- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5 #498 üzenetére
emiatt is lehetett az, hogy egyébként nem is az volt a baj esetleg hogy nincs Generate opcióm...
távolról néztem rá mindig aztán láttam, hogy nincs na mondom akkor a logot meg se érdemes nézni...Aztán Teamviewerrel rájöttem, hogy távolról nem adja ki azt az opciót, igen van sok amit nem, de nem is baj.
De ez az opció összezavart
Ellenben sikerült meghegeszteni mindent amit akartam remélem nem fog összeesni már
2-2,5 mb/s sebességgel tudok le fel másolni az SMBről VPN-en keresztül.Szerintem nem rossz, főleg, hogy leginkább max onnan csak megnyitva lesz bármi is ahhoz meg nem kell nagyobb sebességet tudnia
-
Tegnap beizzítottam a pxe boot szervert is néhány kisebb rendszerrel, egy ram teszt, egy parted magic (azt hiszem, valami partícionáló , linux disztró), egy hiren"s boot cd, egy damn small linux, meg ilyenek vannak benne. Mondjuk leginkább érdekesség, használni nagyon ritkán szoktam.
Ja meg fordítottam egy újabb midnight commander-es fw-t is, de ebből kivettem pár dolgot, és így belefért egy újabb commander egészben, nem kellett kigyomlálni belőle semmit, szóval mondhatjuk igényesebben van összerakva. Viszont én maradtam egyelőre a bevált és stabil linaro forrásnál. Ha valakit érdekel itt megtalálja, részletek a csomagolt file-ban, ide már nem "szemetelek" vele.
-
Távoli elérésnél a padavan több dolgot is korlátoz, pl. nem lehet fw-t sem frissíteni, nem lehet a beállításokat törölni és mentésből visszatölteni se, de nem lehet a scripteket se szerkeszteni a Customization - Scripts menü alatt. Ez utóbbira én is midnight commandert használok, azzal direktben tudom a filernedszerben szerkeszteni a scripteket, a többire meg ha nagyon kell akkor ssh tunnelben megoldható távolról is a helyi, lan oldali ip-vel való elérés.
-
aerol
tag
-
rErEaT
senior tag
Nov 16 23:25:34 RT-AC1200GU: starting OpenVPN server...
Nov 16 23:25:34 openvpn-srv[1761]: NOTE: the current --script-security setting may allow this configuration to call user-defined scripts
Nov 16 23:27:06 openvpn-srv[1761]: Linux ip addr del failed: external program exited with error status: 1folyamatosan ezt írja :-/
távolról is meg kellene, hogy jelenjen vajon az export client.ovpn?
vajon ha nem padavant hanem OpenWRT-n próbálkoznánk... van azon OpenVPN?
-
aerol
tag
szintént zenész, a héten távoli eléréssel próbáltam webes felületen kulcsokat generálni, nem ment, failed-et írt, ssh-n létrehoztam a kulcsokat, de client.ovpn export sehogy sem jött össze... aztán tegnap este localhost-ból lefutott a generálás és megjelent a client export is, de csatlakozni nem tudtam... ma meg kb. 10perc szüttyögés után írja ki, h failed...
természetesen a bénázás és az amatőrséget nem zárom ki -
rErEaT
senior tag
/etc/openvpn/server # ls
/etc/openvpn/server #ez hogyan lehet, hogy üres?
tegnap még megvolt minden, de webuiban meg azt jelzi, hogy vannak fájlok vagyis a kulcsokat beolvassa....
de eltűnt a client mappa is basszus -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #486 üzenetére
Pár napja rErEaT linkelte már párban a másikkal, régebben is említette már. Úgy látom két napja indult be igazán. Örülök neki, azt viszont sajnálnám, ha elaprózódna a munka és a végén válogatni kellene, hogy melyikben milyen hiba van javítva, ebben ez a friss, abban az a friss.
(#487)
Igen, oda kell figyelni, mert visszaírja az eredeti útvonalat. Bár szerintem addig nincs gond, amíg nem frissíti le a forrást. -
-
Már annyi repo volt ide-oda linkelve, nem tudom ezt láttuk-e...?
Ahogy láttom itt is vannak commitok.
-
attilav2
őstag
válasz
the.odzsy #480 üzenetére
Akkor rakjátok fel az én buildemet, a tárhelyemen elérhető a Padavan-AC57U-DM38 mappában! 12.7mb, próbaképp letöltöttem, lejön jól. Összes skin benne van + SMBv2, orosz nyelv kiszedve, aria2 kiszedve.
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5 #473 üzenetére
értem köszönöm akkor marad kikapcsolva mert valószínűleg nekem nem kell
-
attilav2
őstag
válasz
trance89 #474 üzenetére
Win10-ben van NFS kliens(bár alapból nincs telepítve), hálózati meghajtóként fel lehet csatolni a router NFS megosztását, már kipróbáltam egyszer, működött, csak kicsit lassú a felcsatolás folyamata, de utána működik. Linux alatt a megfelelő paraméterekkel egy pillanat alatt mountolni tudom, azonnal felcsatolódik. Én is médialejátszónak megosztásra használom az NFS szervert linux alatt, és néha a routeren levőt is, mert sokkal érthetőbb könnyebb a konfigurálása mint a samba-é.
-
trance89
őstag
Az itunes-t például én is kiszedtem de az NFSv3 szerver elég lényeges dolog
Amlogic procis médialejátszómnál coreelec-el ezt a megosztást használom a rádugott SSD-vel
Win alatt SMBv2-t használom de linux rendszerek között az NFS az igazi
nfs/samba klienst szintén kivettem, átlagember nem fogja használni soha -
Az Optware és az Entware összefoglaló nevek, egy csomagtároló rendszert takarnak, ami kifejezetten ilyen beágyazott rendszerekhez lett létrehozva mint a routerek, vagy a NAS-ok, de több féle-fajta is van belőlük. Hasonló a "nagy" asztali Linux disztrók szoftver tárolóihoz, innen is nagyon sok féle alkalmazást tudsz telepíteni az eszközre. Hogy mit és mennyit tudsz ezekből futtatni, annak leginkább csak az eszköz teljesítménye szab határt.
Pl. az egyik Entware tároló github oldala és maga a szoftver forrás.
-
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #451 üzenetére
ehhez szerintem csak egy Intruder2k5 féle magyar nyelvű Transmission WebControl és a Router magyar nyelvű fájlja és hibátlan
Legalábbis számomra működik minden amit szerettem volna
Semmi sem dobott hibát szerencsére(#469) trance89
értemköszi a magyarázatot
hát szerencsére nem én próbáltam ki, mert lehet fogtam volna a fejem ha nem működik a WiFi -
trance89
őstag
Csak ezt a részt kommenteltem ki:
### Force MT7621 CPU clock to 900MHz (override Uboot settings)
CONFIG_FIRMWARE_CPU_900MHZ=y
mir3g-n már fél éve így használtam, ezekszerint az asus nem bírja az oc-t
r3g-n akkor van igazán értelme ha az R27-es ellenállás el van távolítva a proci mellől, így 900/300/300 a CPU/OCP/SYS, hardveres módosítás nélkül csak 900/225/225 vagyis szinte semmi
Az R27 ellenállással 800Mhz-en DDR2 sebességen ketyeg a RAM, nélküle 1200MHz DDR3 tempóval
Ruszkik 1100 de még 1200MHz-ig is felhúzták a frekvenciát, ramot szintén de ezeknél az értékeknél már sokaknál anomáliákat okoz, a 900 még semmi, r3g esetén az senkinél sem okoz semmi problémát és nem is melegszik jobban
Az asus fw-t újraforgatom oc nélkül, addig le is vettem inkább -
-
trance89
őstag
Volt egy kis időm, leforgattam az új dm38 repóból a 2 ígért fw-t (MI-R3G és ASUS RT-AC57U/RT-1200GU): [link]
Link maradt ugyanaz mint a topic összefoglalóban, mindig ugyanebbe a mappába fogom pakolni a friss fw-eket
Lényeges infók a tartalmukkal kapcsolatban:
* Minimális OC, 880 helyett 900MHz
* SMBv2 támogatás hozzáadva
* Összes skin hozzáadva
* Aria2 eltávolítva2db R3G-n tesztelve, az áprilisi linaro build-ről frissítve minden probléma nélkül fut
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5 #464 üzenetére
és igazatok volt
reboot után már az a neve amit szerettem volna, köszi a segítséget és ne haragudjatok a sok kérdés miatt
-
-
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5 #460 üzenetére
Ezt a mappa nevet szerettem volna átírni távolról
de látom le kell húznom hozzá a routerről és csak úgy fog menni
szerk.:
mv: can't rename '/media/AiDisk_a1': Device or resource busy -
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5 #440 üzenetére
sajnos ezzel csak egy Labelt adtam neki, de azzal nem érem el az SMB megosztást :-/
de akkor átrakom Linuxos gépbe és ott átnevezem a mappát
-
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #456 üzenetére
igazad volt, miután bekapcsolom és elkezd villogni a led, még hagytam 5-10 másodpercig benyomva a reset gombot és így nem indul el magától
felraktam a tiédet most
valakinek volt még ilyen problémája, hogy újraindult a router flashelés közben, akkor tegye ezt:reset gombot nyomva tartva kikapcsolt router állapotban kb 5-10 másodpercig
ezután bekapcsolni és még mindig nem engeded fel a gombot hanem utána is vársz 5-10 másodpercet az a tuti -
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #456 üzenetére
recovery módba belép, addig jó, lassan villog, de pár perc után pedig elindul a router magától
és betudok lépni a router felületére igen, a visszaállítás elmenne 100ig, de ahogy néztem az csak egy számláló, semmi jelentése sincs mert ha lehúzom a gépről a routert akkor is megy a %
még nem a tiédet tettem fel
de lehet kipróbálom ma este, csak még másolok pár cuccot a HDD-re aztán addig nem nyaggatom a routert, utána kimentem a beállításaimat és kipróbálom a tiéd
-
attilav2
őstag
Router kikapcs, reset gomb benyom és nyomva tart, közben bekapcs és még egy pár mp-ig nyomva tartod reset gombot addig amikor látod hogy lassan villog a power led, akkor elengeded a resetet és recovery módban vagy.
Bet tudsz lépni a router felületére a recovery-s visszaállítás után? Elmegy 100%-ig? A firmware verziója az amit a fentebbi képen (#451) beküldtem? -
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #451 üzenetére
bármi olyan változás van benne ami javít egy átlag usernek is?
egyébként nekem nem akar most végig ebben a recovery módban maradni a router flashelésnél :/
azt írja ez a szoftver amit linkeltél, hogy feltöltötte a cuccot, utána elkezdi a visszaállítást és 20% körül már a router feláll
ez rendben van vagy nálam a hiba? -
attilav2
őstag
A DM38 féle build AC57U-hoz, feltöltve a tárhelyemre
a Padavan-AC57U-DM38 mappába.
Összes skin és SMBv2 beleforgatva, orosz nyelv és aria2 kiszedve. -
woodworm
veterán
-
attilav2
őstag
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #448 üzenetére
Csak a prometheus fejlesztői nem léptek még, ez így volt a nyáron is, amikor megszűnt a githubos repo. Ha megnézed Alexey (dm38) munkáját, szeptember óta folyamatosan dolgozik. Még új hardver is került a listára (Archer C5v4).
-
-
attilav2
őstag
Kicseréltem a forrásrepót a prometheusban dm38-é ra, megtaláltam azt a 4pda fórumot ahol ezt tárgyalják. A már bekonfigurált prometheus (amiben 2 fw-t is fordítottam) nem volt hajlandó frissíteni a forrásokat hiába írtam át a repót. Cselhez folyamodtam kicsomagoltam újra a virtuális gépet egy másik könyvtárban és első indításkor lelőttem a scriptet, átírtam a repót a start.sh-ban dm38-é ra és restart után már remélhetőleg az új forrást klónozta. Az előbb lebuildelődött a toolchain most a fw forog AC57U-ra remélhetőleg az új repóból. A start.sh 211.-ik sorát írtam át: https://gitlab.com/dm38/padavan-ng.git erre.
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5 #440 üzenetére
basszus de pofon egyszerű, hogy ezt nem tudtam kiguglizni...
igazából találtam ilyeneket, szó se róla, de nem akartam elrontani ha már újra vissza raktam rá a 300 gigányi adatotKöszönöm szépen!
-
-
rErEaT
senior tag
Elég hülye kérdés, de nem tudom megváltoztatni routeren a HDD nevét? Most AiDisk_a1 a neve
WinSCP-n nem engedi :-/
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5 #372 üzenetére
ext4re formáztam windowsban minitool partition wizarddal
(hát nem mondom nem tartott kis ideig az 1 terrás HDD-t formázni...)
de elvileg jó
[link]
Nov 14 21:50:36 kernel: sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
Nov 14 21:50:37 kernel: EXT4-fs (sda1): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)lefuttattam a parancsokat, de csak annyit kaptam, hogy: "tune2fs 1.44.5 (15-Dec-2018)"
ez elég? -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5 #435 üzenetére
A prometheusban tegnap esti dátumúra frissültek bizonyos fájlok amiket behúz az indítószkript:
http://prometheus.freize.net/scripts/
Lehet hogy berakták a dm38 repót? -
-
gabor_01
senior tag
Van lehetőség beállítani a wifi esetén valami hasonlót, mint a roaming asszisztens?
(Adott jelerősség alatt bontsa a kapcsolatot.) -
attilav2
őstag
Sajnos még nem
Ez még a linaro féle padavan-ng. Azért csináltam új fordítást hogy nekem is legyen SMBv2-es buildem, meg kísérleteztem is hogy lehet e csökkenteni a fw méretet ha ezt azt kiszedek belőle, úgy hogy közben minden skin bennmarad, meg kíváncsi voltam hogy egy rendesen beállított virtuális gépbe mennyi idő alatt fordul le, ubuntut és származékait nem akarom egyelőre felrakni. Majd még lehet csinálok egy olyan SMBv2-es full skins buildet, amiben benn marad az aria2 és csak az orosz nyelv lesz kiszedve, hogy úgy mekkora az fw mérete. Én is várom már hogy bekerüljön a prometheusba az új dm38 féle repo -
attilav2
őstag
Feltöltöttem mindkét újonnan forgatott firmware-t a tárhelyemre
a link az összefoglalóban is benn van. Külön mappákban vannak az új fw-k a mappák neve egyértelmű.
Láttam a konfig fájlban hogy sok mindent be lehet kapcsolni, többek közt zRam támogatást, Tor proxy-t a hozzátartozó GeoIP adatbázissal(ennek nem tudom van e webfelülete). -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #423 üzenetére
Sikerült a második forgatás is, orosz nyelv és aria2 kiszedve, összes skin és SMBv2 támogatás bennehagyva, a mérete kisebb lett mindössze 12.6mb! templates.config
Míg az előző verzió 13.7mb lett, mert benne volt az aria2 és az orosz nyelv. -
attilav2
őstag
válasz
trance89 #299 üzenetére
Most kísérletképp forgattam egy új fw-t a prometheus oldaláról letöltött 64bites vmware virtuális gép image csomaggal, a host rendszer win10 és vmware player. SMBv2 és összes skin be volt kapcsolva és simán lefordult. A teszt ágból forgattam ha ez számít. Az általam fordított korábbi fw-k is a teszt ágból vannak.
templates.config
A virtuális gépnek 2GB ramot adtam és a hardveres virtulizációt bekapcsoltam, így viszonylag tűrhető idő alatt fordult a toolchain és a firmware.
Most álltam neki egy olyan verzió forgatásának amiből kivettem az orosz nyelvet és az aria2 download managert és annak webfelületét, a bekapcsolt SMBv2 és az összes skin maradt.
Mivel ez a második fordítás a script felajánlotta a quick buildet, de nemmel válaszoltam, mert woodwordm írta a R3G topikban hogy hibákat tapasztalt quick builddel. -
the.odzsy
aktív tag
Halló Urak!
Az internet felöli elérést melyik menüpontból tudom engedélyezni. A haver távoli Asus RT-AC57U routerét akarom netről elérni, de most nem ugrik be a dolog. -
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5 #416 üzenetére
Szerintem a gyari fel kellene menjen padavan alol, legalabbis nekem moddolt gyari felment siman.
-
klrt
tag
válasz
Intruder2k5 #416 üzenetére
Oké, köszönöm!
-
Nem lehet, a gyári firmware nem fogad el csak másik gyári firmware-t. A padavan-t feltenni failsafe módban tudod, és szerintem vissza is csak így megy.
-
klrt
tag
válasz
Intruder2k5 #413 üzenetére
Kösz a választ, főleg a képeket!
Amiket írtál ahhoz én nem értek
Az alsó képen látom van custom lehetőség. Ott ugye én tudom megadni az adatokat. (pl. az ipdns adatait) Erre gondoltam, csak lehet rosszul fogalmaztam.Azt had kérdezzem meg, hogy az itt készült firmwareket a router upgrade funkciójához betallózva lehet frissíteni az eszközt és, ha vissza akarok állni gyárira akkor simán a gyári firmwaret betallózom és mehet a frissítés?
-
-
klrt
tag
Sziasztok!
A padavanban a ddns-nél van lehetőség más szolgáltatót megadni, vagy csak ugyan azok mint a gyári rendszerben? -
-
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #407 üzenetére
https://gitlab.com/dm38/padavan-ng/blob/master/changes.eng.txt
nem látok nagy különbséget, ha jól értelmezem akkor ez ugyanaz amit jelenleg forgattatok, csak ahogy az én linkemre is mondta woodworm, csak magának alakítgatja az fw-t lényegi újítás nincs benne :-/
Én ezeket találtam még:
[link] - erről még nem mondtatok semmit, de valószínűleg ugyanúgy semmi
[link] - ebben semmi új sincs -
attilav2
őstag
Van értelme a prometheusban a forrást kicserélni erre:
https://gitlab.com/dm38/padavan-ng
és ha kicserélem akkor ugyanúgy működni fog és lefordul AC57U-ra? -
-
rErEaT
senior tag
nekem csak úgy működött ez ha teljesen újra raktam a padavant recovery tool-al, ha webui-n frissítettem azonnal elrontotta a VPN.
szóval tanácsolom, hogy akár igen mentsd le a beállításaid és fuss neki újra nulláról
factory resetet csinálj és törölj mindent amit enged webeuiban (2 piros opció) és utána rakd újra mert nem vesznek el alapból a beállítások, és ez gondot okozhat -
aerol
tag
rErEat: nekem egylőre olyan problémám van openvpn-nel, hogy webes felületről nem tudtam kulcsokat generálni, mindig failed-et írt. SSH-n bitbucket-es link alapján sikerült a kulcsokat generálni és a server fülön ott is vannak, viszont a kliens oldalon egyáltalán nincs semmi.
Ilyenkor mit tudok tenni? Fussak neki a link alapján mégegyszer, vagy reset, szoftverből lehet, vagy mindenkép hardveres kell? Azt jól láttam, értettem, hogy van egy olyan lehetőség, hogy a jelenlegi beállításokat lementem és reset után vissza tudom állítani?
-
szaboi6512
őstag
válasz
attilav2 #396 üzenetére
torrent letöltés közben csak lassan nyílik meg a transmission webfelülete.
transmission-remote-gui programot használok torrent használatára. -
válasz
Medve_papa #400 üzenetére
Üdv!
Itt van egy screenshot, épp linkelni akartam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged