- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Ha meg is van, nem tudom hol, akkora széjjelség van az ssd-imen
Használj NFS-t, szinte szögegyszerű a konfigja, kevesebb gondod lesz vele mint a DLNA-val, bár igaz hogy a TV-k beépített lejátszói általában csak a DLNA-t ismerik, ennek megkerülésére ajánlok egy MiBox S-t. -
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5 #1898 üzenetére
Időm az most van. Ez alatt is van kliens mód ugye?
-
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5 #1896 üzenetére
Na mindjárt ránézek. Igazából a DDWRT-vel sincs problémám, de ez izgalmasabban hangzik mint valami készet tenni rá.
-
Akkor ott igazából néhány parancs, utána már menüből választhatod a dolgokat. Javaslom hozz létre neki egy külön mappát a /home alatt, ami legyen mondjuk /home/kutga/prometheus a példa kedvéért. Aztán már csak...
cd /home/kutga/prometheus
wget -O start.sh http://prometheus.freize.net/script/start-99.sh
chmod +x start.sh
./start.sh -
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5 #1894 üzenetére
Virtuális gépen van Linuxom, mindjárt rá is nézek.
MOD
Ez az oldal viszont igencsak orosz. -
Üdv!
Pontosan azt ami oda van írva, hogy lehet rá Padavan-t fordítani. Sajnos nem emlékszem rá, hogy bármelyik forrásban találkoztam volna kész, feltehető trx file-al, így ha ki szeretnéd próbálni, ténylegesen csak a fordítás marad. Megoldható Windows alatt is, de eredetileg Linux környezet kell hozzá, és onnan a Prometheus scriptet futtatva, nem mondanám bonyolultnak a dolgot. De van VMware virtuális gépes megoldás is, ha nincs Linux rendszered.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Az Asus rt n10 c1 routerem bent van az összefoglaló listában, mint olyan router amire lehet Padavant fordítani.
Nem igazán értek hozzá, de ez mit jelent? DDWRT felment rá, igazából elég is, de ha ez jobb, akkor megpróbálkoznék vele.
-
attilav2
őstag
válasz
Starchm #1858 üzenetére
A hanwckf fw PPPoE stabilitását teszteltem (ebből a célból buildeltem egyet) ez egy pár napos teszt volt, a PPPoE uptime rendben volt, viszont dobálta a nyugtalanító üzeneteket a logba, vargalex szerint egy a fw-ben lévő wifi kliens üzenetei voltak.
Itt vannak erről a posztok (én, trance89, vargalex):
https://logout.hu/tema/padavan_firmware_topic/hsz_1503-1503.html
https://logout.hu/tema/padavan_firmware_topic/hsz_1504-1504.html
https://logout.hu/tema/padavan_firmware_topic/hsz_1508-1508.html
Trance89:
https://logout.hu/tema/padavan_firmware_topic/hsz_1509-1509.html
https://logout.hu/tema/padavan_firmware_topic/hsz_1511-1511.html
Vargalex:
https://logout.hu/tema/padavan_firmware_topic/hsz_1521-1521.html -
blakey
titán
válasz
woodworm #1886 üzenetére
Ugye egy nap az 24 óra, minden nap 00:00 órakor kezdődik és 23:59:59-kor ér véget. A programok általában 00:00 - 23:59 időzítést tudnak kezelni, tehát 00:00 - 24:00-át sem tudsz kiválasztani, mert nem tudja értelmezni. A kezdeten nincs mit kerekíteni, a végén még nyilván azt az 1 másodpercet kéne kerekíteni illetve 24:00 lenne a jó de az már a következő nap. Olyat nem tudsz beállítani, hogy a kezdeti és a záró idő is azonos, azaz 00:00 - 00:00 nem működik viszont 00:01 - 00:00 már igen.
-
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #1884 üzenetére
Mindenesetre érdekes egy megoldás.
Az nvram bejegyzéseket átfutva sem találtam a schedulerhez kapcsolót, csak a time és data bejegyzéseket.(#1885) blakey
Akkor a ki- és bekapcsoláskor máshogy kerekíti az időt? -
blakey
titán
válasz
Intruder2k5 #1884 üzenetére
A 23:59 valójában 23:59:59, tehát 1 másodperces kimaradás lenne, legalábbis más eszközön így működik szerintem itt is.
-
válasz
woodworm #1881 üzenetére
Valóban, ha csak 1 perces szünetet hagyok benne, akkor nem kapcsol ki a WiFi, a log-ba sem kerülnek be ezek a WiFi Scheduler sorok.
1. teszt
A beállítás, ami szerint 20:13 és 20:15 között nem kéne lenni WiFi-nek, tehát 2 perc lenne a kimaradás.Ehhez képest simán nyomtam a speedtest-eket 20:13 után is a telón, és csak 20:14-kor kapcsolt ki a rádió, ahogy az a log-ban is látszik.
Oct 6 20:14:05 WiFi scheduler: 2.4GHz radio: OFF
Oct 6 20:15:05 kernel: device ra0 entered promiscuous mode
Oct 6 20:15:05 kernel: br0: port 3(ra0) entered listening state
Oct 6 20:15:05 WiFi scheduler: 2.4GHz radio: ON
2. tesztItt már csak egy perces kimaradást hagytam, és ahogy írtad is, így valóban nem kapcsol ki a rádió, tehát folyamatosan van WiFi.
Még 20:30-kor is csak a korábbi "WiFi scheduler" bejegyzések voltak a log-ban
-
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #1878 üzenetére
A kimaradás ténylegesen is tapasztalható?
Próbáltam most többször is, és az egyperces intervallum esetén folyamatos a wifi. Ellenpróba esetén (két perc telik el a kikapcsolás és a bekapcsolás között) a kikapcsolási időpont után egy perccel kapcsol ki a wifi, a bekapcsolás pontos.Első esetben 19:30-ra, a második esetben 19:39-re volt állítva a kikapcsolási idő.
Oct 6 19:31:08 kernel: br0: port 7(rai0) entered disabled state
Oct 6 19:31:09 kernel: device rai0 left promiscuous mode
Oct 6 19:31:09 kernel: br0: port 7(rai0) entered disabled state
Oct 6 19:31:09 WiFi scheduler: 5GHz radio: OFF
Oct 6 19:32:10 kernel: device rai0 entered promiscuous mode
Oct 6 19:32:10 kernel: br0: port 7(rai0) entered forwarding state
Oct 6 19:32:10 WiFi scheduler: 5GHz radio: ON
Oct 6 19:32:12 kernel: br0: port 7(rai0) entered forwarding state
Oct 6 19:40:08 kernel: br0: port 7(rai0) entered disabled state
Oct 6 19:40:09 kernel: device rai0 left promiscuous mode
Oct 6 19:40:09 kernel: br0: port 7(rai0) entered disabled state
Oct 6 19:40:09 WiFi scheduler: 5GHz radio: OFF
Oct 6 19:41:10 kernel: device rai0 entered promiscuous mode
Oct 6 19:41:10 kernel: br0: port 7(rai0) entered forwarding state
Oct 6 19:41:10 WiFi scheduler: 5GHz radio: ON
Oct 6 19:41:12 kernel: br0: port 7(rai0) entered forwarding state -
tlala
addikt
válasz
Intruder2k5 #1878 üzenetére
Nekem sem fogadja el a 00:00-00:00 beállítást, beállítható de nem menthető.
(Fw: 3.4.3.9L-101_b85dc9f, intruder) -
-
zolnagy
őstag
válasz
Intruder2k5 #1875 üzenetére
Nálam is ue, ha az "Enable Radio" gombot kinyomom, nem lesz wifi azon a sávon.
És valóban, egyszerűen nem lehet beállítani, hogy az az 1 perc ne maradjon ki. Próbáltam 00:00 - 00:00, 00:00 - 24:00, nem fogadta el. Kivettem a pipákat a napok elől, akkor meg azt írta, hogy olyan nem lehet, hogy egy pipa sincs. De amúgy, ha kiveszem, az azt jelenti, hogy aznap egyáltalán nincs wifi. Még próbálkozom, ha eszembe jut vmi, írok.
Ebben a funkcióban mondjuk a gyári fw kifinomultabb, mert ott nem csak a napokat, hanem azokon belül idősávokat is megadhatsz hogy mikor kapcsoljon be,ki (órákra pontosan). És ott biztos vagyok benne, hogy azt is be lehet állítani, hogy ne legyen ilyen korlát, hanem menjen a wifi állandóan. -
-
tlala
addikt
válasz
Intruder2k5 #1872 üzenetére
-
Felmerült a kérdés, és én sem látok rá megoldást - persze lehet vak vagyok -, hogy Padavan-ban nem lehet kikapcsolni a WiFi időzítőt? Tehát az lenne a cél, hogy ne kapcsoljon ki éjfélkor egy percre a WiFi, illetve semmikor máskor se. Én sosem néztem, mert 95%-ban kábelen lógok, de az alapbeállítással állítólag 23:59-től 00:00-ig nincs WiFi.
-
tlala
addikt
válasz
rostiron #1870 üzenetére
Azt tudom leírni, hogy hogyan sikerült az én 100 éves HP Laserjet 1010-es USB-s nyomtatómat összehozni a 3G-vel.
Elsőként a nyomtatót simán telepíteni kell Windows alá (legjobb közvetlen USB kábellel összedugva), hogy a gépen a megfelelő driverek meglegyenek.
Ezt követően csatlakoztasd a nyomtatód a router USB portjára.
Ezután: Vezérlőpult/Eszközök és nyomtatók/Nyomtató telepítése.
A keresés végig fog futni, nem találja meg a nyomtatót, így kattints "Az általam keresett nyomtató nem található a listában" linkre.
Legalsó menü, kézi/helyi telepítés - "Szabványos TCP/IP port".
A "Szabványos Network Card" helyett "Egyéni" választása. Beállítások: 192.168.... - vagyis az USB-s router IP címe, Raw, 9100-as a Port száma.
Válaszd ki pl. a HP 1010-es drivert, és hagyd jóvá, hogy a "Jelenlegi illesztőprogram használata"
Adj ÚJ nevet a nyomtatónak, OK.
Kb. ennyi - nekem így működik minden gépről itthon, de ezt driver telepítés + nyomtatóport varázslást minden gépen meg kell csinálni. -
woodworm
veterán
Ahogy írják is 64 bites környezetben a vmware-t érdemes használni. Letöltöd és berakod a playerbe a virtuális gépet. Ha nem akarsz az orosz nyelvel bíbelődni, akkor az en-ru verziót kell letölteni.
Indítás után frissíti magát az ubuntu, majd elindul a script. A script verzióján múlik, hogy még az eredeti repo van, vagy lehet már választani az ng-t is. Mindenképpen maradni kell az eredetin és a scriptet későb sem szabad frissíteni, a repot viszont érdemes.
Az audio támogatást be lehet kapcsolni menüből és editorral is. A madplayer és társai viszont csak külső meghajtóról és entware csomagként fog menni. -
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #1859 üzenetére
Kiprobaltam en is, a hibauzenet sem zavarna igazabol, egyvalami miatt nem hasznalom igazabol, megpedig azert mert a a dlna szervert nem tudom ezzel megfeleloen hasznalni. Ha ez a FW van fent, akkor androidon a vlc latja a mappakat, filokat, de ha barmit inditanek nem indul, csak teker folyamatosan. Erdekesseg, hogy az lg okostv-t hasznalva gond nelkul le tudom jatszani a filmeket. Beallitast nem valtoztattam, sot gyari beallitasok visszaallitasaval nullarol kezdve ugyanaz a helyzet. Ha visszarakok valamilyen mas repot akkor viszont megy androidon vlc-vel is, ugy is hogy meglevo beallitasok mellet frissitek ra, vagy visszaallitom az elmentett beallitasokat. Erdekes dolog ez, es nem sikerult rajonnom, hogy mi lehet a gond. Egyebkent ez lenne a legszimpatikusabb fw, mert stabil is, gyors is, sokaig hasznaltam a korabbi munkaidat, amig elo nem jott ez a gond. a munkadat ezuton is koszonom, illetve a tobbieket is, nagyok vagytok sracok!
-
woodworm
veterán
válasz
Starchm #1865 üzenetére
Ezért kell az eredeti repot használni. Vagy a wiki leírás szerint, vagy a prometheus oldalán lévő linken elérhető virtuális gépe(ke)t használva. A dátumokból ítélve még a repováltás előttiek, a scriptet békén hagyva, csak a repot frissítve gyakorlatilag a legutolsó, eredeti padavan fordul le.
-
woodworm
veterán
válasz
lopertpeter #1862 üzenetére
Valami oka csak volt, hogy kihagyták. Lehet abban még régebbi a wifi driver, vagy régebbi kernel kell hozzá.
-
válasz
lopertpeter #1862 üzenetére
& Airedhyal
OK köszi, nekem nem kell, csak suste vett ilyen vasat, és fentebb keresett fw-t. Mondjuk én azért nem vagyok biztos benne, hogy simán csak vissza kéne másolni a board és a template file-okat hozzá, nyilván valami oka volt, hogy unsupported lett.
-
lopertpeter
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #1860 üzenetére
Nincs, de szerintem ha bemásolod a templates és a boards mappát/fájlt akkor lefordul.
Prometheus nélkül fordítani sem nehéz, nagyon jól le van írva. kb 6 sor parancs. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #1860 üzenetére
Már nincs abban se RT-N65U, az RTN56U/UB1 is az .unsupported mappába került.
-
válasz
lopertpeter #1859 üzenetére
Abból a repoból egyébként lehet még RT-N65U fw-t fordítani? Csak mert itt fentebb felmerült pár napja, hogy a Prometheus-ból kikerült, Alexey és a Linaro repokban már nincs benne, és az utolsó elérhető, letölthető build talán hanwckf volt.
-
lopertpeter
csendes tag
Hát, akárhogy kerestem, nem találtam rejtett SSID-t, a hibaüzenet nem zavar, majd 100 napig üzemelt a router. Én úgy látom gyorsabban töltődnek a lapok is. De mindenki azt használja, ami neki szimpatikus.
-
attilav2
őstag
Én pár napos teszt alá vettem pár hónappal korábban a hanwckf fw-t és gyanús dolgokat csinált a log szerint, ezt vargalex is megerősítette, úgyhogy csak óvatosan! Ki tudja mit küld haza a kínaiaknak. Egy rejtett wifi kliens van beleépítve, és annak a hibaüzeneteit dobálta a logba, legalábbis az általam forgatott korábbi buildnál ezt csinálta. Akárhogy is nézem ez biztonsági kockázat! Az a plusz két működő led meg az usb tulajdonságlap szerintem nem ér annyit hogy ezt az fw-t érdemes lenne használni, de minenki saját maga dönti el!
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5 #1854 üzenetére
Ezt meg nem, megvarom, mig elalszik a csalad.
lopertpeter: legjobbakkal is megesik, nemhogy velunk.
-
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5 #1852 üzenetére
-
válasz
lopertpeter #1850 üzenetére
10.30.?
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #1850 üzenetére
-
lopertpeter
csendes tag
Update
2020.10.30_RT-AC1200GU_3.4.3.9-099_hanwckf_1bac6bf.trx
[link] -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #1848 üzenetére
Igen az access point mód volt a gond, végül kis fejtörés után megoldottam másképpen:
Az R3G-t visszaraktam router módba és így a 2.4g wifi bridge fülön megjelent ez az opcióÍgy nagyon egyszerűen megoldódott a probléma, az R3G így külön routerként üzemel, 2.4g wifin kapja a netet(wan fülön csak dhcp-re kellett állítani), 5g-s wifin pedig minden elérhető
Egyetlen hátránya hogy a NANO felől nem elérhető mivel ez már 2 natolt hálózat de ez nem lényeges
Köszi az útbaigazítást -
válasz
trance89 #1847 üzenetére
Inkább csak ötlet van, irány, mint konkrét megoldás.
A probléma szerintem onnan fakad, hogy AP/Client módban megváltozik az interfészek konfigurációja. A Samba konfigban (/etc/smb.conf) van két sor, ahol el kéne kezdeni keresni a megoldást. Nálam ez alapesetben így néz ki:
bind interfaces only = yes
interfaces = br0Nálad ez, hogy néz ki AP/Client módban? Illetve a gond még az, hogy az /etc mappa is tmpfs, vagyis amit módosítasz benne, az reboot után el fog veszni. Persze talán lehetne trükközni, hogy az /etc/storage alatt létrehozni egy jó smb.conf file-t, amit induláskor az init vagy a startup script-ből átmásolnál az /etc alá, így a Samba szolgáltatás indulásakor már a helyes konfig lenne ott.
szerk.:
Illetve itt van még egy megoldás az Advanced configure for Samba-server részben. Erre használhatod akár a flash UBIFS-t is. -
trance89
őstag
Hozzáértők segítségét kérném az alábbi samba megosztásos problémával kapcsolatban
Adott a következő felállás: MI-NANO padavan fw-el fő routerként osztja a netet 2.4g-s wifin, erre csatlakozik egy MI-R3G szintén padavan-al AP-Client (AP disabled) bridge módban 2.4-es sávon, ez a MI-R3G kizárólag nas célra van használva a tv mögött, transmission tölt az SSD-re, erről pedig ethernet kapcsolaton keresztül akadásmentesen játszik le a tv melletti lejátszó
Namost a probléma az lenne hogy a transmission-t gond nélkül elérem wifin keresztül, a MI-R3G webes felületét is de a rácsatlakoztatott SSD-t samban már nem, holott az etherneten keresztül rajta lógó nvidia shield kodi-val simán látja, mind samba mind nfs-en
A 2 router azonos subneten van (NANO 2.10, R3G 2.11), utóbbin dhcp szerver kikapcsolva mivel ap módban van, ha közvetlenül az R3G 5g-s wifijére is csatlakozok akkor sem látom az SSD-t
Sajnos mindenképp szükség van erre a felállásra mivel nincs lehetőségem kábelt fektetni a 2 router közé, eddig a NANO helyén volt az R3G de mivel wifi-n keresztül képtelenség normálisan filmezni/sorozatozni így erre a megoldásra jutottam, minden kiválóan működik egyedül az 5g wifi-n keresztüli fájlelérés lehetősége hiányzik, néha jóljönne ha laptopról kábel nélkül tudnék rá másolni
Valami ötlet? -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #1844 üzenetére
lehet hogy valahol mégis csak van default config, és ott van megadva a root, így hiába másik porton indul....
lehet a config kapcsolót is ki kéne próbálni (-c ?), és akkor egyből új config....
-
-
Szerintem ezekre gondolt woodworm, amik a prometheus weboldalán vannak linkelve.
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #1841 üzenetére
openwrt-n "-h" a docroot, hátha
/usr/sbin/httpd -p 9092 -h /www2
Csináltál is www2 mappát?
Nem értem, hogy miért nem talál help-et a httpd -h -ra, hogy legalább lássuk a működő kapcsolókat...
-
-
suste
veterán
Közben nézelődtem még a rendszerben, és látom, hogy a /usr/sbin/httpd fut portszámmal megadva.
Tehát én is tudnék másik portszámon indítani a custom scripttel, de a config-ot nem találom jelenlegihez, és azt sem hogy hol van az indítója.
Valahogy meg kellene adni a mappát.
Létezhet hogy erre is van kapcsoló?/usr/sbin/httpd -p 9092 ????
szerk:
/usr/sbin/httpd -p 9092 -d /www2
? -
suste
veterán
Ahogy nézem az enyémben semmi audió cucc nincs (find / -name "*audio*")
.
Nálatok van?
Az entware-nél vannak jó csomagok amiket használnék, de hiába van pl madplayer, ha nincs audio a kernelben .... -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #1835 üzenetére
Na ilyen menüpont nincs sajnos
. Lehet ez is a régi fw miatt van.
Itt van "RT-N65U_3.0.3.9-099_full.trx", ami igaz 2016-os, tehát valszeg olyan régi mint ami most is fent van, de vajon a "full" mit takarhat? 10,1MB ez, a mostani rootfs pedig csak 8,6MB, vagyis elvileg akkor több dolgot tartalmazhat?
Nem igazán találtam infót a tartalomra. Legalább egy csomaglista lehetne valahol.
Hasonlóan nem lehet tudni mi van itt a "RT-N65U_3.0.3.9-099_hanwckf_b9ba79c.7z" -ben, vagy az "RT-N65U_3.4.3.9-100_full.7z -ben"
, vagy az "RT-N65U_Full_3.0.3.9-099_b8c07d1_chongshengB.7z" -ben, de ezek legalább újabbak.....
Lehet ezekről szerezni valami infót? Vagy a TRX-szet ki lehet bontani valahogy?
-
Azt nem tudom, hogy RT-N65U-ban, hogy van particionálva a flash, illetve, hogy van-e UBIFS támogatás, ha van, akkor persze megoldható a fennmaradó rész formázása és felcsatolása. Xiaomi-ban van ilyen, igaz ott 80+ MB-ról van szó.
/home/root # df -h | grep ubi
/dev/ubi11_0 83.4M 22.3M 56.9M 28% /media/mtd_rwfs -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #1833 üzenetére
Aha, szóval itt mindenképpen kell egy háttértár az usb-re.
Tiszta pazarlás, hogy a kb 9mb-os fw melletti üres terület (6-7mb) nincs felcsatolva rw-sen....Webszervernek sima html kell csak, a 9092-nket probalnam ki.....
-
Ha rákötsz a routerre egy háttértárat, akkor azt alapesetben a /media/kotetcimke mappába csatolja az automount. Innen természetesen tudod bindelni is másik könyvtárba, vagy ha úgy jobban tetszik, át is mountolhatod, akár startup scriptből is, így minden indítás után érvénybe fog lépni a saját beállításod. Van Entware repo, ahonnan tudsz telepíteni akár webszervert is, van lighttpd, nginx, apache, és lehet még más is, de hirtelen ezek jutnak eszembe. Ja, meg persze van php is. Ehhez viszont fog kelleni egy ext2/3/4 partíció amit az /opt mappa alá csatolsz, ide tudod telepíteni az Entware-t. Saját weboldalt értelemszerűen tetszőleges helyre tehetsz a háttértáron, csak a webszerver konfigban meg kell majd adnod a helyét, hogy a szerver ki tudja szolgálni.
-
suste
veterán
válasz
attilav2 #1831 üzenetére
Köszi a jó tippet, de 1000ft-ba volt az N65U, így ezzel próbálkoznék ;)
Nem fő routernek kell, arra van Dlink860-am.
Egyelőre 5 portos gigabit swichként üzemel, most is padavan van rajta (3.0.3.9-et ír ki).
Jó lenne majd később netradiót üzemeltetni vagy usb modemet. Gondolom samba csak megy alapból is.Ez az egész rendszer fura nekem openwrt-hez képest. Pl hova tudok saját weboldalt elmenteni? Vagy bármit? És hol tudok beüzemelni webszervert? Vagy ilyenekről ne is álmodjak
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5 #1830 üzenetére
Pontosítok, hanwckf fw-t forgattam prometheus nélkül, de azt csak anélkül lehet mert nem kompatibils a prometheussal. Illetve alexey fw prometheus nélküli forgatásával is próbálkoztam, valameddig eljutottam de a forgatás hibával leállt.
suste: újra kapható az RT-AC1200GU
szerezz be egyet, ugyanaz mint az AC57U-v1, OpenWrt és Padavan kompatibilis! -
Passz... Én sosem forgattam még Prometheus nélkül, ha minden igaz, attilav2 csinált már olyat, illetve azt sem tudom jelenleg van-e olyan fork ami támogatja. Viszont ha találsz is, a fullos fw akkor is kérdéses, mert 16MB flash-be nem hiszem, hogy mindent bele bírsz zsúfolni.
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #1827 üzenetére
És ilyenkor mi van?
Nem is lehet forgatni egy fullos fw-t hozzá? (minidlna, transmission, usb audio, samba, cifs, usb modem, stb) -
zolnagy
őstag
válasz
Intruder2k5 #1827 üzenetére
Érdekes, mert a kistesó N56U meg még igen.
-
-
golya87
őstag
Tudom, hogy olvashatnék orosz fórumot, de eléggé megkopott a nem létező nyelvtudásom.
Aki gyakori vendég azon fórumokon és nem veszi zokon a hírdeklődést:
Nincs esetleg arról valami pletyka, hogy Alexey tervezné az RM2100-as támogatását?Előre is köszönöm az információt!
-
suste
veterán
-
Starchm
őstag
Tudsz magadnak is forgatni linux alatt vagy leirod itt, h mit szeretnel es biztos lesz valaki aki raer forgatni egyet.
Ebben kivalasztod mi kell neked akkor lehet 1-2 napon belul en is tudok forgatni.
-
suste
veterán
Sziasztok!
Van itt valaki aki Asus RT-N65U -t használ?
Melyik és hol lenne a legfrisebb verzió?
Én csak 2019-eseket láttam -
attilav2
őstag
Sikerült intruder2k5 fw-jét AC57U-ra TFTP-vel feltenni arch linux alól. Felraktam a tftp-hpa csomagot, majd fix IP-t állítottam be: 192.168.1.75, kikapcsoltam a routert majd a reset nyomvatartása mellett bekapcsoltam és még kb 5mp ig nyomva hagytam a resetet, majd elengedtem, a power led lassan villogott (csak ez a led égett), majd kiadtam a következő parancsot:
tftp -4 -v -m binary 192.168.1.1 -c put AC1200GU_3.4.3.9L-101-ce702a9.trx
Kb fél perc alatt megtörtént az átvitel, amiről informált a tftp kliens. Innentől kezdtem izgulni, ugyanis kb 5 percre kialudt minden led, majd felgyulladt a power és utána az egyik lan port ledje amelyik porton a géphez volt kötve, innentől kezdve elértem a webfelületet, reseteltem ahogy intruder2k5 ajánlja, utána beállítgattam, működik, megy a nano és az mc is
A tftp leírást az OpenWrt AC57U oldaláról vettem.
Az OpenWrt nem vált be, az OpenWrt topicban leírtam mi volt a gond. A padavan felrakása előtt reseteltem az OpenWrt-t, majd windows alól recovery tool-al visszatettem a gyári fw-t, majd ezt is reseteltem, mert a régi beállításaim megmaradtak. Egy ideig a tartalék 1200GU-t használtam hogy lássam a gyári fw hogyan teljesít. Ma gondoltam egyet és legyűrve minden félelmemet linux alól fel TFTP-ztem AC57U-ra a padavan-t
Az Asusnál más routerekhez képest annyival jobb a helyzet hogy TFTP szervert tartalmaz, így csak a klienst kellett a PC-n megfelelően felparaméterezve elindítani és visszajelzést is adott a fw sikeres feltöltéséről. A Tplink-ben ha jól tudom TFTP kliens van, ilyenkor a PC-n kell futtatni a TFTP szervert, ez egy kicsit komplikáltabb és csak a logból lehet tudni hogy sikeres volt e a fw átvitele(legalábbis a linuxos tftp szerver megoldásoknál), bár nyilván tplinknél is látható a ledek állapotából hogy elkezdőtött e a flashelés. -
golya87
őstag
válasz
vargalex #1817 üzenetére
Érdekes, mert az első cserénél, amikor a Microserver integrált lan portjáról álltam át a hálókártyáéra, akkor nem volt ilyen gond. Viszont, amikor egy hétre rá vissza akartam állni, akkor nem akarta elengedni a hálókártya MAC <> IP összekapcsolását.
Végül egy router restart és a szerveren kiadott dhclient parancs megoldotta. -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5 #1806 üzenetére
Szerintem be kellene írnod egy issue-t alexey gitlabjára az usb státus javított html kódjával, hogy mit mire cseréltél ki, és leírod hogy így is csak részlegesen működik. Aztán majd alexey talán javítja.
-
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #1813 üzenetére
Sajnos nem segített:
Sep 27 19:01:22 dnsmasq-dhcp[26434]: not using configured address X.Y.Z because it is leased to XX:XX:XX
Hát akkor ennyit a 61 napos uptime-ról. -
-
golya87
őstag
Hogy tudom reboot nélkül eldobni a meglévő DHCP lease-eket?
Hálókártyát cseréltem az egyik gépemben és az Istennek se akarja elengedni a router, így nem tudom az új MAC címhez rendelni ezt az IP-t. -
törölt tag
Az Alexey repo -t ne frissitsétek az új ef90f8b1 verzióra.
Az új frissités nem sikerült jól. -
Amúgy ha valaki egy kicsit jobban ért a webprogramozáshoz - én sajnos nem -, szerintem könnyen gatyába tudná rázni az RT-AC57U / RT-AC1200GU firmware USB Status részét. Az előbb nekiálltam a Firefox vizsgálóval nézegetni, összevetni a Xiaomi-ban látottal, és sikerült is életet lehelni bele, hogy egy kijelölt rész kódját átmásoltam a Mi-R3G menüjéből az ASUS menüjének forrásába.
Csak hát ez ugye így oldalfrissítésig jó, utána megint nem megy. Azt kéne megtudni pontosan melyik file-ból mit és hova kéne másolni, megszerkeszteni készre, és aztán azt belefordítani egy új fw-be.
-
-
valakky
aktív tag
nade itt be se tudtam kapcsolni se. alapból semmi világítása nincs, ki-be kapcsolgatás során.
vagy most már egyáltalán nem értem a történetet, de amúgy tökmindegy, szükségem épp nincs rá, csak első bekapcsoláskor estem kétségbe, hogy mi van, nem lesz wifi........
semennyire nem olvastam utána, csak itt volt szó hogy ki-be kapcsolgatás, gondoltam akkor működik.
mondjuk a wifi se tudja azt letöltésben, mint amit a gyári, ellenben feltöltésben jobb, aminek meg jobban örültem (kábel->wifi) -
válasz
valakky #1799 üzenetére
Talán valami törli a cookie-kat a böngészőből? Nálam adott munkameneten belül nem mászik el. Sajnos Padavan-ban elég idióta módon nem a routerben, hanem cookie-ban van tárolva az admin felület téma beállítása, így törlés vagy másik eszköz, másik böngésző használata esetén megint az alap fekete lesz beállítva.
Pont ezen okból csináltam nem régen a TP-LINK fw-ből a FIXLOGO verziót, mert az is minden cookie törlés után visszaállt a "WIFi router" logóra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged