Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
nextra
újonc
Köszi.
No most egyelőre nem fordítottam, hanem kipróbáltam a tiédet.
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-54684f0_with_MC
Kihúztam a wan kábelt, átállítottam manual IP-re a gépemet 192.168.1.42-re.
Újracsatlakoztam. A router és a gép látta egymást. Benyomtam a resetet 5 mp, majd kikapcsoltam a routert. Bent hagyva a fogpiszkálót a reset-ben bekapcsoltam a routert.
Lassan villogott az első led. Összekapcsolódott a router és a gép.
tftp 192.168.1.1
tftp> trace
Packet tracing on.
tftp> binary
tftp> put RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-54684f0.trx
sent WRQ <file=RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-54684f0.trx, mode=octet>ezt kiírta 5-ször, majd time out-tal kilépett.
tftp> status
Connected to 192.168.1.1.
Mode: octet Verbose: off Tracing: on Literal: off
Rexmt-interval: 5 seconds, Max-timeout: 25 seconds
tftp> quitSikertelen.
Vaze. Csak a választ nyomtam meg. Rossz a címzett. Nem ismerem ezt a motort.
-
attilav2
őstag
Kínait nem ajánlom, nehogy valami hátsó ajtó rejtett "ajándék" legyen benne, mikor én teszteltem kb 1-1.5 éve akkor elég furcsa dolgok voltak a logban, ha olyan routered van amire csak a kínai padavan elérhető akkor talán érthető a használata, de ezesetben én inkább Owrt-t javasolnék a biztonság miatt, a legtöbb mtk-s xiaomira elérhető, olyanokra is amire padavanból csak kínai van, illetve a Dlink Dir878-ra is van Owrt.
-
attilav2
őstag
Akkor ezekszerint ki vannak vezetve a TOR és egyéb proxy-k a webfelületre, de minimálisan konfigolhatóak ott, optimális beállításokhoz lehet a konfigfájlokat túrni, ami a beépített vi-jal nem épp kellemes
Entware nano mc ajánlott.
A nálam fenn levő régebbi verzióban is ki vannak vezetve a webui-ra a proxy-k:
-
-
Van a TOR-hoz webes beállítási lehetőség az admin felületen, mint pl. Tomato-ban?
-
Sehol se vagy, én tegnap meg ma legalább 10x frissítettem 4 routeren, két Mi-R3G, egy RT-AC57U, és egy TP-LINK.
Sajnos RT-AC1200-am nincs, így azt nem tudtam tesztelni. Mondjuk a TP-LINK-et is eladtam, csak kedden viszik el, szóval szerintem most már arra sem fogok rendszeresen frissíteni. -
-
attilav2
őstag
Nekünk van 2 android tv eszközünk (Mi Box S) amik tudják az 5ghz-t, de mivel android tv, a wifi teszter alkalmazások meg telóra készülnek ezért android tv alatt nem jelennek meg a play-en, így nem tudom ellenőrizni a telítettséget. Találomra a 100-as csatornára állítottam a routert, jópáran javasolják a 100-as csatit ezen a fórumon 5ghz-re, eddig bevált. Sajnos az LG webos tv-m 5ghz része nem ismeri a 100-as csatornát, de nem érdekel, a Mi Box S sokkal jobb
3 teló és egy tablet van még, egyik sem AC képes. -
attilav2
őstag
Wifi ledek nem mennek, ezt megszoktuk mar, viszont az usb tulajdonsagok az aktiv.
Ezt megerősíthetem, nekem nem a legrissebb buildem van, még akkor forgattam mikor Intruder2k5 írta hogy variáltak valamit az 1200GU ledjeivel, hátha megjavulnak a wifi ledek alapon, ez nem jött be, viszont most megnéztem az usb tulajdonságokat és tényleg működik:
Ez már haladás! Remélem a wifi ledek is javításra kerülnek hamarosan! Most a pppd-t reszelgették a legutóbbi commitokat elnézve. -
attilav2
őstag
Ha meg is van, nem tudom hol, akkora széjjelség van az ssd-imen

Használj NFS-t, szinte szögegyszerű a konfigja, kevesebb gondod lesz vele mint a DLNA-val, bár igaz hogy a TV-k beépített lejátszói általában csak a DLNA-t ismerik, ennek megkerülésére ajánlok egy MiBox S-t. -
-
-
-
-
attilav2
őstag
Eléggé stabil, újraindulás, fagyás nem volt eddig, de csak 700mbit-et tud stabilan bekapcsolt hw offloaddal -igaz néha néha felmegy 800mbitre- Míg gyárival és padavannal megvan stabilan a 900mbit.
Azért váltottam mert padavannal csinált időnként olyat hogy teljesen megfagyott a router, sem a 192.168.1.1-et sem az internetet nem lehetett elérni. Gondoltam kipróbálom az Owrt-t egy tartós tesztre mennyire stabil, eddig bejött
-
-
-
-
-
-
rErEaT
senior tag
Én most megvagyok ezzel az fwvel amit attilav2 csinált, nem tapasztalok semmi problémát egyelőre

annyi zavar benne, hogy SFTPről nem tudok tartalmat lejátszani VLCben, max erre akartam ezt az opciót beállítani
de majd később még szenvedek vele. Addig marad az OpenVPN smb kombó 
Bár a WireGuard elvileg kevesebb erőforrást igényel, ha tudnám hogyan kell beállítani kipróbálnám
-
rErEaT
senior tag
kíváncsi vagyok, hogy nálad produkálja-e

Milyen szolgáltatónál vagy egyébként?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexey verzióval nincs gondom most, amit attilav2 fordított belőle, nagy örömömre felesleges opciók ki vannak belőle szedve nem szúrják a szemem

És hibátlanul fut, SFTP is, SMB stb
Egyedüli problémám, hogy a miniDLNA valamiért duplikálja a mappákat, persze ugyanazzal a névvel, és meg kell keresni a TV-n, hogy éppen melyik mappa az eredeti és melyik a fake

Ezt több helyen láttam miniDLNA hibának, gondolom frissíteni kellene a fwben lévő verziót, amíg ez nem történik meg addig néha néha "rescan" gombbal kell orvosolni
-
-
attilav2
őstag
De a hanwckf fw-ben (a lopertpeter féle "mindenműködik" fw) probléma van a pppoe kapcsolattal, gyakran szakad, ezt trance89 és rErEaT is megerősítette. Így akinek ilyen netkapcsolata van(pl a Digi ilyen), nem ajánlott a használata. Hiába működik az usb tulajdonságok meg ledek ha szakad a net.
-
Hát, ehhez szerintem egy olyan tudású fejlesztő kellene aki már a kódban is a eredményt látja, mint anno a Matrix-ban voltak. Én ehhez egyrészt kevés vagyok, nekem napokba telne mire kibogoznám, hogy mi hova tartozik, másrészt meg motivációm sincs, mert nekem annyira nem kell.

-
-
rErEaT
senior tag
tényleg az az usb panel nekem sem jó a no skins menüben

érdekes most kiürítettem a transmissiont és normálisan megy minden...kellett neki egy vér frissítés szerintem, mert nekem ext4be van a meghajtóm aztán az meg mint említve is lett bugos volt

nem lehet bugot bejelenteni ? alexey repo ez nem?
-
-
trance89
őstag
az ntfs kezelesi hiba sejtem mi miatt van, az alap konfigban a paragon ntfs driver(ufsd) van engedelyezve az ntfs-3g fuse driver helyett, a legtobb device konfigban az utobbi van engedelyezve alapbol
mindenesetre erdekes hogy a prometheus scriptben egy ilyen osszetakmakolt feligmeddig mukodo konfig van alapbol az 1200GU-ra, pedig eleg sokan veszik ezt a tipust most hogy mar alig van a piacon normalis padavanosithato mt7621 router
holnap forditok egy ujat az ntfs-3g driverrel, ha mindenigaz azzal mar jo lesz -
LiteCross91
aktív tag
Lehet, hogy a tied újabb és azért működik. Bocsi, de nem találok fórumot, ahol ezt megtudnám beszélni valakivel. dHa bedugom usb-n akkor megjelenik a scan és minden egyéb hozzá, de így routeren keresztül csak ennyit mutat: [kép]
Epson scan settings így néz ki: [kép]
Tanácstalan vagyok, tűzfalat is kikapcsoltam. Ha bármi ötletetek van, akkor szívesen venném.
-
LiteCross91
aktív tag
Alapbol be van kapcsolva. En úgy hagytam. Az lpr van meg be kapcsolva, a raw meg ki. Leszedtem az epson honlapjarol az epson scant. Settingsben megadtam, hogy network legyen es az ip cimet, de semmi. A nyomtatonal lpr re allitottam a port settingsen belul. Megy is a nyomtatas, de pl a tintaszintet nem mutatja.
-
blakey
titán
Igen, az kiválóan működik, minden funkciója megfelelő kivéve a logót.
Illetve a gyári beállítások nem tökéletesek, azokat állítani kell, oda kell figyelni az ntp szerverre, stb, de 1x kell beállítani és mentést kell készíteni. Nekem is az tetszik a legjobban, igazság szerint valahogy aszerint kéne összehozni egy jó firmware-t AC57U-ra, bár nem tudom, hogy mik a különbségek a repók között. -
trance89
őstag
Az amit ma reggel forgattam abban van openvpn is, csak elfelejtettem emliteni
A Linaro felebol mar nincs sok ertelme forgatni (3.4.3.9-099), az Alexey fele 3.4.3.9L-101 ujabb wifi drivert tartalmaz amivel erezhetoen jobb a wifi mint a regiekkel es legalabb olyan stabil mint a Linaro fele, sot lenyeges dolgok frissultek benne -
-
rErEaT
senior tag
én ilyen formában arra gondoltam, hogy MiniDLNA szerver-t átköltöztetem a Telekomos ONT-ra USB-HUBbal, vajon az gyorsabban frissítené a fájlokat ha felmásolok valamit rá ? :-/
Mindig kell egy database rescan ha felmásolás után szeretném TV-n megnézni az adott anyagot sajnos -
-
-
-
-
-
Köszi!
Akkor csináld azt, hogy lépj be a routerre SSH-n, és töltsd le a webcontrol-t a /tmp alá.
cd /tmp
wget https://github.com/ronggang/transmission-web-control/archive/v1.6.0-beta2.tar.gzAztán a /media/Tindus mappa alatt hozz létre egy alkönyvtárat .transmission-webcontrol néven. A pont kéne az elejére, mert így rejtett lesz a mappa, és nem fogja megosztani automatikusan a samba.
mkdir -p /media/Tindus/.transmission-webcontrol
Ha kész, akkor indíts egy Midnight Commander-t, és a letöltött /tmp/v1.6.0-beta2.tar.gz file-ból a /src mappa tartalmát másold a /media/Tindus/.transmission-webcontrol alá. Elvileg simán belép a csomagolt file-ba és tudod a tartalmát tallózni, tehát igy valahogy...
Ha ez megvan, akkor ugyancsak Midnight Commanderrel menj az /etc/storage mappa alá, ott keresd elő a started_script.sh scriptet, és nyisd meg szerkesztésre F4-el...
...másold be az alábbi parancsot,
mount -o bind /media/Tindus/.transmission-webcontrol /usr/share/transmission/web
majd F2-vel mentsd el a változtatásokat, és ESC-el kiléphetsz. Ha minden igaz ezzel készen is vagy, és egy reboot után már az új felületnek kéne megjelennie.
-
-
-
-
-
-
woodworm
veterán
-
-
Nekem a saját előzőm volt rajta, tehát az utolsó Linaro build. Érdekes ez, én minden saját fw-met feltettem tesztelni amikor elkészült, tehát sorban rajta volt mind ami ott van a megosztásomban, de ilyen panasza sosem volt eddig.
-
-
-
Williams
aktív tag
Szia!
Ránéztem a Port Forwarding menüre.... aztán gyorsan kihúztam a lan kábelt... aztán a régi routerem menüjére, hogy át másolom a Port Forwarding beállításokat... aztán neki sem álltam, mert azt sem tudom mit hova írjak.
Az egyik képen a régi router beállításai vannak, a másik az új routeré. Leírnád, hogy a régiből az újba mit hová kell beírnom, mert halvány lila gőzöm sincs az egészről.
Köszönöm!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Egérpad topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mini-ITX
- ASUS blog: kisebb, de nem gyengébb – a mini PC-k forradalma
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Entware nano mc ajánlott.

3 teló és egy tablet van még, egyik sem AC képes.