Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Papamaco
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egyik sincs engedélyezve.A jelenlegi beállításokat miként tudom elmenteni és vissza rakni, hogy ne keljen egyesével vissza állítani mindent?
Egyébként erről az ip címről történt a betörés,ha esetleg valakinek ismerős.
66.249.81.186 -
-
Papamaco
tag
válasz
Papamaco
üzenetére
Üdv.
Sajnos újabb problémába ütköztem.Tegnap este felraktam a Xiaomi Mi Router 3G routeremre az Intruder2k5 kolléga megosztásában lévő firmware-t, tökéletesen fel is ment, működik is, viszont az éjszaka folyamán fel is törték , nem tudok belépni sem, mert kiírja, hogy egy idegen ip cím használja.Próbáltam , hogy kihúztam az internet kábelt, akkor betudtam lépni és jelszót cseréltem, de kb fél óra múlva úgyan úgy fel törték.
Mit tudnék tenni ellene?Portok zárva.
-
Papamaco
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a segítséget, már csinálom is a helyre állítást.
-
válasz
Papamaco
üzenetére
Üdv!
Így próbálj feltenni rá egy firmware-t:
Hogyan használható a Mentési mód (Belső vezérlőprogram helyreállítása)?
Firmware feltöltése ASUS routerre -
Papamaco
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Üdv urak!
Kérdésem lenne, adott egy ASUS RT-AC51U router, Padavan firmware-el.
Most próbáltam felrakni rá egy másik firmaret, de újra indítás után csak a power led világít, semmi több nem történik.
Meg menthető vagy kuka?
-
-
warren
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszi, akkor gondolom az Asus androidos app-ot sem tudom vele használni
-
-
warren
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hello,
azt lehet, hogy lementem az aktuáls beállításokat és azt töltöm később vissza a Padavanra? -
Egyebet nem tudok mondani, próbáld meg, veszteni nem veszthetsz vele! Én gyári firmware-t utoljára WL-500gP-n használtam úgy ~10 éve, tény, hogy az sem látta mindig a rákötött HDD-t, de kétlem, hogy a két dolognak köze lenne egymáshoz, mert azóta az ASUS szoftvere is alapjaiban változott meg.
-
warren
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia,
igen egy külső 3,5" seagate backup plus saját táppal, de ezelőtt 2db 1Tb-os 2,5"-os volt rajta egy usb hub-al és ott is előfordult hogy vagy az egyiket nem látta vagy a másikat vagy egyiket sem, a routert amúgy mediaserverként, FTP-re és torrentre illetve printerserverként használnám ( egyenlőre), de hát evés közben jön meg az étvágy, szokták mondani.
-
Üdv!
Mivel én csak a sajátomat használom, így viszonyítási alapom nem sok van, csak arról tudom, hogy stabil. De viccet félretéve nyilván a többivel sincs semmi gond, itt a kérdés inkább az, hogy majd összeállításban melyik fog a leginkább megfelelni Neked. Nem tudom a HDD-t mitől dobálja le, ez lehet vezérlőhiba / inkompatibilitás is. Gondolom 3,5"-os, és úgy nyilván saját tápellátású, nem a router USB portjáról veszi az áramot.
-
warren
tag
Sziasztok,
segítenétek nekem abban, hogy melyik Padavan a legstabilabb jelen pillanatban, illetve , hogy a Padavan megoldja e a külső HDD kezelési problémákat ( egy 6Tb Seagate külső vinyó a gondom, mindig ledobja ), a router egy Asus RTAC57U ver1.
Előre is köszönöm -
McCsaplak
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi!
-
sniper112
aktív tag
valaki esetleg adna infót arról hogy a gyári és a padavan közt sok különbség van?
mert nekem a gyári van és érdeklődök hogy érdemes e felrakni -
válasz
McCsaplak
üzenetére
Szia!
Ha az rTorrent-re nincs szükséged, és esetleg csak a Midnight Commander, vagy a curl, vagy egyéb miatt raktad fel, akkor ezt ajánlom, ebben meg van hagyva a Transmission.
-
McCsaplak
tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Köszönöm a választ! Vissza tettem a sajátom, de a leírás sokat segített.
-
szaboi6512
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
-
McCsaplak
tag
Sziasztok!
Feltettem Intruder2k5 firmjét, MI-R3G_3.4.3.9L-100_56960f9_with_MC_and_rTorrent verziót.
A transmissiont hogy tudom elérni? A http://192.168.1.1:9091/ -re A webhely nem érhető el hibaüzenetet kapom. Próbaképpen egy pendrive-ot dugtam a routerre. Win10-en ext4-re formáztam, létrehoztam rajta a transmission mappát. Portforwardnál beállítottam a 51413 portot. A saját magam által fordított firmware-el se sikerült elérni. Mit csinálok rosszul?
Full kezdő vagyok, számomra a lényeg annyi lenne, hogy a gépen letöltött torrenteket a routerrel seedeljem vissza.A segítségeteket előre is köszönöm:
Mc -
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter
üzenetére
Tegnap este feltoltam probakeppen, eddig szuperul mukodik, koszi.
-
lopertpeter
csendes tag
Ok, javítom.
aria és transmission nélkül:
[link] -
válasz
lopertpeter
üzenetére
Üdv!
Betettem az összefoglalóba a többi mellé, de a hsz.-edben az egyik hivatkozás rossz.
-
Üdv!
A Telekom net nem PPPoE kapcsolattal megy, nem kell hozzá felhasználónév és jelszó? Ha tuti DHCP-s a kapcsolat, akkor próbáld meg áramtalanítani a routert és a Sagemcom-ot is, várj vele 1-2 percet, majd kapcsold vissza a Sagem-et, és amikor az már teljesen üzemkész, akkor mehet az ASUS is.
-
lumpika
tag
Sziasztok
Padavan firmes ASUS Rt-AC1200GU routerem van.
Áttetettem bridge módba a Telekomos Sagemcom kábelmodememet,
de ennek ellenére a wan porton nem akarja automatikusan megkapni az ip-t az ISP-től.Valami beállítás nem jó esetleg?
Valakinek vmi ötlet?Tudtok segíteni beállítással?
Várom válaszaitokat.
Üdv -
-
vargalex
félisten
válasz
sellerbuyer
üzenetére
A képekből szerintem nem látszik semmi ok, de véletlenül nincs bekapcsolva a külső elérés a 80-as porton?
BÚÉK mindenkinek!
-
Valaki járt már így?
Webszerverhez szeretnék egy egyszerű 80-as port átirányítást beállítani, de sehogy sem sikerül. Régebben ment ugyan ezzel a routerrel, nem tudom hányas Padavannal. Most azonban a logból úgy tűnik nekem, hogy sehogy sem akar TCP-t állítani, UDP-n állítja a 80-as portot. Tesztelés során természetesen nem bírok a szerverre jutni a 80-ason.
Többször megpróbáltam újra és újra beállítani, ugyan ez az eredmény sajnos. FW frissítést ha lehet, el szeretném kerülni most, mert nincs humorom mindent újra beállítgatni. Persze ha nem lesz más megoldás, akkor...
Tudtok erre valami megoldást?
Padavan firmware: 3.4.3.9-099_e6f4533 -
törölt tag
Sziasztok.
TP-Link Archer C5 v4 -s routerhez szeretttem volna ősszeállittani egy firmware -t, nem sok sikerrel.

Hibaüzenet a végén:
libiconv/iconv.c:103:47: warning: missing braces around initializer [-Wmissing-braces]Ezt hogy lehet javittani?
-
F34R
nagyúr
válasz
herdsman12
üzenetére
Nemsok... [link]
Nyilvan ami neked lenyeges es javitva lett akkor erdemes az ujabb buildet felrakni...
leginkabb toolchain es bugfixek a build kornyezethez. -
herdsman12
őstag
Frissítést mutat a Prometheus script
From https://gitlab.com/dm38/padavan-ng
4be603b..06984e0 master -> origin/master
Aki érti megírhatná mi a lényeg. -
ivopapus
tag
Megoldódott egy reset után felment simán...
-
ivopapus
tag
Sziasztok, kellemes ünnepeket!
Lenne egy gyors kérdésem.
Ha vissza térnék a gyári fw-re, mik a teendőim lképésről lépésre?
Próbáltam az ASUS RT-vel, ugyanavval a módszerrel,mint a padavant, de féltégla lett a router.
Ha előtte csinálok egy gyári visszaállítást és úgy próbálom meg esetleg, akkor működhet? -
szaboi6512
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
solved
-
szaboi6512
őstag
Üdv!
Van rá mód entware mappát eltávolítani?
Az első nem működött ezért reinstallt kellett csinálni, de most így 2 van.
Köszönöm
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Proton vpn-t kellene beállítani, van már valakinek?
A webes oldalon generál egy fájlt, azt kellene berakni valahogyan.. -
klrt
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha, arra gondolsz, hogy elérem-e az ipdns címemmel akkor igen.
-
-
klrt
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Nem néztem.
Tegnap este indítottam újra.
Gondolom ezt majd meg kell figyelnem a következő esetnél, hogy legyen valami kiinduló pont.Ez mi akar lenni? Ilyennel van tele a log.
Dec 15 02:47:23 login[1515]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/0'
Dec 15 02:47:32 login[1516]: invalid password for 'admin' on 'pts/0'
Dec 15 02:47:40 login[1517]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/1'
Dec 15 02:47:41 login[1518]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/0'
Dec 15 02:47:49 login[1519]: invalid password for 'admin' on 'pts/1' -
-
klrt
tag
Üdv!
Intruder2k5 megoldotta, hogy működjön az "ipdns.hu". Nálam sajnos csak pár napig működik. Aztán távolról nem érek el semmit. A routert(Asus RT-AC57U) újraindítom és megint működik, mintha mi sem történt volna. Eddig másik routeremvolt openwrtvel ott nem volt ilyen problémám.
Hogy lehet megoldani, hogy ne keljen újraindítgatni a routert? -
gumimaci1235
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A v2-es információs paneljén 1 magos proci van.
Lehetséges hogy a v2-be gyengébb hardver van? -
Gyurka6
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Köszi a segítséget, még egyszer kicsomagolom, a parancsok megegyeznek, a kicsomagolt név is azonos, ha nem kevertem el.
Meg újra indítom ez a putty képernyő:
admin@(none):/tmp# ls
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100.trx ppp
avahi redirect_rules
detect_wrong.log resolv.conf
dhcp6c resolv.dnsmasq
etc settings
filter.default share
filter_ipv6.default syslog.log
filter_rules syslog.log-1
home udhcpc
miniupnpc.log udhcpc0.expires
mnt var
nat_rules webs_upgrade.log
nat_rules_eth3_eth3 wpa_cli
notify zcip
admin@(none):/tmp# mtd-write -i RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100.trx -d linux && reboot -
Gyurka6
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Másoltam a beírásokat, azért lehetett hiba, az első sorra, ezt kapom:
--2019-12-12 22:29:01-- https://dimez.ru/padavan-ng/current/asus/RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100.trx
Resolving dimez.ru... 81.177.34.188
Connecting to dimez.ru|81.177.34.188|:443... connected.
OpenSSL: error:14094410:SSL routines:ssl3_read_bytes:sslv3 alert handshake failure
Unable to establish SSL connection.Második routerként van beállítva
-
Gyurka6
őstag
Hali!
Szeretném az 57u-n lecserélni padvan-ra, az ajánlott 3 prg-t letöltöttem, azonban a feltöltés 7-23% között megáll. wi7 és egy asus eee pc(cske) az elérhető most. V.mi észrevétel javaslat?
Mind a 3-al sikertelen.
Olvastam, hogy winscp-putty párossal meg lehet(ne) oldani, de egyik sem csatlakozik hozzá. -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, Alexnek is!
Nem láttam... -
Ebben van két verzió is, nem kell telepíteni csak futtatni.
-
vargalex
félisten
Ott van a letöltéseknél...
-
Gyurka6
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Hali!
A restoraintool(?)-t csak regisztráció után lehet megszerezni? (57u) -
Starchm
őstag
Hali!
Vowifihez szeretném padavanon bekapcsolni az IPsec passthrough-t, viszont nem találom sehol. Lehetséges, hogy nem lehet bekapcsolni vagy én lennék vak?
Köszi előre is a választ! -
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, lehetett volna annyi eszem, hogy belenézek a zip-be...
-
válasz
attilav2
üzenetére
Nekem is csak a Linaro repo-ból fordítva van ez a megállás, a dm38-as sajnos egy szuszra letolta az egészet. Próbálkoztam ugyan a megállítással, de az sem volt sikeres, mert ahogy írtam is itt, utána még beletörölt az /opt mappába is. Azóta nem foglalkoztam vele, így sajnos nem tudom pontosan melyik scriptbe és hova kellene tenni a megállítást.
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos nekem nem kér root jelszót a buildelés végén debian buster alatt, de még arch alatt sem, hanem elkészül az image. Korábbi postban írtad hogy a scipt valamelyik részébe egy pause-ot iktatsz be, ezt hanyadik sor után rakod be? Ha jól gondolom a fw egybegyúrása előtt kellene beiktatni egy pause-ot.
-
válasz
attilav2
üzenetére
Na szóval... Először is kell egy háttértár, nem nagy, megteszi egy bármilyen pendrive. Rákötöd a routerre, megformázod ext3 vagy ext4 rendszerűre, és mountolod az /opt mappa alá, majd telepítesz rá egy tetszőleges optware vagy entware rendszert.
1. Ebből van többféle is, van jó régi optware, amihez sajnos nincs még install script se, ott manuálisan kell telepíteni a csomagkezelőt. Ezt esetleg akkor használd, ha nagyon helyhiányban vagy, ez kisebb csomagokból áll, cserébe nagyon régi.
cd /tmp
wget http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
wget http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/uclibc-opt_0.9.28-13_mipsel.ipk
tar -xvzf /tmp/ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
cd ..
tar -xvzf /tmp/data.tar.gz
cd /tmp
rm control.tar.gz data.tar.gz debian-binary ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
tar -xvzf /tmp/uclibc-opt_0.9.28-13_mipsel.ipk
cd ..
tar -xvzf /tmp/data.tar.gz
ipkg update
ipkg -force-reinstall install ipkg-opt uclibc-opt2. Aztán van valamivel újabb entware, én ezt szeretem, ez az arany középút. Itt már van install script, így könnyebb a telepítése is.
cd /opt
wget http://entware.wl500g.info/binaries/entware/installer/entware_install.sh
chmod +x /opt/entware_install.sh
/opt/entware_install.sh3. És végül van entware-ng is, de ebben már elég "nagyok" a csomagok, ezért nem ideális erre a célra, végülis amire itt kell, jó az 5 éves Midnight Commander, vagy az 5 éves nano is.
Ha kész az alap telepítés, akkor feltelepíted amit akarsz pluszban. Pl.
opkg update
opkg install nano
opkg install mcstb... Ha minden megvan, akkor manuálisan neki szoktam állni kigyomlálni azokat a file-okat, amire nincsen már szükség, hogy beférjen a firmware-be. Ilyen pl. a csomagkezelő (opkg) állományai, akár help file-ok, log-ok, függően attól, hogy mennyi helyet kell szorítani. A Midnight Commander-es fw-m telepített entware rendszere valami 23MB körül volt, ezt sikerült "letisztítani" 12MB-ra, ami már befért az fw-be, mert oda ugyebár tömörítve kerül be.
Ha kész, akkor lehúzod a pendrive-ot a routerről, átdugod a gépre, elindítod az fw buildelést, és a legvégén amikor megáll és kéri a root jelszót, akkor bemásolod a /romfs mappába ahogy van. Ott már látni fogod készen a firmware mappaszerkezetét, belépsz az /opt-ba, és másold a pendrive tartalmát. Utána beírod a root jelszót, és készülhet is az fw. Ilyenkor már csak másodpercek szoktak hátra lenni belőle... Az biztos, hogy semmi sem fog elsőre sikerülni, ha nagyobb dolgokat akarsz belepréselni, akkor rengeteget el lehet játszani vele, hogy mit lehet még törölni belőle. Ráadásul ASUS esetén a 16MB flash-el ez hatványozottan igaz.
De sok sikert hozzá!

-
attilav2
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Az NFS-t és a PARTED-et kikommenteltem a build konfigból, így lefordul az fw. Ha benne hagyom az NFS-t akkor nem fordul a libpcap-ra hivatkozva.
Jó lenne ha Freize gondolna az egyre növekvő Arch Linuxosok táborára, és elkészítené a script Arch változatát, akár a te segítségeddel.
-
vargalex
félisten
-
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hogyan teszed bele az fw-be a plusz programokat(mc, curl, nano, stb)? Készítenél egy leírást?
-
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A Xiaomi 3G routerhez általad készített firmware verziók között mi a difi? Látom teljesen eltérő méretűek az image-fájlok. 11-10, 11-18, 11-23?
u.i.: Ja, most olvastam, hogy az utolsóban (23?) benne van az MC?
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
Az adatlapon még a V1-es verzió volt fent, viszont én már V2-t kaptam, így a hack-kelés elmarad, amit egyébként is csak végső megoldásként tettem volna meg.
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
válasz
zsolt320i
üzenetére
Az egy kétpanales filekezelő, mint anno DOS-ban volt a Norton Commander, látod vele a router teljes filerendszerét. Alapesetben nincs rá szükséged, de néha előfordulhat, hogy pl. a torrent kliensből valami ok miatt nem tudsz letörölni file-.okat, vagy van aki szereti direktben szerkeszteni a konfigfile-okat a routeren és nem a webes felületet használni, ezekre jól jöhet, ha mégsem parancssorban kell másolni, áthelyezni, editálni, stb.
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
a midnight commander mire használhatom?
-
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
thx az fw-ért.
egyelőre nagyon tetszik! -
-
valakky
aktív tag
van valakinek ötlete, hogyan tudnám esetleg a wan forgalmi adatokat (havi letöltés/feltöltés mennyisége) ddwrt alól padavan alá migrálni? bár most momentán nem emlékszem, hogy padavan alatt is van-e csak ilyen mentési/visszaállítási lehetőség (traffdata.bak)
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Amazon Fire TV stick/box
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Konteó topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest