Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szada85

aktív tag

Ugyan nem feltétlen érdekel sokakat, de ha valakit mégis, akkor annak álljon itt a V6 GTS Saga elsö bekezdése ( kávé mellé, ebéd utáni kaja-kóma elüzésre. :)

Pár hete már nézegetem a kínálatot, pénteken fel is került egy új darab ( [link] ), barátságos, 3200€-s alapárral, 210k Km, benne a wishlist ( Kézi,bör,xenon ), ráadásul az egyik kedvenc színben ( kékesszürke ).
    Maga a hírdetés borzasztó slendrián (leírás, adatok lazán kezelve, képek pedig homályosak ), tehát igazi best buy, na sebaj, ilyenre nem adunk, közel is Volt, beszélgetést kezdeményeztem, bemelegítésnek a könnyebb kérdésekkel indítottam, sérülésmentes-e az autó, hány tulaja Volt, szervíztörténet, vezérlés, kuplung csere mikor Volt? Eladónk egyiket Sem tudta fejböl, viszont megnézi a szervízkönyvet - jött a válasz, illetve kiemelte, hogy az autó tiptop, nincs baja, és nyugodt lelkiismerettel hírdeti..

Nem pont így epül a jó benyomás, itt már erösen körvonalazódott bennem, hogy emberünk vagy tényleg ennyire noob, vagy csak borzasztó jól játssza... :D
    Tovább erösíti ezt, hogy elötte egy Golf6 GTi-je volt, amin a második turbóhalál után túladott, és beleült ebbe. Naponta 2x55km-t ingázik munkába, és rájött, hogy ez azért többet kajál, mint a turbós ( nahááát?! ), ezért most egy A3 2.0Tdi-t szeretne venni ehelyett...

Szervízkönyvröl jöttek képek, sokáig egy tulaj, tippre cég lehetett, mert 8 havonta, átlagban 30 ezrenként járt szervízben, szépen végigpecsételve. Ezt mondhatjuk jó, és rossznak is egyszerre, én a 30 ezrenkénti cserét sokallom, de legalább követhetö az elöélet.

Szombaton elmentünk megnézni. Kívülröl szép, elsö lökös alján pár karc.
    " Hát igen, de 13 éves autóról beszélünk, biztos a Tiéden is van pár ennyi idösen! " -jött a válasz az eladótól. ( Rögtön személyeskedünk, erös a felütés :) ).

Nyilván ezzel semmi gond, de azt hiszem ezt én is ilyen fennhangon fogom bevetni az érdeklödöknél nálam.

Külsöleg egyedül az utángyári Sonar, LED nappali fényes csoda fényszórók baxták a szemem, erre az eladó negyed órán keresztül fújta, hogy " Deee, ez gyári, mert Xenyon is ", mire mutattam telefonból képeket, hogy milyen is egy gyári lámpa, akkor elhitte, bár nehezen, ezt egy " De attól még ez nagyon mutatós, és jól világít "-tal sikerült reagálnia... :)
    Valamint - és erre nem sikerült magyarázatot találni, és más Vectránál is láttam ezt, a segge valamiért lejjebb ült, mint az eleje, holott a futómüben nem tapasztaltam hibát, de ettöl még szintén fura Volt. Nyári gumik, téli szett nincs - " illetve adtak neki hozzá, csak rossz méretet " Whaaaaaat?? :Y

Pop-the-Hood, nézzük a szívét.
    Motortér egészségesen poros, olajfolyás semmi, elemek szépen állnak. Kiegyenlítöbe kukk, következö szörprájz, teljesen átlátszó benne a lötty, egy nagyon halványan szürkés, de tényleg csak erösen hunyorogva. Ettöl még zavar, mert kb. mintha csapvízzel lenne feltöltve az egész, átlalában zöldes, vagy rózsaszínes szokott lenni a koncentrátum... Columbo ekkor jönne vissza negyedszer, hogy " Csak még egy kérdés "...
    Eladó nem tud semmit, sose babrálta, neki teljesen jó Volt minden. Olajbetöltö kupakon vékony, világosbarnás sürübb trutyi, benézve a betöltö csö fala is végig ilyen.
    Alapvetöen ezzel még nem feltétlen lenne baj, okozhatja ezt a ritkán cserélt olaj, esetleg a hidegben rövid távok is ( bár ezt a 110km-es ingázás miatt nem hinném ), meg nyilván a hengerfejesség is ( itt lett extrán gyanús, hogy a kiegyenlítöben mi az a csapvíz vajon? ).

Beltér a futás ellenére szép, a vezetöülésen a bör a beüléstöl már kopottas, de vállalható, egyéb kopás nincs, tényleg jól mutatja, hogy sokáig jó gazdája lehetett. Extrákat próbálgatva jön a meglepi, hogy
    " Minden jó, kivéve a Tempomat, de már nézegették, és csak valami kontakt baja van "... Értem, tehát, akkor mégsem hibátlan, ahogy írtad, cimbi... Sebaj, ezzel még együtt lehet élni, alkualapnak tökéletes, gondoltam.

A Motor egyébként szépen járt, csendben, se füst, se egyéb aggasztó dolgok. Be is melegedett szépen hamar - ezzel némileg cáfolva a hengerfejesség lehetöségét, bár a szkeptikusságom továbbra is állt -, menjünk próbakörre..

A motorhang belül nekem erösen pömpöllömerevítö, föleg fordulaton gyönyörüen dorombol, szépen szedte a lábait is.
    Hamar feltünt azonban, hogy jobb hátulról a sebesség függvényében búgó hang jön. Kérdezem emberünket, hogy " ez bizony nem Volt szériafelszereltség ", " Ö nem tudja, lehet csak a gumik, vagy lehet nyomvájú" ... LOLZ..
    Itt már erösen tudtam, hogy az üzlet meghíusulni látszik, de ha már ott voltam, tapasztalatszerzésnek mindenképp hasznos, viszonyításnak a jövöre nézve. Valamint picit húzott jobbra az autó, ez persze lehet guminyomás, futómü, sok minden, mindenesetre ez Sem szimpi.
    " Nem lehet csak nyomvájú? " - kérdezte az eladó, itt már nehezen álltam meg a választ, hogy " De, az egész világ egy nyomvájú, nem?! " :D

Egy jó fél órát autóztunk, visszaérve kis várakozás után megint megnéztem a beöntö kupakját, még mindig trutymákos volt. :F

Ezek után összegeztem emberünknek, hogy " Nincs téli gumi, nincs Tempomat, búg valami, és húz jobbra az autó, plusz az a trutyi is elég baljós ", ennek fényében hogy tudunk kerekíteni a büdzsén?
    " Semmit, az ár fix. " Mert Ö megnézte neten, és ilyen állapotért ( ezen vitatkozhattunk volna, de szerencsére piszok jólnevelt gyerek vagyok :D ) ez az ár tökéletes. "
    De aludjak rá egyet, és meg fogom látni " - Volt az utolsó mondat, majd ezek után elköszöntem, és eljöttünk.... :)

Szóval egyelöre marad a turbó szuszogás, de arra tökéletesen jó volt, hogy tapasztalatot/viszonyítási alapot szerezzek V6-ból, illetve, hogy megerösítsem magam, hogy piszok mód ilyent akarok, illetve már most tudom, hogy qrva sokat fog kajálni alattam az elején, mert állandóan hörögni fog a 6 henger :DDD :DDD :DDD

Elnézést a terjedelemért, lehet inkább blogot kellene írjak, tudom. :D

Új hozzászólás Aktív témák