Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Zsebszámológépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Geri Bátyó: Ezt pedig azért, mert...
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szada85
aktív tag
Ugyan nem feltétlen érdekel sokakat, de ha valakit mégis, akkor annak álljon itt a V6 GTS Saga elsö bekezdése ( kávé mellé, ebéd utáni kaja-kóma elüzésre.

Pár hete már nézegetem a kínálatot, pénteken fel is került egy új darab ( [link] ), barátságos, 3200€-s alapárral, 210k Km, benne a wishlist ( Kézi,bör,xenon ), ráadásul az egyik kedvenc színben ( kékesszürke ).
Maga a hírdetés borzasztó slendrián (leírás, adatok lazán kezelve, képek pedig homályosak ), tehát igazi best buy, na sebaj, ilyenre nem adunk, közel is Volt, beszélgetést kezdeményeztem, bemelegítésnek a könnyebb kérdésekkel indítottam, sérülésmentes-e az autó, hány tulaja Volt, szervíztörténet, vezérlés, kuplung csere mikor Volt? Eladónk egyiket Sem tudta fejböl, viszont megnézi a szervízkönyvet - jött a válasz, illetve kiemelte, hogy az autó tiptop, nincs baja, és nyugodt lelkiismerettel hírdeti..Nem pont így epül a jó benyomás, itt már erösen körvonalazódott bennem, hogy emberünk vagy tényleg ennyire noob, vagy csak borzasztó jól játssza...

Tovább erösíti ezt, hogy elötte egy Golf6 GTi-je volt, amin a második turbóhalál után túladott, és beleült ebbe. Naponta 2x55km-t ingázik munkába, és rájött, hogy ez azért többet kajál, mint a turbós ( nahááát?! ), ezért most egy A3 2.0Tdi-t szeretne venni ehelyett...Szervízkönyvröl jöttek képek, sokáig egy tulaj, tippre cég lehetett, mert 8 havonta, átlagban 30 ezrenként járt szervízben, szépen végigpecsételve. Ezt mondhatjuk jó, és rossznak is egyszerre, én a 30 ezrenkénti cserét sokallom, de legalább követhetö az elöélet.
Szombaton elmentünk megnézni. Kívülröl szép, elsö lökös alján pár karc.
" Hát igen, de 13 éves autóról beszélünk, biztos a Tiéden is van pár ennyi idösen! " -jött a válasz az eladótól. ( Rögtön személyeskedünk, erös a felütés
).Nyilván ezzel semmi gond, de azt hiszem ezt én is ilyen fennhangon fogom bevetni az érdeklödöknél nálam.
Külsöleg egyedül az utángyári Sonar, LED nappali fényes csoda fényszórók baxták a szemem, erre az eladó negyed órán keresztül fújta, hogy " Deee, ez gyári, mert Xenyon is ", mire mutattam telefonból képeket, hogy milyen is egy gyári lámpa, akkor elhitte, bár nehezen, ezt egy " De attól még ez nagyon mutatós, és jól világít "-tal sikerült reagálnia...

Valamint - és erre nem sikerült magyarázatot találni, és más Vectránál is láttam ezt, a segge valamiért lejjebb ült, mint az eleje, holott a futómüben nem tapasztaltam hibát, de ettöl még szintén fura Volt. Nyári gumik, téli szett nincs - " illetve adtak neki hozzá, csak rossz méretet " Whaaaaaat??
Pop-the-Hood, nézzük a szívét.
Motortér egészségesen poros, olajfolyás semmi, elemek szépen állnak. Kiegyenlítöbe kukk, következö szörprájz, teljesen átlátszó benne a lötty, egy nagyon halványan szürkés, de tényleg csak erösen hunyorogva. Ettöl még zavar, mert kb. mintha csapvízzel lenne feltöltve az egész, átlalában zöldes, vagy rózsaszínes szokott lenni a koncentrátum... Columbo ekkor jönne vissza negyedszer, hogy " Csak még egy kérdés "...
Eladó nem tud semmit, sose babrálta, neki teljesen jó Volt minden. Olajbetöltö kupakon vékony, világosbarnás sürübb trutyi, benézve a betöltö csö fala is végig ilyen.
Alapvetöen ezzel még nem feltétlen lenne baj, okozhatja ezt a ritkán cserélt olaj, esetleg a hidegben rövid távok is ( bár ezt a 110km-es ingázás miatt nem hinném ), meg nyilván a hengerfejesség is ( itt lett extrán gyanús, hogy a kiegyenlítöben mi az a csapvíz vajon? ).Beltér a futás ellenére szép, a vezetöülésen a bör a beüléstöl már kopottas, de vállalható, egyéb kopás nincs, tényleg jól mutatja, hogy sokáig jó gazdája lehetett. Extrákat próbálgatva jön a meglepi, hogy
" Minden jó, kivéve a Tempomat, de már nézegették, és csak valami kontakt baja van "... Értem, tehát, akkor mégsem hibátlan, ahogy írtad, cimbi... Sebaj, ezzel még együtt lehet élni, alkualapnak tökéletes, gondoltam.A Motor egyébként szépen járt, csendben, se füst, se egyéb aggasztó dolgok. Be is melegedett szépen hamar - ezzel némileg cáfolva a hengerfejesség lehetöségét, bár a szkeptikusságom továbbra is állt -, menjünk próbakörre..
A motorhang belül nekem erösen pömpöllömerevítö, föleg fordulaton gyönyörüen dorombol, szépen szedte a lábait is.
Hamar feltünt azonban, hogy jobb hátulról a sebesség függvényében búgó hang jön. Kérdezem emberünket, hogy " ez bizony nem Volt szériafelszereltség ", " Ö nem tudja, lehet csak a gumik, vagy lehet nyomvájú" ... LOLZ..
Itt már erösen tudtam, hogy az üzlet meghíusulni látszik, de ha már ott voltam, tapasztalatszerzésnek mindenképp hasznos, viszonyításnak a jövöre nézve. Valamint picit húzott jobbra az autó, ez persze lehet guminyomás, futómü, sok minden, mindenesetre ez Sem szimpi.
" Nem lehet csak nyomvájú? " - kérdezte az eladó, itt már nehezen álltam meg a választ, hogy " De, az egész világ egy nyomvájú, nem?! "
Egy jó fél órát autóztunk, visszaérve kis várakozás után megint megnéztem a beöntö kupakját, még mindig trutymákos volt.

Ezek után összegeztem emberünknek, hogy " Nincs téli gumi, nincs Tempomat, búg valami, és húz jobbra az autó, plusz az a trutyi is elég baljós ", ennek fényében hogy tudunk kerekíteni a büdzsén?
" Semmit, az ár fix. " Mert Ö megnézte neten, és ilyen állapotért ( ezen vitatkozhattunk volna, de szerencsére piszok jólnevelt gyerek vagyok
) ez az ár tökéletes. "
De aludjak rá egyet, és meg fogom látni " - Volt az utolsó mondat, majd ezek után elköszöntem, és eljöttünk....
Szóval egyelöre marad a turbó szuszogás, de arra tökéletesen jó volt, hogy tapasztalatot/viszonyítási alapot szerezzek V6-ból, illetve, hogy megerösítsem magam, hogy piszok mód ilyent akarok, illetve már most tudom, hogy qrva sokat fog kajálni alattam az elején, mert állandóan hörögni fog a 6 henger

Elnézést a terjedelemért, lehet inkább blogot kellene írjak, tudom.

Új hozzászólás Aktív témák
- Szuper áron eladó dobozos Asus Vivobook 16 /Ryzen 5-7530U/16 GB RAM/256 GB SSD/FHD+/IPS/16"/Gari/
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4675, 100% AKKSI
- AKCIJÓÓÓ!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest