Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
z123456789
üzenetére
Ha úgy gondolod, hogy valaki garázdálkodik a routeredben és a hálózatodban , akkor nem jó ötlet a mentett nvram tartalmat visszatölteni szerintem.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Ha az ASUS RT-AC1200GU routeremre vissza szeretném tenni a gyári FW-t, akkor ezt kell feltöltenem? És ezt az Administration Firmware Upgrade alatt megtehetem?
Illetve backupot hol tudok készíteni a jelenlegi Padavanos állapotomról?A korábbi DDoS támadásos problémám úgy tűnik megszűnt vargalex segítségével, de sajnos már nyár vége óta tart egy folyamatos kapcsolati probléma, ami eleinte csak fél óránként jelentkezett, de mostanában vannak napok, amikor kb fél óránként van 3 percre internet. Semmilyen stream szolgáltatást nem tudok nézni, hallgatni, a böngészés kb lehetetlen. Biztos voltam benne, hogy szolgáltató felöli probléma, de ha kiiktatom a routert, nincs probléma. Ezért úgy gondoltam, hogy pár napra nélkülözöm a custom FW adta lehetőségeket, és letesztelem gyári FW-vel az eszközt. További terveim között az szerepel, hogy vissza tolom a jelenlegi mentést, és meglátjuk, segít-e. Ha ezután is fennál a probléma, akkor számítanék a segítségetkre. Vagy ha esetleg van más módosított FW erre a routerre, azt is szívesen meghallgatom. A router nincs másfél éves, nem szeretném cserélni.
Köszönöm, ha valaki segít.
-
-
Most ezt próbálom. Nézte már valaki? [https://github.com/xiaiohuan/padavan-ng]
-
válasz
attilav2
üzenetére
Én még annyit sem foglalkozom ezzel a repo-val mint Te, szóval egész biztos nem fogom jelentgetni se. Nekem az egész furcsa amúgy, hogy nincs egy sor wiki se hozzá, ott legalább leírhatná pár sorban, hogy mi kell a fordításhoz. Ezen kívül nem találtam sehol, fórumokon, hogy valahol szó lenne róla, olyan, mintha nem is használná senki, mert hát nem hiszem, hogy másoknak meg hiba nélkül megy, zéró segítséggel, dokumentációval. Persze az is lehet, hogy én kerestem rosszul, vagy orosz / indiai nyelvterületeken a Google is kevésbé eredményes.
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hiába commit ol, ha nem fordul le, a nov 2-ai commit állapot után egyszerűen nem fordul, sajnos
Próbáld meg leforgatni, ubi 18.04 alatt fordul a nov 2-ai állapot, próbálkozz ezzel a rendszerrrel leforgatni a legfrissebb állapotot, aztán jelents issue-t a repójában a fordítási hibaüzenettel. Azért nem jelentek hibát mert elég gyenge az angolom, gondolom vissza fog kérdezni a rendszer környezetről, hogy mit kéne csinálni, telepíteni, hogy forduljon, lehet lesz pár üzenetváltás mire megoldjátok hogy leforgatható legyen, feltéve ha figyelembe veszi az issue-kat egyáltalán, ebben nem vagyok biztos
-
Üdv!
Tudtommal semmi, ha csak OpenWrt nincs, de nem tudok arról se. Kérdezz rá itt!
-
Vicro
csendes tag
Jó reggelt!
ASUS RT-AC57U v3 -ra létezik épkézláb firmware?
Sajnos a gyárija nagyon bug-os.. -
-
blakey
titán
Köszönöm, egyelőre jól elvagyok GUI tesztelés nélkül is, nem biztos, hogy most frissítek, de figyelembe veszem a dolgokat. Talán majd egyszer ha megint ideiglenesen üzembe helyezem.
-
attilav2
őstag
A frag attacks wifi biztonsági hiba javítása miatt érdemes mahtab-et feltenni, ha parázol hogy feltörnek, én jóideje mahtab-on vagyok már, stabilitásban nem vettem észre különbséget alexey-hez képest. Annyi különbséget vettem észre hogy mahtab-on az alap IP 192.168.0.1, illetve a böngésző fülön MI logó ikon jelenik meg a router oldalát megnyitva. felrakás előtt és után is nyomj egy resetet a biztonság kedvéért, lehet hogy más módosítás is van ami bekavarhat. Tegyél vele egy próbát hátha a lassú gui-t is megoldja.
A router gui-t live linux alól is ellenőrizném ott is jelentkezik e lassulás, pl magyarch linux live iso jó erre a célra (is): https://magyarchlinux.org/letoltes/ -
robita
csendes tag
Az
-
Én még nem próbáltam, egyelőre az utolsó Alexey fw-n vagyok. Transmission nincs benne, mert azzal nem fordul le, de tudtommal azt Te sem használod, szóval ez a része nem gond, de én ettől eltekintve sem éreztem még késztetést, hogy váltsak. Egyelőre nincs nagy bizalmam ebben a Mahtab repo-ban, ezt már korábban is írtam itt.
-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Van ez a Mahtab féle fw, érdemes feltenni az Alexey-re? Kell gyári visszaállítás vagy mehet ahogy van?
Egyelőre úgy tűnik, hogy mindegy mivel próbálkozom, továbbra is elég lassú a GUI. Maga az eszköz és a hálózati elérés gyors, semmi probléma nincs vele. -
robita
csendes tag
Sziasztok,
1000-es digi internethez jelenleg egy Xiaomi Mi Router 3G-t használok és ezt szeretném leváltani egy másik routerre amin van 2db usb, illetve 4 lan port és természetesen padavannal használnám.
Jelenleg létezik ilyen hardver?
Előre is köszönöm!
-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, majd megnézem, ha lesz időm.
-
Annak idején az ASUS stock fw szokott ilyet produkálni bizonyos tűzfal szoftverekkel, ott az volt a megoldás, hogy a router IP-t fel kellett venni a kivételek közé. Esetleg próbáld meg ezt, hátha segít, egyéb ötletem nincs. Nem nézted mobilról, ott is lassú? Csak az összehasonlítás végett...
-
blakey
titán
Néhány napig az AC57U-t használom Padavannal, egy gondom van vele, a GUI iszonyat lassú. 3 böngészővel is megnéztem, volt cache-ürítés, ua. Valamilyen biztonsági "bizbasz" van a böngészőkben, amit esetleg ki kéne kapcsolni? Router reset is volt, feltettem a frissebb Alexey (Intruder2k5) verziót, de ua. A sebességgel nincs gond, minden működik, de a böngészőből való elérés katasztrofális. Ez korábban nem volt ilyen lassú. Csak kíváncsiságból érdekel, mivel remélhetőleg néhány napot fogom használni és már minden be lett állítva, szóval csak működnie kell, de ezt a lassú GUI-t nem tudom hova tenni.
-
kiir
tag
Jelzem, ez a bombcrazy a hanwckf forkja. Amiről meg ment itt korábban a szörnyülködés, hogy Kínába telefonál -- lásd pl. ezt a hozzászólást. De én nem értek hozzá, csak jó a memóriám
. -
A bombcrazy padavan fw sikerült. Még nem próbáltam, mert a routerem otthon van, Hátha valaki megkockáztatja.
[ linkto:MI-R3G_3.4.3.9-099 ] -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most egy MagyARCH linuxon próbálkozom vele. Csak nem a /opt mappában hanem a /home/saját mappámban csinálom, mert itt nincsenek jogosultsági gondok. Már a build toolchain megvan, Most editálom a config fájlt.
Van a config fájlban egy érdekes opció:
### Build ROOTFS_IN_RAM firmware mode (kernel+initramfs).
### Decreased firmware size, but more RAM used, slow boot.
### Also allow build image for load w/o flash from UART console
#CONFIG_FIRMWARE_TYPE_ROOTFS_IN_RAM=yFigyelemre méltó, de nem választom ki.
-
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az 1200GU-nak szerintem egy nagyon jó és szinte bolondbiztos bootloadere van, kár belepiszkálni. A xiaomikkal már esetleg megérné kísérletezni, de ott is van jól bevált megoldás: a breed, ám ha ez az új bootloader egyszerűbben kezelhető mint a breed akkor esetleg lehet tenni egy próbát, de nagy a téglásodás esélye hiszen mégiscsak a bootloader cseréjéről van szó.
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem csomaghiány miatt nem fordul a legújabb verzió szerintem hanem a hanyag kód miatt, legalábbis erre utalnak a hibaüzenetek, ezen csomagok 99%-a fenn van amit a linkelt repóban írnak, a maradékot felrakom, de nem sok reményt fűzök a sikerhez... De a korábbi verziókkal amik lefordulnak, Pl a nov 2. ai commit állapot, még sokáig elleszünk, hiszen tartalmazzák a legfontosabb biztonsági javításokat a frag attacks-re. Szerintem már nagyon a végét járja a padavan, nem fektetnek bele annyi energiát a fejlesztők mint a korábbi években.
-
Ezt az U-Boot Mod-ot nem ismeri, nem próbálta valaki?
-
válasz
attilav2
üzenetére
Itt is találtam egy padavan-ng repo-t, bár jelentősége biztos nem sok van, de annyi talán, hogy itt legalább van némi leírás, hogy milyen csomagokat kell telepíteni hozzá. Esetleg ha van kedved, lehet érdemes lenne megpróbálni feltenni ezeket, hátha segítene a Mahtab repo fordításában is.
-
attilav2
őstag
-
kikinda2
tag
RT-N56U-hoz több firmware is kijött Dirk Paehl oldalára. A legfrissebb kettőt még nem mertem kipróbálni.
-
-
attilav2
őstag
Ez a mahtab uddin bangladesi fejlesztő(az indiai fejlesztőket elég gyakran szidják a HUP fórumon, lehet hogy van tapasztalati alapja nem csak előítélet lehet), bár tény hogy együttműködik az oroszokkal, be engedi a commitjaikat a repójába, de hiába az orosz segítség eléggé bugos a repója. Pl frissítette az iptables-t de a configure sctipt hiányzik, de nem foglalkozik vele, valamiért az orosz committolók sem, csak nyomják tovább a commitokat, a libtirpc-ben is van valami hiba mert ott is megakad a fordítás. Utána néztem hogyan kell commit specifikus git checkoutot csinálni, hogy az uccsó hibátlan forrást le tudjam fordítani.
Na szóval, csináljunk egy mappát, pl mahtab-old, lépjünk bele, majd adjuk ki: git clone -n https://gitlab.com/mahtabctg/padavan-ng.git , létrejön a padavan-ng mappa, lépjünk bele.
Húzzuk le az uccsó biztosan működő forrást: git checkout 969902d9
majd lépjünk be a toolchain mappába, adjuk ki: ./build_toolchain.sh ez gyenge gépen amilyen az enyém akár 1 órát is eltart. Ha megvan akkor lépjünk át a padavan-ng/trunk mappába, töröljük a .config file-t. Majd ha MI-R3G routerrre akarunk forgatni másoljuk a configs/templates/xiaomi/mi-r3g.config fájlt a ~/mahtab-old/padavan-ng/trunk mappába.
A következő lépés: ln -s mi-r3g.config .config , ellenőrizzük jó e a link: ls -l .config . Ha ez megvan szerkesszük a konfigurációt ízlésünk szerint, tetszőleges editorral pl mcedit, vagy ha van grafikus felület akkor pl gvim(kell némi vi alapismeret a kezeléséhez). Ha megvagyunk a konfigurálással akkor kiadhatjuk a ./build_firmware.sh "parancsot" (ez egy script
). Ha valami hiba van azt úgyis megtudjuk, ha elkészült a firmware arról értesülünk.
Ubi 18.04-en a fentebb jelzett commit szerinti állapot nálam simán lefordult. Vállalkozó kedvűek tetszőleges másik commit állapot szerinti forrás lefordításával is kísérletezhetnek, csak előtte törölni kell a padavan-ng mappát és elölről kezdeni a folyamatot. -
Ez szerintem jól sikerült.
[MI-R3G_3.4.3.9L-101-289c95a_trnsmssn] -
attilav2
őstag
Mindig tanul valamit az ember, az update-alternatives a kulcsszó, ha két eltérő verziójú program van telepítve és meg szeretnénk határozni melyiket használja a rendszer. Pl automake-1.16 vs automake-1.15
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2
üzenetére
Nem csodálkozom hogy elhasalt, pont ma matatott az iptables-en:
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2
üzenetére
Felraktam a fejlesztői libtool csomagot, ami húzta magával az automake-1.16-ot(sima autoconf csomag), de az automake-1.15 is fenn maradt, nem reklamált(ezek szerint lehet egymás mellett a kettő), felraktam az autoconf2.64-et is, biztos ami biztos, a sima autoconf csomag 2.69-es. A padavan kódra ráférne egy revízió(sőt folyamatos aktualizálás kellene), hogy minimum a legújabb támogatott lts ubuntun mindig le lehessen probléma mentesen forgatni.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2
üzenetére
Van automake-1.15 csomag ubi 20.04 alatt, csak hozzátartozó fejlesztői libtool csomagot nem találok(a sima libtool fejlesztői csomag húzná magával az automake-1.16-ot), az pedig elvileg kell a forgatáshoz, most nyomok egy pörgetést így a libtool dev csomagja nélkül, meglátjuk sikerül e. Friss telepítésű ubi 20.04 qemu vm.
-
válasz
attilav2
üzenetére
Ez a start.sh már nem abban a környezetben ténykedik, amiben az eredeti meztelen start.sh. Neki ebben az attitűdben most nem kell leszedni az egész prometheust, csak a hiányzó komponenseket mert a nagyját Mahtab Uddin a saját ízlése szerint megfőzve betömörítette egy konzervbe. Ráadásul az ajánlott ubi 16.04.1 oprendszerben fut nálam. Tehát nem kerül végtelen ciklusba. Úgy működik , ahogy kell.
-
-
attilav2
őstag
A még támogatott(érkeznek frissítések, foltozzák a biztonsági lyukakat) ubi 20.04 LTS alatt is lefordítható a mahtab repo csak az 1.15.1-es automake-t és a libtoolt kell feltenni forrásból, ezen csomagok gyári verzióinak eltávolítása után. Ja és a az automake-t és libtoolt a ./configure --prefix=/usr -el kell konfigurálni fordítás előtt. Prometheus használata nem javallott, újabb rendszereken már végtelen ciklusba kerül. Egyébként a prometheus start.sh-jából(letöltés után nem szabad futtatni, hanem futtatás előtt bele kell nézni) is kiolvashatók a telepítendő csomagok amiket sudo apt install -al fel lehet rakni, néhány csomagnak megváltozott a neve, de az apt search segít, plusz csomagok amik még kellenek cmake help2man doxygen graphviz autoconf-archive. Majd írok összefoglalót a prometheus nélküli forgatásról ha addig intruder2k5 meg nem teszi.
Debian bullseye alatt nem forog le a mahtab akármit csinálok, ott is próbálkoztam az automake 1.15.1-el, meg a függőségeivel forrásból, felmennek gond nélkül, de a fw nem forog le, valahol mindig elhasal.Az ubi 16.04 alatt forgatott 1200GU fw-m felkerült a tárhelyemre, elérhető az 1200GU mappában az összefoglalóban levő linken.
-
Az előző link javítva lett . Ez a jó:
[MiR3g_Mahtab]
Ez meg a mappám, hátha később is teszek bele valamit:
[csixy_padavan_fw_mappája] -
Buildeltem én is egy Mahtab fw-t Mi r3g-re. Az első IP címe 192.168.0.1 ezen lehet elérni. A wifiket a LAN-on való belépés után lehet a padavan menüben beconfigolni, mert addig a látszat csal, de nem működnek. Transmission sajnos nincs benne, aria2 van. Kis gubanc van a logókkal, mert csak 3 működik belőlük, de ez legyen a legnagyobb baj, amúgy tök jól működik.
A letöltési linkje ez: [Mi-r3g padavan_Mahtab]Nekem úgy sikerült, hogy telepítettem egy ubi 16.04.1-et, az xfce-desktopot lehúztam rá, hogy ne utáljam annyira. A /home/akarki mappába legitteltem, lett egy padavan-ng mappa és az ebben található common.izé.bizé tömörített mappát kibontottam a /home/akarki mappába és átneveztem Prometheus mappának (benne vannak az áhított ritka függőségek, úgy gondolom), majd a Prometheusba belevonszoltam a padavan-ng mappát. Beléptem a Prometheus mappába és kiadtam a chmod +x ./start.sh parancsot és ezután jött a ./start.sh és JUHHÉ ...

Először egy új router config kialakítása kellett, majd satöbbi. Meglett! -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!
-
-
attilav2
őstag
-
válasz
Gyurka6
üzenetére
Tudtommal nincs, de leírhatom röviden, hogy én, hogy szoktam csinálni.
Először is kell neki egy ext3 vagy ext4 partíció, ezért nálam a routerre kötött HDD két részre van osztva. Az entware rendszernek van 1GB, a maradék pedig az adatoknak. Az 1GB-os partíció kötetcímkéje SYS, így az alapértelmezetten a /media/SYS mappába csatolódik fel. Ezen a köteten létrehozok egy opt nevű mappát, akár a firmware-be forgatott Midnight Commander-el, akár az alábbi paranccsal:
mkdir -p /media/SYS/opt
Ezután az Advanced Settings -> Customization -> Scripts oldalon, a Run After Router Started script végére beírom az alábbi sorokat:
### USB Mounting & Entware Start
sleep 5
mount -o bind /media/SYS/opt /opt
/opt/etc/init.d/rc.unslung startEzután pedig vagy kell egy restart, vagy az utolsó előtti sort le kell futtatni terminálban is, és készen is áll a rendszer, az entware telepítésre. Jelenleg ez az aktuális entware tároló, a telepítés tehát így néz ki:
cd /tmp
wget https://bin.entware.net/mipselsf-k3.4/installer/generic.sh
chmod +x ./generic.sh
./generic.shEz a script körülbelül fél perc alatt lefut, és már használható is az opkg parancs, azzal pedig azt telepítesz amit szeretnél. Röviden tehát ennyi.
**********************************************************************************
Alternatív megoldás, ha nem tudsz most HDD-t particionálni, mert mondjuk sok adat van rajta, de jelenleg is ext3 vagy ext4 rendszerű a lemez, akkor simán hozz létre rajta egy opt mappát, és az aktuális csatolási pontot behelyettesítve tedd azt a startup scriptbe. Tehát...
### USB Mounting & Entware Start
sleep 5
mount -o bind /media/HDD_eleresi_utvonal/opt /opt
/opt/etc/init.d/rc.unslung start -
attilav2
őstag
válasz
attilav2
üzenetére
Variál valamit mahtab uddin, a sikeres forgatáshoz le kellett cserélnem az automake-t a régebbi 1.15.1-re, és a mivel a rendszerből el kellett távolítani az automake csomagot az vitte magával a libtool-t is, ezért a libtoolt is fel kellett rakni külön forrásból, abból a legfrissebb is jó volt, nem finnyáskodott rá a mahtab.
Több fajta ubuntun is belefutottam ebbe a problémába. Ha a gyári automake csomag eltávolítása után fel szeretnénk tenni az 1.15.1-es automake-t akkor a --prefix=/usr el kell futtatni a ./configure -t és ugyanígy kell eljárni a libtool-nál is.
Az automake itt található: https://ftp.gnu.org/gnu/automake/
a libtool itt: https://www.gnu.org/software/libtool/
Szerencsére gyorsan lefordulnak ezek a csomagok. -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szevasz!
Ez a másképp oldom meg az entware-t, valahol van róla leírás? -
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
R3G-n 256 RAM mellett simán elfutkosik a qbittorrent ha jól van belőve (egyszerre 1db letöltés, max kapcsolatok száma ne legyen több 50 esetleg 100-nál, seedben lévő torrentek száma nem számít túlságosan) és az sem mindegy mekkora cuccot töltünk, pl egy 50-60 gigás bd remux azért odatesz neki. Viszont kisebb méretű dolgokkal tökéletes, 100x jobb mint a Transmission.
Az Asus-on szinte biztos hogy a 128MB RAM volt a probléma, R3G-n is épphogy a szűkös RAM miatt nem a legajánlottabb kliens a 4pda-s srácok szerint, ettől függetlenül épeszű keretek közt stabilan fut. Asus-on ezért inkább Transmission vagy Intruder2k5 rTorrent-je, más lehetőség nincs -
válasz
attilav2
üzenetére
Igaz nem 128MB-os ASUS-on, de a 256MB-os Xiaomi-n kettő is fut belőle, az egyik csak néha letölt 1-2 torrent, seed-eli 1-2 napig és annyi, a másik meg folyamatosan seed-ben tart 250+ darab régi torrentet, napi ~10GB adatforgalommal. Most épp 58 napja megy folyamatosan, de máskor sem szokott elszállni.
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A qbit-et már próbáltam(igaz nem mostanában), állandóan kifuttott a memóriából és kilőtte a rendszer, vagy az asus 128mb-ja kevés neki, vagy memory leak-es. Esetleg ha van egy jól belőtt konfigod amivel kevesebbet eszik, a jelszavakat kitörölve természetesen, megoszthatnád.
-
válasz
attilav2
üzenetére
A lánc elején és a végén a default input policy-ra vonatkozó parancsok vannak, nem feltétlenül szükséges a használatuk, elvileg enélkül is ez az alapbeállítás.
iptables -D INPUT -j DROP
...
iptables -A INPUT -j DROPÉn egyébként másképp oldom meg az entware-t, abszolút az Allow Run menü kihagyásával, de persze így is tökéletes. Ha torrentezni akarsz a routeren, javaslom kipróbálni majd a qBittorrent-et is.
-
attilav2
őstag
Sikerült elég gyorsan beüzemelni az entware-t, az usb applications alatt az Allow Run Optware pontnál az entware-t kell beállítani. Majd a routeren partícionálni (linux partíció) és formázni (mkfs.ext4) a rákötött lemezt úgy hogy a kötetcímke Main legyen, majd a lemezen létrehozni az opt mappát, ezután lehúzni a lemezt, majd visszadugni és máris használható az opkg parancs. Innen puskáztam. Padavan wiki, How To Configure Routers Asus RT-N65U For Entware Usage
Utána már könnyedén felment az rtorrent az rtorrent-easy-install csomaggal, portot meg nyitottam az rtorrent-nek intruder2k5 egyik posztja alapján így:
iptables -I INPUT -p tcp --dport 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --dport 51411 -j ACCEPT
az alap porton hagytam egyelőre az rtorrentet.
Viszont intruder leírása így szól:
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --dport 51411 -j ACCEPT
Nem értem miért kell az "iptables -D INPUT -j DROP" a portnyitások előtt (ezt a parancsot nem írtam be) ?
Hiszen az 51411-es portra vonatkozó két parancs megnyitja a portot, ezt ellenőriztem egy port tesztelő oldalon.Azt még hozzátenném, így hogy padavan alatt partícionáltam és formáztam a lemezt nem reklamált a rendszer mountoláskor az ext4 fájlrendszer olyan paraméterei miatt amelyeket a padavan nem támogat. Ez akkor fordul elő amikor Arch alatt formázom ext4-re a lemezt ekkor(ez minden linuxra áll szerintem amiben jóval újabb kernel van mint az padavanban) nem mountolja a padavan a lemezt addig amíg az ext4 fájlrendszer bizonyos paramétereit nem módosítom(erről írtam posztot, valahol ebben a topikban van).
-
Azért az tök furcsa, nekem legalábbis, hogy Alexey, vagyis alxdm napi szinten jár a 4pda-ra, de semmit sem aktív. OK, volt egy nagyobb kihagyása május közepétől úgy augusztusig, vagy szeptemberig, de azóta gyakran jár fel, csak teljesen inaktív.
-
Starchm
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Redditest most nem talaltam meg, de ez is ugyanaz.
-
attilav2
őstag
A zanezam-ban nem láttam olyan commitot ami bármilyen wifi javítást jelentett volna az új sérülékenységekre, pl frag attacks, ellenben dur-randir és mahtabctg repókban van pár ilyen javítás. Emiatt inkább dur-randir-al és mahtabctg-vel érdemes foglalkozni szerintem, a mahtabctg fordul, kivéve a transmission-t mert ott elakad a dht résznél, nem értem miért hiszen a mahtabctg az alexey repó frissített változata, alexeyen pedig fordul a transmission, mahtabctg-ben nincs a transmission-t érintő új commit, ezért sem értem miért akad el ha transmissionnel akarom fordítani.(próbálkoztam azzal hogy a transmission Makefile-jába --disable-dht majd --without-dht kapcsolót tettem a megfelelő helyre, de figyelmen kívül hagyta. A dur-randir az iptables xfrm-nél akad el ha jól emlékszem, ha kiveszem a .config ból az xfrm-et akkor máshol akad el vagy ugyanott pontosan nem emlékszem, de elakad valahol az biztos. Kár hogy fejlesztők nem nagyon néznek rá erre a topikra, pedig ezen a fórumon vannak páran akik commitolnak az openwrt-be. Jól jönne a segítség hogy transmission-os mahtabctg fw-t, és dur-randir fw-t tudjunk forgatni.
-
Starchm
őstag
válasz
attilav2
üzenetére
4pda siman kerdezhetsz oroszul, ha tomondatokban megirod amit szeretnel azt atforditod akkor siman valaszolnak ra. Talan ez meg jobb is mint a google.
A belepesnel meg van lehetoseg emailbe kerni linket es akkor nem kell a szamokkal szorakozni, de arra is van redditen tablazat h melyik szo melyik szamot jelenti.
-
attilav2
őstag
Közben én is próbálkozom
dur-randir és zanezam repókból próbálok forgatni, ott is a legfrissebb branch-ekből, de mindig valamilyen hibán elhasalnak, akár ubuntu 16.04 akár 18.04 vm alatt próbálom forgatni, most épp 20.04 vm-en próbálkozok. Volt hogy egyes fejlesztéshez szükséges rendszerkomponenseket cserélni kellett újabbra/régebbire forrásból, mert a rendszerekben levő nem felelt meg a fordítást végző scriptnek. Valakinek meg kellene kérdeznie zanezam-tól dur-randir-tól hogy milyen rendszeren milyen verziójú fejlesztői csomagokkal dolgoznak, ez nem én leszek mert elég gyenge az angolom
Oroszul tudó valaki is jó lenne, akkor a 4pda-n padavan ügyben zajló eseményekre is rálátnánk és kérdezhetnénk ott is. A qemu nem rossz, most ubuntu 20.04 vm-en gui alatti terminálban megy a forgatás és nem érzek számottevő időbeli különbséget azokhoz a vm-ekhez képest ahol lelőttem a gui-t(toolchain forgatás méri az időt) A quickemu segít emészthetővé tenni a qemu paraméterezését, és az külön jó hogy úgy állítja be a vm-eket hogy a qemu kiforwardolja a guest-eken futó ssh szervert a host-ra így ezen keresztül ki scp-vel ki tudom nyerni a fw-t a vm-ekből, ha netán mégis sikeres a forgatás
Nem tudom windows alatt van e olyan vm app ami ezt(ssh forward a host felé) tudja. A qemu teljesítménye a lehetőségekhez képest nem rossz, 8-ból 3 giga ramot adok általában a vm-eknek, és az X4 860K sem egy erőmű. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi és Alexeyjel!
Köszönöm a segítségedet!
-
-
Szerény próbálkozásom eredménye:
[MI-R3G_3.4.3.9L-101-289c95a02.zip] -
attilav2
őstag
Az nem lehetséges hogy azért fagy időnként az 1200GU mert amd procin forgatom a fw-t és a gcc valamiért hibás futtatható kódot(pl memory leak) gyárt a router alapját képező mips platformra AMD X4 860K-n ? Vargalex ez lehetséges ? Mert intruder2k5 tudtommal intelen fordít és ha jól tudom akkor trance89 is.
-
válasz
attilav2
üzenetére
Kellett emlegetni... Bár sok minden nem történt, de mégis valami. [link]
Meg ahogy nézem a Zanezam repo is aktív.
-
-
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor valami isten háta mögötti helyen laksz ? Tanya ?

Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Próbáld meg leforgatni, ubi 18.04 alatt fordul a nov 2-ai állapot, próbálkozz ezzel a rendszerrrel leforgatni a legfrissebb állapotot, aztán jelents issue-t a repójában a fordítási hibaüzenettel. Azért nem jelentek hibát mert elég gyenge az angolom, gondolom vissza fog kérdezni a rendszer környezetről, hogy mit kéne csinálni, telepíteni, hogy forduljon, lehet lesz pár üzenetváltás mire megoldjátok hogy leforgatható legyen, feltéve ha figyelembe veszi az issue-kat egyáltalán, ebben nem vagyok biztos

dur-randir és zanezam repókból próbálok forgatni, ott is a legfrissebb branch-ekből, de mindig valamilyen hibán elhasalnak, akár ubuntu 16.04 akár 18.04 vm alatt próbálom forgatni, most épp 20.04 vm-en próbálkozok. Volt hogy egyes fejlesztéshez szükséges rendszerkomponenseket cserélni kellett újabbra/régebbire forrásból, mert a rendszerekben levő nem felelt meg a fordítást végző scriptnek. Valakinek meg kellene kérdeznie zanezam-tól dur-randir-tól hogy milyen rendszeren milyen verziójú fejlesztői csomagokkal dolgoznak, ez nem én leszek mert elég gyenge az angolom