Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
woodworm
veterán
Ne haragudj meg, de a hozzászólásaid szinte értelmezhetetlenek. Egy csomó ideszórt szó központozás nélkül.
Linkelték neked a leírásomat. Ahhoz nem kell külön indítani a generic.sh-t, mert a start után lefuttatandó utasítások közé bekerülő opkg.sh script indulása során lefuttatásra kerül. Belenéztem a legújabb buildekbe is, nem változott a tartalma.Nem tudom ellenőrízni a leírásom, mert nem használom állandó jelleggel azt a routert és nem is akarom ezért nulláról újrakezdeni a beállítását. De biztosan jól értelmezted és hajtottad végre? Minden lépése tiszta és értelmezhető?
- Az RWFS partíció lekérdezése. Az első lépés annak kiderítése, hogy a routereden a fennmaradt üres partíció hová került, mivel az annak idején működö különböző fejlesztő csapatok más helyre tették. A példámban ez az mtd11, ezt kell behelyettesíteni a következő utasításba.
- Formázás. A lekérdezett RWFS partíció számát behelyettesítve formázni kell azt. Nem tettem a leírásba parancskimenetet, de ha hibára fut, akkor ide bemásolva azt tudnak/tudunk segíteni, hogy mi lehet a gond.
- Induláskor lefutó script. Szerintem ez sem változott. Az adminfelület megfelelő helyére másolva ezt a scriptet, minden induláskor lefut az utasítás sorozat. Az opkg.sh ellenőrzi, hogy telepítve van-e az optware/entware és ha nincs telepíti.
- A csomagok telepítését ssh-n kell végezni, ez nem egy végrehajthatatlan feladat kezdőnek sem. Mindannyian jártunk ebben a cipőben.A bemásolt parancskimeneted alapján szerintem az olvasható partíción meglévő eredeti /opt könyvtárba próbált települni az entware. Ennek az az oka, hogy nincs csatolva írható/olvasható partíció a helyére.
-
woodworm
veterán
Elvégezted a linkelt leírásomat? Régen csináltam már, de nem véletlenü nem kell indítani a generic.sh-t, mivel az opkg.sh elvégzi.
Szerintem nincs mountolva az RWFS meghajtó és az eredeti /opt könyvtárat használná.Nagyon türelmetlen vagy. Valamit nem értesz vagy nem megy elsőre és már rakod is át másik oprendszerre. Valami előbb-utóbb félremegy.
-
woodworm
veterán
válasz
balu1977
üzenetére
Ezt másoltad be vagy az enkódolt változatát? Ennek egy részét ugyanis kódolni kell.
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=********************************/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=%0Acd%20%2Ftmp%0Acurl%20-o%20B%20-O%20https%3A%2F%2Fweb.archive.org%2Fweb%2F20250817222428%2Fhttps%3A%2F%2Fbreed.hackpascal.net%2Fbreed-mt7621-xiaomi-r3g.bin%20-k%0A%5B%20-z%20%22%24(sha256sum%20B%20%7C%20grep%2005ebb31fd889b148022346179346d91c60a1b4518bdc4d8b9717a62aec638bed)%22%20%5D%20%7C%7C%20mtd%20-r%20write%20B%20Bootloader%0A
vagy
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=********************************/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=%0Acd%20%2Ftmp%0Acurl%20-o%20B%20-O%20https%3A%2F%2Fshare.kjzjj.com%2FCR660X%2F%25E5%25B0%258F%25E7%25B1%25B3%25E5%258E%259F%25E5%258E%2582%2Fbreed-mt7621-xiaomi-r3g.bin%20-k%0A%5B%20-z%20%22%24(sha256sum%20B%20%7C%20grep%20242d42eb5f5aaa67ddc9c1baf1acdf58d289e3f792adfdd77b589b9dc71eff85)%22%20%5D%20%7C%7C%20mtd%20-r%20write%20B%20Bootloader%0AA stok részt másold be.
-
woodworm
veterán
válasz
balu1977
üzenetére
Az én linkemhez egyezik a checksum, nem kell cserélni.
Az Intruder2k5 által adott linkhez pedig a
05ebb31fd889b148022346179346d91c60a1b4518bdc4d8b9717a62aec638bed értéket kell cserélni a 242d42eb5f5aaa67ddc9c1baf1acdf58d289e3f792adfdd77b589b9dc71eff85 értékre. -
woodworm
veterán
válasz
balu1977
üzenetére
Itt egy Decode/Encode oldal. Ha bedobod ide azt a krixkrax linket, akkor egy kicsit értelmezhetőbb formában látod, hogy mit is csinál.
Megmondom öszintén nem nagyon szeretnék ilyen távműtétet végrehajtani más hálózatán. Ugye ehhez kellene egy ftp vagy samba link a helyi hálózatodon a hozzáférési adatokkal a curl linkhez. Mindez úgy, hogy a saját bevallásod szerint nem értesz hozzá.
Ui.:
Úgy látom az archive orgon van egy letölthető .bin, aminek egyezik a checksum értéke is. -
woodworm
veterán
válasz
lopertpeter
üzenetére
A restart helyett stop-ot írsz?
-
woodworm
veterán
Az előző hozzászólásomban a módosítatlan marad a partíció határokra vonatkozott. A padavan az első 6 partíció valamelyikén lévő üres helyet használja nvram-ként. Ha készült a gyáriról teljes backup (én mindig ajánlom), akkor a jelenlegi rendszerről mentést készítve össze tudod hasonlítani. A 3-as csere után ezért maradtak meg a padavan beállításai.
-
woodworm
veterán
A
cat /proc/mtdkimenete a partíciók méretét adja meg, a bootlog idézetekben pedig a partíciók kezdete és vége van feltüntetve. Ha összehasonlítod, akkor látható, hogy az első hat partíció módosítatlan marad és a fennmaradó részt használja mind a három rendszer.A spi hibára ezt találtam: What does the presence of SPI-NOR Bad Cell Count mean for a firmware?
-
woodworm
veterán
Szerintem az openwrt elég jól dokumentált. Az r3g esetén nincs kavar a padavan partíciókkal, tudtommal ugyanúgy a gyári kernel1, rootfs0 és az overlay partíciókat használják. A gyári, a padavan és az openwrt teljesen máshol tárolja a beállításait. A gyári és a padavan beállításai megmaradnak a rendszer cseréjével is, mivel nem az átírt partíciókon tárolódnak.
Ilyen custom fw-ről, custom fw-re váltást én mindenképpen gyárira való visszaállás beiktatásával végezném, a felrakáskor átállított flag-ek visszaírásával együtt.
Vagy feltenném a breedet és azzal cserélném a rendszereket. -
woodworm
veterán
válasz
szaboi6512
üzenetére
Miért az ng-t használod? Lassan már 5 éve egyesült a két ág entware néven.
A wikiben jobb oldalt ott az eszközspecifikus leírás. -
woodworm
veterán
válasz
attilav2
üzenetére
Alapbeállításban dinamikus ip-t kér a fő routertől. Ha nem találod, akkor a netwatcher megkeresi. Érdemes kikapcsolni az automatikus ip kérést és a lan fülön átírni a saját címét a fő router ip pool tartományán kívülire. Így fix címen tudod elérné a továbbiakban.
Ha ap módban gond lenne az eléréssel, akkor szólóban pc-re kell kötni és fix címet állítva a tartományból elérhető a felület. -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igazad van! Nekem a backfire rémlett, amikor keresgélték a jffs buildeket.
Nekem először backfire volt fent, majd vargalex buildje, így a hivatalos oldalon max. a csomagok között böngésztem. -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez valamikor 10 éve lehetett. Én is emlékszem rá, de a 1043nd v1 esetén pl. már nem volt hivatalos jfffs2 image, csak squashfs. Azóta csak az overlay írható, extroot esetén ide mountolhatod a külső meghajtót.
-
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz
kikinda2
üzenetére
Szerintem ez nem számít. Ha a sérülékenység már megvolt a szétválás előtt és érinti a padavant is, akkor teljesen mindegy milyen márkájú routeren van, ebből a szempontból asusnak fog számítani.
Szerk.: Érdemes lenne végig nézni a routerek listáját, lehet a mediatek vonal nem is érintett.
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Esetleg a kínai repot lehetne megnézni, ők nagyjából Alexey-jel egyidőben álltak le.
-
woodworm
veterán
válasz
trance89
üzenetére
Nem sok tapasztalatom van vele. Én pont a flash problémák miatt nem rendeltem. Egyetlen egyet írtam egy ismerősnek, akkor még nem volt másik bootloader.
Az openwrt-ről padavanra írásnak az a hátulütője a 3g-n is, hogy eltérő flag-et írnak át a bootoláshoz a két leírás alapján. Így gyárira visszatérve lehet gond az indulással.
-
woodworm
veterán
válasz
trance89
üzenetére
Szerintem nem cserél bootloadert, a webes felületen keresztül szerez ssh hozzáférést. A prometheus azért jó, mert az eltérő partíciók miatt darabolni kell a trx fájlt. Kézzel is fel lehet tenni, csak készíteni kell egy mini összeállítást, ami elfér a kernel partíción.
-
woodworm
veterán
válasz
attilav2
üzenetére
"Ha ki/be kapcsolgatom akkor a logban fast-classifier néven hivatkozik az Sfe-re, a gwlim openwrt ben is ezen a néven jelenik meg a logban ha jól emlékszem."
Olyankor lekapcsolja a gyári hwnatot? Nem csak a ki-, bekapcsolás tényét logolja? Mivel a forrásba kerülés környékén a wiregurdnál engedélyezték, sanszos, hogy ahhoz használják.
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A boot partíció mérete miatt felülíródik a factory partíció, amit menteni kell előtte. A tökéletes wifi és a mac címek miatt vissza kellene írni padavan alatt a megfelelő helyre, bár erről nem esik szó a leírásban. A visszajelzések alapján a 2,4 GHz-es rádió nem működött. Kérték a konfiguráció megosztását, de a fejlesztő törölte a virtuális meghajtót.
Így ez zsákutcának tűnik. Ha valaki folytatni akarja, a nulláról kell kezdenie. -
woodworm
veterán
válasz
attilav2
üzenetére
Úgy látom ugyanaz a hibaüzenet!
(#2958) Starchm
Emellett elmentem. -
woodworm
veterán
Úgy néz ki, hogy a kínaiak felvették a támogatott routerek közzé a xiaomi cr660x szériát. Így már van ax routerre is padavan.
-
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ja, persze, az az eredeti partíción van.
-
woodworm
veterán
válasz
Gyurka6
üzenetére
Szia!
Egy minapi hozzászólás miatt filóztam én is rajta, hogy az összefoglalóban a 4pda link van és én úgy emlékeztem, hogy lefordítottam, de mégsem találtam meg az ominózus leírást. Később esett le a tantusz, hogy van már több topik is, ami érinti a témát. Tehát valószínűleg az R3G-sben írhattam, holnap megkeresem majd, ha nem találnád.
Vagy esetleg megtaláltad és van benne lejárt link?
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Régebben találtam ezt a parancsot, de még a show-t használta, abc sorrendbe teszi és elébe biggyeszti az ominózus nvram set-et. Kiegészítve és fájlba küldve már csak keresgetni kell, mire van szüksége.
nvram showall | grep = | grep -v -e =$ | awk -F'=' '{print $1}' | sort -f | (IFS=''; while read VAR; do VAL=$(nvram get ${VAR}); [ -n "$VAL" ] && printf 'nvram set %s='\''%s'\''\n' ${VAR} ${VAL/\'/\'\\\'\'}; done) > /tmp/nvram_backup
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen. A múltkori "nvram show" vs "nvram show all" különbség okán nézegettem a lehetőségeket. A mentés és visszaállítás megy, az adminfelület is ezt használhatja, de az teljes mentés és abba hexeditor nélkül nehéz belenyúlni.
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nincs mit!
Nem tudom, én is ott néztem először. Azután próbaltam keresni, hogy a webes felület honnan kéri. -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az nvram-ból lehet lekérni:
nvram get firmver_sub -
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
Szerintem lassan mindenki arra gondol padavan forrás kapcsán.
(#2687) trance8
Nekem nem működtek a portok, amikor kipróbáltam. Valakinek linkeltem is a csomagot, mert nála sem volt rendben. Általános, több boardot érintő változásokon kívül nem nyúltak a 860l-hez, szerintem most sem működik rendesen. -
woodworm
veterán
válasz
sasabacsi
üzenetére
Ugyanezt mondtam padavannal is.
Először ap módba kell tenni. Nem feltétlenül kell a manuális lan ip-cím beállítása, mert alapértelmezett a dinamikus cím kérése, tehát kérni fog a fő routertől az ott beállított tartományból.
Ha ap módban van, akkor be lehet állítani a bridge fülön az ap-client+ap opciót és lekerestetni az elérhető állomásokat. Mindehhez külön csomagot sem kell telepíteni. -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ugyanott kell beállítani, mint a wds repeatert is, AP-Client+AP a funkció neve. Előtte AP-módba kell tenni, mert router módban a wisp az alapértelmezett.
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
+ rErEaT
Én is ebben reménykednék. Hátha valakinek eszébe jut ez a router is, bár az oroszoknál nem egy elterjedt típus. Mindenesetre egy kicsit egységesebb lenne itthon a hálózat. Ha pedig véletlenül a 160MHz-es csatornaszélességet támogató driver kerülne bele, az meg hab lenne a tortán. Addig nálam is marad a gyári+entware.
-
woodworm
veterán
Úgy néz ki Alexeyhez bekerült az mt7615 rádió támogatása.
-
woodworm
veterán
A Total Commanderben van összehasonlítás, ha a méret megegyezik és csak ebben különböznek, akkor jól végezted a módosítást.
(#2558)
Egy ideje a win10-es parancssor tudja az ssh-t, nem kell külön program hozzá. Driverrel az scp csatolás is megoldható, akkor akár a TC is használható a routerre másoláshoz, konfig szerkesztéshez. -
woodworm
veterán
Pontosan milyen partíciók vannak a minin openwrt alatt?
(#2549) kenand
Biztosan működik, mert én így váltottam pb-ről padavanra. De úgy emlékszem itt nem volt ssh.bin, egy webui-s sérülékenység volt kihasználva az ssh megszerzéséhez. Ezt pedig tudja a prometheus is menüből.
A breed pedig feltehető padavan alól a későbbiekre készülve. -
woodworm
veterán
A beállításkor az nvramba írsz, tehát óvatosan. De pl. az általam linkelt scriptet használjuk többen is az asus ac65p-n. Nem nyúl az fw lényegi részéhez, ha indítás előtt lehúzod a rácsatlakoztatott usb meghajtót, akkor marad az eredeti fw.
A lényeg, hogy a wget-es parancssorba a routerednek megfelelő installer induljon. A bejegyzés óta azért történt változás, egyesült a két entware fejlesztés és azóta másik tárolóban frissülnek a csomagok.
Hagyjuk a padavan topikot, menj át az asusba és ott tedd fel a további kérdéseket, oda jobban illik. Ha éppen ráérnek ugyanazok olvassák és fognak válaszolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Star Wars: Fate of the Old Republic megjelenés még 2030 előtt?
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- BestBuy topik
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 7
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)