

(#1728) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Nem tudom mit csináltak az utolsó javításban, de a flameblastom gyengült.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1729) HZoli87 válasza Plazmacucci (#1728) üzenetére


HZoli87
veterán

Balance Changes (1.1.1 Patch Notes):

- Fixed a problem where Flameblast was accidentally buffed heavily in 1.1.0. Based on feedback on the insane version, we then buffed the pre-1.1.0 version by 48% on purpose in this patch.

(#1730) lajos001


lajos001
aktív tag

Mire való a Sacrifice at dawn?

(#1731) Plazmacucci válasza HZoli87 (#1729) üzenetére


Plazmacucci
félisten

ja nehogy valami jó legyen :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1732) Alendaar válasza Plazmacucci (#1731) üzenetére


Alendaar
tag

Flameblast OP volt, egyetlen "robbantással" likvidáltuk pl. Vaal-t. :Y

(#1733) Plazmacucci válasza Alendaar (#1732) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Tehát jó volt :D

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1734) Nordic


Nordic
Közösségépítő

Tudom nem sok mindenki kíváncsi rá, de sikerült egyéni rekordot döntenem Invasion ligában...Reggel 10-kor kezdtem egy melee karit, mist járok 46-os szinten Cruel a3-ban. Büszke vagyok magamra :D

Am a Flameblaston én is meglepődtem, de annyit nem bukott vele senki, hogy ne lehessen használni, egyszerűen kijavították a hibáját. Még mindig jobb, mintha bannoltak volna mindenkit aki ezt kihasználja(mint más játékokban szokás). A Flameblast továbbra is op-skill maradt. :K

(#1735) Plazmacucci válasza Nordic (#1734) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Ja bocs de ne mondjuk hogy te ráérsz játszani... :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1736) Nordic válasza Plazmacucci (#1735) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Szerencsére a munkabeosztásom lehetővé teszi(4 műszakban melózom, 3 nap 12óra, 3 nap pihi- szal 3 naponta ráérek :D) :B .

(#1737) Plazmacucci válasza Nordic (#1736) üzenetére


Plazmacucci
félisten

én hétköznap esténként próbálok betolni pár órát. Hétvégén meg kizárt :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1738) Kobe


Kobe
veterán

Sziasztok

Nemreg kezdtem a jatekot, eddig egy 22es rangerem van. Egyelore csak az alap attack speedes es life %os agat maxoltam ki.
Tudnatok esetleg valami jo starter buildet ajanlani, amelyik nem annyira specialisan gearfuggo, de megis van egy elvezeti erteke. Valami bowos, elemental damages pl.

Illetve szeretnek valami caster karit is inditani melle, csak nem tudom merre meddig, ehhez szinten keresnek vmi buildet

Koszi

(#1739) Nordic válasza Kobe (#1738) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Crites Split Arrow Nem kell hozzá más csak egy jó alapcrittel rendelkező physical dmg-s bow, valamint endgamre egy Blackguard unique tegez, aminek az ára kb. 1 alc.

(#1740) Ellia


Ellia
addikt

Nagyba csinálom a salátát a boszimmal Act 3 Slum csatornájának mélyén és még szerencsém van mert egy Vaal portalt is találtam. Be is megyek rajta lépek 3-at, rare box, mondom dejó! Beverem az ocsmányságok képét erre a láda úgy generálódót le, hogy nem tudok tőle átjutni a másik oldalára... :D Még, jó, hogy eszembe jutott, hogy nemrég pottyant egy teleportolós lighting gem (nem tom mi a neve) szóval átjutottam csak azért meglepődtem. Aztán a boss... Hát minimum 5-ször feküdtem mire megmurdált, még jó, hogy nem volt life regen-es... Egy vaal raining arrow lett a vége, bár nekem egyenlőre nem jó semmire majd később az lesz :)

Am akartam a ládáról print screent de csak fekete képet kapok, ez miért van?

(#1741) kristof123 válasza Ellia (#1740) üzenetére


kristof123
őstag

A játékban van egy alapértelmezett gomb, amivel lehet Screenshot-ot készíteni. Azt használd! Options > Input > take a screenshot.

(#1742) Ellia válasza kristof123 (#1741) üzenetére


Ellia
addikt

Köszi! Ezt nem tudtam! :))

(#1743) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Most toltam végig egy unique mapot amiben 4 arénában 24 hullámban támadtak a szörnyek. Az utolsóban már több százan voltak és akkora lagg volt hogy egy métert nem tudtam menni :DDD És az endboss dobott még egy unique mapot. Durva.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1744) Nordic válasza Plazmacucci (#1743) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Az a map Nemesis-en volt durva... Kifogtunk egy Soul Eateres Necrot...A végén úgy megetettük, hogy a necro kilógott a térképről akkorára nőtt, másodpercenként 6-10 csontit élesztett fel. Valami 15 percig csaptuk mire meghalt :DDD . De láttam olyan 6os partyvideót, ahol egy Soul Conduit-os csontit csaptak le az utolsó szinten. Egyszerre támasztotta fel a komplett termett, amitől beállt a kép 3 secre, és mire újraindult a játék, halott volt mindenki...Hát vannak ilyen balesetek ;] . Az a térkép szigorúan úgy jó, ha van egy detonate-dead-es tag a csapatban.

Kis szinten amúgy rohadt jó az a map, mert irtó durva xp-t ad a rengeteg mob, és az endboss fixen dob egy unique cuccot, ami bármilyen unique lehet, mint a te esetedben egy unique map.

[ Szerkesztve ]

(#1745) Har_melin válasza Ellia (#1740) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Úgy látszik két hotfix után is maradtak még benne ilyen átjáró elzárós hibák. A pálya végi bossok pedig... hát igen, aki még nem jutott el a térképes szintekig, annak meglepő (de nem mulatságos) élmények az első találkozások. (Magamat is beleértve.)

Védd a fákat - egyél hódot!

(#1746) Plazmacucci válasza Nordic (#1744) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Ú mennyibe kerül ez a map kb? :D
Amúgy summonerrel toltam, úgy hogy duplán lag volt. Meg a gépem is behal ha sok a szörny. Tehát triplán.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1747) Nordic válasza Plazmacucci (#1746) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Nem tudom...írd be trade-be hogy "wtb Unique Crypt map pst offers"...ennyi, aztán várd meg ki mit kér. Nemesisen annó kb 6 chaos-ért ment, de lehet rosszul emlékszem.

(#1748) Ellia


Ellia
addikt

Pottyant egy Vaal orb, érdemes tartogatni? Jelen pillanatban 33-as vagyok csak, időhiány miatt lassan haladok.

(#1749) Har_melin válasza Ellia (#1748) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Persze, ritka orbokat mindig érdemes megtartani. Ha te nem is használod fel, cserealapnak jó lehet.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#1750) kristof123


kristof123
őstag

Elkezdtem agyalni egy saját builden már bele is kezdtem. Szeretném, ha megnéznétek. link

Vélemények?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.