Hirdetés
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
trance89
üzenetére
Köszi!
Nem ez volt a gondom. A projecttel akartam megbarátkozni.
Sikerült! Ez a fiam másodlagos routere volt. Kinőtte. Most elviszem az ország keleti végébe a keresztfiamnak. Nekik ez jól jön. Tettem rá egy rendes fw-t. Most indul a boxing day. Magamnak veszek egy jobbat. Azt is céltudatosan fogom kiválasztani és így meg fogom támadni. Mit ajánlasz? Mit vegyek? -
válasz
trance89
üzenetére
Köszönöm szépen a segítségeket. Sikerült! A másik topicba megírtam részletesebben. U.bootra cserélte a a prometheus a bootloadert a MI3 routeremen. Márt nem megyek vissza gyári állapotra, bár a gyári kis openwrt is nagyon ügyi és fürge fw volt , csak a dátum helyett mindig óra-percet írt.
-
woodworm
veterán
válasz
trance89
üzenetére
Nem sok tapasztalatom van vele. Én pont a flash problémák miatt nem rendeltem. Egyetlen egyet írtam egy ismerősnek, akkor még nem volt másik bootloader.
Az openwrt-ről padavanra írásnak az a hátulütője a 3g-n is, hogy eltérő flag-et írnak át a bootoláshoz a két leírás alapján. Így gyárira visszatérve lehet gond az indulással.
-
woodworm
veterán
válasz
trance89
üzenetére
Szerintem nem cserél bootloadert, a webes felületen keresztül szerez ssh hozzáférést. A prometheus azért jó, mert az eltérő partíciók miatt darabolni kell a trx fájlt. Kézzel is fel lehet tenni, csak készíteni kell egy mini összeállítást, ami elfér a kernel partíción.
-
válasz
trance89
üzenetére
Nem kizárólag Neked válasz, csak itt beszéltünk róla.
Még a múltkor összedobtam egy Dark WebUI-t qBittorrent-hez, pontosabban egy másik meglévőt alakítottam át, de belinkelem ide is, hátha valaki még használ ilyet a routeren.
-
-
vargalex
félisten
válasz
trance89
üzenetére
Akkor én viccelek. Asus RT-AC65P-n használok a megvásárlása óta OpenWrt-t (több, mint 2 éve). Semmi gondom nincs vele, soha nem dobál eszközöket (pedig van egy pár - 1 nyomtató, 4 notebook, 2 TV, 5 telefon, 2 tablet, 3 smart lámpa, 2 smart hőmérő, 1 smart konnektor, plusz ha jön hozzánk valaki eszközzel), soha nem fagyott, stb. Igaz, nekem nincs rajta HDD, mert van egy szerverem, az végzi a letöltéseket/kiszolgálásokat. (Előtte as Asus RT-AC57U v1-el és még korábban a DIR-860L-en sem volt semmi hiba. Utóbbi most éppen switch-ként működik.)
A fő különbség az, hogy a Padavan a MediaTek gyári bináris driver-eit használja, míg az OpenWrt az opensource mt76-ot. Sajnos elismerten vannak hardware hibák a MetiaTek SoC-okban (amit nyilván a későbbi verziókban igyekeztek javítani), amit szoftveresen próbálnak orvosolni. Mivel a gyártó nyilván jobban ismeri a vasat, mint az opensource közösség, így a saját (zárt) megoldásuk hatásosabb lehet...
Te egyébként milyen eszközök tapasztalatai alapján írod, hogy az OpenWrt nem jó ezen a platformon? Ahogy láthatod, én 3 különböző típuson próbáltam (és használom)... -
-
válasz
trance89
üzenetére
Egyelőre a letöltést nem próbáltam még, most hasheli ezerrel az rtorrentből átrakott anyagot. Ha végzett akkor majd tesztelem azt is, kíváncsi leszek, de nekem is úgy tűnik, hogy jobban kihasználja az erőforrásokat. Főleg, hogy eddig egy elég régi repóból telepített rendszerem volt, abban nem volt friss az rtorrent se, de lusta voltam nekiállni a cserének.

Transmissiont én nem szeretem...
-
válasz
trance89
üzenetére
Úgy legyen!
Csak Tomato vonalon már volt szerencsém kétszer is belefutni ilyenbe, hogy abbamaradt annak a forknak a fejlesztése, amit épp használtam. TomatoUSB, Tomato by Shibby.
-
-
-
válasz
trance89
üzenetére
Lehet akkor ez már más, de az is ilyen hiba volt, akkor transmission nélkül jó volt, és most május elején is hasonló volt. Nálam folyton ezzel a Doxygen-el volt baja, pedig az fel volt rakva, és mégis...
-
válasz
trance89
üzenetére
Ezzel először akkor találkoztunk, amikor a Transmission frissült 2.x-ről 3.0-ra a forrásban, szóval szerintem még most is ehhez van köze. Gyanítom az USB nélküli RM2100 fw-be nem forgatsz Transmission-t, ezért sem jelentkezik ott a hiba. Ha kiveszed a Mi-R3G csomagból, az is gond nélkül lefordul majd. Legalábbis pár hónapja ennek kapcsán jött elő ez...
-
AcCEsS
senior tag
válasz
trance89
üzenetére
Tényleg szinte ugyanaz, de - ahogy írtad - pl. 5 gigán 80Mhz helyett 160Mhz sávszéllel is tud adni, amiről az R3G csak álmodik. Jelenleg a helyzet az, hogy sikerült végre beüzemelnem, de nem volt eccerű. Pedig az előző AC2100 okosítása simaliba volt. Viszont a firmware amit csináltál elképesztően nagy segítség, és az már csak "hab a tortán", hogy a teljes siker érdekében a harmadik sört is meg kellett innom!
A firmware fordítás ügyében - ha nem gond - meg foglak keresni privátban, mert csak az R3G-hez csináltam saját verziót, és ehhez nem tudom hogy kell. Jelenleg a teljes itthoni hálózat áttervezésén / megújításán dolgozom, valszeg az R3G lesz a fő router, ami a net-kapcsolatról meg pár dologról gondoskodik, és emeletenként egy-egy AC2100 fog működni AP módban, persze, csak ha összejön, de miért ne jönne össze!?
Aztán majd később jöhetnek az ax támogatású routerek is.
Azért ez így jóval olcsóbb, mint egy Ubiquiti Unifi rencer, főleg, amíg a wifi generációváltás (ax szabvány, wifi6, wifi6e 6Ghz stb.) le nem tisztul és elérhető árúvá nem válik. Egyébként csak egy plusz infó, hogy az R3G "csak" 64 fixen kiosztott IP címet tud kezelni, ebbe a korlátozásba tegnap futottam bele. Köszönöm a segítséget srácok! 
-
AcCEsS
senior tag
válasz
trance89
üzenetére
Én ezt tudom, csak az a gond, hogy az orosz nyelvű 4pda leírásával meg a linkelt Xiaomi+3Pro_3G++patches+(24.05.2020).rar fájlal nem megyek semmire. Kicsomagolkom, elindítom, és cirillbetűs szövegek fogadnak + a readme is az. Nyomok egy 1-est, és megszakad a bat fájl futtatása. A Google fordítóvallefordítva azt írja, hogy nem támogatott router. De most mit tegyek? Hogyan tudom feltenni a Breed-et?
-
AcCEsS
senior tag
válasz
trance89
üzenetére
A múlt héten megjött az AC2100-as, feldobtam rá a Breedet és a legutolsó firmware verziót amit csináltál, hátezállat!
Le vagyok döbbenve, milyen simán átadja a két router egymás között az eszközöket. Tökéletes! 12.900,- forintért eccerűen nem létezik jobb router (ha nem kell aaz USB). Gondoltam rendelek még egy példányt, de sajnos a cseh raktárból kifogyott. Egyébként a hengeres verzióra is simán felrakható a Padavan? Azzal van valakinek tapasztalata hatótáv szempontjából? Rosszabb lehet, mint a 6 külső antennával felszerelt modell? -
-
woodworm
veterán
-
kikinda2
tag
válasz
trance89
üzenetére
Nagyon köszönöm a gyors és hasznos információt mindenkinek.
Úgy emlékszem az Asus RT-AC1200gu -ról olvastam, hogy hardver azonos az AC-57U-val, ezért kérdeztem. Disznóság a V3-at ugyan azon a néven kiadni, ha nem kompatibilis a csipszet.
De mindegy is. Akkor R3G lesz.
Sajnos az N56U biztos meghalt, mert van még két másik, ami jól teszi a dolgát és a tápjukkal nem indul ez a szerencsétlen. -
Joe123
senior tag
válasz
trance89
üzenetére
Köszi szépen! Épp pár napja üzemeltem be egy barátomnál egy AC2100-at AP kliens módban amire az előző verziódat raktam fel. 2 napja fut nála gond nélkül, viszont a beállításnál az tűnt fel, hogy Chrome alól két gépen sem működött rendesen a webes felület (hiányosan jelent meg, folyamatosan újratöltögette az oldalt, a másik gépen meg a kapcsolók nem működtek). Firefox és Edge alatt nem volt vele gond, szóval be tudtam állítani ettől függetlenül.
-
pchris
tag
válasz
trance89
üzenetére
Hét elején meg is jött az új RM2100-am. Ment is rá rögtön a breed a 4pda-s leírás alapján. Plusz a padavan tőled. Ezt külön köszönöm.
Igazság szerint én nem tapasztaltam, hogy ez a router jelerősségben jobb lenne, mint a 3g. Utóbbi a szekrényből erősebb wifi jelet produkált nekem, mint a 2100 az asztalról (ez nálam kb 1m távolság) a lakás másik szintjén vizsgálva. Stabilitást nem vizsgáltam. No sebaj az eredeti elképzelés úgyis a wds volt két ruterrel. Először 5ghz-en akartam kapcsolatot létrehozni az eszközök között, de ehhez már gyengének bizonyult a jelszint. Maradt a 2.4. Azzal csak egy bajon volt. Ha bakapcsoljuk a mikrohullámú sütőt totálisan bezavar a 2.4-es wifinek. Gyakorlatilag megáll. És ugye ezt a mai gyerekek nehezen tolerálják, ha éppen youtube-ra vannak cuppanva. Egyébként tényleg jól, és megfelelő sebességgel ment mindenhol a net. Maradt hát, hogy vezetékkel kössem össze a két eszközt. Régi ház, és az utolsó felújításnál nem éreztem szükségét kábeleket kihúzni, mondván a wifi ma már igen gyors. Úgyhogy tettem egy kísérletet és vettem egy pár powerline adaptert. A 4pda-n szintén ott volt a beállítás vezetékes kapcsolatra, hogy a wifit összehangoltan szórják. Egy különbség volt csupán. Nálam a fő router is ap módban van, mert a szolgáltatói routert nem lehet modem módba rakni. És megy is minden szépen. Majdnem minden eszközünk tudja az 5ghz-et, így most már arra csatlakozhatnak bárhol a házban. A sebesség rendben, és végig stabil, ha megy a mikró akkor is.
Most még egy usb-s lte modemet szeretnék beszerezni a 3g-re, hogy azzal váltsam ki a szolgáltatói eszközt. Ha valakinek van tapasztalata valami árban is kedvező modemmel padavan alatt ne tartsa vissza! -
válasz
trance89
üzenetére
Napi régész... Csak olvasgattam a topikban, így válaszolok rá.

Szóval nem olyan régen csináltam screenshot-ot talán az egészről, itt megtalálható.
-
pchris
tag
válasz
trance89
üzenetére
Hardverapro nekem sajnos már egy ideje nem játszik, mivel kicsit messze vagyok Magyarországtól. Így marad az e-bay, meg a helyi apróhirdetések. Illetve rendeltem aliról egy Redmi 2100-at. Az is MTK (MT7621) chippel van szerelve, és ahogy látom már forgattál is rá padavant. Ahogy visszaolvastam, általában jó véleménnyel vannak róla akiknek van. Szóval teszek egy próbát vele $35 tokkal vonóval, hely áfával (mert az ali ezt rögtön rá is tette, amit eddig nem léttam tőlük, de ilyen kis értéknél még így is elmegy). Ha megjön megy is rá a padavan, meg a breed.
-
kiir
tag
válasz
trance89
üzenetére
Általános WDS-specifikáció. Mondjuk itt egy link, de száz ilyen van még. No persze éreztem akkor is, hogy jobb lenne megkérdeznem

-
suste
veterán
válasz
trance89
üzenetére
az MTK chipek ebben mindig is jobbak voltak, mind a többi, még atheros-szal is hajlandó volt megfelelően kommunikálni
Atheros-nál a gyári fw-vel használhatatlan volt ilyesmire, annak ellenére, hogy bent volt a WDS funkció
openwrt-vel viszont tökéletes volt, ha mindkét oldal Atheros volt, és jól állította be az ember
MTK-nál a gyári driver miatt gondolom minden fw-vel tökéletes (?) -
pchris
tag
válasz
trance89
üzenetére
Csakis padavanban gondolkozom. Az általad írt tapasztalati értékek nekem is elegendőek lennének, hiszen most van olyan pontja a háznak, ahol alig van kapcsolat már, és ha vsn akkor is csak 1-2 Mbit, gyengébb, belső antennás készülékeken. Ahova a második router kerülne ott persze ennél jobb a helyzet, és onnan akadálytalan a gyenge részekre is a "rálátás". A wifi jelerősítők, amiket próbáltam a gyengébb részeken is elegendő jelerősséget észleltek, csak hát külön wifi hálózatként üzemelve az androidos telefonok egy istenért sem akartak az erősebb jelű eszköz hálózatára váltani amíg a másik jelet, ha gyengén is, de érzékelték. Az meg nem megoldás ugye, hogy manuálisan csatlakozzak oda-vissza ahogy jövök-megyek a házban. Ezt az asszony meg a gyerekek sem értékelnék nagyra... Szóval ezért lenne a wds remélem jó megoldás. Vagyonokat nem akarok rá költeni, a meglévő 3g mellé kell egy másik, padavan router lehetőleg gigabites portokkal, mert ha megy a rendszer vezetékes kapcsolat is ki lesz építve a két router közé.
Még egyszer köszönöm, hogy a tapasztalataid megosztottad! Most már csak a megfelelő routert kell megtalálnom a megfelelő áron, mert közben a kinézett 4a-t elvitték. De időm van bőven. -
pchris
tag
válasz
trance89
üzenetére
Tudom, hogy régi hozzászólásra kérdezek rá, de nem találok egyértelmű információt sehol sem 4a gigabit router padavan (breed + padavan, ha lehetséges) telepítésére. Amit szeretnék, az egy múködő két routeres wds rendszer wifi-wifi kapcsolattal. Az egyik router már adott. Egy 3g padavannal. Viszont ez ugye már beszerezhetetlen, és nekem nem is kell még egy usb-s eszköz. A fellelhető információk alapján a két router hardveresen egyezik (-usb). 4a gigabites routert tudnék még venni, de nekem nem egyértelmű a padavan felvarázsolása.
Szóval két kérdésem, kérésem lenne. Egyrészt tapasztalatotok szerint mennyire müködik jól padavannal egy wds rendszer? Illetve tud-e valaki egy használható leírást padavanosításra az említett hardverre? Na jó. Még egy kérdés. Az összefoglalóban nem látom a támogatott hardverek között, és csak az usb hiányában van különbség a 3g-vel. Jól gondolom, hogy a 3g firmware felrakható erre is, vagy forgatnom kell rá magamnak speciálisan erre valót?
Köszönöm -
-
VANESSZA1
őstag
válasz
trance89
üzenetére
Szerintem ezt :
wget --no-check-certificate https://breed.hackpascal.net/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
és ezt is :opkg updateopkg install kmod-mtd-rwinsmod mtd-rw i_want_a_brick=1mtd unlock /dev/mtd0mtd -r write /root/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin Bootloader
Te írtad be, akkor mi az összevissza ?
-
VANESSZA1
őstag
válasz
trance89
üzenetére
BusyBox v1.29.3 () built-in shell (ash)
_ _ _ _
| | | | | || | _____ _____
| |_| |.----..----. __| || | .----.| ___|| ___|
| _ || -__|| -- || __ || |_ | -__||___ ||___ |
|_| |_||____||__|_||____||___||____||_____||_____|
_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
-----------------------------------------------------
HeadLess/Suste LEDE SNAPSHOT, 16
Kernel: 4.14.77 | Release: r8353-d27d87c
-----------------------------------------------------
root@XiaomiMiRouter3G:~# wget --no-check-certificate https://breed.hackpascal.ne
t/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
--2021-03-19 18:44:31-- https://breed.hackpascal.net/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
Resolving breed.hackpascal.net... 192.154.240.106
Connecting to breed.hackpascal.net|192.154.240.106|:443... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 105495 (103K) [application/octet-stream]
Saving to: 'breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin'
breed-mt7621-xiaomi 100%[===================>] 103.02K 217KB/s in 0.5s
2021-03-19 18:44:33 (217 KB/s) - 'breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin' saved [105495/105495]
root@XiaomiMiRouter3G:~# -
VANESSZA1
őstag
válasz
trance89
üzenetére
Kiadom a parancsot és ez fogad:
Example: To write linux.trx to mtd4 labeled as linux and reboot afterwards
mtd -r write linux.trx linux
Could not open mtd device: /dev/mtd0
Could not open mtd device: /dev/mtd0
root@XiaomiMiRouter3G:~# * opkg_download: Failed to download http://downloads.l
ede-project.org/releases/packages-18.06.1/mipsel_24kc/base/Packages.gz, wget ret
urned 8.
-ash: *: not found
ede-project.org/releases/packages-18.06.1/mipsel_24kc/luci/Packages.gz, wget ret
urned 8.
ede-project.org/releases/packages-18.06.1/mipsel_24kc/packages/Packages.gz, wget
returned 8.
ede-project.org/releases/packages-18.06.1/mipsel_24kc/routing/Packages.gz, wget
returned 8.
ede-project.org/releases/packages-18.06.1/mipsel_24kc/telephony/Packages.gz, wge
t returned 8.
root@XiaomiMiRouter3G:~# root@XiaomiMiRouter3G:~# opkg install kmod-mtd-rw
-ash: root@XiaomiMiRouter3G:~#: not found
root@XiaomiMiRouter3G:~# Unknown package 'kmod-mtd-rw'.
-ash: Unknown: not found
root@XiaomiMiRouter3G:~# Collected errors:
-ash: Collected: not found
root@XiaomiMiRouter3G:~# * opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-mtd-rw
.
root@XiaomiMiRouter3G:~# root@XiaomiMiRouter3G:~# insmod mtd-rw i_want_a_brick=1
root@XiaomiMiRouter3G:~# Failed to find mtd-rw. Maybe it is a built in module ?
-ash: Failed: not found
root@XiaomiMiRouter3G:~# root@XiaomiMiRouter3G:~# mtd unlock /dev/mtd0
root@XiaomiMiRouter3G:~# Could not open mtd device: /dev/mtd0
-ash: Could: not found
root@XiaomiMiRouter3G:~# Could not open mtd device: /dev/mtd0
-ash: Could: not found
root@XiaomiMiRouter3G:~# root@XiaomiMiRouter3G:~# mtd -r write /root/breed-mt762
1-xiaomi-r3g.bin Bootload
root@XiaomiMiRouter3G:~# er
-ash: er: not found
root@XiaomiMiRouter3G:~# -
woodworm
veterán
-
attilav2
őstag
válasz
trance89
üzenetére
Célszerűbb belefordítani az fw-be a módosítást, ez bolond biztosabb, ezt az indítóscript módosításával lehet megtenni. De mindenki úgy oldja meg ahogy akarja
Vargalex írta hülye megoldás hogy a transmission indítóscript úgy van megírva hogy logfile-t hozzon létre, miközben ott a syslog, onnan is meg lehet tudni mi a kínja. -
-
-
kenand
veterán
válasz
trance89
üzenetére
Köszönöm, tegnap letöltöttem megtaláltam
Köszönöm a segítséged, még nem láttam ahozzászólásod de belevágtam anélkül én is a dev rom visszarakásába, mivel pandorabox és openwrt alós is mindig újabb és újabb akadályba ütköztem. Ráadásul 7-8 éve használtam utoljára még TP-Link 1043-on Onenwrt-t el is felejtettem a beállításait
Szerencsére megtaláltam 2016-ban Minihez készített ssh.bin-t és a root pwd is (bár azt utólag is le lehet kérdezni sn alapján) A parancssoros ssh.bin nem akart menni, sőt dev rommal a hivatásos oldalas sem, hibaüzenet jött, de meg volt a régi.
ROM-od is fenn van. Köszönöm még egyszer.Most már csak az 5GHz wifi javítás kell, mindjárt megpróbálom.
-
kenand
veterán
válasz
trance89
üzenetére
Köszönöm szépen.
A módosítást akkor kell megcsinálnom ha már fenn van a padavan fw?
Sok mindenen torrenteztem korábban (ASUS WL-500G volt az első Oleg WF-vel, több, mint 10 éves de édesanyámnál még megy, de ő nem torrentezik
), évekkel ezelőtt sok rajzfilmhez készítettem magyar szinkront (4kids). Számítógép soha sem ment erre a célra. egy TV-box, de amióta egy árban beszerezhető egy takarékos HP Mini client még jobb erre -
attilav2
őstag
válasz
trance89
üzenetére
Meg lopertpeter wifi ledes javítását az 1200GU kernel configjában, is jelezni kellene alexeynek, csak nem igazán tudok angolul

Lopertpeter ha tudsz angolul akkor kérlek jelezd(küldd be) alexeynek a javított 1200GU kernel konfigodat a gitlabján.Csak annyit módosítottam a transmission indító scriptjében(a forrásban) hogy ne generáljon logfájlt, tehát nem ennyire egyszerű hogy alexey fixen kiszedi azt a kapcsolót, mert lehet valakinek szüksége van loggolásra, ki/be kapcsolhatóvá kellene tenni és kivezetni a lehetőséget a webfelületre, ez hosszabb időt igényel, kérdés hogy alexeyék ráérnek e ilyen feature update-k -re.
-
-
-
attilav2
őstag
válasz
trance89
üzenetére
Én az arch linux host miatt a Virtualbox-os verziót használom, a Vmware-hez már DKMS kellene ami növeli a kernelfrissítés idejét, már egy DKMS driver így is van, a tunerkártyáé, nem akarom tovább növelni a rendszer frissítés idejét, ráadásul a Vmware aur csomagban van csak ami bármikor eltörhet.
-
válasz
trance89
üzenetére
A "gyári" VirtualBox image Debian 8 alapú, én ezért döntöttem az mellett natívan is. Meg aztán sokkal inkább kedvelem is a Debian-t mint az Ubuntu-t, bár az akkor mellékes volt, több rendszert kipróbáltam, a lényeg elsősorban az volt, hogy leforduljon az fw, és az általam próbált rendszerek közül ez először a Debian-on sikerült.
-
attilav2
őstag
válasz
trance89
üzenetére
Amiket ajánlottam azok itthon megvehetőek. Azért a korona helyzetben eléggé elhúzódik a kínából szállítás, munkatársam már 2 hónapja vár egy Oukitel C21-re, csak a napokban érkezett meg az országba, aztán innen még lehet 1-2 hét is míg megkapja, amilyen a magyar posta. Persze ha lehet az adott cuccot eu raktárból rendelni akkor már más a leányzó fekvése
Nekem ezekkel a kínai routerekkel egy bajom van hogy nem nagyon van normális recovery-ük, illetve alig dokumentált, könnyebben téglásíthatók mint egy Asus, illetve ugye kínai táp jár hozzájuk, jobb esetbe eu átalakítóval, de azok meg olyan gagyik amit adnak mellé hogy jó eséllyel kicsúszkál belőle a dugvilla. Nem pártolom az átalakítós tápokat routernél, mi van ha véletlenül, akár részben, kicsúszik, túlmelegszik, tüzet okoz stb, ott van az asztal alatt nem vesszük észre ha kicsúszott. Mobilnál még elmegy ez az átlakítózás, de egy 0/24 eszköznél háát... A mediatek-es Asusoknak elég bolondbiztos recovery-ük van, többször flasheltem oda vissza OpenWrt-t padavan-t, gyárit, nem volt gond. -
-
enginev3.0
félisten
válasz
trance89
üzenetére
Beállítottam az egyes verziót
Fő router
Wds bridge és AP
5ghz-nFix Ip cím a második routernek a fő routeren belül
Második AP router
Ap+client, minden 5ghz wifi beállítás ugyan azEgy ideig jó volt, aztán megint nem
Ha újraindítom az AP routert akkor egy ideig megint jó, mondjuk fél vagy egy napig
Ha nem indítom újra:
Ilyenkor megáll az ip cím lekérdezés alatt a csatlakozni kívánt eszköz, de ha mondjuk statikus ip címet adok meg a telefonban akkor rögtön felmászik, mert nem kell várni a dhcp-re -
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Padavan firmware
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sweet.tv - internetes TV
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Óra topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- LED Happy Birthday felirat USB áramforrás / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku Gyári 100%
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
- HP Elitebook 735 G6 13 3 FHD Laptop AMD Ryzen 5 Pro 16 GB RAM 512GB SSD 6 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Aztán majd később jöhetnek az ax támogatású routerek is.

Vargalex írta hülye megoldás hogy a transmission indítóscript úgy van megírva hogy logfile-t hozzon létre, miközben ott a syslog, onnan is meg lehet tudni mi a kínja.