- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Termi16 #1596 üzenetére
Jó, hát erre nem tudok mit mondani, ott van fentebb a kép, 133 napja megy a routerem újraindítás nélkül, a laptop most épp 20 napja volt utoljára újraindítva, és folyamatosan van netem, éjjel is, nappal is. Továbbra is azt mondom, ez nem a router hibája, de a hibakeresés további része nem ebbe a topikba tartozik már.
-
Termi16
őstag
válasz
Intruder2k5 #1589 üzenetére
Köszi, ezt a beállítást ismerem és már be volt állítva.
Mióta a padavan van fent azóta most reggel és most esete is előfordul, hogy csak úgy elment a net, nulla hálózat. Kezdek aggódni... -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5 #1594 üzenetére
Egyelőre ismerkedem az OpenWrt-vel, aztán majd megy vissza a gyári, utána a padavan.
-
-
Starchm
őstag
válasz
attilav2 #1592 üzenetére
Azért cseréltél openwrt-re mert nem volt 4 hete semmi update a source-n?
HW-nat tudtommal openwrt-n belül elég problémás dolog több routernél is.
Illetve a wifi mtk-s eszközöknél nagy eséllyel mindig jobb lesz padavanon, mert ott jobb driver van hozzá mint az openwrt-n belül. -
attilav2
őstag
Na rászántam magam, nagy nehezen felraktam az OpenWrt-t, első benyomásaimról itt írtam
Hw nat úgy tűnik nincs, 500mbit-et így is hoz. -
válasz
attilav2 #1590 üzenetére
A reset fw csere után kell, de mint mondtam is, én a magam részéről nem hiszem, hogy ez router hiba lenne, még kevésbé pedig azt, hogy firmware hiba. Sőt utóbbit kizártnak tartom, hisz engem is beleértve többen is használjuk azt az fw-t, amit Termi16 is feltett, és nem tapasztaltunk ilyet.
-
-
Termi16
őstag
válasz
Intruder2k5 #1587 üzenetére
Köszönöm, ezeknek nekimegyek ma munka után.
A kábelek mind újak, és előtte működtek jól. Semmilyen hálózat nem volt a gépen.
Most annyit csináltam, hogy a 2. gépet átdugtam a 4-es portba a 2-es helyett, és így mindkét gépen van net. Nem egy égbekiáltó probléma, csak idegesítő, ha így kezdi az ember a napot reggel munka előtt, hogy nincs net az egyik gépen. -
válasz
Termi16 #1585 üzenetére
Hát ha végül megtartod majd a Padavant, akkor azért az Advanced Settings - Administration - Settings oldalon a Router Settings (NVRAM) részben nyomj neki egy Reset-et, illetve kicsit lejjebb a Router Internal Storage (/etc/storage) résznél is.
Ezt illik megcsinálni, ha a korábbitól eltérő firmware-t teszel fel, mint jelen esetben is gyáriról váltottál Padavanra. Ha ez megvan, akkor teljesen alapbeállításon lesz minden, és utána jöhet a beállítás.
A hibára konkrét ötletem nincs, de szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem a router hibája. UTP kábelek cseréjét próbáltad? Egyébként csak net nem volt a gépen, vagy már a router admin felületét sem érted el, tehát helyi hálózat sem működött?
-
Termi16
őstag
válasz
Intruder2k5 #1573 üzenetére
Igazából csak jelszót adtam neki és kb ennyi, vagy kellett volna még valamit?
Tegnap egész nap jól működött, streaming is ment szakadás nélkül.Viszont ma reggel arra keltem, hogy a desktop gépemen nincs internet, és csak akkor működött, ha a másik lan kábelt ami a laptopba megy, azt kihúztam a routerből.
Ez már azért kezd elég para lenni, én csak egy gigabites routert akartam, ami megfelelő lesz számomra, de ehelyett megy vele a szívás napi szinten
Van esetleg erre valamilyen ötletetek?
-
válasz
attilav2 #1583 üzenetére
Nyár van, uborkaszezon, szerintem nem kell még temetni. Egyébként meg OpenWrt-re akkor se mennék, ha két évig nem lenne frissítve, akkor maradok az utolsón és kész. Kb. pont ezért vettem második routernek az RT-AC57U-t, és nem pedig az RT-AC65P-t, mert utóbbira nincs Padavan csak OpenWrt. Meg a Xiaomi is azért lett, mert kellett egy jó HW NAT-os router, viszont az előtte ~10 évig használt Tomato által támogatott BroadCom alapú vasak közt nem volt ilyen, tehát váltani kellett, és ez az fw szimpatikusabb volt mint az OpenWrt, ami nekem sajnos sosem volt a szívem csücske.
-
attilav2
őstag
Egyébként 4 hete nincs commit az Alexey repóban:
https://gitlab.com/dm38/padavan-ng/-/commits/master
Lehet ezzel is úgy járunk mint Linaro-val. Az egy emberes hobbi projectek nem húzzák sokáigSzerintem előbb utóbb át kell menni OpenWrt-re, illetve addig még jó lesz a padavan amíg nem találnak valami súlyos biztonsági rést amivel betörhetnek a helyi hálónkra, onnattól kampó szerintem, hacsak nem lesz ember/erőforrás arra hogy security patcheket gyártsanak.
Nem tudja valaki hogy áll most a OpenWrt mediatek hardware nat fronton? -
attilav2
őstag
Na sikerült egyetlen választható skinnel C5_v4 fw-t forgatnom, de elég sokmindent ki kellett szedjek, többek közt elég fontos dolgokat is.
A képen a Fluent WSL terminál látható, több tab-ot "fület" lehet vele nyitni, miközben megy a fordítás addig tudok mást is csinálni WSL alatt.
templates.config
NFS-t is tartalmaz! A szakik elmondhatnák a véleményüket a templates.config alapján hogy a hiányzó összetevők miatt milyen problémákra lehet számítani a működés során -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #1579 üzenetére
Kicsit elírtam szóval a build configot itt tudod hanwckf alatt szerkeszteni:
/opt/rt-n56u/trunk/configs/templates/MI-R3G.config -MI-3RG végig nagybetűkkel-
és ha minden lépést megcsináltál amit hanwckf írt, akkor a fw legenerálása:
fakeroot ./build_firmware_modify MI-R3G
De nagyon macerás a buildelés és néhány extrán kívül (pl nano és curl beleforgatható) nem tud többet az Alexey-nél, amit kényelmesebben konfigolsz a prometheusból. -
attilav2
őstag
válasz
Gyurka6 #1578 üzenetére
MiR3G-re??? Az előbb a RM2100 fw-kről volt szó, a sensegsm féle 101-esről, annak nem publikus a forrása. A hanwckf-et le tudod fordítani MiR3G-re, de nem ajánlom! Mint ahogy fentebb írtam, és ebben vargalex is megerősített, lehet benne hátsó kapu. Olvass vissza, teszteltem a hanwckf-t. Maradj az Alexey forrásnál.
Egyébként hanwckf githubján le van írva lépésről lépésre a fordítás menete, csak éppen nem a MiR3G-t hozza példának, hanem valami mást: fakeroot ./build_firmware_modify PSG1218 helyett neked fakeroot ./build_firmware_modify Mi-R3G parancs kell utolsó lépésként
és a build configot nem a /opt/rt-n56u/trunk/configs/templates/PSG1218.config alatt állítod hanem a nano /opt/rt-n56u/trunk/configs/templates/Mi-R3G.config alatt -
attilav2
őstag
válasz
golya87 #1576 üzenetére
Erről a fw-ről van szó: 4pda-link
Két verziója van, mindkettő fel van töltve a fentebb linkelt dropbox tárhelyemre, az egyikben vannak skinek mint ahogy a leírásban van, ez 10mb körüli, a másik 8mb körül van.
101-es verzió, szóval valószínűleg az alexey forrás módosításával készítette, de a forráskód nem publikus. Jelenleg alexey gitlabján és a prometheusban sincs RM2100 támogatás. Egyedül a hanwckf branch támogatja hivatalosan a RM2100-at, annak a forrása is elérhető:
https://github.com/hanwckf/rt-n56u
De lehetnek benne hátsó ajtók mivel kínai fejlesztés, felraktam AC57U-ra, de furcsa üzenetek jelentek meg a log-ban, amelyek egy wifi kliens jelenlétére utalnak, így inkább leszedtem. vargalex szerint rejtett wifi kliens lehet benne. Nem ajánlom! -
attilav2
őstag
Sensegsm féle Redmi AC 2100 fw-k a 4pda-ról: Link
Latin és cirill betűs orosz leírás txt-ben mellékelve. -
attilav2
őstag
Itt vannak a 4pda-ról letöltött sima és TFTP recovery fw-k Tplink Archer C5_v4-hez.
jpeg képeken ott vannak a mappákban a transzliterált -latin betűsre alakított- orosz leírások a fw-k mellett, a főkönyvtárban a TFTP flash latin betűsre alakított leírása található. A fw-k a készítőik nevével jelzett mappákban találhatók. -
-
Termi16
őstag
válasz
Intruder2k5 #1570 üzenetére
Még egyszer köszönöm, így már felment és jónak is tűnik egyelőre.
-
Termi16
őstag
válasz
Intruder2k5 #1570 üzenetére
Szia,
igen, közben rájöttem, hogy kicsit nagy volt a pánik.
addig visszaraktam az eredetit, illetve láttam, hogy valszeg ez a sima 1200-ra való. Köszönöm szépen a linket, mindjárt próbálom.
-
válasz
Termi16 #1569 üzenetére
Szia!
Nem jó firmware-t tettél fel rá, ez nem a GU-ra való, hanem a sima RT-AC1200-ra. De nem kell pánikolni, nem romlott el. Töltsd le ezt a firmware-t, csomagold ki, és tedd fel rá ezt! Tehát újra recovery mód, ha villog a power led akkor pedig mehet fel rá az fw.
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Asus ac1200gu routerem van ami a digi gyari routererol kapja a netet kabelen es 2 gepet szolgal ki szinten kabelen. Azt vettem eszre hogy sokszor fb alatt nem tolti be a tartalmat, streaming megall stb. Ilyen a router beszerelese elott nem volt. Gigabites digi netem van.
Tobben ajanlottak hogy tegyem fel a padavan firmwaret de elakadtam, ezt kapom miutan betallozom a megarol letoltott fajlt es feltoltom:
a router rescue modban volt mikor elkezdtem viszont azota csak a power led vilagit folyamatosan, semmi mas.
Tudnatok segiteni hogy mit rontok el?
-
attilav2
őstag
Na, ez alapján: https://www.pharaohs-team.com/2018/06/how-to-create-account-on-4pdaru.html sikerült a 4pda-ra regelnem, mostmár én is le tudom onnan tölteni a csatolt fájlokat. El is kezdtem a C5_v4 cuccokat leszedni.
-
attilav2
őstag
Transzliteráltam a GOST szabvány szerint, azaz cirill-ről latinbetűsre alakítottam a Benya féle transliteratorral(egykori firefox beépülő modul, Palemoon-al még működik) a C5_v4 TFTP padavanosítás menetét, íme
Hasznos ez a kiegészítő egyébként, aki gyakran olvas 4pda-t annak érdemes felrakni a Palemoon-t és a Transliterator-t, és bármilyen cirill szöveget latinbetűsre tud konvertálni. -
attilav2
őstag
Felraktam a Dropboxra is az AC57U fw-imet, ha netán nem lenne elérhető a Mega.
Link
Ugyanide feltöltöttem az általam fordított C5_v4 fw-ket is de egyelőre nem teszem publikussá, aki ért a soros kábelen történő élesztéshez és szeret kísérletezni azzal megosztom, mivel én nem tudom kipróbálni, így garantálni sem hogy működnek. Skin mentesek, egyik alapbeállításokkal lett fordítva, a másik NFS-el, a harmadik pedig Samba 2-vel(SMBD36). -
-
rostiron
őstag
válasz
Intruder2k5 #1563 üzenetére
Most még vdsl bonding 40 Mbps
, de 1-2 hét és optka 1000 net lesz. Ha akkor még nem késő. Jelzem majd .
-
-
attilav2
őstag
válasz
rostiron #1559 üzenetére
Mostmár a prometheussal forgathatsz magadnak amilyet akarsz és a webfelületen frissítheted. Ha nem akarsz linuxot felrakni hozzá akkor csinálhatod WSL2 alatt(WSL1 lassú úgyhogy mindenképp a WSL2-t ajánlom ha win alatt akarsz fordítani) WSL leírás itt: Link
Bele kell férjen a fw kicsivel kevesebb mint 8mb-ba, ajánlom irányadónak a build configot az (#1543) (#1544) (#1545) postjaimban levő templates.config -ok alapján megcsinálni, attól függően mit akarsz beletenni (smb vagy nfs, meg pár kisebb dolog) és akkor talán beleférsz a 8mb-baDe az itt linkelt kész C5_v4 fw-k némelyikénél a 4pda orosz fórumon csatolva van a templates.config tartalma, az alapján is próbálkozhatsz.
Azt azért írd le hogyan csináltad a TFTP-zést, mások okulására, a téglásítás elkerülésére. -
válasz
attilav2 #1539 üzenetére
Nem ismerem ezt a routert, így inkább ki is maradtam belőle, mert nem akarok senkinek rossz tanácsot adni. Utoljára ~10 éve volt TP-LINK routerem, egy 1043ND v1, azon próbálkoztam különböző OpenWrt verziókkal, de ott is ugyanez volt felállás, vigyázni kellett, hogy visszaállításkor nehogy bootloader-es firmware-t tegyél rá, mert akkor tégla lett belőle, és akkor nem volt még TFTP recovery sem.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Amit szaboi6512 és Starchm felrakot padavan fw-t, csak simán tftp-vel felteszem és kész is ?? C5v4
-
attilav2
őstag
C5_v4 kicsomagoló videó, kedvcsináló gyanánt
-
szaboi6512
őstag
-
Starchm
őstag
válasz
attilav2 #1546 üzenetére
Korábban is írtam, nem kell nyelvtudás a reghez és a belépéshez is, csak e-mailbe kell kikérni a belépőt.
Ha így se megy elküldöd a file linkjét és letöltöm ha kell.
Tp-link rec fájlVan prometheus topik is 4pda-n de ott is elsőnek a recovery megoldást írják padavan felrakására és csak utána lehet tovább flashelgetni rendes fájllal.
Szóval elképzelhető, hogy a prom se tudja fel flashelni a fájlt magától. -
attilav2
őstag
válasz
Starchm #1540 üzenetére
Ha jól látom kétféle padavan fw verziót tettek közzé az oroszok TL_C5_v4-re, az egyik TFTP kompatibilis(benne van a fájlnévben a recovery), azaz TFTP alól fel lehet rakni, a másik meg a padavan webfelületéről rakható csak fel(amit a prometheussal lehet fordítani az is ilyen). A TFTP kompatibilis fw-ben van néhány bájt eltolás, gondolom azért hogy TFTP alól hibátlanul fel lehessen flashelni.
Csak egy gond van hogy a 4pda-ra regisztrálni kell hogy a fájlokat le lehessen tölteni, a TFTP kompatibilis fw valószínűleg kell a padavanosításhoz. Regisztrálni viszont csak némi orosz tudással lehet, ugyanis a CAPTCHA értelmezéséhez legalább alapszinten tudni kell oroszul, nekem meg már nem tanították
Elméletileg a Prometheus alól is fel lehet flashelni a lefordított fw-t, de ez kockázatos, mert nem tudni pontosan milyen parancsokkal flasheli fel az fw-t ssh-n keresztül, ezt már régebben woodworm próbálta kideríteni de azt írta annyira összetett a prometheus kódja hogy nehéz megtalálni, ezért az AC57U esetén is a recovery módból való padavanosítást javasolta, asuson annyival könnyebb hogy dedikált program van hozzá és a sima padavan fw-t megeszi, nem kell eltolás. Valószínűeg a C5_v4 esetén is a recovery módszer biztonságosabb, csak ezesetben nincs rá dedikált program, és szükséges néhány bájt eltolás az fw image-ben. -
attilav2
őstag
Skinekkel nem fordul le a TL_C5_v4 fw pedig csak egy skint kapcsoltam be, nagyon ki van centizve a méret. Most NFS helyett SMBD36-al (Samba 2) fordítottam megint skinek nélkül, a többi összetevő ugyanaz mint az előző buildnál.
templates.config -
attilav2
őstag
Nos sikerült buildelnem mégegy TL_C5_v4 fw-t, custom beállításokkal. Sambát kiszedtem, helyette NFS-t beraktam, orosz nyelvet kiszedtem, xUPNPd-t kiszedtem, Parted-et és az RP-L2TP-t beraktam.
templates.config
Ez az fw valamivel kisebb lett mint az előző, a C5v4-nek csak 8mb a flash-je így korlátozottak a lehetőségek. -
attilav2
őstag
Na végül sikerült Arch linuxon Debian chroot környezetben Archer C5 v4 fw-t forgatnom. Hozzáteszem alap beállításokkal buildeltem, csak a skineket tiltottam le. Lehet hogy az előző buildelési kísérletemnél -WSL2 alatt- az volt a gond hogy túl sok mindent akartam beleforgatni és nem fért be a 8mb-os méretkorlátba.
templates.config
Nem teszem közzé, nem akarom hogy esetleg valaki téglásítsa a C5 v4-ét, még nem tiszta pontosan hogyan kell felrakni, de hozzáértőkkel pl woodworm, intruder2k5 szívesen megosztom. -
Starchm
őstag
válasz
szaboi6512 #1541 üzenetére
Ty
-
Starchm
őstag
válasz
attilav2 #1539 üzenetére
Gyakorlatilag csak egy tftp kliens letöltesz beállítasz rajta 3-4 adatot és bemásolsz egy fájlt egy mappába és ennyiből áll a flashelés. Nem nehéz, főleg mivel elég sok angol és talán magyar nyelvű leírást is találsz a témával kapcsolatban a googlen.
Ha az a 128kb-s file miatt gondolod, hogy nehéz, szerintem az csak egy kis "eltolást" add, hogy a megfelelő particióra kerüljön minden.
Egyedül amit még leírtak a fórumon amire talán érdemes odafigyelni, hogy 8 eres gigabit képes kábelt használj.
Más:
Valaki kép alapján meg tudna erősíteni, hogy ez egy v1-es ac57u?
Olvastam, hogy elvileg "h/w ver: A" akkor v1, de inkább megkérdezem -
attilav2
őstag
válasz
rostiron #1538 üzenetére
Szerintem várd meg woodworm vagy intruder2k5 véleményét a dologról, a linkelt orosz fórumon le van írva a felrakás menete de nem tudtam értelmezni hogyan is kellene. Lehet legjobb az lenne ha woodworm vagy intruder2k5 szerezne ilyen routert és nekiállna kísérletezni, még az is előfordulhat hogy soros kábellel kell majd éleszteni, én várnék a padavanosítással az okosok véleményéig.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Archer C5v4 routerre hogy kell felrakni a padavant ? Van valami leírás róla ?
-
attilav2
őstag
Nézegettem az Archer C5 v4-et mint olcsó padavanosítható routert, de sajnos nem lehet rá saját fw-t fordítani, hiába támogatja az alexey branch, a fordítás hibával leáll. Viszont vannak előre fordított fw-k a 4pda-n. A felrakás folyamata viszont nem olyan egyszerű mint az AC57U-nál.
Adok 3 4pda-s linket, ebből a spórolós kísérletező kedvűek kibogarászhatják érdemes e ilyen routert padavanosítás céljára venni (13k körül kapható)
Archer C5 v4 topik 4pda
C5 v4 Padavan fw 1
C5 v4 Padavan fw 2
Ebben a routerben a flashból és a ramból feleannyi van mint az Asusban, minden Mediatek, kivéve a switch-et, az realtek, de hát ez az ára az olcsóságnak. Devwiki link
Mindezektől függetlenül gondolkodom hogy veszek C5 v4-et nem padavanosításra hanem tartalék routernek, mert elég olcsó, ha netán tönkremenne az Asus, bár hogy realtek switch van a C5 v4-ben kicsit aggaszt hogy így eléri e a 900mbit-et -
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5 #1533 üzenetére
Biztam benned!
-
-
-
rErEaT
senior tag
valaki azt esetleg tudja, hogy az SFTPről miért nem tudok vlcvel lejátszani tartalmat?
elvileg tudnia kellene, de nem sikerült beállítanom
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5 #1525 üzenetére
Nem megy, mert jelenleg attilav2 legfrissebbjet tesztelem es valoszinuleg maradok is azon, megpedig a kovetkezok miatt:
1; A logban nalam is megvoltak a kernel hibas sorok (bar ez erdekelt legkevesbe).
2; idonkent eszrevettem, hogy bizonyos alkalmazasoknal valami gond van: horizon go nehezen toltott be, vagy be sem toltott. Play aruhazban nehezen indulnak el a letoltesek. Mindkettot masnak tudtam be: horizon go nem a legjobban sikerult app, voltak mar vele gondok, azt hittem most is ez a helyzet. Play aruhaz gondjat pedig betudtam az eu fejlesztoi romnak (mi8). Viszont miota az attilav2 fele cucc van fennt, egyik sem jelentkezett.
3. Egy ideje vlc dlna alatt latja a mappakat, fajlokat, viszont nem indultak el a filmek, csak tekert. Ezt szinten az alkalmazas hibajanak tudtam be, mivel az lg tv-n (szinten wifin) meg mukodott. A fw cserevel ez is megoldodott, ugy viszi vlc a filmeket dlna-n telefonon, mint a huzat.
Ezek fenyeben inkabb lemondok az usb tulajdonsagokrol, meg a wifi ledekrol.😀
-
attilav2
őstag
válasz
enginev3.0 #1524 üzenetére
Nyugodtan felrakhatod azt tőlem amit linkeltél. Előtte csinálj egy nvram resetet: Administration/Settings/Router Settings (NVRAM) Factory default piros Reset gomb.
Utána ugyanezen a fülön egy storage resetet: Router Internal Storage (/etc/storage)Factory Default: piros Reset gomb.
Az nvram reset után kell pár perc mire magához tér a router és elérhető a webfelület, login: admin/admin, utána a storage reset már pillanatok alatt megvan. Utána mehet fel az én fw-m amit linkeltél. -
attilav2
őstag
válasz
vargalex #1521 üzenetére
Ezt a hanwckf fw csinálja csak! Olvass vissza. Már visszaraktam az Alexey-t. Amit írsz az megerősíti a gyanúmat a kínai hanwckf padavan fw-vel kapcsolatban hogy esetleg hátsó ajtó lehet benne! Egyébként végig router módban futott a hanwckf fw más módot, pl kliens, nem állítottam be. Itt van ennek a kínai csodának a forrása:
https://github.com/hanwckf/rt-n56u -
attilav2
őstag
Vissza raktam az Alexey fw-t. Forgattam a napokban egy újat Alexey-ből, amibe szinte mindent beleforgattam, skinek, usb audio, usb kamera modul, stb, hátha valakinek kell, de így is csak 12.2mb lett. AC57U-ra, fenn van a tárhelyemen. A verziószámon meg a plusz beforgatott dolgokon kívül szinte semmiben nem különbözik az előző fordításomtól, így frissíteni csak annak kell aki használni akar pl usb kamerát vagy usb hangkarit a routerre kötve.
enginev3.0:
Nem lenne a hanwckf-el gond ha nem dobálná tele ezzel az üzenettel a logot:
kernel: sta port not secure, os should not send packets!!!
Ez aggasztott, ezért (is) hagytam fel a használatával, nomeg nem bízom a kínaiakban. -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #1511 üzenetére
Ja és amit még elfelejtettem írni hogy a hanwckf kód a Xiaomi új budget routerét a Redmi AC2100-at is támogatja:
https://github.com/hanwckf/rt-n56u/blob/master/trunk/configs/templates/RM2100.config
https://github.com/hanwckf/rt-n56u/tree/master/trunk/configs/boards/RM2100
Nem kizárt hogy ezt a RM2100-as board configot össze lehetne fésülni az alexey forrással és lehetne RM2100-ra is 101-es alexey fw-t forgatni így. -
attilav2
őstag
válasz
trance89 #1509 üzenetére
Mások is panaszkodnak a furcsa üzenetekre a logban Asus RT-AC1200GU és Redmi AC2100-on, issue-ként jelentve lettek hanwckf github-ján, de nem úgy tűnik hogy foglalkozna velük:
https://github.com/hanwckf/rt-n56u/issues/401
https://github.com/hanwckf/rt-n56u/issues/400
Szerintem kiindulási alapnak jó a kínaiak kódja, 1200GU/AC57U-n mennek a wifi ledek és működik az usb eszköz tulajdonságlapja, eddig nem szakadt a PPPOE, auditálni kellene a kódot (hogy van e benne backdoor), és javítani a kernel hibákat. Sajnos ez nem kis meló lenne, de utána forkolva tovább lehetne fejleszteni egy európai változatot belőle. Jelenlegi formájában valóban nem ajánlott a hanwckf napi használatra. -
attilav2
őstag
válasz
trance89 #1509 üzenetére
Megvan az 1 napos PPPOE uptime, a githubról fordított hanwckf-nak ez a része úgy tűnik rendben van:
Én is attól tartok hogy lehet benne hátsó ajtó, úgyhogy hamarosan megy vissza az alexey fw. Egyébként tetszik hogy mennek a wifi ledek és az usb eszköz tulajdonságlap(mennyi szabad hely van a diszken, diszk típusa, leválasztás) AC57U-n, de ennyiben ki is merül a hanwckf előnye. -
trance89
őstag
válasz
attilav2 #1508 üzenetére
én inkább hagynám a francba ezt a kínai csodát, túl gyanús dolgok ezek
itt nagy valószínűséggel a rendszer küldözget adatokat vissza a ferdeszeműeknek...
az orosz padavan repókban azért jobban bízok, az utolsó Alexey fw (MOD verzió) nagyon jól teszi a dolgát, SSD-vel, Transmission-el tötögetve...Csak 1 kérdés? Miért olyan fontos hogy bont e a pppoe kapcsolat? Úgyis újra csatlakozik 1 percen belül. Nem az a lényeg hogy folyamatos legyen a kapcsolat?
itt nem pár sec-es dobálásról volt szó, napi legalább 8-10 alkalommal szakadt a kapcsolat és hosszú percekig nem jött vissza, megnézném ki az akinek ez megfelel... -
válasz
ivopapus #1505 üzenetére
Mondjuk aki VPN kapcsolaton keresztül dolgozik, azoknak egy másodperc szakadás is sok, mert azonnal ledobja a VPN. De szerintem az online játékok se nagyon tolerálják ha szakad a kapcsolat, és úgy általában senkinek sem jó ez. Ha csak nincs valami hiba ami ezt indokolja, akkor a kapcsolatnak illik folyamatosnak lennie, ez ma már nem egy nagy elvárás szerintem.
-
ivopapus
tag
Csak 1 kérdés? Miért olyan fontos hogy bont e a pppoe kapcsolat? Úgyis újra csatlakozik 1 percen belül. Nem az a lényeg hogy folyamatos legyen a kapcsolat?
-
attilav2
őstag
Továbbra sem bontott a PPPOE hanwckf alatt:
Viszont került két újabb gyanús üzenet a logba:
Jul 10 04:02:56 kernel: sta port not secure, os should not send packets!!!
Jul 10 04:02:57 kernel: sta port not secure, os should not send packets!!!
Anyám tabletjén a messenger nem tud lejátszani két neki átküldött videót, az én gépemről az ő fiókjába jelentkezve le lehet játszani, de én kábellel csatlakozom, tehát a hanwckf wifi drivereivel lehet valami gáz. Lehet mégsem annyira jó ez az fw. -
attilav2
őstag
PPPOE uptime hanwckf github, eddig jól bírja:
Viszont bekerült 2 gyanús üzenet a logba:
Jul 9 21:24:47 kernel: Replay Counter Different in group msg 2 of 2-way handshake!
Jul 9 23:51:16 kernel: sta port not secure, os should not send packets!!!a handshake -re a tippem hogy wifi-vel kapcsolatos probléma, remélem nem megtörni akarnak valami backdoor-on keresztül a kici kínai fejlesztők jóvoltából
Egyébként most uborkaszezon van se alexey-re se hanwckf-re nem igazán jönnek a commitok az utóbbi időben. -
válasz
enginev3.0 #1498 üzenetére
Lehet akkor ott is van ez a 168 óra, csak mivel vasárnap csatlakoztál, így most mindig vasárnap telik le, de ha mondjuk most újraindítod a routert, akkor mostantól csütörtökön lesz ip váltás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- 3DMark (2013) eredmények
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged