- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Én és a számítógép
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
IvyBridge procival újraforgattam az fw-imet. Időként fagyott az 1200gu-n a padavan, az Amd X4 860K által generált kódra gyanakodtam. Egy szomorú aprobóból (egyik nagyanyám meghalt) hozzájutottam kis időre egy alap ivy bridge konfighoz, amivel megtörtént az újrapörgetés. Most kivárok fagy e a router, reménykedem hogy nem fog. A mahtab fw-imben nincs ntfs-3g, mert azzal nem fordult le, ufsd-t tettem beléjük de az állítólag a xiaomikon nem működik, de ott van még az exfat és az ext4(bár trükkösen kell megformázni hogy csatolja a padavan, erről írtam régebben a topikban). Transmission sincs a mahtab fw-kben mert azzal sem fordul. A biztonsági viszont hibákat viszont foltozzák és az összetevőket frissítik a mahtab-ban. Nem ígérem hogy követni tudom a mahtab változásait, szóval nem biztos hogy rendszeresen lesznek új fw-k, és azt sem tudom garantálni hogy a jövőben is intel procival lesznek forgatva
-
válasz
Gazsi2000 #3396 üzenetére
Torrent klienst csak az alexey verziókban találsz, ezek viszont wifi biztonsági szempontból nincsenek updatelve (pl frag attacks) mert tavaly május körül abbahagyták a fejlesztését. Vendég háló van, de csak 1db 2.4 és 1db 5ghz. A torrent kliens a padavanban a trasmission, ami jóval többet tud mint a download master. Az általam fordított alexey verzióban ki van kapcsolva a hdd-re loggolás transmissionnál, így nem fogja feleslegesen tekerni, syslog persze van. Intruder2k5-nek vannak mindinght commanderrel(nc hez hasonló fájlkezelő) vagy rutorrenttel ellátott padavan buildjei.
Van a mahtab verzió ez biztonsági szempontból frissebb, wifi javítások benne vannak, de torrent kliens nincs, ezt neked kell megoldanod entware-val (rutorrent ajánlott).
Még kezdő lehetsz padavanban ha jól látom, akkor neked egyelőre jobb a transmissionos alexey buildem: Link
Jelenleg nálam van a legfrissebb mahtab build a 27af06e440 számú (ebben nincs torrent). -
Gazsi2000
újonc
Van egy asus Rt-ac1200gu routerem.Padavant tennék rá(Ha érdemes).Az lenne a kérdésem , hogy a padavan tudja e a vendég módot mint az asus firmware(3 2.4ghz és 3 5 ghz)mert ezekre szükségem van(nehezebben törik fel a routert mert csak vendéghálókat használok)+a downloadmaster-re mivel a routerrel osztok vissza(tele van pakolva a vinyó)letöltésre nem jó mert rendszeresen kifagy.De lehet majd veszek egy ac68u-t amire jó a merlin, ha lejebb menne az ára.Ez a padavan mennyire biztonságos?Nincs bent hátsó ajtó?Köszi.
-
pulpi
csendes tag
Sziasztok. Egyik ismerősöm routert akar venni és ő is ki szeretné használi a padavan adta lehetőségeket. Szóval ha most kellene router választani akkor mit lehete amire van FW is. Amit kellene tudni a routernek Wifi6, illetve nem baj a Mi-MO-s. Köszi
-
-
válasz
Intruder2k5 #3389 üzenetére
-
válasz
Intruder2k5 #3389 üzenetére
-
-
Forgattam egy alexey buildet(a tárhelyemen elérhető) QoS-IMQ-IFB-vel, aki akar próbálkozhat a QoS izzításával az orosz wiki alapján. A hanwckf fordítással problémába ütköztem ubi 18.04 alól hiányolja a zlib-et, pedig a megfelelő csomagok telepítve vannak, kíváncsi lettem volna van e benne QoS gui.
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #3385 üzenetére
Esetleg a kínai repot lehetne megnézni, ők nagyjából Alexey-jel egyidőben álltak le.
-
petir
senior tag
válasz
attilav2 #3380 üzenetére
Egyszer egy RT-N16-on 5 éve próbáltam OpenWRT-t de nagyon sok segítséget kellett kérjek itt mert az én Linux tudásom jócskán túlhaladta...
Akkoriban net kellett egy lakásba és UPC Free wifi-re csatlakoztam csak OpenWRT alatt lehetett megoldani az autentikáció miatt.
Hozzáteszem működött ! De nem volt egyszerűMegvárom még a QoS-es másik builded hátha abban benne lesz.
Illetve ha dobálja a PPPoE-t azzal nem szopatnám magam
-
Openwrt nél instabil az 5ghz wifi a rosszul implementált dfs miatt,(abban az esetben ha dfs csatornákat használsz). Nem megy a 900mbps, jó ha 5-600mbit átmegy. Digi pppoe gyakran bont és sokszor vissza sem kapcsolódik, erre van egy beállítás ami megoldja, fejből nem tudom pontosan, az lcp echo val kell variálni. QoS van, és ha jól rémlik luci modul (gui) van hozzá.
-
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3378 üzenetére
Akkor rosszul tudtam... bocsi.
Viszont el se merem képzelni , hogy mit tudhat OpenWRT-velLehet megér egy próbát?
Jól emlékszem, hogy nincs GUI? Vagyis az Lucy rémlik de korlátozott... -
-
petir
senior tag
Visszatéve a Attila féle padavan.
Én nem tudom mi van a gyáriba vagy mi nincs de konkrétan asszony szólt, hogy mi van nettel, hogy ilyen lassú???
Speedtest telefonon 5 MB/s le // 2 MB/s fel. Gyári fw
Speedtest telefonon 448 MB/s le // 294 MB/s fel. PadavanVolt reset, friss beállítás nem visszatöltött.
Szóval nem értem ez mi volt...na mindegy nem agyalok marad a padavanAzt amúgy értem, hogy 1000-es nethez már kevés egy ilyen router...de ugyanakkor meg 3rd party fw-vel miért megy ??
Atneztem Asus topicba az biztos 100000-ert én nem veszek routert mert akkor marad ez! Így tökéletes! -
petir
senior tag
válasz
attilav2 #3370 üzenetére
Van egy Xpenology NAS-om amin fut pár szolgáltatás amiből kettőt priorizálni kellene.
- Plex média szerver
- DS alias TransmissonAzt szeretném elérni ha távolról néznek filmet Plexen tehát WAN felé streamel kifelé akkor a DS sebességet vegye vissza és full sávszélesség a Plex-é legyen.
-
válasz
attilav2 #3371 üzenetére
OK, mondjuk én hozzászólásokban kerestem, de ott sem találtam.
-
válasz
Intruder2k5 #3369 üzenetére
Forgattam régebben lehet, de a régi fw-ket én is töröltem a tárhelyemről.
-
-
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3366 üzenetére
Kár
Azért köszi !
Akik Attila buildjet használják esetleg tudjátok ő beforgatta ezt az fwbe?
-
-
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3361 üzenetére
Nem tudom mi...de iszonyat lassú.
Ugye mikor megvettem egyből padavan ment fel szóval nem is tudom milyen volt gyárilag.Természetesen volt reset, router frissen konfigolva.
Ha belekerülne mennyire lenne bonyolult beallitani ?
Igazából mint írtam a NAS-t kéne beallitani...
Ha Plex streamel WAN-nak kifelé a Transmission a feltoltest korlátozza 1 kb/sec-re. Ez az egy szabály kéne. -
klrt
tag
válasz
Intruder2k5 #3363 üzenetére
Köszönöm!
-
-
klrt
tag
Szia Intruder2k5!
Amit linkeltél petirnek abban működik az IPDNS? -
Azért azt nem gondolom, hogy a gyári firmware ezt indokolná. Reset volt az fw csere után? Szabad csatornákat ellenőrizted? Esetleg ugyanazok a WiFi beállítások mint Padavan alatt?
Ez a legfrissebb ajánlott fw-m 1200GU-ra. [link]
QoS GUI tudtommal nincs, nem az a baj, hogy nem fér bele, hanem, hogy nem készítették el.
-
petir
senior tag
Visszatettem a gyárit... katasztrófa van . Eddig speedtest telon 500 Mega körül mért most meg 5 mega.... wtf?? Mitől lehet???
Intruder2k5 neked 1200GU-ra melyik a legutolsó ajánlott verziód?
Azt hiszem vissza kell tegyem...
---
A QoS ( GUI-s ) sehogy nem fér bele a firmwarebe? Nem tudna valaki forgatni egy olyan verziót amiben van?
-
kikinda2
tag
válasz
Intruder2k5 #3358 üzenetére
DirkP-vel nagy általánosságban semmi. Csak tájékozódtam a másik oldal build-jei felől, mert azok frissebbek és rendszeresek. Csak, mint írtad nem friss a repo amiből fordulnak.
-
-
kikinda2
tag
válasz
Intruder2k5 #3356 üzenetére
Sima RT-n56U
Innen szoktam binárist tölteni hozzá. -
-
kikinda2
tag
válasz
Intruder2k5 #3354 üzenetére
Igen. Ettől tartok én is "sűrűn a friss fw, ha lényegébe több éve változatlan." De, hogy mi értelme van szinte változatlanul ugyan azt újraforgatni?
-
-
kikinda2
tag
válasz
Intruder2k5 #3352 üzenetére
Azért kérdezem, mert aktívnak tűnik az oldal. Hozzáértés hiánya miatt nem tudom megállapítani, hogy mennyire tartják a forrást frissen. Az RT-N56U routereim miatt muszáj máshol is firmware-t keresnem. Mi3G-re találok nálatok
-
válasz
kikinda2 #3351 üzenetére
Valamikor réges-régen, amikor még nem fordítottam magamnak, próbáltam. Akkor hirtelen itt is csak olyat tudtak adni, amibe nem voltak skinek fordítva, nekem pedig az is kellett, így sok helyről próbáltam fw-ket, kerestem a megfelelő összeállítást. Egy ideig az összefoglalóban is bent volt a linkje, aztán ezek a külső források kikerültek onnan.
-
kikinda2
tag
Az itteni firmwareket próbálta már valamelyikőtök?
-
Jaaa, nem konkrétan a scriptre gondoltam, csak úgy általában, hogy egy korábbi mentéssel esetlegesen a hiba okát is vissza lehet tölteni, ha az épp egy hibás konfig, vagy rossz beállítás volt. Vagyis ilyen formán értelmetlen a reset, ha utána mentést töltesz vissza. Persze itt is lehetnek kivételek, ha az a mentés mondjuk korábbi, egy még biztosan jól működő időből való, csak az sem jó ha nagyon régi, mert akkor meg strukturális eltérések lehetnek a konfigokban is, stb. Szóval lehet vele próbálkozni, de ami biztosan jó, az a reset, és a manuális újra beállítás. De persze ha nálad minden rendben, akkor OK.
A scriptekkel sok dolgot meg lehet valósítani, amire az admin felületen nincs grafikus beállítási lehetőség. Nem biztos, hogy valaha is szükséged lesz rá, de ha mégis, akkor jó ha adott a lehetőség.
-
pulpi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3348 üzenetére
Néztem. Nincs ilyen gond, de ha lesz akkor most már tudom mit kell csinálni thx. Amúgy ezek a scripet miért hasznosak? De még soha nem kellett használnom.
-
pulpi
csendes tag
Még egy kérdés. Home assistantot használok és a routeren is van samba meg a HA-ban is. ezt a hibaüzenetet kapom folyton. Nagyjából 5percenként fut le. Mit tudok ezzel csinálni?
0:30:27 nmbd[582]: [2022/01/08 00:30:27, 0] nmbd/nmbd_namequery.c:query_name_response(109)
Jan 8 00:30:27 nmbd[582]: query_name_response: Multiple (2) responses received for a query on subnet 192.168.1.1 for name WORKGROUP<1d>.
Jan 8 00:30:27 nmbd[582]: This response was from IP 192.168.1.96, reporting an IP address of 192.168.1.96.
Köszi -
pulpi
csendes tag
Látom sokan használnak Mi-R3G-t. Ezen most melyik a legújabb FW? Illetve ha van újabb akkor OTA frissítés lehet rajta csinálni?
FM-m: 3.4.3.9-099_dff9a34köszi
-
Ráakasztottam egy SSD-t a teszt routeremre, és mértem sebességet FTP-n, ext3 filerendszerrel. A tesztelésre használt file egy nagyjából 5GB-os, erős tömörítéssel létrehozott Ghost lemezkép, szóval tovább nem nagyon tömöríthető. Egy kicsit meglepődtem az eredményen, ennyire azért nem számítottam, főleg olvasás ügyben.
-
petir
senior tag
Sziasztok,
A padavanba , hol találom a QoS menüt?
Mert már vegigmentem 20x-or de vagy nagyon el van dugva vagy én vagyok vak -
Azharel
aktív tag
Tegnap kellet csináljak egy guest wifit 30 perce, közben a pihole logban azt látom hogy a router a 4pda.ru és a prometheus oldalával kért dns feloldást. Na ezt mire? Nem akarom túl gondolni csak furcsa.
-
pulpi
csendes tag
Sziasztok
Pár éve használom már a padavant viszont most kiraktam a routert, hogy kívülről is el lehessen érni.
invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/0'
Ez folyamatosan jön. kb 3percenként. kerestem a fórumon, de nem találtam rá megoldást. Esetleg valakinek valami ötlet?
-
mike6
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3333 üzenetére
Köszi, Működött a prometheus-os build!
-
-
mike6
csendes tag
Sziasztok!
Egy Mi-nano routerre szeretnék egy új alexey-es firmware-t buildelni. (Olvastam, hogy egy ideje az a repo már nem frissül)
Ennek mi most a menete? A régi prometheus-os módszer működik még? Egy lubuntu 18as gépről buildelnék. Köszi ! -
-
válasz
Intruder2k5 #3328 üzenetére
Köszönöm , egyetértek. Csak kesergek egy kicsit.
-
Nem tudok semmi újat, de egyébként mire nem felel meg jelen állapotban a Padavan? OK, nem az egy hónapos csomagokból van összeállítva, de szerintem routerek esetén nem kirívó eset, hogy akár egy-két éves firmware fut rajtuk, a többség sokkal tovább használ egy eszközt, mint a gyártói támogatások szoktak tartani, és szerintem legalábbis teljesen jól használható még most is. Én egyelőre nem aggódom, és még bízom is benne, hogy előbb-utóbb lesz valaki aki előáll egy normális folytatással. De ha tévedtem, nekem akkor is még jó lesz ez így egy darabig.
-
Nos, mi a helyzet?
Úgy tűnik, hogy én mindig akkor kapok bele valamibe , amikor már épp leáldozóban van neki? -
Amikor az RT-N18U -ra felraktam a legújabb Gzenux FW-t, Repeaterként kipróbáltam. UTP-vel össze volt kötve a notimmal és ragyogóan kommunikált a fő routerrel az éteren keresztül. Többet ért mint egy usb-s wifi kártya. Csak az volt a baj, hogy ő maga eltűnt a hálózatból , még a fő router kliensei között sem taláéltam, de nagyon meglepett amikor wifin az eredeti IP címén másik alhálózaton megtaláltam. Ez teljesen meglepett.Gyorsan megszüntettem a repeater üzemmódot. Ti tudtátok, hogy ez így lehetséges?
-
-
tjsz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3322 üzenetére
Szia!
A Tomato topic-ból jöttem át kíváncsiskodni. A kérdésem: a padavan alapértelmezetten minden fizikai portot vlan1-hez rendel hozzá? Meg lehet azt csinálni, hogy 1 porthoz vlan1 és vlan2 is hozzá legyen rendelve? (tagged) (nem értek a commandline szintű beállításhoz, ezért kérdezem)
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3322 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen.
-
válasz
z123456789 #3321 üzenetére
Szia!
Maga a VLAN-ozás támogatott, de sajnos grafikus felület az nincs hozzá.
/opt/home/admin # vconfig
BusyBox v1.31.1 (2021-09-29 22:27:15 CEST) multi-call binary.
Usage: vconfig COMMAND [OPTIONS]
Create and remove virtual ethernet devices
add IFACE VLAN_ID
rem VLAN_NAME
set_flag IFACE 0|1 VLAN_QOS
set_egress_map VLAN_NAME SKB_PRIO VLAN_QOS
set_ingress_map VLAN_NAME SKB_PRIO VLAN_QOS
set_name_type NAME_TYPE -
z123456789
addikt
Sziasztok!
RT-AC1200GU-n levő Padavan tud VLAN-os tag-elést?
Tomatoban Advanced - VLAN alatt van ilyen. -
-
Jó hírem van, kis rugdosás után lefordult a legújabb mahtab commit állapot, üröm az örömben hogy ntfs-3g vel úgy néz ki nem fordul, helyette ufsd-t tettem be. Pár összetevőben, iptables libtirpc nfs-utils, hiányzott a configure script, rágoogleztam a dologra és be kell lépni ezen összetevők mappáiba majd kiadni az autoreconf --install --force parancsot, ez létrehozza a hiányzó fájlokat, ezután lement a forgatás.
MiR3G-re is forgatok a legújabb változatból. -
válasz
Papamaco #3312 üzenetére
A mahtab fw(megtalálod az összefoglalóban nálam és intruder2k5-nél) alapértelmezetten 192.168.0.1-en van, frissíts arra ha gondolod, előtte és utána csinálj resetet. Sok javítást és biztonsági frissítést tartalmaz. Vagy ha ódzkodsz az újdonságoktól akkor frissíthetsz a leguccsó alexey fw-re, intruder repójában megtalálod.
-
-
Papamaco
tag
Viszont ez a miniupnpd hiba továbra is fent áll, sajnos nem tudom, hogy mit jelent és mennyire fontos ez a hiba, vagy hagyjam, nem kell vele foglalkozni?
-
Papamaco
tag
válasz
Intruder2k5 #3311 üzenetére
A LAN ip állítódott át, 0-ról 1-re, de le állt, illetve nem tudott vissza kapcsolodni a PPPoE kapcsolat is.
Jelenleg 3.4.3.9L-101_6246e84 verzió van fent. -
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3308 üzenetére
Szuper, köszi. Kész is.
Egyébként, elnézést mindenkitől, de azt hiszem a router és modem közti kábelem adta meg magát. Van teszterem, és nem mutatta ki, hogy bármi gond lenne a kábellel, így nem is próbáltam másikat. De tegnap kicseréltem egy olyanra, amit valamilyen eszközhöz kaptam, és nem volt még használva. Jelenleg úgy tűnik, hogy nincs szakadás a kapcsolatban. Remélem tényleg ez volt csak a baj. -
válasz
z123456789 #3307 üzenetére
Nem olyan régen (1-2 hónapja) takarítottam kicsit a tárhelyemen, így valószínűleg az első link már halott, mert nincs fent a konkrét fw amire mutatott. És igen, a második link helyes, jelenleg az az általam ajánlott legfrissebb firmware, illetve az összefoglalóban találsz más fórumtársaktól is néhányat.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3304 üzenetére
Nos, hát a megoldás lehet, hogy egyszerűbb, mint gondolnánk. Most megpróbálnám újra feltenni a Padavant, de látom, hogy vannak frissebb verziók, mint mikor én először próbálkoztam vele. Szóval az RT-AC1200GU-ra melyiket kell feltegyem?
Korábban ezt a linket kaptam tőled. Visszaolvasva nem találom, hogy akkor melyiket választottam, de az is lehet, hogy nem is volt több változat?
Szóval most, ha felteszem ezt, akkor jók vagyunk, ugye? -
Papamaco
tag
Sziasztok.
Ma reggelre a routerem ( RM-AC2100, Padavan firmware ) teljesen megbolondult, nem volt net, az ip cím tartomány is elállítódott. Mivel nem tudtam hirtelen rendbe rakni, kénytelen voltam resetelni, újra beállítani. Most , hogy haza értem, működik, de ez fogad a log fájlban:
Nov 30 11:21:50 miniupnpd[627]: /rootDesc.xmll not found, responding ERROR 404
Nov 30 12:21:50 miniupnpd[627]: /rootDesc.xmll not found, responding ERROR 404
Nov 30 13:21:51 miniupnpd[627]: /rootDesc.xmll not found, responding ERROR 404
Nov 30 14:21:51 miniupnpd[627]: /rootDesc.xmll not found, responding ERROR 404
Nov 30 15:21:52 miniupnpd[627]: /rootDesc.xmll not found, responding ERROR 404
Nov 30 16:21:53 miniupnpd[627]: /rootDesc.xmll not found, responding ERROR 404
Nov 30 17:21:53 miniupnpd[627]: /rootDesc.xmll not found, responding ERROR 404
Sajnos az angol tudásom elég gyenge, mire utal ez a hiba? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3304 üzenetére
Értem, köszönöm.
-
válasz
z123456789 #3303 üzenetére
attilav2 használta egy ideig OpenWrt-vel, de tudtommal nem voltak jó tapasztalatai vele.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3302 üzenetére
Köszönöm a segítséget, feltoltam rá a gyárit. Használom pár napig és meglátom van-e akadás.
Van egyébként más ajánlott modosított FW erre a típusra? -
válasz
z123456789 #3299 üzenetére
Üdv!
Padavan konfig mentése az Administration - Settings oldalon lehetséges, a Save Setting to a File opciónál, illetve ha aktív a router internal storage, akkor lentebb a Storage Backup opciót is használni kell, de tudtommal RT-AC1200GU-nál ez nem játszik, mert csak 16MB a flash. A gyári fw-t feltenni failsafe módban tudod az ASUS Restore Tool-al, majd utána reset, és manuális beállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Classic / Xbox 360
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LEGO klub
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest