- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
lopertpeter #1099 üzenetére
Addig várok az ac65p támogatásra, hogy a xiaomi ac2100 beelőzte.
-
lopertpeter
csendes tag
Új build
hanwckf 9a05d6c
skin + LED + VPN + NTFS
[link] -
Azt nem tudom, hogy Telekom esetén milyen Padavan beállítások kellenek, de az biztos, hogy a részükről sem megy egyszerűen.
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1039 üzenetére
felhívtam a telekomot, ők azt mondták harmadszori megkeresésre is, hogy nálam van a hiba, kapnom kéne IPv6 címet
na mindegy szerintem feladom ezt
megpróbáltam, ez van
szerk.: pontosan úgy állítottam be ahogy nálad a Digi-s IPv6 van
-
rErEaT
senior tag
ezt a véleményt én is osztom, hogy aria2-t nfs szerver/kliens szerintem kuka
iTunes sem kell nekem, és az FTP-t sem használom mert ott az SMB ami otthonról, sőt VPN-ről is sokkal jobb, FTP-t meg WAN felé nem nyitunknem tudom miket lehetne még kiszedni belőle, de én (#1065) trance89 skines verzióját használom
nekem egyetlen sötét skin is elég, de így is tökéletes, bár ahogy nrg_52 is említette a böngésző cache törlése után már nem lehet skint se váltani
ez érdekes, de teljesen mindegy.kérésre egy ilyen verziót nem tudnál fordítani trance89?
(mármint amiből a fent említett opciók hiányoznak, vagy van még valami kukázható? jobb lesz tőle bármi is ha ki van véve belőle?)(#1095) trance89 köszönjük a munkád!, skines verzió, skinek nélkül
No skins verziónál ugye csak nincs ez a menüpont, mármint van egy ikonja de nem lehet rákattintani
-
blakey
titán
Nos, 2 hete van meg az AC57U V1, akkor úgy voltam vele, hogy felteszem egyik Padavan fw-t és kész, azóta sokminden történt, többféle Padavan fw-t kis kipróbáltam
, arra jutottam, hogy az Intruder2k5 féle elképzelés áll az én elvárásaimhoz a legközelebb, azaz 1 téma esetleg még 1 választható bőven elég, plusz logók sem kellenek, szerintem azokat ki lehet venni, nem kell aria2, NFS szerver/kliens, szerintem a Midnight Commander is felesleges de annak jelenléte még elviselhető, előfordulhat, hogy tényleg kell, több haszna van, mint az aria2-nek, a ledek hiányossága szinte általános, azon már túltettem magam, teljesen kikapcsolok minden ledet
így most az új helyzetet szokom, úgyis túl sok a led, NAS-on is kikapcsolva használom. Nem tudom, hogy mennyire működne a dolog de lehet, hogy érdemes lenne összeállnotok és néha összehozni 1-1 jól összerakott fw mint a Xiaomi-ra, mint az Asus-ra, szerintem sokan örülnének. Most Intruder2k5 februári verziója van tesztelés alatt, remélem ez is jól működik.
Köszönöm a munkátokat. -
rErEaT
senior tag
tényleg az az usb panel nekem sem jó a no skins menüben
érdekes most kiürítettem a transmissiont és normálisan megy minden...kellett neki egy vér frissítés szerintem, mert nekem ext4be van a meghajtóm aztán az meg mint említve is lett bugos volt
nem lehet bugot bejelenteni ? alexey repo ez nem?
-
-
blakey
titán
Ma kipróbáltam Firefox alatt, Chrome-ot kukáztam, elegem lett, hogy már többet tud mint én.
Szóval visszatettem a korábbi verziót, nyomtam egy resetet és lett téma választás, akármelyik korábbit tettem vissza illetve akárhányszor nyomtam resetet volt téma választási lehetőség, feltettem megint ezt az újat, nyomtam a témáknál egy reset-et és eltűnt a téma választás, tehát itt a firmware-ben lehet valami hiba vagy nem hiba hanem egyszerűen kivették. -
blakey
titán
válasz
Intruder2k5 #1081 üzenetére
Szándékosan csináltam, a routert alaphelyzetbe állítottam, hogy mi van ha frissen telepítem, mert utána a beállításokból készítek egy mentést. Amúgy nem érek semmit a Ctrl+F5-tel, nem Windowst használok. :)
-
-
blakey
titán
válasz
trance89 #1079 üzenetére
Furán viselkedik az biztos. Most este kipróbáltam, feltettem az előzőt, nem változott semmi, nem volt téma választási lehetőség, nyomtam egy resetet, lett témaválasztási lehetőség, ráfrissítettem a mait, maradt a téma választási lehetőség, nyomtam megint egy resetet, maradt a téma választási lehetőség, elkezdtem beállítani, a LAN-t átállítom a 192.168.1.1-ről 192.168.2.1-re és eltűnik a téma választási lehetőség, nyomok egy resetet, nincs téma választási lehetőség és innentől kezdve bármit csinálok már nincs téma választási lehetőség. Nekem ez így tökéletes de ezek szerint a firmware-ben itt valami "bibi" van.
-
trance89
őstag
erdekes mert semmi mast nem valtoztattam csak az ntfs driver let kicserelve
az uj commitnak pedig semmi koze a skinekhez:kernel: Added workarround for fix ext4 driver crash
Alexey authored 2 days ago
f622ab4c
mindegy egyelore marad igy, minden ami lenyeges mukodik, ami nem az kizarolag csak esztetikai hiba -
trance89
őstag
Pedig az osszes elerheto tema integralva van ugyanugy mint az elozo forditasaimnal, bongeszo cache urites volt?
Padavan eseten nvram urites nem lenyeges, tobbszor is ugraltam meg a regi eredeti padavan/padavan-ng/alexey(099/100/101 vegu buildek) kozott es soha nem volt semmi problema
Itt csak a bongeszo cache ami frissitesek kozott okozhat gondot -
-
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1072 üzenetére
Nem is igazán akar csatlakozni... mi a helyes beállítás ezen a lapon ?
Ahh közben létrejött a WAN kapcsolat
Köszi szépen!
Valami miatt lassabban csatlakozott és ahogy WIFI-n lógtam csak ott volt a felkiáltójel , hogy valami nem jó. -
-
blakey
titán
Igen, fent van.
Azonos verzión belül (azonos készítőtől) nem feltétlenül kell azonban itt és mostanában mindig csinálok. Pl most is csináltam és 0-ról állítottam be ugyanis pl. nincs téma választás, ami jó, a logó is Asus-ra cserélódött, stb. Ilyenkor én itt csinálok egy gyári visszaállítás, így a tiszta. Most tiszta lappal van fent és megbarátkozom a ledek kikapcsolásával, mert egyébként jónak tűnik és Asus-ra optimalizáltnak látom. Mehet egyből rá, menni fog minden ugyanúgy de ha nyomsz egy visszaállítást akkor sokminden megváltzoik, más a gyári alapja mint a lopertpeter verziójának, ez így normálisabb alapnak tűnik, az IP is 192.168.1.1 és nem 2.1, bár én az utóbbi használom. -
nrg_52
addikt
Sokat cserelgetek oda-vissza, de sose kellett meg defaultra tenni eddig, minden megy flottul.
@trance89: azonnal nezem.
Szerk.: Szuper, megy az ntfs neki, usb tulajdonsagok lap is okes, koszonom. Wifi ledek nem mennek, de az a legkevesbe zavar, egEnlore marad ez, tesztelem!
-
petir
senior tag
Ki is próbáltad?
Valaki segítsen egy kis infóval.
Tomato-nál ugye fw frissítés esetleg verzió váltásnál ajánlott volt az NVRAM törlése sőt beállítások újra beállítása nem pedig visszatöltés...
Mi a helyzet a padavan udvarán? Ha áttérek mondjuk lopertpeter frissít felteszem az újat amit kiadott van valami teendő?
illetve ha
Mondjuk használtam lopertpeter verziót és kipróbálom trance verzióját mehet egy az egybe vagy van valami plusz teendő?
-
trance89
őstag
igen olvastam, amit woodworm linkelt arrol fogalmam sincs mi lehet es hogyan rakjam bele, nem vagyok annyira nagy linux guru
a legutobbi forditasom mar lopertpeter modositasaival keszult
kesz az uj fw a minap frissult Alexey repobol, valaki tesztelhetne az ntfs olvasast:
[link] -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1061 üzenetére
Megtörtént, tényleg érdekelt miért ettől a feltételtől teszi függővé, hogy "megajánlja"· Kifejezetten zavar amikor egy linuxos rendszerre egy ext rendszerű meghajtót csatlakoztatok és kiírja(már nem) két sorban, hogy nem ntfs.
-
válasz
Gyurka6 #1058 üzenetére
Ez most komoly? Az ext3 mellett én is használok NTFS-t a routeren. Miért baj ez? Tökéletesen működik, és meg kell mondjam, nem érzek lényegi különbséget a két filerendszer elérése közt Samba-n. Pedig én még csak nem is használom más eszközön a HDD-t, sosem kötöm le a routerről, mégis így láttam jobbnak. Szerintem engedd el...
-
trance89
őstag
az ntfs kezelesi hiba sejtem mi miatt van, az alap konfigban a paragon ntfs driver(ufsd) van engedelyezve az ntfs-3g fuse driver helyett, a legtobb device konfigban az utobbi van engedelyezve alapbol
mindenesetre erdekes hogy a prometheus scriptben egy ilyen osszetakmakolt feligmeddig mukodo konfig van alapbol az 1200GU-ra, pedig eleg sokan veszik ezt a tipust most hogy mar alig van a piacon normalis padavanosithato mt7621 router
holnap forditok egy ujat az ntfs-3g driverrel, ha mindenigaz azzal mar jo lesz -
LiteCross91
aktív tag
Lehet, hogy a tied újabb és azért működik. Bocsi, de nem találok fórumot, ahol ezt megtudnám beszélni valakivel. dHa bedugom usb-n akkor megjelenik a scan és minden egyéb hozzá, de így routeren keresztül csak ennyit mutat: [kép]
Epson scan settings így néz ki: [kép]
Tanácstalan vagyok, tűzfalat is kikapcsoltam. Ha bármi ötletetek van, akkor szívesen venném. -
trance89
őstag
válasz
LiteCross91 #1048 üzenetére
mivel broadcom procis routerek ezert nincs es nem is lesz rajuk, padavan csak mediatek soc-al szerelt eszkozokre elerheto de azok kozul is csak nemelyikre
(#1047) rErEaT
ha valaki kideriti a 2.4/5g wifi gpio kivezeteseinek a szamat es megossza velunk akkor ujrabuildelhetem es tokeletes lesz, bar ketlem hogy ez a 2db led barmiben akadalyozna a hasznalatot
en mondjuk eppen annak orulok ha semmi nem villog a routeren, ezert is lottem ki minden led-et a MI-R3G routeremen, ne villogjon nekem a tv mogott... -
válasz
LiteCross91 #1048 üzenetére
Nincs. Ezekre Tomato és HGG van,. illetve az AC66U-ra azt hiszem Merlin is. A Merlin és a HGG a gyárira épül, a felület is ugyanaz, a Tomato viszont egy teljesen más vonal, én azt használtam úgy ~12 évig.
-
LiteCross91
aktív tag
Van még két régebbi routerem, azokra van Padavan? N18U és AC66U B1
-
kikinda2
tag
válasz
Intruder2k5 #1040 üzenetére
Köszi
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1039 üzenetére
értem, köszönöm a választ!
-
-
Ha a Padavan-os eszköz csatlakozik a netre, tehát a Telekom cucca modem módban van, akkor tudtommal nem is kell támogatnia ezt. Ha a szolgáltató biztosítja az IPv6-ot, és a Te routered id alkalmas rá, akkor lehet IPv6 címed. Gyakorlatilag viszont a Telekomnál nem működik valami jól az IPv6 kiosztás, az utóbbi hetekben, hónapokban több ilyen panasz is volt a T topikban, hogy többszöri betelefonálgatás után tudták csak megoldani, hogy újra kapjon valaki IPv6-ot, miután egyszer csak "eltűnt" ami korábban már megvolt. Én a magam részéről biztosan nem küzdenék érte, nekem fabatkát sem ér az IPv6 jelenleg.
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1022 üzenetére
telekomnál látom gyárilag nem adnak olyan készüléket ami alkalmas lenne az IPv6ra, max kérni lehet.
de ezek alapján amit leírtál felesleges nem?
bár ha ingyen cserélik... -
rErEaT
senior tag
válasz
trance89 #998 üzenetére
Köszi!
Tökéletesen működik van benne külön VPN menüpont ami igazából nem baj ha nincs, de jobb így
Másik meg, hogy tökéletesen működik az ext4es HDD-el és az a plusz USB-s menü is van
Egyébként mi a különbség az NFS és az SMB szerver között? valamelyik jobb választás? csak arra használom, hogy a PC-ken fel van csatolva a routeren lévő HDD mint közös meghajtó.
-
nrg_52
addikt
válasz
LiteCross91 #1033 üzenetére
Nekem semmit nem kellett csinalni. Szinten epson. A gepre ugye telepitve volt a nyomtato, meg az epdon scan mert eredetileg arra volt dugva. Atdugtam a routerbe, bekapcsoltam az usb over ethernetet es mukodott tovabb ugyanugy ahogy addig is, tintaszintet is mutat, szkennel is. Semmit nem kellett atallitani halozatra. Epson sx218.
-
LiteCross91
aktív tag
Alapbol be van kapcsolva. En úgy hagytam. Az lpr van meg be kapcsolva, a raw meg ki. Leszedtem az epson honlapjarol az epson scant. Settingsben megadtam, hogy network legyen es az ip cimet, de semmi. A nyomtatonal lpr re allitottam a port settingsen belul. Megy is a nyomtatas, de pl a tintaszintet nem mutatja.
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #1027 üzenetére
Megnéztem és nekem sem ment, kikapcsoltam a DoS protectiont és máris jól működött, szóval a DoS protection ezt is blokkolja, eddig nem használtam, de most kipróbáltam, mert téma volt és még nem néztem meg Padavan-al. Most már nálam is jelentkezett a DoS protection hátránya. Azt is észrevettem, hogy a @lopertpeter féle verzió alapbeállításai teljesen eltérnek a megszokottól ami nem baj csak oda kell figyelni.
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Padavan van a Dlink DIR860l masinán. Csak routernek használom...
Idáig nagy megelégedésemre tette a dolgát.
Ma reggelre eltűnt a wifi-ről az internet elérés.
Ethernetről megy... (a Digi)
Ilyennel még nem találkoztam. Megoldás??
(((a router oldalán már rákérdeztem, de nem kaptam rá választ...))) -
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #1026 üzenetére
Nem tudom melyikkel megy de nem mindegyikkel az biztos
-
válasz
enginev3.0 #1025 üzenetére
Az szerintem megy bármelyikkel., egyszer én is kipróbáltam a saját buildemmel, és ment. Noha használni előtte sem, és azóta sem használom.
-
enginev3.0
félisten
Amúgy az összefoglalóban lévő lopertpeter verzióval megy az asuscomm.com ddns is
-
nrg_52
addikt
válasz
LiteCross91 #1023 üzenetére
Nyomtatomegosztasnal kapcsold be az usb over ethernet funkciot, azzal a szkennelesnek is mennie kell. Nalam mukodik.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
enginev3.0 #1020 üzenetére
Én is tesztelés szintjén állok a témával. Ezt olvastam én is, hogy elvileg vannak oldalak, amik gyorsabbak. Hátrányom eddig nem származott belőle, hogy bekapcsoltam.
-
válasz
Szerintem az átlagos napi használat során semmiben sem jobb. Én leginkább csak kipróbálás céljából kapcsoltam be, hogy megnézzem működik-e, aztán úgy maradt, de eddig is, és amíg csak lehet ezután is az IPv4-et preferálom. Mondjuk tény, hogy pingeléssel tesztelve találkoztam egy-két olyan oldallal, aminek az elérése IPv6-on egyértelműen és látványosan gyorsabb volt, ugyanakkor ez a használat során böngészőben úgysem érződött. És simán lehet, ha sokat kerestem volna akkor találok példát az ellenkezőjére is. Az engem egyáltalán nem hoz lázba, hogy minden itthoni eszközöm egyedi IP címen lógjon, ha van egy darab publikus IPv4 címem a saját routerem WAN interfészén, az nekem tökéletesen elég.
-
Gyurka6
őstag
válasz
nem igazán jó semmire még, de ha már van...., tovább osztani simán nem lehet(tudom), ha AP-ként megy átengedi, úgy meg nincs ipv4 (nálam).Egy szösszenetben, megjegyzésként olvastam, hogy azt is lehet nat-olni (nekem nem sikerült). A fő előnye lenne, hogy állandó címed lenne, ha a kiszolgáló úgy akarná (a digi nem), nyilván szerintem!
-
enginev3.0
félisten
Miért jó ennyire az IPv6?
-
Gyurka6
őstag
válasz
LiteCross91 #1017 üzenetére
Bocsi, nem bántás akart lenni, nekem csak engedélyezni kellett.
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5 #1015 üzenetére
Nekem is igy van belove.
-
válasz
LiteCross91 #1013 üzenetére
-
Gyurka6
őstag
válasz
LiteCross91 #1013 üzenetére
Engedélyezni kéne talán... a legelején. (Különösebben nem kell hozzá más)
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
LiteCross91 #1010 üzenetére
Digis FTTH környezetben 1000/300, hogy tudom beállítani az ipv6-ot?
Az ONT bridge módban van, pppoe kapcsolatot állítottam be a padavanban.
[kép] -
nrg_52
addikt
válasz
LiteCross91 #1008 üzenetére
Ezt csak te tudod eldonteni. A tobbieke is jo, van ami ebben tobb, van ami abban.
Sry, megint elfelejtettem szerkeszteni, visszafele fejlodok...
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
enginev3.0 #1009 üzenetére
Egyelőre nekem is az. Meg a nyomtatomat is kezeli. Ilyen multifunkcios cucc, de a scanerjet nem sikerül eletre kelteni. Amúgy szuper a net sebesség 950/330, amit kapasbol mértem a padavan felrakasa után. Ennyi sose volt még. Wol is megy.
-
enginev3.0
félisten
válasz
LiteCross91 #1008 üzenetére
Nekem most az van fent
Eddig szuper
-
LiteCross91
aktív tag
Na most indulok az Euronicsbe az Ac1200gu-ért. Akkor szerintetek is a legelső lopertpeteres padavant tegyem fel?
-
woodworm
veterán
válasz
trance89 #998 üzenetére
Nem tudom mennyire számít, de a hanwckf repoban az 1200GU kapcsán van még egy javítás, egy symbolic link (rt-n56u/trunk/configs/boards/RT-AC1200GU/libc.config), ami az ../uclibc-mipsel.config-ra mutat. A prometheus eltérő config könyvtárszerkezete miatt ott egy könyvtárral feljebb van.
-
válasz
LiteCross91 #1003 üzenetére
Nem. Padavanra másik Padavant feltehetsz a saját upgrade menüjéből is.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
lopertpeter #1001 üzenetére
Készítesz majd olyan buildet, ahol bekerul a menübe a vpn? Milyen egyeb featurek vannak a marciusi buildben, az elsőhöz képest? Ha az jól működött, ez mivel több, jobb?
-
LiteCross91
aktív tag
Ha mar padavan van a routeren, utána is recovery modban cserelgetitek a buildeket, amik most repkednek?
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #1001 üzenetére
Es valoban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gusztusos, 11 literes térfogatú Jonsbo ház jött a kompaktabb vasakat kedvelőknek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- 3 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 32GB/2TB
- 6 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest