Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
R3G-n 256 RAM mellett simán elfutkosik a qbittorrent ha jól van belőve (egyszerre 1db letöltés, max kapcsolatok száma ne legyen több 50 esetleg 100-nál, seedben lévő torrentek száma nem számít túlságosan) és az sem mindegy mekkora cuccot töltünk, pl egy 50-60 gigás bd remux azért odatesz neki. Viszont kisebb méretű dolgokkal tökéletes, 100x jobb mint a Transmission.
Az Asus-on szinte biztos hogy a 128MB RAM volt a probléma, R3G-n is épphogy a szűkös RAM miatt nem a legajánlottabb kliens a 4pda-s srácok szerint, ettől függetlenül épeszű keretek közt stabilan fut. Asus-on ezért inkább Transmission vagy Intruder2k5 rTorrent-je, más lehetőség nincs -
trance89
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Pár hónapja padavanosítottam egy MI3-at, ott a prometheus fw flasheléskor bl-t is cserélt mert írta közben. 4pda-n régebben arról számoltak be hogy nagyon instabil a nand driver MI-3 modelleknél, valszeg ezzel kapcsolatban tartalmaz valami javítást. Feltehető rá a padavan de ettől függetlenül ez az egyik legkevésbé ajánlott padavanosítható xiaomi router, ha félremegy a flash gyári bootloaderrel szinte éleszthetetlen, tudom mer én is megjártam ezt az utat
padavan-ról openwrt-re simán ment a váltás de visszafele már nem, 1-2 óra szopás után ment a kukába, soros portozni nem fogok vele, annyit nem ér az egész. -
trance89
őstag
A GDrive mappámba feldobtam egy MI-3 verziót is
BREED nincs rá hacsak nem cserélend át a nand flash-t spi-re de ez már nagyon mély víz, ha megpróbálod feltenni a MI-MINI verziót brick lesz a vége
Első telepítés Prometheus script alól javasolt mert a prometheus valamilyen patchelt bootloadert is felrak MI-3 esetén, nem valami bonyolult megcsinálni: [link] -
trance89
őstag
válasz
lopertpeter
üzenetére
Nocsak, ez a Mahtab csóka az Alexey repo hibajelentéseknél eléggé aktív volt, úgytűnik megunta Alexey tétlenkedését és eléggé rákapcsolt elnézve az eddigi commitokat. Csak így tovább
-
trance89
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Ezen a pár xiaomi routeren próbáltam:
MI-NANO (MT7628), MI-3 (MT7620), MI-3G (MT7621)
2db laptop, TV, Amlogic box, 2 okosóra + pár telefon csatlakozik rájuk. Mikor mindegyiken openwrt volt folyamatosan jöttek a reklamációk a családtagoktól hogy vagy random kiesik a net vagy alig bírnak betölteni az oldalak, emellett a wds repeater mód sem éppen megbízható az opensource mediatek driverrel. Nagyon ingadozó sebességet nyújtott, ugyanebben a felállásban padavan-al évek óta betonstabilan 0 kieséssel megy. Arról nem is beszélve hogy MI-R3G + MI-NANO(wds repeater) padavan-al röhögve lefedi az egész családiházat, openwrt-vel a ház távolabbi pontjain már elveszti a jelet. Szóval hiába szép és jó (egyesek szerint) az openwrt-s opensource mtk driver, attól még egy rakat szar. A 3G usb portja már nálam is üres egy ideje, kb 2 évig egy SSD-re torrenteztem vele minden gond nélkül, usb2 módba rakva egyáltalán nem zavarta a 2.4g sávot -
trance89
őstag
válasz
attilav2
üzenetére
Az utóbbi hetekben tettem én is egy próbakört openwrt-vel pár év után de elég hamar ment vissza a padavan, mintha semmit sem fejlődött volna az évek alatt legalábbis mediatek hardveren. Lefedettségben kb 2/3-át adja mint padavan-on (legalábbis xiaomi routereken) és kegyetlenül instabil, 3G és MI-NANO-n tesztelve. Volt olyan hogy egyszerű speedtest futtatása után wifi-n lefagyott a router, pár perc múlva magától észhez tért. És még van olyan ember aki szerint a mediatekes-es openwrt buildek ma már elég használhatók, vicc

Openwrt ezen a platformon egy rakat kaka és ez nem is fog már változni, főleg mert már bagóért elárasztják a piacot az IPQ procis masinák (pl az AX3600) és az már tényleg teljesen más dimenzió, brutális teljesítményt nyújtanak
Ettől függetlenül az MT7621A-s routerek padavan-al még jópár évig bőven elegendőek a nagy többségnek, sőt manapság vicces áron mennek használtan. Pont ma hozott a postás egy használt Mi Router 4-et ami a 3G utódja, hardveresen majdnem ugyanaz csak nincs usb és 128MB a RAM, sima routernek tökéletes. 4A Gbit-nek volt hirdetve de mint kiderült ez a ritkább kínai verziós sima 4-es (128MB flash/128MB RAM, a 4A Gbit 16MB flash/128 RAM) szóval még jobban is jártam. 5 perc alatt ferepült rá a BREED és az alól pedig a padavan, kiváló masina 15 euróért postával
-
trance89
őstag
Az elexey repo május óta nem frissült így nincs sok értelme abból újat forgatni
Most már tényleg kérdéses mi lesz így a padavan-ng sorsa, már csak a kínai források maradtak (pl hanwckf) amik nem túl megbízhatók -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Anno én is próbáltam 3G-n, a leggyorsabb kliens ezen a routeren de eléggé szereti a memóriát ezért érdemes a kapcsolatok számát kissé lekorlátozni
Xpeno NAS-on is évek óta fut több 100 torrenttel, legjobb kliens sztem
Jelenleg a beépített Transmission-t használom a kiváló app-os vezérlés miatt de lehet teszek vele megint egy próbát
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem először van ilyen, már párszor előfordultak ilyen 1-2 hónapos szünetek
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kicsi a világ

Én meg nemrég adtam túl 3 darabon (kicsit fájó szívvel), egyben vitte el egy tag az egész "csomagot". Azért durva hogy még ma is mennyire tartja az értékét ez típus, kb ugyanannyiért mentek el amennyiért anno 3,5-4 éve vettem őket, ez más routerekről nemnagyon mondható el...
Most már csak 1db R3G, 1 NANO, 1 MINI és 1 sima MI-3 maradt szal van még min tesztelni
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A cmake felrakása után már szépen leforgott az R3G build is
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nemhiszem, most hogy nézem a commitokat a május 11-iek között volt ez a változtatás szal ez csinálhatta:
libs: libcares: Makefile: cmake instead of autotools
[link] -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi az infót, pont tegnap szenvedtem ezzel a hibával. Érdekes mert először a RM2100 fw simán lefordult, utána az R3G már nem akart 2. nekifutásra sem. Holnap délelőtt folytatom a többivel. A friss RM2100 build már tölthető a szokásos helyről: [link]
-
trance89
őstag
Szinte az összes xiaomi router fw-jében van ilyen kiskapu(inkább nagy), legalábbis a korai developer kiadásokban

Még egy egyszerű kis python appot is írtak rá, kb az összes népszerű xiaomi router támogatott: [link]
Amúgy pont emiatt annyira népszerűek ezek a routerek buherátor körökben, nincsenek a végtelenségig hardveresen lebutítva(lásd tp-link) és gyerekjáték a törésükRM2100-ra visszatérve: breed is ugyanaz kell rá mint R3G-re, hardveresen alig különböznek, az 5g rádió más + feleannyi RAM + nincs usb
-
trance89
őstag
Ott hibáztad el hogy 1. lépésként nem a breed-et tetted fel így ha softbtbrickeled a routert csak a tftp-s megoldás marad mivel itt nincs usb. Személy szerint nem ajánlom az ilyen youtube-os okos videókat, mindig a 4pda vagy openwrt wiki-ben leírtakat kell követni (hacsak itt a fórumban nincs leírva amit keresel), rendszeresen frissülnek a kiforrott megoldásokkal.
-
trance89
őstag
A hengeres AC2100 nem támogatott legalábbis az Alexey repóban, amúgy van rá padavan és breed is: [link]
Ennyit biztos nem adnék érte, miért nem nézel szét aprón? Gyakran dobálnak 10-es körül R3G-ket de jó lenne esetleg 4A Gbit verzió is ha találsz valahol
A fenti henger árából 2db is kijönne az előbb említett típusok valamelyikéből, jó példa: [link] vagy [link] -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én ubuntu 18.04-el szoktam forgatni, újabbakkal is lehet de ott már kell pár + dolgot felrakni a script normális működéséhez, viszont ubi 16.04 és 18.04 a legjobb padavanhoz.
Amúgy nálam pontosan ugyenezt a hibát dobta amikor teszt célból próbáltam összedobni egy MI-3 fw-t a SHORTCUT_FE funkciót engedélyezve a konfigban, amikor kivettem leforgott hiba nélkül -
trance89
őstag
Az összefoglalóban megtalálod: Repeater(jelismétlő) módok
Pár kattintás beállítani, ha vezetékkel lesz akkor csak jóformán AP módba kell tenni a 2. routert. Mindkét router ugyanazon az alhálón legyen pl fő router 192.168.1.1 a másik pedig 192.168.1.2, a wifi 2.4G és 5G SSID ugyanaz legyen minden routeren, legutolsó lépésként átkapcsolod router-ről access point módba, a wifi csatornák lehetnek különbözőek de ugyanazok is, mind2 megoldással kiválóan működik ahogyan azt a fenti 4pda linken is írják
Így beállítva egyetlen SSID-t fognak látni a wifis eszközök (feltéve ha a 2.4 és 5g SSID-k ugyanazon név alatt lesznek), a routerek között pedig szakadás nélkül váltanak -
trance89
őstag
válasz
kikinda2
üzenetére
Újan már nemnagyon kapsz MT7621A procis padavan kompatibilis routert, ezek mindegyike 2-3 éves modell amiket már jó ideje nem árulnak, marad az apró
Esetleg vannak alin OEM noname routerek amik megegyeznek hardverileg az R3G-vel és ugyanúgy fut rajtuk a padavan de anyagminőségben/megbízhatóságban meg sem közelítik a xiaomikat
Ne félj a használt R3G-ktől, ezektől nincs jobb padavan kompatibilis eszköz és nagyon megbízhatóak, nem romlanak. A 4pda topicja még több mint 4 év után is ugyanolyan aktív mint az elején szóval még jópár évig karban lesz tartva
A MI 4A is jó alternatíva, néhol még újan is behúzható de feleannyi RAM és itt nincs USB port vagyis a NAS funkciók kilőve viszont kizárólag router célra ugyanazt nyújtja mint az R3G
Viszont az RT-N56u-ra visszatérve biztos hogy nem csak a táp fingott ki? Leggyakrabban csak az szokott elhalálozni és ez aprópénzből megoldható -
trance89
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Van egy rakat MI-R3G használtan(3db-ot látok jelenleg hardveraprón), az a legjobb vétel ha Padavan a cél
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, remek írás, ment is az összefoglalóba
-
trance89
őstag
Igen pont erre tökéletes a WDS. Nézegesd az aprót, néha felbukkan 1-1 R3G is
Ha pedig már vezeték is lesz akkor nem kell a WDS csak simán AP módba teszed a 2. routert, ha az ssid ugyanaz akkor a wifi roaming ugyanúgy működik mint WDS esetén, nálam így megy 2db R3G cca 2 éve -
trance89
őstag
Persze padavan alatt érvényes az amit írtam, szülőknél van használatban a MI-R3(MT7620, 100mbit portok), a 2.4 sávon van bridgelve és többnyire csak az 5g-s sávon van használva. 2.4g-n 25/25Mbit, 5g-n 50/50Mbit mindezt stabilan tudja, egyáltalán nem ingadozik, 4-5 ms ping, a 2 router között cca 8-10m táv és 2db 30-as fal, egy repeater-nél ezek kiváló értékek
És itt ugye az is hatalmas előny hogy egyetlen összefésült hálód van ugyanazon ssid-vel, a routerek között pedig szakadás nélkül vált még ha különböző csatornán is vannak -
trance89
őstag
Teljesen ugyanaz mint az R3G csak nincs rajta USB és feleannyi a RAM(128MB), BREED is ugyanaz megy rá(mint minden más) csak kicsit összetettebb a gyári fw-ről flashelés, itt találsz róla infót: [link]
A WDS kiválóan műkszik MT7628/MT7620/MT7621 platformok között, betonstabil a wifi adatkapcsolat, egy MI-NANO és egy MI-3 routert is használok WDS repeaterként (MI-R3G fő routerrel), sokkal jobb mint bármilyen gyári repeater megoldás -
trance89
őstag
Szia
Ezzel oldd meg: AdGuard Home -
trance89
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Mivel lede(openwrt) alól telepíted így nem ugyanazok a parancsok mint padavan alól, topic összefoglalóban minden le van írva
Az ha pedig összevissza ész nélkül irkodod be a parancsokat oda vezethet hogy brickeled a routert, nem árt előtte olvasni és tisztában lenni a kockázatokkal -
trance89
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
[link]
a breed loadert bemásolod a tmp mappába winscp segítségével és kiadod ezeket a parancsokat:opkg update
opkg install kmod-mtd-rw
insmod mtd-rw i_want_a_brick=1
mtd unlock /dev/mtd0
mtd -r write /root/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin Bootloader -
trance89
őstag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Teljes eeprom vagy nand mentést csak breed alól tudsz csinálni esetleg a prometheus scriptben ssh unlock után, gyári fw alatt csak a fw beállításait tudod menteni de ebben itt sztem nem sokan tudunk segíteni, itt mindenki padavan-t használ

woodworm #2739
Az AX56U Broadcom chipsetes, arra nincs padavan csak Asuswrt Merlin -
trance89
őstag
Elvileg csak 1x kell megcsinálni mivel a Factory partíció van módosítva, ahhoz pedig tudtommal a padavan nem nyúl telepítéskor, szóval hacsak nem flashelted vissza időközben a gyári romot akkor csak simán frissítesz
#2734 mr.perfect
"AC2100-ra fel lehet valahogy ezt tenni Breed nélkül is? most openwrt fut rajta amúgy hiba nélkül, csak gondoltam teszek egy próbát ezzel is.."Fel de sokkal körülményesebben, openwrt alól is felrakható a breed, nem tudhatod mikor lehet rá szükség. Most csak pár perc feltenni de ha csak 1x rossz fw-t flashelsz fel vagy megakad flashelés közben és softbrickeled a routert akkor tépheted a hajad mert kezdheted leges legelölről vagyis mehet fel a gyári rom tftp-vel utána a jó hosszú ssh unlock procedúra és csak azután a padavan/openwrt, így máris elszartál az életedből 1-2 órát feleslegesen
-
trance89
őstag
válasz
Papamaco
üzenetére
Forgattam egy friss buildet AC2100-ra mert frissült a konfigja (GPIO led kivezetések), működésre nincs kihatással csak a led színekkel variáltak, a szokásos Gdrive linkről tölthető
Tegnap dobtam fel új buildeket a MI-R3G, MI-3 és MI-NANO verziókból is -
trance89
őstag
válasz
Papamaco
üzenetére
Ez azért van mert a tiéden még egy régi tákmákolt padavan van amiben hülyén van megadva a device id, nem egyeznek az új hivatalossal ezért nem fogadja el
Megoldás: breed bootloader alól kell feltenni, ugyanaz a breed verzió kell hozzá mint az R3G-hez (ugyanaz a flash)
Engedélyezd az ssh hozzáférést és a következő parancsokat add ki ssh-n:
cd /tmp
wget --no-check-certificate https://breed.hackpascal.net/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
mtd_write write /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin Bootloader[link] itt leírja intruder a használatát, nem valami bonyolult. Reset gombot tartva áram alá helyezed és vársz pár másodpercet míg el nem kezd villogni a led, utána a 192.168.1.1 ip-n eléred a recovery környezetet
Kínai a felület de van chrome-hoz breed translate kiegészítő ami szépen lefordítja angolra, ezután a 3. menüpontban mindenképp csinálj egy teljes flash mentést így bármikor visszaállítható ha félremenne a fw flash -
trance89
őstag
-
-
trance89
őstag
Előszöris érdemes lenne frissítened a több éves fw-t, rengeteg javítást kapott az évek során
A transmission logolást pedig teljesen le lehet tiltani a konfig fájlban, nem kell semmilyen script:
\\routerip\AiDisk_a1\transmission\config\settings.json
"message-level": 0,
Alapból 2-n van így mindent logol, 0-ra kell állítani
Ha gondolod forgathatok egy frisset, még 2 hétig úgyis karanténban vagyok és már most nem tudom mit csináljak
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, viszont gyári fw-el nem biztos hogy menni fog, nekem egy MI-NANO+MI-R3G és egy MI-R3G+MI-3 megy így tökéletesen padavan-al
Fő router:
WDS repeater-nek szánt router:
Itt hozzá kell adni a fő router mac címét a lenyíló menü alatt, utána pedig átrakni AP módba
SSID és csatorna ugyanaz kell hogy legyen mind2 eszközön, ahogy a képeken is látni kizárólag a repeater-en kell megadni a fő router mac címét
A 4pda MI-R3G topicban van egy összefoglaló a működő repeater módokról padavan alatt: [link] -
trance89
őstag
válasz
lopertpeter
üzenetére
Nem túl gyakori de előfordul, 3 dolog is okozhatja: túlfesz az alkatrészen, gyári hibás vagy silány minőségű a led (mint pl az ali-n árult ledek 98%-a), utóbbi 2 a legvalószínűbb
-
trance89
őstag
Így állítsd be az asus-t:

Az IP-jét pedig ugyanabba a subnetbe tedd mint a szolgáltatóit, pl ha a fő router 192.168.0.1 akkor az asus 192.168.0.2 legyen, emellett át kell rakni Access Point módba
Ha ez a módszer nem válna be akkor marad a WISP, ez minden eszközzel működik, hátránya hogy külön natolt alhálód lesz:
Itt az asus külön alhálóra megy és router módban marad -
trance89
őstag
a gyárira visszatérés lesz talán a legjobb megoldás: [link]
Reverting to stock firmware sort keresd, gyári alól a breed és a padavan is könnyebben feltehető
Breed install:cd /tmpwget --no-check-certificate https://breed.hackpascal.net/breed-mt7621-xiaomi-r3g.binmd5sum /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bingyárin:
mtd write /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin BootloaderPadavan:
mtd_write write /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin BootloaderNetelérés nem szükséges, elég ha winscp progival bemásolod a tmp mappába a bin fájlt
-
trance89
őstag
A breed loader egy recovery környezet, hasonló mint pl pc-n a bios
Van egy webes felülete ami alól bármikor feltölthető tetszőleges fw a routerre, custom fw flashelése azaz padavanosítás előtt erősen ajánlott felrakni mivel bármilyen softbrick esetén simán éleszthető a router
Ha rákeresel itt vagy a mi-r3g topicban jópárszor volt róla szó
Intruder2k5 leírása végén találsz pár képet róla: [link] -
trance89
őstag
omv-vel használod?
egy s905x/x2/x3 arm procis gép sokkal inkább megfelel erre a feladatra, az összes tp-linkből nagyon ki van spórolva a hardver, épphogy csak elég ram van bennük de a flash tárhelyük is épphogy csak elég custom firmware felpakolásához alap router funkciókkal, torrentre egyenesen alkalmatlanok... -
trance89
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
A seamless roaming tökéletesen műkszik, szakadás nélkül vált a 2 router között
Mielőtt kipróbáltam a WDS bridge funkciót előtte AP-Client+AP módban használtam a 2 routeremet, egy MI-NANO adja a netet amire WDS bridge-en csatlakozik egy MI-R3G amin mennek a letöltések Transmission-el
AP-Client módban az előbbi összeállítás csak külön subnet-el működött, WDS bridge mód segítségével viszont csak 1 subnet van, sebbességben sem tapasztaltam különbséget az ap-client és wds bridge módok között
Mediatek procis eszközök között (Padavan-al) kiválóan műkszik a WDS, pár éve openwrt alatt sokat szöszöltem qca-s tp-link routerekkel és sosem ment úgy ahogy kellene, itt viszont hetek óta hiba nélkül teszi a dolgát a 2 eszköz
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha van recovery tool-os élesztés ennél a modellnél is (márpedig van) akkor elvileg kéne hogy legyen valami minimális webes recovery felülete is
Nincs ilyen asus-om így nem tudom kipróbálni -
trance89
őstag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Ha a recovery mód megy akkor no problem, webes recovery alatt pedig van nvram reset ami neked kell
A gépen írd át az ip címet auto-ról 192.168.1.10-re és kapcsold ki a routert, reset gomb tart majd visszakapcsolni és miután elkezdett lassan villogni (recovery mód) akkor böngészővel eléred a 192.168.1.1-es címen, ilyesmit kell látnod:
Itt pedig az utolsó opció, utána restart és kész -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én mindig a VMWARE-PROMETHEUS-64-UBUNTU-EN-RU.7zip verziót szedtem le, a többit nem is próbáltam
-
trance89
őstag
Évek óta csak azt a vmware image-et használom, pár havonta 1-1 fw forgatására bőven megfelel és nincs szükség külön bohóckodásra a rendszerekkel
Annak aki már kicsit jobban belenyúl a tartalmukba érthetően az nem elég. Amúgy a gyári vmware image Ubuntu 16.04 LTS-en alapszik, erre is van optimalizálva az egész prometheus script, egyszer kipróbáltam felfrissítetem 18-asra máris jöttek sorban a hibák forgatás közben/után, rögtön mentem vissza az alapra
Szóval miért pont a debian, arch stb? -
trance89
őstag
válasz
attilav2
üzenetére
Ha nincs szükség usb-re akkor nagyon jó opció a Xiaomi Mi Router 4A (gbit verzió) is, kicsit körülményesebb feldobni rá a padavan-t de a 128mega ramot és az usb-t leszámítva hardverileg megegyezik az R3G-vel
Ha szükség van NAS funkciókra akkor ezt ajánlanám: [Newifi D2]
Padavan által hivatalosan támogatott és egyáltalán nem drága, 512 ram ami szinte bármire elég -
trance89
őstag
válasz
kanokanor
üzenetére
16MB RAM van ebben az eszközben, ma már a 32 -esek is nem ajánlott kategória
Szerezz egy olcsó routert az itteni listáról és ezekre biztosan forgatható működő fw, aprón annyi van belőlük mint a szemét
Pl a xiaomik nagyon jó vétel szinte mindegyik, mi-3 vagy mi-3c esetleg, asszonyéknál egy 5 éves tenyérnyi mi-nano van használatban ap-ként (mt7628/16mb flash/64mb ram) és kiválóan teszi a dolgát padavan-al, nagyon durva jelerősséget produkál még 3 falon keresztül is, körberöhögi bármelyik tp-link-et.
Akkoriban 10eurót fizettem érte -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Délután újraforgatom a tegnapi fw-t mert volt benne egy kis hiba, telóról a mobil nézetes webcontrol-t akarta megnyitni ami nem létező helyre mutatott, elvileg most már jó lesz
Tegnap este jelentettem bitbucket-en Alexeynek és reggelre már jött is a mail h javítva
-
trance89
őstag
Közben összedobtam MI-R3G-re egy friss fw-t amiben már benne az új transmission 3.0 és a frissített web control, minden lényeges dolog belekerült + az összes skin
A összefoglalóban szereplő gdrive linken megtaláljátok -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Már ideje volt, a mobil nézet sztem nem sok embernek fog hiányozni, torrent hozzáadása fájlból amúgyis elég körülményes volt abban
Telóról aki használja a transmissiont az úgyis vmilyen remote appal oldja meg, vannak kiváló alternatívák, személy szerint ezt ajánlom: [link]
A mai 6,5"-os péklapát telókon viszont az alap webcontrol is simán használható
-
trance89
őstag
Jött egy elvileg eléggé lényeges újítás a mai commitokkal:
kernel & user: add shortcut-fe(SFE) support.
És hogy mi is ez: [link] -
trance89
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ne, ha a "Wireless AP-Client Role"-nál a "WAN (Wireless ISP)" van kiválasztva "LAN bridge" helyett akkor router módban kell lennie
[link] ebben a postban mind3 lehetséges mód elég érthetően le van írva, csak az utolsóhoz van szükség tyúkbélre
érdemes lenne még kipróbálnod a WDS repeater módot ha 2 két mediatek-es padavan eszközt kötsz össze -
trance89
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Próbáld ki ezt a megoldást, ezzel szerintem biztosan mennie kell: [link]
Nálad az AP Client + AP fog kelleni és másik alhálón legyen, egyetlen hátránya hogy így külön natolt hálózat lesz az ap, a fő router irányába elérsz mindent a hálón de fordítva nem, ha kizárólag netmegosztás a cél arra tökéletes ez is -
trance89
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
A router és ap vezetéken csatlakoznak?
-
trance89
őstag
Elvileg működik azonos és különböző csatornákkal is, itt írnak róla pl(utolsó bekezdés a lényeg): [link]
Én az elejétől fogva így használom és semmi gond nincs a hálózattal, sőt erre is csak véletlenül jöttem rá amikor próbáltam ugyanazt megcsinálni a 2 MI-R3G-vel mint azelőtt 2 ugyanolyan openwrt-s Tp-Link routerrel, ott is nagyon hasonlóan működött a dolog: a fő routert ap+wds módba kellett rakni, az ap-n pedig másik csatornát beállítani, ezt nevezték "wds ethernet" módnak a szakik -
trance89
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Cca 3 éve minden probléma nélkül. A fő routeren és az ap-n ugyanaz az ssid van beállítva különböző csatornákkal (2.4+5g-n is) és szakadás nélkül vált a routerek között átcsatlakozáskor, kiválóan működik ez a megoldás padavan-al
Hoffer
Elképzelhető, hogy Archer C5 v4 wifi sebessége javul padavannal a gyári FW-hez képest?
1 dolog 100%-ra biztos, hogy a gyárinál nem lesz rosszabb sőt csak javulhat mivel a padavan sokszor frissebb wifi drivert használ mint a legtöbb mediatek procis router, én még olyan esetről nem hallottam az évek során amikoris valaki panaszkodott volna hogy szarabb lett a router/wifi teljesítménye padavan felrakása után, épp ellenkezőleg -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen az access point mód volt a gond, végül kis fejtörés után megoldottam másképpen:
Az R3G-t visszaraktam router módba és így a 2.4g wifi bridge fülön megjelent ez az opció
Így nagyon egyszerűen megoldódott a probléma, az R3G így külön routerként üzemel, 2.4g wifin kapja a netet(wan fülön csak dhcp-re kellett állítani), 5g-s wifin pedig minden elérhető
Egyetlen hátránya hogy a NANO felől nem elérhető mivel ez már 2 natolt hálózat de ez nem lényeges
Köszi az útbaigazítást
-
trance89
őstag
Hozzáértők segítségét kérném az alábbi samba megosztásos problémával kapcsolatban
Adott a következő felállás: MI-NANO padavan fw-el fő routerként osztja a netet 2.4g-s wifin, erre csatlakozik egy MI-R3G szintén padavan-al AP-Client (AP disabled) bridge módban 2.4-es sávon, ez a MI-R3G kizárólag nas célra van használva a tv mögött, transmission tölt az SSD-re, erről pedig ethernet kapcsolaton keresztül akadásmentesen játszik le a tv melletti lejátszó
Namost a probléma az lenne hogy a transmission-t gond nélkül elérem wifin keresztül, a MI-R3G webes felületét is de a rácsatlakoztatott SSD-t samban már nem, holott az etherneten keresztül rajta lógó nvidia shield kodi-val simán látja, mind samba mind nfs-en
A 2 router azonos subneten van (NANO 2.10, R3G 2.11), utóbbin dhcp szerver kikapcsolva mivel ap módban van, ha közvetlenül az R3G 5g-s wifijére is csatlakozok akkor sem látom az SSD-t
Sajnos mindenképp szükség van erre a felállásra mivel nincs lehetőségem kábelt fektetni a 2 router közé, eddig a NANO helyén volt az R3G de mivel wifi-n keresztül képtelenség normálisan filmezni/sorozatozni így erre a megoldásra jutottam, minden kiválóan működik egyedül az 5g wifi-n keresztüli fájlelérés lehetősége hiányzik, néha jóljönne ha laptopról kábel nélkül tudnék rá másolni
Valami ötlet? -
trance89
őstag
Valaki le tudná írni milyen parancsokkal tudnám formatálni ext4-re a routerre (MI-R3G) csatlakoztatott SSD-t? Köszönet
szerk.: már nem aktuális, a keresővel meglett attilav2 bejegyzése
-
trance89
őstag
válasz
spiderjoe111
üzenetére
Az oroszoknál mindig akad: [link]
Google fordító segít -
trance89
őstag
válasz
attilav2
üzenetére
Igaz nem padavan de van még ez a lehetőség is: AsusWRT Xiaomi
Elvileg ugyanolyan jó alatta a wifi mint padavan alatt és a hw nat is megvan, gyári mediatek drivereket használ. Majd ha épp unatkozni fogok teszek vele egy próbát
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest