Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Fel akartam rakni ezt
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-bbc02c2
https://mega.nz/#F!klFC2IYK!9pMUox-SYSVYkzIIkJFTBQ?l9FxDIRBDe ezt írja
Mar 9 20:38:28 httpd[468]: Firmware update: Firmware image size is invalid!Most ez van rajta
[link] -
válasz
enginev3.0 #797 üzenetére
De ha tételesen gondoltad, akkor böngészd át a commit listát.
-
herdsman12
őstag
válasz
enginev3.0 #797 üzenetére
A Linaro projekt leállt jó ideje, a másik folyamatosan frissül.
-
enginev3.0
félisten
Alexey, Linaro, mi a különbség?
-
McCsaplak
tag
-
-
McCsaplak
tag
Sziasztok!
Adott egy Xiaomi Mi R3G Padavan firmware-el. A problémám a port forward-al lenne.
Mégpedig nekem úgy kellene portot nyitni, hogy ne 1 adott gépre, hanem 2 különbözőre, de ugyan azt a portot. A konkrét hibajelenség, hogy mind2 gépen wow és Discord illetve Teamspeak fut(hol egyik hol másik). Ezeknek a portjait kéne mind a 2 gép ip-jére engedélyezni, mert így most ledobál hol egyik gépet, hol a másikat. Mondjuk érdekes a wownál nincs ilyen jelenség.
Hogyan lehetne ezt megoldani? -
-
shelbygt
tag
válasz
Intruder2k5 #788 üzenetére
Sajnos nem találtam.
-
-
shelbygt
tag
válasz
Intruder2k5 #784 üzenetére
És más használható software?
-
-
jambiyya
őstag
válasz
Intruder2k5 #784 üzenetére
Mert az nem MTK-s?
-
-
shelbygt
tag
Helo
Laikusként ASUS RT-AC57U- V2 !Van padavan? -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #781 üzenetére
Köszönöm!
-
Bevallom hirtelen nem tudom miről van szó, de majd meló után visszanézem.
"Valamint miként tudom a saját h.szólásaimat kikeresni?"
Több módon is.1. Ha éppen előtted van egy hsz.-ed, akkor a jobb felső sarkában lenyíló menü, és ott "összes hozzászólása itt".
2. Ha nincs, akkor felül kereső ikon (nagyító), majd a megjelenő keskeny sávon a "keresés" gomb melletti lefelé nyíl, és ott "szűrés szerzőre". Beíráskor megjelennek a találatok, és ott kiválasztod magadat. Esetleg lehet kombinálni, hogy csak a nekem adott válaszokat keresed, stb.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #778 üzenetére
Hali!
Nem olyan régen váltottunk néhány szót padavan/php/bandwidthd témakörben, már kerestem, de nem sikerült megtalálnom (néhány száz h.sz.t átlapoztsm, v.színű átugrottam). Amennyiben tudnád hol/mikor volt, köszönettel venném a visszajelzésedet.
Valamint miként tudom a saját h.szólásaimat kikeresni? -
tlala
addikt
válasz
Intruder2k5 #778 üzenetére
Köszi!
Rápróbálok. -
Szia!
A különbség annyi, hogy még a Linaro repo-t jó ideje nem frissítik, addig a másik egy aktív projekt, és ha nem is eget rengető dolgok, de kerülnek bele újdonságok, biztonsági javítások, stb. Mindezek mellett én azt mondom, hogy a csere nem létfontosságú, ha minden stabil és jól működik, úgy egyébként átlagos otthoni felhasználóként tökéletesen el lehet lenni Linaro firmware-el is. Persze ha mégis a csere mellett döntesz, akkor az én összeállításaim közül a legújabbat javaslom, ami aktuálisan a blogban linkelve van, vagyis az Alexey repo-ból ordított 101-es kiadást.
-
tlala
addikt
válasz
Intruder2k5 #774 üzenetére
Jelenleg az R3G-men 3.4.3.9L-100_56960f9 firmware van.
Javaslod valamelyik általad megosztott (amit ezúton is nagyon köszönünk!) firmre cserélni? És ha igen, melyikre?
Számomra (láma) nem világos, hogy mi is a különbség a Linaro és Alexey verziók között.
Ami nálam adott ill. szempont: gigás optikai kábel, 7-8 eszköz lóg rajta családilag (PC-k, Macbook, Mac tablet, ac-s telefonok), fontos a jó wifi, illetve IPTV is van. Torrent, izészerver, ilyesmi nem érdekel, csak a köznapi használat szerinti legjobb sebesség és wifi.
Köszi a tanácsodat előre is. -
varso
tag
válasz
Intruder2k5 #774 üzenetére
(#774) Intruder2k5
(#775) enginev3.0
Értem! Köszönöm!Még egy kérdés, mert erre sehol sem találtam még választ.
A Padavannál mi alapján szűri a forgalmat a "rendes" hálózat és a Guest hálózat között?
Az ASUSWRT-ben tudtommal külön DHCP szerver volt fenntartva ennek, de itt ahogy látom nincs. -
-
varso
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS RT-AC57U típusú routerem, Padavannal.
Okozhat-e problémát az, ha a 2.4 Ghz WiFi és az 5 Ghz WiFi hálózatneve azonos?
-
herdsman12
őstag
válasz
Intruder2k5 #771 üzenetére
Lehet ott lesz az f, mire kész lesz.
From https://gitlab.com/dm38/padavan-ng
93bbcc7..bc08893 master -> origin/master
Nálam a mostani verzió is csak 93bbcc7. -
válasz
herdsman12 #770 üzenetére
-
woodworm
veterán
válasz
herdsman12 #768 üzenetére
Nem frissült rendesen a forrás, elő szokott fordulni (bc08893f a legutolsó).
-
herdsman12
őstag
Különböző gépeken más aktuális MI-R3G verziókat fordítana a Prometheus script:
93bbcc7
bc08893
Mi van ilyenkor? -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #766 üzenetére
Két mi3-asom van ott is megkaptam, lehet már nem támogatják ezt a routert...
Nem egyszerűnek tűnik a szétszedése, sok kapocs van körben. Másoknak régebben sikerült tomato-t is telepíteni, de már nem írnak oda (r1d). Remélem soros porton lehet mást rátölteni.
Az angol felületű soft-ot már átírtam... -
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #764 üzenetére
Köszi, próbálkozom ismét (onnan se ment, de a dlink se jött össze 3 napig).
-
-
Gyurka6
őstag
válasz
szaboi6512 #761 üzenetére
Hali
A 751hsz. szerint megoldható, nekem is van 3 fiókom, a freemailesek nem kapnak meg semmit, a gmail-os meg csak teker. -
Gyurka6
őstag
Hali!
Egy xiaomi R1D routerhez kellene az ssh fájl, nekem nem készíti el.
Esetleg v.ki próbát tenne vele, akinek van mi fiókja? sn:5610/00386535
Elvileg a fejlesztői fájl le van töltve. -
jambiyya
őstag
válasz
Intruder2k5 #758 üzenetére
Hmmm...szívesen.
Lassan haladok a megvalósítás felé: már kitaláltam, hogy nem kell kiszednem a szekrényből a routert, elég a switchnél összedugnom direktbe' a PC-vel...mondjuk létra így is kell. -
-
jambiyya
őstag
válasz
Intruder2k5 #754 üzenetére
Direkt nem mondasz el mindent, hogy soxor visszajöjjek kérdezni, és Te legyél az okos, mi?
btw, thx
-
-
jambiyya
őstag
válasz
Intruder2k5 #746 üzenetére
"64bit-es operációs rendszert használók pedig az ASUS Firmware Restoration Tool helyett használják az Upgrade Firmware nevű alkalmazást" - ezt hol találom?
Csak mert a "ASUS Firmware Restoration version 2.1.0.2" fent van az ASUS oldalán, de ez nincs. Ez valami külön progi? -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #751 üzenetére
Köszi, nézem...
-
Padavan firmware telepítése Xiaomi Mi Router 3G eszközre. Ezen belül pedig keresd meg a "Ha eddig OK, akkor szerezzük be a miwifi_ssh.bin file-t..." kezdetű részt.
-
Gyurka6
őstag
Hali!
Van már ml fiókom, hogyan lehet rávenni, hogy egy másik router(r1d)-hez kapcsolódjon, és az újhoz kellő ssh-t tudjam letölteni? -
Dot
őstag
Hello,
Van 2 egyforma Xiaomi Mi R3G -m Firmware: 3.4.3.9-099_32a93db -el.
Szeretném kicsit kitolna a wifi hatótávját, úgy hgy az 1. mondjuk fő router-re rácsatlakozom a 2-al wifin.
Ha jól tudom a WDS erre való. Csak azt nem tudom, hogy műkdik-e a routeremen illetve pontosan hogy kellene beállítani.
Ebben tudnátok segíteni?
Illetve az megoldható lenne, hogy a fő router 5GHz-en szór csak, ezt veszi a 2. 5GHz-en, de az csak 2,4GHz-en szór tovább? (nyilván a fő routerre 5GHz-en több eszköz is csatlakozik közben) -
-
jambiyya
őstag
válasz
Intruder2k5 #746 üzenetére
Köszi.
n56-nál nem kellett ezzel bohóckodni, az megette elsőre a padavant, ezért nem is gyanakodtam. -
válasz
jambiyya #745 üzenetére
Gyári firmware-re szeretnéd feltenni? Akkor e-szerint járj el:
Firmware feltöltése ASUS routerre
Hogyan használható a Mentési mód (Belső vezérlőprogram helyreállítása)? -
jambiyya
őstag
válasz
Intruder2k5 #728 üzenetére
Ezt mondja FW-edre:
"Invalid Firmware Upload. Firmware upgrade unsuccessful. This might result from incorrect image or error transmission, please check the model name RT-AC57U and version of firmware from support site and try again."Van valami trükk?
-
válasz
enginev3.0 #742 üzenetére
Igen.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #741 üzenetére
Oh, köszi
Akkor így maradhatna az 1.1-es LAN ip?
-
válasz
enginev3.0 #740 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #739 üzenetére
-
válasz
enginev3.0 #738 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
Administration - Settings
Router Internal Storage (/etc/storage)Résznél le mentettem az adatokat, és reset után visszatöltöttem, így megmaradt a Network static, de minden más törlődött, újra beállítottam a dolgokat, egyelőre jó, remélem marad is
-
válasz
enginev3.0 #734 üzenetére
-
vargalex
félisten
válasz
enginev3.0 #729 üzenetére
Akkor gondolom ez a csodálatos Sagemcom eszköz PPPoE passthrough módban is oszt DHCP-n IP-t.
Mondjuk azt nem értem, hogy a Padavan miért próbál meg egyáltalán DHCP-n IP-t kérni a WAN interface-ra, ha az PPPoE kliensre van beállítva. -
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #733 üzenetére
Online tesztelő oldalon egyszer jó egyszer nem
Ugyan így az uTorrent, qbittorrent port is
Valahogy tudom resetelni és csak a network statisztikát visszarakni?
-
válasz
enginev3.0 #732 üzenetére
Én eddig ilyet sosem tapasztaltam, mindig megmaradtak a beállításaim, még most az utolsó váltásnál is, amikor másik forrásból fordítottam. Esetleg próbáld meg törölni és újra felvenni a portforwardot. De szerintem itt más gond lesz, mert a forwardnál olyan nincs, hogy nehezen megy, az vagy megy, vagy nem megy.
-
enginev3.0
félisten
De jó
Frissitettem újabb padavanra a routert és most semmilyen port nem elérhető
Hiába vannak kézzel nyitva
Plex meg vnc se jön be vagy nagyon nehezenNem akarom resetelni mert kellenének az eddigi le fel töltött GB adatok
-
válasz
enginev3.0 #730 üzenetére
Igen van. Az enyém a legjobb.
De viccet félretéve szerintem nincs. Mindenki azt használja amelyik szimpatikus neki az összeállítását tekintve, ezen kívül esetleg az számít még, hogy melyik a legfrissebb. Amúgy meg a "nyersanyagot" mindannyian ugyanonnan kapjuk, így a végeredmény is ugyanaz.
-
enginev3.0
félisten
Van jobb vagy rosszabb firm? pl lopertpeter vagy intruder-é
-
válasz
jambiyya #726 üzenetére
Nagyjából igen.
Csupasznak éppen nem csupasz, de van. Letöltés itt: https://mega.nz A blogomban le van írva a tartalma, egész nyugodtan felteheted, nem tartalmaz semmi olyan ami alapértelmezetten pluszban futna, és terhelné a vasat.
-
vargalex
félisten
válasz
enginev3.0 #723 üzenetére
És van is neted? A logon kívül van egyéb probléma? Én áttenném a LAN tartományt pl. 192.168.2.1-re. Valamiért azt mondja, hogy 192.168.1.x-et kap az interface.
-
jambiyya
őstag
válasz
Intruder2k5 #725 üzenetére
Aha, akkor ez feltesz, kipróbál típusú dolog? Ami beválik azt használom és kész?
Apropó, van olyan csupasz builded, ami az AP-ként használt ac57-emhez passzol? Nem kell nekem torrent, meg samba, rumba stb. -
-
jambiyya
őstag
válasz
Intruder2k5 #710 üzenetére
Keresgéltem, de nem találtam, hogy mi a különbség a 99 és 100-as végűek között.
Illetve azt vágom, hogy (elvileg) bárki fordíthat FW-t az MTK-s routerekre, de... -
vargalex
félisten
válasz
enginev3.0 #721 üzenetére
Az egész subnetre panaszkodik. Az eth3 az nem a WAN interface? Ott nem 192.168.1.x tartományból kap IP-t? Milyen eszköz van előtte és milyen módon?
-
vargalex
félisten
válasz
enginev3.0 #719 üzenetére
Amit ír: a MAN interface (eth3) a LAN tartományba eső IP címet kap. Írja is, hogy változtasd meg a LAN IP-t.
-
enginev3.0
félisten
Ez mi lehet?
Feb 17 20:28:01 DHCP MAN Client: deconfig (eth3): lease is lost
Feb 17 20:28:01 RT-AC1200GU: MAN down (eth3)
Feb 17 20:28:02 DHCP MAN Client: bound (eth3). ERROR! Obtained IP [192.168.1.2/255.255.255.0] in LAN subnet [192.168.1.1/255.255.255.0]. Need change LAN subnet!
Feb 17 20:29:18 NTP Client: Synchronizing time to pool.ntp.org.
Feb 17 20:29:23 NTP Client: System time changed, offset: 0.283470s
Feb 18 20:27:58 DHCP MAN Client: deconfig (eth3): lease is lost
Feb 18 20:27:58 RT-AC1200GU: MAN down (eth3)
Feb 18 20:27:58 DHCP MAN Client: bound (eth3). ERROR! Obtained IP [192.168.1.2/255.255.255.0] in LAN subnet [192.168.1.1/255.255.255.0]. Need change LAN subnet!
Feb 18 20:29:18 NTP Client: Synchronizing time to time.nist.gov.
Feb 18 20:29:20 NTP Client: System time changed, offset: 0.589203s
Feb 19 20:27:55 DHCP MAN Client: deconfig (eth3): lease is lost
Feb 19 20:27:55 RT-AC1200GU: MAN down (eth3)
Feb 19 20:27:55 DHCP MAN Client: bound (eth3). ERROR! Obtained IP [192.168.1.2/255.255.255.0] in LAN subnet [192.168.1.1/255.255.255.0]. Need change LAN subnet!
Feb 19 20:29:18 NTP Client: Synchronizing time to pool.ntp.org.
Feb 19 20:29:23 NTP Client: System time changed, offset: 0.857310s
Feb 20 20:27:52 DHCP MAN Client: deconfig (eth3): lease is lost
Feb 20 20:27:52 RT-AC1200GU: MAN down (eth3)
Feb 20 20:27:52 DHCP MAN Client: bound (eth3). ERROR! Obtained IP [192.168.1.2/255.255.255.0] in LAN subnet [192.168.1.1/255.255.255.0]. Need change LAN subnet!
Feb 20 20:29:18 NTP Client: Synchronizing time to time.nist.gov.
Feb 20 20:29:22 NTP Client: System time changed, offset: 1.159143s -
-
Petikeje
tag
válasz
Intruder2k5 #716 üzenetére
Igen. most pl switchrol megy a pc és a tv. A tv-n nem megy a dlna, a pcről windows media playerrel OK.
-
-
Petikeje
tag
válasz
Intruder2k5 #714 üzenetére
A switchen keresztül a pcről mindent elérek...
Nem menedzselhető. -
-
Petikeje
tag
Szisztok,
Van 1 mir3g routerem padavan firmwareval. A router egyik portjan van egy raspberry pi, a másik portján van egy switch. A switchre van kötve (többek közt) egy samsung tv. Az rpin fut egy dlna server. Ebben az összeállításban a samsung tvről nem megy a dlna. A tv bekapcsolásakor ki tudom választani a dlna-t, de ha beletallózok, akkor hibával kidob (nem található film fájl). Ezután már nem választható ki a dlna. Egy idő múlva (óra/órák) újra jelzi a tv, hogy dlna szervert érzékelt, de a hibakép ugyanaz.
Ha a switch helyett a tv-t kötöm a router másik portjára, akkor minden OK.
Mindkét konfigban ugyanazt a dlna szervert elérem egy másik samsung tvről gondnélkül wifin keresztül.
Az rpiről tudom pinggelni mindkét konfigban a tv-t.
Van egy pc a switchre kötve, ha a switch a routeren van, akkor nem lehet pingelni róla a tv-t.
Milyen beállítás kell a routeren, hogy működjön rajta keresztül a dlna?
THX:
P! -
törölt tag
Sziasztok.
Végre sikerült készitteni egy firmware -t TP-Link Archer C5 v4 -hez.
Kérdésem lenne, a gyári firmware alól lehet frisitteni vajon a padavannal?
Nem találtam infót erről.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
jambiyya
őstag
válasz
Intruder2k5 #710 üzenetére
3.4.3.9-099
© 2011-2015 Padavan & N56U project communityHighcharts by Torstein Hønsi & Highsoft
Big icons designed by Freepik
Non-Commercial Use OnlyEz van most, jó rég tettem fel, mert a gyárival nem volt akadásmentes.
Sajnos nem volt időm beleásni magam a rejtelmekbe még (pl. miért jobb/más a 100-as fw).
AC57-em is van, de az jól működik szerencsére. -
válasz
jambiyya #709 üzenetére
Szia!
Én nem szoktam fordítani csak Xiaomi Mi R3G-re és ASUS RT-AC56U-ra. Utóbbi készen van már a friss repóból, előbbit majd holnap megcsinálom, már nincs kedvem nekiállni toolchain-t buildelni ilyenkor.
Itt találsz napi buildeket sokféle routerre, van RT-N56U B1 image is, több is. Itt meg van tavalyi 100-as fw, nem tudom jelenleg milyened van.
------------------------------------------------------------------>
-
jambiyya
őstag
válasz
Intruder2k5 #707 üzenetére
Szia!
Esetleg RT-N56U_B1 routerre nincs friss padavan?
Köszi. -
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5 #707 üzenetére
Koszonjuk!
-
Végül sikerült megoldani, hogy az újabb, Alexey féle padavan-ng repóból fordított firmware-be bepakoljam a korábbi összeállítást, így ASUS RT-AC57U-ra készült egy image a szokásos tartalmakkal.
- orosz nyelv támogatás eltávolítva
- aria2 eltávolítva
- samba kliens eltávolítva
- nfs kliens eltávolítva
- nfs szerver eltávolítva
- gray2 színtémát tartalmazza az alap asus-on kívül
- samba 3.6 (smbv2) támogatás aktiválva
- asus logó lecserélve egy saját készítésűre
- a gyökér filerendszerhez adtam néhány mappát, /about /cifs1, /cifs2, /nas és /tftpboot
- tartalmazza a midnight commander filekezelőt
- tartalmazza az mtr és a htop diagnosztikai programokat
- curl hozzáadva
- konzol MOTD hozzáadvaRészletes infó a csomagban található file-okban.
Letöltés itt: https://mega.nz
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Én nem találom v. nincs ddns lehetőség mir3g/padavan? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest