- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
1. összefoglalóban a Padavan-ng link nem megy. Talán ez lenne az.
2. Vajon frissülnek ezek még ? (Tök jó lenne, ha mondjuk az OpenVPN-t lecserélnék Wireguard-ra, vagy legalább azt is beletennék).
-
vargalex
félisten
-
válasz
vargalex #2395 üzenetére
Ne az eredeti padavan transmission.sh forrást nézd hanem az alexey félét: transmission.sh
Alexey gitlabja, aktuális commitok
Nem a mnt-be mountol hanem a /media/kötetnév alá, nyilván van egy automatikusan generált symlink a /mnt/transmission-ra. -
vargalex
félisten
válasz
attilav2 #2388 üzenetére
Most megnéztem ezt a transmission.sh-t. Hát, hogy is mondjam, nem tudom, hogy ezt ki csinálta, de elég elb.szott dolog odarakni direktbe egy -e kapcsolót a /mnt/transmission-ra mutatva, mikor egyébként is van syslog, ami ráadásul transmission-on belül config-olható.
Ezt a /mnt/transmission-t nem is értem, mivel ha jól tudom, a Padavan alapból nem is a /mnt-be mount-ol. -
válasz
V.Stryker #2384 üzenetére
5ghz nél a debug all channels-t érdemes választani a region code-nál, és akkor akár a 100-as csatorna is beállítható, amit jópáran ajánlanak is mert kevesebben használják és stabilabb kapcsolat érhető el vele, de előfordulhat hogy egyes eszközök nem támogatják, ilyenkor egyszerűen nem látszik az 5ghz wifi, ekkor lejjebb veszed 48-as csatornára ami már biztos támogatott. Egyébként alapból európára van állítva a régió mindkét sávon. Wifi csatornát egy Wifi Analízáló app alapján érdemes választani, én a Wifi Analyzer(Open Source)-ot használom, ez mutatja az éter zsúfoltságát és hogy melyik csatornára ajánlott állítani a routert, 5ghz zsúfoltságának méréséhez értelemszerűen 5ghz-t támogató telefon/tablet szükséges, sajnos sok telefon/tablet még nem támogatja és ma is gyakran feláras(drágább) egy ezt támogató eszköz
-
Rengeteg leírás van a MiR-3G padavanosíásáról, pl a MiR3G topicot indító logout bejegyzés az egyik, ha keresgélsz a MiR3G topikban akkor találsz bőven leírásokat, tapasztalatokat a buktatókról. Sokkal könnyebben letéglázható mint egy asus tplink úgyhogy nagyon észnél kell lenni.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5 #2386 üzenetére
Szia!
Úgy tűnik hozzájutok egy Mi Router 3G-hez, van valami leírás, hogy erre hogyan kell felvarázsolni a Padavant?
-
válasz
vargalex #2383 üzenetére
Azért volt szükség a transmission.sh módosítására a forrásban, a -e kapcsoló és paraméterei kiszedésével, hogy ne készítsen logfájlt a hdd/ssd-re, ha ha a menüből elindítjuk a transmission-t. Szerintem sokan vannak akik rákötnek a routerre egy lemezt elindítják a transmission-t és nem foglalkoznak azzal hogy állandóan dolgozik a lemez, mert nem akarnak vagy tudnak a konzolban turkálni, közben meg tudtukon kívül jelentősen csökkentik a lemzük élettartamát, ezt szeretném megelőzni ezzel a módosítással. A syslog-ba ugyanúgy bekerül a transmission log, ott lehet látni ha valami probléma van.
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5 #2386 üzenetére
-
-
vargalex
félisten
válasz
woodworm #2382 üzenetére
Minden opció szépen le van írva. Én is a message_level beállítható 0-ás értéke miatt nem értettem, hogy mire fel ez az egyedi módosítás/megoldás a logolás kikapcsolásához...
-
válasz
V.Stryker #2378 üzenetére
Amiket linkeltem, az enyémet vagy lopertpeter-ét próbáld ki először, ezekben már működnek a wifi ledek, és frissek a legutóbbi hibajavításokkal.
Intruder2k5-ét is nyugodtan felteheted, abban további extrák vannak az alap padavan összeállításon felül, pl midnight commander fájlkezelő és mcedit szövegszerkesztő, csak a wifi ledek nem fognak működni de ez nem befolyásol semmit. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #2376 üzenetére
Oké, már értem. Az hittem, hogy ez a padavan gyerek csinálgatja és néhányan pár pluginnel kiegészítik.
Nem is gondoltam, hogy a főzött romok kora után már a routerek szoftvereit is felhasználok moddolják.
Abban segítetek, hogy honnan vagy kitől szerezhetnék egy könnyített, Lite szoftvert vagy valaki tud és hajlandó segíteni?
Összességében az alap router funkciókat szeretném, csak jobb minőségben, mint a gyári firmwarrel (sok az eszköz). De nem kell se torrent, se más ilyen extra. DDNS azért jó ha van benne, de alapból az sem kell. -
woodworm
veterán
válasz
attilav2 #2373 üzenetére
Vargalex megelőzött.
Én 1-esre szoktam állítani, mert ha mégis szükség van rá, legalább meg lehet nézni mi a hiba oka. Volt még egy kérdésem. Az -e kapcsoló nem csak az útvonalat adja meg és kikapcsolni a kliens beállításai között kell? A syslogba ilyenkor nem kerül véletlenül transmission-ös bejegyzés? -
válasz
V.Stryker #2375 üzenetére
Ezeket a firmware-eket elsősorban mindenki magának csinálja, a maga ízlése szerint, más kérdés, hogy többen aztán meg is osszuk azt. Viszont abba már senki nem fog energiát fektetni, hogy changelog-ot írogasson. Az én fw-m mellett pl. mindig ott van becsomagolva a prometheus script összes beállítása screenshot formában, illetve a template.config file, amikből azért nagyrészt látható, hogy mit tartalmaz az adott fw, akinek jó így az használja, akinek nem az marad gyárin, vagy keres másikat.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
attilav2 #2371 üzenetére
Köszönöm, megnézem.
Igazából arra gondoltam a fw verzió kapcsán, hogy biztosan van egy relatíve hibátlan, amivel optimálisan működik a router és nem kell frissítgetni, nincsenek hiányosságai. Gyakran van, hogy az újabb, nem feltétlen jobb.Illetve az összefoglalóban a linkelt fw-nél is a linken ott egy FW, de nem jellemző , hogy lenne egy readmi fájl, hogy mihez van és mit tartalmaz. Sőt, leginkább egyet láttam, nem többet, ilyenkor meg egy changelog se lenne rossz.
-
vargalex
félisten
válasz
attilav2 #2372 üzenetére
A transmission (legalábbis normál linux rendszeren) leállításkor lementi az aktuálisan érvényes konfigurációját, felülírva a beolvasott settings.json-t. Teszi ezt azért, hogy ha te a webes felületen valamit módosítasz, akkor az egy újraindítás után is érvényben maradjon.
Azaz, ha te a transmission működése közben módosítod a settings.json-t, akkor azt soha nem fog érvényre jutni, mivel leállításkor felülírja. Szerintem ez okozza a gondodat...
Settings.json-t csak leállított transmission mellett szerkesztünk! Még egyszer mondom, ez nem Padavan specifikus működés. -
válasz
woodworm #2350 üzenetére
Úgy tűnik hogy a webfelületről történő kikapcsolás majd bekapcsolás szintén békénhagyja a message level 1-es-re állított értékét, akkor ezek szerint a watch-dir figyelés kikapcsolt állapotát újraindítás után felülcsapja, ellenben a message level-t békénhagyja.
Továbbra is állítom hogy jó ötlet volt kiszedni az indítóscriptből a logfile generálásra vontakozó paramétert és ezt bedrótozni az fw-be, ennél kényelmesebb bolondbiztosabb megoldás nincs, nem mindenki érez affinitást arra a padavan felhasználók közül hogy ssh-zzon, vagy csak akkor ha nagyon muszáj, vannak akik csak a webfelületet használják, és a logfájl generálás kikacsolása kíméli különösen az ssd-ket, de a hdd-ket is. -
válasz
woodworm #2350 üzenetére
Ha módosítom a settings.json-t és a webfelületen ki majd bekapcsolom a transmission-t akkor minden beállítás visszaáll a settings.json-ban az alapértékre. Egyedül a transmission.sh reload paranccsal lehet figyelembe vetetni a módosított értékeket.(Így is van, a transmission.sh restart szépen visszaírja a default értékeket).
Szerintem jó döntés volt a transmission indító scriptjéből kiszedni a loggolásra vonatkozó paramétert és így leforgatni az fw-t, ez sokkal kényelmesebb megoldás.
Hm... a transmission.sh restart úgy tűnik békénhagyja az 1-esre állított message level-t, ellenben a watch-dir-enabled false ról visszaíródik true-ra, érdekes... -
válasz
V.Stryker #2365 üzenetére
Javaslom a legutóbbi fw-met, vagy lopertpeter legutóbbi fw-jét, ezekben javítva vannak a wifi ledek, az enyémben ki van kapcsolva a transmission loggolás -> nem tekeri a rákötött lemezt állandóan ha fut a transmission, bár gondolom te a nas-on torrentezel úgyhogy ez annyira nem érint
-
Papamaco
tag
válasz
enginev3.0 #2369 üzenetére
-
Papamaco
tag
válasz
enginev3.0 #2367 üzenetére
Gondolom, V.Stryker kolléga főként a firmware felrakás módjára lenne kiváncsi + a firmware elérhetőségére.
-
Forgattam MiR3G-re is egy loggolás nélküli transmission-os fw-t:
Mega
Dropbox
Ugyanaz van benne mint a legutóbbi 1200GU fw-mben, pluiszként a WPAD-et tettem még bele. Tesztelni nem tudom mivel nincs MiR3G-m, aki kipróbálja írja le a tapasztalatait, küllönösen a transmissionnal és a lemezaktivitással kapcsolatban. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Lassan megérkezik az Asus AC1200GU router és ahogy olvastam nem is érdemes küzdeni a gyári firmware-el, hanem ez a Padavan, ami mindent kihoz belőle.
Látom az összefoglalóban nincs különösebb leírás a telepítésére. Ha jól értem, akkor annyi a dolgom, hogy csökkentett módba teszem a routert és a gyári firmware flashelő progival rátöltöm a padavant? Ezen kívül van teendő vagy van valahol normális leírás erről?
Továbbá melyik verziót ajánljátok erre a típusú routerre és honnan tölthetem le, ami nem valami gyanús kínai, adathalász moddolt?
Beállításoknál vannak ajánlott beállítások? másik topikban olvastam ilyen USA-ra állítást...
Nagyon extra igények nem kellenek. VPN nem kell, ddns-t tudja a synology nas... viszont pár ip kamera miatt van állandó forgalom, illetve kb 20 - 22 eszközt kéne kiszolgáljon. Aminek kell a sávszél az vezetéken van, gigabites switchel... Viszont stabilnak kéne lennie, nem ledobálni az eszközöket, amiket a T Sagemcomja csinál wifin...
-
válasz
attilav2 #2362 üzenetére
Van rtorrent-et tartalmazó fw-m RT-AC1200GU-ra, ha gondolod tedd fel, akár csak megnézni is, aztán ha tetszik, akkor telepítesz magadnak egy frisset, egy friss fw-re.
-
válasz
Intruder2k5 #2361 üzenetére
Én is azért próbálkozok routeres torrentezéssel hogy ne menjen állandóan a gép, így is magas a villanyszámlánk, jó lenne csökkenteni, és hamarabb letelik a kötelező seed idő ha 7/24 megy a kliens, erre pedig a router a legolcsóbb ami elérhető számomra. Biztos vannak SSD-s passzív NAS-ok, de az áruk is ennek megfelelő lehet. A rtorrent meg az entware miatt kissé macerás, de akkor lehet rászánom magam egyszer. HDD-től meg ódzkodok, a gépemből száműztem őket, elegem lett a recsegésből meg a seekzajból, ezért van a routerre is ssd kötve.
-
válasz
attilav2 #2360 üzenetére
Igen azt használom, de nekem van benne ~250 régi torrent, ami bár nagy forgalmat nem generál, napi ~10GB körül, de arra pont elég, hogy mindig megy a kliens. Én úgy nem is foglalkoztam ezzel soha, azért futtatom a routeren a torrent klienst, hogy emiatt ne kelljen állandóan menni egy gépnek, ott viszont nem zavar ha megy a HDD, azt csinál amit akar, azért van.
-
Azért a stats.json-t szorgalmasan írkálja az SSD-re
Erről ennyit találtam: Link
Szóval nem olyan egyszerű ez hogy kiveszem a loggolást és megoldva
A forrásba is bele kell nyúlni, nem csak az indító scriptbe, a forrásba nem akarok bele kókányolni, ahhoz aztán tényleg nem értek.
Rtorrent ebből a szempontból vajon jobb? Intruder2k5 te azt használod a routeren ugye? -
woodworm
veterán
válasz
attilav2 #2357 üzenetére
A syslogban véletlenül sem jelennek meg a transmission bejegyzései?
(#2356) attilav2
Érdekes különben, hogy az évekkel ezelőtti, dir-860l-en elért usb-s sebességet egyik későbbi hardveren sem tudtam megismételni, pedig abban kevesebb ram is van.Bár az asus fw-n próbáltam ki, de ott dupla sebességet hozott a qbittorrent, mint a transmission.
-
válasz
trance89 #2355 üzenetére
Meg lopertpeter wifi ledes javítását az 1200GU kernel configjában, is jelezni kellene alexeynek, csak nem igazán tudok angolul
Lopertpeter ha tudsz angolul akkor kérlek jelezd(küldd be) alexeynek a javított 1200GU kernel konfigodat a gitlabján.Csak annyit módosítottam a transmission indító scriptjében(a forrásban) hogy ne generáljon logfájlt, tehát nem ennyire egyszerű hogy alexey fixen kiszedi azt a kapcsolót, mert lehet valakinek szüksége van loggolásra, ki/be kapcsolhatóvá kellene tenni és kivezetni a lehetőséget a webfelületre, ez hosszabb időt igényel, kérdés hogy alexeyék ráérnek e ilyen feature update-k -re.
-
-
válasz
woodworm #2352 üzenetére
Amikor leállítottam a forgatást ctrl+c vel, mert írtad hogy nem a romfs alatt kell átírni, miután átírtam a trunk/user/transmission/transmission.sh -t és újra elindítottam a fw forgatást akkor már nem kérdezett rá hogy quick vagy normál forgatást kérek! Megint leállítottam és töröltem a script megfelelő menü pontjában a router configot, de ez nem tisztította meg a forrásfát mert mikor újra elindítottam a forgatást akkor sem kérdezett rá hogy normál vagy quick. Újra konfigoltam az összetevőket, most lite skin packra váltottam beraktam az összes skint+usb audio modult is, hátha valakinek webrádióhoz kell, a forgatás elején sok rm -rf meg clean üzenet jelent meg úgyhogy remélem tisztítást végzett azért a script.
-
válasz
woodworm #2350 üzenetére
Már elkezdtem forgatni, most láttam hogy nem a romfs alatt kell módosítani, leállítottam a forgatást, módosítottam ott ahol írtad és forgatom elölről. Meglátjuk mi sül ki belőle, tényleg loggolás nélkül lehet e indítani a transmission-t a menüből, vagy elcrashel az egész
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #2349 üzenetére
A /trunk/user/transmission könyvtárban a forrás.
A transmission konfigjában próbálta már valaki az üzeneteket kikapcsolni ("message-level": 1,)? -
válasz
attilav2 #2347 üzenetére
A /padavan-ng/trunk/romfs/ mappában már a trx összeállítására előkészített tartalom van, ott lehet hiába módosítod, szerintem kell még lennie valahol egy másik példánynak is. Az említett mappa ráadásul alapból üres, oda az első buildeléskor kerül csak tartalom, amit mellesleg a következő build indítása után majd törölni fog. Szóval az egy amolyan temp mappa.
-
woodworm
veterán
-
válasz
Intruder2k5 #2346 üzenetére
-
-
Bele kellene nyúlni a forrásba és úgy módosítani hogy a transmission ne is hozzon létre log fájlt amikor a webfelületről indítjuk, így nem tekerné folyamatosan az SSD/HDD-t. A MiR3G topikban már ki lett vesézve hogy lehet logolás nélkül elindítani, így csak akkor nyúl a lemezhez ha leech vagy seed van, míg ha logol akkor folyamatosan tekeri a lemezt! Ki kellene deríteni hogy a forrásban melyik fájlban vannak a transmission indítási paraméterei és fordítás előtt átírni! Én csak a legelső alkalommal indítottam menüből a transmissiont, hogy létrehozza a dolgait, majd lelőttem, és logolás nélkül indítottam konzolból. Intruder2k5, lopertpeter van ötletetek merre keresem a forrásban a transmission indítási paramétereket? Ha a wifi ledeket sikerült megoldani akkor talán ez is menni fog.
-
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #2341 üzenetére
Ha van recovery tool-os élesztés ennél a modellnél is (márpedig van) akkor elvileg kéne hogy legyen valami minimális webes recovery felülete is
Nincs ilyen asus-om így nem tudom kipróbálni -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #2339 üzenetére
Urak, köszönöm mindkettőtöknek, életet leheltem bele. Intruder2k5 utasítását követve egy gyári firmware-el Recovery Tool-oztam, ugyanúgy végigment mint a Padavanossal, de ezúttal jó is végre.
Ahh. Nagyon köszönöm a tippet.
Teszem vissza a Padavan-t, a jelszót meg rakom le a KeePass-ombaPfúh, hajam kihullott. Azt hittem, elég a "szűz" Padavan fw bele ilyenkor is..
-
trance89
őstag
válasz
Dißnäëß #2338 üzenetére
Ha a recovery mód megy akkor no problem, webes recovery alatt pedig van nvram reset ami neked kell
A gépen írd át az ip címet auto-ról 192.168.1.10-re és kapcsold ki a routert, reset gomb tart majd visszakapcsolni és miután elkezdett lassan villogni (recovery mód) akkor böngészővel eléred a 192.168.1.1-es címen, ilyesmit kell látnod:
Itt pedig az utolsó opció, utána restart és kész -
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #2337 üzenetére
Egészen 50mp-ig is elmentem már a nyomva tartásával.
Semmi.Abba az extra üzemmódba beáll, amikor totál használhatatlan bármire is, Recovery Tool látja egyedül, csík végigmegy, jelzi hogy oké, satöbbi, - aztán jön a router a régi dolgokkal.
Már az idegbeteg és depi hullámokon is átestem, most a nihilnél tartok..
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
jó ideje már (2-3 éve?) Padavanon van az RT-N56U-B1 kis mocskom.
Elfelejtettem a GUI jelszót
Egyszerűen nem tudok bemenni.
Reset gombot hosszan nyomva lassú villogó power, semmi más - eddig oké.
ASUS Recovery Tool - tolom fel rá a Padavan firmware-t (ugyanazt ami benne van, csak ugye a jelszavak).. - végigmegy.. kiírja minden oké.. Router reboot és jön a régi firmware, éled a wifim, stb.tftp-n képtelenség kapcsolódni hozzá 192.168.1.x-ből (1.1-en kéne megjelennie - elméletileg).
Szóval van egy routerem, ami épp működik és kiváló, csak nem férek hozzá kvázi.
Üssem meg egy baltával, vagy van valami mentőötletetek ?Egyetlen gombja van: reset. Se WPS, se egyéb. De ennek a hosszan nyomásával (egészen hosszan is próbáltam) ugyan beáll valamiféle buta üzemmódba, de aztán kilép abból és bootol rendesen a meglévő programmal.
K.O. van
-
válasz
Intruder2k5 #2330 üzenetére
Már padavanon, OpenWrt nem vált be, instabil volt.
-
-
-
válasz
trance89 #2322 üzenetére
Én az arch linux host miatt a Virtualbox-os verziót használom, a Vmware-hez már DKMS kellene ami növeli a kernelfrissítés idejét, már egy DKMS driver így is van, a tunerkártyáé, nem akarom tovább növelni a rendszer frissítés idejét, ráadásul a Vmware aur csomagban van csak ami bármikor eltörhet.
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #2319 üzenetére
Én mindig a VMWARE-PROMETHEUS-64-UBUNTU-EN-RU.7zip verziót szedtem le, a többit nem is próbáltam
-
Sokáig tartott virtualboxban de elkészült a javított WiFi Led-es, transmission-os fw-m:
2020.12.06-d39fd1
Dropbox link -
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5 #2319 üzenetére
Most már azt is tudjuk, hogy Ubi 18.04 alól is megy. Mindjárt próbálok egy Transmissiont fordítani.
-
válasz
trance89 #2317 üzenetére
A "gyári" VirtualBox image Debian 8 alapú, én ezért döntöttem az mellett natívan is. Meg aztán sokkal inkább kedvelem is a Debian-t mint az Ubuntu-t, bár az akkor mellékes volt, több rendszert kipróbáltam, a lényeg elsősorban az volt, hogy leforduljon az fw, és az általam próbált rendszerek közül ez először a Debian-on sikerült.
-
trance89
őstag
Évek óta csak azt a vmware image-et használom, pár havonta 1-1 fw forgatására bőven megfelel és nincs szükség külön bohóckodásra a rendszerekkel
Annak aki már kicsit jobban belenyúl a tartalmukba érthetően az nem elég. Amúgy a gyári vmware image Ubuntu 16.04 LTS-en alapszik, erre is van optimalizálva az egész prometheus script, egyszer kipróbáltam felfrissítetem 18-asra máris jöttek sorban a hibák forgatás közben/után, rögtön mentem vissza az alapra
Szóval miért pont a debian, arch stb? -
törölt tag
Ubuntu 18.04 alatt müködik rendesen.
A 20.04 alatt az apt-get --force-yes kapcsolóvel van baja a script nek.--force-yes is deprecated, use one of the options starting with --allow instead.
Három --allow parancs van, de egyikel se megy a script.Windows 10 -> wsl -> ubuntu 18.04 nállam a forditási megoldás.
-
válasz
Intruder2k5 #2313 üzenetére
Nekem a hálókártyámat nem támogatja sem a 8 sem a 9, a 10-est tudtam felrakni mert az alatt végre ment az integrált háló (Asus A88X Plus), de nem tetszett a debian így maradtam az Arch-nál.
-
-
válasz
Intruder2k5 #2306 üzenetére
-
-
Mondanám hogy tegyél fel debian 8-at, de az egy mai vason vagy el sem indul, vagy sok minden nem fog működni alatta. Maradnak a modern friss rendszerek és a virtuális gép illetve linux alatt a chroot is szóba jöhet, de nekem nem akart rendesen működni Arch alatt a chrootolt debian 8, így egyelőre marad a virtuális gép a többszörös fordítási időkkel.
Illetve ha nem ragaszkodsz a transmissionhöz akkor LMDE vagy Debian 10 is megfelelelő, ezek talán elmennek egy mai vason, transmission nélkül ezek alatt is simán lefordul a padavan.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5 #2308 üzenetére
Tegyek fel másik Linuxot?
-
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Próbálnám telepíteni a padavan scriptet Virtualbox Ubuntu alá, de valami nem kerek. Miután indítom a
start-sh
-t, ugyanaz a képernyő pörög végeláthatatlanul és nem tölt le semmit.Устанавливаем ПО, требуется ввести пароль от
вашей учетной записи в Linux.
Hit:1 http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu focal InRelease
Get:2 http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu focal-updates InRelease [114 kB]
Get:3 http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu focal-backports InRelease [101 kB]
Hit:4 http://security.ubuntu.com/ubuntu focal-security InRelease
Fetched 214 kB in 0s (577 kB/s)
Reading package lists... Done
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Note, selecting 'python-is-python2' instead of 'python'
automake is already the newest version (1:1.16.1-4ubuntu6).
autopoint is already the newest version (0.19.8.1-10build1).
bc is already the newest version (1.07.1-2build1).
bison is already the newest version (2:3.5.1+dfsg-1).
flex is already the newest version (2.6.4-6.2).
gawk is already the newest version (1:5.0.1+dfsg-1).
gettext is already the newest version (0.19.8.1-10build1).
git is already the newest version (1:2.25.1-1ubuntu3).
libgmp3-dev is already the newest version (2:6.2.0+dfsg-4).
libltdl-dev is already the newest version (2.4.6-14).
libmpc-dev is already the newest version (1.1.0-1).
libmpfr-dev is already the newest version (4.0.2-1).
libtool is already the newest version (2.4.6-14).
pkg-config is already the newest version (0.29.1-0ubuntu4).
telnet is already the newest version (0.17-41.2build1).
tftpd-hpa is already the newest version (5.2+20150808-1ubuntu4).
zip is already the newest version (3.0-11build1).
expect is already the newest version (5.45.4-2build1).
gperf is already the newest version (3.1-1build1).
libid3tag0-dev is already the newest version (0.15.1b-14).
mc is already the newest version (3:4.8.24-2ubuntu1).
python-is-python2 is already the newest version (2.7.17-4).
sshpass is already the newest version (1.06-1).
texinfo is already the newest version (6.7.0.dfsg.2-5).
build-essential is already the newest version (12.8ubuntu1.1).
ca-certificates is already the newest version (20201027ubuntu0.20.04.1).
curl is already the newest version (7.68.0-1ubuntu2.2).
openssh-client is already the newest version (1:8.2p1-4ubuntu0.1).
zlib1g-dev is already the newest version (1:1.2.11.dfsg-2ubuntu1.2).
The following package was automatically installed and is no longer required:
libfprint-2-tod1
Use 'sudo apt autoremove' to remove it.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
W: --force-yes is deprecated, use one of the options starting with --allow instead.Aztán ugyanezek az üzenetek mennek és nem történik semmi, mit csinálok rosszul?
-
válasz
attilav2 #2305 üzenetére
Persze, egy régi laptopom van, az adatlapomon fent van a cuccok részben, de nekem tökéletesen megfelel. Szerencsére tudnék venni újat ha akarnék, de egyelőre nem érzem szükségét. Játszani soha nem játszom, lényegében csak böngészésre használom, meg néha egy kis zenehallgatás vagy videólejátszás, jelenleg talán ez az egy dolog ami érezhetően gyorsulna egy gép cserével, a padavan fordítás, de emiatt nem fogok 250k-t kiadni egy új laptopra.
-
válasz
Intruder2k5 #2304 üzenetére
Most próbálok forgatni egy transmissionos buildet a prometheus oldaláról leszedhető virtualbox image segítségével. A host Arch linux. A virtualboxos prometheus image alól sikerült megoldani hogy elérjem a hoston futó NFS szerveremet így be tudtam másolni a lopertpeter féle kernel configot a prometheus alá, ezért javított wifi ledekkel készül a build
a kész fw image-et pedig szintén az NFS-re fogom kimásolni ha sikerül. Most a toolchaint buildeli a gép, ez most jóval tovább fog tartani mint natívan.... Majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Kisebb kényelmetlenség hogy a prometheus féle linux alatt sehogy sem lehet magyar kiosztást beállítani, pedig már a locale-t is átállítottam magyarraMintha csak az orosz meg az angol locale lenne telepítve.
marad a natív Linux rendszer /dev/sda2-n.
Van még olyan öreg vasad amin elindul és normálisan fut a debian 8.x ? -
-
válasz
Intruder2k5 #2302 üzenetére
Felraktam Arch alá chroot-ba egy 8-ast, de nem akar normálisan működni, közben szétk*rtam a működő 10-es chrootolt debian-t
mert ugyanabba a könyvtárba irányítottam a deboostrap telepítőt mint ahol a 10-es volt, ezt időben észrevettem, töröltem az /opt/debian-t, majd újrakezdtem a 8-as telepítését, a könyvtárat újra létrehozva, tiszta lappal, látszólag telepedett is, átchrootoltam rá, adnám ki a szákásos parancsokat, erre szinte minden parancsra azt mondja hogy nem létezik, illetve az apt is hibával elszáll amikor telepíteni akarok valamit, áááá
és a jól működő chrootolt 10-est is szétk*rtam
Egyelőre marad a virtuális gép. -
válasz
attilav2 #2301 üzenetére
Sajnos ez ilyen. Próbáltam már 10.0-s Debian-on is, ugyanaz a hiba. 9-est virtuális gépre telepítettem Win alatt, de nálam az olyan lassú volt, hogy nem bírtam kivárni még eljut eddig, lelőttem és nyomtam az egésznek egy F8-at. De a 8-assal legalább tuti működik, abból most az utolsó van fenn, talán 8.11.1 ha jól rémlik.
-
válasz
Intruder2k5 #2226 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Építő/felújító topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Parfüm topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Nintendo Switch
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest