- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doggy dog
senior tag
válasz
Declare #66681 üzenetére
Fűtés nélkül mentem vele.
De szerintem sem kerek valami.Utána még mentem kb 8-9km-t,összesen 20at.Akkor is 69°c
Pedig már kínáltam neki menet közben.
Szerelőm szerint ki városon kívülre,és ha felmegy 89-95 közés és nem esik vissza,akkor ok.
Kíváncsi leszek.Itt vannak az ünnepek,autó is kellene,de a szakik is elhavazva,vagy csak januárra vállalnak. -
kmarci25
veterán
válasz
mohabá 007 #66685 üzenetére
Szia! Azt nem tudom, hogy mi a neve, de próbáld meg náluk: Garancia Autólámpabolt. Nem csak lámpával foglalkoznak, és kb mindent beszereznek, ami csak létezik.
-
Szada85
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #66692 üzenetére
Emögött pedig állhat az, hogy jobb elmondani a legrosszabb esetet, hogy az adott illetö felkészüljön rá, mintsem aztán azon menjen a szájtépés, hogy "ezt nem mondtátok", " ha ezt tudtam volna".
Persze egyikünk Sem látnok, emiatt is jobb lehet úgy számolni, hogy mi fordulhat elö, annál nagyobb az öröm, ha mégsem.
Hasonló sztori volt nekem, mikor még az OPC idejében - jó autóbuzihoz méltón - mindenféle izgalmasabb paripát beválogattam a keretbe, köztük Volt az OFF Audi S4 B6, 4,2es szívómotor, sok rosszat sem olvasni róla, hangja csodálatos, power is rendben van, a nem hullák pedig akkoriban 6-7 Ezer € környékén mozogtak, be is voltam sózva egyre.
Aztán a bösz túrás eredményeként vágott pofin az egyik tervezésböl adódó ´zanyád´, miszerint is a kedves tervezök a hosszanti V8 hátára ( tüzfal felöli oldal ) tették a vezérlést ( mer´ ugye a lánc az örök élet+2mississippi ), és úgysem kell cserélni, erre nem kiderült, hogy bizonyhogy kell, mert csak nyúlik a szemétje.
Viszont elhelyezéséböl fakadóan a helyén csak Magneto tudná megcsinálni, a hétköznapi szervízeknek ki kell venni a motort a helyéröl, ami együtt jár a váltó, hajtás, bölcsö leszedésével. Ez a mutatvány idekint 2000+€-t tüntet el a számládról a fórumok tanulsága szerint, otthon lehet egy kicsivel olcsóbban megúszod, de nem leszel a szerelö kedvence ott sem.Tehát egy 6-7 Ezer €-s autónál nekifutásból még egy 2k-t rádobsz emiatt, plusz jönnek a szürök, olaj, egyéb apróságok. És ha valaki nem veszi a fáradtságot ennek utánaolvasására - márpedig a user-ek nagyobb része sajnos ilyen -, akkor Öt eléggé szíven üti egy ilyen kiadás, hiába tervezte a szokásos " használtautó starter pakkot ", ekkora összeggel kevesen számolnának. Ergó jönne utána a gyomorkeserü, hogy " szar autó, foskazal, pénztemetö ". Pedig ettöl függetlenül nem rossz kis paripa.
De, hogy ON is legyek, múlt héten meglett a TÜV az OPC-n, szerencsére semmi halálos csapdát nem találtak az autón, olajpára van csak az olajdekni tömítés mentén, az lesz a következö hazaút során megcsinálva, ezen kívül semmi, két évig megint legálisan közlekedhet.
-
AMD Power
titán
Ma lesz szép Opeles tortám!
-
beg
veterán
Na nincs baja az öreglánynak, csak elfogytak a kefék az önindítóból.
-
Szada85
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #66684 üzenetére
Érthetö a véleményed, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni azt Sem - mindenféle személyeskedés nélkül -, hogy a Te eseted a ritkább, hiszen egy relatíve újabb autót vettél, szerencsére jól lekövethetö elöélettel, ráadásul ahogy írod is rövid idöre, emiatt valóban esetedben kisebb valószínüséggel kell számolni azzal, hogy az említett födarabok csereérettek lesznek a nálad töltött idö alatt. Így megértem, hogy szerinted ezekkel nem feltétlen kell számolnod.
Azonban az átlagember nagyobb eséllyel egy idösebb, többet futott autót fog tudni megvenni, aminek valószínüsíthetöen több tulaja is volt ( tehát a hogyan használta az elözö user Faktor mindjárt kap egy többszörös szorzót ), valamint a piacon is a lekövethetetlen elöéletü autók felé billen erösen a mérleg, ezért aztán sokkal nagyobb a valószínüsége annak, hogy be-becsúszhat egy új turbicsek, vagy kettöstömegü mutatvány, ami azért könnyen megrángatja az ember zsebét, ha nem számít rá.
Én is azon a véleményen vagyok - mondhatjuk, hogy lehet feleslegesen persze, hiszen úgysem tudni, igazunk lesz-e vagy nem -, hogy igenis a büdzsé, a megengedhetö autó tervezésekor a legkomolyabb kiadásokat kell figyelembe venni, mert inkább készülj rá, és ne kelljen rákölteni, minthogy ne készülj rá, és kelljen. Szerintem.
-
AMD Power
titán
Sajnos mostanában kevés időm van a decemberi hajtás miatt. Mióta nem voltam 129 hsz lett.
Én az autóról hála Istennek semmit nem tudok írni mert megy ahogy kell.
-
tutis
őstag
Azt honnan tudom megállapítani hogy a tempomat ki van-e építve az autóban(hogy csak kart kelljen cserélni?)
-
mohabá 007
aktív tag
Ti urak,kellene egy kis segítség.Itt van ez a nyomorult cuccos.
Az a gondom,hogy egyetlen magyar alkatrész forgalmazónál nem találom a kínálatukban,egyetlen tipushoz se.Mi ennek a neve?
Kerestem mint:fojtószelepház fedél(semmi)pillangószelepház fedél,(semmi)szívócsonk fedél,(semmi)szívókönyök ház fedél,(semmi)Ez egy olyan valami,ami van,de venni nem lehet,mert nincs? -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Declare #66683 üzenetére
Ez az Aegon-os ALL-IN fix, nem kell többet fizetni szélvédő csere után sem, vagyis úgy mondta a nőci mikor kötöttem, bár ez se nagyon érintene, mert ~1 év és megy el a kocsi a háztól úgy is. Viszont az hogy nem kell, Casco mért szerinted felesleges, ezen lovagolhatnánk napokig, én leírtam nekem miért fontos, és azt a havi 8750FT-ot nekem bőven megéri hogy ne izguljak akár elúszhat a kocsim, és oda minden belefektetett pénzem. Szóval erről nemhogy te, senki se tud meggyőzni hogy nem kell...
"Egy dizelesnel vagy turbos benzinesnel a turbo, kettöstömegü, dpf, injektorok, ezek nagyon függnek az elözö tulajtol."
Ez jogos valamilyen szinten, de nem minden esetben elmondható, vigyázhatsz rá te akárhogy, akkor is elromolhat bármi bármiben.
Azt LM 5128-as cuccot meg lehet én is kipróbálom ha neked bevált, ez az OMV MM meg egyre jobban kezdem érezni hogy tényleg nem csak bebeszélem, előtte sima Shell volt benne, de most reggel mikor jöttem melóba egyértelműen érzem tényleg jobb. Nekem amúgy jó, mert pont mellettünk van egy OMV.
-
Declare
őstag
Erre ra fogok menni
Megneztem neten, tök jok vannak es amugy nem is dragak.
(#66666) B-L-A-C-K hat igen ez a casco ez egyeni kockazat merlegeles. Nekem 20-30k ez a vadkaros, lopasos, vandalizmusos "teil-casco". Erre azt mondom ok. Bar gondolkozom rajta, h van e ertelme.
Ha reped a szelvedö, en 30-40k bol kicsereltetem szerintem, de az insigniara se kerülhet 100 nal többe az tuti. Raadasul ha kicserelteted cascora utanna meg is emelik a dijad, az is biztos, szoval par ev alatt az emelt dijjal kifizeted a javitast is. Nekem olyan erzesem van ezzel a cascoval kapcsolatban, mintha elöe vennel fel hitelt arra az esetre, ha valami törtenik
Egy dizelesnel vagy turbos benzinesnel a turbo, kettöstömegü, dpf, injektorok, ezek nagyon függnek az elözö tulajtol. Ha mostohan volt hasznalva 200k km alatt kinyirhat mindent, ha jo "gazda" volt, lehet 300k km fölött sem kell cserelni semmit. Egy 4-5 eves modern dizelnel akar mikor bejöhet egy ilyen, hogy kettöstömegü, turbo, magasnyomasu szivattyu, injektor. Ezek nem urban legendek sajnos. Ha valaki nagyon kicentizett büdzseböl vesz autot, annak szivo benzin kell szvsz
A dizeles dologhoz: en a molnal probaltam a sima vs dragabb dizelt egymas utan, nehany nap alatt. Semmi különbseg nem volt, de tenyleg semmi. Az OMV nel tankolok en is ha tehetem, de annal sem vettem eszre semmi csodat. Ami biztos, hogy az atlagfogyi az a nemet es cseh benzinnel jobb, a Magyarral mindig több par decivel.
Amivel nekem nagyon jo tapasztalatom van az ez: LM 5128 disel additiv ezt minden diselesnek ajanlom. En par havonta tolok egy ilyet es abszolut veszek eszre jaraskulturaban különbseget es talan fogyiban is egy picit. Legnagyobb bizonyitek, viszont az volt, amikor nyaron a szerelöm mutogatta körbe kipufogo cserekor az alkatreszeket a szervizben, hogy "ezt nezd meg b.meg, ez elvileg dizel...."
(jo ebben biztosan benne van az autopalyas hasznalat es a nemet gazolaj is....de szerintem ez az adalek is segit azert). Mondjuk ha a dragabbik gazolajat hasznaljatok, abban valami hasonlonak benne kell lenni, de en ebben jobban bizomAz biztos, hogy az olcso kutakat en ugy kerülöm, mint a tüzet
-
Declare
őstag
válasz
Doggy dog #66665 üzenetére
Igen, itt valami tuti nem stimmel
vissza semmikepp nem eshetne ennyire.
Nekem az 1,7 es dizel van, de az 15 perc alatt kb bemelegszik, varosban meg plane. Nagy hidegben palyan 100 körül, amikor nem erölködik a motor akkor megy le ilyen 86 körülre max. Amugy 89-91 fok.
Füteni füt rendesen? Bar 66fokon amugy is jo meleget kell fütenie.
Ha mondjuk max fütes max ventillacioval beinditod, csökken a höfok?
-
Doggy dog
senior tag
válasz
mohabá 007 #66674 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítségedet!
Meg fogom nézni,amiket írtál! -
odorgg
addikt
Használ valaki multi kormányhoz átalakítót? Most vettem egy Pionner fejegységet, és nem lenne rossz ha menne a multi kormány is.
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
A hibakódot Te is ki tudod villogtatni.
Nem kell ahhoz csodamasina.
Ha elektromos a gázpedál,akkor csak a féket és a gázt benyomod,és nyomva tartod,majd gyújtást adsz rá,és akkor a narancssárga szervíz lámpa kezd el villogni.A 10 villogás 0-t jelent.( minden hibakódot ezzel kezdi)A kódok 4 jegyűek és sorba adja be őket. A hibakódon belül a számok közt rövidebb, a hibakódok közt kicsit hosszabb a szünet.
A hibakódokat nem kell törölni,mert az ECU ,ha nem észleli a hibát,kb:20-25 indítás után elfelejti. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Doggy dog #66673 üzenetére
A gyári minőség csak nem lehet rossz.
Csak kíváncsiságból húzd már le a csatit,és nézd meg hogy ugyanúgy viselkedik e a visszajelző,mint amikor be van dugva.Ha igen,a hiba egyértelmű.
A termosztát működését ellenőrizni legegyszerűbben házilag úgy tudjuk megtenni, hogy a hidegen beindított autónak megfogjuk a vízhűtőhöz menő vízcsöveit, és figyeljük a hőmérsékletüket.
Normális működés esetén a termosztát nyitása előtt az alsó kivezető cső alig melegszik, a felső bevezető cső (ami a termosztátról megy a hűtőre) hőmérséklete pedig szép lassan emelkedik. Amikor eléri a nyitási hőfokot (ilyenkor a felső bevezető cső még éppen megfogható kézzel), akkor megindul a keringés a vízhűtőben is, ezért az alsó kivezető cső meglehetős gyorsasággal "hozzámelegszik" a felsőhöz.Lényeges,hogy közvetlenül a hűtő csatlakozásoknál érzékeld a kezeddel,mert az alsó kimenő cső kicsit becsapós,mert már akkor is kezd a cső melegedni,amikor a termosztát még nem nyitott.Ez azért van,mert a termosztátból egy vékony csövön a tágulási tartályba vissza van vezetve a már meleg hűtővíz, a tartályból pedig az alsó kivezető csőbe van visszavezetve.Ezért maga a cső már érezhetően meleg,csak közvetlenül a hűtő kivezetésénél hideg.Ha elromlott, és nyitott állapotban megragadt, a fentiek annyiban változnak, hogy az alsó vízcső kis késéssel követi a felsőt, és már a hidegebb tartományokban is csak kicsivel hidegebb tapintású, mint a felső. Ha ezt tapasztaljuk, a termosztát megérett a cserére
-
Doggy dog
senior tag
válasz
mohabá 007 #66671 üzenetére
Motor ikon világít folyamatosan.Indítás után kb 3mp és felvillan,utána folyamatosan ég!
Termosztátot hogyan tudnám leellenőrizni?
Milyen márkájú jeladót érdemes venni?
3e párszáztól kezdve a 6e ft-os hella-ig sorolták.Hella már gyári minőség.az eladó szerint. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Amit mutat a kijelzőn,azt másik érzékelő mondja.Az unix-on megnéztem,és nektek is van olyan mint nekünk.
Van egy ilyen,és ez a neve:vízhőfok jeladó,vízhőmérő órához.Ez mutatja a kijelzőn,hány fokos a hűtővíz.
A jobb oldali vékony peremes részre rá van tolva egy egysarus vezeték.Ez a hengerfejen bárhol lehet,de még máshol is.
A másik neve vízhőfok jeladó,(vízhőmérséklet érzékelő)
Ez nem neked,hanem az ECU-nak mondja a vízhőfokot.Erre mondtam,hogy valszeg ez lesz rossz.Ugye ezt írtad: ECN 011515 ír ki.
Luck Dragon:A hiba kód =
hűtőközeg szenzor v. áramkör) hibaüzenet,
Én meg elővettem a hagyományos hibakódot összehasonlítottam:
...011515 = hűtőközeg szenzor v. áramkör) hibaüzenet,
P 0115 = Motor hűtőközeg hőmérséklet áramkör
Mindkettő elektromos áramköri problémát jelez. Az ECU jelezi,hogy mivel van gond.Ha a termosztáttal lenne gond,akkor hasontó hibaüzenet lehetne:
---Hűtőközeg termosztát (hűtőközeg hőmérséklet termosztát szabályzó hőmérséklet)
---Motor hűtőközeg túlmelegedés állapotAzt nem mondom,hogy a termosztátod kifogástalanul működik,le kell ellenőrizni, hogy nem nyit e túl korán.A hibajelző lámpa jelez villogva folyamatosan?
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon #66667 üzenetére
Jó, ilyen alapon ne menj ki az utcára mert elütnek...
Természetesen én is felkészültem hogy lesz baja, lesz is rá pénzem megjavítani, de nehogy már valaki úgy álljon egy kocsi vásárláshoz hogy komplett motort kell majd bele venni, meg futóművet meg váltót...
Más mindenkinek: Már autós topikban említettem, hogy OMV MaxxMotion Diesel-el tankoltam tele a kocsit most, azt hittem parasztvakítás, de eddig ~30km-t tettem meg vele, és már érzem, halkabb lett, és jobban is megy kicsit...
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Declare #66635 üzenetére
Casco: Ott van a "lehet" szó. ~14 éve van jogsim, nem volt még balesetem, jól vezetek (mások szerint), de mégis ember vagyok, hibázhatok, de önhibámból kívül még ellophatják, felgyúlhat, elverheti a jég, meg mit tudom én még mi lehet vele...Szóval egy ilyen kis baki és a kocsi árát elbukhatom akár, így meg évi 105 ezer, az az havi 8750Ft, és nem kell izgulnom emiatt.
De csak elég ha bereped az ablak, ennek gondolom nem is 2 forint a csere, ezt is fizeti a Casco.
A dízel vs. benzin-re meg annyit hogy persze hogy több a hiba lehetőség, de minden elromolhat bármiben, viszont szerintem nem úgy kell venni kocsit hogy egyből minden biztos elfog romlani...
-
Doggy dog
senior tag
válasz
mohabá 007 #66599 üzenetére
Lehet mégis a Luck Dragon által említett termosztát lenne a hibás és nem a vízhőfok jeladója.
kb 15 perces út,kb 6km,rakás piros lámpa után csak ennyi a vízhőfok...
Vagy lehet,hogy a hibás jeladó miatt mutat csak ennyit? 71°c volt a kiírt maximum,lámpánál.Ahogy elindultam,visszaesett 67re.Kint 7,5°C,nincs hideg.
Honnan tudhatnám meg,hogy akkor most melyik a hibás?
Szerelőm kimértés javasolt autó villamosságinál.Aki jó szaki volt,2 hete meghalt.Másik egyből a jeladót mondja,de majd csak januártól.Illetve erre a kérdésemre valaki?
-
beg
veterán
Na megint előjött a gyújtáskapcsoló és/vagy indítómotor szénkefe probléma. (Minden van, kivéve kraft az önindítóig) Ma a szervizben pihen a kicsike.
-
_seth_
veterán
Gumiabroncsok.net oldalról rendeltem Goodyear UG9 195/65R15 gumikat, 2015 júliusiak, nem a legfrisebb darabok, de legalább olcsó, DPD futár hozta, gyors, korrekt.
Akinek B vectránál olyan gondja lenne, hogy nem alszik el az elektromos ablak kapcsolója az autó beázárást követően sem, cserélje ki egyben a kapcsolókat a váltó körül, megoldja a gondot.
96-os világításkapcsolón még a ködlámpáknak van visszajelző LED beépítve, a 99-es kapcsolóban már nincs, az áramkörök helye megvan, a ledek átforrasztásával és 4 apró ellenállás/összekötő átforrasztásával az új nyákon is működésre bírhatóak a ledek.
-
-
tutis
őstag
válasz
Declare #66658 üzenetére
Van benne belső akku. Nekem is ott van ahol neked (H astra), de ép ezért kell kábel hozzá. Elvezeted máshova, akkor nem feltűnő, ha a váltózárral baszakodnak, nem fogja nézni szerintem az obd csatit. De egyébként van nem odb-s gps modul is, bárhova teheted az autóba. Esetleg ha van 12V a csomagtartóban, egy sima gps adót be tudsz oda tenni, töltővel..
-
kmarci25
veterán
válasz
Declare #66658 üzenetére
GPS-hez. Igen, anno én is körbenézegettem e téren. Igazából, ami menő lenne az a saját akkus, sim kártyás cucc. Ezzel két gondom van: 1. az akksi lemerül, 2. nem talál holdat a kütyü, mert el van rejtve valahova. Szóval végül nem vettem ilyen cuccokat. Tetettem bele rablásgátlót, azzal nyugtatom a lelkiismeretemet. (Meg persze lopás casco van rajta.)
-
Declare
őstag
válasz
ufonauta #66652 üzenetére
Igen, ebböl valami normalis gyartmany nem lehet rossz.
(#66653) tutis haaaat....egyreszt az obd csati nekem a valtot takaro burkolatnal van. Mivel valtozar van a kocsiban, igy azt biztosan buheraljak, ha ellopjak es akkor azonnal fel is tünik az obd portba dugott valami. Masreszt onnan nem tudom milyen hatekonysaggal talalna meg a gps jelet. A telo gps is bajba kerül neha ugy hogy a közepkonzolon van felfogatva, akkor egeszen lent a sebvaltot takaro müanyag alatt
Harmadresz ez csak valszeg akkor fog üzemelni ha rajta van a gyujtas az auton nem? Az annyira megint nem franko szzvsz
-
ufonauta
aktív tag
válasz
Declare #66648 üzenetére
"hogy vajon az hogy egy kis gsm modult az ember elrejt a kocsiban, az miert nem elterjedtem "riaszto"."
GPS tracker
Pár ismerősömnek van ilyen az autóban. Nekem is rendelt egyet az öcsém, de visszaadtam neki, mert félek a kínai gagyiktól. Mivel az ilyenek aksija sem bírja végtelenségig, direkt áramot kéne adni neki az akkuról (nyilván biztosítékozva) én pedig nem szeretném reggel por és hamu formájában találni az autót, mert kigyulladt a kínai csoda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vicces videók
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- sziku69: Szólánc.
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest